Click Bait travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Click Bait travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Click Bait har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-7 Per Lennartsson 1640/8 A

Nyheter för travhäst Click Bait


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen o..


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen och från innerspåret gjorde Mats E Djuse vad han kunde för att startblixten From The Mine skulle kunna svara ut de andra. Men det var Sveriges startsnabbaste häst M.T.Insider som blåste till täten och utvändigt om honom katapultstartaade även Click Bait som gick till ledningen i första kurvan. Inledningen blev 1.07,9 första 500 metrarna och Click Bait fick comebackande Inti Boko efter 600 meter och duon varvade på 1.10,3. Då kastade Björn Goop loss Diamanten som kom farande i spåren via en hastig svepning av fältet fram utvändigt om Click Bait i sista sväng. Diamanten försökte över upploppet och fullföljde storstilat till andraplatsen, men Click Bait gick undan till en säker seger. Vinnartiden för elitloppshästen blev 1.10,2/1640a och i sulkyn satt Per Lennartsson som firar fina framgångar med Click Bait och som trots spår åtta inte hade någon annan tanke på än att försöka få ledningen.
– Att ladda var aldrig någon tvekan men om vi skulle komma till ledningen stod skrivet i stjärnorna. Det fanns lite på kartan att M.T.Insider skulle komma först och att vi skulle få överta. Han kändes som vanligt pigg och glad i ledningen och är underbar att köra, berömde Per Lennartsson.
– Man måste peta på honom en eller två gånger för att han ska accelerera. Han öppnar alltid bra men att du ska få den maximala effekten så petar man till honom två gånger på rumpan. Det är precis som att köra en passgångare när han drar iväg för han är så otroligt snabb.
– Vissa hästar tål att man talar om för dom att nu är det dags medan andra gör inte det och slår ihop och galopperar. Men den här är en sån häst som har gas och broms. Det verkar som att han har tagit ett steg till i utvecklingen i år som femåring, fortsatte Lennartsson om den Stefan Melander-tränade stjärnan.
Det var därmed ”Tarzans” andra raka seger som tränare i Gulddivisionen då han förra lördagen fick se sin Milligan’s School vinna i imponerande stil.
Björn Goop gav Diamanten välförtjänta klappar efter mållinjen när andraplatsen bärgats före Esprit Sisu som blev trea.
– Diamanten börjar hitta formen äntligen. Han har haft en massa dåliga utgångslägen och han gjorde en riktigt bra svepning idag. Formen är på gång, sa Björn Goop.

Imponerande uppvisningar av Redéns hästar
Daniel Redén och Örjan Kihlström firade nya framgångar och Redén blev hundraprocentig när han selade ut två hästar och båda vann. Han gick därmed förbi Robert Bergh och upp i topp av tränarligan på V75 och leder nu med 13 segrar före Bergh som har tolv. Redén och Kihlström inledde omgången med Born Unicorn som hade en imponerande uppvisning och krossade sina konkurrenter. Förra gången provades hästen i en jänkarvagn för första gången men då fick han inte sin grova aktion att stämma. Nu återigen tränaren Daniel Redén till den vanliga sulkyn och då var Born Unicorn lika fin som tidigare. Trots ett lopp utvändigt om ledaren så tryckte han till ledande Morotai Degato ut på slutvarvet och pressade sig till ledningen. Sedan drog Born Unicorn bara ifrån och lämnade sina konkurrenter rejält på efterkälken. Han stod helt i en klass för sig och var totalt överlägsen när han vann i förkrossande stil. Zap di Girifalco spurtade till sig andraplatsen och Morotai Degato höll till tredjeplatsen. Segertiden blev 1.11,1/2140a i det här försöket till Silverdivisionen.
– Han var inte så trött idag och var pigg efter loppet, sa Daniel Redén.

