Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Chosen One travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Chosen One travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Chosen One har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Chosen One har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Chosen One


Halmstadstränaren är het och när vi når honom sent måndag eftermiddag är en lång dag med träning av stallets häs..


Halmstadstränaren är het och när vi når honom sent måndag eftermiddag är en lång dag med träning av stallets hästar avklarad. Det är många som vill ha tag i Johan, inte bara hästägare utan även media.
- Du är den femte journalisten som ringer sedan klockan halv tre. Men jag har absolut inget emot det och självklart är det mycket bättre att det är så än att ingen ringer, säger Johan Untersteiner.
En av anledningarna är att han är nyckeltränare och kusk i lördagens V75:a på Mantorp. En omgång som är kryddad med en jackpot och där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner kronor enbart på sju rätt. Johan har sin egentränade Cyber Lane till start – en obesegrad fyraåring som inte har förlorat på nio starter.
Men först backar vi tillbaka lite till söndagen där Johan Untersteiner styrde in Propulsion till en andraplats i Elitloppet. Detta efter en strålande avslutning bakom vinnande Timoko.
- I sista sväng kändes det jädrigt bra då jag hade rygg på den som jag trodde bästa hästen, Bold Eagle. Men nu blev ju inte den ryggen bra och 350 meter kvar så kände jag att de som är framför de slår vi. Då fick jag lite segerfeeling men när vi sedan kom in på upploppet blev det för långt fram till Timoko som Björn Goop ryckt undan med. Min häst gick i alla fall ruskigt bra till slut, säger Johan Untersteiner.

”Flög fram efter bilen med halvstängt huvudlag”
På lördag väntar ett annat stort lopp, Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren. Favorit blir Cyber Lane som jagar tionde raka segern och som dessutom fick rena drömlottningen med innerspår bakom bilen.
- Jag blev inte ledsen när jag såg startspåret, säger Johan.
- Hästen har verkligen visat startsnabbhet på slutet. Eller det visade han egentligen rätt så tidigt att han kan lägga iväg från start. Bricka ett bakom bilen kan i och för sig vara lite känsligt. Det såg vi när Nuncio spetsade från spår fyra i elitloppsförsöket och sedan inte kunde hålla ledningen från spår ett i finalen.
- Jag hade innerspår med Cyber Lane i ”Margareta-loppet” i vintras och hade då ett öppet huvudlag på honom. Då var hästen lite frånvarande och till starten efter fick han istället ett halvstängt huvudlag på sig. Då flög han bara fram efter bilen och det blir samma nu, ett halvstängt norskt huvudlag. Han går med öppet huvudlag i defilering och provstarter innan loppet då han kan vara lite stressad och sedan drar jag ner det precis innan start.

”Som en snäll gammal valack”

Om du beskriver fyraårige Cyber Lane, hur låter det då?
- Han är som en snäll gammal valack, rätt så okomplicerad och väldigt enkel att ha att göra med. Jag tror att han är rätt så komplett som häst. Han behövde lite tid på sig att komma igång, det har aldrig varit några fel på honom, men det har tagit tid att få styrka i hästen. Han är stor men samtidigt lätt i kroppen och har behövt den här tiden för att bli stark nog.
- Nu är han framförallt väldigt stark men även snabb. Han har ett stort och vägvinnande steg. Man tar inte nio raka så lätt i dagens travsport och även om det har blivit rätt med matchningen på honom så har han inte vunnit de här loppen genom tur.

”Derbyt det stora målet”

Hur högt håller du honom och vilka är de stora målen i år?
- Han är min bästa unghäst i stallet, det är det inget snack om. Och en av de bästa hästarna i hela stallet. Det är han och Day Or Night In som är de riktiga stjärnorna, som jag tror duger i alla sammanhang, även internationellt.
- Man drömmer alltid om årgångsloppen med en sådan här häst. Det är klart att vi vill vara med i derbyt och det är det stora målet. Jag är jätteglad att vi har en sådan här häst i stallet och jag tror att vi kommer att få mycket roligt med honom framöver.

