Da Pepperboy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Da Pepperboy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Da Pepperboy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Da Pepperboy har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Da Pepperboy


Halmstad-tränaren är känd för att inte starta sina hästar i onödan. Om man tittar på statistiken för hans stall i &arin..


Halmstad-tränaren är känd för att inte starta sina hästar i onödan. Om man tittar på statistiken för hans stall i år så vimlar det av ettor i raden. Det har blivit 37 segrar på 102 starter och hästarna har varit bland de tre främsta i 61 av loppen. Imponerande siffror minst sagt för Petri Puro som för dagen har 14 hästar i träning.
- Jag har dragit ner litegrann och det kommer att bli en ganska lugn vinter. Men jag ska se till att ta hand om mig själv lite också, säger Petri Puro som även meddelar att toppstoet Cash Crowe inte kommer ut till start på ett bra tag.
- Cash Crowe vintertränar och kommer inte ut förrän till sommaren. Och Cashback Pellini som har tävlat så bra är nyligen såld till Österrike, fortsätter Puro som blev av med två kapabla hästar nyligen som flyttades till Björn Goop, Short In Cash och Shorthanded Jag.
Däremot visade Puro upp en imponerande V75-vinnare på Åby i lördags i Martin de Bos som gjorde en heroisk insats via tredjespår och dödens.
- Ja, han var otroligt bra och det är inte många hästar som vinner efter sådana lopp, menar Petri.

”Har strulat i år – problem med allergi”
Puros främsta signum är att hans hästar är starka, rejäla och vältränade med bra löphuvud. Framförallt är de väl förberedda när de kommer ut efter en paus. På söndag är det V75 i Halmstad under uppesittarkvällen och tränare Puro hoppas på en julklapp på tävlingsbanan. Det är den kapable fyraåringen DA Pepperboy som nu är tillbaka efter ett uppehåll. Hästen var Puros bästa treåring i fjol och vann sitt uttagningslopp till Kriteriet och var en av de mer betrodda i finalen. Där blev det dock galopp sexhundra meter kvar och enligt kusken Peter Ingves var det en placering bland de tre främsta som försvann. DA Pepperboy tvingades till ett långt tävlingsuppehåll och gjorde inte comeback förrän i augusti då han vann direkt.
- Det har strulat i år och efter att vi tränat upp honom efter operationen för lösa benbitar fick han problem med andningen. Det var i somras och han fick allergiska problem i samband med all pollen som han inte tålde och började hosta. Därför kom han inte upp till sin normala nivå och kunde inte tävla, säger Petri Puro.
- Hästen hann inte att komma i form till Derbyt och räckte inte i derbykvalen där han blev femma. Han vann loppet efter men senast var han inte fräsch och sprang och slog ihop.
Hur känns hästen inför V75-starten på söndag?
- Nu har han haft en bra period bakom sig i träningen. Han känns riktigt fin och formstark och jag körde honom i dag (tisdag) och det känns att han är riktigt på gång. Han känns så pass fin att han är redo att starta. Andningen funkar bra och han låg puls.

”Är kvitt sina bekymmer och i fin form nu”
DA Pepperboy har spår sex bakom startbilen i V75-avslutningen och körs av Christoffer Eriksson. Det hörs på Petri Puro att han är optimist inför loppet.
- DA Pepperboy (V75-7) är kvitt sina bekymmer och är i form nu. Jag har alltid hållit den här hästen högt och ägarna har haft tålamod. Hoppas att resultaten börjar att komma och meningen är att han får tävla på under vintern när han har missat så mycket av säsongen i år.
- Min känsla är att han funkar bra på vinterbanorna och jag tycker att hästen är bättre med skor än utan. Vi provade barfota i somras och då sprang han och slog ihop. Han öppnar hyfsat bakom bilen och väldigt är stark, säger Petri Puro som är på väg att handla lax inför julen när intervjuen görs.
- Jag är på väg till Lyngalax. Det är ett mycket bra ställe med delikatesser. Jag ska köpa varmrökt lax och gravad lax, det är för jäkla gott, säger Petri Puro.
Du har ytterligare en häst med i V75 på söndag. Det är Frances Yoda i den fjärde avdelningen som kommer med två raka segrar. Chanserna där?
- Frances Yoda (V75-4) har jättefin form och skulle ha startat i ett annat lopp men jag har haft svårt att hitta lämpliga lopp till henne. Jag vill gärna starta i stolopp och det här blev hög kvalitet på loppet. Hästarna har väldigt höga startpoäng och tyvärr fick hon bakspår på tillägg. Annars har hästen vuxit med uppgifterna i år och har varit väldigt fin efter sommaren. Det kan bli hur som helst från det här läget.

