Cigor Coyote travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cigor Coyote travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cigor Coyote har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cigor Coyote har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cigor Coyote


Lincoln Lawyer tränades tidigare av Stefan ”Tarzan” Melander och firade en hel del framgångar. Efter försäljning i somras till ..


Lincoln Lawyer tränades tidigare av Stefan ”Tarzan” Melander och firade en hel del framgångar. Efter försäljning i somras till hästägare hos Håkan Wallberg bytte hästen regi och den sexårige valacken har nu gjort tolv starter för Gävle-tränaren. Det har resulterat i fem segrar varav tre av dem har kommit i de fem senaste starterna.
- Han har gått bra och vi har fortsatt på den inslagna vägen som Tarzan tyckte vi skulle göra. Det kan vara bra med ett miljöombyte ibland som kan få hästar att tända till och han verkar trivas bra hos oss, säger Håkan Wallberg.
- Stall Åbron som köpte hästen har sju hästar hos mig och det är lärlingen Mattias Hansson som enbart jobbar med de hästarna.

”Han var klockren travmässigt”
Efter en lätt seger för tre starter sedan fick Lincoln Lawyer chansen för sent gången efter men senast vann han överlägset med krafter kvar. Enligt tränare Wallberg sitter toppformen där den ska just nu.
- Han blandade lite i början och var lite upp och ner. Gjorde någon halvdålig insats ibland. Men nu på slutet har han varit jämnare och bättre och hållit en jäkla fin formkurva.
- Senast blev det en överlägsen seger och även om det var ett billigt lopp så var det nästan det bästa han har sett ut. Han var klockren travmässigt och finare än någonsin. Innan dess har vi kanske trott att hästen varit bäst barfota och därför var det skönt att han fungerade så bra med skor inför kommande starter.
- Han funkade jättebra och sedan om det beror på att han hade skor eller inte är ju inte helt säkert men formen sitter där hursomhelst. Det ser roligt ut inför lördagen och Mattias har trimmat på med honom i intervallerna och allt verkar fortsatt bra, säger Wallberg.

”Björn är ju Björn”
På lördag jagar Lincoln Lawyer en V75-seger när rikstoton gästar Gävle. Han har spår tre i V75-inledningen över distansen 1640 meter med bilstart. Den här gången hoppar en viss Björn Goop upp i sulkyn istället för Claes Sjöström som har kört på slutet.
- Claes har kört hästen jättebra men Björn är ju Björn, menar Wallberg.
- Läget är ju bra och för att vara en Silverdivision tycker jag att det är en tunn Silver. Min häst är ingen katapult ut men ändå duktig och han är framförallt väldigt allround och tål att göra lite jobb själv. M.T.Insider är med i loppet och han är en av Sveriges startsnabbaste hästar och inte lätt att hålla ut. Lincoln Lawyer är inte låst vid någon speciell position och taktiken får vi överlämna till kusken.
- Det blir inga ändringar och förutom skor blir det jänkarvagn och helstängt huvudlag som vanligt. Han kan vinna loppet likaväl som någon annan. Jag spikade honom i Fem tippar V75 på form och läge. En chansspik, men varför inte, säger Håkan Wallberg som tycker att det är stallets bästa häst just nu.
- Ja, i fjol var Cigor Coyote bäst i stallet som vann i V75 och sprang in 400 000 kronor. Men nu måste jag säga att Lincoln Lawyer är den bästa och jag hoppas och tror på en spännande vinter.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med 20 segrar på 176 starter under 2016 har Håkan Wallberg snyggat till segerstaplandet jämfört med de senaste säsongerna.En stor anl..


Med 20 segrar på 176 starter under 2016 har Håkan Wallberg snyggat till segerstaplandet jämfört med de senaste säsongerna.
En stor anledning är fyraårige Cigor Coyote som fixat en fjärdedel av besöken i vinnarcirkeln.
- Jag hade räknat med att han skulle få en stark säsong, säger Wallberg som fyller 50 nästa år, har varit tränare sedan 1992 och om han håller ångan uppe de sista två månaderna ser ut att få summera sin främsta säsong i karriären.
Segerrekordet från 2002 kommer i alla fall tangeras om det blir full pott på Solvalla, något som också skulle betyda att stallet passerar en miljon kronor inkört för fjärde gången.
- Jag tittar inte så mycket på siffror, men visst har det varit ett lyft att vi vunnit fler lopp i år. Det har varit lite dåligt med segerprocenten emellanåt. Det är ju segrarna som gör att man syns, framförallt de två på V75 med The Last Crown och Cigor.
Varför går det bättre i år?
- Jag kan inte påstå att jag har ändrat något speciellt. Men vi har lite fler hästar vilket förstås gör sitt till. Sedan utvecklas man väl lite själv hela tiden. Det är klart att jag är en bättre tränare i dag än när jag började, samtidigt är konkurrensen också mycket hårdare nu.

