Dark Roadster travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dark Roadster travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dark Roadster har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dark Roadster har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dark Roadster


Tre heat i ingick i publikfriaren Speedrace över 640 meter på Solvalla tidigt under elitloppssöndagen.I finalen möttes heatvinnarna. Men de..


Tre heat i ingick i publikfriaren Speedrace över 640 meter på Solvalla tidigt under elitloppssöndagen.
I finalen möttes heatvinnarna. Men det blev ingen match.
Condior var alldeles för bra och varken Dark Roadster eller Always On Time hade skuggan av en chans att fånga upp sjuåringen som sköt till ledningen från ett tredjespår bakom bilen.
Björn Goop som ersatte skadade Jörgen Westholm i sulkyn imponerades av startsnabbheten hästen visade upp. En ny bekantskap för världskusken.
En överlägsen seger på tiden 1.06,9 över distansen 640 meter – dryga halvvarvet kortare än stora Elitloppet.
– Vad startsnabb han var, han bara följde bilen. Det är inte många som är snabbare än den här hästen. Han biter tag i vingen och bara följer. Aldrig något problem med travet utan han vara ökar och ökar och ökar, sa Goop efter segern värd 100 000 kronor.
Condior ägs av pensionerade travtränaren Håkan ”Hockey” Eriksson från Eskilstuna som rår om hästen tillsammans med vänner.
Jörgen Westholm tränar och hade ungefärlig koll på i vilka hastigheter Condior kan trava korta bitar.
– Jag visste att han var startsnabb men mot Nordens startkanoner trodde jag inte att det skulle se så här lätt ut. Det såg ut som att Björn aldrig körde något, sa tränaren.
Fartfesten M.T.Insiders Speedrace – det officiella namnet – är uppkallat efter Gävlehästen  M.T.Insider som vann loppet fyra gånger. Tränaren Olle Alsén deltog i år med nyförvärvet Joy Alissa som galopperade bort sina chanser i sitt heat.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fredrik Wallin kör sällan och av stallets närmare 470 starter i år har han endast skött tömmarna själv i 37 lopp. På l..


Fredrik Wallin kör sällan och av stallets närmare 470 starter i år har han endast skött tömmarna själv i 37 lopp. På lördagens hade han fyra hästar till start på V75® och satt själv i sulkyn bakom två.
Redan i V75-1 fick han segerdefilera med 32-oddsaren Global Crossover. Loppet fick en dramatisk upplösning där Global Crossover fick lucka mellan hästar då Flirting Diamond galopperade på upploppet. Segerkusken var lika överraskad som många av spelarna.
- Inte ens när jag passerade mållinjen var jag säker. Men han gjorde det bra. Vi fick ändra utrustningen strax före start och då blev han stabil, sa Fredrik Wallin som valde att lägga på boots fram på sin häst kort före start.

Två spetssegrar
Global Dancer
var favorit i V75-3 och från sidan kunde Fredrik Wallin njuta av sitt fina sto som vann mycket säkert från ledningen efter en offensiv styrning av Carl Johan Jepson.
- Helt fantastiskt, helt otroligt skönt att se henne på rätt sätt. Jag tycker att jag har en riktigt bra häst och då vill man visa upp dem på bra sätt. Hästen har känts väldigt fin inför det här, sa Fredrik Wallin.
Segern i E3-revanschen var värd 175 000 kronor och totalt har Global Dancer sprungit in 938 000 kronor via sex segrar på 18 starter.
Tredje tränarsegern för Fredrik Wallin kom i V75-5 där Drizzle var tapper som höll undan trots en inledning i 1.09,5-tempo första halvarvet till ledningen i händerna på Rikard S Skoglund.
- Helt fantastiskt. Så jävla häftigt, det är inte klokt. Det är otroligt roligt att se hästarna leverera på den här nivån, att de är starka och fina, sa Fredrik Wallin om stallets hattrick på V75.

Tekno Jerven felfri
Efter elva raka galopper gick Tekno Jerven felfritt och då visade han vilken kapacitet han har när han avgjorde V75-2 från positionen utvändigt andrahandsfavoriten Solhöjdens Drake i ledningen.
Karriärens 15:e seger kom i 38:e starten och det var lite drygt ett år sedan Alf Jonssons sexårige talang vann lopp senast.
Segern i finalen av Kallblodsdivisionen var värd 220 000 kronor och var dagens högst doterade lopp.
- I dag satt den när det gällde som mest. Jag valde att köra fram så han fick sköta sig själv, sa en mycket nöjd segerkusk Jimmy Jonsson.
Shehuntyoudown imponerade stort i V75-4 där hon svarade för en mycket rejäl insats ute i spåren på slutrundan tillsammans med Emila Leo.
- Det ska inte gå att vinna på det sättet, jag var ute i femtespår i sista sväng, sa en sprudlande segerkusk.
Catarina Hedlund tränar vinnaren och segern i försöket i Diamanstoet var värd 110 000 kronor och en finalplats annandag jul på Solvalla.

