Cyklist travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cyklist travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cyklist har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cyklist har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cyklist


Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté som hittills inbringat nästan ..


Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté som hittills inbringat nästan 229 miljoner kronor till Sveriges olympier och paralympier.
I samarbetet gästar idrottsmän även travbanorna i samband med Olympiatravet.
Till lördags deltävling på Axevalla är Mikael Fredriksson en av gästerna.
25-åringen, som har varit med på ett Paralympics tidigare (London 2012), åker till Brasilien och Paralympics med högt ställda mål. Kanske inte så konstigt då han öppnade året med att sätta tre världsrekord och ett Europarekord på kortbana under Malmö Open i februari.
- Det stämde ganska bra i Malmö. En anledning till att det gick så bra var att vi inte tävlar lika mycket i kortbana som i långbana. Sen stämde min egen simning ganska bra. Men det var inte perfekta lopp jag gjorde i Malmö så det finns mer att hämta, säger Mikael Fredriksson.

Älskar att träna hårt
Mikael Fredriksson älskar att träna - och att träna hårt.
- Jag tror man måste gilla att ha mjölksyra för att nå en viss nivå. Jag tycker att de absolut roligaste passen, det är när man ligger och kippar efter luft på bassängkanten.
Mikael Fredriksson har varit med i landslaget sedan 2005. Han tog VM-guld 2009 och har flera brons och silver från internationella mästerskap.
I Paralympics London 2012 blev han sexa på 50 meter ryggsim och nia på 150 meter medley.
- I Brasilien kommer jag att simma 50 fritt, 50 rygg och 150 medley. Jag har bra chans på både ryggsim och medley, men jag tror det är ryggsimmet som är min stora gren.
Mikael Fredriksson har ett funktionshinder som kallas AMC.
- Det är en muskel- och ledsjukdom. I mitt fall så har jag en avsaknad av bicepsmuskler och har en kraftigt förminskad vadmuskel bland annat. Det handlar om att man får använda de muskler man har i stället.
Lördagens deltävling i Olympiatravet tror Mikael Fredriksson går till Norge och han tar med både B.B.S.Sugarlight och Papagayo E. på sitt V75-förslag.
Förutom Mikael Fredriksson gästas Axevalla även av förre OS-mästaren i höjdhopp, Stefan Holm, och av cyklisten och paralympiern Michael Lindgren.

Mikael Fredrikssons V75-förslag:
V75-1: 10-12
V75-2: 1-6-12-13
V75-3: 5 Fire To The Rain
V75-4: 1-2-3-4-7
V75-5: 2-10-12
V75-6: 4-10
V75-7: 3 Valeur
240 rader/120 kronor

Fotnot:
Ett längre reportage om Mikael Fredriksson och hans satsning mot Paralympics och Brasilien sänds i V75 Direkt i TV12 på lördag. Reportern Åsa Elmroth besöker Mikael Fredriksson bland annat i samband med ett träningspass.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Samma dag som premiäromgången i allsvenskan i fotboll spelades var det dags för travsporten att slå upp portarna för sin storloppss&a..


Samma dag som premiäromgången i allsvenskan i fotboll spelades var det dags för travsporten att slå upp portarna för sin storloppssäsong.
Lördagen på Solvalla var vikt för klassikern Olympiatravet som körts sedan 1979 och loppet på huvudstadsbanan var den första uttagningen av fyra inför finalen på Åby i slutet av april.
Olympier och paralympier på plats på Solvalla var höjdhopparen Kajsa Bergqvist, spjutkastaren Kim Amb, cyklisten Anders Bäckman och kulstötaren Jeffrey Ige.
Idrottare som delade ut pris och blommor till kretsen kring On Track Piraten, den slitstarke åttaåringen som bara tycks bli bättre och bättre.
De flesta av ägarna ur det tio personer starka Stall Mörkermasse fanns på plats med familj och vänner.
- Tur att hästen inte ägs av ett konsortium med tusen ägare, skämtade Johnny Takter som fick skaka hand med många glada ute på banan efter loppet.

Skallen avgjorde igen
On Track Piraten brottades med ett bakspår i loppet som även var en V75-final i gulddivisionen.
Spring Erom tog täten i loppet tillsammans med Björn Goop, med ”Piraten” släntrandes i kön. Johnny Takter fick dock göra slag i saken nästan direkt och avancera då Joakim Lövgren stötte med Alfas da Vinci.
1300 meter från mål satt On Track Piraten i andraparet utvändigt. En position Takter lämnade halvvarvet från mål då framförvarande Alfas da Vinci började tröttna.
Spring Erom kämpade på bra till tredjeplatsen men blev ett lätt byte för Rättvikshästen som sin vana trogen hade avgjort på sitt fina löphuvud i god tid före linjen.
- När vi fick gå i tredjespår i sista sväng och med Spring Erom framme i ledningen visste jag inte alls hur det skulle gå. Men han ger sig aldrig den här. Sista hundra bet han i och visste precis var mållinjen låg, sa Johnny Takter.

