Cyber Lane travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cyber Lane travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cyber Lane har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cyber Lane har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cyber Lane


V75® avgjordes i Rättvik och dagens högt doterade lopp var Sommartravets final. Där stod den fyraårige hingsten J.J.Stitch på sta..


V75® avgjordes i Rättvik och dagens högt doterade lopp var Sommartravets final. Där stod den fyraårige hingsten J.J.Stitch på startvolten och 40 meter bakom jagade elitloppshästar som Cyber Lane och Missle Hill. Men Björn Goop körde taktiskt och drog i ett hårt tempo efter att J.J.Stitch direkt tagit hand om ledningen. Redan efter 600 meter kom Cyber Lane fram på utsidan och fick sedan vandra utvändigt om ledaren hela vägen. I rygg på Cyber Lane tassade Missle Hill och denne såg segerfarlig ut när Öran Kihlström vred ut hästen till anfall vid upploppets början, efter att Cyber Lane tidigt var slagen. Missle Hill kom farande snabbt en bit ut i banan, men J.J.Stitch kämpade tappert och vägrade ge sig från ledningen. Han höll undan till en säker seger på tiden 1.13,5/2140. Det här var fyraårige J.J.Stitch:s femte seger i sjätte starten för året. Tvåa i mål blev Missle Hill och trea Will I Am.
– Hästen hade känts bra inför loppet och ag trodde att han skulle kunna gå den här tiden. Det blev ganska så mycket som jag hade hoppats på men Johan kom fram tidigt och det var jag inte helt nöjd med. Vi inledde lite lugnare och sedan drog jag upp tempot och körde tuffare sista varvet, sa Björn Goop.
– Min häst krigade väldigt bra. Det stod och vägde men han tog fram det där lilla extra och kämpade till mållinjen. Han blev lite ensam i början på upploppet och min häst förstod inte vad han skulle göra och slog av på farten. Örjan kom med full fart och då trodde jag vi skulle förlora men min häst tog som sagt fram det där lilla extra och kämpade, fortsatte Goop.

”Bara att ta på sig dumstruten”
Femma i mål blev favoriten Cyber Lane och Johan Untersteiner var självkritisk över sin styrning efteråt.
– Jag saknade en riktig tanke med det jag gjorde. På det stora hela var det en dålig styrning. Jag sökte mig framåt och fick någon idé att Björn skulle släppa när jag kom tidigt men det var aldrig aktuellt. Jag körde min häst trött första varvet och det är bara att ta på sig dumstruten och åka hem. Jag brukade honom alldeles för mycket första varvet, sa Johan Untersteiner.

Fartfest I Ego Boys Minne – Milliondollarrhyme läcker
Ego Boys Minne, tillika Gulddivisionen, blev en fartfest där Milliondollarrhyme flög direkt till ledningen för Erik Adielsson. Men han fick ingalunda ligga ifred då en pigg Inti Boko utvändigt såg till att hålla tempot uppe. Första 500 metrarna travades efter 1.08,4 och duon varvade på 1.09,3. Nadal Broline fick ett drömlopp i andra par utvändigt och såg segerfarlig ut vid upploppets början. Det kom helt att handla om de här tre hästarna men ingen av de andra kunde hota Milliondollarrhyme. Den Fredrik B Larsson-tränade stjärnan sprintade bara ifrån de andra till en lätt seger. En imponerande insats på på tiden 1.09,5/1640a, vilket var nytt banrekord i Rättvik. Nadal Broline blev tvåa och Inti Boko höll strålande till tredjeplatsen.
– Han var enorm idag och har tidigare visat att han tål att gå i högt tempo när han håller sig lugn, sa Fredrik B Larsson som själv stod vid sidan eftersom han var avstängd. Istället var det Erik Adielsson som körde Solvalla-tränarens elitloppshäst för första gången.
– Det gick väldigt fort och Pers häst var väldigt het utvändigt. Han frontade väldigt enkelt och slappnade så jag hade förhoppning att stjäla loppet men nu blev det hårt tempo och han klarade det med bravur, sa Erik Adielsson.
– Jag är jätteglad att jag fick chansen, det räddar min dag. Det blev ju ett fantastiskt spännande lopp med hårt tempo och de tre första hästarna gjorde riktigt bra lopp. Jag hade båda skygglapparna och huvan kvar så jag tror det fanns några meter till.