”Fick koncentrera mig på att inte ramla av”
Solvallatränarens andra seger kom genom Erv Zet som var omgångens största favorit på V75. Örjan Kihlström tryckte av hästen kort efter start och han drog till ledningen i första sväng. Men Erv Zet blev väldigt pigg i täten och drog undan i en stor ledning. Han öppnade första 500 metrarna efter 1.07,1, vilket var dagens snabbaste öppning. Erv Zet ledde med 20-talet meter före övriga klungan och varvade på 1.10,5. Men trots den hårda farten så höll han undan till en överlägsen seger och precis som stallkamraten Born Unicorn bjöd han på en suverän uppvisning. Segertiden blev vassa 1.11,2/1640a i klass II.
– Det här trodde jag aldrig skulle gå. Det blev onödigt tufft, sa Daniel Redén.
– Nu blev han lite väl vass och vi måste börja justera om huvudlaget. Vi har haft det helstängda för att han ska springa framåt istället för att springa av banan. Det är en riktigt bra häst och kravmässigt har han en bländande teknik.
– Vi har justerat lite med fodret och har ökat proteinet i fodret vilket ser bra ut. Det kan vara så att hästarna har höjt sig några procent av det, sa Redén.
Segerkusken Örjan Kihlström var på skämthumör efter Erv Zets fullträff.
– Jag fick mest bara koncentrera mig på att inte ramla av, sa Örjan.
– Han var väldigt laddad och pigg under vägen. Han har så fin form och är stark och höll farten bra utan att jag behövde begära något av honom.

Kalmar slog av storfavoriten efter drömresa
Storfavoriten Tekno Viking kom enkelt till ledningen knappa två varv kvar i kallblodsloppet (V75-2) men fick trots det sträcka vapen till slut. Henrik Svensson hade nämligen serverat sin Kalmar en drömresa i rygg på ledaren hela vägen. Detta efter en pangstart till ledningen och sedan släppte Henrik välvilligt när Tekno Viking kom farande. Stallskriket Höstbo Elis kom fram utvändigt och tryckte upp tempot på slutvarvet men galopperade plötsligt i utgången av sista sväng när han var i kraftig närkamp med storfavoriten. Henrik Svensson vred ut sin Kalmar vid upploppets början och avgjorde i ett nafs. Det här var tredje starten för Kalmar i Henrik Svenssons regi och efter två andraplatser kom nu första segern. Vinnartiden blev 1.24,7/2160. Höstbo Elis kom tillbaka starkt med en vass spurt efter galoppen och blev tvåa medan Tekno Viking höll till tredjeplatsen.
– Han kom i väldigt fin författning till oss och det är en enkel och trevlig individ att hålla på med. Jag hade bestämt att jag skulle köra honom i ryggar idag och när Mats kom så hade jag inte en tanke på att svara. Det blev perfekt allting. Jag flyttade ut hästen i sista sväng men då felade Tomas häst och då gick jag ner i rygg på Mats häst igen. Sedan kom Tomas häst tillbaka över upploppet och var helt grym, sa Henrik Svensson.

Goops tidigare drag ställde övriga schack matt
Björn Goop tog ett tidigt initiativ i V75-4 bakom Alexi Quick som skulle visa sig vara loppavtörande. Han skickade iväg sin häst rejält ut ur den första kurvan från tillägg och kom med rejält fart fram till stallkamraten Rapunzel där Erik Adielsson släppte ledningen knappt 1500 meter kvar. Det schackdraget skulle visa vara vinstgivande då Alexi Quick höll undan till en lätt seger. Favoriten Digital Class satt sist utvändigt och gick en mycket stark slutrundan ute i spåren fram till andraplatsen. Men hon var utan chans att gå i närkamp med Alexi Quick i det här stoppet. Stallkamraten Rapunzel höll till tredjeplatsen.
– Hon tvekade de första stegen och sedan stod det helt stilla in i första svängen. Jag tänkte att det är bättre att göra ett drag innan någon annan gör det. Rapunzel trivs bra i rygg och det var bara att gå fram, sa Björn Goop som tränar både ettan och trean i loppet.

Titan Yoda imponerade på nytt – Jennifer sprudlande glad
Jennifer Persson firar stora framgångar som tränare och har gjort ett fantastiskt jobb med Titan Yoda. På sex starter i Jennifers regi har det blivit fem segrar och en andraplats. Nu kom första segern i V75 när Titan Yoda rundade konkurrenterna ute i tredjespår på slutvarvet ifrån fjärde par utvändigt. Ulf Ohlsson satt bara och åkte när Titan Yoda retfullt enkelt avgjorde till en imponerande seger. Vinnartiden blev starka 1.12,9/2140 och kretsen kring hästen siktar nu på derbykvalen.
– Det är en underbar häst och det sjuka är att han känns bara bättre och bättre. Han har inte gått tom någon gång och jag vet inte vad jag ska säga, sa en strålande glad Jennifer Persson.
– Många pratade om att vi växlade ner när vi bytte från ett halvstängt huvudlag, som inte var ett halvstängt, när vi bytte till ett öppet huvudlag. Så vi kan väl säga att vi växlade upp för det här var väl hans bästa lopp hittills, skrattade en nöjd tränare.
Ulf Ohlsson, som kunde finåka till seger, var förstås nöjd och imponerad över insatsen.
– Jag ville ta det lite försiktigt och få iväg honom felfritt. Jag vet att han är stark och rejäl och hade lite drygt 1.11 sista varvet ute i tredjespår och det är många extra meter. Han är riktigt fin den här, lugn och fin i loppen, berömde Ulf Ohlsson.