”Jättefin i jobben”
Trots knivskarpt motstånd i den sjätte V75-avdelningen blir Cyber Lane klar favorit. Tränare Untersteiner är optimist och tror på vinst igen.
- Cyber Lane (V75-6) känns jättefin i jobben efter senaste starten och gick ett tuffare jobb i dag, (måndag), inne på banan efter 1.22 full väg. Det var skötaren som körde och han satt i rygg på mig då jag körde Donttellmeanymore som gick i ledningen. Cyber Lane vreds aldrig ut någon gång.
- Balansmässigt blir det fyra järnskor som vanligt och inga ändringar. Även om det är tuffare hästar emot den här gången så är det klart att han är med och gör upp om segern om han är frisk, det är inget snack om det.

”Fast med mycket krafter kvar senast”
Johan Untersteiner har ytterligare fyra hästar med inom V75 och det låter bra på samtliga som dessutom har fått bra utgångslägen.
- M.T.King of Cash (V75-1) blev fast in i mål i lördags i finalen och hade mycket krafter kvar som det kändes. Täta starter tror jag inte är några bekymmer och nu är det 2600 meter som han trivs över. Han är inte speciellt startsnabb men borde i alla fall gå felfritt från springspåret. Han går barfota runt om som vanligt men nu när det är voltstart blir det vanlig sulky.
- Chosen One (V75-1) gjorde det bra senast och har fin form. Han har fått ett bra smygläge här och kan absolut vara med på en plats om det löser sig. Barfota runt om igen och vanlig vagn även på honom eftersom det är voltstart.
- J.H.Mannerheim (V75-2) har toppform och gjorde ett jättebra lopp i Köpenhamn senast. Jag satt kvar när de kom bakifrån och fick fritt för sent. Han gick bra till slut och duger bra i klassen men är inte startsnabb. Får han en vettig resa kan han vara med och slåss bland de tre. Jag är väldigt nöjd med hästen och det blir inga ändringar, barfota runt om igen.
- Donttellmeanymore (V75-7) kändes riktigt fin som fyra i comebacken och i debuten för mig. Hästen har varit borta i ett år för en skada och jag var riktigt nöjd med honom senast. Jag tror att han kommer att gå framåt med loppet i kroppen och han var fin i dagens banjobb. Han har ett bra utgångsläge och är snabb ut bakom bilen. Inga ändringar, barfota runt om och vanlig sulky, säger Johan Untersteiner.
Vem är din bästa chans i omgången?
- Jag tycker att alla mina ska räknas och kan vinna. Men bästa chansen är Cyber Lane.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75-1:- 1 DA VINCHI B.R. står fint till och är garanterad ett prima löpningsförlopp. Han kan öppna hyggligt utan att vara någon ..


