Cobbys Nana travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cobbys Nana travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cobbys Nana har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cobbys Nana har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cobbys Nana


Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.Ina Scots Ära för fyra&ar..


Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.
Ina Scots Ära för fyraåringar blev en uppvisning av Frode Hamre-tränade Ecurie D. som svarade för en makalös prestation i händerna på Björn Goop.
Från sämsta utgångsläget, spår 12, satsade Björn Goop offensivt direkt med Ecurie D. och via fjärdespår genom första kurvan jagade han spets med den positionen tog Stefan Persson hand om med Armour As i en 1.08,5-öppning första halvvarvet.
Ecurie D. fick nöja sig med positionen utvändigt ledaren och den obesegrade hingsten fick en tung resa. Genom slutsvängen såg plötsligt favoriten lite slak ut och Björn Goop valde att styra ner i rygg på ledaren en kort bit, när han sedan lyfte ut Ecurie D. på upploppet visade fyraåringen klass och avgjorde enkelt när han slog klorna i ledaren 100 meter före mål och klev ifrån till nionde raka vinsten värd 250 000 kronor.
- Han gör ett jättebra lopp, ledaren gör också ett bra lopp men Ecurie D. fick en väldigt blytung inledning, men sen försökte jag bara köra så lugnt och inte låta ledaren köra för sakta så klart. Det kändes bra hela tiden, det är en fantastisk inställning på hästen. När han kliver ut så där på upploppet och bara avgör, det gjorde han på skalle, sa Björn Goop.
- Jag vet att han är väldigt stark, sedan kan han vara flegmatisk i sista svängen och springer och väntar lite grann. Och det är klart att det är lite oroväckande för ledaren såg också väldigt bra ut, men jag vet om att han är väldigt stark, att han har växlar i sig sparat, så när jag väl vek ut honom då avgjorde han på ett väldigt bra sätt. Det finns någon växel till faktiskt, jag behövde aldrig begära någonting av honom de sista 150-200 meterna. Han har ett par växlar till och han har fast bomull., fortsatte Björn Goop.
Segertiden på Ecurie D. blev utmärkta 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart i blåsten på Mantorp.
- Han är ung, och bara nio starter i livet, att gå ut och möta elitloppshästarna är inte rättvist på det sättet, men kapacitetsmässigt på medeldistans…då kan han absolut vara med dem. Farten, kapaciteten och grundkunnandet har han, sa Björn Goop när han fick frågan om Elitloppet i TV12.

Två stallsegrar för Goop
Björn Goop var dagens kusk på V75 och han följde upp segern med Ecurie D. med en säker vinst även för storfavoriten Karamel Hill i V75-4. Från springspår på 20 meters tillägg var Björn Goop offensiv och satt i spets redan efter 500 meter och hade sedan full kontroll.
I V75-7 fixade Björn Goop ett hattrick på V75 då Zap di Girofalco fick lucka från rygg ledaren genom slutsvängen och vann sedan åkandes. De två sistnämnda vinnarna tränas dessutom av Björn Goop.

Bergh vill till Elitloppet
Robert Bergh har deklarerat att han vill ha med Mindyourvalue W.F. i Elitloppet och i en offensiv styrning dominerade han gulddivsionen (V75-6). Favoriten Chief Orlando gjorde bort sig direkt med galopp och därmed låg vägen mot ledningen öppen för Mindyourvalue W.F.
Väl i spets fick Robert Bergh bestämma tempot och med en elitloppsbiljett i fokus valde Robert Bergh att gasa på rejält på slutvarvet och det gick oerhört fort på sista bortre långsidan då Mindyourvalue W.F. öppnade upp en stor lucka till övriga. Men i sin ensamhet såg hästen ganska bekväm ut och det var inte förrän Handsome Brad närmade sig sista biten som Robert Berghs häst behövde tävla och då svarade han ärligt och sträckte på sig till en säker seger.
- Han sprang och väntade… men tog faktiskt i sista 30, då sträckte han på sig och tog hem segern så det var snyggt, sa Robert Bergh.
- Jag är nöjd, jag förstod när Rikards häst hoppade att det skulle bli lite annorlunda, och få köra i ledningen och ingen mer som var intresserad av att gasa. Jag provade att trycka på sista 800-900 men det var inte helt lätt, men det kändes bra.
Robert Bergh vill verkligen ha med sin häst i Elitloppet.
- Jag tycker han har den kapaciteten, två heat är som sagt är inga problem, det har han visat. Han har de ingredienser för att få vara med.