Det har lossnat för ”Örnen”
Reijo Liljendahl-tränade The Bald Eagle har stångats i V75 en längre tid och ofta fått struliga lopp från dåliga utgångslägen. Men nu ståtar hästen med två raka och välförtjänta segrar och dagens fullträff i Bronsdivisionen kom i avslutningen för Mats E Djuse. Segerkusken förivrade sig inte i starten där The Bald Eagle öppnade bra men kunde inte svara Xanthis Coktail som tog täten men det var bara tillfälligt för Per Lennartsson släppte välvilligt och Djuse kunde glida till ledningen med The Bald Eagle. Han fick sedan bestämma tempot och via ett ryck i sista sväng gav han aldrig konkurrenterna någon chans. The Bald Eagle vann enkelt på tiden 1.13,3/2640a.
– Det är många bitar som har lossnat. Han har mognat och blivit äldre och vi har fått bättre banor att träna på. Jag är tacksam till hästägarna som är på plats idag för dom är verkliga entusiaster. Dom köpte hästen som ettåring och har varit med på hela resan och varit hästägare hos mig hela tiden, sa Reijo Liljendahl.
Det blev en favoritbetonad V75-rad den här jackpotomgången och det blir en ny jackpot till nästa lördag som då avgörs i Rättvik. Sju rätt betalade 1403 kronor, sex rätt gav 23 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. ATG beräknar att det kommer att ligga minst 50 miljoner kronor i sjurättspotten nästa vecka.

Michael Carlsson, Kanal 75


På kontinenten är det inte helt ovanligt att travlopp körs i högervarv, men på svensk mark inträffar det enbart en tävlings..


På kontinenten är det inte helt ovanligt att travlopp körs i högervarv, men på svensk mark inträffar det enbart en tävlingsdag om året. Det är Åmålstravet som vänder på steken och för tionde året i rad arrangerar en dag där samtliga lopp travas medurs. En tränare som tycker initiativet är bra, är Örebros Åke Lindblom.
– Det tycker jag är väldigt bra. Det är lite annorlunda, men det finns många hästar som funkar mycket bättre med det. Det finns hästar som drar höger bak till exempel, som funkar mycket bättre då. Det är väl kanske lite som med människor, vissa är högerhänta och andra vänsterhänta. För min del hade det varit perfekt om det fanns en bana som permanent tävlade i högervarv.

Kommer för att försvara sin titel
En häst som med säkerhet diggar att tävla i högervarv är 1 Karat Band (GS75-7). Han vann nämligen just den här tävlingsdagens höjdpunkt, ”The Right Way” förra året. Femåringen har inte startat sedan han var ute mot bland andra den blivande elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet och Click Bait i Prins Carl Philips Jubileumspokal i början av april. Anledningen till den fyra månader långa frånvaron har sin särskilda orsak.
– Han var ju ute på Färjestad mot några ”hyggliga” hästar och gick ju en låg 1.11-tid då, men han tappade travet i sista kurvan och efteråt beslutade vi att låta kastrera honom. Vi har låtit hästen få rejält med tid efteråt, det är ju en ganska stor grej att kastrera, men han har jobbat på under tiden och det har gått enligt plan. Han var inne på Örebro nyligen och gick ett provlopp efter 1.15 full väg och höll ihop travet bra då. Jag tror att han kommer i full form faktiskt, han är så pass mycket jobbad inför det här.

Hur funkar det med innerspåret bakom bilen?
– Hästen är ju kvick ut, men innerspåret är ju lite lurigt på Åmål. Han har tagit ledningen från det här spåret på Solvalla till exempel, men det är en jäkla skillnad mot Åmål ändå.
Åke Lindblom tror att Karat Band, trots sin avsaknad av ett tävlingslopp i kroppen, ska ha fin chans att försvara sin fjolårstitel.
– Han passar väldigt bra i högervarv. Han tränar mycket på det och 800-metersbana har vi ju hemma, så det funkar fint. Det ska bli väldigt spännande att se nu, om han travar ännu bättre som valack, han vann ju det här loppet förra året som sagt och då var han väldigt gynnad av att det var högervarv.