V75-1:
- 1 DA VINCHI B.R. står fint till och är garanterad ett prima löpningsförlopp. Han kan öppna hyggligt utan att vara någon raket och gynnas om tempot blir hårt. Jag tror absolut att han är redo att sänka sitt rekord. Han kommer att tävla utan skor och vi hoppas att han kan vara bland de tre-fyra främsta, säger tränaren Geir Kihle.
- 2 SUNDSVIK MAYDAY ser det bra ut på papperet det här. Hästen håller fin form, har ett perfekt utgångsläge – och är snabb ut. Så jag kommer att prova rejält för ledningen och kör i den positionen om vi skulle komma dit. Inte för att hon är beroende av spets, hon går lika bra bakifrån, men som loppet ser ut så skulle det nog vara en klar fördel. Det blir inga ändringar i utrustningsväg, säger Veijo Heiskanen.
- 3 WIZARD OF OUSSE är en mycket bra häst. Han är snabb från start och jag kommer att ladda iväg. Visst är motståndet tufft, men det här är en häst jag gillar skarpt och han är värd ett streck på fyra-fem hästar, säger Per Oleg Midtfjeld.
- 4 Nobel Amok kommer med bra form och fick ett bra läge bakom bilen. Hästen är rätt startsnabb, men det taktiska får såklart kusken sköta. Det är inte så ofta han tävlat över kort distans, men han tål att springa fort länge så att säga. På slutet har han tävlat med ett vanligt halvstängt huvudlag och det verkar han känna sig trygg med. Det blir likadant igen samt skor runt om som vanligt. Jag hoppas han ska kunna vara i segerstriden, säger Thomas Lönn.
- 5 COUNT RESPONSE är en fin häst, som gjort det bra i varje start hittills och det känns som om han går framåt hela tiden. Jag var nöjd med honom i ett banjobb i måndags. Jag inbillar mig att han ska kunna vara rätt kvick ut och kommer att trycka av honom så får vi se var vi hamnar. Det blir barfota runt om och murphybländare igen och så möjligen jänkarvagn för första gången, säger Peter Untersteiner.
- 6 ALAN WADD har bara gått lätta träningsjobb efter segern senast och känns fortsatt fin. Det verkar som om formen håller i sig, helt klart. Jag tycker att Alan Wadd är bra för sin klass och att det är kort distans nu ser jag inte som något minus, inte alls. Kanske kan det bli tal om helstängt huvudlag nu när det är 1640 meter. I övrigt tävlar han barfota runt om igen, säger Clas-Göran Björkroth.
- 7 HADES HÅLERYD gjorde comeback efter en träningsperiod nyligen och svarade för ett klart bra lopp. Så hästen är i ordning och inte alls tokig i grund och botten. Men med tanke på det luriga utgångsläget – Hades är bara medium från start – så är det nog lite fördel för Count Response av mina hästar här. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
- 8 ELITE B.R. blev femma i norska derbyt och är i flott form. Däremot sätter startspåret kraftigt ner våra möjligheter och i tuff konkurrens jagar vi en premie. Det blir inga ändringar i utrustning och balans, säger Geir Vegard Gundersen.
- 9 ÖNAS IGOR hade inte riktigt turen på sin sida senast på Solvalla. Blev då fast i ledarens rygg och skar linjen med gott om sparat. Han såg riktigt fin ut och med fritt hade han varit med i striden. Har nu ett intressant bakspår och kommer han bara till i loppet är han, trots tuff konkurrens, med bland de tre. Inga ändringar är inplanerade, säger Stefan Björkvall.
- 10 TOTO är i toppform. Bakspår var inte det vi hade beställt, men samtidigt osar det högt tempo hela vägen om det här loppet och det skulle gynna oss. Han kommer att springa barfota fram samt högst sannolikt öppet huvudlag. Jag tror att hästen kan en 1.11-tid och känner mig inte chanslös, säger Tom Erik Solberg.
- 11 BROADWAY APPOLO är jämn och stabil och gör bra lopp hela tiden. Nu fick vi ett dåligt spår och det blir chansartat härifrån. Vi hade tänkt prova honom med någon form av stängt huvudlag men från det här läget får vi se hur det blir. Nu blir det i alla fall barfota runt om och jänkarvagn. Han är bra för klassen och jag tror att vi åker samma dag, säger Paula Pettersson.
- 12 TRIUMF KÅSGÅRD har gjort det bra mest hela sommaren och sedan han kom till oss och även om han kanske inte hade några krafter sparade senast så var jag nöjd med hästens insats. Nu är det dock klart tuffare bud och från spår tolv över 1640 meter är det att få pengar med sig hem som är förhoppningen. Mer går knappast att tro på. Det blir inga ändringar när det gäller utrustningen, säger Flemming Jensen.

