Cobbys Olifant travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cobbys Olifant travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cobbys Olifant har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cobbys Olifant har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cobbys Olifant


Under söndagen slutade Global Brilliance tvåa i Derbystoet. Ett drygt dygn senare fick Axevallas David Persson njuta segerns sötma. Tränare..


Under söndagen slutade Global Brilliance tvåa i Derbystoet. Ett drygt dygn senare fick Axevallas David Persson njuta segerns sötma. Tränarens reklamhäst Oxidizer har haft en häftig säsong och kunde nu återvända till vinnarcirkeln efter att ha plockat hem Joakim Sandkvists Stipendium i Halmstad.
Ulf Ohlsson hade dröjt sig kvar i Sveriges sydligare regioner för att som vanligt sköta tömmarna bakom Oxidizer. Ganska så snart valde kusken att avancera fram storfavoriten mot utvändigt ledande Cobbys Olifant. Den senare stretade emot så länge det gick, men mitt på upploppet slog Oxidizer lejonklorna i ledaren. En övertygande seger, värd 75 000 kronor, för nu Oxidizer nära miljonen kronor inkört i år. Segertiden skrevs till 1.12,9 över 2140 autostart.
– Jag är otroligt nöjd. Han såg fin ut och Ulf sa efteråt att han hade krafter kvar i mål också. Jag hade väl hoppats de skulle väntat lite med att gå fram utvändigt, men de här bra kuskarna vet vad de gör. Jag är väldigt nöjd, det är inte lätt att bara gå ut och vinna de här loppen, sa David Persson.

Kirsi Boko glänste i ledningen
Johan Untersteiner rattade Kirsi Boko som bjöd på en riktigt skarp insats. Det välstammade fyraåriga stoet, som tränas av Peter Untersteiner, öppnade pilsnabbt till ledningen, klockade första halvvarvet i underkant 1.10 men var aldrig hotad. Kirsi Boko smattrade över upploppet undan till en mycket fin seger på tiden 1.11,8 med 1640 autostart i sin första start över distansen.
Johan Untersteiner, den samme, plockade också med sig en seger till det egna stallet. Borups Umami fick välförtjänt spräcka årets segernolla, efter en offensiv styrning. Untersteiner tog tidigt sats, körde sig trots bakspår till ledningen efter 500 meter – och sedan var det klart. Borups Umami gick undan till en mycket enkel viktoria.
Långloppet till Conrad Lugauer. Ornello har inte fått det att funka helt hittills i år och har fått vara ute i kvallopp, men nu stämde det betydligt bättre för fuxen. Ornello tog tidigt ledningen, ökade på takten in över sista varvet och kunde helt ohotad sticka undan med ett par längder.

Gloria Wee direkt i årsdebuten
Gloria Wee stod för en verkligt mersmakande årsdebut. Det treåriga stoet hade inte startat sedan i höstas men var på alerten direkt. För Stefan Persson hittade hon till ledningen ur första kurvan och kunde kontrollerat hålla den positionen hela vägen till mål. Det här var första segern i femte starten.
Fin form på Havbergs Photo som ordnade en liten överraskning. Per Nordström hittade ned i rygg på ledande favoriten Spinal Tap A.T, hittade loss på upploppet och fångade in den samma precis på linjen. Jägersros Sören Bertilsson tränar valacken.
6 rätt betalade 1350 kronor. 5 rätt gav 24 kronor och jackpot på 4 rätt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och h..


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och har svårt att hålla energinivån i styr. Under onsdagskvällen skötte han dock bränslefördelningen och då blev det också seger. Eddy West vann V86®-2 och gjorde det på nya rekordet 1.13,0/2140 auto.
- Idag var han galen i värmningen, men sedan bytte vi bett och då blev det bättre. Det är antingen på eller av när det gäller honom.
- Han är riktigt bra när han fungerar och nu har vi kommit på lite grejer som lugnat ner honom, berättade Wester.

