Dansa travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dansa travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dansa har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dansa har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dansa


Ett sprinterlopp för eliten bland kallbloden inledde måndagskvällens V64® på Bergsåker. Månlykke A.M. var tillbaka igen oc..


Ett sprinterlopp för eliten bland kallbloden inledde måndagskvällens V64® på Bergsåker. Månlykke A.M. var tillbaka igen och gjorde sin andra start efter ett uppehåll. Men det blev ingen fullträff den här gången heller, och Gunnar Melanders stjärna fick nöja sig med en andraplats. Jan-Olov Persson-tränade Järvsöodin öppnade snabbt till ledningen samtidigt som stallkamraterna B.W.Sture och Bellfaks galopperade. Järvsöodin inledde första 500 metrarna efter 1.20,9 och han fick Månlykke A.M. på utsidan. Duon varvade på 1.22,9 och för ett ögonblick såg det ut som att Månlykke A.M. kanske skulle slå klorna i ledaren vid upploppets början. Men det var bara en synvilla. Järvsöodin vägrade att ge sig och Månlykke A.M. förmådde aldrig koppla något grepp. Istället dansade Järvsöodin undan till en säker seger tillsammans med en glad Marcus Lilius. Segertiden blev 1.21,0/1640a och Månlykke A.M. klarade andraplatsen före Pydin som blev trea från andra par utvändigt.
– När han är så här fin är han underbar. Jag ville prova i ledningen idag och ville visa att vi kan slå dem. Vi var nära i Norge i deras största lopp och hästen är fantastiskt fin. Han var verkligen värd den här segern, sa Marcus Lilius och fortsatte.
– Han är en riktig kompis. Jag har fått köra honom sedan jag började hos Janne och har fått fortsätta att köra hästen. Han har utvecklats och det är fantastiskt kul.

”Formen sitter inte riktigt där än”
Månlykke A.M. noterade tiden 1.21,2 vid andraplatsen och Gunnar Melander kommenterade insatsen så här.
– Formen sitter inte där riktigt än, plus att dom är väldigt bra Perssons hästar. De har lyft sig flera snäpp i år, sa Gunnar Melander.
– Det saknas lite. Han har varit borta så länge men blir bättre och bättre. Jag är nöjd med hästen och insatsen men man vill ju vinna.

Derbyhästen vann direkt i ny regi
För två år sedan var Titan Yoda med i Svenskt Travderby. Han blev oplacerad bakom vinnande Calgary Games, efter att ha varit tvåa i sitt försök. Ikväll gjorde hästen comeback efter ett halvårs långt uppehåll, och samtidigt debut i sin nya regi Daniel Wäjersten. Det slutade på bästa sätt när Titan Yoda rundade hela fältet från jumbopositionen, och via tredjespår genom sista kurvan satt segerkusken Mats E Djuse helt stilla över upploppet när Titan Yoda avgjorde lekande lätt och såg ut att ha gott om krafter kvar när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.13,2/2140a och intrycket var mycket bra. Fortsättning lär följa.
– Det blev jättebra. Han fick ta det lugnt från början och gå sista varvet och visade bra inställning in mot mål. Vi får försöka få tillbaka honom som när han var som allra bäst i rikstoton. Det är målsättningen så här långt, sa Daniel Wäjersten.

Michael Carlsson, Kanal 75


 V86® med fin sport i Skellefteå. Banan fick också sen en bejublad hemmaseger i Diamanstoet.Det genom Olly Håleryd, ägd av bland..


 V86® med fin sport i Skellefteå. Banan fick också sen en bejublad hemmaseger i Diamanstoet.
Det genom Olly Håleryd, ägd av bland andra tidigare hockeyproffset Jimmie Ericsson och tränad av Ann-Catrin Frisk, sambo till kusken Ove A Lindqvist.
Det femåriga stoet visade att hon har enorma resurser inombords. Loppet inleddes i rasande fart, men Ove A vilade inte på hanen och avancerade fram utvändigt om ledande Nycora inför slutvarvet. Denna fick det hett om öronen, minst sagt. Olly Håleryd skaffade sig greppet redan i sista kurvan – och lämnade över upploppet motståndet längd för längd.
Kusken firade med segergest i god tid före mål inför hemmapublikum.
– Faktiskt så tror jag inte har gjort segergest förut. Det låter konstigt kanske men hon hade kunnat gå bra mycket fortare i dag, men jag ville det skulle vara jämnt tempo. Jag körde till och sedan stegade hon bara ifrån. Hästen kan vara lite halvflegmatisk av sig, så jag ryckte ”propparna” 150 meter kvar för jag ville att publiken skulle se att det går att fram hästar här i Skellefteå också, sa Ove A Lindqvist.
Stärkt av framgångarna slog Ove A till direkt senare och ordnade en kuskdubbel.
I Klass 1-försöket lånade han Oscar Berglunds snabba No Limit Express som trots två korta galopper på vägen och efter en spännande upploppsduell plockade ned Last Dying Breath i sista stegen.