Michael Carlsson, Kanal 75


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. P&..


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. På lördag är det V75 på Jägersro och där selar Puro ut två hästar, och båda med just bra segerprocent. Men innan vi tar oss an derbyhelgen och V75 så blickar vi tillbaka till den föregående helgen där Cash Crowe gjorde en strålande comeback. Puros toppsto hade inte startat sedan hon vann Derbystoet för nästan ett år sedan. Den högkapabla damen, som har sprungit in drygt 3,3 miljoner kronor och även vunnit Drottning Silvias Pokal, har haft en hel del problem senaste året.
- Cash Crowe har varit borta en hel säsong och blivit stoppad tre gånger under uppträningsperioden. Månaderna går fort och hon hade bara sex, sju veckors träning bakom sig inför comebacken, säger Petri Puro.
- I våras fick hon någon typ av virus och därefter Borrelia. Sedan fick hon ett sår i hagen som fick sys och fick då inte träna på fem veckor. Så det har varit extrema otursgrejer.

”Visade sin klass – siktar på Sto-SM”
Cash Crowe såg finfin ut i comebacken som skedde på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn i lördags. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och var smått lyrisk efteråt. Han lät Cash Crowe gå fram utvändigt om ledaren varvet kvar och sedan var det ren uppvisning. Det femåriga stoet joggade ifrån konkurrenterna på tiden 1.12,0/2000 meter med bilstart och hade krafter kvar.
- Hon såg spänstig och fin ut. Jag sa innan till Christoffer att jag har ingen aning om vad som kommer att hända i loppet. Men hon visade sin klass och är så bra och har så hög grundkapacitet. Hästen är ett år äldre nu och mer mogen och trygg i sig själv.
Hur ser den framtida matchningen ut och när blir nästa start?
- Vi siktar på att vara med i Sto-SM i oktober och hinner att förbereda henne med ett par lopp till innan dess. Eventuellt kan det bli Bjerke den 9 september men jag har inte bestämt något ännu, säger Puro.

”Är så bra att han hade kunna vinna Derbyt”
Han har ett par riktigt fina fyraåringar i sitt 20-hästar stora stall och två av dem försökte att kvala in till Svenskt Travderby förra veckan men tog sig inte vidare.
- Det var synd på Short In Cash som är ruskigt fint i ordning just nu. Jag vet inte riktigt vad som hände varför han galopperade. Han kom ner i doseringen och skiftade till och felade. Sedan sprang han 1.11,8 i två varv efter galoppen och det är en riktigt bra häst. Han är så bra att han hade kunnat vinna Derbyt. Nu får vi hoppas att han kvalar in till Europaderbyt istället, säger Puro.
- DA Pepperboy hade varit borta länge och hade bara ett lopp i kroppen och inte tillräckligt med hårdhet. Det var från början inte tänkt att gå ut i derbykvalen på Jägersro utan istället vänta och sikta på Europaderbyt. Men nu fick han ett bra lopp i kroppen istället.

”En oöm häst med bra styrka”
Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. V75-omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 27 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson.
- Burning Man (V75-4) är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt.

”Är uppfräschad och fått en träningsperiod”
Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen.
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket.
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. P&..