En jackpotbomb briserade i inledningen
Jackpotomgången på V75 inleddes med en riktig bomb, eller rejält korsdrag i kuponghögen om man säger så. Fältets näst minst spelade häst, Miss Lovelace, slog till och vann till över 100 gånger pengarna i vinnarodds för Jenny A Björk. Hästen var spelad till 0,48 procent av insatsfördelningen och spurtade riktigt vasst över upploppet till en lätt seger. Tränar gör Romme-tränaren Christian Hansen och efter den sensationen var utgångsvärdet på V75 hela 2869 kronor.
– Det var otroligt kul. Det har gått så trögt i år och att få vinna med den minst betrodda hästen var otrolig kul, sa Jenny Björk.
– Det var en häftig känsla när man känner att man har att åka med. Jag hade faktiskt lite feeling för jag tyckte att hon var så fin på Lindesberg senast men då blev hon störd till galopp. Det är Christian och hans tjej som tränar och de har gjort ett otroligt jobb med hästen som var osäker förut.
Fjärdehandsfavoriten Eddy West och Claes Sjöström tog hem den andra avdelningen, tillika Jim Fricks Minne, genom att spurta till en lätt seger. Han var bara bäst i loppet när han gick runt konkurrenterna först i tredjespår på slutvarvet. Favoriten Van Gogh Z.S. tog tidigt hand om ledningen och fick hårt betrodda Viking Brodde på utsidan efter ett varv. Men den sistnämnda hade ingen bra dag och tröttnade helt tidigt. Van Gogh Z.S. kunde heller inte stå emot bra spurtande Eddy West som vann före likaledes bra spurtande Summit In Sight som suttit sist utvändigt och som gick med i ryggen på Eddy West. Det här var den Claes Sjöström-tränade hästens fjärde seger i årets nionde start, och den andra segern i V75.
– Hästen var tillbaka i hundraprocentig form och har visat bra kapacitet tidigare så det var trevlig, sa Claes Sjöström.

Första segern på snart två år
Järvinn S.K. hade inte vunnit lopp sedan oktober 2019. Men nu var det dags i kallblodsloppet V75-4. Detta efter en pangstart direkt till ledningen från springspåret och sedan fick Öran Kihlström styra och ställa som han ville i ledningen. Han fick Bellfaks på utsidan varvet kvar och den sistnämnde höll farten bra till andraplatsen men kunde inte hota Järvinn S.K. som vann med krafter kvar. Hästen tränas av Stian Eilefsen.

Skygglappar gjorde susen
Robert Bergh hade utrustat Condior med skygglappar och det borde verkligen susen. Hästen öppnade blixtsnabbt från innerspåret och höll enkelt ut de andra startsnabba konkurrenterna som provade. Condior gled sedan enkelt undan över upploppet och vann med krafter kvar. Robert Bergh satt stilla och tittade sig omkring och såg till att Giordano Soa inte skulle få luckan i tid från rygg på ledaren.
Björn Goop tog en dubbelseger på V75 när han avslutade med egentränade Frodo S. som tog sin andra raka fullträff när han ledde runt om. Frodo S. var aldrig hotad någon gång och drog i ett hårt tempo till en överlägsen seger.
Sju rätt på V75 gav 722 885 kronor. Sex rätt betalade 544 kronor och fem rätt gav 45 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Från starttrög hårding som ofta fick gå utvändigt till ursinnig spurtare övre längre distanser och nu en startsnabb spetss..


Från starttrög hårding som ofta fick gå utvändigt till ursinnig spurtare övre längre distanser och nu en startsnabb spetssprinter.
Who’s Who genomgått en metamorfos under karriären.
På tisdagen visade han sig flygfärdig när han sprintade ifrån världseliten i Hugo Åbergs Memorial.
- Jag vet att hästen är startsnabb om man vill att han ska öppna. Men Örjan har aldrig använt det, han har aldrig behövt använda det. Idag gjorde vi det och det blev rätt enkelt. Det var ett ganska tråkigt lopp att titta på, men jag var väldigt nöjd, konstaterade Pasi Aikio sedan han fått se Örjan Kihlström hålla ut konkurrenterna, dämpa farten, och speeda ifrån på upploppet.
Eller som måltvåan Johan Untersteiner summerade loppet efter att ha surfat med från ledarryggen bakom Cyber Lane.
- Det var rafflande, i 200 meter.
Det var när startrusningen la sig och kort efteråt som loppets favorit Very Kronos galopperade, i rygg på en bromsande Night Brodde och Conrad Lugauer.
- Det var trångt om positionerna runt första sväng, sedan tar det lite stopp. Det är inte så att det är emot reglementet, men det blir ett stopp som inte Very Kronos klarar av. Han är speciell, det krävs inte jättemycket för att han ska galoppera, nu blev det ett stopp framför och det reder han inte ut, förklarade körande Erik Adielsson.