Spets och slut
Det blev en medelsvår V86-omgång under onsdagskvällen. Fem av åtta favoriter brände visserligen, men bara en vinnare landade utanför de tre mest spelade i respektive lopp och detta i V86-7 där Peter Untersteiner brassade till ledningen med M.T.Mighty Winner som sedan inte släppte någon över bron. Såväl Cobbys Olifant som Andre Ward – vilka båda var betydligt mer betrodda – hade för avsikt att överta taktpinnen, men ”PU” var bestämd och satte dit kvällens enda singelprocentare från ledningen.

Snabb revansch
Omgångens största favorit Speedy Tilly kom ut i V86-6 och fick verkligen revansch för sin knappa andraplats förra onsdagen. Då fullkomligen flög hästen fram över upploppet, men hade behövt en halvmeter till för att ta sig förbi ledaren. Denna gång fick Per Lennartsson chansen i vagnen och gjorde inga misstag. Från innerspåret bakom bilen för svarade man ledningen och sedan blev det väldigt bekvämt fram till andra segern i åttonde starten för Robert Bergh.

"Öppnade bättre med Björn"
På Solvalla var Sybille Tinter ruggigt uppåt gällande Twinkle Face inför V86-4 och detta hade hon på fötterna för. Björn Goop satt upp bakom för andra gången i hästens karriär och nu fick duon ta första segern tillsammans – detta på minst sagt övertygande vis. Efter en rejäl startrusning som ändade i ledarryggen och hård pace på loppet hela vägen kunde ”BG” styra ut från ledarryggen och avgöra med lätthet över upploppet på ruggiga 1.12,6/2640 meter. Tränare Tinter var av förklarliga skäl inte direkt missnöjd heller efter racet.
- Hästen öppnade bättre med Björn igen vilket hon visat tidigare och det blev perfekt med rygg på Whelk under vägen. Har man en bra häst och en bra kusk blir det så här bra, berättade en segerrusig Sybille.

Mycket rejäl
Kvällens högst doterade lopp var annars Breeders’ Course-finalen nere på Jägersro för tvååriga hästar där hela 600.000 kronor väntade på vinnaren. Det längsta strået drog en Solvalla-häst i form av Mellby Jinx som sluggade sig till seger närmast före Good Vibes efter en blytung resa på mycket imponerande vis. Segertiden stannade på 1.13,4/1640 meter och Svante Båths tvååring lär höra talas om sig även senare i höst.

"Lugnare bakifrån"
Oaks Consolation avslutade härligheten från Solvalla och Hill’s Angel fick gruvlig revansch för floppen i uttagningsloppet till Oaks.
- Hon blev för pigg i ledningen i förra starten och det var väldigt synd att hon missade finalen. Nu fick hon gå bakifrån och då var hon också lugnare. Hästen var jätteduktig, sa dubbelsegraren inom V86 Björn Goop efter loppet.
Övriga två vinnare inom V86 hämtades från Jägersro där Neelix svarade för en väldigt stark slutrunda utvändigt om ledaren i prologen. Däremot var konceptet för Flemming Jensens Dream Kåsgård i V86-5 det på Jägersro mer beprövade spets och slut. Till slut hittade 143,4 system alla åtta rätt denna onsdagskväll och belönades med vardera 54.347 kronor per ”åtta”. För sju rätt betalade det 596 kronor och tröstpengen för sex rätt landade på 62 kronor.

Robin Malmgren, Kanal 75


Det var jackpot på V86-spelet och rejälare betalt än vanligt för alla som lyckades pricka alla vinnarna. Åtta system belönades m..