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. På lördag är det V75 på Jägersro och där selar Puro ut två hästar, och båda med just bra segerprocent. Men innan vi tar oss an derbyhelgen och V75 så blickar vi tillbaka till den föregående helgen där Cash Crowe gjorde en strålande comeback. Puros toppsto hade inte startat sedan hon vann Derbystoet för nästan ett år sedan. Den högkapabla damen, som har sprungit in drygt 3,3 miljoner kronor och även vunnit Drottning Silvias Pokal, har haft en hel del problem senaste året.
- Cash Crowe har varit borta en hel säsong och blivit stoppad tre gånger under uppträningsperioden. Månaderna går fort och hon hade bara sex, sju veckors träning bakom sig inför comebacken, säger Petri Puro.
- I våras fick hon någon typ av virus och därefter Borrelia. Sedan fick hon ett sår i hagen som fick sys och fick då inte träna på fem veckor. Så det har varit extrema otursgrejer.

”Visade sin klass – siktar på Sto-SM”
Cash Crowe såg finfin ut i comebacken som skedde på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn i lördags. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och var smått lyrisk efteråt. Han lät Cash Crowe gå fram utvändigt om ledaren varvet kvar och sedan var det ren uppvisning. Det femåriga stoet joggade ifrån konkurrenterna på tiden 1.12,0/2000 meter med bilstart och hade krafter kvar.
- Hon såg spänstig och fin ut. Jag sa innan till Christoffer att jag har ingen aning om vad som kommer att hända i loppet. Men hon visade sin klass och är så bra och har så hög grundkapacitet. Hästen är ett år äldre nu och mer mogen och trygg i sig själv.
Hur ser den framtida matchningen ut och när blir nästa start?
- Vi siktar på att vara med i Sto-SM i oktober och hinner att förbereda henne med ett par lopp till innan dess. Eventuellt kan det bli Bjerke den 9 september men jag har inte bestämt något ännu, säger Puro.

”Är så bra att han hade kunna vinna Derbyt”
Han har ett par riktigt fina fyraåringar i sitt 20-hästar stora stall och två av dem försökte att kvala in till Svenskt Travderby förra veckan men tog sig inte vidare.
- Det var synd på Short In Cash som är ruskigt fint i ordning just nu. Jag vet inte riktigt vad som hände varför han galopperade. Han kom ner i doseringen och skiftade till och felade. Sedan sprang han 1.11,8 i två varv efter galoppen och det är en riktigt bra häst. Han är så bra att han hade kunnat vinna Derbyt. Nu får vi hoppas att han kvalar in till Europaderbyt istället, säger Puro.
- DA Pepperboy hade varit borta länge och hade bara ett lopp i kroppen och inte tillräckligt med hårdhet. Det var från början inte tänkt att gå ut i derbykvalen på Jägersro utan istället vänta och sikta på Europaderbyt. Men nu fick han ett bra lopp i kroppen istället.

”En oöm häst med bra styrka”
Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. V75-omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 27 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson.
- Burning Man (V75-4) är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt.

”Är uppfräschad och fått en träningsperiod”
Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen.
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket.
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De t..


Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De två främsta i var och ett av de sex uttagningsloppen går vidare till finalen där två miljoner kronor och evig ära väntar på vinnaren.

Derbyuttagning 1 (V75-1)
2 640 meter autostart

1. Villiam - Jorma Kontio
2. Speedy Face - Lutfi Kolgjini 
3. Malory - Peter Ingves
4. Young da Vici - Per Lennartsson
5. Leader Brodde - Mattias Djuse
6. Global Un Poco - Erik Adielsson
7. Hierro Boko - Christoffer Eriksson
8. Spickleback Face - Robert Bergh 
9. Ontrack He's Black - Örjan Kihlström
10. Star Costashorta - Peter Untersteiner 
11. SethMikael Blanche - Mats Ulriksson
12. He's Marvelous - Björn Goop
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 2 (V75-2)
2 640 meter autostart

1. Prosperous - Per Lennartsson
2. Staro Leonardo - Joakim Lövgren 
3. Mellby Fire - Björn Goop
4. Casterly Rock - Christoffer Eriksson
5. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
6. Eldorado B. - Torbjörn Jansson
7. Martin de Bos - Ulf Ohlsson
8. Output Pressure - Örjan Kihlström
9. Indy Lane - Jorma Kontio
10. Lass Revenue - Mattias Djuse
11. Coin Perdu - Erik Adielsson
12. Fritjof - Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 3 (V75-3)
2 640 meter autostart

