Comanche Moon travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Comanche Moon travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Comanche Moon har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-10 Kim Eriksson 1640/4 C

Nyheter för travhäst Comanche Moon


En fullmatad V75-omgång stod på programmet på Jägersro på lördagen. Travbana i Malmö är inne i sin derbyweekend som ..


En fullmatad V75-omgång stod på programmet på Jägersro på lördagen. Travbana i Malmö är inne i sin derbyweekend som avslutas med derbysöndagen med det största unghästloppet av alla som huvudnummer. 
Björn Goop är med sina 143 hästar i stallet en av landets stormakter i travet. Hittills i år har man kört in 20,5 miljoner kronor med hästarna och formen har bara varit i stigande den senaste tiden.
Efter lördagens stalldubbel på V75 där främst Rajah Silvio gjorde extra bra ifrån sig är det med ett stort självförtroende Björn Goop med anställda tar sin an söndagens uppgifter.
- Det är kul när hästarna går bra naturligtvis, kommenterade Goop lördagens framgångar.
Det var en väldigt bra prestation Rajah Silvio svarade för i V75-2. Goop hade innerspåret med favoriten i klass II-loppet (47 procent) och fick köra allt vad som gick genom den första kurvan för att freda sig mot Spartak Face som i sin tur slog på en galopp efter 300 meter.
Efter en öppning i underkant 1.10 blev det lite lugnare och Rajah Silvio hade krafter kvar att kliva undan till slut.
- Han blir modigare och modigare och tar åt sig träningen på ett bra sätt. Nu blev det en rejäl öppning men han förivrade sig inte ändå, sa Björn Goop om hästen som nu tog tredje segern i fjärde starten i den nya regin.
Mamasan hade inte vunnit på 25 starter innan lördagen. I det inledande stoloppet var det femåriga stoet först i mål för första gången sedan slutet av 2016 och ställde till med en liten skräll för tränaren och kusken Björn Goop efter en kämpainsats.
En smakstart på helgen för Goop som har Chianti till start i derbyt och duon Maharani de Baroda och Mellby Free i oaks.

Vilken tvåa!
Adrian Kolgjini lät Dante Boko flyga till ledningen i gulddivisionen och väl där fick duon styra loppet lite som de ville.
Men det skulle bli tajt till slut. Andrahandsfavoriten vann loppet med mindre än en halv längd tillgodo på kusligt snabbe Cyber Lane som avslutade som en furie i tredjespår sista 600 meterna och så när hann fram från tredjeparet utvändigt.
Kolgjini jr var imponerad av Johan Untersteiners favorit.
- Vi var skyldiga att vinna med det loppet - men sedan finns det ju undantagshästar som Cyber Lane som kan trolla också. Untersteiners häst måste ha gått hur fort som helst och hjärtat satt i halsgropen på mig, sa Adrian Kolgjini.
Segertiden för Dante Boko i Birger Bengtssons Minne skrevs till 1.10,6 över 1640 meter, autostart.
Kommande uppgifter för måltvåan Cyber Lane kan handla om finalen av Trotting Masters i Östersund om två veckor och kanske VM-loppet i USA senare i höst.

Kylin Blom omutlig igen
För två veckor sedan tog färske travtränaren Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac en övertygande seger i silverdivisionen hemma i Gävle.
På lördagen var det dags för andra raka i V75 för grållen. På den sista bortre långsidan lyftes Antonio Tabac ut från tredjeparet utvändigt och formdjuret från Gävle avgjorde utan problem via tredjespår genom den sista kurvan och avväpnade enkelt ledande favoriten Mack Dragan.
Överlägsen seger på tiden 1.11,7 över 2140 meter, auto.
- Jag vet inte vad jag ska tänka. Det var bra tempo men när man får gå först i tredjespår så brukar det alltid komma någon som har en speed till slut. Jag fick ett otroligt svar av honom över upploppet och han bara leker hem det på något vis, sa Oskar Kylin Blom.