Det var jackpot på V86-spelet och rejälare betalt än vanligt för alla som lyckades pricka alla vinnarna.
Åtta system belönades med dryga miljonen på V86, spelet som faktiskt lett till miljonutdelning sex av de senaste åtta omgångarna.
Att Kaj Widell var en kusk i flytet efter tisdagens dubbelseger på Solvalla kanske var draget för många. Solvallakusken satt bakom sexåriga stoet C.R.Nobless i ett sprinterlopp för ston som tjänat mellan 160 000 och 340 000 kronor.
Från femtespåret bakom bilen sände Widell till ledningen med dalastoet som ledde loppet runt om. Segertiden 1.12,0 över 1640 meter auto var ett nytt rekord för hästen.
- Hon har aldrig varit bättre. Jag vet ju hur startsnabb hon är och tänkte att jag skickar väl iväg henne trots att jag inte kunde de andra hästarna. I och med att det var 1600 meter ville jag prova i ledningen och det visade sig vara rätt  i dag i alla fall. Hon kan vara lite vek sista 50 men nu hade jag ett sådant grepp att jag aldrig var orolig, sa segerkusken.
C.R.Nobless – spelad endast på fem procent – ägs och har fötts upp av familjen Ruusunen. Hannele Ruusunen är amatören med licens på Rommetravet som tycks ha hittat den rätta melodin med hästen på slutet.
Onsdagens seger var stoets tredje på 68 starter i livet, varav två har kommit inom en månad.
- Vi har tränat lite annorlunda. Jag var egentligen aldrig orolig! sa en mycket glad Hannele Ruusunen.

Goop tog starten
Det kom en hel del nederbörd i Stockholm och banan var något vansklig.
Ribaude kunde v i s s t ta ledningen från innerspåret. Ganska enkelt till och med vilket få trodde på förhand inför V86-2. Efter en öppning i trakterna av 1.09,0 första 500 mattades heller inte den sexårige valacken utan tvärtom stack undan på pigga ben över upploppet för Björn Goop.
Favoriten Vine Vision fick trava utvändigt och galopperade som slagen på upploppet. Segertiden 1.13,3 över 2140 meter, auto.
- Visst kan han öppna! Han har varit med i V75 flera gånger och varit bra och mött tufft motstånd i år. Han har tränat bra också och kanske gick ner i klass till det här loppet också, summerade Björn Goop den snygga segern med hästen som ägs av Three Kings HB i Vimmerby.
Ett väl samlat fält gick in i den sista kurvan i trekilometersloppet på kupongen. Tyson Dimanche hade bidat sin tid i fjärdeparet utvändigt och avgjorde med att spurta tyngst och snabbast för Carl Johan Jepson. Halmstads Magnus Dahlén tränar valacken som brukar visa sig riktigt bra då han travar hela vägen.
Dom Perignon hade inför onsdagen vunnit fyra av de fem lopp han gått i ledningen. Nu körde Torbjörn Jansson för första gången och använde sig av den taktiken igen vilket resulterade i en lätt seger. Per-Erik "Bullen" Pettersson, tidigare proffs på Solvalla, tränar och äger.

Franklin har börjat leverera
På Jägersro var kvällens största favorit Franklin Face överlägsen efter tidig ledning för Adrian Kolgjini. I den senaste starten fick duon svar i spetsstriden, togs upp och hamnade bakom hästar.
På onsdagen gick det lugnare till. Adrian Kolgjini kunde lugnt ta över efter 600 meter och ryckte undan med några säkerhetslängder till slut.
Franklin Face har alltid lovat mycket men det är först som valack hästen har börjat leverera på en högre nivå.
Tränaren Lars I Nilsson pustade ut.
- Han var ojämn tidigare utan den där extra ”kicken”. Nu får vi hoppas att det här bär riktigt högt upp för vi har mycket att ta av ännu och kapaciteten finns, sa Jägersrotränaren
Fältets enda sto vann V86-5 där endast åtta hästar kom till start.
Stonewashd Diamant har prickat toppformen på slutet och årets två segrar har ramlat in i starterna tio och elva för året.
Johan Untersteiner körde pappa Peters häst och väntade med speeden till det återstod 600 meter av loppet. Framme i täten hade Peter Ingves fått hålla ett ganska högt tempo med Cobbys Olifant och Stonewashd Diamant kunde vinna enkelt efter att ha rundat fram utvändigt i den sista kurvan. En rejäl insats av det tyskfödda stoet.
- Det passade oss bra att det kördes där framme i början och det bet bra för henne när jag styrde på, sa Johan.
Peter Untersteiner vann det inledande V86-loppet med treåriga stoet Strangerinthenight och tog en dubbelseger under kvällen.
Ken Ecce vikarierade i sulkyn för Steen Juul och skickade upp Enjoy The Game utvändigt ledaren. Lekande lätt för den treårige hingsten i ett lopp för hästar med högst 130 000 kronor intjänat.
På V86 återfanns endast åtta system med alla rätt. Åtta rätt betalade 1 000 558 kronor, för sju rätt fick man 3 955  kronor och för sex rätt 262 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Hollandsfödde Giant Shadow är obesegrad hos Björn Goop sedan hästen kom till Sverige i somras. Med lördagens seger inräknad har de..