1. Chapuy - Åke Lindblom
2. Very Kronos - Erik Adielsson
3. Randemar R.D. - Peter Untersteiner
4. Illuminati - Joakim Lövgren
5. The Bucket List F. - Tobias O Eriksson
6. Chianti - Björn Goop
7. Breidabliks Cognac - Conrad Lugauer 
8. Da Pepperboy - Christoffer Eriksson
9. Vincent Chase - Kevin Oscarsson
10. Digital Performer - Ulf Ohlsson
11. S.G.Charpentier - Jorma Kontio
12. Dom Perignon - Örjan Kihlström
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 4 (V75-5)
2 640 meter autostart

1. Bo C. - Kim Eriksson
2. Västerbo Pokerface - Jorma Kontio
3. M.T.Malkin - Göran Wester
4. Dream Night Palema - Mikael J Andersson
5. Global Unlimited - Kim Moberg
6. Adiago Trot - Christoffer Eriksson
7. Evazan Am - Ulf Ohlsson
8. Son of God - Örjan Kihlström
9. Mr Deauville - Mattias Djuse 
10. Born Unicorn - Per Lennartsson
11. Silent Hill - Peter Untersteiner
12. Lucifer Lane - Johan A Nilsson
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 5 (V75-6)
2 640 meter autostart

1. Eurythmic Sisu - Björn Goop
2. Mellby Fantom - Ulf Ohlsson
3. Alcoy - Peter Untersteiner
4. Eelis - Jorma Kontio
5. Capitol Hill - Erik Adielsson
6. Elway Am - André Eklundh
7. Short in Cash - Kenneth Haugstad
8. Transcendence - Robert Bergh 
9. Gear Extension - Örjan Kihlström
10. The Real Star - Carl Johan Jepson
11. Cargo Door - Thomas Uhrberg
12. Roofparty - Kevin Oscarsson
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 6 (V75-7)
2 640 meter autostart

1. My Dream Art - Jörgen Westholm
2. Inertial - Jörgen Sjunnesson
3. Peakadilly - Steen Juul
4. Yankee Boy - Kim Eriksson
5. Harrington - Jorma Kontio
6. M.T.Mighty Winner - Peter Untersteiner
7. Aventador S.F. - Björn Goop
8. Van Kronos - Erik Adielsson
9. Calle Crown - Christoffer Eriksson
10. Who's Who - Örjan Kihlström
11. Einstein Sisu - Tomi Haapio
12. Esprit Sisu - Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Åby där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor enbart på sju rätt. ..


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Åby där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor enbart på sju rätt. En av favoriterna i omgången är Master Crowe som vi är vana att få se i vinnarcirkeln efter loppen. I fjol vid den här tiden radade han upp framgångar och tog sex raka segrar och tio segrar på elva starter. Tränaren Petri Puro har medvetet pausat den åttaårige hingsten under sommaren eftersom hästen har problem med allergi. Efter att ha gjort comeback i höstas med två raka segrar har det gått grus i maskineriet. Master Crowe har varit ute i V75 tre gånger i rad utan att få till det. Först satt han fast med krafter kvar, därefter blev det en oväntad galopp strax efter start och senast fastnade hästen med allt kvar i rygg på ledaren och galopperade kort före mål.
- Det har strulat och vi får hoppas att vi har medvind nu istället, säger Petri Puro.
- På Jägersro näst senast hade han lite problem med munnen som vi hade varit hos tandläkaren för innan loppet. Han hade haft en inflammation i munnen och hade nog fortfarande lite känning av det. Så när Ingves tog upp efter att ha laddat i starten och skulle backa ner i tredje utvändigt hände någonting. Jag tror att hästen var lite öm i munnen fortfarande och reagerade på när kusken tog i honom. Det blev lite ryckigt.
- Senast i Kalmar kändes hästen stark och blev fast med mycket krafter kvar. Han blev lite rädd kort före mål när Johnny Takter viftade med tömmarna framför och det blev galopp. Det var synd att han inte fick luckan 150 meter kvar för då hade det nog hänt ganska mycket.