Mållös efter mål
Tränaren Hans R Strömberg börjar få svårt att variera sig i segersnacket med en häst som bara vinner och vinner.
- Jag är mållös…som jag ju brukar vara nästan varje gång. Han levererar varenda gång han är ute på banan och i dag var han så cool och avslappnad. Skönt att vara i final, sa Hans R Strömberg.
Nu fortsätter Olympiatravet med deltävlingar på Axevalla, 9 april, Jägersro, 16 april, och Umåker 23 april. Finalen på Åby lördagen 30 april lockar med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Ett känslosamt farväl
Dagens prestation svarade annars en häst från Gävle för. Erik Lindegrens Ochongo Face bombade hem bronsdivisionens final från positionen utvändigt ledaren.
En helgjuten insats av femåringen som efter det här loppet flyttas till Frankrike och Fabrice Souloys träning.
- Det är en otroligt känslosam seger. Jag är med och äger hästen och vill ju att han ska vara i bästa författning när han flyttar från mig och så mycket bättre än så här vet jag inte om han kan prestera, sa Erik Lindegren gråtande i sulkyn efter målgången.

Den donnan har form
I den senaste starten tvålade hon till VM-vinnaren Papagayo E. i Norge. På lördagen följde Donna di Quattro upp med seger i Stoeliten tillsammans med Björn Goop.
Storfavoriten - spelad på 55 procent på V75 – gled enkelt till ledningen och höll toppspurtande Windy Ways bakom sig med en knapp längd upploppet ner i sprinterloppet.
Jägersrotränaren Tomas Malmqvist har en häst i brakform. Segertiden 1.10,9.
Fredericus var storfavorit i silverdivisionens final och svarade för en fin insats. Veijo Heiskanen kunde köra sig till ledningen efter 600 meter och fick en rejäl tryckare varvet från mål då Erik Adielsson försökte kuppa sig till ledningen med Scellino Luis.
Heiskanen lyckades emellertid försvara sin position och en tapper Fredericus höll undan med en halv längd före överraskningarna Navigator Sib och Västerbo Paymyday.
- Jag satt och sov lite och såg inte när Erik kom. Det hade varit klantigt att förlora loppet på det! sa Veijo Heiskanen

Skräll i Diamantstoet
Solvallanestorn Hans-Owe Sundberg bjöds på ett perfekt lopp i rygg ledaren med Noomi Skift i Diamantstoets final. 500 meter från mål kunde Sundberg glida ut i slagläge och Noomi Skift tackade med att enkelt kliva förbi över upploppet.
I klass II-finalen var det jämnt spelad mellan tre hästar. Segern gick till påpassade Bravo Navarone och Erik Adielsson som ledde loppet från start till mål. Men det blev mycket hårt i slutfasen mot Wollafur som spurtade tungt på upploppet från de bakre regionerna för Örjan Kihlström. Halmstadtränaren Marcus Lindgren tränar vinnaren.
Ett behagligt lopp fick Protector i klass I-finalen. Efter ett lopp i andraparet utvändigt fick Peter Untersteiner luckan på upploppet och Protector kunde spurta till seger och slå av tappre Juvels Boy.
Sju rätt på V75 delade ut 6 415 kronor, sex  rätt 115 kronor och fem rätt 15 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jeffrey Ige tränar för Huddinge AIS och fick för några dagar sedan besök under ett träningspass i Storängshallen utanfö..


Jeffrey Ige tränar för Huddinge AIS och fick för några dagar sedan besök under ett träningspass i Storängshallen utanför Stockholm av reportern Åsa Elmroth.
Inslaget med paralympiern kommer att sändas i programmet V75 Direkt i TV12 på lördag.
Jeffrey Ige tar sig även ut till Solvalla på lördagen för startskottet av Olympiatravet. Höjdhopparen Kajsa Bergqvist, spjutkastaren Kim Amb och cyklisten Anders Bäckman är andra idrottare på plats på travet.
Silvermedaljen från Paralympics 2012 åkte med i träningsväskan för att vara rekvisita till tv-inslaget.
- Det klart att jag tittar på den ibland. Det var ju en väldigt stor grej att få vara med om allt det där och kunna prestera så bra som jag gjorde, säger Jeffrey Ige i inslaget.