Hollandsfödde Giant Shadow är obesegrad hos Björn Goop sedan hästen kom till Sverige i somras. Med lördagens seger inräknad har det blivit sju triumfer hos Goop och totalt 21 vinster på 24 starter i karriären.
I de två senaste loppen har det blivit segrar på V75 för den sexårige valacken, båda med Carl Johan Jepson i sulkyn.
Goop hade dragit på sig en avstängning inför lördagens tävlingar på Jägersro. I sitt tipsprogram Björnkollen meddelade tränaren att kollegan på Färjestad hade toppchans med Giant Shadow och spikade ekipaget i sitt V75-förslag.
- Allt jag behöver tänka på är att inte göra några misstag som kusk, för han är bra den här, replikerade Carl Johan Jepson.
Giant Shadow kördes på säkerhet från start och forcerades till ledningen efter 700 meter. Carl Johan Jepson tilläts sedan köra sakta en god bit mitt i loppet och sexåringen var aldrig i närhet av förlust. Lördagens största favorit spelad på 72 procent på V75.
Jepson har kanske fått köra hästen för sista gången. Björn Goop lär ogärna släppa den här guldklimpen ifrån sig fortsättningsvis.
- Det är ingen slump att han har vunnit så många lopp som han har gjort för det är en klasshäst helt enkelt. Jag kände redan direkt när jag värmde honom i förra starten vilken bra häst det handlar om. När jag tittade på klockan hade det gått mycket fortare än jag trodde, och det är vanligt med de här topphästarna, sa en glad segerkusk.

Jätteskräll i Müllers
För andra lördagen i följd vankades det jackpot på V75, nu med potentiella 51 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
86 system klarade av att hitta alla vinnarna och belönades med 598 051 kronor enbart för sju rätt.
Omgångens bomb på Jägersro briserade i huvudloppet C.L.Müllers Memorial.
Ulf Ohlsson körde Magnus Dahléns Velvet Gio som kunde vinna från positionen utvändigt ledaren i sin debut i gulddivisionen. En skräll spelad på strax under en procent av kupongerna på V75.
- Det är klart att jag är överraskad. Hästen är fin men att han skulle kunna vinna så här trodde jag inte, sa Ulf Ohlsson efter segern värd 400 000 kronor.
Det kördes frisk loppet igenom. Inledningsvis kubbades Racing Mange och Joakim Lövgren med Wilhelm Paal bakom Ringostarr Treb i en öppning där första 500 meterna passerades efter 1.06,9.
Paal släppte sedan när Lutfi Kolgjini tog chansen med Rajesh Face 1400 meter från mål och blev till slut trea med Ringostarr Treb i hästens första start sedan i augusti.
Segertiden för Velvet Gio skrevs till 1.12,3 över 2640 meter auto.

”Lite som en diesel”
Adrian Kolgjini hamnade lite på vingel med favoriten Dominic Wibb i klass II men kunde köra sig till ledningen efter 700 meter.
Treåringen har startat karriären mycket gediget och var värst den här gången också. Fireman Am var tapper utvändigt och såg ut att kunna bli närgången men Dominic Wibb borrade ner sig och släppte ingen in på livet.
- Jag blev lite irriterad på mig själv att jag tog upp honom i första sväng. Han kan vara lite trögstartad. Men sedan är han lite som en diesel när han fått upp farten och släpper ingen förbi sig. Nu blir det blir en final och efter det är det bara vinterträning som gäller. Med lite vinterträning i sig tror vi att vi har en kanon nästa år, sa Adrian Kolgjini.