B.W Sture fick stallkamraten på fall
Bäcklös Uriel har varit omutbar under året men i Steggbest Minne fick han ge sig – mot stallkompisen.
Den här gången var det dags för B.W Sture att få sola sig i glansen i Skellefteå. Per Linderoth kunde servera tioåringen en perfekt resa, i rygg på ledande storfavoriten Bäcklös Uriel som anförde fältet i ett jämnt, hårt tempo. Attack in på upploppet och segergrepp precis före mållinjen.
– Det är ju en jättefin häst. Jag har kört honom flera gånger förut, men aldrig barfota som i dag. Det blev den effekten som jag hade tänkt. Bäcklös Uriel är en grymt bra häst och vi hade Månlykke A.M i rygg, men det kändes bra, sa Linderoth efter segern med Jan-Olov Perssons kallblod.
Bäcklös Uriel för den delen fick förresten även lämna ifrån sig silvret på mållinjen.
Den medaljen knep nämligen Månlykke A.M. Kallblodskejsaren hade inte startat sedan i mitten av maj och gjorde här comeback. Den resulterade i en rykande avslutning, bara några centimeter från vinnaren.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han gjorde ett kanonfint lopp. Hästen har känts så fin, men de andra har ju varit ute i hetluften ett tag och vi kunde ändå vara med dem på linjen. Nu kan vi ladda mot SM, sa tränare och kusk Gunnar Melander.

Ingen passerade Esprit Sisu i styrkeprovet
Stig Lindmarks Styrkeprov, också Gulddivisionen, fick en favoritseger.
Esprit Sisu tog sig inte otippat till ledningen, men fick press av Henry Flyer Sisu och Mika Forss som därmed såg till att farten hölls uppe. Esprit Sisu är emellertid inte den som ger sig i första taget. Tuffingen gick bara undan till slut.
– Han var väldigt bra. Det gick väldigt fort, vi fick två tryckare av Mika Forss så hästen fick bekänna färg. Man trodde kanske att vi skulle få bestämma och bara glida undan, men det blev körning. Fast jag vet att Esprit Sisu ogärna släpper någon förbi sig, sa tränaren Daniel Wäjersten som också körde.
Daniel Wäjersten hade tidigare gjort rent hus i Bronsdivisionen.
Bergsåkerstränaren hade tre hästar med i loppet – trion belade de tre första platserna. Men det var inte Wäjerstens egen styrning, tungt betrodda Lindysmusclemania som drog längsta strået. I stället var det Global Dash och formkusken Rikard N Skoglund som spurtade snabbast. Trea i mål Marlon Boko.
Sandra Erikssons fina Devils Tongue är tillbaka.
Efter sex starter utan seger dittills i år, kom äntligen fullträffen för Bodenhästen. Innerspår över kort distans i Silverdivisionen smakade mumma förstås och det nyttjade Devils Tongue till fullo. Ledningen hela vägen och några lätta längder undan över upploppet.
– Skönt. Han har gjort jättefina prestationer, men så fort han haft lite tur i loppen så har det varit något annat som inte stämt, senast galopperade han ju bort en fin placering. Han var verkligen värd det här, sa Sandra.
Sundbo Rymling hade spelarna inte alls räknat med i det andra kallblodsracet.
Robert Skoglunds krigare stod i 61 gånger pengarna på oddstavlan och hade bara samlat ihop färre än två procent av strecken på V86®. Men valacken betedde sig snarare som en storfavorit. Full fart via fjärdespår på sista bortre långsidan, tredjespår i sista kurvan och tidigt kopplat segergrepp.
– Det är en fruktansvärt snabb häst, men han har varit krånglig. Han trivdes bra här i Skellefteå senast, så jag anmälde hit igen. Banan är ruggigt bra för hästar som har lite problem med sina ben, menade Skoglund.
Petter Lundberg hade klart för sig.
Med Always Face i Klass 2-försöket laddade han framåt direkt för att dimpa ned i dödens. Därifrån dansade femåringen undan på lätta barfotahovar.
Favoritfall och flera lågprocentare brukar resultera i hög utdelning på V86®.
Så också den här gången. Åtta system hittade åtta rätt, något som betalade häftiga 1 993 277 kronor. Sju rätt gav 3959 kronor och sex rätt 204 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Under fredagskvällen avgjordes uttagningsloppen till Stochampionatet på Axevalla. Storfavoriten Joviality infriade förväntningarna och hade..