Hemmaseger
Romme-amatören Emma-Sara Sjöbergs Dark Roadster blev svaret i V75-6 (silverdivisionen) och från tredje utvändigt forcerades han till spets in i slutsvängen och höll sedan undan knappt före Axel Ruda. Det såg ut som lite stumma ben sista biten, men det tyckte inte kusken.
- Jag tror han blev ensam och väntade in dem. Han hade sparat i mål, sa Jörgen S Eriksson.
Hannibal Face var lördagens mest streckade häst på V75 och trots att han galopperade bort massor i inledningen av V75-7 kom han tillbaka och rundade till seger i händerna på Örjan Kihlström. Oscar Berglund tränar vinnaren.

Very Kronos bäst i gulddivisionen
Hästarna i högsta klassen, gulddivisionen, var placerade utanför V75 och det blev favoritseger för Very Kronos och Erik Adielsson.
Very Kronos fick göra grovjobbet själv utvändigt ledaren sista varvet och var bara bäst i andra raka segern.
- Det är en liten pärs varje gång, för att vara han var det ganska lugnt. Det såg väldigt bra ut. Banan var kanonfin, vi körde med sommarskor fram och med små hakar bak. Nästa start blir finalen den 26:e, vi får väl prova där, sa tränaren Svante Båth.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Efter lunchtävlingarna på Örebrotravet på torsdagen ståtar Magnus A Djuse med 247 segrar, nio före regerande champion Ulf Ohlss..


Efter lunchtävlingarna på Örebrotravet på torsdagen ståtar Magnus A Djuse med 247 segrar, nio före regerande champion Ulf Ohlsson som i sin tur är sex segrar före Örjan Kihlström.
Men Djuses ledning är skör sett till att han dragit på sig tre dagars avstängning med start i helgen.
Det kan öppna upp för en rafflande avslutning under årets sista dagar.

Att trion alla är kuskar av yppersta klass råder förstås inget tvivel om, men det kan vara kul att jämföra deras resultat och körstilar med varandra.
Vi börjar med det mest uppenbara, nämligen seger- och platsprocent.
Här ligger Örjan Kihlström så gott som alltid i topp, och i år är inget undantag då han vunnit 21 procent av sina starter och varit på pallen i 47.
Samma siffror för Magnus A Djuse är 19/43 medan Ulf Ohlsson är lite på efterkälken med sina 13/35.

Men ett allsvenskt kuskchampionat handlar inte om vem som förlorar minst antal lopp utan vem som vinner flest.

Statistiken nedan tittar på kuskarnas segrar under 2022 och vi börjar med att fokusera på vinnaroddsen.

Magnus A Djuse
Högsta vinnarodds: 79,00 Vertigo Kneckten Solvalla 30/3 (fjärde inner, ut i tredje ytter 850 kvar, utan rygg 450 kvar)
Snittodds: 5,49
Snittodds V75: 7,83
ROI: 101
ROI V75: 108

Ulf Ohlsson
Högsta vinnarodds: 47,70 Summerrazz Solvalla 26/1 (rygg ledaren, ut 150 kvar)
Snittodds: 4,52
Snittodds V75: 8,35
ROI: 58
ROI V75: 63

Örjan Kihlström
Högsta vinnarodds: 27,06, Whothehillareyou Solvalla 27/5 (fjärde ytter, med i spåren 900 kvar, rygg ledaren 400 kvar, ut 200 kvar)
Snittodds: 3,52
Snittodds V75: 3,02
ROI: 75
ROI V75: 61

Det skiljer mycket i flera kategorier. Medan Djuse vinner till högst snittodds i vardagstravet så är Ulf Ohlsson den som sätter dit högoddsarna i V75. Kihlström är betydligt hårdare spelad generellt.
Det som sticker ut mest är ROI (Return On Investment) där Djuse visar smått otroliga resultat med över 100 procent återbetalning till sina följare både i vanliga lopp och V75.

Kihlström mest offensiv
Då går vi lite djupare in på körstilarna, tittar på seger- och platsprocent med fokus på hur ofta de kommer till ledningen.

Magnus A Djuse
Vanlig sulky: 18/42
Amerikansk sulky: 20/45
Voltstart: 19/45
Autostart: 18/42
Kommer till ledningen voltstart: 10,3
Kommer till ledningen autostart: 13,5

Djuse visar mest jämnhet gällande seger- och platsprocent i de olika kategorierna. Likt sina kollegor höjer han segerprocenten i den amerikanska vagnen, men gynnas annars inte av autostart. Mest iögonfallande är hans jämförelsevis defensiva körstil då han når ledningen betydligt mer sällan än sina två utmanare.

Ulf Ohlsson
Vanlig sulky: 10/33
Amerikansk sulky: 13/33
Voltstart: 15/38
Autostart: 11/33
Kommer till ledningen voltstart: 15,8
Kommer till ledningen autostart: 13,6

Ohlsson sticker ut som voltstartsspecialisten i samlingen som blir aggressivare och vinner oftare med den startmetoden. Däremot sjunker segerprocenten när han får köra i den vanliga vagnen bakom startbilen.