V75-2
- 1 A PERFECT TORKDAHL är bra men kom i lite tidsnöd till danska Derbyt på grund av skada. Istället fick vi inrikta oss på Consolation som han vann på ett övertygande sätt från rygg ledaren. Senast fick vi göra en del grovjobb på vägen men kunde ändå vinna enkelt. Från ett bra läge får han nu loppet och jag blir besviken om han inte är med bland de tre. Han gick utan bakskor näst senast och så blir det igen. Eventuellt åker vi fredag, säger Steen Juul.
- 2 THUNDER LINS har gått väldigt bra och har ett passande spår. Motståndet är tufft, men han ska inte glömmas bort. Körspö borde vara en stor fördel och han är ganska rask ut, men knappast tillräckligt för att vara en spetskandidat. Han kommer att tävla i jänkarvagn som han gjort i sina tidigare Sverige-starter, säger kusken Olav Mikkelborg.
- 3 MITHRIL är inte jättesnabb från start, men är en fin individ på alla sätt som är lugnt tagen och han har mycket att lära ännu. Känslan är att han ska göra det bra som ”lördagshäst”, men sådant vet man ju aldrig. Senast fick han aldrig tag på konkurrenterna, men rekordsänkte och känns fortsatt fin i jobben efteråt. Barfota runt om och öppet huvudlag som tidigare, säger Ulla Berg.
- 4 MOOD INDIGO hade varit borta länge på grund av skada inför comebacken men gjorde det helt okej. Han fick ett perfekt lopp och hade sparat i mål. Han var mycket tränad inför senast men hade bara gått ett 20-jobb som snabbast. Han bör ha gått framåt med det loppet även om han inte är på topp redan. Han visade i E3-revanschen ifjol att han kan öppna snabbt då han spetsade från spår sju och vi får se om han kan komma till ledningen här. Om banan blir bra kan det bli tal om barfota fram för första gången vilket nog skulle gynna honom då han är lite trång i gången. I övrigt går han som tidigare. Han håller hög nivå och kan nog vara bland de tre, säger Bengt Oltorp.
- 5 MILLMASAI var fyra i sitt derbykval senast och inte långt bakom den som senare vann finalen. Hästen har stor potential och är väldigt speedig. Från start har han varit lite ojämn och det handlar snarare om vilket humör han är på för dagen om han öppnar snabbt eller inte. Som tidigare tävlar han med skor runt om, öppet huvudlag och en ”can´t see back” på vänster sida. Jag vill kalla honom för en outsider i det här loppet, säger Per Johansen.
- 6 NATIONAL THUNDER möter tuffa hästar och får svårt att vinna här. Vi siktar i utgångsläget på en fin slant. Han är ojämn bakom bilen, vissa dagar kan han öppna snabb. Körspö ska vara en fördel och han tävlar barfota samt i jänkarvagn, säger Marius Höitomt.
- 7 MISTER CANE körde jag en gång i våras och då var han bra från dödens. Sist vann han dock på ett väldigt övertygande sätt och det känns verkligen som att han höjt sig de senaste månaderna. Nu drog vi ett halvtaskigt läge mot tuffa hästar men han känns inte helt borta om det skulle klaffa. Vi testade jänkarvagn för första gången senast vilket fungerade fint, säger Marcus Hultman.
- 8 AZZARO la MARC är en fin häst som det finns resurser i och har gjort det bra i de två starterna han gjort för oss. Han var struken för halsinfektion efteråt vilket aldrig är bra men han är kollad nu och han såg pigg och fin ut i måndagens jobb. Trots ett tråkigt spår så är han inte golvad. Jag vet att det har pratats om att rycka skorna på honom men om det blir redan på lördag är jag inte helt säker på, så vi får avvakta och se, säger Ola Frisell.
- 9 TREVI DELLI vann enkelt trots resa i dödens senast och han har svarat för två riktigt fina lopp på sistone. Nu spänner vi bågen lite grann, men det är min uppfattning att han ska kunna duga vettigt, och i alla fall kunna tjäna fina pengar, även om startspåret inte blev det allra bästa. Han kommer att tävla med samma balans som tidigare, säger Flemming Jensen.
- 11 MELLBY ESS gick väldigt fort in i första sväng i Kriteriekvalet senast och det klarade han nog helt enkelt inte av, därav galoppen den dagen. Nu får det kanske bli ett lite defensivare upplägg och lugnare avgång helt enkelt, och i grunden är det absolut ingen tokig häst. Han har visat bra fart och det blir samma balans som han har gått med på sistone. Han känns fin i träningen, säger Reijo Liljendahl.