”Känns stark – ovanligt spänstig och fin”
Hur har hästen känts i träningen mellan och efter de här loppen?
- Han känns stark och ser väldigt fin ut. Jag tyckte att han var ovanligt spänstig och fin inför loppet på Jägersro näst senast. Han känns fortsatt lika stark och spänstig som han gjorde då så jag måste tro att toppformen är nära.
- Jag körde honom i går (onsdag) och han ska få röra på sig lite under fredagen. Han är stark men har lite dålig teknik när han springer i backen. Det var därför jag inte trodde att det var så bra häst innan han började starta och vinna lopp, säger Puro.

”Positivt med täta starter”
Master Crowe är favorit i Silverdivisionen, V75-6 och körs återigen av Peter Ingves. Han har spår tre bakom startbilen och distansen är 2640 meter vilket hästen bara har startat över en gång tidigare och då vann han.
- Vi har mest startat över medeldistans men nu provar vi lång distans. Han är stark så det ska gå bra men han möter några starka och entaktade hästar.
- Jag tror att det är positivt med täta starter. Han har startat vecka efter vecka en gång tidigare och då vann han först ett försök i V75 och sedan finalen veckan efter. Det var i och för sig i en lägre klass men jag är som sagt nöjd med hur hästen känns.
- Det ska bli roligt att se hur han fungerar igen över 2600 meter och det kan bli så att vi provar Frankrike i vinter. Kanske inte på Vincennes, det är nog för tufft, men på en mindre bana.

”Har bra känsla för honom”

Tror du att det är dags för seger nu?
- Jag har en bra känsla för honom. Det känns som sagt att han är i riktigt bra form. Han är snabb ut och det finns ju open stretch på Åby. Så han ska inte behöva sitta fast den här gången.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag ska köpa nya handskar till Ingves, ha, ha.
- Nej, skämt åsido, hästen går som tidigare med öppet huvudlag och med sitt normala tävlingsbett nu. Det skulle bli några minusgrader på kvällen men de säger att man inte behöver ha hakar. Fast någon form av fäste kanske man behöver ha.
Det har varit snack om att prova i jänkarvagn för första gången på slutet. Är det aktuellt nu?
- Det är inte helt omöjligt om vi är i tid den här gången så jag hinner att få låna en. Vi får se. Det är inte aktuellt med rycktussar ännu i alla fall. Han är bara åtta år hästen, ha, ha. Nej, men han är så ärlig och gör alltid vad han kan ändå, säger Petri Puro.

Cash Crowe och DA Pepperboy tränar för fullt – ”spännande”
Halmstadtränaren är känd för att alltid ha en hög segerprocent för sitt stall och han har öppnat året starkt med fyra segrar på sex starter, vilket innebär 67 i segerprocent. Han har flera stjärnor i sitt 28 hästar stora stall och två av dem är årgångstopparna Cash Crowe och DA Pepperboy.
Hur är läget med de två?
- Cash Crowe tränar för fullt och känns bra. Hon har vuxit i psyket under vintern och har blivit lättare att hantera och köra. Hon har tidigare varit lite känslig här hemma men nu har hon lugnat ner sig och slappnat av i träningen. Jag har inte bestämt när hon ska årsdebutera men tror det blir framåt april.
- DA Pepperboy besvärades tyvärr av en lös benbit i Kriteriet och det var därför han drog vänster bakben och inte kunde hålla ihop sitt trav. Han var inte trött efteråt och hade varit med bland de tre och landat på en 1.12-tid. Han blev opererad och benbiten plockades bort men nu är han i full träning igen. Men hästen tappade två månader då han fick vila efter operationen och det är inte aktuellt med någon start förrän framåt senvåren eller sommaren. Kungapokalen kommer för tidigt men det blir spännande att följa både han och Cash Crowes säsong, säger Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Ingemar Hultqvist från Umåker driver landets proffsigaste amatörstall.Med lärlingarna Samu Sundqvist och Malin Viklund anställda f&ou..