Har med sig fem hästar till Åmål
Örebrotränaren gör resan till den dalsländska metropolen på söndag med ytterligare fyra hästar.
– 12 Look Ecus (GS75-3) är ju väldigt lynnig och hon varvar sina prestationer. Ibland gör hon riktigt bra lopp och som nu senast då hon ju var mer än lovligt dålig…hon bara sprang och bromsade och ville inte. Men rätt som det är kan hon göra ett kanonlopp. Så det finns fart i henne. Här fick vi ju det sämsta läget man kan ha och kort distans också, men tar hon i och kämpar som hon ska så borde hon kunna rycka åt sig något i alla fall.
– 3 Toscan Flax (lopp 1) tycker jag är en ganska fin häst som det börjar lossna för. Han var riktigt bra som trea på Örebro och kämpade riktigt bra. Var lite sämre efter det, hästen är lite valpig, men nu har han bra spår och skulle han få ledningen kan han vinna.
– 5 B.W. Spica (lopp 2) står bra inne på pengarna, fick ett bra spår och är faktiskt bättre än raden. Senast hamnade hon för långt bak och var lite för dövad då, men nu tar vi bort bomullen ur öronen och sätter eventuellt på ett helstängt och då kan hon springa fort. Skulle hon sprattla till och komma till ledningen här så kan hon faktiskt vinna ett sådant här lopp.
– 11 Imperatore Doc (lopp 3) har varit ute i stenhårda sällskap nästa hela tiden och tävlat mycket på Solvalla. Det är dåligt läge här och man måste ha tur härifrån, men det är inte en så tokig häst som står bra inne i det här loppet.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


I fjol infriade han ett tungt favoritskap trots spårfylld resa.I år ser vägen mot vinnarcirkeln i Axevallalöpning rakare ut.Åtminsto..


I fjol infriade han ett tungt favoritskap trots spårfylld resa.
I år ser vägen mot vinnarcirkeln i Axevallalöpning rakare ut.
Åtminstone sett till förutsättningarna då Handsome Brad dragit innerspår bakom startbilen i lördagens avslutande avdelning på V75.
- Vår taktik är väl ganska självklar, det är att inte släppa förbi någon konkurrent någon gång i loppet, fastslår Ulf Stenströmer som i fjol fick se sin guldklimp sänka konkurrenterna den tunga vägen från spår 7 bakom startbilen.
Då var Handsome Brad spelad till 16 för 10, i år lär favoritskapet inte bli lika tungt, men att han får det mesta av spelarnas förtroende ter sig naturligt.
- Jag vet inte om han blir favorit, men blir han det tycker jag att det är berättigat. Han kommer att göra ett kanonlopp på lördag, det är jag övertygad om.

Mopsar sig i sanden
I sin senaste start slutade Handsome Brad trea efter att ha avancerats utvändigt om ledande Click Bait mitt i loppet.
- Jag var jättenöjd med insatsen. Han är ingen ”dödenshäst” egentligen och dessutom fick han lite svar på vägen fram. Att springa 1.10,7 över full distans med sådant upplägg, det skojar man inte bort även om banan var lite självspringande den dagen. Men jag tror att formen är ännu bättre nu.
Varför då?
- Därför att det hade blivit lite för långt mellan starterna då. Nu blir det tre veckor, det är optimalt för Brad. Då kan han bara springa och mopsa sig i sanden mellan loppen och då brukar han prestera som bäst.
Planerar du några förändringar i utrustningen?
- Nej, han tävlar med sina vanliga skor, jänkarvagn och open-eye huvudlag, precis som han alltid gör.
Är det extra viktigt att vinna när det handlar om hemmaplan?
- Jag skulle hellre vinna Sundsvall Open Trot (med en miljon i förstapris) om man säger så, men det är klart att det är roligt att tävla den här helgen och vinner vi så blir jag väldigt glad.
Tror du att han vinner?
- Han ska vara väldigt nära toppformen nu och förutsättningarna är mycket passande. Sedan har jag stor respekt för gulddivisionen, men min häst trivs förträffligt i ledningen och tål att gå i hårt tempo om han kommer dit. Så det är klart att jag måste tro på honom, säger Ulf Stenströmer.