Örjan Kihlström
Vanlig sulky: 19/44
Amerikansk sulky: 25/53
Voltstart: 19/43
Autostart: 22/48
V75: 20/44
Kommer till ledningen voltstart: 17,4
Kommer till ledningen autostart: 15,2

Mest offensiv är Kihlström som når spets oftast med båda startmetoderna, något som sannolikt påverkas av att han generellt kör hårdare betrodda hästar. Dessutom är han landets jänkarvagnskonnässör nummer ett med seger var fjärde gång han svingar sig upp i en amerikansk sulky.

Romme – ingen spetsbana
Då blickar vi mot Romme lördag där avstängde Djuse kommer att få se sina kollegor från rollen som gästexpert i ATG Live.
Med hjälp av travfakta.se kan vi konstatera att Romme är en bana där spetshästarna generellt är lite mindre gynnade än på andra ställen.
Det märks först och främst i en lägre andel spetsvinnare (39 procent) jämfört med hela landet (42 procent.
Samma siffror för enbart autostart är 41 mot 43 för hela landet.
Därmed är det logiskt att andelen bakspårsvinnare bakom bilen också är högre (25 procent) än i landet som helhet (23).

Från vilka positioner vinner man då loppen Rommetravet under vintertid?

Vinnande position Rommetravet december-februari (hela landet året om) sedan 2020-01-05
Spets: 44,6 (43,3)
Dödens: 13,4 (16,0)
Rygg ledaren: 8,6 (8,0)
Andra ytter: 5,9 (9,6)
Tredje inner: 2,2 (3,1)
Tredje ytter: 8,3 (6,9)
Övriga: 17,0 (13,0)

Den stora skillnaden ligger under ”övriga” vilket visar att chansen att runda fält från köplats är större på Romme under vintern.

Autostartstatistiken blev däremot mindre meningsfull i början av den här säsongen då banan införskaffade en ny startbil och slopade den vinklade vingen.

Totalt har det hunnit köras 178 autostartslopp med den nya bilen varav 50 varit spårtrappor.

Spårstatistik Romme med den numera borttagna vinklade startbilsvingen (2010-2021)
2 140 meter autostart borträknat spårtrappor, monté och kallblodslopp
Romme (hela landet)

Spår 1: 8 (9)
Spår 2: 10 (10)
Spår 3: 10 (10)
Spår 4: 11 (12)
Spår 5: 13 (13)
Spår 6: 9 (10)
Spår 7: 11 (10)
Spår 8: 8 (7)
Spår 9: 6 (7)
Spår 10: 8 (7)
Spår 11: 7 (7)
Spår 12: 6 (5)

Som synes låg Rommes siffror nära rikssnittet med den vinklade startbilsvingen, men med ett inte oväntat plus för spåren allra längt ut. En effekt som rimligtvis borde vara borta med den nya bilen.

Segerprocent Romme 2 140 meter autostart 2022 (borträknat spårtrapport, monté och kallblodslopp) 78 lopp
Spår 1: 10
Spår 2: 12
Spår 3: 14
Spår 4: 10
Spår 5: 19
Spår 6: 5
Spår 7: 8
Spår 8: 6
Spår 9: 0
Spår 10: 8
Spår 11: 7
Spår 12: 10

De yttre spåren ser ut att tappa, men eftersom underlaget är så litet får statistiken ännu så länge ses som kuriosa.

Många som gillar skor och vinter
Slutligen gör vi som förra veckan och går igenom hästarnas individuella resultat med lördagens förutsättningar. För att sålla ut vilka hästar som gynnas/missgynnas av skotvånget har vi tittat dels på det historiska resultatet med skor, samt resultaten under vintermånaderna.
Plus ges till hästar som presterat bättre med skor runt om och/eller under vintertid jämfört med sina totala resultat.
Minus ges till hästar som presterat sämre med skor runt om och/eller under vintertid jämfört med sina totala resultat.
Frågetecken ges till hästar som gjort fyra starter eller färre med skor runt om på svensk mark

V75-1
Plus
2 Maestro Zon
10 Solkattens Eros

Minus
7 Max Håleryd

V75-2
Plus
5 Björlifanner
6 Tekno Jerven
8 B.W.Rune

Minus
Ingen

Frågetecken
9 Valle Mattis

V75-3
Plus
5 Carbonfiber
6 Caradja
11 Ninepoints Birdie

Minus
Ingen

Frågetecken
1 Tatiana Hills

V75-4
Dubbelplus
11 Be the One

Plus
9 Isa
14 Cuarcia

Minus
15 Digital Class

V75-5
Plus
12 Paoloni Stux

Minus

Ingen

Frågetecken
2 Working Class Hero

V75-6
Dubbelplus
5 Axel Ruda

Plus
6 Anchor Man
10 Merritt
11 Dark Roadster

Minus
Ingen

V75-7
Plus
2 Piccadilly
8 Atomic Face
12 Ara

Minus
4 Beethoven

Robin Johansson, Kanal 75


Emma-Sara Sjöberg är lågstadieläraren i Sala kommun som blivit känd för en tjusig segerprocent och flera segrar i travets elitser..