Ingemar Hultqvist från Umåker driver landets proffsigaste amatörstall.
Med lärlingarna Samu Sundqvist och Malin Viklund anställda för att ta hand om blott åtta hästar har resultaten varit smått fenomenala under året.
Seger i var tredje start är något som landets största tränare bara kan drömma om och på söndagen kom kvittot på att superamatörerna kan konkurrera även i de tuffaste årgångsloppen.
Att syskonen Selmer I.H. och Eva I.H. båda lottats till svårast tänkbara utgångslägen spelade ingen roll.
Körande Mika Forss styrde målmedvetet fram utvändigt ledaren varpå hästarna helt enkelt visade sig tuffast.
Treårige Selmer I.H. fick tävla skolöst och tackade med att trycka sönder Da Pepperboy.
- Hästen gör vad vi tänker att han ska göra varje gång. Första gången barfota var lite problem, men han klarade att trava hela vägen, berömde Forss medan Sundqvist fyllde i:
- Hästen såg fin ut. Vi fick den effekt barfota som vi sökte.
När storasyster gjort om bedriften var det Malin Viklund som fick kliva fram och ta ovationerna.
- Det är helt otroligt, jag vet inte vad jag ska säga. Det kan inte bli såhär bra. Det bara snurrar just nu, hästarna har varit fantastiska, sade Viklund som fått hämta ut de avskydda nummerbrickorna 8 och 12 inför tävlingarna.
- Det är klart att man inte blev så glad när startlistorna kom. Vi fick ta några extraväxlar idag som vi tänkt spara, men det visade sig att de gav effekt.
I finalerna på Sundbyholmstravet om två veckor är det istället två vojlockar med ”3” som väntar vilket kan bädda för att stall Hultqvist står inför sitt stora genombrott i klassiska sammanhang.

Häst hängde över staketet
Tävlingsdagen fick en dramatisk och otäck start då Hevin Boko kastade av Johnny Takter och kom lös på banan.
Efter att ha skenat två varv svängde hästen plötsligt rakt ut mot publikplats och blev hängande med frambenen över staketet.
Det tog flera minuter innan man fått loss hästen som kunde lämna banan för egen maskin. Hevin Boko drabbades skrubbsår och togs vidare till hästkliniken på Solvalla för vidare undersökning.
Johnny Takter klagade på smärtor i armbågen, men kunde fullfölja tävlingsdagen.
Det avblåsta loppet kom igång 20 minuter efter utsatt tid och dominerades som väntat av Jerry Riordans Vamp Kronos och Christoffer Eriksson.
Även Fredrik Perssons stochampionatsvinnare Ultra Bright fick husera i spets och levde upp till förväntningarna som förstaseedad.
- Det ska bli spännande att köra finalen. Hästen kändes som hon gjorde inför Stochampionatet, hon är tillbaka, sade Persson.

Coin Perdu utslagen
Örjan Kihlström använde samma segerrecept bakom Dibaba, vilket gav Roger Walmann en tränardubbel då även Caddie Lisieux visat sig från sin bästa sida, och satte sedan fingret på varför dylika semifinaldagar inte alltid blir de mest dramatiska.
- I försöksloppen är ofta de här favoriterna lite bättre än de andra och många är glada att lifta med och försöka vara tvåa. Man får lite gratis, men det blir värre i finalen.
En som inte nöjde sig med att lifta med var däremot Per Lennartsson som svarade bestämt i ledningen när Coin Perdu kom upp på utsidan.
Och visst fanns det täckning, Hazard Boko lämnade storfavoriten som snöpligt galopperade bort en finalplats kort före mål.


Startlistor Breeders’ Crown-finaler Eskilstuna 12 november.
2 140 meter autostart och förstapris 800 000 kronor.