Under fredagskvällen avgjordes uttagningsloppen till Stochampionatet på Axevalla. Storfavoriten Joviality infriade förväntningarna och hade stor uppvisning i sitt försök för Erik Adielsson. Efter en försiktig start, där flera andra körde om ledningen, kunde Joviality glida fram och överta ledningen från Mahala 1500 meter kvar. Sedan var det spel mot ett mål och Joviality stod helt i en klass för sig. Utan att förta sig det minsta dansade världsstjärnan undan över upploppet till en överlägsen seger. Detta efter att ha joggat 1.12,4 första varvet. Vinnartiden blev 1.14,1/2640a och det såg ut att finnas gott om krafter kvar i mål. Därmed blir hon en av de största favoriterna i Stochampionatets historia nästkommande söndag på Axevalla. Det här var Jovialitys fjärde seger på svensk mark (vann försök och final i Drottning Silvias Pokal och var sedan trea i Fyraåringseliten för ston på Solvalla innan hon vann Prix Diana Zet på Solvalla senast), och hon har sprungit in drygt 19 miljoner kronor.
– Hon är så otroligt behaglig hästen. Hon har en fantastisk teknik men det här är också en av hennes största styrkor att hon är så otrolig att ha att göra med. Hon är helt underbar och har det där extra på många plan. Hon är så nära facit man kan komma. Nu var det ingen våldsam tid men hon känns riktigt stark och jag är jäkligt nöjd med henne, berömde Erik Adielsson.

Valde innerspår i finalen
Kretsen kring Joviality fick välja spår till finalen som tvåa och valde innerspåret.
– Jag hade kunnat spela safe och tagit tre, men vi valde ett och i grunden känner jag mig ganska trygg med det. Jag har inte laddat med henne sedan hon kom till Sverige men det känns som att hon kommer att kliva iväg bra. Jag är nöjd och hade inte velat byta varken läge eller häst med någon, sa Adielsson.

Nurmos och Wäjersten två finalister vardera
Timo Nurmos, som tillsammans med Daniel Wäjersten var den tränare som fick med två hästar till finalen, inledde med Jennifer Sisu som vann för Magnus A Djuse. Hon var tapper som tvåa i Stosprintern förra veckan och kopplade nu ett säkert grepp på ledande O’Mara Zon över upploppet.
Den andra Nurmos-tränade vinnaren var Aurelia Express som vann från utvändigt om ledaren för Mats E Djuse. Fjolårets tvåa i Svenskt TravOaks avgjorde knappt men säkert när hon plockade ner ledande Xerava C.D. den sista biten.
Adrian Kolgjini skrällvann med sin egentränade Bold Face som spurtade ner namnkunniga konkurrenter i en vass finish. Tvåa och med till final även Miking och Thomas Uhrberg.

Queen Belina hur enkelt som helst
Joy Sisu galopperade bort en trolig seger i V75 i Boden senast när hon felade in mot upploppet. Nu fick stoet revansch när hon vann sitt uttagningslopp för Mika Forss.
Det Petri Salmela-tränade stoet avväpnade enkelt ledande Global Dancer över upploppet efter en perfekt resa.
Jörgen Westholm-tränade Queen Belina hade lekstuga i sitt uttagningslopp för Örjan Kihlström och ledde från start till mål utan att förta sig. En mycket fin insats före Jurista, tränad av Daniel Wäjersten, som också tog sig vidare till finalen.
Stochampionatet avgörs nästkommande söndag 23 juli på Axevalla, med ett förstapris på 1,2 miljoner kronor (dubbla pengarna för de hästar som är premiechansade).