Emma-Sara Sjöberg är lågstadieläraren i Sala kommun som blivit känd för en tjusig segerprocent och flera segrar i travets elitserie.
Fritiden stavas hästar.
I stallet på föräldragården en mil från hemmet står Dark Roadster och Red Hot Roadster – ett brödrapar som hon lyckats fantastiskt bra med.
På senare år har hon som liten amatör hållit sig framme i hetluften med bröderna i rikstoton.
Förr förra året (2020) blev det 12 segrar på 35 starter och 800 000 kronor inkört. Under fjolåret blev det ett liknade resultat med tvåhästarsstallet.
Dark Roadster debuterade i silverdivisionen i december med en andraplats från positionen utvändigt ledaren. På nyårsdagen i år slog den sjuårige valacken till med en spurtseger i silver på Bollnästravet från ett bakspår.
– Han skulle bara få vara med och känna sig för och resultatet blev ju över förväntan, säger Emma-Sara Sjöberg.
På lördag åker hon de 20 milen till Bollnäs igen med Dark Roadster. Ida Riesterer som kört hästen på slutet lär ha taktiken klar för sig.
Hästen blir mycket betrodd från ett tredjespår i V75-4.
– Över 1640 meter är det mycket värt att ha ledningen och han trivs ju där också. Så självklart kommer hon att försöka lite på ledningen. Sedan behöver det ju inte kosta allt. Dark Roadster går även från andra positioner, säger amatören med licens på Rommetravet.

Spårade runt om på Solvalla
För tre veckor sedan vann Ida Riesterer ”Hästägarnas Sommarpris” på Solvalla enkelt efter att ha snott åt sig ledningen tidigt i loppet.
Första 500 klockades till 1.09.6 och varvet på 1.10.9 och en frisk Dark Roadster höll alla bakom sig.
– Jag trodde nog att han skulle behöva ett lopp till eftersom han har varit ifrån lite. Men han var bra på en gång. Han var mycket snabb men jag tror inte att hon körde max på honom från start, säger Emma-Sara Sjöberg.
Dark Roadster är mycket jämn som tävlingshäst. I april och maj hade var han lite down i några starter och behandlades i sina framknän och kommer nu till Bollnäs i fin författning.
– Jag är jättenöjd med honom för dagen. Ida kör honom bra. Skulle han ha en dålig dag känner hon det och behöver inte sitta och köra på honom. Så det är tryggt. Han har inte gått något hårdare efter segern men jag skulle tro att formen i alla fall ska vara lika fin som på Solvalla. Inga ändringar i utrustningen.
Oskar J Andersson brukar hoppa upp som kusk när han har tid och kan faktiskt ställa till det för dig på lördag. Andersson har innerspåret med startsnabbe Readly Lavec och kan vara den som snuvar Dark Roadster på den åtråvärda ledningen. Vad tror du?
– Ja, ni borde ju fråga Oskar vem han tror är den snabbare av de två! Jag vet inte hur snabba de är invändigt. Däremot tror jag inte att så många tar en längd på honom utifrån i hans klass.
Stallets andra häst Red Hot Roadster är inte med på lördag. Hur mår han?
- Han är behandlad och vilar över sommaren. Förhoppningsvis ska han vara bra till hösten igen.
Du som lärare måste ha extra mycket tid till hästarna under sommaren?
– Ja, det är skönt. Det blir en del i stallet. Med två starthästar, ett fölsto och en ettåring i stallet tar allt sin lilla tid och då har jag min pappa som hjälper mig. Ettåringen är en lillasyster till bröderna efter Nuncio, mamman är Riccione, samma mamma som till både Red Hot och Dark, säger Emma-Sara Sjöberg som nu även har Rimini Roadster (född 2021) att hoppas på.

Mikael Wikner, Kanal 75


Gidde Palema, Tsar d’Inverne och Makethemark är några av topphästarna som har Pamir Broddes lopp på meritlistan. Om Coquaholy kommer..


Gidde Palema, Tsar d’Inverne och Makethemark är några av topphästarna som har Pamir Broddes lopp på meritlistan. Om Coquaholy kommer nå samma höjder som dem återstår att se men Roger Walmanns treåring har i alla fall inlett tävlingskarriären starkt. När han nu tog fjärde segern i sjunde starten gjorde han det efter en dålig start och ett inledningsvarv som jumbo i det åtta hästar stora fältet. Men varvet från mål kom han fram i tredje par utvändigt och sedan en trött konkurrent rundats kom han in i slutkurvan i andra par utvändigt. Framförvarande Urban Africa gjorde en tapper insats och stretade emot långt in på upploppet, men den sista biten var Coquaholy starkast.
- Han var jättebra och i dag fick han kämpa. Den som var tvåa var också väldigt bra och det blev en tuff match, men min häst visade fin inställning till slut. Han är bra på det mesta men framför allt har han visat fin styrka, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Christer Otterströms Victory Cash (Maxime Marais), Jasmine Isings Ferox Brick (Anders Eriksson) och Emma-Sara Sjöbergs Dark Roadster (Andreas Peterson).