Dämpade till 1.20-fart
Faktum är att stoppet varade betydligt längre än så. Medan Lugauer försökte köra så långsamt han kunde på utsidan så gömde nämligen övriga kuskar sina hästar i kön. Därför tilläts Örjan Kihlström köra en lång bit i 1.20-fart, varva på i sammanhanget skrattretande 1.12,1, och förvandla Åbergs 2021 till raka motsatsen till den utslagsgivande fartfest som loppet brukar vara.
Men Who´s Who behöver givetvis inte be om ursäkt för något. Nästan lika fort som han öppnade första 200 avslutade han sista 200. Och sällan har en häst sett så obrukad och kaxig ut samtidigt som han kasserat in 1 609 000 kronor i landets näst största sprinterlopp.
- Det var helt underbart när han fick ledningen och fick bestämma, då kändes allting tryggt. Jag tycker att den här hästen är så fantastisk och är bara så glad att vi får jobba med en sådan häst. Nu är det bara ren glädje, fortsatte Pasi Aikio.
Klungspurten vanns av uppstickaren Upstate Face som visade att han kommit till eliten för att stanna.

Världstid av Bengurion Jet – Åby Stora Pris nästa
Men sömnpillret i huvudloppet innebar inte att den farttörstande delen av publiken behövde vända hemåt i frustration.
Kvällens fartfest fixade nämligen Alessando Gocciadoro och Bengurion Jet i fyraåringsloppet.
Hästen må ha visat enorm kapacitet sedan han kom till den italienske championtränaren vid årsskiftet, men att han skulle springa två sekunder snabbare än hästarna i Åbergs och dundra runt på världstiden 1.08,8/1 640 meter autostart med sträckta linor över mål var ändå svårt att föreställa sig på förhand.
- Det är en fantastisk häst, men det här var till och med bättre än jag trodde. Idag ville jag för första gången prova att ladda med honom bakom bilen och det visade han att han klarade av. Banan är fantastisk, han är inte van att tävla på sådana underlag i Italien, förklarade Gocciadoro.
Och vem är egentligen bäst av de båda Maharajah-sönerna, Who’s Who eller Bengurion Jet? Svaret lär komma på Åby 14 augusti. Båda hästarna bjöds nämligen in, och tackade preliminärt ja, till landets mest udda miljonlopp, Åby Stora Pris över tre kilometer.

Dubbeljackpot på lördag
Gocciadoro följde upp med nästa storfavorit Colibri Jet som var nästan lika överlägsen bland treåringarna.
Och gästerna fortsatte att ta för sig.
Nederländske segermaskinen Indigo bombade till spets från ytterspår för Rick Ebbinge medan danske Billie Time blåste runt konkurrenterna i spåren sista 700 för Flemming Jensen.
Två hemmasegrande Oscar kompletterade en favoritfylld V75.
Örjan Kihlström bjöd en snygg ryggresa till Joakim Lövgrens Oscar L.A. medan Ken Ecce eldade undan i front i stayerloppet bakom Tomas Malmqvists M.T.Oscar.
Utdelningen för sju rätt stannade vid futtiga 451 kronor medan 12,7 miljoner vandrar vidare till lördagen på Hagmyren i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Uttrycket ”italiensk lottning” brukar inom travsporten betyda att tillresta hästar från andra länder får oförmånlig..


Uttrycket ”italiensk lottning” brukar inom travsporten betyda att tillresta hästar från andra länder får oförmånliga utgångslägen.
Så blev onekligen utfallet i årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial då de två italienska gästerna Alrajah One och Cokstile drog ytterspåren bakom startbilen och norske Hickothepooh fick spår 10.
Övriga sju hästar tränas i Sverige där Svante Båth sannolikt var nöjdast av alla sedan Very Kronos vänt spårlyckan från Elitloppet och får inleda från bricka 2.
Det över 1 609 meter ofta åtråvärda innerspåret gick till svenske derbyvinnaren Who’s Who, som gör sin första start i karriären över sprinterdistans.
Hugo Åbergs Memorial avgörs på tisdag 27 juli och har ett förstapris på 1 609 000 kronor.

Hugo Åbergs Memorial 2021
1 609 meter autostart
Häst (tränare)

1 Who’s Who (Pasi Aikio)
2 Very Kronos (Svante Båth)
3 Night Brodde (Conrad Lugauer)
4 Upstate Face (Adrian Kolgjini)
5 Calle Crown (Tomas Malmqvist)
6 Gareth Boko (Jerry Riordan)
7 Alrajah One (Alessandro Gocciadoro)
8 Cokstile (Mattia Orlando)
9 Cyber Lane (Johan Untersteiner)
10 Hickothepooh (Trond Anderssen)
Förstapris: 1 609 000 kronor
 

Robin Johansson, Kanal 75


Travfesten fortsatte på Halmstadtravet och efter torsdagens Sprintermästare var det dags för V75® under lördagen. Hemmprofilen Cyber La..