Toddler hann undan
Bronsdivisionen slutade med hemmaseger och en rolig upploppsduell mellan Toddler och Marc Elias och Joakim Lövgren bakom Comanche Moon, där den senare smög med i ledarens rygg och så när på att hinna fram när luckan uppenbarade sig i början av upploppet.
Conrad Lugauers sexårige Toddler närmar sig miljonen intjänat i karriären.
Övriga V75-lopp vanns av Magnus Dahlén-tränade Vincent As (Carl Johan Jepson) medan det blev holländsk seger i klass I-försöket där Rick Ebbinge styrde knappe favoriten Gustafson till täten i utgången av den första kurvan och höll till mål. Jeroen Engwerda tränar.
Sju rätt på V75 delade ut 27 269 kronor, sex rätt gav 258 kronor och för fem rätt uppgick belöningen till 31 kronor.

Fotnot: Svenskt Travderby går som V75-6 på söndagen. Första V75-start är klockan 14.30.

Mikael Wikner, Kanal 75


Carl Johan Jepson fullbordade sitt hattrick i V86-7. Comanche Moon och Joakim Lövgren tog hand om ledningen och när Carl Johan Jepson ville övert..


Carl Johan Jepson fullbordade sitt hattrick i V86-7. Comanche Moon och Joakim Lövgren tog hand om ledningen och när Carl Johan Jepson ville överta med Mack Dragan blev det en vild körning i 300 meter. Men Mack Dragan gav sig inte och kom till spets varvet från mål. När attackerna kom på upploppet visade femåringen åter prov på sin envishet när han bärgade karriärens femtonde seger och passerade en miljon kronor i insprungna pengar.
- Jag är chockad, han slutar aldrig att chocka mig. Han är enastående och han betyder hemskt mycket. Det brukar inte gå med en sådan körning mitt i loppet, sade tränaren Morgan Wilhelmsson som även är uppfödare och ägare till hästen.
Mack Dragan betyder också mycket för segerkusken.
- Vi har haft fina framgångar på V75. Det är en häst man kört från början av karriären och nu har han har tjänat över en miljon och det trodde man inte första gången man kände på honom. Han var som en dålig tvååring att köra men han kan tävla ordentligt och det visade han redan då.

Tränardubbel med två skrällar 
Carl Johan Jepson inledde sitt segertåg med en jätteknall i V86-5. Favoriten Valborg Marje tog hand om ledningen medan Carl Johan Jepson och Julia Pellini smög med på innerspår. När luckan väl kom gav kusken anfallsorder och nollprocentaren visade ingen respekt för konkurrenterna.
- Jag har sagt till alla att hon var iordning och var jättebra sist och behövde det loppet. Jag är inte alls förvånad, sade tränaren Magnus Dahlén om den efterlängtade segern.
I V86-6 fortsatte Carl Johan Jepson på den inslagna vägen och ordnade en tränardubbel till Magnus Dahlén. När Neelix och comebackande Adrian Kolgjini tagit hand om ledningen och fått en stor lucka till övriga fältet såg loppet klart ut. Men som från ingenstans kom Carl Johan Jepson och Vischio Holz flygande från kön och tvåprocentaren tog hand om segern.
- Han var jättebra senast på Åby alltså och Magnus sa att han tränat bra. De var optimistiska i dag med men hästen var lite tufft anmäld men det visade sig att han bara vara bäst, sade Carl Johan Jepson och tränaren instämde.
- Han är överraskande bra. I dag blev det långsamt första tusen men det här är en riktig häst och jag hoppas kunna bevisa det framöver.