35 848 kronor för åtta rätt
Den jackpotkryddade omgången delades med Bjerke och där raserades många spelares drömmar om miljonerna redan i den första avdelningen. Storfavoriten Skate Trix fick en tuff inledning i spåren och Frode Hamre valde att styra ner sin häst i rygg på ledande Noble Tile efter ett halvvarv. Där hängde han sedan med till tredjeplatsen när Noble Tile höll undan till seger i händerna på sin tränare Kristian Malmin.
Även i det efterföljande loppet på Oslobanan blev det favoritförlust sedan Sven Olav Weberg bakom Brenne Rön förvånade spelarkåren med att släppa ifrån sig ledningen till 35-oddsaren Vital Vinter, en häst som inte vunnit lopp sedan 2018. Ledaren stannade som väntat i god tid före mållinjen och därmed var dagen förstörd för Brenne Rön. Desto roligare var det för Kjell Lövdal vars Kleppe Nido tog en enkel seger tillsammans med Åsbjörn Tengsareid.
C.C. Eastside imponerade när han svepte till ledningen från andra par utvändigt på den sista långsidan och stack undan till överlägsen seger. Thor Borg-tränade Falcon Eye (Eirik Höitomt) tog hem dagens sista lopp på Bjerke och de som prickade in honom och övriga vinnare på V86 fick för det 35 848 kronor. Sjur rätt gav 244 kronor och sex rätt delade ut 29 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Bollnäs var värd för årets första V75-dag och vad passade väl bättre då än att hemmatränaren Mikael Cedergre..


Bollnäs var värd för årets första V75-dag och vad passade väl bättre då än att hemmatränaren Mikael Cedergren gjorde bästa möjliga reklam för sin rörelse. Tale of Jacks tävlade flitigt i V75 förra året och gjorde flera bra prestationer utan att få vinna. Men nu började det nya året på bästa sätt med en fullträff direkt. Tale of Jacks öppnade snabbt från spår fyra bakom bilen i den avslutande avdelningen och tog ledningen. Men när Ulf Ohlsson ställde på med Arch Lane ut på den första långsidan släppte Linus Lönn täten. Inledningen blev 1.11,6 och sedan fick storfavoriten dämpa tempot i ledningen till 1.15,2 första varvet. Runt sista kurvan satt Ulf Ohlsson och bevakade konkurrenterna och det såg länge mörkt ut för Tale of Jacks att få någon lucka. Men så plötsligt uppenbarade den sig 50 meter kvar, och då accelererade hästen i ett huj och hann fram till seger precis på mållinjen.
– Jag kände in på upploppet att han hade rubbet kvar men jag trodde aldrig att han skulle kunna accelerera så på den korta biten. Det var sjukt häftigt och Mikael Cedergren ger mig många fina chanser och det är jag tacksam över. Det här var otroligt kul, det var det verkligen, sa lärlingen Linus Lönn som därmed tog sin första seger i V75.

Dark Roadster i en rasande avslutning
Även Ida Riesterer tog sin första seger i V75 när hon styrde in Dark Roadster i den femte avdelningen. Detta efter en rasande avslutning där han kom dundrande via fjärdespår runt slutkurvan. Dark Roadster sprang dubbelt så fort som övriga hästar och ledande Zlatan Knick var slagen mitt på upploppet. Samtidigt fick Fortune Mearas luckan från andra par utvändigt och närmade sig hastigt. Det blev stenhårt i mål men huvudet först hade Dark Roadster, som tränas av den framgångsrika amatören Emma-Sara Sjöberg.
– Jag är mållös, det här är fantastiskt. Vi skulle prova två starter på V75 för att se om han räcker till och så var han tvåa från dödens senast och nu vann han från spår tio, sa Emma-Sara Sjöberg

Sensation när Hanna och Noras Princess vann
Duktiga Hanna Forslin fortsätter att skörda framgångar och nu styrde hon in jätteskrällen Noras Princess i den sjätte avdelningen. Stoet var spelad till blott en procent när hon kom ut från tredje par invändigt i slutsvängen och attackerade in på upploppet. Ledande Staro Nessie gav sig enkelt och tilläggshästarna räckte inte fram eller hade inte sina bästa dagar. Noras Princess, som tränas av Eva-Jeanette Liljeberg, vann enkelt och tog nu sin andra seger i karriärens 41:a start.