V75-3
- 1 VÄSTERBO HIGHFLYER sprang lika fort som de andra till slut i Masters senast och gjorde det fortsatt bra. Han går i sin utehage och ser fin ut och sköter jobben som han ska, så det finns inget negativt att anmärka på gällande honom. Spåret är bra, han begåvas ofta med bra lägen, och det ser intressant ut för hans del då han är snabb från start. Vi ändrar inget gentemot senast, can’t see back och rycktussar igen, säger Thomas Hedlund.
- 2 THAI BROADWAY hade pausat länge inför senast och det blev inget direkt lopp för honom heller, det blev låst och sedan var det svårt att ta något i en snabb avslutning. Han var lite trög att få igång ifjol och behövde några lopp så han kan behöva ytterligare något lopp innan formen verkligen sitter där. Han ska gå som senast gällande balans och utrustning men vi ligger lite lågt tills formen infinner sig, säger Ola Frisell.
- 3 GLEN ORD SUPERB är ute i sitt tuffaste lopp i karriären, men har fin form och ett passade startspår. Meningen med att gå ut här är att hästen ska härdas. Jag är nöjd med en slant. Hästen kommer att tävla barfota runt om, i övrigt ändrar vi inget, säger Geir Vegard Gundersen
- 4 NAGLO DEL NORD kommer från många gedigna och bra insatser tycker jag och håller jämn och säker form. Han känns dessutom fortsatt bra i jobben efter senaste starten. Nu möter han några som är för bra för honom, som det känns, och på förhand så känner jag mig nöjd om han kan tjäna vettiga pengar. Det blir forsatt barfota runt om och inga ändringar i övrigt heller, säger Veijo Heiskanen.
- 5 VÄSTERBO LOVEBOAT fick en fin invändig resa senast och tackade för det genom att avsluta riktigt bra. Det var andra gången som han gick barfota runt om. Första gången var i Bollnäs men det var den dagen det blev skyfall så det ska man kanske inte ta så hårt på. Han känns fortsatt bra i träningen efter senast och det blir barfota runt om igen. Han möter förstås några hyggliga hästar men får han en fin resa är han kanske inte helt borta. En outsider, säger Svante Båth.
- 6 KNOWS NOTHING tycker jag var jäkligt bra i lördags! Han har förresten gjort fina lopp länge, fått tunga resor flera gånger och stånkat på bra och på Valla i helgen spurtade han som sagt riktigt vasst. Hoppas att han kan komma ner i banan på vettigt sätt här och få en fin resa, då tror jag säkert att han kan sluta långt fram. Troligen blir det inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.
- 7 CRUZADO DELA NOCHE gick väldigt fort till slut i det tuffa loppet i Gävle senast och jag tycker att Cruzado gjorde det bra. Han är svårmatchad just nu och vi får prova här helt enkelt. Kommer han bara ner i ett vettigt slagläge tror jag nog att han är före Digital Ink den här gången, men jag väljer att ligga ganska lågt vad gäller segermöjligheterna. Det blir antingen barfota fram eller skor runt om, säger Stefan Melander.
- 8 EXODUS HANOVER går bra i skymundan mest varje gång och har visat att han duger gott i den här klassen. Däremot är han inte hästen som vinner i gulddivisionen från ett åttondespår. Härifrån får han leta sig ned i slagläge och sedan försöka spurta till en hygglig placering. Han går utan framskor som tidigare, säger Roger Walmann.
- 9. FOOD MONEY Han har inte startat sedan vinsten på Sundbyholm, men det har inte varit några fel på honom. Hästen tränar normalt inför denna uppgift och kändes fin i ett intervalljobb i söndags. Han har agerat lugnare från start på slutet och ryggar häst på ett bra vis. Det blir helstängt huvudlag med hål i, bike och barfota bak som senast, säger Thomas Jezek.
- 10 GIGANT SLUGGER har hållit stabil form en längre tid och fick stryk av en häst som han inte riktigt såg senast. Utgångsläget nu är trist men han är som bäst när han får ligga på rulle och man får hoppas på klaff. Skulle det lösa sig kan det säkert bli fina pengar hem. Barfota fram, bike, och sen får vi se hur det blir med huvudlaget. Kanske blir det något annat än öppet. Vi reser fredag, säger Peter Jensen.
- 11 DIGITAL INK har strulat i omgångar med skador för honom, men nu är han jobbad ordentligt under en längre tid. Kvalet är dock det snabbaste han sprungit och på det var och kändes han väldigt fin. Det är svårmatchat när det gäller att komma igång med en sådan här häst och det var krångligt att hitta lopp för honom, så då fick det bli det här. Jag ligger väldigt lågt med honom, i synnerhet från det här läget och vi får se vad det blir för balans. Kanske barfota fram, annars skor runt om, säger Stefan Melander.
- 12 COLDTOWN gick i mål med sparade krafter i lördags, då han inte riktigt fick chansen till slut och hästen känns så pass fortsatt fint i ordning att vi tyckte att det var läge att gå ut igen, så här vecka-vecka. Han har visat att han växt in i klassen. Tyvärr drar utgångsläget ner de flesta förhoppningar och det måste verkligen till klaff under vägen för att han ska kunna räcka. Det ska inte vara aktuellt med några ändringar, säger Clas Göran Björkroth.

