Cody travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cody travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cody har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cody har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cody


Onsdagens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. I den inledande avdelningen startar den danske segermaskinen Cody. Han tränas och k&oum..


Onsdagens V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. I den inledande avdelningen startar den danske segermaskinen Cody. Han tränas och körs av René Jonassen, som tillhör Charlottenlunds tränarkår. Jonassen driver ett litet stall med 18 hästar i träning och har sin verksamhet på Skovbo travbana, tre mil från Köpenhamn. Cody är den stora stjärnan i stallet och den femårige valacken vann sju lopp på 14 starter i fjol och näst senast vann han V75 i imponerande stil på Jägersro.
- Cody (V86-1) är en otroligt stark häst med ett jättefint löphuvud. Han har faktiskt vunnit sina flesta lopp från dödens. Det är en häst som älskar att träna och som älskar att tävla. Han är alltid pigg och glad och är väldigt trevlig att arbeta med, säger René Jonassen.
- Jag fick honom i träning som treåring och efter att han opererades i ett framknä har framgångarna kommit. Han har utvecklats mycket och det känns som att fortfarande finns en hel del kvar i honom. Han har exempelvis aldrig tävlat barfota runt om ännu men på onsdag är det dags.

”Halsinfektion senast”

Vad kan du berätta om senaste starten i V75-finalen, där Cody blev femma?
- Han var lite dålig senast och stod med en halsinfektion efteråt. Han fick behandling för halsen och är fräsch och fin igen. Jag har kört flera intervalljobb med honom och hästen ligger bra i puls och verkar på topp igen. Han känns precis lika fin nu som när han vann i V75, säger René.

”Första barfota - hoppas på bra utväxling”
Cody blir klar favorit i V86-inledningen på Jägersro. Distansen är 1640 meter och han har ett perfekt läge med spår två bakom startbilen. Tränare Jonassen är optimist och nu blir det alltså skoryck för första gången i Codys liv.
- Han är inte så jättesnabb ut men från spår två tror jag på ett lopp i andra- eller tredje par utvändigt. Jag räknar med en bra insats och är han lika bra som vid V75-segern är det en toppchans. Jag tror hursomhelst att han är topp tre.
- Nu blir det barfota runt om för första gången och hoppas och tror på en bra utväxling. Det ska bli väldigt spännande att se. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger René Jonassen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med tårarna rinnande nerför kinderna tog Linda Sundberg emot hedershästen Dante Boko efter lördagens huvudlopp i Malmö. Hästsk&ou..


Med tårarna rinnande nerför kinderna tog Linda Sundberg emot hedershästen Dante Boko efter lördagens huvudlopp i Malmö. Hästskötaren har sett otaliga av sina skötebarn vinna genom åren hos Lutfi och Adrian Kolgjini och med Dante Boko har hon fått uppleva mycket. Men nu lider tiden i ett av Sveriges mest framgångsrika travstall mot sitt slut.
- Det är jättejobbigt, jag kan inte prata... Hästarna har gett mig jättemycket. Jag har fått uppleva sjukt mycket mer än vad jag hade väntat mig, sa Linda Sundberg.

Blandade känslor över linjen
I loppet bombade Dante Boko till ledningen från spår fem bakom startbilen och därifrån gick han undan till smått överlägsen seger med sin tränare Adrian Kolgjini i sulkyn.
- Det var blandade känslor över mållinjen. Det var sista gången Linda selade ut hästen i lopp och det här var ett tack för de elva år hon har jobbat hos oss, sa Adrian Kolgjini.
Det var nioårige Dante Bokos 25:e seger i 92:a starten och med 8,4 miljoner kronor på vinstkontot visar han inga som helst tecken på att gnistan håller på att slockna.
- Den här hästen är gammal men det skiter han fullständigt i och det är Lindas förtjänt till 90 procent. Att en gammal valack är i det här skicket ska bara skötaren ha en stor eloge för, sa Adrian Kolgjini innan han gav Linda Sundberg en björnkram.
För Linda Sundberg väntar framledes jobb på ett rehabiliteringscenter för hästar.

Ledningen guld värd även i silver och brons
Olle Rols såg kaxig ut utvändigt om ledaren Västerbo Exact i silverdivisionens slutkurva men den sistnämnde hade krafter kvar och stegade undan till enkel seger, karriärens första i V75.
- Otroligt jäkla skönt! Det har varit tillfälligheter att han inte har vunnit tidigare men nu blev det normal öppning och då är han inte lätt att tas med, sa Johan Svensson som äger och tränar hästen tillsammans med Roger Persson i Halmstad.
Ledning från start till mål var segerreceptet även för Dolan Spring i bronsdivisionen. Men det var nära att hästen själv ställde till det för sig.
- En jättefin och trevlig häst på alla sätt och vis men han tappade stilen lite sista 100 i dag och det var faktiskt inte långt ifrån att han galopperade, sa segerkusken Stefan Söderkvist.

Dubbelt Lövgren
I långloppet blev det favoritseger genom Joakim Lövgrens Sevilla och även i stoloppet fick favoritspelarna jubla när Peter Untersteiners Ofelia O.E. skar mållinjen som etta. I klass II körde René Jonassen egentränade Cody till seger och i det avslutande klass I-loppet var det dags för Joakim Lövgren igen när hans Staro Leonardo spurtade förbi favoriten Harran Boko. Det gjorde att utdelningen för sju rätt på V75 landade på 9 496 kronor. Sex rätt gav 151 kronor och fem rätt 23 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var upplagt för favoritseger i årets upplaga av Danskt Travderby när Johan Untersteiners Cuba Libre Ice blev släppt till ledningen utan..