Tapper prinsessa
Dagens prestation i det lilla formatet svarade femåriga stoet Princess S.W. för. I loppet vikt för lärlingar vräkte sig Peter Untersteiner-tränade Princess S.W. i väg från elftespåret bakom bilen. Körande Peter Zadel hade inga planer på att köra i ledningen men menade efteråt att han inte hade inte så mycket att säga till om.
Princess S.W. dundrade till ledningen efter 400 meter och var urtapper när hon stegade undan i sjunde segern i karriärens tolfte start. Segertiden 1.13,3 över 2140 meter.
- Det var min första V75-seger så det här är en stor dag, sa 35-årige Peter Zadel, lärling i Peter Untersteiners stall.
Johan Untersteiner vann silverdivisionen hur enkelt som helst med Niky Flax från positionen utvändigt ledaren. Sexåringen vann ett lopp i bronsdivisionen i augusti och blir stadigt bättre.
Joakim Lövgren gav Staro Leonardo ett vilsamt lopp i Oktoberstayern över tre kilometer och hästen kunde ta årets femte triumf efter en avvaktande resa i andraparet utvändigt.
Tiden 1.13,9 över 3180 meter imponerar.
Thomas Uhrberg vann den avslutande bronsdivisionen med Cobbys Olifant efter att ha dragit tåget först i tredjespår med början 600 meter från mål.
Utdelningen för sju rätt på V75 sköt upp i 589 051 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.Det blev skrällarnas d..


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.
Det blev skrällarnas dag och när krutröken skingrats betalade sju rätt 868 777 kronor.
En bidragande orsak till den höga utdelningen var Slide So Easy, som skrällde i Kalmarsundspokalen för sin tränare Flemming Jensen. Efter en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade, avgjorde Slide So Easy kort före mål, streckad på blott tre procent.

Favoriten gav upp totalt
Favoriten Pastore Bob blåste direkt till ledningen och drog i ett jämnt 1.10,5-tempo. Men han var trött och slagen redan vid upploppets början och gav upp totalt. Utvändige Disco Volante tog tillfälligt över men kunde inte freda sig när Coktail Fortuna angrep från andra par utvändigt. Med i dennes rygg följde Slide So Easy och Flemming Jensen vred på i fjärdespår i utgången av sista kurvan. Dessa två gjorde upp till slut och dessutom kom Baron Gift med en vass slutspurt efter att ha suttit sist i kön. Slide So Easy kopplade ett säkert grepp den sista biten och vann på tiden 1.10,3/1640a. Det var nytt banrekord för utländska hingstar och valacker.
- Tempot var ju fint och loppet blev riktigt bra för vår del. Det kändes bra i sista kurvan och när han fick chansen bet det ju riktigt bra. Han är en fin häst som var väldigt bra, sa Flemming Jensen.

”Det var fel taktik”
Jensen fick utstå skarp kritik för två veckor sedan när han valde att köra i ledningen i Oslo Grand Prix och svara ut elitloppsvinnaren Ringostarr Treb. Då var Slide So Easy trött och slagen redan sjuhundra meter kvar men den här gången valde Flemming en annan taktik och resultatet blev betydligt bättre.
- Jag förstår att många tyckte det var fel och resultatet blev också dåligt så det var fel taktik, erkände Flemming.

Sjätte raka för obesegrade Velten Versailles
En imponerande uppvisning fick vi se i V75-4 där favoriten Velten Versailles tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad. Den Holländsk-tränade hästen var bara bäst och Rick Ebbinge (som nyligen blev världsmästare) lämnade inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren 1300 meter kvar. Han kopplade enkelt greppet på ledande Royal T.H. och gled undan till en suverän seger med till synes gott om krafter kvar.
- Han var bra i ordning och gjorde ett mycket bra lopp. När tempot bedarrade tyckte jag att jag måste köra framåt för att kontrollera loppet. Han vann lätt, sa Rick Ebbinge.