”Trivs förträffligt över 3000 meter”
En dubbel tog också Örjan Kihlström. Första segern togs tillsammans med Zdenka i V86-3. Ceylon Dream tog hand om ledningen medan Björn Goop och Wordfeud hamnade utvändigt. Till sist kom det också att handla om de tre hästarna där Daniel Redén-tränade Zdenka var starkast och bärgade karriärens första seger.
- Hon visade fin skalle, det stod och vägde lite på upploppet men hon visade fin fighting spirit, berömde Örjan Kihlström.
Den andra fullträffen kom i V86-8. Favoriten Bear Hope kom snabbt på slutet men Örjan Kihlström måttade in Gear Extension som tränas av Stefan Melander.
Trots dubbla tillägg var Elliot Coger bara starkast i Smålandsstayern över mastiga 3640 meter. Fredrik Persson satte in stöten varvet från mål och placerade Elliot Coger utvändigt ledaren. Favoriten Balfour följde med i rygg men Robert Berghs hade inget att sätta emot när Perssons sjuåring ryckte undan på upploppet.
- Jag ville vänta så länge som möjligt, gärna sista varvet och det fick jag göra. Det var ett helt perfekt lopp och han trivs förträffligt över 3000 meter, sade kusken tillika tränaren.

Jackpot på åtta rätt
Det blev spets och slut för Super Grabben i den inledande avdelningen. Femåringen tog sin andra raka seger tillsammans med Daniel Olsson i sulkyn. Mimmi Elfstrand tränar.
- Han vann över långdistans med voltstart senast och nu var det helt andra förutsättningar. Mimmi sa att han kunde öppna ganska rejält så jag tänkte att jag fick prova att trycka på gasen och det var inget snack, sade segerkusken.
Andra raka blev det även för Quite Right som fick helt rätt lopp i andra par utvändigt i V86-2. Tränaren Björn Goop placerade sin springare i rygg på Ryssebo la Reine och på upploppet spurtade fyraåringen enkelt hem segern.
Skrällaftonen på Vaggeryd gjorde att det blev jackpot för åtta rätt på V86 vilket betyder att pengarna flyttas vidare till nästa veckas omgång. Då beräknar ATG att det kommer ligga minst tio miljoner kronor i åttarättspotten. Sju rätt på V86 i kväll betalade 41 821 kronor och sex rätt gav 1 141 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Fossens Bonus lär bli att räkna med i gulddivisionen i höst. I alla fall att döma av intrycket han gav när han rundade av torsdagens V7..


Fossens Bonus lär bli att räkna med i gulddivisionen i höst. I alla fall att döma av intrycket han gav när han rundade av torsdagens V75-omgång på Åby. Från spår fyra pilade han till ledningen i en snabb öppning och när Magnus Jakobsson tryckte gasen i botten i slutkurvan gick han undan till säker seger på 1.10,3 över 1 640 meter.
- Man märker inte att det går så fort när man kör honom så man får verkligen hålla koll på klockan. Han är väldigt stor i steget och behöver inte jobba så mycket när han springer utan är väldigt effektiv, sa Färjestadtränaren.
Att andrahandsfavoriten, norskägde amerikanen Donatomite, var chanslös att utmana Fossens Bonus trots en smörresa i rygg gör värmlandshästens prestation än mer respektingivande.
- Jag hade hoppats att slippa ha Frode Hamre i rygg men det kändes aldrig som att det var någon riktig fara. Det är roligt med en sån här häst, konstaterade Jakobsson.