Travfesten fortsatte på Halmstadtravet och efter torsdagens Sprintermästare var det dags för V75® under lördagen. Hemmprofilen Cyber Lane var omgångens största favorit i Gulddivisionen – och han infriade favoritskapet med råge. Stjärnhästen öppnade snabbt från innerspåret och hade inga problem att planenligt hålla upp ledningen. Han inledde första 500 metrarna efter 1.09,4 och sedan sände Robert Bergh fram Pinto Bob fram utvändigt om ledaren efter ett varv som travades efter snabba 1.11,1. Kort senare kom även Short In Cash farande i spåren och landade utvändigt om Cyber Lane inför slutrundan. Det var alltså körning i omgångar och in i slutkurvan såg Cyber Lane lite småseg ut och utvändige Short In Cash såg ut att vara den starkare och hade ett övertag. Men man kan aldrig räkna ut Cyber Lane innan det norska huvudlaget har dragits ner. När Johan dragit ner skygglapparna tog Cyber Lane i för fullt igen och försvarade sig storstilad över upploppet till seger. Short In Cash förmådde aldrig koppla greppet och den bejublade hemmasegern var ett faktum. Segertiden blev 1.11,5/2140a och förstapriset var 150 000 kronor.
– Han är så lat och flegmatisk så varje gång det kommer någon måste man begära lite. Det är lite så att han somnar in och när det blev 1.11 efter ett varv var jag lite orolig. Då hade jag torskfrossa. Speciellt efter regnet som kommit och jag hade hellre kört 1.13,5 första varvet för att känna mig mer säker, sa Johan Untersteiner.

”Vill vara med i Hugo Åbergs”
– Jag hade tomma tömmar 600 kvar men jag hade ändå lite feeling för jag vet att jag har en pollett kvar när jag drar ner det norska huvudlaget. Det är precis som att han vet att när man drar ner det norska huvudlaget så är det tävling. Jag kände redan att han började öka redan när jag letade efter linorna till det norska huvudlaget. Det var bra gjort av honom att kämpa hela vägen, när det blev så bra fart första varvet.
– Jag tycker att han håller samma kaliber i år som tidigare. Han har kanske inte matchat de allra bästa som i Elitloppet och han är mer stark än snabb så jag tycker att han kommer bäst till sin rätt över längre distanser. Men ägaren är från Malmö och vill nog gärna vara med i Hugo Åbergs och det är klart att jag också vill det. Han har varit hästen utåt för vår del och varit med i eliten i flera år. Det är extra skoj med sådana hästar, fortsatte Johan.

Dubbelseger till Untersteiner – lätt för Global Beware
Johan Untersteiner firade stora framgångar hemma på Halmstadtravet och tog en dubbelseger på V75 när han styrde in sin egentränade Global Beware i den femte avdelningen. Hästen öppnade snabbt till ledningen och efter en snabb öppning fick han dämpa tempot rejält på mellanvarvet. I andra par utvändigt satt stallkamraten Behind Bars som avslutade bra till andraplatsen. Men han kunde inte gå i närkamp med Global Beware som gled undan i suverän stil till en lätt seger.
– Jag var nöjd med honom i provstarten där han kändes jättefin och trampade till riktigt bra. Jag fick en bra feeling och det här är en häst som kommer att klättra i klasserna om han får vara frisk och kry och kan starta kontinuerligt. Han har en väldigt fin härstamning och är den första som har fötts med korsningen Ready Cash som pappa och Muscle Hill som morfar, sa Johan Untersteiner.

Vikens High Yield inledde lekande lätt
Storfavoriten Vikens High Yield hade inga problem att vinna V75-inledningen för sin tränare Robert Bergh. Han höll enkelt upp innerspåret i starten och drog i ett jämnt och hårt tempo, 1.13,5 första varvet. Över upploppet såg sedan Bergh till att Zio Tom Jet inte skulle få chansen i tid från rygg på ledaren. Men det hade nog inte spelat någon roll för Vikens High Yield stack undan till en lekande lätt seger med krafter kvar. Segertiden blev 1.13,4/2140.
– Han öppnade bra i båda starterna och det var aldrig någon fara. Det kändes bra och man får titta på klockan för man tror att det går snabbare än vad det gör, sa Robert Bergh.
Efterspelet kom dock att handla om att springspårshästarna inte fick chansen i starten och att det borde ha varit omstart.
– Det är omstart, inget snack om det. Vi fick ingen plats, varken jag eller Vincenzo. Det är inte lönt att vara sur men jag är mest uppgiven när vi har så stort spel och att hästar inte får chansen, det är ledsamt. Det var direktavgörande om jag skulle ta ledningen från Robert. Nu fick vi inte ens chansen, sa Adrian Kolgjini om sin häst Racing Ribb.

Dubbelseger för Magnus A Djuse
I Ungdomsloppet för lärlingar, V75-2, blev det en övertygande seger för Mystic Mom, tränad av Jerry Riordan och körd av Magnus A Djuse. Tredjehandaren gick med i ryggar ute i spåren efter ett varv och blev kvar där ute under slutrundan. Samtidigt hade favoriten Condior öppnat snabbt och tagit ledningen i första kurvan. Han drog sedan i ett rätt så friskt tempo och höll bra som tvåa, men hade ingen chans att svara en mycket starkt avslutande Mystic Mom den sista biten.