Grisle Odin G.L. seg – men först precis på mållinjen
Omgångens största favorit på V75, Grisle Odin G.L., infriade favoritskapet men det satt verkligen hårt åt. Hästen var seg under hela loppet och såg inte ut som en vinnare någon gång förrän på mållinjen. Ulf Ohlsson körde fram utvändigt om ledande Faks Nils varvet kvar, och det tog sin tid innan Grisle Odin G.L. tog sig fram. I slutsvängen såg han helt slagen ut samtidigt som Faks Nils drog på i täten. Ulf Ohlsson ryckte ner det norska huvudlaget trehundra meter kvar, utan att det hände något nämnvärt. Men över upploppet närmade sig Grisle Odin G.L. mer och mer och fick lite mer fart när utvändige Don Viking kom farande. Det var precis i sista steget som storfavoriten segade sig förbi och satte huvudet först. Snacka om att veta vart mållinjen ligger, vilket 19 segrar på 29 starter vittnar om i hästens karriär. Hästen delägs bland annat av skidstjärnan Frida Karlsson.
– Han var seg men är ju sådär, mer stark än speedig. Hästen har allt och framförallt en bra inställning, sa Jimmy Jonsson, försteman hos Öystein Tjomsland som tränar Grisle Odin G.L.

Dubbelseger för Ohlsson och Tjomsland
Det blev Ulf Ohlsson och Öystein Tjomsland som även tog hem det andra kallblodsloppet. Ulf serverade Sjö Stjerna en fin resa i ryggar och över upploppet avgjorde hon knappt men säkert mot Rönningsgutten.

Astrum lysande i fjärde raka
Den finska gästen Astrum var verkligen något extra och såg lysande ut när han vann V75-inledningen. Mika Forss prickade starten perfekt från springspåret och Astrum tog direkt hand om ledningen. Han fick sedan tidigt No Doubt på utsidan och Ulf Ohlsson (som ersatte en matförgiftad Emilia Leo i sulkyn), såg till att hålla tempot uppe. Men det spelade ingen roll för den finska hästen stod i en klass för sig. Över upploppet fick Lyckans Cash chansen från rygg på ledaren men Astrum stack bara ifrån till till en lätt seger. Det var fjärde raka fullträffen för hästen som tränas av den färska proffstränaren Antti Veteläinen.
– Det är min första V75-seger i Sverige som tränare. Det är stort för mig. Hästen är jättebra. Jag har jobbat i Sverige i fem år och vet vad som krävs för att vinna i V75, sa Antti Veteläinen.