”Det stod verkligen och vägde”
I V75-inledningen överraskade hårt betrodda Sevilla att hålla upp ledningen från innerspåret bakom startbilen. Samtidigt galopperade favoriten Cobbys Olifant i första sväng i en trång situation. Utvändigt om ledaren satt Sir Henry P.Hill och det var tätduon som gjorde upp över upploppet. Sir Henry P.Hill gick i närkamp med Sevilla och såg ut att vara koppla greppet när Sevilla kontrade invändigt. Men precis metern före mållinjen galopperade Sir Henry P.Hill snöpligt för Jörgen Westholm. Därmed gick segern till Sevilla, tränad och körd av Joakim Lövgren.
- Det stod verkligen och vägde och både jag och Jörgen gav allt med våra hästar. Det är en Ready Cash det här som har en annan motor. Är man rädd om benen så hjälper dom dig med de andra, sa Joakim Lövgren.

”Bananen” var bara bäst
I V75-2 fick Copaca Banana ett tufft lopp utvändigt om ledande Alicia Bore. Men trots det kopplade han greppet på upploppet och höll undan före Red Rock Canyon Ås som tassat med i ryggen. En riktig toppinsats och en bejublad hemmaseger för hästen som tränas av Maria Rosenberg som även äger tillsammans med Stefan Carlsson. Segertiden blev finfina 1.11,3/1640a.
- Han var jätteduktig. Den här gången fick han det tuffaste loppet och var bara bäst. Det var välförtjänt, sa segerkusken Kim Eriksson.

”Kunde inte fantisera om att han skulle vinna”
En jätteskräll på V75 blev det i den femte avdelningen när Lutfi Kolgjini styrde in Parizan Face åt sonen Adrian som tränar. Och det var verkligen ingen bluffseger, snarare tvärtom. Partizan Face fick en tuff inledning via tredje- och fjärdespår genom första kurvan innan Ludde dundrade framåt i ett offensivt upplägg. Han bombade ända till ledningen när Henriette Larsen släppte bakom Secret Mission, då denne fått utstå press i inledningen av spetskörningen. Partizan Face ångade på i täten och vid upploppets början fick Secret Mission chansen när Wingait C.H. galopperade utvändigt. Men Partizan Face stegade bara undan till en imponerande seger.
- Han har bra inställning och vann hur lätt som helst. Jag visste att det skulle bli en tråkig inledning eftersom han inte kan öppna något. Sedan låg han på rätt så kraftigt och det blev ett tufft förstavarv. Jag är otroligt imponerad och kunde inte fantisera om innan att han skulle vinna, sa Lutfi Kolgjini.

Revansch för Westholm ”Sitt livs bästa värmning”
Jörgen Westholm hade en olycklig start på dagen när Sir Henry P.Hill galopperade över mål i slutstriden. Men Westholm repade nytt mod efter den snöpliga målgaloppen och vann Kalmarsundsstayern i V75-6 med Flash Hammering. Westholm körde resolut till ledningen mitt i loppet och höll undan säkert före Vischio Holz den sista biten. En riktigt bra insats på tiden 1.14,4/3160.
- Han brukar rulla och fara i värmningen men i dag var det nog hans livs bästa värmning, sa Jörgen Westholm.
- Jag var väldigt sugen på att vinna loppet och tänkte att vi måste kliva fram. När jag klev iväg tänkte jag att vi får nog svar men vi kom med så hög fart att vi fick spets och det var nog vinstgivande. Han har varit nere i en formsvacka men nu är han på väg uppåt och kommer att få en rolig sommar. Det är en häst jag gillar, han är skönt flegmatisk och lat.