Treåriga ston
1 Run Chica Run (Peter Untersteiner)
2 Dibaba (Roger Walmann)
3 Candy la Marc (Lars Marcussen)
4 Vamp Kronos (Jerry Riordan)
5 Virunga (Svante Båth)
6 Kashmary Night (Reijo Liljendahl)
7 Shestheone Trot (Markus B Svedberg)
8 Ensamble Am (Stig H Johansson)
9 Bellatrix Zet (Daniel Redén)
10 Callela Lisbeth (Markku Nieminen)
11 Sheilah Laday (Peter G Norman)
12 Devs Daffodil (Joakim Lövgren)

Treåriga hingstar/valacker
1 Hazard Boko (Per Lennartsson)
2 Lucifer Lane (Thomas L Nilsson)
3 Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist)
4 Vainqueur R.P. (Frode Hamre)
5 Husse Boko (Joakim Lövgren)
6 Eurythmic Sisu (Petri Salmela)
7 Capitol Hill (Svante Båth)
8 Global Unspoked (Svante Båth)
9 Free to Party (Timo Nurmos)
10 Exquisite Sisu (Per Nordström)
11 Global Un Poco (Svante Båth)
12 Weekend Fun (Daniel Wikberg)

Fyraåriga ston
1 Ultra Bright (Fredrik Persson)
2 Caddie Lisieux (Roger Walmann)
3 Eva I.H. (Ingemar Hultqvist)
4 Fantasy River (Ola Samuelsson)
5 Unrestricted (Johan Untersteiner)
6 Amalia Cash (Jörgen Westholm)
7 Inga In Heaven (Fredrik Wallin)
8 Dream Lane (Stig H Johansson)
9 Uncertain Age (Tomas Malmqvist)
10 Mulligan (Thomas Uhrberg)
11 Looks Likeaqueen (Joakim Lövgren)
12 Quebec C.D. (Peter Norman)

Fyraåriga hingstar/valacker
1 Cyber Lane (Johan Untersteiner)
2 Rajesh Face (Lutfi Kolgjini)
3 Diamanten (Robert Bergh)
4 Bruno Bagheera (Stefan Melander)
5 Test Drive (Stefan Melander)
6 Handsome Brad (Carl Johan Jepson)
7 Han Herred (Stig H Johansson)
8 Explosive Merlot (Robert Bergh)
9 Sobel Conway (Peter Untersteiner)
10 Makethemark (Petri Salmela)
11 Stepping Spaceboy (Admir Zukanovic)
12 Global Trustworthy (Timo Nurmos)

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-11 Peter Ingves 2140/7 B 0 g 29
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-10 Peter Ingves 2640/3 B 0 15.8g 62
2017-09-17 2017-09-17 Solvalla-8 Peter Ingves 2640/1 A 1 13.4 28
2017-08-24 2017-08-24 Åby-9 Peter Ingves 3140/2 C 6 15.9 26
2017-07-31 2017-07-31 Mantorp-8 Peter Ingves 2140/9 B 1 13.4 47
2017-07-09 2017-07-09 Jarlsberg-4 Peter Ingves 2100/4 A 1 14.2 14
2017-05-17 2017-05-17 Jägersro Trav-2 Peter Ingves 2140/1 B 2 14.9 19
2017-04-18 2017-04-18 Jägersro Trav-1 Peter Ingves 2140/2 C 1 16.5g 19
2017-04-03 2017-04-03 Halmstad-3 Peter Ingves 2140/7 D 1 17.5 14
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-12 Christoffer Eriksson 2140/6 B 3 24
2018-10-22 2018-10-22 Halmstad-8 Christoffer Eriksson 2180/10 A 0 g 21
2018-09-25 2018-09-25 Jägersro Trav-3 Christoffer Eriksson 2160/9 A 1 13.7 12
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-7 Christoffer Eriksson 2640/8 C 5 13.6 104
2018-08-10 2018-08-10 Åby-4 Christoffer Eriksson 2640/11 B 1 15.3 19
2019-05-27 2019-05-27 Polen-7 Bjørn Garberg 3180/6 C 0 27
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-11 Christoffer Eriksson 2140/4 B 0 g 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se