Copaca Banana travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Copaca Banana travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Copaca Banana har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Copaca Banana har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Copaca Banana


Åby-tränaren har verkligen bra snurr på sitt material för dagen. Det har han haft en längre tid och det är segrar och dubbelsegr..


Åby-tränaren har verkligen bra snurr på sitt material för dagen. Det har han haft en längre tid och det är segrar och dubbelsegrar var och varannan dag som han tävlar. André Eklundh har redan passerat sina fjolårssiffror vad det gäller inkörda pengar och har kört in närmare sex miljoner som kusk. Han har 43 hästar i träning som går som tåget och han har presenterat flera fina förvandlingsnummer på slutet.
– Det har gått otroligt bra hela hösten. Vi har klarat oss från infektioner och haft bra träningsförhållanden. Hästarna har verkligen hittat formen och samtidigt försöker man hela tiden att utveckla sig själv. Man finslipar på träningskonceptet för att hela tiden försöka förbättra hästarna ytterligare, säger André Eklundh.

”Förbättrat flera nyförvärv – allting stämmer”
När vi når honom måndag eftermiddag strax efter klockan två är fortkörningen avslutad och han ska precis inta en sen lunch. Eklundh och hans team håller till på en träningscamp utanför Nossebro, på vägen mellan Alingsås och Skara. Som kusk vinner han lopp i parti och minut men även det egna stallet har som sagt gått väldigt bra och det har blivit nio segrar på de 20 senaste starterna och tio på de 25 senaste.
– Som det är nu så stämmer allting och det har varit ett rekordår rakt igenom. Framgångarna smittar av sig på varandra och hästarna. Vi har fått in nya hästar i träning som har fungerat på vårt träningsupplägg och de har höjt sig och blivit förbättrade helt enkelt. Det är viktigt att få in nya hästar som man kan förbättra, så att man inte bara står och trampar med samma hästar hela tiden.
– Vi tränar precis som vi har gjort de senaste två åren men som jag sa så försöker man att finjustera lite hela tiden. Det kan vara smådetaljer som är viktiga, som exempelvis hur lång tid man ska ha mellan varje intervall.
– Jag är även förstekusk åt Sofia Aronsson som också har riktigt bra ordning på hästarna och det smittar av sig när det går bra. Samtidigt har jag fått köra bättre och bättre hästar, menar André.

”Är en helt annan häst nu – bra chans”
Den glödheta tränaren och kusken selar ut två egentränade hästar i lördagens V75-omgång i Halmstad. André Eklundh kör dessutom ytterligare tre hästar på V75 som lånekusk. Så här kommenterar han först sina egentränade och han börjar med Walther På G. i den femte avdelningen. Det är en häst som har gjort tre starter för Eklundh och som har vunnit två av dessa. Han jagar nu sin tredje raka seger från spår fem bakom bilen över kort distans.
– Walther På G. (V75-5) är en häst som har ändrat sig mycket sedan han kom i vår träning. Han var väldigt het och besvärlig tidigare hos Rikard Svanstedt men har hittat en ny harmoni här i livet. Vi släppte ut honom på lösdrift och min sambo Jessica, som är utbildad Equiterapeut, har jobbat mycket med musklerna på honom. Jag tror att hästen har haft lite ont helt enkelt och haft mycket låsningar som nu har släppt. Det har gjort att han har lugnat ner sig mycket och slappnar av mer i jobben och tar åt sig av träningen.
– Det är faktiskt en helt annan häst nu än när han kom hit. Utvecklingskurvan pekar rakt uppåt och det märks att han tycker om att tävla. Vi har nått ledningen båda gångerna vid segrarna och det känns som en riktigt bra spetshäst som slappnar av i ledningen. Jag kommer att göra vad jag kan för att komma till ledningen och det är en bra häst för klassen. Jag tror att han kommer att trivas över distansen och utan att ha kollat motståndet speciellt noga så borde han kunna ha en vettig chans i ett Klass II-försök.
– Nu blir det skor runt om, han har gått barfota i de två senaste starterna, men jag tror inte att det är så negativt på honom för det känns inte som någon riktig barfotahäst. Det blir vanlig vagn igen men jag har en liten fundering att slänga på honom ett helstängt huvudlag. Han har gått med öppet tidigare. Men vi får se lite hur han värmer först, säger André Eklundh.