Fick ursinnig press
Vad gäller onsdagens V86-deltagare har förväntningarna alltid varit stora.
- Ja, det är en rakt igenom bra häst, det kändes tidigt. Däremot började inte karriären som vi hade tänkt oss. Han hade tränat otroligt fint, men löpte inte upp till det i tävling. Då hittade vi några lösa benbitar i en has som opererades bort under hösten som treåring, sedan började det lossna.
Genombrottet kom i våras då Cigor Coyote radade upp tre raka segrar, varav en på V75. Det kvalificerade honom till finalerna under elitloppshelgen då Wallberg satte på helstängt huvudlag, lät amerikanske toppkusken Yannick Gingras sköta tömmarna och beordrade full laddning för spets.
- Hästen är ett snäpp bättre i ledningen så vi ville verkligen prova där, det var också därför vi valde den kusken. Tanken var att han skulle ha respekt med sig, men tyvärr blev det inte så… Hästen var i alla fall otroligt fin den dagen, säger Wallberg vars häst fick utstå ursinnig press av Eldrick Boko och Johnny Takter som till slut tvingade sig förbi efter hiskeliga 1.10 första varvet. En körning som naturligt nog gav trötta ben på båda hästarna.

Jänkarvagn och vässad i jobb
Efter ytterligare en misslyckad start fick Cigor Coyote tre månaders vila och har inför onsdagens lopp fått tre lopp i kroppen, varav en vinst.
- I comebacken hade vi bestämt oss för ett försiktigt upplägg och det blev perfekt. Vid vinsten var hästen jättebra även om han var lite stum över mål efter en rejäl körare på sista långsidan. Däremot var jag inte riktigt nöjd med honom senast.
Varför då?
- Han var lite blekare än jag hade tänkt mig. Tidsmässigt var det helt okej, men jag tyckte inte det var rätt tryck i hästen. Min teori är att han blivit lite less på att gå barfota, därför kommer vi att köra med skor nu.
Hur påverkar det honom?
- Jämfört med senast ska det bara vara positivt. Visst, med riktiga sommarförutsättningar har han fördel av att springa utan skor, men som banorna är nu tror jag att han tävlar bättre med skor. Dessutom blir han ännu lite startsnabbare med skorna på.
Så det är samma taktik nu som under elitloppshelgen?
- Ja, det bästa vore om han kom till ledningen. Jag är glad att Björn Goop kör, han är obesegrad bakom hästen efter ett lopp.
Hur gör du med utrustningen i övrigt?
- Vi sätter på jänkarvagnen igen, den hade han i somras, men har inte haft sedan återkomsten. Han vann sina två första starter med den så jag hoppas den ska ge lite effekt igen nu. Vad gäller huvudlaget blir det öppet, det är så han har gått i samtliga starter utom elitloppshelgen och starten efter i Östersund.
Hur känns hästen i träningen?
- Mycket bra. Jag körde några korta intervaller med honom idag (måndag) för att peppa honom lite extra. Det är ett upplägg vi inte haft sedan i somras.
Hur ser du på segerchansen?
- Kommer han till ledningen så måste han ha fin chans. Men det finns många startsnabba i den här klassen så jag är inte säker på att det lyckas. Men hästen är så bra att jag tycker att han ska hävda sig med andra löpningsförlopp, säger Håkan Wallberg.

Robin Johansson, Kanal 75


Nuncio travade 1.10,7 i årsdebuten och var storfavorit på V86-spelet när han på onsdagskvällen gjorde årets andra start.Den 18..


Nuncio travade 1.10,7 i årsdebuten och var storfavorit på V86-spelet när han på onsdagskvällen gjorde årets andra start.
Den 18-faldige miljonären var chanslös att komma till från sitt sjundespår och istället fick han göra grovjobbet utvändigt om ledaren Food Money.
Först in på upploppet fick Nucio riktig närkontakt med ledaren men bröt samtidigt ut och hela vägen hem över upploppet. Trots det så visade han klassen och löphuvudet när han helt enkelt bara såg till att vara först i mål.
- Det var lite dumt av honom att bryta ut, men tyvärr har han lärt sig det i USA, sa Stefan Melander.
Segern var den 28:e i karriären för Nuncio och den femårige hingsten har aldrig missat prispallen på 42 starter.
- Jag tänkte att jag torskar när alla andra favoriter torskat, men Nuncio är säker. Han hade ganska mycket krafter kvar. Vi har lärt oss det finns inga direkt enkla lopp, men jag tyckte det var ganska lugnt ändå, sa Stefan Melander.
På frågan vad som skiljer Nuncio från andra hästar kom svaret snabbt.
- Steglängden, han är grym.
Stefan Melander avslöjade även att nästa start också blir hemma på Solvalla, men att han kanske väljer ett annat lopp än det som elitloppsvinnaren Magic Tonight ska årsdebutera i.
- Då blir det ju Elitloppet redan då. Kanske tar jag ut Nuncio i ett femåringslopp i stället över 2140 meter i början av maj.