Shadow Gar fällde favoriten
Det blev favoritfall även i V75-avslutningen när In Toto Sund fick en tuff resa utvändigt om ledande Shadow Gar och inte orkade utmana denne. Hon höll bra som trea men åt Shadow Gar fanns inget att göra då hon gled ifrån till en lätt seger. Långt ut i banan toppspurtade Dear Friend men var för sent ute. Shadow Gar kördes förtjänstfullt av Christoffer Eriksson som drog i ett jämnt tempo, och tränar gör Jerry Riordan.
21 system klarade av att hitta alla sju vinnarna på V75 och belönades med 868 777 kronor för sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring ..


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring och Juan. Där bakom finns Rawindski som en tänkbar skräll för de som vill gardera upp loppet. Hästen var nyligen tvåa i V75 på Momarken och ska vara ännu bättre nu enligt tränaren Veijo Heiskanen.
- Rawindski (V75-1) är minst lika bra nu som när han vann V75 förra vintern. Formen har aldrig varit bättre och han var jättebra som tvåa från ledningen senast. Hästen hade varit sjuk inför den starten och förlorade bara mot den som smög med i vinnarhålet. Han gick en 1.14-tid på den banan vilket var bra gjort, säger Veijo Heiskanen.
- Vi har haft bra träningsförhållanden senaste veckorna och hästen har tränat på och känns fin. Han kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen och förhoppningsvis vara ännu bättre nu.

