Daga travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Daga travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Daga har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Daga har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Daga


Söndag kväll vann Oskar Kylin-Blom Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega efter ledning från start till mål. Hästen, som..


Söndag kväll vann Oskar Kylin-Blom Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega efter ledning från start till mål. Hästen, som dominerat i silverdivisionen och även vann sin gulddebut, tog sin sjätte raka seger i det holländska storloppet.
Vid femtiden på tisdagsmorgonen var Antonio Tabac hemma igen. En lyckad utflykt.
- Ja, jag är så otroligt glad för att det gick bra, eftersom det här var ett test för både mig och hästen att resa så här. Han tog själva loppet på ett jättebra sätt. Inga problem så. Det är resan som kan ha tagit på honom. Jag vet ju inte hur en sådan här resa känns för honom, det var ju en femdagars-resa, säger Oskar Kylin-Blom.
Den sexårige skimmeln var glad att återse sin egen hage och verkar fräsch och fin enligt tränaren.
- Han var jättepigg när han fick gå ut i sin hage, men han var ganska trött i tisdag eftermiddag också och kom in och la sig och sov väldigt tidigt.

Inget bestämt
Oskar Kylin-Blom har många val att ta ställning till med succéhästen.
Guldfinalen i Solvalla V75 lördagen 24 november vill han vara med i. Samtidigt måste Antonio Tabac hinna bli hundra procent återställd för att man ska anmäla honom.
- Han kommer att få vila till på fredag och jag kommer att jogga honom lite då. Jag måste känna att han är fräsch och fin hemma för att jag ska starta. Det är ganska tätt in på de här loppen och säker man kan man aldrig vara.
Fortsatt tävlande i Sverige med en eller ett par starter kan bli aktuellt. Vintervila och träning fram till i mars-april hemmavid är en annan option.
- Jag har faktiskt inte bestämt vad jag ska göra och hur jag ska göra. Om han fortsätter tävla blir det någon start i Sverige i första hand. Skulle det finnas något lopp i slutet av december som passar i Frankrike så kanske jag provar att åka ner, det är hästen som bestämmer, säger Gävletränaren.

Mikael Wikner, Kanal 75


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på ..


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på 234 starter och sprang in 21,2 miljoner kronor. Han slog dessutom världsrekord med tiden 1.17,9ak. Den 24-årige hingsten lever numera pensionärsliv hemma på Jan-Olov Perssons gård utanför Hudiksvall. Men nu är det dags att ta klivet in i rampljuset igen. På torsdag gästar han och Jan-Olov Persson talkshowen Breaking News i Kanal5.
– Vi är på väg till Stockholm nu. Jag har inte den blekaste aning om vad programmet ska innehålla, men det är roligt att få vara med, säger Jan-Olov Persson till Sulkysport.
Breaking News sänds fyra dagar i veckan måndag till torsdag klockan 22.00 i Kanal5. Talkshowen leds av Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson. Den sistnämnde började sin tv-karriär inom travet genom att medverka i Vinnare V75 som reporter 1997.

Kanal 75


I Umeå finns en av landets många livaktiga travskolor som håller öppet nästan alla veckans dagar med kurser för hästbitna ..


I Umeå finns en av landets många livaktiga travskolor som håller öppet nästan alla veckans dagar med kurser för hästbitna i åldrarna fyra år och uppåt.
Stallet man huserar i på Umåker börjar vara några år. På lördagen kom välkommet guld till hästarnas boning i form av en större vinst på V75.
När travtränaren Svante Båth föreläste på Umåker för några veckor sedan efterskänkte han sitt arvode på 5000 kronor och föreslog ett V75-system, där hela den eventuella vinsten skulle tillfalla travskolan.
Eventuell vinst blev en realitet på lördagkvällen. Det blev inga miljoner för sju rätt - men väl 156 000 kronor till Travskolan, ”Stall 10B”.
- Finfina slantar till travskolan och en höjdare för våra ungdomar! Så jag får som banans representant tacka både Svante Båth och systemkonstruktören Mattias Spante, säger travbanechefen Robert Karlsson.