Dubbel för Ohlsson
Pang! Maze Runner flög till ledningen bakom startbilen i V75-2 och var sedan ohotad i händerna på Ulf Ohlsson. Maria Törnqvist tränar den femårige valacken som såg mycket löpsugen ut när han vann bekvämt före favoriten Vincero’ Gar som aldrig fick chansen med sparat i ledarryggen.
- Jättekul, han var så värd den här segern hästen. Så skönt att han fick vinna på V75, sa Maria Törnqvist.
Ulf Ohlsson dubbelsegrare på V75 och vann även med favoriten Mr Marvelous i V75-5. Fyraåringen värmde svagt, men tränaren Reijo Liljendahl visade att han är en riktig hästkarl och gjorde några ändringar (bland annat skobyte) och Mr Marvelous var sedan bara bäst efter ett lopp utvändigt ledaren.
V75-1 var ett stayerlopp över dryga tre kilometer och loppet avgjordes när Örjan Kihlström svarade Jorma Kontio och Exaudio Vici och avancerade fram utvändigt ledaren med Cobbys Nana två varv från mål. När sedan ledande favoriten Gazza B.R. galopperade i slutsvängen blev det till slut enkelt för Cobbys Nana som tränas av Marcus Mathisen.
Exaudio Vici som blev kvar i kön två varv från mål avslutade starkt till andrapriset.
Många klarade sju rätt på V75 som gav 3 058 kronor, sex rätt gav 47 kronor medan det blev jackpot på fem rätt. Det innebär att det ligger 65 miljoner kronor i potten för sju rätt på V75 nästa lördag i Gävle. Då väntar även Rollerpot på Top 7 med 1,7 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Vikens High Yield har förvisso gjort många fina insatser för sin tidigare tränare Mikael Fellbrandt, men Axevallatränaren, som ocks&ar..


Vikens High Yield har förvisso gjort många fina insatser för sin tidigare tränare Mikael Fellbrandt, men Axevallatränaren, som också har fött upp och äger hästen, ångrar knappast att han lät Robert Bergh ta över ansvaret för sexåringen i höstas. Fram till onsdagen hade det blivit en seger på tre starter i den nya regin och Vikens High Yield kom närmast från en mersmakande tredjeplats i V75. Den här gången räckte det hela vägen och sättet segern bärgades på imponerade. Trots mycket snabba 1.08,6 första 500 meter för att komma till ledningen och varvning på 1.11,1 hade Vikens High Yield mod och styrka att gå undan till säker triumf på 1.11,0 över 1 640 meter med autostart. En prestation som räcker i högre klasser.
I det efterföljande loppet på Åby satt Robert Bergh upp bakom Mellby Drake. Den tvåfaldige miljonären gjorde sin första Sverigestart efter en Frankrikesejour och även han vann från ledningen. Den fick han överta knappa varvet från mål, av Xlnt Chili Tripel som tvingats öppna första 500 meterna på brutala 1.06,7, och i en tät slutstrid höll han nosen först på kilometertiden 1.11,6 över 1 640 meter med autostart.
Före dubbeln på Åbytravet hade Robert Bergh tagit en tränarseger på Solvalla. Där serverade Dwight Pieters Ivory di Quattro ett lopp i andra par utvändigt och när han vred på till anfall på den sista bortre långsidan klädde hästen enkelt av motståndet och vann till synes med gott om krafter i behåll.