Wild Honey föll
En storfavorit som inte höll var Wild Honey som gjorde debut på svensk mark i regi Daniel Redén. Det amerikanska stjärnstoet kom till ledningen med 600 meter kvar av V86-1 men tappade travet och galopperade sedan i slutsvängen i händerna på Örjan Kihlström.
Istället vann 40-oddsaren Lady Lee med Lindesberg-amatören Kerstin Hell i sulkyn.
- Form slår klass, eller? Ungarna och gubben går före, men hon är fantastisk, sa segerkusken som bubblade av lycka.

2 x Goop från spets
I V86-2 övertygade Furious Francis stort och dominerade loppet i spets tillsammans med Björn Goop. Segermarginalen blev drygt 20 meter och det var en imponerande årsdebut av den femårige valacken.
- Han kändes jättefin. Han tycker om att löpa i sin egen fart. En riktigt fin Love You-häst, sa Björn Goop.
Björn Goop ledde även V86-4 från start till mål med Håkan Wallberg-tränade Cigor Coyote, som höll undan med minsta marginal före Token Bi i en rafflande slutstrid.
- Jag hade lite feeling att jag var först, sa Björn Goop.

Skräller på Bergsåker
Spets och slut blev det även i V86-3 där Above All Ås försvarade innerspåret bakom bilen och vann säkert tillsammans med Henrik Svensson. Lars Wikström tränar sexåringen.
Samma visa blev det i V86-7 där 22-oddsaren Bourne Identity ledde varje meter tillsammans med Martin Åkerlund. Solänget-amatören Per-Erik Wågström var tagen och lycklig.
- Det här är inte sant, han var äckligt bra. Jag är så glad att jag inte kan prata, sa Per-Erik Wågström.
V86-omgången bjöd även på ett kallblodslopp och det blev rejäl överraskning då 33-oddsaren Odin Tabac avslutade sylvasst tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm i en tät slutstrid med Wik Stjernen och Fjord Jerven. Favoriten Tekno Odin hade ingen bra dag och var tidigt slagen.
Segertiden blev utmärkta 1.21,5 över distansen 2 140 meter, autostart, på 13-årige Odin Tabac som travade barfota runt om för första gången sedan juni 2013.

Vann drygt fem miljoner kronor på V86
V86-omgången avslutades med seger för Alvena Take It som svarade för en rejäl långspurt sista 700 metrarna från andra par utvändigt.
- Hon är härlig när hon är i ordning och det var hon i dag, sa kusken och tränaren Peter Untersteiner.
En ensam vinnare med åtta rätt belönades med 4 589 050 kronor. Sju rätt gav 36 363 kronor och sex rätt 817 kronor.
Vinnaren som klarade åtta rätt hade lämnat in ett system via ATG.se i Skåne för 120 kronor. Kupongen hade två singelstreck. Totalt blev det en rad med åtta rätt, tolv rader med sju rätt och 56 rader med sex rätt. Vinsten totalt 5 071 158 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Påskhelgen lider mot sitt slut och idel ädla hästar har vi sett på travbanorna. Under påskdagens V75-tävlingar på Rommetr..


Påskhelgen lider mot sitt slut och idel ädla hästar har vi sett på travbanorna. Under påskdagens V75-tävlingar på Rommetravet var det inget undantag. Travpubliken fick se många fina prestationer, men också en hel del oväntade vinnare. Söndagens stora tvåbenta profiler var Johnny Takter och Örjan Kihlström.
Johnny Takter var den enda som lyckades infria favoritspelarnas förväntningar. Det gjordes med On Track Piraten i gulddivisionen. Snacket på förhand hängde på hur hästen skulle tackla det innerspår som han blivit lottad till. När väl starten gick var det inget snack. On Track Piraten tog enkelt hand om tätpositionen och sedan var det spel mot ett mål. Hans R Strömbergs travare vann på 1.12,7 över lång distans och segermarginalen blev över fem längder innan det var klart.
- Han har visat sig vara en topphäst och det känns som att han så förblir. Han blir bara bättre och bättre och det här är otroligt roligt. Nu tar vi sikte mot Olympiatravsförsöket på Solvalla redan nu på lördag, så får vi se hur framtida matchning blir efter det, sade en strålande glad tränare efteråt.
I och med segern klev On Track Piraten över magiska gränsen tio miljoner intjänat.
Dagens andra seger för Johnny Takter togs tillsammans med Håkan Wallbergs Cigor Coyote i V75-5. Efter en väl avvägd styrning var jätteskrällen ett faktum.