Jano Di Quattro krossade allt
Robert Bergh var mycket optimistisk på förhand med Jano Di Quattro som bjöd på en styrkeuppvisning. Hästen har en väldigt säregen stil när han springer, men styrka och inställning finns i övermått. Efter en stenhård inledning, där Mr Birkenstock och Pocket Boy körde tufft och länge om ledningen, inleddes de första 500 metrarna efter 1.10,8. Det var förstås mumma för Jano Di Quattro som sladdade sist i kön. Men så fort tempot sänktes och det gick långsamt, vilade inte Robert Bergh på hanen utan sände fram sin häst utvändigt om ledande Global Classified 1300 meter kvar. Jano Di Quattro pressade på slutrundan, tog ett felsteg/hjälpsteg trehundra kvar och tappade någon längd, men över upploppet var det aldrig något snack. Global Classified hade någon längds försprång men när Jano Di Quattro kom farande den sista biten fanns det inget svar. Robert Berghs häst vann till slut enkelt med ett par längder.
Sju rätt på V75 gav 83 767 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-20 2019-12-20 Romme-4 Oskar J Andersson 2160/11 B 2 15.8 83
2019-12-02 2019-12-02 Eskilstuna-5 Oskar J Andersson 1640/11 B 1 13.7 149
2019-10-30 2019-10-30 Solvalla-4 Mats Gunnarsson 1640/8 B 3 14.5 24
2019-10-11 2019-10-11 Romme-5 Sybille Tinter 2640/7 C 5 16.4 254
2019-10-01 2019-10-01 Gävle-3 Oskar J Andersson 2140/6 B 2 15.3 17
2019-09-16 2019-09-16 Rättvik-2 Oskar J Andersson 2160/11 A 0 19.3g 39
2019-09-04 2019-09-04 Solvalla-5 Oskar J Andersson 2640/8 C 2 15.6 156
2019-08-23 2019-08-23 Romme-1 Sybille Tinter 2140/8 C 4 15.1 722
2019-07-15 2019-07-15 Rättvik-2 Sybille Tinter 2140/7 C 8 19.1g 412
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-3 Jörgen Westholm 2140/1 C 0 g 185
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-12 Sybille Tinter 2140/2 D 7 17.0 1533
2019-05-02 2019-05-02 Romme-6 Sybille Tinter 2140/5 B 4 19.0 627
2019-04-16 2019-04-16 Rättvik-5 Sybille Tinter 2140/8 C 0 18.6g 1013
2019-04-05 2019-04-05 Bollnäs-1 Sybille Tinter 2140/12 C 4 21.7 826
2020-12-31 2020-12-31 Axevalla-10 Oskar J Andersson 1640/1 C 1 12.3 49
2020-12-18 2020-12-18 Romme-9 Oskar J Andersson 1640/5 A 1 12.5 20
2020-11-29 2020-11-29 Eskilstuna-8 Oskar J Andersson 1640/3 B 1 11.8 16
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-5 Oskar J Andersson 2140/10 B 0 14.0 94
2020-10-27 2020-10-27 Eskilstuna-9 Oskar J Andersson 1640/11 A 0 12.7 68
2020-10-20 2020-10-20 Romme-7 Ida Riesterer 2160/7 A 1 16.1 26
2020-10-09 2020-10-09 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 2140/10 A 2 13.8 55
2020-09-19 2020-09-19 Färjestad-6 Oskar J Andersson 1640/5 C 3 11.2 71
2020-09-02 2020-09-02 Solvalla-9 Oskar J Andersson 2160/4 B 3 14.5 145
2020-08-14 2020-08-14 Romme-8 Jörgen Westholm 1640/6 A 0 20.1g 40
2020-07-24 2020-07-24 Romme-3 Ida Riesterer 2160/6 A 1 15.7 20
2020-07-09 2020-07-09 Örebro-7 Oskar J Andersson 2100/6 B 3 13.3 306
2020-06-26 2020-06-26 Solvalla-7 Jorma Kontio 1640/7 C 2 11.3 125
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-3 Oskar J Andersson 2140/3 C 8 14.4 54
2020-05-25 2020-05-25 Eskilstuna-1 Oskar J Andersson 2140/13 D 5 15.4 49
2020-04-09 2020-04-09 Gävle-6 Oskar J Andersson 3160/5 D str
2020-03-18 2020-03-18 Solvalla-6 Oskar J Andersson 1640/5 C 1 14.3 36
2020-03-06 2020-03-06 Romme-5 Ida Riesterer 2160/7 A 2 17.4 16
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-4 Oskar J Andersson 2140/8 C 4 15.9 133
2020-01-24 2020-01-24 Örebro-4 Oskar J Andersson 1609/7 B 3 14.5g 36
2020-01-03 2020-01-03 Solvalla-7 Oskar J Andersson 2140/9 C 1 15.0 34
2021-12-18 2021-12-18 Romme-11 Ida Riesterer 1640/7 A 2 12.6 93
2021-12-03 2021-12-03 Romme-6 Ida Riesterer 2140/5 A 2 14.3 18
2021-11-18 2021-11-18 Örebro-2 Ida Riesterer 1609/4 A 1 13.3 16
2021-11-05 2021-11-05 Bollnäs-9 Torbjörn Jansson 2160/10 A 3 14.4 24
2021-10-23 2021-10-23 Örebro-5 Ida Riesterer 2100/6 B str
2021-10-10 2021-10-10 Solvalla-10 Ida Riesterer 2140/6 C 4 12.3 343
2021-10-01 2021-10-01 Rättvik-6 Oskar J Andersson 1640/10 B 2 12.1 74
2021-09-16 2021-09-16 Örebro-9 Ida Riesterer 2100/4 A 1 14.8 47