Skräll efter skräll efter skräll...
Övriga V75-favoriter föll som furor och många spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet. Där tackade 44-oddsaren Comanche Moon för en fin resa på innerspår genom att spurta till enkel seger på open stretch.
- 3 000 meter var en chansning vi gjorde. Över kort distans har han haft lite bekymmer med tempot och då kom tanken att längre distanser kan passa honom bra, sa hästens tränare och kusk Conrad Lugauer.
Redan i den andra avdelningen åkte spelarna på nästa käftsmäll när Johan Untersteiner hittade fram från fjärde par invändigt med egentränade treprocentaren Party Lane.
- Från bricka tolv trodde jag på noll chans i dag och jag tror att jag gav henne en geting av fem möjliga i Expressen. Men jag tänkte att jag kastar mig invändigt och det blev bra tempo. 500 kvar kände jag att får jag fritt har jag att åka med och sedan var det sesam öppna dig, sa den överraskade segerherren, som inte nöjde sig med en skrällseger.
Senare under kvällen vann han Conny Nobells Femåringspris med tvåprocentaren Shelby Glide.
- Nu är jag inte ett dugg överraskad. Jag tyckte nästan att Party Lane stod i för lågt odds med tanke på hur jag värderade vinstchansen men den här har jag varnat för hela veckan. Det ska stämma till lite i de här loppen men han är i ruggig ordning och det fick vi betalt för i dag.
I omgångens andra stolopp, Party Lanes lopp var det första, blev det nytt rens i kuponghögen sedan Rigmor Jacobsson-tränade fyraprocentaren Firewire körts till ledningen på den första bortre långsidan, dragit konkurrenterna möra och stuckit ifrån till överlägsen seger.
- Jag är inte överraskad. Jag har kört henne några gånger nu och tyckte att formen var i stigande. Senast på Solvalla blev hon kvar med både tussarna och norska gasen. I dag tänkte jag rycka dem men det blev bara tussarna, hästen drog i väg själv, sa kusken Niclas Stenquist.
Övriga V75-lopp vanns av Edvin Ceka-tränade Uncle di Poggio (Peter Untersteiner) och Flemming Jensens Stud Muffin.

Jättepott på lördag
På lördag når V75 Summer Heat sitt crescendo när Bergsåker arrangerar V75 med Sundsvall Open Trot som russinet i kakan. Då väntar också en gigantisk multijackpot. Den var redan inför torsdagens tävlingar uppe i 65 miljoner kronor och nu kryddas den med Åbys sjurättspott på över fem miljoner kronor. De V75-spelare som lyckades pricks in sex av torsdagskvällens vinnare fick för det 88 929 kronor och för fem rätt belönades man med 3 134 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Visst var han favorit i förhandstipsen, men att Stig H Johanssons Comanche Moon skulle vara stå i 12 för 10 på oddsindikatorn när sta..


Visst var han favorit i förhandstipsen, men att Stig H Johanssons Comanche Moon skulle vara stå i 12 för 10 på oddsindikatorn när starten gick i finalen av Mantorps stora treåringslopp var ändå lite oväntat.
Det visade sig emellertid finnas fog för förtroendet.
En blixtsnabb start till ledningen följdes av en varvning på 1.14,3. I slutsvängen kom segerrycket även om fuxen fick påminnas lite sista biten för att hålla ifrån sig vasst spurtande 127-oddsaren Baron Gift.
- Jag tror faktiskt att det mest var att han somnade in. Han kändes väldigt stark hela vägen hem, berättade Adielsson som inte sparade på superlativen:
- Han rör sig väldigt effektivt, det är en underbar häst.
Tiden blev 1.13,8/2 140 meter autostart och segern var värd 200 000 kronor vilket gjorde att Comanche Moon i ett nafs fördubblade sin startprissumma.

Jackpot på Jägersro
Och favoriter var temat för kvällen.
När nästan lika hårt nerspelade Wellino Avenue avrundande omgången stannade utdelningen för sex rätt vid blygsamma 723 kronor.
På fyra rätt blev det jackpot vilket innebär att nästan 1,2 miljoner kronor rullar vidare till tisdagens V64-omgång på Jägersro.

Robin Johansson, Kanal 75


Travsamarbetet mellan Berlin och Malmö utmynnade i en final under söndagen på tyska banan Mariendorf, i samband med den tyska derbydagen.Berlin-..


Travsamarbetet mellan Berlin och Malmö utmynnade i en final under söndagen på tyska banan Mariendorf, i samband med den tyska derbydagen.
Berlin-Jägersro Super Trot Cup över 2500 meter lockade med 35 000 euro till vinnaren.
Trots att sex hästar hade kvalat in från de två uttagningarna på Jägersro, så blev det tysk skrällseger genom Stark Bi och Rudolf Haller, som vann efter en invändig resa och lucka till slut i loppet som kördes i högervarv.
Bästa svensk blev Peter Untersteiners Zigge Silvio som slutade tvåa för Jörgen Sjunnesson efter en bra spurt från kön.
Den klara svenske favoriten Day Or Night In galopperade i täten för Johan Untersteiner i den första kurvan.