Magnus A Djuse styrde även in Oh Dono Lengai först över mål i V75-4. Den tyske hästen, som tränas av Josef Franzl, satt bra placerad i tredje par utvändigt men hade lite svårt att gå med när fältet svängde ut på den sista bortre långsidan. Han fick fortsätta ute i tredjespår och när upploppet nalkades tog hästen i rejält. Han avslutade starkt och fångade in en tapper Restless Heart den sista biten.
– Det var ganska jämn fart och jag var lite i valet och kvalet om jag skulle gå fram men det blev inte speciellt uppullat utan det var jämn fart. Han var seg i ryggar men när han fick anfallsorder då hände det mycket. Men 700 kvar då var han väldigt trög och flegmatisk och då kändes han inte som någon vinnare. Men i slutkurvan bet han i mer och mer, sa Magnus A Djuse.

Lugauers flygmaskin imponerade på 1.10,7
Laradja Vrijthout bjöd på en imponerande uppvisning när han bombade hem V75-6 i överlägsen stil. Han öppnade hypersnabba bakom bien och bara blåste till ledningen med startsnabba konkurrenter invändigt. Efter en inledning på 1.09 första 500 metrarna drog Lugauer på i ett mördande tempo. Han varvade på 1.10 och i sista kurvan kunde konkurrenterna inte hänga med. Dom var möra men inte Laradja Vrijthout som sa bara tack och hej och lämnade fällt med många längder. Det var en imponerande seger och uppvisning han bjöd på när han travade i en jänkarvgn för första gången och stack undan i splendid isolation över upploppet. Segertiden blev 1.107/1640a och det kan ha varit dagens prestation vi fick se i Bronsdivisionens försök.
– Han har otroligt långa steg och är tekniskt sätt otroligt begåvad. Det blir spännande att följa honom för han har jättemycket kapacitet. Det här är hans första år i Sverige, sa Conrad Luguer.

”Min mormor och min farmor hade vunnit med henne”
En mycket övertygande vinnare fick vi även se i den avslutande avdelningen där Adrian Kolgjini styrde in sin egentränade Kali Smart till seger. Adrian lämnade köposition och styrde fram utvändigt om ledaren inför slutvarvet, gick ner i rygg en kort bit, men sedan fram utvändigt igen. Hästen hade slagit klorna i ledaren redan i sista sväng och kopplade enkelt greppet in på upploppet. Kali Smart klev sedan ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.13,4/2140a.
– Sicken märr. Hon är en fantastisk häst som alltid gör sitt jobb och aldrig har en dålig dag, berömde pappa Luft Kolgjini, som var bisittare som expertkommentator i V75 Direkt i TV4.
– Hon är väldigt allround och både min mormor och min farmor hade vunnit med henne för hon är så otroligt lättkörd. I sista sväng satt jag med ett sånt grepp att det var löjligt. Hon är underbar att köra, sa Adrian Kolgjini.
V75 blev favoritbetonad och sju rätt betalade 1108 kronor. Sex rätt gav 21 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V75 nästa lördag som då avgörs i Årjäng.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med sprintermästaren Önas Prince och stosprintervinnaren Fifty Cent Piece i topp bjöd torsdagskvällen i Halmstad på fantastisk travspo..


Med sprintermästaren Önas Prince och stosprintervinnaren Fifty Cent Piece i topp bjöd torsdagskvällen i Halmstad på fantastisk travsport. Spelmässigt var det inte lika rafflande och när den sista avdelningen på V75 gått i mål delade sju rätt ut blygsamma 250 kronor. Fin sport väntar även i lördagens V75 och spelmässigt ser det högintressant ut. En dubbeljackpot ger goda förutsättningar att dryga ut semesterkassan och blir man ensam om sju rätt kan man permanenta semestern – för då uppgår belöningen till 35 miljoner kronor. Med fem hästar till start spelar Johan Untersteiner en avgörande roll i hur miljonerna fördelas och på förhand är det Cyber Lane (V75-3) som tilldrar sig mest uppmärksamhet. Han gör sin första start sedan Elitloppet och från innerspår bakom startbilen i gulddivisionen bär han dagens tyngsta favoritskap.
- Hade jag fått välja startspår hade jag tagit spår ett, det är inget snack om det, så det klart att jag blev klart nöjd när vi fick det. Jag har svårt att tro att någon ska ta en längd på honom, säger Untersteiner.
Hans 13-faldige miljonär slogs ut i sitt försök i Elitloppet men i Copenhagen Cup gången innan stack han undan till överlägsen seger från ledningen.
- Elitloppsförsöket blev kanske inte kört till vår fördel samtidigt som han inte hade sin bästa dag heller. I Copenhagen Cup hade han nog den absoluta toppformen. Där kanske vi inte är i morgon men jag hoppas att han är minst lika bra som han var i årsdebuten och det borde kunna räcka långt.
I årsdebuten föll Cyber Lane med flaggan i topp som tvåa i gulddivisionen efter ett lopp utvändigt om ledaren.
- Han fick sig en liten paus efter Elitloppet och sedan har vi siktat mot det här loppet. Jag tycker att han är bra förberedd. I träning visar han ingenting, han är fruktansvärt tråkig att köra i träningen och där får man ingen känsla av att det är en topphäst. Jag körde lite raskare med honom senast i måndags och han var lika lat, tråkig och flegmatiskt som han brukar vara, men han kändes väldigt fräsch och fin och hade låg puls efteråt, så det är ett gott tecken. Vi går tillbaka till vanlig vagn och vi kommer köra barfota oavsett väder.