Robin Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Årjängs Stora Sprinterlopp. En etablerad storloppsklassiker i sommar-Sverige. Loppet har avgjorts sedan tidigt 1950-tal och sett ett koppel av stj&au..


Årjängs Stora Sprinterlopp. En etablerad storloppsklassiker i sommar-Sverige. Loppet har avgjorts sedan tidigt 1950-tal och sett ett koppel av stjärntravare segra genom decennierna. När natursköna Årjäng på lördag bjuder in till årets största travdag i västra Värmland, väntar en halv miljon kronor på vinnaren.

Var inte i superform till Elitloppet
En tränare som har erfarenhet av att vinna ”Årjängs Stora” är Stefan Melander. Två år i rad vann han loppet med Igor Brick 2000 och 2001 och 2016 var loppet ett av stoppen på Nuncios stora segerturné. Stefan är också regerande mästare med Milligan’s School, som även var anmäld till årets upplaga men som inte kom med. Förhoppningarna får i stället sättas till femårige 4 Click Bait (V75-7) som tycks trivas fint på just värmländskt underlag.
– Click Bait verkar fin, jag var mycket nöjd med honom senast. Han fick ju lite feber en månad sådär innan Elitloppet, då han skulle ha startat i Finlandia-Ajo och det satte ned hästen lite grand inför Elitloppet och även om han gick ett okej lopp där så var han inte i superform. Men senast i Färjestad var han ruggigt fin och Per Lennartsson som körde sa det efteråt också att han hade krafter kvar i mål, säger Stefan Melander.

Slog Don Fanucci Zet på Färjestad
Click Bait kommer från segern i Färjestads Jubileumslopp i början av juli då han enkelt spatserade hela vägen i ledningen. Tidigare i våras imponerade han på samma bana när han tog hem Prins Carl Philips Jubileumspokal på 1.09,8 över 1640 meter auto – före en viss Don Fanucci Zet som ju senare vann Elitloppet. Att Click Bait är blixtrande snabb ut är väl bekant, lördagens förhållanden är perfekta.
– Senast hade vi innerspår bakom bilen och det är oftast lite svårare att spetsa därifrån, men ”Clicken” brukar reda ut det där ändå. Nu har vi fått ett mycket bra läge och det är väl nästan det bästa vi kunde få där direkt bakom bilen, man brukar få lite hjälp av det. Det ser väldigt spännande ut inför lördag, det är väl Gocciadoros häst (Vernissage Grif reds.anm.) som är värst emot, men vi får se.

Men ledningen är inte ett måste för Click Bait?
– Nej, han funkar ju bakifrån också, han sköt ju till väldigt bra i Östersund näst senast också och då var det medeldistans. Jag vidhåller att han ännu så läng är bättre på 1640 meter så det passar väldigt bra som det är på lördag.

Stefan ”Tarzan” Melander har två hästar till på V75® den här lördagen. 3 Digital Class (V75-3) luftas i Silverdivisionens försök, har ingen seger i raden men formen på stoet är det då rakt inget fel på.
– Digital Class har superform. Hon är ruggigt bra i ordning för dagen. Han gick okej från ett jättesvårt läge senast då det krånglade lite på vägen med mycket hästar kring henne. Nu är det tuffa hästar emot; Rotate till exempel som jag tränat tidigare, är nog bättre och det kan bli lite svårt för Digital Class att vinna. Men hästen är i form som sagt och den långa distansen är i varje fall ingen nackdel.
I Diamantstoet heter stallets bidrag 9 Iceland Radio (V75-6). Femåringen är fortfarande segerlös i år men har samlat på sig till en fullträff inom kort.
– Jo, men hon är lite på gång ändå. Men samtidigt att stå med 20 meters tillägg här kan bli svårt. Skulle det lösa sig helt så kan hon vara med en bit där framme i alla fall. Jag tror hon får smyga med invändigt här för hon gillar att gå på rulle.

Daniel U. Olsson


Christian Persson kom in i travet och fick ta över träningen av familjens alla hästar sedan hans pappa blivit sjuk. Nu har de tagit fram en av la..