Startlista Stochampionatet 2023
Häst – Tränare
1) Joviality – Sabine Kagebrant
2) Bold Face – Adrian Kolgjini
3) Joy Sisu – Petri Salmela
4) Queen Belina – Jörgen Westholm
5) Aurelia Express – Timo Nurmos
6) Miking – Thomas Uhrberg
7) Global Dancer – Fredrik Wallin
8) Xerava C.D. – Hans R Strömberg
9) Jennifer Sisu – Timo Nurmos
10) Jurista – Daniel Wäjersten
11) O’Mara Zon – Daniel Wäjersten
12) Mary Ann Lane – Johan Untersteiner

Michael Carlsson, Kanal 75


 Att Hell Bent for Am är en häst med skyhög kapacitet är ingen nyhet.I Gulddivisionen när V75® kördes i Halmstad på..


 Att Hell Bent for Am är en häst med skyhög kapacitet är ingen nyhet.
I Gulddivisionen när V75® kördes i Halmstad på lördagen gav sexåringen som tränas av Sabine Kagebrant bevis på att han efter en skada och lång tävlingsfrånvaro, är tillbaka i sitt bästa humör.
Innerspår bakom bilen över engelska milen och dansande utan skor på hovarna trivdes Hell Bent for Am förträffligt i den halländska högsommaren. För Erik Adielsson smattrade hästen till ledningen på två steg, höll tempot högt och motståndet på armlängds avstånd. 08,5-tempo första halvvarvet, ännu snabbare de avslutande 500 meterna och flera längder till godo på konkurrenterna då mållinjen passerades bäddade för en mäktig segertid. Hell Bent For Am vann loppet på 1.09,2 över 1609 meter med bilstart, vilket var nytt banrekord alla kategorier.
– Det var bra alltså, det var bra…Man är tacksam att han är en så ruskig travare för femtio meter innan bilen skulle släppa tog han ett par ”dåliga steg”, men har inte sprungit barfota runt om på så länge. Han ville hjälpa till allt han kan, sa Erik Adielsson.
Aetos Kronos stod åter för en positiv insats och belade andrapriset från rygg på ledaren.
Elitloppsfyran Önas Prince, som gjorts till knapp favorit, fick den otacksamma uppgiften att jobba först utan rygg, kunde inte gå i närkamp med den briljante vinnare och slutade fyra.

Äntligen fullträff för Draupner
Segergest redan hundra meter kvar. Jesper Rydberg var en av lördagens lyckligaste i Halmstad.
Äntligen fick Draupner vinna. Sexåringen som blivit lite av en följetong på V75® de senaste månaderna har stått för en räcka av fina insatser och nu fick Axevallahästen slutligen sätta pricken över i:et. Draupner, som inledde med ett par korta galoppsteg, hittade så småningom andra utvändigt, skred till anfall mitt på sista bortre långsidan – och bara stack ifrån i Bronsdivisionen.
– Helt otroligt, väldigt roligt. Han var riktigt bra för dagen, det var väldigt kul att köra det här loppet. Jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen i starten, men sedan löste det sig väldigt bra. Att få ta emot publikens jubel helt ensam på det där sättet…det var definitivt min största seger hittills, sa Jesper.
Örjan Kihlström var relativt bortglömd bland strecken bakom Jerry Riordans Dubbio Amletico.
Men femprocentaren lotsades perfekt av sulkysnitsaren, som böjd på en gammal klassisk ”gubben i lådan”. Efter en invändig resa och i ryggar kom Dubbio Amletico loss mitt på upploppet och hann fram till säker seger.

Dagens största favorit föll direkt
De flesta spelarna fick vinka chanserna till sju rätt adjö redan i den inledande avdelningen.
Karat River var superfavorit, streckad på 73 procent av insatsfördelningen, gick som vanligt en stark avslutning men kunde aldrig rå på ledande Larry Wood. Joakim Lövgren forcerade femåringen till täten och därifrån ger sig ogärna Larry Wood. En riktigt fin spetsvinnare.
– Det kändes väl som det mest var ett 140-meterslopp. Allt hängde på att jag skulle komma till ledningen och gick all in för det, sedan satt jag på leken, menade segerkusken.
Finalen i Wången Cup för lärlingarna blev ett rörigt race med många galopper.
Fläckfritt skötte sig emellertid Budets Olof. Tillsammans med William Ekberg gjorde man processen kort. Ledningen från springspår och höll säkert ifrån sig favoriten Emir i slutstriden. Viktoria Berntsson heter hästens tränare.
Tuppen har ett häftigt facit så här långt i karriären.
Hästen som tränas av Peter Arnqvist har sju segrar på tio starter, efter att ha fixat hemmaviktoria i Klass 2-försöket. Fjärdespår i volten betydde omedelbar ledning i händerna på Johan Untersteiner. Sedan var det ridå för motståndarna.
För att hitta en favoritseger fick vi vänta till det avslutande Klass 1-försöket.
Timo Nurmos fine Kapten Brodde, styrd av Magnus A Djuse, redde ut det trots en tripp i dödens. Stenhårt i mål mot två skrällar, länge ledande Il Forte och utvändigt attackerande Theycallmesixten, men Kapten Brodde fick nosen först.
Sju rätt på V75® lyckades 308,7 system att pricka, något som betingade ett värde av 155 575 kronor. För sex rätt blev utdelningen 754 kronor och för fem rätt 74 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet med undantag för pandemi-åren 2020 och 2021. I fjol var det succ&ea..


Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet med undantag för pandemi-åren 2020 och 2021. I fjol var det succé med jättepublik och man räknar med ny publikfest på tisdag 6 juni.
Förutom galopptävlingar, blir det uppträdanden, hattparader och andra aktiviteter för hela familjen, barnaktiviteter som ponnyridning, hoppborg och käpphästar.
Det är fri entré och SMHI:s väderprognos lovar över 20 grader.
Och på scen Linda Bengtzing.
– Eftersom jag är en hästtjej kan jag inte tänka mig något bättre än att vara där med klapprande hovar, svettiga hästar och massor av glada människor. Det är en dröm för mig, jag blev jätteglad när jag fick den här frågan, säger Linda Bengtzing till Svensk Galopp.

Hattparad
Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen och man tävlar i tre kategorier: Gärdets Bästa Hatt, Barnhatt och Match Your Dog där du tar med din fyrbenta vän till Gärdet och matchar varandra till en kreativ, elegant eller rolig outfit.
Årets tävlingens jury i Hattparaden är Ann Wilson, professionell dansare och domare i Let’s Dance samt hundvännen och Idoljury-medlemmen Anders Bagge. Ny jurymedlem för 2023 är proffsminglaren, prideprofilen och partajfixaren "MingelMartin".
Det kommer ridas sju galopplopp och ett montélopp under Nationaldagsgaloppen. Fyra lopp för engelska fullblodshästar, ett löp för arabiska fullblodshästar, två ponnylopp och ett montélopp för travhästar.
TV4 sänder live från folkfesten på Gärdet klockan 12.00–14.30.
ATG arrangerar spel på fem av loppen och erbjuder bland annat populära spelformen V4 med första start 12.20.
I loppet för arabiska fullblod tävlas det om hela 125 000 kronor till vinnaren och loppet direktsänds även till Abu Dhabi. Detta då loppet ingår i en global arabhästfestival: HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Åby-travet bjöd på toppsport i solskenet den här fredagskvällen när uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pok..


Åby-travet bjöd på toppsport i solskenet den här fredagskvällen när uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal avgjordes. Först ut var omgångens stora snackhäst, Joviality, som gjorde första starten på svensk mark. Det fyraåriga superstoet har gjort stor succé i två säsonger i USA hos Marcus Melander där hon har sprungit in drygt 17,3 miljoner kronor. Och det var verkligen något extra till häst som hennes nya tränare Sabine Kagebrant visade upp. Joviality imponerade stort och gjorde ett helläckert intryck när hon lotsades till en smått överlägsen seger i händerna på Erik Adielsson. Efter att ha körts lite på säkerhet i början kunde toppstoet glida till ledningen 1500 meter kvar och sedan var det lugna gatan. Hon öppnade första varvet efter 1.14,2 och drog undan på slutrundan. Via 1.11,2 sista varvet dansade Joviality undan över upploppet och vann hur enkelt som helst till synes oberörd. Det såg ut som att hon joggade över mållinjen. Det var hästens seger nummer 21 i karriären där hon tidigare har vunnit flera stora lopp och även varit tvåa i Hambletonian förra året. Segertiden blev 1.12,7/2140a och det var en imponerad segerkusk efter loppet.
– Vi har varit imponerade över henne i två års tid, men det var skönt att hon kom hem och gjorde det så bra. Det är alltid spänt och nervöst, nu är vi lättade, sa Sabine Kagebrant.
För den rutinerade segerkusken Erik Adielsson gick det inte att ta miste på att det här var något verkligen i hästväg.
– Jag har många år i det här yrket, men det här är något speciellt att köra, det ska jag uppriktigt säga. Det är något extra ordiniärt och det pirrar i kroppen. En häftig känsla, sa Erik Adielsson.
Adielsson tillade:
– Hon rör sig så otroligt enkelt och effektivt. Nästan som en balettdansös och man märker att wow vilken spänst hon har. Det är roligt när det kittlar till i kroppen.