”Senast var han tillbaka”
Johan Untersteiner låter uppåt på flera av sina hästar och kan mycket väl få segerdefilera framför hemmapubliken mer än en gång.
- Can Lane (V75-1) galopperade oturligt senast. Han får smyga med från bakspår och behöver lite tur för att vinna. Jag tror att han gör ett bra lopp men han kanske får svårt att nå ända fram.
- Unacerveza Broline (V75-4) gick bra i skymundan i V75-finalen senast och täta starter är alltid spännande att prova. Första barfota runt om är planen och distansen har han vunnit på innan. Jag känner mig inte helt golvad.
- Global Beware (V75-5) är väl min näst bästa chans på V75. Det är en häst som var väldigt svår att få igång under våren och som inte har funkat riktigt men senast var han tillbaka precis som jag vill ha honom. Allting verkar fortsatt bra i träningen och efter det loppet har vi siktat hit. Jag hoppas att han känns lika fin i morgon som han gjorde senast och formen borde vara på väg uppåt på honom. Jag tycker att han är en intressant häst i lägsta klassen. Planen är att köra utan bakskor igen och trampar han till lika fint nu kan han öppna bra från start också, så vi får vara med och prova direkt.
- Behind Bars (V75-5) är nästan ännu mer kapabel än Global Beware men jag har varit besviken på honom. Nu senast har jag inga förklaringar utan hoppas bara att han inte är riktigt i form och behöver fler lopp i kroppen för att han är en stor och tung häst, men jag hade förväntat mig mycket mer senast. Han kändes fin och travade perfekt men han hade inte det där sista trycket. Vi provar att starta lite tätare nu och ser om formen kan komma.

Ola Johansson, Kanal 75


1 Vivid Wise As – ItalienKön: hingstÅlder: 7 årTränare: Alessandro Gocciadoro, ItalienKusk: Alessandro GocciadoroÄgare: Scuderi..


1 Vivid Wise As – Italien

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Alessandro Gocciadoro, Italien
Kusk: Alessandro Gocciadoro
Ägare: Scuderia Bivans SRL, Italien
Rekord: 1.08,6
Insprungna pengar: 11 380 332 kronor
Segerprocent: 39
Största seger: Criterium de Vitesse, Cagnes-sur-Mer 2020 & 2021

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Italiensk supersprinter som var förhandsfavorit i Elitloppet förra året. Hade ingen av sina bättre dagar då och galopperade bort sig i försöket för Björn Goop. Flyttades tillbaka till Italien och återfann formen. Tog i mars andra raka segern i ”Frankrikes elitlopp” Criterium de Vitesse och följde upp med ytterligare en snygg storloppsseger i Prix de l’Atlantique.

 


2 Moni Viking – Norge

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Björn Goop, Färjestad
Kusk: Björn Goop
Ägare: Jan Lyng, Norge
Rekord: 1.09,4
Insprungna pengar: 7 323 348 kronor
Segerprocent: 28
Största seger: Åby Stora Pris, Åby 2020

Egenskaper
Styrka: 10
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Norsk stayerfantom som hade lekstuga i Harper Hanovers lopp denna helg i fjol. Följde upp med att vinna landets största trekilometerslopp Åby Stora Pris och får nu chansen att visa om han kan hävda sig mot de allra bästa även över halva distansen. Krigade mot världseliten på Vincennes i vintras och krossade motståndet över tre varv i comebacken på svensk mark. Nästan oprövad över sprinterdistans och därför extra spännande.