Enda stoet spurtade ner grabbarna
Jerry Riordan-tränade Alpha K. var ensamt sto mot tolv grabbar i sitt lopp. Hon var också ensam på banan sista biten in mot mål. Till 38 gånger pengarna på vinnarspelet och spelad på blott tre procent på V86 svepte hon förbi konkurrenterna i tredje och fjärdespår i slutkurvan innan hon på upploppet stack hon undan till överlägsen seger med Victor Rosleff i sulkyn. En årsdebut som heter duga!
Ken Ecce såg till att det blev en dansk seger på Åby när han satte dit egentränade Bugsy.

Segergest avslutade kvällen
Cobbys Nana, tränad av Marcus Mathisen och körd av Rikard N Skoglund, gjorde en femstjärnig prestation på Solvalla när hon enkelt plockade ner ledande favoriten Super Sarah från positionen som första häst i andraspår. I långloppet på huvudstadsbanan skrällde Christer Otterström-tränade Staro Mojito tillsammans med Maxime Marais innan Åke Lindblom bjöd på segergest när han rundade av omgången med Chapuy på kvällens snabbaste segertid, 1.10,9 över 1 640 meter med autostart.
Det gjorde att utdelningen för åtta rätt på V86 landade på 62 754 kronor. För sju rätt uppgick belöningen till 592 kronor och sex rätt betalade 56 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Inför loppet klargjorde Björn Röcklinger att La Plus Belle fortfarande vintertränar, är tung i kroppen och inte har något toppfor..


Inför loppet klargjorde Björn Röcklinger att La Plus Belle fortfarande vintertränar, är tung i kroppen och inte har något toppform. Med andra ord bör konkurrenterna bäva för den dag hästen börjar vässas på allvar.
- Hon är fantastiskt! Jag hoppas att hon ska utvecklas så pass att hon ska kunna duga i något årgångslopp. Men hon är bara anmäld till Breeders’ Crown så det får bli det vi siktar på, sa Björn Röcklinger efter onsdagens seger.
De fyraåriga kullsystrarna slipper alltså den flyfotade damen i de största sammanhangen fram till hösten. Men det finns många andra lopp och fortsätter La Plus Belle på den inslagna vägen blir hon inte lätt att tas med.
- Hon är fantastisk i loppen. Innan är hon okoncentrerad och springer och vevar med benen åt alla håll men när det blir lopp är hon väldigt fin. Då gäller det bara att komma ner i position för man vet att sista varvet springer hon in i mål, sa Ulf Eriksson.
Han har kört hästen vid samtliga segrar och den här gången serverade han stoet ett lopp i tredje par utvändigt. Halvvarvet från mål styrde han på i tredjespår och då levererade La Plus Belle en ruggig avslutning och fångade in undflyende Digital Download.
- Jag har kört den som ledde mycket och vet att det är en bra häst. Han gjorde helt rätt som ryckte undan men den här var lite snabbare.
I sulkyn bakom måltvåan satt Ulf Erikssons son Anders Eriksson.
- Ja... Nu får jag inga julklappar i år heller, sa segerkusken.

Kung på Åby
Solvalla delade på V86-omgången med Åby och där visade ett annat stjärnämne upp sig. King of Everything tvingades till en brutal öppning i tredjespår för att komma till ledningen men hade ändå mod och styrka att hålla konkurrenterna bakom sig hela vägen.
- Det är en fantastisk häst. Sedan mår man dåligt när första fem går på 1.08,9. Det är inte sommarförhållanden direkt. Men jag hade inte så mycket till val. De innanför körde mot varandra för att släppa till mig och det var bara att fortsätta framåt. Sedan var det starkt att hålla undan naturligtvis, men han är tränad, sa tränare och kusk Claes Svensson.
Det var King of Everythings fjärde seger i sjunde starten och framöver väntar större uppgifter.
- Jag hoppas att han kan hålla sig fräsch och vara med på lördagarna till att börja med. Sedan kanske det kan bli något av de större fyraåringsloppen.