Enkelt och bekvämt för Bedazzled Sox
Lika odramatiskt blev det i det första uttaningsloppet till Kungapokalen. Storfavoriten Bedazzled Sox tog hand om ledningen och fick dirigera i täten. Efter 1.13,4 första femhundra metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,2 första varvet. Magnus A Djuse sände fram Hustle Rain utvändigt varvet kvar men han kunde aldrig gå i närkamp på allvar. I en snabb avslutning gled Bedazzled Sox undan över upploppet och fjolårets treåring vann bekvämt med krafter kvar.
H.C.’ Crazy Horse spurtade riktigt vasst till andraplatsen och tog sig förbi Hustle Rain precis på mållinjen. Den duon vidare till finalen.
– Han är fantastiskt bra helt enkelt och vann utan att vara bottnad. Jag hade 1.10 sista varvet och 1.08,8 sista femhundra. Det är imponerande. Han har tekniken och styrkan och så är han startsnabb också. Han tar ofta ledningen är han har öppet spår, sa Torbjörn Jansson.
– Det blev ett fint lopp med en snabb avslutning. Han kommer att gå mycket framåt till finalen. Den här hästen har varit komplett sedan han var två år, sa Roger Walmann.

Kayla Westwood svarade för en imponerade insats när hon vann det andra uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal. Magnus A Djuse körde tidigt fram utvändigt om ledaren och kontrollerade loppet därifrån. Hårt betrodda Narita tröttnade från ledningen men Mattias Djuse-tränade Kayla Westwood svarade allt och alla över upploppet.
– Det är alltid tufft att vinna utvändigt mot bra hästar men hon gjorde det bra. När jag hamnade före Fredrik ville jag inte att han skulle gå fram utvändigt så därför fick jag gå fram. Hon kändes stark i slutkurvan, sa Magnus A Djuse.

Tetrick Wania åter en vinnare - ”En toppinsats”
En annan av kvällens snackhästar var Tetrick Wania som tog hem det andra försöket till Kungapokalen. Det var första segern för sin nya tränare Conrad Lugauer och den första triumfen sedan fullträffen i Svensk Uppfödningslöpning för två år sedan. Conrad Lugauer körde offensivt från sitt bakspår och kom farande i spåren efter ett varv. Han spände ögonen i Robin Bakker bakom ledande Milan Boko som fann det för gott att släppa ledningen niohundra meter kvar. Den sistnämnda galopperade i utgången av slutsvängen, och istället var det Thereisnolimit som närmades sig från tredje par invändigt över upploppet. Men Tetrick Wania svarade säkert hela vägen och vann på tiden 1.11,8/2140a.
– Jag är jätteglad. Han fick ett ganska tufft lopp. Det kändes som att jag körde rätt men det blev tufft ändå. Det är en topphäst som jag har sagt och känt hela tiden. Han gjorde det enkelt och har en enorm klass. Man får inte glömma att det var bakspår och det var en toppinsats. Han går med skor och fast bomull och är på rätt väg. Jag tror inte att jag behöver ändra något till finalen, sa Conrad Lugauer.

Obesegrade Riverdale Z. snabbast i försöken
Jägersro-tränaren visade även upp en topphäst i det avslutande uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal, som kördes utanför V64. Det var Riverdale Z. som tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad i karriären. Lugauer lossade kanonen från andra par utvändigt på sista bortre långsidan och då blåste Riverdale Z. till konkurrenterna i ett nafs. Hon stack sedan ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.12,472140a. Det var den snabbaste segertiden av alla i kvalen till Drottning Silvias Pokal.
– Hon är fin och bara flög förbi på långsidan. Det var fantastiskt och jag är själv förvånad vilken utveckling hon har gjort. Hon springer så här fort i sin sjätte start från bakspår och på det sättet som hon gör. Jag ser fram emot finalen den 6 maj, sa Conrad Lugauer som även har fött upp hästen.