V75-4
- AALTO är nyttig, men samtidigt inte typen som vinner stup i kvarten. Distansen passar fint och läget blev bra. Jag har förhoppningar om att han ska kunna vara bland de tre om det klaffar. Barfota runt om igen och helstängt huvudlag med hål i som tidigare, säger Thomas Lönn.
- 2 VENIVIDIVICI KARSK har gjort tre lopp efter lite paus och blivit allt bättre. Spåret klarar han och distansen passar om han har en bra dag. Det är en humörhäst som ibland kan bli lite vass, så nu blir det ett halvstängt norskt huvudlag för första gången istället för vanligt halvstängt. Barfota bak passar bäst och är han på humör kan han vinna, säger Carlos Söderström.
- 3 TWIGS BRIARD var ju riktigt bra senast efter sjukdom, vi hade inte tränat så hårt innan så han ska absolut gå fram med loppet. Står bra inne i loppet och Per var nöjd med spåret. Vi ska testa ett annat huvudlag första gången, någon variant av norskt huvudlag, det ska testas under veckan och kan ge en bra kick. Annars blir det barfota runt om igen, säger Linda Nyman.
- 4 MIGHTY HANOVER är en fruktansvärt fin häst som var med i ett allför tufft lopp i debuten i Norge. Nu är motståndet mer passande och dessutom är 3140 meter en stor fördel. Det blir barfota fram och öppet huvudlag. Jag tror på segerchans, säger Erlend Rennesvik.
- 5 SCARLET MAGIC håller fin form och avslutade bra från ett tolftespår senast. Men här är det många osäkerhetsmoment. Känner inte till motståndet så bra och vet heller inte säkert hur han klarar den långa distansen. Men jag tror att det ska gå bra. Vi provar att ta oss ner på innerspår och tar allt därifrån sedan, säger Arne Moe.
- 6 HEARTBREAKER V.S. Tyvärr så hoppade han bort sig i lördags för förberedelserna var bra inför finalerna. Han har aldrig gått över längre distanser för oss men tidigare var han känd för att vara bättre ju längre det var. Det är ett perfekt läge för honom och det ska bli skoj att se honom över tre varv. Ingen jänkarvagn nu men annars blir det optimalt, säger Ola Frisell.
- 7 NE ME QUITTE PAS travade perfekt senast efter att ha åtgärdats i sina framknän. Känns rapp och fin i jobben efteråt och distansen ska bli spännande då han känns stark. Jag ser honom gärna i jänkarvagn, men spåret är snävt och kusken får bestämma det på lördag. Barfota runt om samt norskt huvudlag och ryckhuva som senast, säger Ulf Stenströmer.
- 8 REPUBLIQUE är en stark och bra häst som visat prima form på slutet. Trots att han möter bra hästar tror jag på en fin placering igen, men det blir tufft att vinna, säger Tom Erik Solberg.
- 9 VÄSTERBO ARTHUR Han var riktigt bra senast och har blivit stabilare i sina prestationer. Nu har fått några sprinterlopp vilket bör betyda att han blivit kvickare. Ändå håller jag honom som bäst på lägre distanser så tre varv passar. Det är några bra emot men han ska räknas tidigt. Det blir barfota runt om igen, säger Preben Sövik.