"Tippare med lokal anknytning"
Mattias Spante, 29, bor i Sala och jobbar med travtips på heltid sedan flera år. Han livnär sig även som travreferent på några av landets travbanor och är fast tipsexpert på Solvalla.
- Svante Båth föreslog att kommunikatören Håkan Persson här på Umåker skulle tippa. Men när han inte hade tid gick frågan till Mattias Spante, eftersom han är en duktig tippare med lokal anknytning, född och uppvuxen i Lycksele i Västerbotten, säger Robert Karlsson.
Spante tog Svante-pengarna kan man säga och gjorde ett V75-system för 5000 kronor. Spiken satt på Gun Palema i den fjärde avdelningen.
- Vi har ju behov av att göra saker med stallet, exakt vad vi gör är inte bestämt. 156 000 är en bra slant. Det är hur kul som helst för ungdomarna naturligtvis, säger Robert Karlsson.
Tipparhjälten Mattias Spante kommenterar den egna insatsen på twitter:
” Kan du göra ett system till vår travskola?” frågade Robert Karlsson. Jamenvisst svarade jag och så här på lördagskvällen så känns det jäkligt skoj att kunna konstatera att det blev full pott”, skriver Lyckselesonen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Ett amatörstall med en liten egen uppfödning.Att Ingemar Hultqvist och lyckades kvala in två hästar till fjolårets Breeders’ Cr..


Ett amatörstall med en liten egen uppfödning.
Att Ingemar Hultqvist och lyckades kvala in två hästar till fjolårets Breeders’ Crown-finaler var en bragd i sig.
Att båda dessutom spelades till klara favoriter gjorde inte saken mindre anmärkningsvärd.
- Det var en väldigt speciell dag. Något man aldrig varit med om förut. Just att båda blev favoriter, det fattade man inte riktigt, säger Hultqvist som emellertid inte fick den utdelning som spelarna hade förväntat sig.
9 Eva I.H. (V75-1) galopperade bort sina chanser medan 5 Selmer I.H. (V75-7) fick nöja sig med tredjepriset.
Att påstå att Hultqvists stall Ratu hade marginalerna mot sig är ingen efterhandskonstruktion, det finns i svart på vitt i resultatlistan.
- Allting kan hända i loppen och det är positionskrig hela tiden. Mika Forss är en lugn och bra kusk, men han bara skadade på huvudet efteråt. Och de fick ju stora böter pojkarna som trängdes, minns Ingemar Hultqvist.
Johnny Takter fick 16 000 kronor och tre dagars avstängning ”för att ha stört medtävlare (nr 3 Eva I.H.) vid nedtagning av galopperande häst direkt efter start.”
Örjan Kihlström fick samma belopp ”för snäv körning mot nr 3 Selmer I.H. cirka 500 meter efter start.”
Dessa var de enda böter som delades i de två Breeders’ Crown-finalerna, och de två regelbrotten drabbade alltså Hultqvists båda hästar på stallets allra största dag.

”Bättre lopp än vad många tror”
Ett år senare har man laddat för revansch.
Selmer I.H. kvalade in till fyraåringarnas BC-final på övertygande sätt då han gav derbyvinnaren 2 Who’s Who en match till mållinjen trots tuff resa.
- Det var det lopp som gick allra snabbast också så jag var jättenöjd, 1.11,4 utanpå ledaren är det inte många som klarar av. Vi har haft den här finalen i sikte hela säsongen och tror att vi lyckats pricka toppformen. Barfotakörningen gör honom lite vassare och jag tycker att det är upplagt för att han ska kunna gå riktigt bra.
Känns det lika spännande som förra året?
- Ja, det tycker jag faktiskt. Motståndet är oerhört tufft så han blir givetvis inte favorit i år, men jag räknar med att han kommer att göra ett bättre lopp än vad många tror. Dessutom är det första gången vi har tre hästar i V75 samma dag.

Hittat fjolårsformen
De övriga två startar i ”vanliga” V75-lopp, där Eva I.H. för första gången får ta sig att stoeliten.
- Hon har inte riktigt fått till det i år, men senast var det mycket bättre. Hon är lite lynnig som många Ready Cash-hästar, men fick testa ett nytt bett då som verkade passa. Jag tror att hon har hittat höstformen och det ska bli roligt att få se henne mot de här hästarna. Läget passar och jag tycker inte att hon är helt avsågad, det är en bra häst.
2 Tyra I.H. (V75-5) har också visat gryende form i sina två senaste starter, men här ligger tränaren betydligt lägre.
- Även om hon ryckt upp sig så tror jag inte att det räcker så långt i V75. Det är mest en medhängare så kan hon få med en liten slant hem är jag glad för det, säger Ingemar Hultqvist.