Örjan Kihlström dubbelsegrare även han
Inte bara Johnny Takter var på hugget under söndagen. Örjan Kihlström var en stor del i att det blev en ensam vinnare på V75. I den första avdelningen körde han åt tränare Öystein Tjomsland. Norrmannen hade fyra hästar till start i DubbenCupens final och stor favorit på förhand var Tekno Odin, men det kom att bli en annan Odin som fick äntra vinnarcirkeln. Örjan Kihlström satt tidigt i ledningen med tvåprocentaren Sjö Odin och efter att ha bedömt tempot klockrent under vägen var Tekno Odin aldrig nära att slå klorna i stallkamraten, istället slutade kallblodsfantomen trea. Kihlström var givetvis nöjd med sin styrning.
- Det löste sig bra och hästen kändes stark hela vägen. Han var i jättefin författning, kommenterade Solvallakusken efteråt.
Andra segern tog Örjan Kihlström med en annan smällkaramell. Värmlandshästen Super Photo Bood, en riktig familjehäst, lyckades han lotsa först över mållinjen efter fint smyglopp. Tränar gör Josefine tillsammans med mamma Eva Bood och den senare var i det närmaste chockad efteråt.
- Det är inte sant, jag har inte fattat det här än. Det är helt otroligt. Vann han? Jag vet inte vad jag ska säga, var orden som hon fick ur sig efter den smått oväntade segern i V75-6.

Storvinst till Sundsvall
Som sagt så var det en ensam vinnare som lyckades ta hem sjurättspotten denna påskdag. Kupongen var inlämnad i Sundsvall på Manhattan Spel & Tobak. Insatsen var 294 kronor och systemet innehöll tre spikar. Efter att ha fått in en sjua, 17 sexor och 102 femmor blev den totala vinsten till den lycklige spelaren 20 547 998 kronor. Snacka om ett härligt påskägg som vinnaren kan plocka ut från ATG…

I övrigt…
…blev det totalt fyra spetsvinnare under dagen. Förutom redan nämnda Sjö Odin och On Track Piraten tog Björn Goop hem V75-2 med Timo Nurmos-tränade Finish Future. I den avslutande avdelningen gjorde Robert Bergh processen kort med Picasso Sama och stack undan den sista biten och vann på säkert sätt. Hästen imponerar bara mer och mer i nya regin. Sedan mitten av fjolåret har hästen vunnit sju lopp på elva starter.
…gick segern i lärlingsloppet till Melker och Pierre Nyström. Melker som inte ser mycket ut för världen, men han har en inställning till sitt jobb som är utan dess like. Trots att han fick tugga på ute i tredjespår under hela slutrundan skulle han bara vara först över mållinjen, som så många gånger förr. Under söndagen tog han sin 16:e seger i 45:e starten.
…är det V75-finaler som gäller på lördag. Solvalla är det som står värd för tävlingarna.