Christian Persson kom in i travet och fick ta över träningen av familjens alla hästar sedan hans pappa blivit sjuk. Nu har de tagit fram en av landets mest lovande treåringar. Jublet var stort när Red Lady Express passerade mål som vinnare i E3-finalen för ston. Hästen är uppfödd, ägd och tränad av Christian som har sin licens på Åby.
Loppet blev egentligen helt odramatiskt. Utrustad med Carl Johan Jepson i sulkyn höll Red Lady Express säkert upp ledningen och var efter det aldrig i någon förlustfara. Det fuxiga stoet stack undan väldigt lätt över upploppet för att fastställa segertiden till 1.12,6 över 2140 meter auto. Segern var värd 925 000 kronor. Tvåa slutade Good Vibes och trea i mål var Black Magic Eyes.
– Jag kanske inte förstår det här riktigt ännu…men samtidigt är det ju det här vi trott på hela vägen, det vi satsat mot och matchat för. Det är kul att få visa framfötterna på det här viset. När jag såg hästen i sista sväng med sträckta linor…wow! Det kokade i mig!, sa Christian Persson.

Felix Orlando gav Nordström ny storseger
Per Nordström skördar stora framgångar i unghästloppen. I E3-finalen för hingstar och valacker var det dags igen. Segervapnet hette Felix Orlando som var blixtrande snabb när starten gick och satt i ledningen direkt. Därifrån skulle talangtravaren inte gå att besegra – även om det blev dramatiskt till slut.
Mellby Jinx avslutade fort över upploppet, men var nära galopp och tappade farten. Understödd av sin kusk Erik Adielsson kom Mellby Jinx trots det kvickt tillbaka sista biten men hade inte målfotot på sin sida. Felix Orlando tog segern värd 925 000 kronor på 1.12,1 över distansen 2140 meter auto.
– Jag hade faktiskt lite torskfrossa för Mellby Jinx kom väldigt fort, men det var en underbar känsla när vi fick veta att det var vi som var först över mållinjen, sa Per Nordström efter sin första seger i E3.

Click Bait ohotad i Gulddivisionen
Click Bait segrade när han besökte Färjestad i början av april. När det nu var dags för en ny visit på Karlstad-banan upprepade hästen tränad av Stefan Melander bedriften. Gulddivisionen, som också var Färjestads Jubileumslopp, blev säkert för den snabbe femåringen.
Från ett innerspår bakom bilen höll Click Bait problemfritt ledningen och skulle bevaka den positionen hela vägen till mål. Handsome Brad landade utvändigt ledaren efter ett varv och Milliondollarryhme gick en stark avslutning i spåren, men var utan chans att på allvar utmana. Click Bait gick säkert ifrån över upploppet och vann före skrällen Ragazzo da Sopra som gick med i rygg på ledaren. Vinnaren kom i mål på 1.10,5 över 2140 meter auto, en av flera fina vinnartider under dagen.
– Han har fått tillbaka energin igen och jag tror att har mycket pengar att tjäna framöver. Jag tycker vi hade god kontroll på det hela och han gick ju till och med ifrån den sista biten. Jag älskar att köra den här hästen, sa kusken Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Admiral As visade sin kapacitet
Reijo Liljendahl-tränade femåringen Admiral As känns som en häst som vi kommer få se i betydligt större lopp framöver. Nu var det Bronsdivisionens final som gällde, en uppgift som valacken redde ut med bravur. Med Örjan Kihlström i sulkyn gick Admiral As till attack 700 meter kvar, gjorde resten av loppet först ute i tredjespår men kunde ändå avgöra mycket lätt. Ledande Amornero Roc fick ge sig sista biten för den flygande Admiral As. Vinnaren noterade mycket fina segertiden 1.10,9 över 2140 meter auto.
– Han har visat tidigare att det är en bra häst och gjorde det oerhört bra i dag, han gick otroligt snabbt de sista 700 meterna. Det var en ovanligt bra prestation, sa Örjan Kihlström.

Miljonutdelning efter jätteskrällar
Klass 1-finalen slutade i en praktskräll. Ajusco, som hade mindre än en procent av strecken på V75, kunde dra nytta av ett högt utgångstempo och avgjorde till knapp seger efter en vass avslutning. Anders Eriksson körde hästen som tränas av Caroline Jöhncke. Här fick favoriten Zorro Wind ett omöjligt lopp med galopp, en lång bit i spåren och sedan en resa utvändigt om ledaren.
Särskilt mycket mer streckad var inte Sandsjöns Enzo i Silverdivisionens final. Det hindrade dock inte hästen från en överlägsen seger. Conrad Lugauer körde tidigt till ledningen och stack ifrån med 500 meter kvar – sedan var loppet avgjort. 62-oddsaren såg till att höja värdet på V75 rejält.
Mats E Djuse är en av kuskarna som vinner mest lopp i landet. I Klass 2-finalen hade han som uppgift att styra Global Attention, tränad av Jörgen Westholm. Ekipaget stal helt uppmärksamheten. Global Attention var mycket snabb iväg från start och kom att ohotad leda loppet hela vägen.