2021-08-28 2021-08-28 Eskilstuna-4 Ida Riesterer 2160/11 A 2 14.4 54
2021-08-16 2021-08-16 Romme-6 Ida Riesterer 2160/10 A 3 15.6 88
2021-07-12 2021-07-12 Rättvik-8 Oskar J Andersson 1640/6 A 0 13.8 17
2021-06-16 2021-06-16 Solvalla-9 Oskar J Andersson 1640/7 B 4 11.0 57
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-8 Ida Riesterer 1640/4 A 2 9.9 72
2021-05-21 2021-05-21 Romme-2 Oskar J Andersson 2160/2 A 1 13.2 17
2021-05-07 2021-05-07 Solvalla-4 Anders Eriksson 2140/7 A 2 13.5 30
2021-04-16 2021-04-16 Romme-9 Oskar J Andersson 1640/5 A 1 12.9 14
2021-03-23 2021-03-23 Eskilstuna-9 Oskar J Andersson 1640/10 A 2 11.7 39
2021-03-06 2021-03-06 Åby-11 Oskar J Andersson 1640/4 B 3 11.1 22
2021-02-27 2021-02-27 Romme-11 Oskar J Andersson 2140/12 C 6 13.6 311
2021-02-17 2021-02-17 Solvalla-4 Oskar J Andersson 2160/6 B 2 14.5 25
2022-12-26 2022-12-26 Solvalla-10 Jörgen S Eriksson 2140/11 B 0 16.2 98
2022-12-17 2022-12-17 Romme-10 Jörgen S Eriksson 1640/11 A 1 11.5 39
2022-11-27 2022-11-27 Färjestad-7 Jörgen S Eriksson 1640/6 B 1 12.0 165
2022-10-20 2022-10-20 Gävle-6 Ida Riesterer 1640/3 A 0 12.4g 67
2022-09-27 2022-09-27 Eskilstuna-7 Ida Riesterer 1640/10 A 1 11.8 33
2022-09-14 2022-09-14 Solvalla-6 Ida Riesterer 1640/4 B 7 12.0 25
2022-08-18 2022-08-18 Gävle-6 Ida Riesterer 2140/9 A 3 13.6 27
2022-07-30 2022-07-30 Bollnäs-8 Ida Riesterer 1640/3 B 6 12.6 30
2022-07-05 2022-07-05 Solvalla-4 Ida Riesterer 1640/5 D 1 10.9 83
2022-06-20 2022-06-20 Örebro-6 Ida Riesterer 1609/6 C 5 12.0 73
2022-05-04 2022-05-04 Solvalla-5 Ida Riesterer 2140/6 C 4 14.1 32
2022-03-30 2022-03-30 Solvalla-5 Ida Riesterer 1640/9 C 4 12.2 154
2022-03-09 2022-03-09 Solvalla-10 Andreas Peterson 2140/5 C 1 14.6 23
2022-02-19 2022-02-19 Bergsåker-7 Ida Riesterer 1640/11 D 5 12.2 185
2022-02-05 2022-02-05 Solvalla-5 Ida Riesterer 2140/9 D 3 13.6 434
2022-01-15 2022-01-15 Gävle-11 Ida Riesterer 2140/5 D 4 14.5 50
2022-01-01 2022-01-01 Bollnäs-9 Ida Riesterer 1640/10 A 1 12.6 33
2023-12-23 2023-12-23 Mantorp-8 Ida Riesterer 1640/6 A 1 11.8 17
2023-12-16 2023-12-16 Bollnäs-9 Ida Riesterer 2140/7 A 3 12.8 163
2023-11-18 2023-11-18 Eskilstuna-5 Ida Riesterer 1640/2 A 1 11.3 87
2023-11-10 2023-11-10 Romme-6 Ida Riesterer 1660/7 A 1 11.8 13
2023-10-26 2023-10-26 Gävle-2 Ida Riesterer 1640/1 B 1 12.8 14
2023-10-13 2023-10-13 Solvalla-4 Ida Riesterer 1660/11 B 1 11.1 49
2023-09-27 2023-09-27 Solvalla-5 Oskar J Andersson 1640/3 B 3 10.4 140
2023-09-09 2023-09-09 Axevalla-9 Ida Riesterer 1640/6 B 1 11.5 14
2023-08-31 2023-08-31 Örebro-4 Andreas Peterson 2100/3 B 5 13.0 149
2023-08-12 2023-08-12 Romme-4 Oskar J Andersson 2140/6 A 1 12.7 29
2023-08-05 2023-08-05 Rättvik-7 Oskar J Andersson 1640/8 D 5 10.4 701
2023-07-07 2023-07-07 Lindesberg-6 Oskar J Andersson 2140/6 B 3 13.9 36
2023-06-07 2023-06-07 Åmål-6 Oskar J Andersson 1680/3 B 0 17.3g 40
2023-05-28 2023-05-28 Solvalla-1 Andreas Peterson 640/8 C 2 47
2023-05-17 2023-05-17 Solvalla-9 Andreas Peterson 2160/10 C 3 13.5 199
2023-05-06 2023-05-06 Gävle-8 Andreas Peterson 1140/5 C 3 36
2023-04-06 2023-04-06 Gävle-5 Jörgen S Eriksson 1640/10 C 4 12.0 71
2023-03-18 2023-03-18 Momarken-10 Jörgen S Eriksson 1640/7 C 0 156
2023-02-25 2023-02-25 Romme-7 Jörgen S Eriksson 1640/7 D 3 13.0 188
2023-02-15 2023-02-15 Solvalla-9 Erik Adielsson 2160/13 A 3 14.8 53
2023-01-25 2023-01-25 Solvalla-5 Ida Riesterer 2140/3 B 0 15.6 35
2023-01-11 2023-01-11 Bergsåker-9 Ida Riesterer 1640/1 B str
2024-05-10 2024-05-10 Hagmyren-7 Ida Riesterer 1640/3 D 0 g 35
2024-04-26 2024-04-26 Bollnäs-5 Ida Riesterer 1640/3 C 4 12.6 110
2024-03-15 2024-03-15 Romme-7 Ida Riesterer 1660/8 B 0 13.6 22
2024-02-24 2024-02-24 Örebro-7 Ida Riesterer 2100/5 B 3 13.9 37
2024-02-10 2024-02-10 Åby-10 Oskar J Andersson 2160/15 B 7 14.4 148
2024-02-03 2024-02-03 Solvalla-7 Ida Riesterer 2140/5 B 2 13.6 191
2024-01-20 2024-01-20 Bollnäs-9 Ida Riesterer 2140/10 A 5 13.6 117
2024-01-12 2024-01-12 Romme-2 Oskar J Andersson 1640/2 B 2 13.9 14ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se