Vill se hästen i ledningen
Rawindski har springspår (sju) och körs av Peter Ingves. Han är i skrivande stund lite betrodd och endast streckad på två procent av insatsfördelningen. Tränare Heiskanen tycker inte att man ska nonchalera hästen.
- Han är bättre än två procent och jag tycker inte att han är borta. Hästen är snabb ut bakom bilen men i voltstart har han tidigare galopperat och inte startat så många gånger i volt. Fast han har även gått felfritt i volt och vunnit. Vi får hoppas att Ingves får iväg hästen bra och jag ska säga till honom att köra i ledningen om han kommer dit.
- Han gick med skor och broddar senast och det var inga problem. Nu blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn eftersom det är voltstart, säger Veijo.
Åby-tränaren har även Bigarrå till start i V75-4. Hästen vann näst senast (barfota runt om) men galopperade senast. Nu har hon spår fyra bakom bilen och körs av Henna Halme.
- Bigarrå (V75-4) är lite på gång men hon springer lite sämre med skorna på. Hon möter lite för tuffa hästar och jag tror inte att hon vinner. Jag är nöjd om hon kan tjäna hyggliga pengar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-13 2017-12-13 Jägersro Trav-3 Thomas Uhrberg 1640/4 B 1 14.0 59
2017-11-23 2017-11-23 Åby-5 Thomas Uhrberg 2140/3 C 5 18.3g 37
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-3 Thomas Uhrberg 2140/1 B 3 14.8 116
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-3 Thomas Uhrberg 2640/1 D 3 16.7 67
2017-10-12 2017-10-12 Åby-10 Markus Niklasson 2140/6 D 5 15.7 642
2017-09-22 2017-09-22 Kalmar-10 Thomas Uhrberg 2140/5 C 3 16.3 118
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-4 Thomas Uhrberg 2140/2 C 6 16.1 168
2017-08-17 2017-08-17 Åby-2 Thomas Uhrberg 2140/9 A 2 17.0 21
2017-07-27 2017-07-27 Åby-12 Thomas Uhrberg 2140/1 B 3 17.3 21
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-12 Thomas Uhrberg 2140/3 C 4 15.2 223
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-6 Thomas Uhrberg 3160/9 B 2 15.8g 51
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-6 Thomas Uhrberg 2140/5 A 1 13.2 49
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-6 Thomas Uhrberg 2140/9 A 1 13.9 58
2018-10-18 2018-10-18 Åby-7 Thomas Uhrberg 2140/12 A 1 12.9 187
2018-10-03 2018-10-03 Åby-8 Thomas Uhrberg 3140/1 C 0 15.0 303
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-6 Thomas Uhrberg 1640/3 D 3 12.3 450
2018-08-03 2018-08-03 Vaggeryd-5 Joel Uhrberg 1640/3 A 3 13.9 18
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-5 Joel Uhrberg 2140/2 B 1 14.5 34
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-14 Thomas Uhrberg 2140/6 D 5 13.6 336
2018-05-31 2018-05-31 Åby-5 Joel Uhrberg 2140/10 C 4 14.3 291
2018-05-18 2018-05-18 Jägersro Trav-5 Joel Uhrberg 2140/3 C 6 15.0 173
2018-05-02 2018-05-02 Jägersro Trav-2 Thomas Uhrberg 2140/10 B 3 15.0 69
2018-04-19 2018-04-19 Jägersro Trav-2 Thomas Uhrberg 2640/9 C 6 15.4 276
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-11 Thomas Uhrberg 2140/1 B 3 12.5 130
2019-12-12 2019-12-12 Åby-6 Thomas Uhrberg 2640/6 B 2 16.0 18
2019-11-13 2019-11-13 Jägersro Trav-8 Peter Ingves 2140/4 B 3 12.7 29
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-11 Thomas Uhrberg 2140/10 B 1 12.7 60
2019-10-12 2019-10-12 Åby-5 Thomas Uhrberg 2680/13 B 3 13.9 111
2019-09-25 2019-09-25 Åby-9 Thomas Uhrberg 2680/10 B 3 14.0 52
2019-09-12 2019-09-12 Åby-7 Joel Uhrberg 2140/8 A 1 13.2 16
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-5 Thomas Uhrberg 2640/11 C 6 15.0g 99
2019-08-18 2019-08-18 Tingsryd-10 Thomas Uhrberg 1609/10 D 5 11.2 60
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 2140/6 C 0 12.9 180
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-5 Thomas Uhrberg 2140/4 B 0 g 24
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-8 Thomas Uhrberg 2140/6 B 0 284
2019-04-27 2019-04-27 Åby-10 Thomas Uhrberg 2140/4 C 2 12.4 142
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-10 Thomas Uhrberg 2140/10 B 5 13.3 79
2019-03-13 2019-03-13 Jägersro Trav-8 Thomas Uhrberg 3160/8 B 2 15.3g 29
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-5 Thomas Uhrberg 2140/1 A str
2020-11-23 2020-11-23 Halmstad-9 Thomas Uhrberg 2140/8 B 0 14.1 119
2020-11-02 2020-11-02 Halmstad-8 Thomas Uhrberg 3160/9 B 3 15.7g 173
2020-10-21 2020-10-21 Jägersro Trav-8 Thomas Uhrberg 3180/7 B 5 15.3 51
2020-09-30 2020-09-30 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 1640/5 B 4 12.1 29
2020-09-21 2020-09-21 Halmstad-4 Thomas Uhrberg 2680/13 A 2 14.7 63
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-11 Thomas Uhrberg 3160/7 B 0 14.6 858
2020-07-02 2020-07-02 Halmstad-13 Thomas Uhrberg 3160/10 C 7 14.6 226
2020-06-21 2020-06-21 Kalmar-10 Thomas Uhrberg 2140/11 D 7 12.2 389
2020-06-09 2020-06-09 Jägersro Trav-6 Thomas Uhrberg 1640/4 C 2 11.0 31
2020-05-17 2020-05-17 Charlottenlund-7 Thomas Uhrberg 2000/7 C 3 14.5 88
2020-04-15 2020-04-15 Jägersro Trav-6 Thomas Uhrberg 3160/3 B 3 15.8 65
2021-09-06 2021-09-06 Halmstad-8 Gustav Johansson 2140/2 C 2 13.1 71
2021-08-17 2021-08-17 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 2160/5 C 5 13.7g 63
2021-07-27 2021-07-27 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 2140/5 D 4 12.2 333
2021-03-08 2021-03-08 Halmstad-4 Thomas Uhrberg 2660/6 C 4 14.5 101
2021-02-24 2021-02-24 Jägersro Trav-5 Thomas Uhrberg 2140/3 B 3 13.8 127ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se