Tredje raka från spets
Thomas Uhrberg har en spännande häst i fyraårige Jumeirah Boko. Han kom med två raka segrar från ledningen och sedan han svarat upp innerspåret bakom startbilen förlängdes sviten.
- Han har varit fin hela tiden och kvalade redan som tvååring. Sedan strulade det lite med halsinfektioner och så under treåringssäsongen. Men det började släppa för honom i höstas.
- Det är en häst med mycket muskler. Han har bra styrka och det är fint psyke i honom också, sa Thomas Uhrberg.
Dessförinnan hade Vikings Preacher infriat favoritspelarnas förväntningar på Åby. Han fick överta ledningen utan strid och körande Anders Christiansson kunde därefter dra ner på tempot rejält och spara på hästen krafter. Det hårdnade ändå till när Felix V.M. utmanade över upploppet men Vikings Preacher kämpade berömvärt och skar mållinjen som etta.
- Nu är vi tillbaka! Men vi får be om ursäkt för det blev ju inte ens ett lopp. Men så blir man ändå nervös när femman var så jäkla bra i dag. Fan vad gött! sa hästen färgstarke tränare Tony Löfgren.
Laura Myllymaa-tränade Bellmondo fick också vända upp för segerdefilering på Åby sedan han lotsats först över mållinjen av Christian Fiore.

”Man får nypa sig i armen”
Finske Ronaldo Malibu kom från en rejäl flopp i V75 då han inte kunde någonting från andra par utvändigt. Den här gången var han tillbaka i gammalt gott slag och spurtade till säker seger från rygg på ledaren.
- Det var skönt! Man behöver lite tur och jag var jättenöjd när Björn Goop attackerade 1 000 kvar för det hade gått ganska långsamt. Det är en jättefin häst det här som har haft lite problem med benen, men han har fin kapacitet, sa tränare och kusk Mika Forss i Solvallas vinnarcirkel.
Övriga V86-lopp på huvudstadsbanan vanns av Rikard N Skoglund. Först satte han dit Marcus Mathisen-tränade Cobbys Nana och sedan hoppade han upp bakom Sir Ratzeputs, som slog till med mycket snabba 1.12,2 över 2 140 meter med voltstart i sin första start på närmare ett år.
- Sista varvet, det är så att man får nypa sig i armen. Jag vet inte hur Timo Nurmos gör men att presentera en häst som kommer ut efter så lång tid och gör ett sådant här lopp, det är nog bara han som kan göra det, sa Skoglund.
På V86 betalade åtta rätt 65 597 kronor. För sju rätt fick man 619 kronor och för fem rätt 60 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Örjan Kihlström, som blev Årets Kusk i fjol på Hästgalan i fredags, har till och från haft problem med sin rygg de senaste &ari..


Örjan Kihlström, som blev Årets Kusk i fjol på Hästgalan i fredags, har till och från haft problem med sin rygg de senaste åren. I onsdags tvingades han att stå över V86-tävlingarna då ryggproblemen hade kommit tillbaka. Trots olika behandlingar och övningar har de inte gett med sig ännu. Örjan tvingas även att tacka nej till styrningarna i lördagens V75-omgång. Stjärnkusken skulle ha kört i sex avdelningar och ersätts av följande kuskar enligt nedan.