Robin Johansson, Kanal 75


Lördagens 69 miljoner i sjurättspotten fördelades på sju system.Bakom ett av dessa stod ett sällskap från Forsa utanför Hud..


Lördagens 69 miljoner i sjurättspotten fördelades på sju system.
Bakom ett av dessa stod ett sällskap från Forsa utanför Hudiksvall.
En ort som varit flitigt omskriven i travsammanhang då den fostrat några av sportens allra största namn, bland andra bröderna Nordin och Stig H Johansson.
Men den här lördagen var namnen på travhjältarna Andreas Arvidsson och Krister Dolk, duon som skapade det vinnande systemet efter en utarbetad metod.
- Vi börjar med en enkelrad var, så lägger vi dem bredvid varandra. Så ser vi om vi tänker och tror på samma hästar. Den här gången hade vi fyra hästar som gick in, som vi hade bestämt oss för, förklarar Dolk och åsyftar förutom spikarna Heavy Sound och On Track Piraten, även Xanthis Brazil och Roheryn.
Med den grunden att stå på blev det möjligt att gardera in omgångens tre överraskningar Sippson, Radagast och Speedy Foxy Vicane.
- Vi var sjukt rätt på det den här gången, konstaterar Andreas Arvidsson som själv följde den sista avdelningen på sin telefon i samband med en ishockeyträning.
- När jag hör att referenten säger ”så är Piraten på gång i fjärdespår” då skrek jag bara ”kör, kör”.

Vågade inte titta
De elva andelsköparna hade satsat 500 kronor vardera.
Några dagar efter den omvälvande vinsten tar fem av dem emot i hemorten.
- Man blir nervös. Man förstod ju att det skulle bli mycket pengar, men inte sådär mycket pengar. Jag gick runt i vardagsrummet, jag dyker ner bakom fåtöljen. Då säger Maja ”ska du inte titta på loppet?”
- Jag svarar: ”Nej, jag kan inte, jag är för nervös”, så beskriver Mikael Sjödin sin upplevelse av den sista avdelningen då man satt med spik på On Track Piraten.
En spik som skulle visa sig guld värd.
- Jag bara skrek, jag bara skrek. Fattar ni sa jag, vi är miljonärer, berättar Sjödin.

”Förändrar för alla”
Ett par av vinnarna har redan börjat spenderat sina pengar.
- Jag sa till farsan hemma, att nu ska vi köpa en ny skoter. Den är beställd och klar. Farsan är nöjd, säger Mikael Lundgren och fyller i:
- Det är helt stört, overkligt. Men riktigt kul. Jag vet att en del av de som varit med i gänget har haft det lite tufft, det är jättekul för dem.
Den femte vinnaren Magnus Persson:
- Jag har fått in pengarna på kontot, men det har väl inte sjunkit in riktigt ännu hur mycket pengar det egentligen är. Det är helt sjukt och det kommer väldigt lägligt.
Krister Dolk berättar lite om de övriga vinnarna som var med på systemet:
- Det är en ung kille som kanske mister jobbet och flera som är pensionärer. Det här förändrar ju för alla. Det är en otrolig känsla.

Dubbelt så stor pott på lördag
Men den potten ter sig faktiskt fjuttig jämfört med vad som väntar på lördag.
En sedan länge planerad multijackpot innebär att det fanns över 76 miljoner kronor att spela om redan innan V75-spelet till Eskilstuna öppnade.
ATG har uppskattat att en ensam vinnare kan få 120 miljoner, vilket snarast verkar vara i underkant.
Säkert är i alla fall att det kommer att bli den största sjurättspotten i V75-historien.
Vem hittar rätt metod mot sju rätt den här gången?

Kanal 75


Solvallatränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar i full tävlingskondition efter längre pauser. Global Trustworthy hade inte startat p&arin..


Solvallatränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar i full tävlingskondition efter längre pauser. Global Trustworthy hade inte startat på ganska precis ett år inför tisdagens V65-tävlingar på hemmabanan men visade ingen nämnvärd ringrost utan segrade direkt i comebacken.
Anders Eriksson höll ett friskt tempo i ledningen med överraskningen Cast Bolt i en satsning som så när resulterade. Storfavoriten Canari Match hade inte någon av sina bättre dagar och kunde inte ta sig förbi.
Global Trustworthy kunde i stället spurta till seger och såg fin ut på segertiden 1.11,8 över 1640 meter volt.