Flera imponerande spetsvinnare
Daniel Wäjerstens enorma framgångar fortsätter och han kvalade in O’Mara Zon till finalen i Drottning Silvias Pokal efter att enkelt ha vunnit sitt försök från ledningen. Det var första gången som stoet tävlade barfota runt om och hon övertygade stort.
Samma segerrecept använde sig Following av när han vann sitt uttagningslopp till Kungapokalen. Den Stefan Melander-tränade fyraåringen vann enkelt från ledningen, på segertiden 1.11,8/2140a.
Även Johan Untersteiner-tränade Dance Brodde imponerade när han vann kvällens sista uttagningslopp till Kungapokalen från ledningen för Carl Johan Jepson. Segertiden 1.12,172140a och han fick ett drömläge med bricka ett i finalen om två veckor.
– Jag hade inte tomt i mål och han är en av de som gör upp i finalen. Det är en underbar individ som gör allt rätt hela tiden, berömde Johan Untersteiner.
Samtliga sex favoriter vann på V64 vilket gav blygsamma 63 kronor i utdelning för sex rätt. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt och därmed dubbeljackpot på V64 på måndag som då avgörs i Mantorp.

Final Kungapokalen
2140 meter auto
Häst - Tränare
1) Dancer Brodde – Johan Untersteiner
2) Following – Stefan Melander
3) Bedazzled Sox – Roger Walmann
4) Tetrick Wania – Conrad Lugauer
5) Dareios di Poggio – Björn Goop
6) Thereisnolimit – Stefan Melander
7) Ante La Roque – Daniel Redén
8) Hustle Rain – Mattias Djuse
9) H.C.’s Crazy Horse – Daniel Wäjersten
10) Friend Of Elves – Stefan P Pettersson
11) Jikken – Daniel Redén
12) Coquaholy – Roger Walmann

Drottning Silvias Pokal
2140 meter auto
Häst – Tränare
1) Riverdale Z. – Conrad Lugauer
2) O’Mara Zon – Daniel Wäjersten
3) Kayla Westwood – Mattias Djuse
4) Joviality – Sabine Kagebrant
5) Mellby Korall – Johan Untersteiner
6) Stens Retention – Johan Untersteiner
7) Lawina – Claes Sjöström
8) Sommerbrise – Per Nordström
9) Jiggi – Fredrik Wallin
10) Beauvoir – Mattias Djuse
11) Jade Sisu – Conrad Lugauer
12) High Hope Lee – Lars I Nilsson