 


3 Milliondollarrhyme – Sverige

Kön: valack
Ålder: 7 år
Tränare: Fredrik B Larsson, Solvalla
Kusk: Fredrik B Larsson
Ägare: MDR Trotting HB (Fredrik B Larsson)
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 4 926 306 kronor
Segerprocent: 25
Största seger: Svenskt Mästerskap, Åby 2019

Egenskaper
Styrka: 6
Speed: 10
Startsnabbhet: 10
Form: 9

Kommentar: Kvickfotad naturtravare som slutat fyra i Elitloppet två år i rad. Har utvecklat sin startsnabbhet enormt i år och lämnat bilen som en katapult. Återföll till tidigare hetsiga tendenser i Finlandia-Ajo senast då han drog alldeles för hårt och kroknade. Trivs bättre hemma på Solvalla och blir spännande om han kan hushålla med krafterna.

 


4 Aetos Kronos – USA

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Jerry Riordan, Halmstad
Kusk: Magnus A Djuse
Ägare: Team Snyder AB & Aetos Dios AB, USA
Rekord: 1.10,0
Insprungna pengar: 8 869 262 kronor
Segerprocent: 41
Största seger: Konung Gustaf V:s Pokal, Åby 2020

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Spurtspecialiserad unghäststjärna som sprang världsrekord under elitloppshelgen som treåring och tagit steget upp i den äldre eliten med bravur. Vann femåringsloppet Prix Bold Eagle och slutade trea i Prix de France under det franska vintermeetinget. Inledde sommarsäsongen med dunder och brak då han trots kort galopp och blytungt lopp pulveriserade motståndet i Paralympiatravets tredje deltävling. Följde upp det med en tredjeplats i finalen.

5 Hickothepooh – Norge

Kön: valack
Ålder: 9 år
Tränare: Trond Anderssen, Norge
Kusk: Vidar Hop
Ägare: Stall Sörlie Kiosk, Norge
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 3 156 053 kronor
Segerprocent: 26
Största seger: Finlandia-Ajo, Vermo 2021

Egenskaper
Styrka: 5
Speed: 10
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Rutinerad norsk speedkula som fått ett lika sent som sensationellt genombrott i vår. Vann silverfinal på Solvalla i vintras och bjöds oväntat in för att representera Norge i Finlandia-Ajo. Fann där oanade växlar på barfotabalans och blåste hela fältet i en virvlande avslutning. Har känsliga hovar, men blir spännande om han klarar att tävla utan skor även på Solvalla.


6 Bahia Quesnot – Frankrike

Kön: sto
Ålder: 10 år
Tränare: Junior Guelpa, Frankrike
Kusk: Junior Guelpa
Ägare: Tahar Ait-Hamouda, Frankrike
Rekord: 1.08,7
Insprungna pengar: 16 123 106 kronor
Segerprocent: 10
Största seger: Prix de Cornulier, Vincennes 2021

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 8

Kommentar: Fransk stålmormor som krigat i storloppen i Europa i flera säsonger och hanterar alla distanser och bantyper. Visade sig än mer mångsidig då hon tog chansen världens största montélopp Prix de Cornulier i vintras och chockvann i sin första start under sadel på fyra år. Slutade senast trea i Copenhagen Cup efter en resa utvändigt om Cyber Lane. Deltog i Elitloppet 2019 då hon slogs ut i försöket.

 


7 Cyber Lane – Sverige

Kön: valack
Ålder: 8 år
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad
Kusk: Johan Untersteiner
Ägare: Levaux AB, Limhamn
Rekord: 1.09,7
Insprungna pengar: 13 328 395 kronor
Segerprocent: 53
Största seger: Svenskt Travderby, Jägersro 2017

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar:  Derbyvinnande travmaskin som var smått oslagbar som unghäst och bara förlorade tre lopp fram till triumfen i Copenhagen Cup som femåring. Har haft det kämpigare som äldre där han saknar den riktiga fullträffen. Återvände till Köpenhamn i genrepet i år och fick sin länge efterlängtade elitloppsinbjudan efter att ha spårat runt om på pigga ben. Aldrig galopperat och bara slutat utanför prispengarna i två starter i hela karriären.

 

 

8 Don Fanucci Zet – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Daniel Redén, Solvalla
Kusk: Örjan Kihlström
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén)
Rekord: 1.09,6
Insprungna pengar: 5 288 500 kronor
Segerprocent: 60
Största seger: Sprintermästaren, Halmstad 2020

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Udda stammad jättetalang med passgångarmor. Slog igenom i fjol som tvåa bakom Aetos Kronos i Kungapokalen och följde upp med att ro hem Sprintermästaren. Visade sitt allroundkunnande då han blev tvåa även i Derbyt och står nu inför sin första säsong mot äldre eliten. Har hunnit med tre lopp i år och revanscherade sig på derbyvinnaren Hail Mary i genrepet. Var förhandsfavorit till slutsegern inför spårlottningen.