Dennis Engelbo, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-9 2140/2 0 g 80
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-4 1640/11 3 15.3 142
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-4 2140/5 3 17.3 87
2015-11-13 2015-11-13 Solvalla-9 2140/3 3 16.4 476
2016-12-21 2016-12-21 Bergsåker-1 Jenni H Åsberg 1640/3 A 1 15.1 15
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-1 Jenni H Åsberg 2140/5 C 1 16.3 71
2016-11-10 2016-11-10 Gävle-9 Ove A Lindqvist 2140/3 C 6 15.1 50
2016-11-02 2016-11-02 Solvalla-9 Björn Goop 1640/5 B 4 13.4 31
2016-10-13 2016-10-13 Bollnäs-8 Claes Sjöström 2160/6 B 4 14.9 361
2016-09-26 2016-09-26 Rättvik-4 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 15.6 28
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-7 Claes Sjöström 2160/10 A 5 14.9 90
2016-08-26 2016-08-26 Bergsåker-8 Ove A Lindqvist 2140/3 B str
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-11 Örjan Kihlström 1609/8 B 0 12.0 131
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-11 Yannick Gingras 2140/5 D 0 13.0 201
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-6 Ulf Eriksson 2140/8 C 0 14.6 412
2016-04-28 2016-04-28 Gävle-9 Ulf Eriksson 1640/1 B 5 13.0 22
2016-04-13 2016-04-13 Solvalla-8 Björn Goop 2140/6 C 1 13.6 65
2016-03-27 2016-03-27 Romme-9 Johnny Takter 1640/9 C 1 13.2 166
2016-03-11 2016-03-11 Bollnäs-6 Ove A Lindqvist 2140/6 C 1 15.3 170
2016-03-06 2016-03-06 Gävle-10 Håkan Wallberg 2140/1 C 5 17.7 113
2016-02-22 2016-02-22 Gävle-3 Håkan Wallberg 2140/12 C 5 20.4 81
2016-02-11 2016-02-11 Gävle-2 Håkan Wallberg 2160/10 B 0 g 83
2016-01-29 2016-01-29 Gävle-5 Håkan Wallberg 2140/4 B 1 18.6 180
2016-01-18 2016-01-18 Bollnäs-3 Jan-Olov Åberg 2160/7 C 0 16.9 131
2016-01-07 2016-01-07 Gävle-5 2140/12 D 5 16.4 223
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-3 Tomas Pettersson 1640/10 C str
2017-05-30 2017-05-30 Eskilstuna-8 Björn Goop 1640/6 C 5 14.1 47
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-11 Christoffer Eriksson 1640/12 D 0 12.3 518
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-10 Johnny Takter 2100/6 D str
2017-04-16 2017-04-16 Romme-1 Jenni H Åsberg 2180/10 B 5 16.6 68
2017-01-06 2017-01-06 Solvalla-2 Jenni H Åsberg 1640/9 B 2 14.6 19
2018-12-07 2018-12-07 Romme-6 Jenny A Björk 2140/5 C str
2018-11-23 2018-11-23 Romme-5 Stefan Jansson 2140/6 D 0 16.0 879
2018-11-16 2018-11-16 Romme-8 Stefan Jansson 1640/8 D 0 13.4 1365
2018-11-09 2018-11-09 Romme-7 Stefan Jansson 2140/5 D 5 14.9 1836
2018-10-20 2018-10-20 Gävle-3 Stefan Jansson 2140/7 C 7 16.3 153
2018-10-07 2018-10-07 Hagmyren-3 Stefan Jansson 2140/3 D 5 16.0g 298
2018-09-29 2018-09-29 Rättvik-9 Stefan Jansson 2160/8 C 0 17.1 256
2018-06-19 2018-06-19 Solvalla-9 Christoffer Eriksson 2180/15 D str
2018-06-11 2018-06-11 Rättvik-3 Håkan Wallberg 2140/7 D 0 g 431
2018-06-02 2018-06-02 Hagmyren-9 Håkan Wallberg 2160/8 B 8 16.5 70
2018-04-22 2018-04-22 Bollnäs-8 Håkan Wallberg 2140/5 D 3 14.3 287
2018-04-14 2018-04-14 Hagmyren-2 Håkan Wallberg 2640/6 B 5 17.9 82
2018-04-05 2018-04-05 Gävle-7 Håkan Wallberg 2140/6 B 4 16.4 127
2018-03-18 2018-03-18 Gävle-10 Håkan Wallberg 1640/3 C str
2018-03-07 2018-03-07 Solvalla-6 Jenni H Åsberg 2140/2 B 0 16.8 105
2018-02-23 2018-02-23 Romme-6 Håkan Wallberg 2140/3 C 0 15.5 234
2019-09-13 2019-09-13 Gävle-7 Thomas Lönn 2140/4 D 0 16.2 539
2019-09-02 2019-09-02 Romme-7 Thomas Lönn 2140/3 D 8 15.1 783
2019-07-29 2019-07-29 Rättvik-7 Tomas Pettersson 2160/10 D 0 15.8 1260
2019-07-06 2019-07-06 Mariehamn-9 Claes Sjöström 2660/9 D 0 214
2019-06-25 2019-06-25 Bergsåker-1 Emilia Leo 1640/7 D 0 13.9 589
2019-05-30 2019-05-30 Bergsåker-4 Nicole Melberg 2140/6 D 0 g 1641
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-1 Nicole Melberg 1640/9 C 0 14.0 1593
2019-04-27 2019-04-27 Romme-6 Nicole Melberg 2160/5 C 0 16.0 457
2019-04-21 2019-04-21 Romme-1 Nicole Melberg 2140/2 C 5 16.2 1083ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se