”Grundkapaciteten finns för att vinna”
I den sjätte avdelningen selar han ut ett annat nyförvärv i Dropluggage Racing som har gjort en start för André Eklundh. Det var i comebacken efter ett två års långt uppehåll och det blev seger direkt.
– Dropluggage Racing (V75-6) är en häst som har haft fräschörproblem hela livet och när jag fick in henne i träning i augusti så hade han gått på bete i tolv månader och varit hemma hos ägare för en längre konvalescens. Jag körde henne i början av karriären när Dan Widegren tränade henne och kände då att det var en väldigt kapabel häst. Sedan är det alltid svårt att säga om hon kan nå den nivån som vi tyckte att hon kunde nå tidigare, efter alla problem som har varit. Men hon började i alla fall bra hos oss och var fin i både kvalet och i comebacken. Hon har tagit de här två uppgifterna på ett bra sätt och ska vara ännu lite bättre nu.
– Hon känns lugn och trygg i volten men jag tror inte att hon är snabb nog att ta sig till ledningen. Men felfri avgång räknar jag med och sedan får vi se vad som händer. Hästen är väldigt svårbedömd för mig, för även om hon vann på ett bra sätt senast så är den prestationen svår att värdera för banan var väldigt dålig. Det var konstiga förutsättningar. Jag vill se hur hon fungerar på bra förutsättningar innan jag sticker ut hakan. Grundkapaciteten finns där för att kunna vinna ett sådant här lopp men om hon är där redan kan jag inte svara på. Skor runt om igen som senast och jag har inte planerat några ändringar.

”En underbar individ – en av mina favorithästar”
Du kör ytterligare tre hästar till inom V75 och börjar med Sofia Aronsson-tränade Hobby de L’iton som kommer från seger och som du har kört en del tidigare.
– Hobby de L’iton (V75-1) är en underbar individ och faktiskt en av mina favorithästar. Han vann joggandes senast sa Erik Adielsson som körde då men det är ett helt annat motstånd nu. Det är en högkapabel häst som har haft mycket problem med fräschören men han är verkligen något extra. Det är en sån häst som man alltid åker med och har vinstchans. Han har gått jättebra flera gånger när jag har kört honom.
– Adamant (V75-4) har jag kört några gånger men inte på slutet och jag har inte koll på dagsstatus där.
– Poem In Motion (V75-7) körde jag senast och då gick hon ganska bra som tvåa. Det är en väldigt startsnabb häst och hon fick öppna tufft och sedan bestämma lite. Hon kunde inte stå emot vinnande Copaca Banana den sista biten i en snabb avslutning. Hästen kändes väldigt fin i alla fall och är som sagt ruskigt startsnabb, säger André Eklundh.

Michael Carlsson, Kanal 75


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.Det blev skrällarnas d..


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.
Det blev skrällarnas dag och när krutröken skingrats betalade sju rätt 868 777 kronor.
En bidragande orsak till den höga utdelningen var Slide So Easy, som skrällde i Kalmarsundspokalen för sin tränare Flemming Jensen. Efter en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade, avgjorde Slide So Easy kort före mål, streckad på blott tre procent.

Favoriten gav upp totalt
Favoriten Pastore Bob blåste direkt till ledningen och drog i ett jämnt 1.10,5-tempo. Men han var trött och slagen redan vid upploppets början och gav upp totalt. Utvändige Disco Volante tog tillfälligt över men kunde inte freda sig när Coktail Fortuna angrep från andra par utvändigt. Med i dennes rygg följde Slide So Easy och Flemming Jensen vred på i fjärdespår i utgången av sista kurvan. Dessa två gjorde upp till slut och dessutom kom Baron Gift med en vass slutspurt efter att ha suttit sist i kön. Slide So Easy kopplade ett säkert grepp den sista biten och vann på tiden 1.10,3/1640a. Det var nytt banrekord för utländska hingstar och valacker.
- Tempot var ju fint och loppet blev riktigt bra för vår del. Det kändes bra i sista kurvan och när han fick chansen bet det ju riktigt bra. Han är en fin häst som var väldigt bra, sa Flemming Jensen.

”Det var fel taktik”
Jensen fick utstå skarp kritik för två veckor sedan när han valde att köra i ledningen i Oslo Grand Prix och svara ut elitloppsvinnaren Ringostarr Treb. Då var Slide So Easy trött och slagen redan sjuhundra meter kvar men den här gången valde Flemming en annan taktik och resultatet blev betydligt bättre.
- Jag förstår att många tyckte det var fel och resultatet blev också dåligt så det var fel taktik, erkände Flemming.