Ola Johansson & Robin Johansson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-28 2016-12-28 Halmstad-8 Johan Untersteiner 2140/2 A 1 13.6 18
2016-12-19 2016-12-19 Halmstad-1 Johan Untersteiner 1640/2 A 1 15.0 10
2016-11-28 2016-11-28 Halmstad-9 Johan Untersteiner 2140/5 A 1 15.4 12
2016-10-18 2016-10-18 Jägersro Trav-3 Johan Untersteiner 2140/5 C 1 14.2 23
2016-10-10 2016-10-10 Kalmar-2 Johan Untersteiner 2140/7 B 1 16.1 15
2016-09-26 2016-09-26 Halmstad-3 Johan Untersteiner 2140/2 D 1 16.2 13
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-10 Johan Untersteiner 2140/3 A 1 12.1 22
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-11 Johan Untersteiner 2140/1 A 1 14.7 48
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-10 Johan Untersteiner 2140/2 A 1 12.9 16
2017-10-11 2017-10-11 Solvalla-10 Johan Untersteiner 2140/11 B 1 13.6 48
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 2640/1 C 1 12.3 86
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-6 Johan Untersteiner 2640/3 A 1 13.5 19
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-9 Peter Untersteiner 2140/12 B 5 12.1 314
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-11 Johan Untersteiner 2640/4 A 4 13.8 34
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-8 Johan Untersteiner 1609/10 C 1 11.1 46
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-10 Johan Untersteiner 2140/1 D 0 14.1 25
2017-05-08 2017-05-08 Halmstad-8 Johan Untersteiner 2140/5 B 1 13.9 25
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-2 Johan Untersteiner 2140/1 A 1 14.0 15
2017-01-30 2017-01-30 Halmstad-3 Johan Untersteiner 2140/8 A 1 14.1 13
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 2640/2 C 2 12.7 114
2018-10-13 2018-10-13 Åby-11 Christoffer Eriksson 2640/4 B 2 12.0 63
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-10 Johan Untersteiner 2140/5 C 0 10.8 92
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-7 Johan Untersteiner 1640/8 B 2 10.7 20
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-12 Johan Untersteiner 2140/8 C 3 10.9 31
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-7 Johan Untersteiner 2140/3 B 1 12.0 16
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-7 Johan Untersteiner 2140/2 B 1 11.6 17
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-7 Johan Untersteiner 2140/2 B 3 11.2 13
2018-06-10 2018-06-10 Bjerke-12 Johan Untersteiner 2100/9 C 5 11.4 46
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-11 Johan Untersteiner 2011/4 D 1 11.4 20
2018-04-23 2018-04-23 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/3 B 1 12.3 11
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-11 Johan Untersteiner 2140/10 C 4 11.4 54
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 1609/8 B 4 9.7 204
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/6 B 1 11.8 18
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-1 Johan Untersteiner 1640/1 B 1 10.9 13
2019-05-12 2019-05-12 Charlottenlund-11 Johan Untersteiner 2011/4 B 2 11.6 18
2019-04-27 2019-04-27 Åby-11 Johan Untersteiner 2140/5 C 5 11.3 75
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-7 Johan Untersteiner 2140/7 C 2 11.5 29
2020-11-28 2020-11-28 Solvalla-10 Johan Untersteiner 2140/4 B 2 10.9 16
2020-11-15 2020-11-15 Charlottenlund-9 Johan Untersteiner 1600/7 B 2 14
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 2640/6 C 1 12.3 22
2020-10-10 2020-10-10 Åby-11 Johan Untersteiner 2640/11 B 3 11.8 36
2020-09-19 2020-09-19 Färjestad-9 Johan Untersteiner 2140/8 B 1 11.1 64
2020-08-08 2020-08-08 Åby-11 Johan Untersteiner 3140/11 C 3 12.7 171
2020-07-30 2020-07-30 Åby-5 Johan Untersteiner 1609/2 B 1 10.0 19
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-10 Johan Untersteiner 2140/6 B 3 12.9 39
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-11 Johan Untersteiner 2140/1 B 5 12.6 38
2020-05-09 2020-05-09 Åby-10 Johan Untersteiner 1640/2 B 2 10.1 38
2020-04-25 2020-04-25 Åby-11 Johan Untersteiner 2140/2 C 2 12.2 60
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 2140/10 A 1 11.4 41
2021-08-07 2021-08-07 Rättvik-11 Johan Untersteiner 2680/10 A 5 13.1 18
2021-07-27 2021-07-27 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 1609/9 C 2 10.9 226
2021-07-10 2021-07-10 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/1 B 1 11.5 15
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-6 Johan Untersteiner 1609/7 D 7 10.7 125
2021-05-16 2021-05-16 Charlottenlund-10 Johan Untersteiner 2011/3 B 1 10.9 16
2021-04-24 2021-04-24 Halmstad-11 Johan Untersteiner 2140/7 B 5 12.6 21
2021-04-10 2021-04-10 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 2140/7 B 2 12.2 32ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se