Skräll i tyska derbyt
Det var inte bara i Super Trot Cup, som det blev en överraskande segrare. Även dagens sportsliga höjdpunkt - derbyt - blev skrällbetonad.
Det tyska derbyt gick till Muscle Scott med Robin Baker i vagnen.
- Det här var en stor seger och loppet blev perfekt kört, sade Bakker efter loppet.
Det enda svenska bidraget, Comanche Moon, körd av Torbjörn Jansson och tränad av Stig H Johansson, blev diskvalificerad för galopp i rygg på ledaren på den sista bortre långsidan.
Det tyska derbyt kördes i strålande sol, 26 graders värme, och gick över 1900 meter auto.

Anton Sandholt, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-03 2016-10-03 Mantorp-8 Erik Adielsson 2140/2 A 1 13.8 12
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-7 Erik Adielsson 1640/1 D 1 12.3 23
2016-08-29 2016-08-29 Mantorp-8 Erik Adielsson 2140/3 C 1 14.7 23
2016-06-17 2016-06-17 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/3 A 2 14.2 12
2016-06-04 2016-06-04 Mantorp-3 Erik Adielsson 2140/8 C 3 14.5 38
2016-05-11 2016-05-11 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/5 B 1 14.9 16
2016-04-20 2016-04-20 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/12 B 2 14.5 32
2016-03-30 2016-03-30 Solvalla-1 Erik Adielsson 2140/3 D 1 16.3 18
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-9 Conrad Lugauer 2140/7 B 0 15.5 284
2017-10-12 2017-10-12 Åby-8 Conrad Lugauer 2140/10 A 5 14.1 59
2017-09-06 2017-09-06 Åby-9 Conrad Lugauer 3140/2 B 0 16.5 55
2017-08-24 2017-08-24 Åby-5 Conrad Lugauer 3140/5 D 1 14.8 439
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-3 Conrad Lugauer 1640/7 C 4 12.1 170
2017-05-09 2017-05-09 Jägersro Trav-6 Conrad Lugauer 1640/7 C 4 12.8 27
2017-04-28 2017-04-28 Åby-8 Conrad Lugauer 2140/1 C 4 13.4 210
2017-04-12 2017-04-12 Åby-9 Conrad Lugauer 2140/7 C 0 g 53
2017-03-28 2017-03-28 Jägersro Trav-4 Christoffer Eriksson 2140/3 C 1 14.4 17
2018-12-05 2018-12-05 Åby-9 Joakim Lövgren 2140/11 B 3 14.0 141
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2140/9 C 0 g 186
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2640/4 C 7 13.6 237
2018-10-16 2018-10-16 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/6 B 3 12.4 28
2018-10-10 2018-10-10 Jägersro Trav-6 Bernardo Grasso 1140/8 C 5 104
2018-09-19 2018-09-19 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 2140/3 B 3 12.3 25
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2140/2 C 2 12.1 83
2018-08-17 2018-08-17 Jägersro Trav-1 Joakim Lövgren 1640/2 C 1 11.2 35
2018-07-16 2018-07-16 Mantorp-8 Joakim Lövgren 1640/1 B 2 11.3 28
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-9 Joakim Lövgren 2140/10 C 0 13.8 248
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-9 Joakim Lövgren 2140/5 C 6 13.2 195
2018-05-29 2018-05-29 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 2140/1 C 1 12.8 63
2018-05-18 2018-05-18 Jägersro Trav-1 Joakim Lövgren 1640/2 B 0 g 28
2018-04-20 2018-04-20 Kalmar-3 Joakim Lövgren 1640/2 C 1 11.6 15
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/5 B 2 13.6 46
2018-03-22 2018-03-22 Åby-8 Joakim Lövgren 2160/4 B 3 15.0 40ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se