Sjätte raka för obesegrade Velten Versailles
En imponerande uppvisning fick vi se i V75-4 där favoriten Velten Versailles tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad. Den Holländsk-tränade hästen var bara bäst och Rick Ebbinge (som nyligen blev världsmästare) lämnade inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren 1300 meter kvar. Han kopplade enkelt greppet på ledande Royal T.H. och gled undan till en suverän seger med till synes gott om krafter kvar.
- Han var bra i ordning och gjorde ett mycket bra lopp. När tempot bedarrade tyckte jag att jag måste köra framåt för att kontrollera loppet. Han vann lätt, sa Rick Ebbinge.

”Det stod verkligen och vägde”
I V75-inledningen överraskade hårt betrodda Sevilla att hålla upp ledningen från innerspåret bakom startbilen. Samtidigt galopperade favoriten Cobbys Olifant i första sväng i en trång situation. Utvändigt om ledaren satt Sir Henry P.Hill och det var tätduon som gjorde upp över upploppet. Sir Henry P.Hill gick i närkamp med Sevilla och såg ut att vara koppla greppet när Sevilla kontrade invändigt. Men precis metern före mållinjen galopperade Sir Henry P.Hill snöpligt för Jörgen Westholm. Därmed gick segern till Sevilla, tränad och körd av Joakim Lövgren.
- Det stod verkligen och vägde och både jag och Jörgen gav allt med våra hästar. Det är en Ready Cash det här som har en annan motor. Är man rädd om benen så hjälper dom dig med de andra, sa Joakim Lövgren.

”Bananen” var bara bäst
I V75-2 fick Copaca Banana ett tufft lopp utvändigt om ledande Alicia Bore. Men trots det kopplade han greppet på upploppet och höll undan före Red Rock Canyon Ås som tassat med i ryggen. En riktig toppinsats och en bejublad hemmaseger för hästen som tränas av Maria Rosenberg som även äger tillsammans med Stefan Carlsson. Segertiden blev finfina 1.11,3/1640a.
- Han var jätteduktig. Den här gången fick han det tuffaste loppet och var bara bäst. Det var välförtjänt, sa segerkusken Kim Eriksson.

”Kunde inte fantisera om att han skulle vinna”
En jätteskräll på V75 blev det i den femte avdelningen när Lutfi Kolgjini styrde in Parizan Face åt sonen Adrian som tränar. Och det var verkligen ingen bluffseger, snarare tvärtom. Partizan Face fick en tuff inledning via tredje- och fjärdespår genom första kurvan innan Ludde dundrade framåt i ett offensivt upplägg. Han bombade ända till ledningen när Henriette Larsen släppte bakom Secret Mission, då denne fått utstå press i inledningen av spetskörningen. Partizan Face ångade på i täten och vid upploppets början fick Secret Mission chansen när Wingait C.H. galopperade utvändigt. Men Partizan Face stegade bara undan till en imponerande seger.
- Han har bra inställning och vann hur lätt som helst. Jag visste att det skulle bli en tråkig inledning eftersom han inte kan öppna något. Sedan låg han på rätt så kraftigt och det blev ett tufft förstavarv. Jag är otroligt imponerad och kunde inte fantisera om innan att han skulle vinna, sa Lutfi Kolgjini.

Revansch för Westholm ”Sitt livs bästa värmning”
Jörgen Westholm hade en olycklig start på dagen när Sir Henry P.Hill galopperade över mål i slutstriden. Men Westholm repade nytt mod efter den snöpliga målgaloppen och vann Kalmarsundsstayern i V75-6 med Flash Hammering. Westholm körde resolut till ledningen mitt i loppet och höll undan säkert före Vischio Holz den sista biten. En riktigt bra insats på tiden 1.14,4/3160.
- Han brukar rulla och fara i värmningen men i dag var det nog hans livs bästa värmning, sa Jörgen Westholm.
- Jag var väldigt sugen på att vinna loppet och tänkte att vi måste kliva fram. När jag klev iväg tänkte jag att vi får nog svar men vi kom med så hög fart att vi fick spets och det var nog vinstgivande. Han har varit nere i en formsvacka men nu är han på väg uppåt och kommer att få en rolig sommar. Det är en häst jag gillar, han är skönt flegmatisk och lat.