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-23 2019-11-23 Örebro-1 Carl-Erik Lindblom 2160/6 B 4 17.7 46
2019-11-07 2019-11-07 Örebro-11 Carl-Erik Lindblom 2160/7 A 2 16.7 101
2019-10-24 2019-10-24 Mantorp-5 Carl-Erik Lindblom 2140/10 A 0 g 140
2019-10-10 2019-10-10 Örebro-1 Carl-Erik Lindblom 2100/4 B 2 17.3 20
2019-09-05 2019-09-05 Örebro-10 Carl-Erik Lindblom 2140/6 B 7 18.8 100
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-9 Carl-Erik Lindblom 2160/13 B 8 16.9 196
2019-07-14 2019-07-14 Lindesberg-9 Carl-Erik Lindblom 2140/8 B 0 g 119
2019-06-27 2019-06-27 Örebro-5 Åke Lindblom 2140/3 C 5 17.1 294
2019-06-13 2019-06-13 Lindesberg-5 Carl-Erik Lindblom 2140/11 C 6 21.7g 139
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-1 Carl-Erik Lindblom 2140/9 D 0 21.6g 105
2020-12-17 2020-12-17 Örebro-2 Carl-Erik Lindblom 2100/2 D str
2020-12-03 2020-12-03 Örebro-1 Carl-Erik Lindblom 2160/8 D str
2020-11-19 2020-11-19 Örebro-9 Carl-Erik Lindblom 2140/4 D 5 18.0 399
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-8 Dagfinn Aarum 2140/1 D 0 g 139
2020-09-25 2020-09-25 Åmål-4 Dagfinn Aarum 2080/6 D 0 20.3g 97
2020-08-27 2020-08-27 Örebro-5 Carl-Erik Lindblom 2100/3 C 3 16.3 622
2020-07-26 2020-07-26 Åmål-1 Dagfinn Aarum 2080/10 B 6 20.0 403
2020-06-15 2020-06-15 Mantorp-7 Kim Eriksson 2140/1 B 0 g 82
2020-06-01 2020-06-01 Mantorp-1 Kim Eriksson 2160/14 B str
2020-05-19 2020-05-19 Axevalla-5 Kim Eriksson 2140/9 A 0 g 80
2021-09-30 2021-09-30 Örebro-4 Carl-Erik Lindblom 2180/9 B 0 g 175
2021-09-16 2021-09-16 Axevalla-2 Petter Karlsson 1640/9 C 0 19.0g 1312
2021-08-31 2021-08-31 Örebro-10 Carl-Erik Lindblom 2640/1 C 5 17.3 96
2021-08-14 2021-08-14 Örebro-8 Petter Karlsson 2100/11 C 0 16.7 601
2021-08-05 2021-08-05 Lindesberg-7 Dagfinn Aarum 1640/4 B 0 20.4g 155
2021-06-24 2021-06-24 Axevalla-7 Carl-Erik Lindblom 2640/8 C 6 16.9 78
2021-06-07 2021-06-07 Färjestad-10 Carl-Erik Lindblom 2140/13 A 1 15.9 26
2021-05-24 2021-05-24 Mantorp-2 Carl-Erik Lindblom 2140/7 D 3 14.7 727
2021-04-22 2021-04-22 Örebro-5 Carl-Erik Lindblom 2660/7 D 5 18.5 303
2021-04-08 2021-04-08 Örebro-2 Carl-Erik Lindblom 2100/13 C 7 17.7 586
2022-12-15 2022-12-15 Örebro-4 Sofia Adolfsson 2160/11 C 0 16.4 636
2022-12-03 2022-12-03 Örebro-8 Sofia Adolfsson 2160/11 B 4 19.2 424
2022-11-07 2022-11-07 Mantorp-9 Sofia Adolfsson 2160/8 C 2 18.7 174
2022-10-06 2022-10-06 Örebro-3 Sofia Adolfsson 2160/4 B 6 18.7g 76
2022-07-14 2022-07-14 Örebro-11 Jorma Kontio 2140/3 D 0 g 823
2022-06-25 2022-06-25 Lindesberg-11 Dagfinn Aarum 2140/8 A str
2022-06-06 2022-06-06 Lindesberg-10 Jorma Kontio 2180/11 C 5 16.5g 125
2022-05-12 2022-05-12 Örebro-10 Kim Eriksson 2100/4 C 0 g 55
2023-12-23 2023-12-23 Mantorp-5 Petter Karlsson 2140/11 D 5 15.5 781
2023-12-12 2023-12-12 Axevalla-8 Petter Karlsson 2140/8 C str
2023-12-04 2023-12-04 Färjestad-5 André Bood 2160/7 C 7 18.1g 303
2023-11-23 2023-11-23 Örebro-8 Petter Karlsson 2180/12 A 2 17.6 104
2023-11-07 2023-11-07 Axevalla-8 Marcus Sundberg 2140/6 B 0 19.3g 157
2023-10-16 2023-10-16 Färjestad-6 Per Nilsson 2140/10 D 8 15.9 297
2023-09-29 2023-09-29 Axevalla-8 Petter Karlsson 2140/7 D 0 15.6 839
2023-09-24 2023-09-24 Vaggeryd-6 Natacha Hammer 2188/10 B 7 16.9 393
2023-09-11 2023-09-11 Mantorp-5 Natacha Hammer 2140/3 C str
2023-08-29 2023-08-29 Axevalla-7 André Eklundh 1660/8 B 5 14.2 112
2023-08-07 2023-08-07 Färjestad-5 Petter Karlsson 2140/9 C 4 14.8 465
2023-07-24 2023-07-24 Färjestad-9 Petter Karlsson 2160/11 B 2 15.0 292
2023-07-13 2023-07-13 Örebro-7 André Bood 2609/8 D 0 15.4 1984
2023-06-27 2023-06-27 Axevalla-7 Petter Karlsson 2160/13 C 2 15.7 945
2023-02-20 2023-02-20 Mantorp-7 Natacha Hammer 2140/11 C 0 18.8 753
2023-02-03 2023-02-03 Örebro-2 Petter Karlsson 2609/8 C 4 17.0 291
2023-01-19 2023-01-19 Örebro-6 Sofia Adolfsson 2100/2 C 0 16.0 791
2023-01-09 2023-01-09 Örebro-2 Sofia Adolfsson 2160/6 D 0 18.1 623
2024-05-21 2024-05-21 Axevalla-6 Petter Karlsson 1660/9 C 0 17.0 663ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se