Åtta på friidrotts-SM
Trots en lättare utvecklingsstörning tävlar Jeffrey Ige enbart mot icke funktionshindrade hemma i Sverige. Han kom på en åttondeplats på friidrotts-SM i fjol och 32-åringen har legat högt upp på Sverigebästa-listan i några år nu.
Inom parasporten tillhör han världseliten, med guldmedaljer både från VM och EM.
Samt det där silvret från London då förstås. Ett silver som kanske kan kompletteras med ett guld i höst - 7-18 september i Rio de Janeiro, Brasilien.
2012 blev det paralympisk succé med en stöt på15,50. Det personliga rekordet är 15,77. Något som bara ett fåtal av konkurrenterna kunde mäta sig med för några år sedan.
- Nu är det tuffare i toppen men det får ju en att vilja träna ännu mer och bli ännu bättre, säger Jeffrey Ige.

Fotnot: Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG, Sveriges olympiska kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté som hittills inbringat nästan 229 miljoner kronor till Sveriges olympier och paralympier.

Pressinformation ATG

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-29 2017-12-29 Charlottenlund-1 Ken Ecce 2000/1 C 0 203
2018-12-05 2018-12-05 Åby-4 Peter Untersteiner 2140/11 D 0 17.3 179
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-3 Jörgen Lorentzen 2140/10 D 6 16.7 441
2018-10-20 2018-10-20 Jägersro Trav-2 Jörgen Lorentzen 2140/10 C 1 17.5 70
2018-10-02 2018-10-02 Jägersro Trav-2 Jörgen Lorentzen 2160/9 D 0 19.6 152
2018-08-17 2018-08-17 Jägersro Trav-8 Jörgen Lorentzen 2140/3 D 0 g 389
2018-07-24 2018-07-24 Jägersro Trav-8 Jörgen Lorentzen 2140/7 D 0 g 437
2018-07-13 2018-07-13 Charlottenlund-5 Ken Ecce 2000/9 D 0 90
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-3 Ken Ecce 2140/2 D 0 19.0g 462
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-1 Ken Ecce 2160/13 A 4 18.3 290
2018-05-24 2018-05-24 Danmark-1 Ken Ecce 2140/5 B 0 17
2018-05-08 2018-05-08 Halmstad-1 Ken Ecce 2140/7 C 0 17.6g 26
2018-04-08 2018-04-08 Charlottenlund-2 Ken Ecce 2000/5 D 3 22
2018-03-18 2018-03-18 Charlottenlund-6 Ken Ecce 2020/4 C 1 37
2018-02-18 2018-02-18 Charlottenlund-7 Ken Ecce 2000/3 C 1 88
2018-01-14 2018-01-14 Charlottenlund-5 Ken Ecce 2000/7 D 0 83
2019-12-20 2019-12-20 Jägersro Trav-9 Marc Elias 2140/3 D 0 20.9 597
2019-11-30 2019-11-30 Halmstad-3 Thomas Linder 2140/4 D 6 17.9 618
2019-11-19 2019-11-19 Jägersro Trav-5 Marc Elias 2140/5 D 0 18.2 266
2019-11-09 2019-11-09 Jägersro Trav-8 Thomas Linder 2140/5 D 5 17.4 97
2019-10-29 2019-10-29 Jägersro Trav-9 Peter Untersteiner 2160/5 C 0 18.5 484
2019-10-13 2019-10-13 Halmstad-6 Stephanie J Werder 2140/12 A 0 g 292
2019-09-30 2019-09-30 Halmstad-10 Peter Untersteiner 2660/14 C 0 22.0 605
2019-09-21 2019-09-21 Halmstad-2 Thomas Linder 2140/10 B 0 g 44
2019-08-30 2019-08-30 Jägersro Trav-4 Henna Halme 1640/11 C 0 16.7 457
2019-07-25 2019-07-25 Åby-9 Christoffer Eriksson 2160/13 C 7 16.7 297
2019-07-16 2019-07-16 Jägersro Trav-10 Henna Halme 2140/5 C 4 16.2 338
2019-06-30 2019-06-30 Tingsryd-8 Bengt A Nilsson 1609/12 B 0 16.2 262
2019-06-08 2019-06-08 Halmstad-6 Bo Örberg 2140/11 A 8 20.0 75
2019-05-30 2019-05-30 Jägersro Trav-8 Markus Waldmüller 1640/5 C 0 18.2 479
2019-05-12 2019-05-12 Tingsryd-7 Lee Nimåker 1609/10 A 7 17.6 58
2019-03-25 2019-03-25 Halmstad-7 Markus Niklasson 2140/2 D 0 17.7 744
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-3 Jörgen Lorentzen 1640/10 D 0 16.0 291
2019-02-05 2019-02-05 Jägersro Trav-1 Jörgen Lorentzen 2140/4 D 2 17.0 355ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se