Shadow Gar fällde favoriten
Det blev favoritfall även i V75-avslutningen när In Toto Sund fick en tuff resa utvändigt om ledande Shadow Gar och inte orkade utmana denne. Hon höll bra som trea men åt Shadow Gar fanns inget att göra då hon gled ifrån till en lätt seger. Långt ut i banan toppspurtade Dear Friend men var för sent ute. Shadow Gar kördes förtjänstfullt av Christoffer Eriksson som drog i ett jämnt tempo, och tränar gör Jerry Riordan.
21 system klarade av att hitta alla sju vinnarna på V75 och belönades med 868 777 kronor för sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-28 2017-12-28 Åby-5 Kevin Oscarsson 2140/2 C 2 14.4 261
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-2 Stefan Carlsson 1640/4 A 1 14.7 17
2017-11-24 2017-11-24 Kalmar-10 Kevin Oscarsson 2140/5 A 1 15.9 26
2017-11-03 2017-11-03 Kalmar-3 Stefan Carlsson 2140/2 A 5 15.3 27
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-2 Stefan Carlsson 2160/5 C 1 15.0 196
2017-10-02 2017-10-02 Visby-4 Stefan Carlsson 2120/1 A 3 16.8 33
2017-09-11 2017-09-11 Halmstad-3 Stefan Carlsson 2140/7 A 4 15.4 169
2017-08-26 2017-08-26 Kalmar-5 Stefan Carlsson 2140/4 D 3 15.9 413
2017-07-24 2017-07-24 Mantorp-8 Stefan Carlsson 2160/10 B str
2017-07-12 2017-07-12 Vaggeryd-5 Stefan Carlsson 2140/4 D 0 20.1g 88
2017-06-30 2017-06-30 Kalmar-7 Stefan Carlsson 2140/4 C 0 20.0 1086
2017-03-31 2017-03-31 Kalmar-2 Stefan Carlsson 2160/11 C str
2017-03-15 2017-03-15 Jägersro Trav-4 Stefan Carlsson 2140/4 D str
2017-02-17 2017-02-17 Kalmar-1 Stefan Carlsson 2140/7 C 0 20.0g 237
2017-02-05 2017-02-05 Kalmar-2 Stefan Carlsson 2140/9 D 8 20.2g 144
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-10 Stefan Persson 1640/1 B 0 116
2018-12-04 2018-12-04 Jägersro Trav-3 Stefan Persson 2140/3 B 3 13.9 69
2018-11-26 2018-11-26 Halmstad-2 Håkan B Johansson 2140/4 B 0 g 18
2018-11-02 2018-11-02 Kalmar-5 Stefan Persson 2640/4 A 2 15.5 64
2018-10-13 2018-10-13 Kalmar-8 Oscar Ginman 1640/7 A 1 13.2 42
2018-09-19 2018-09-19 Jägersro Trav-8 Stefan Persson 1640/4 D 4 12.1 522
2018-09-04 2018-09-04 Kalmar-3 Kim Eriksson 1640/8 C 2 13.1 37
2018-07-28 2018-07-28 Kalmar-5 Tommy Zackrisson 1640/4 C 0 13.9 182
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-10 Kevin Oscarsson 2140/8 D str
2018-05-28 2018-05-28 Halmstad-4 Kevin Oscarsson 1640/2 B 5 12.9 20
2018-05-11 2018-05-11 Kalmar-6 Kevin Oscarsson 1640/4 D 2 12.6 41
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-6 Kevin Oscarsson 1640/3 B 0 18.9g 231
2019-12-23 2019-12-23 Mantorp-6 Kim Eriksson 1640/10 C 0 g 50
2019-12-09 2019-12-09 Halmstad-9 Kim Eriksson 1640/2 A 1 13.7 21
2019-11-28 2019-11-28 Jägersro Trav-1 Kim Eriksson 1640/4 B 2 12.4 22
2019-09-02 2019-09-02 Mantorp-8 Kim Eriksson 2140/8 A str
2019-08-23 2019-08-23 Kalmar-1 Kim Eriksson 2140/2 B 1 15.8 13
2019-08-10 2019-08-10 Åby-8 Kim Eriksson 2140/8 C 0 14.6 338
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-7 Dan-Åke Olsson 2140/7 B 0 13.6 44
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-6 Kim Eriksson 1640/1 A 1 11.3 46
2019-06-04 2019-06-04 Vaggeryd-9 Kim Eriksson 2140/6 B 1 14.3 19
2019-05-07 2019-05-07 Jägersro Trav-2 Kim Eriksson 1640/6 B 1 12.3 20