Det var upplagt för favoritseger i årets upplaga av Danskt Travderby när Johan Untersteiners Cuba Libre Ice blev släppt till ledningen utan strid och fick varva på beskedliga 1.15,0. Men Björn Goop hade inte gett slaget förlorat och via avancemang i tredjespår placerade han Chock Nock utvändigt om ledaren knappa två varv från mål.
- Han kändes fin hela tiden men det gick så sakta och jag tänkte att han inte skulle hinna fram om vi satt kvar där bak, förklarade Björn Goop sitt drag.
När upploppet nalkades hade Chock Nock slagit ledaren och hästen visade sedan prov på härlig styrka och inställning när han svarade attacken från skuggande Cool Shadow.
- Det kändes bra in på upploppet men jag var såklart rädd för Jeppes häst, men han har bra skalle den här och var duktig, berömde Goop.
För Steen Juul var det andra raka segern i derbyt, som han vunnit många gånger under sin framgångsrika karriär.
- Det är fantastiskt att den här lilla hästen har sådan motor och hjärta, och att Björn körde fram i dödens och kontrollerade loppet därifrån var eminent, sa den danske topptränaren och tillade:
- Den här hästen har varit så barnslig och har haft lätt till galopp men han blir bättre och bättre i dag maximerade vi utan skor bak och urryckare för första gången.
Chock Nock avverkade de 3 000 meterna som startades med bil på 1.15,1 och förstapriset uppgick till 809 314 kronor. Cool Shadow grejade andraplatsen och trea blev Confidence.

Uppvisning av Juuls segermaskin
Redan innan derbysegern hade Steen Juul en fantastisk dag framför storpubliken på Charlottenlund i Köpenhamn. Hans segerstaplaren Bandit Brick var stor favorit i Derbystayern och han infriade alla förväntningar. Steen Juul lämnade ingenting åt slumpen utan avancerade framåt i andraspår från 40 meters tillägg och 1 500 meter från mål pressade han sig till spets. På den sista bortre långsidan ryckte ekipaget åt sig några längders ledning och avståndet ner till konkurrenterna växte hela vägen in i mål.
- Jag kan inte säga mer än vad jag har sagt om den här hästen, han är fantastisk! Han är en av anledningarna till att jag fortfarande håller på med det här, sa Juul.
Det var sjätte rakar segern för Bandit Brick och totalt har den svenskfödde femåringen vunnit 30 av 35 starter.

”Aldrig kört en bättre treåring”
”Juulemannen” körde även jättetalangen Staro McMillan till seger i V75-omgångens treåringslopp. Hästen fick ett tungt lopp som första häst i andraspår och i slutkurvan såg han slagen ut. Men på upploppet tog han tag i grejerna igen och klev fram till överlägsen seger.
- Han är oslipad och opolerad men när jag skriker på honom hjälper det, sa Steen Juul som har höga tankar om den Sören Kolberg-tränade hingsten.
- Jag har aldrig kört en bättre treåring. Han är en fantastisk häst. Men än så länge springer han bara och lallar. I dag hade han helstängt huvudlag för första gången och det gjorde honom lite mer koncentrerad men det finns fortfarande mycket att slipa på.
Det var hästens fjärde seger i femte starten och då hästen är svenskfödd blir nästa start troligen i ett uttagningslopp till Svenskt Travkriterium på Solvalla.
- Egentligen är han lite för grön men man är nästan skyldig att testa var han står mot de andra i kullen, sa Juul.
 
Toppinsats av Justice Ås
I loppet för den äldre eliten fick Justice Ås lägga mycket krut i starten för att pressa sig förbi invändige Tycoon Conway Hall. Trots den urladdningen hade han ork att hålla undan till seger.
- Jag fick köra riktigt max från start och det blev min räddning att vi kom till ledningen. Sedan blev det hårt till slut. Han var trött sista biten men linjen kom i rätt läge, sa hästens tränare och kusk Peter Untersteiner.
Derby Consolation vanns av Casino Gardenia och i övriga V75-lopp gick segrarna till Cody S och Dolan Spring. På V75 delade sju rätt ut 938 kronor och för sex rätt fick man 16 kronor. Femrättspotten går vidare till lördagens omgång då Jägersro värmer upp inför den svenska derbysöndagen med V75-jackpot. En ensam vinnare med sju rätt kan då håva in 27 miljoner kronor.

Obesegrad efter tre starter
Utanför V75-kupongen kördes ett Breeders Course lopp för tvååringar och där fortsatte Eric The Eel att imponera. Den Jeanette Hansen-tränade hingsten gjorde sin tredje start och från positionen utvändigt om ledaren tog han sin tredje seger.
- En otroligt fin talang, sa körande Björn Goop.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-6 René Jonassen 2140/2 A 3 14.3 23
2018-10-23 2018-10-23 Jägersro Trav-8 René Jonassen 2140/3 A 1 15.9 28
2018-04-23 2018-04-23 Halmstad-5 René Jonassen 2140/1 A 0 g 28
2018-03-28 2018-03-28 Jägersro Trav-3 René Jonassen 2140/3 D 0 23.3g 40
2019-03-06 2019-03-06 Jägersro Trav-6 René Jonassen 1640/2 C 0 g 22
2019-02-02 2019-02-02 Åby-6 René Jonassen 2140/6 C 5 15.7 73
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-9 René Jonassen 1640/7 D 1 13.4 83ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se