Följande kuskar ersätter Kihlström:
V75-1: 2 Barista Oak – Johan Untersteiner
V75-2: 13 Loveexplosion H.C. – Johan Untersteiner
V75-3: 8 G.R.J’s Wolverine – Kim Eriksson
V75-4: 5 Cobbys Nana – Ulf Ohlsson
V75-5: 10 Ti Punch Broline – Torbjörn Jansson
Örjan Kihlström skulle även ha kört 6 Deede Star i V75-6, men hästen är struken.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-31 2019-12-31 Axevalla-10 Ulf Ohlsson 2140/1 C 4 15.8 190
2019-12-10 2019-12-10 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2640/10 C 1 16.6 43
2019-11-26 2019-11-26 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2640/3 C 4 16.0 117
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-1 Ulf Ohlsson 2160/11 A 1 17.1 52
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-3 Björn Goop 2140/7 B str
2019-10-18 2019-10-18 Eskilstuna-4 Marcus Mathisen 2140/3 C str
2019-10-10 2019-10-10 Örebro-1 Marcus Mathisen 2100/10 B 1 17.3 96
2019-10-02 2019-10-02 Solvalla-3 Per Lennartsson 1640/6 B 0 16.2 505
2019-09-16 2019-09-16 Eskilstuna-2 Per Lennartsson 2160/7 A str
2019-09-03 2019-09-03 Eskilstuna-1 Per Lennartsson 2160/10 B 5 16.8 284
2019-08-24 2019-08-24 Mantorp-1 Marcus Mathisen 2140/1 A 0 g 48
2019-08-08 2019-08-08 Örebro-9 Per Lennartsson 2140/1 B 0 93
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-9 Ulf Ohlsson 2140/5 C 2 17.1 28
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-3 Björn Goop 2100/1 D 5 16.9 105
2020-11-18 2020-11-18 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 2640/3 B 4 16.0 406
2020-11-04 2020-11-04 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2660/9 A 0 15.5 88
2020-09-16 2020-09-16 Solvalla-9 Rikard N Skoglund 2640/8 C str
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-9 Mats E Djuse 3140/8 C 0 15.8 278
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-6 Rikard N Skoglund 2160/7 B 0 14.5 157
2020-07-01 2020-07-01 Lindesberg-4 Rikard N Skoglund 3180/9 B 0 15.7 56
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-11 Örjan Kihlström 3140/6 D 0 g 267
2020-05-16 2020-05-16 Mantorp-5 Örjan Kihlström 3140/11 B 1 16.3 148
2020-04-25 2020-04-25 Åby-8 Rikard N Skoglund 2640/1 C 2 14.4 115
2020-04-12 2020-04-12 Romme-6 Rikard N Skoglund 3140/9 C 0 g 84
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-7 Rikard N Skoglund 2640/6 A 1 14.8 26
2020-03-14 2020-03-14 Halmstad-6 Rikard N Skoglund 3140/7 B 3 16.1 125
2020-02-26 2020-02-26 Solvalla-9 Rikard N Skoglund 3140/1 B 1 16.6 98
2020-02-15 2020-02-15 Mantorp-8 Örjan Kihlström 2140/5 B 0 g 583
2020-02-03 2020-02-03 Eskilstuna-5 Marcus Mathisen 2660/12 A 0 17.8 42
2020-01-25 2020-01-25 Eskilstuna-4 Erik Adielsson 3140/1 D 4 16.2 226
2020-01-15 2020-01-15 Solvalla-3 Marcus Mathisen 2140/11 B 0 17.4 47
2021-09-07 2021-09-07 Eskilstuna-8 Claes Sjöström 2640/8 A 3 14.5 296
2021-08-20 2021-08-20 Gävle-9 Kaj Widell 3160/6 B 0 15.7g 263
2021-08-11 2021-08-11 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/2 B 0 14.6 645
2021-07-23 2021-07-23 Axevalla-12 Örjan Kihlström 4140/3 B 7 17.1g 259
2021-07-05 2021-07-05 Mantorp-4 Björn Goop 3180/7 A 5 15.2g 47
2021-06-11 2021-06-11 Romme-4 Andreas Lövdal 2160/5 B 3 15.2 39
2021-05-10 2021-05-10 Mantorp-6 Jorma Kontio 3160/5 A str
2021-04-26 2021-04-26 Färjestad-4 Jorma Kontio 2160/6 B str
2021-04-13 2021-04-13 Axevalla-5 Kaj Widell 2680/10 A 2 16.0 17
2021-04-02 2021-04-02 Eskilstuna-9 Kaj Widell 3160/9 C 3 14.7 202
2021-03-21 2021-03-21 Örebro-4 Jorma Kontio 2660/6 B 6 16.8 166
2021-01-30 2021-01-30 Eskilstuna-4 Erik Adielsson 2660/10 C 0 16.4 243
2021-01-19 2021-01-19 Eskilstuna-3 Rikard N Skoglund 2140/3 C 0 16.5 156
2021-01-05 2021-01-05 Eskilstuna-1 Jorma Kontio 2140/12 B 2 15.9 67ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se