2019-04-21 2019-04-21 Romme-5 Kim Eriksson 1640/12 B 2 12.6 191
2019-04-02 2019-04-02 Mantorp-1 Kim Eriksson 2140/7 A 1 14.4 18
2019-03-21 2019-03-21 Åby-9 Kim Eriksson 1640/11 C 1 11.6 197
2019-03-06 2019-03-06 Solvalla-10 Kim Eriksson 1640/3 B 3 12.8 73
2019-02-22 2019-02-22 Åby-6 Stefan Persson 1640/4 C 0 g 45
2019-02-08 2019-02-08 Kalmar-8 Christoffer Eriksson 2140/3 B 1 15.9 34
2020-12-05 2020-12-05 Åby-10 Kevin Oscarsson 2140/6 B 0 g 134
2020-11-20 2020-11-20 Kalmar-4 Kim Eriksson 1640/2 A 1 12.7 34
2020-11-05 2020-11-05 Åby-9 Kim Eriksson 1640/11 C str
2020-10-10 2020-10-10 Åby-2 Kim Eriksson 1640/7 D 1 11.5 348
2020-07-30 2020-07-30 Örebro-3 Kim Eriksson 2100/3 B 4 14.1 63
2020-07-15 2020-07-15 Eskilstuna-4 Erik Adielsson 2140/9 A 0 14.0 51
2020-06-29 2020-06-29 Mantorp-8 Kim Eriksson 1640/7 B 3 12.0 105
2020-06-01 2020-06-01 Mantorp-8 Kim Eriksson 2140/9 B 2 14.4 107
2020-05-04 2020-05-04 Färjestad-9 Kim Eriksson 2140/1 B 0 g 97
2020-04-09 2020-04-09 Jägersro Trav-3 Kim Eriksson 1640/3 C 4 10.9 87
2020-03-13 2020-03-13 Kalmar-8 Kim Eriksson 1640/11 B 2 13.5 53
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-11 Kim Eriksson 1640/10 C 0 g 157
2021-10-12 2021-10-12 Visby-4 Kim Eriksson 2120/8 D str
2021-09-16 2021-09-16 Axevalla-4 Kim Eriksson 2140/10 C 0 16.3 241
2021-07-26 2021-07-26 Tingsryd-4 Kim Eriksson 1609/6 D 0 11.8 111
2021-04-28 2021-04-28 Åby-9 Kim Eriksson 1640/9 D 0 g 240
2021-04-07 2021-04-07 Åby-9 Kim Eriksson 1640/7 C 5 12.4 73
2021-03-26 2021-03-26 Kalmar-7 Kim Eriksson 1640/7 B 1 12.7 37
2021-01-16 2021-01-16 Jägersro Trav-10 Kim Eriksson 2140/10 C 0 g 258
2021-01-02 2021-01-02 Kalmar-11 Kim Eriksson 1640/5 B 0 g 90
2022-11-17 2022-11-17 Åby-9 Kevin Oscarsson 2140/10 D 0 15.6 610
2022-11-01 2022-11-01 Axevalla-7 Stefan Carlsson 2140/12 C 0 14.4 486
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-8 Claes Sjöström 1640/10 D str
2022-07-25 2022-07-25 Tingsryd-4 Kevin Oscarsson 1609/11 C 7 13.0 171
2022-07-05 2022-07-05 Jägersro Trav-6 Kevin Oscarsson 2660/6 C 5 15.6 70
2022-06-26 2022-06-26 Kalmar-9 Kevin Oscarsson 2140/2 D 0 g 672
2022-06-04 2022-06-04 Mantorp-9 Kevin Oscarsson 2140/11 D 0 14.3 939
2022-05-08 2022-05-08 Vaggeryd-7 Kevin Oscarsson 1646/7 C 3 11.9 126
2022-04-03 2022-04-03 Halmstad-10 Kevin Oscarsson 2140/9 C 6 13.6 70
2022-03-16 2022-03-16 Jägersro Trav-8 Kevin Oscarsson 2140/6 B 2 12.8 84
2022-03-05 2022-03-05 Kalmar-4 Kevin Oscarsson 2180/13 B 2 14.1 110
2022-02-17 2022-02-17 Åby-9 Kevin Oscarsson 2140/8 D 0 14.3 313
2022-01-27 2022-01-27 Kalmar-7 Kevin Oscarsson 2140/1 C 1 15.5 81
2023-06-10 2023-06-10 Vaggeryd-8 Stefan Carlsson 2148/8 B str
2023-05-26 2023-05-26 Kalmar-8 Stefan Carlsson 2140/6 D 0 14.4 609
2023-05-12 2023-05-12 Kalmar-6 Kevin Oscarsson 2140/3 D 0 13.3 455
2023-04-13 2023-04-13 Jägersro Trav-2 Gustav Johansson 1640/11 D 0 g 373
2023-03-24 2023-03-24 Kalmar-8 Kevin Oscarsson 2140/8 D 0 g 303
2023-03-10 2023-03-10 Kalmar-6 Stefan Carlsson 2140/8 B 3 14.9 51
2023-02-14 2023-02-14 Axevalla-4 Gustav Johansson 2160/5 D 2 16.0 157
2023-01-28 2023-01-28 Halmstad-8 Kevin Oscarsson 2180/9 C 0 15.7g 769ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se