V75 ® blev efter överraskningarna en riktigt svårlöst historia. Endast tre rätta system med 7 rätt fanns kvar, vilket gav 7 165 162 kronor. 6 rätt betalade 19 421 kronor och för 5 rätt belönades man med 343 kronor.

Daniel U. Olsson

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-6 Jorma Kontio 2140/4 B 1 15.0 27
2019-10-11 2019-10-11 Romme-4 Jorma Kontio 2140/6 B 2 14.1 41
2019-09-23 2019-09-23 Mantorp-5 Jorma Kontio 2160/7 B 4 14.9 35
2019-08-10 2019-08-10 Åby-12 Örjan Kihlström 2140/5 B 2 13.3 114
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-8 Örjan Kihlström 2140/2 A 2 14.3 94
2019-07-09 2019-07-09 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/1 B 2 14.8 30
2019-06-19 2019-06-19 Solvalla-2 Örjan Kihlström 1640/4 C 1 11.2 150
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-2 Björn Goop 2140/5 B 2 15.0 32
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/2 D 1 13.9 251
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-2 Björn Goop 1640/2 C 1 16.0 54
2019-04-30 2019-04-30 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/1 B 2 17.1 20
2019-04-23 2019-04-23 Solvalla-1 Stefan Melander 2140/6 B 0 17.5 226
2019-04-10 2019-04-10 Solvalla-4 Stefan Melander 2140/4 C 3 17.3 226
2019-04-03 2019-04-03 Solvalla-1 Ulf Eriksson 2140/9 D 6 18.0 165
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/7 D 5 12.6 1203
2020-11-14 2020-11-14 Bjerke-11 Tom Horpestad 1609/8 A 0 160
2020-10-30 2020-10-30 Örebro-6 Per Lennartsson 2100/3 B 2 14.0 13
2020-10-06 2020-10-06 Örebro-7 Per Lennartsson 1609/11 A 0 13.2 204
2020-09-10 2020-09-10 Gävle-8 Per Lennartsson 1640/8 B 2 11.2 30
2020-09-02 2020-09-02 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/7 B 4 12.7 169
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-11 Per Lennartsson 1660/12 A 3 10.7 41
2020-08-10 2020-08-10 Solvalla-3 Björn Goop 1640/8 B 1 11.8
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-9 Jorma Kontio 2140/7 A 4 11.7 61
2020-07-02 2020-07-02 Halmstad-9 Björn Goop 1609/7 B 2 10.7 38
2020-06-17 2020-06-17 Solvalla-7 Stefan Melander 2140/4 B 4 12.7 47
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-3 Per Lennartsson 1640/3 B 2 9.5 145
2020-05-09 2020-05-09 Åby-11 Jorma Kontio 2140/3 D 3 11.6 263
2020-04-24 2020-04-24 Åby-5 Örjan Kihlström 2140/8 C 1 12.7 241
2020-04-12 2020-04-12 Romme-9 Örjan Kihlström 1640/4 D 3 13.4 33
2020-03-26 2020-03-26 Gävle-4 Örjan Kihlström 2140/3 C 2 13.2 145
2021-07-17 2021-07-17 Årjäng-11 Per Lennartsson 1640/4 B 3 9.8 27
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-7 Per Lennartsson 2140/1 B 1 10.5 21
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-11 Per Lennartsson 2140/7 C 3 11.4 425
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-7 Per Lennartsson 1609/7 C 5 10.1 260
2021-05-09 2021-05-09 Vermo-12 Örjan Kihlström 1620/8 B str
2021-04-21 2021-04-21 Solvalla-10 Per Lennartsson 1640/10 B 5 10.9 98
2021-04-02 2021-04-02 Färjestad-11 Per Lennartsson 1640/6 B 1 9.8 38
2021-03-16 2021-03-16 Gävle-8 Örjan Kihlström 1640/6 B 1 12.1 18ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se