Defensivt resulterade
Jorma Kontio var defensiv och kunde sitta still i tredjeparet utvändigt ända till mitten av den sista kurvan. Global Trustworthy åt upp meter för meter upploppet ner och besegrade trötta konkurrenter.
- Vi hade bestämt att köra ett lite snällare lopp i första starten och jag vänta med speeden till 300 kvar. Han spurtade jättebra och var i jättefin ordning direkt, sa Jorma Kontio.
Det här var Global Trustworthys sjunde seger på blott 16 starter i karriären.
Duon Nurmos-Kontio tog en trippelseger på V65. Indiana Boko och Ile Saint Louis var de övriga vinnarna.

”Komfortabel hela vägen”
Oskar J Andersson leder den nationella lärlingsligan i överlägsen stil. På tisdagen blev det seger med systern Ruth J Andersson-tränade Je t'Aime Explosiv i Svempas lärlings- och ungdomslopp på Solvalla.
Den femårige valacken är inte den raskaste från start. Efter att tidigt ha styrts upp utvändigt ledaren reglerade man fältet efter behag.
- I dag fick han verkligen leverera men jag kände mig faktiskt komfortabel hela vägen, sa Oskar J Andersson, som även tog hem ett lopp för fyraåriga ston med stallchefen Jörgen Westholms White Lightning.
I vår kvitterar Andersson ut proffslicensen och bildare team med sambon Paula Pettersson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-27 2015-11-27 Romme-3 2140/7 0 g 137
2016-06-23 2016-06-23 Rättvik-2 Magnus Jakobsson 1640/2 B str
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-1 Per Linderoth 2140/3 C str
2016-05-06 2016-05-06 Rättvik-1 Magnus Jakobsson 2140/2 D 0 g 131
2017-09-18 2017-09-18 Rättvik-9 Simon Persson 1640/6 C 0 34.9g 417
2017-08-31 2017-08-31 Rättvik-7 Simon Persson 2160/11 C 6 35.0g 292
2017-08-12 2017-08-12 Gävle-7 Simon Persson 2160/4 D 0 33.2g 306
2017-07-31 2017-07-31 Rättvik-6 Simon Persson 2140/2 D 3 32.2 291
2017-07-22 2017-07-22 Bergsåker-6 Simon Persson 2140/4 D 0 32.4 656
2017-07-09 2017-07-09 Lindesberg-5 Simon Persson 2160/6 B 4 33.0 61
2017-06-22 2017-06-22 Rättvik-9 Nicklas Westerholm 1640/1 D 0 g 40
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-8 Nicklas Westerholm 1660/11 D 6 32.0g 228
2017-05-05 2017-05-05 Rättvik-3 Mikael Persson 2140/6 D 5 35.4 69
2017-04-21 2017-04-21 Romme-9 Mikael Persson 1660/13 C 0 34.7g 164
2017-04-02 2017-04-02 Färjestad-2 Mikael Persson 2160/8 C 0 g 74
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-12 Mikael Persson 2140/8 D str
2017-02-12 2017-02-12 Romme-4 Simon Persson 1660/7 D 2 33.5g 96
2017-02-03 2017-02-03 Romme-1 Mikael Persson 1640/8 B 1 34.8 289
2018-11-16 2018-11-16 Romme-10 Simon Persson 2140/6 D 0 g 423
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-4 Simon Persson 1640/6 C 0 32.3g 336
2018-10-01 2018-10-01 Gävle-2 Simon Persson 1640/10 C 6 30.9 365
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-11 Jimmy Dahlman 2160/12 C 0 36.6 417
2018-07-16 2018-07-16 Rättvik-9 Simon Persson 2140/1 D 6 31.5 454
2018-07-08 2018-07-08 Lindesberg-7 Simon Persson 1680/11 C 6 32.3 181
2018-06-11 2018-06-11 Rättvik-7 Simon Persson 2140/7 D 5 31.8 1116
2018-04-16 2018-04-16 Romme-2 Simon Persson 2140/5 C str
2018-03-24 2018-03-24 Bollnäs-5 Simon Persson 2140/5 D str
2018-03-06 2018-03-06 Gävle-2 Simon Persson 2140/8 D 5 32.4 807ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se