- 10 SPARKLED FACE har löpt förbättrat på slutet, som alla våra hästar sedan vi flyttade till ny gård för någon månad sedan. Det blir barfota runt om nu, vilket tidigare har varit en extra växel. Läget är fint då hon ska smygas och distansen fixar hon. Ingen jänkarvagn dock i voltstart, men som tidigare ett par goggles, säger Jan Henriksson.
- 11 FELICIA V.E. tror att hon gör debut över tre kilometer, och om hon bara håller sig lugn, vilket hon har gjort, så klarar hon det. Hon har svarat för två fina lopp på sistone, men nu möter hon hingstar så jag anar att det kan bli tufft att räcka mot det bästa. Men hon kommer att gå bra. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
- 12 DANNE EDEL stånkade på fint uppe på Solänget senast och vann säkert. Nu är distansen den rätta och Danne känns fortsatt som han ska i träningen. Jag har inte tittat på fötterna ännu, men åtminstone blir det barfota fram igen, kanske runt om. Jag tycker nog att han borde räknas, säger Reijo Liljendahl,
- 13 MYMANYYOUARE är på väg tillbaka till formen igen efter småproblem. Insatsen senast var bra utan att för den skull gnistrade om hästen. Han har sett fin ut i träningen efteråt men det är tufft motstånd och jag är glad för pengar. Vi planerar inga ändringar, säger Cato Antonsen.
- 14 SPITCAM JUBB var riktigt bra i lördags. Avslutade då med en 11-runda i dödens och att det var någon smygkörd som slank förbi var inget att säga om. Nu är distansen den rätta och på Färjestad gör han alltid bra lopp. Barfota som vanligt och jag räknar med att han är med i striden, säger Micael Broberg.
- 15 QUANTANAMERA gör jättebra insatser varje gång men fick slita lite väl mycket i spåren senast. Annars tål hon att göra hyfsat mycket själv men får hon draghjälp blir det ju ännu bättre. Hon räds inte distansen och med rätt resa är hon långt framme. Det blir ny kusk denna gång men i övrigt ändrar vi inget, säger Erik Berglöf.

V75-5
1 HULTE MAGNUS gjorde ett sämre lopp näst senast, men det har vi nog en förklaring till för vi var tvungna att åtgärda honom innan och så blev det lite långt mellan starterna. Nu borde han vara lika bra som senast i alla fall och sköter han sig så kanske han kan hänga med till en bra placering. Läget är bra men jag tror inte att Ulf vågar ladda. Nu har jag funderingar på att prova barfota fram, men måste kolla hovarna lite och jag tror att det kan vara en liten växel för honom. När det är bilstart, så då blir det jänkavagn, det var vanlig vagn senast, säger Leif Jonsson.
- 2 TEDDY GUTTEN STÖEN är min favorithäst – det är alltid roligt att köra honom. En guldhäst på alla sätt. Nu möter vi 6 Tekno Odin som har kanonform för dagen men om det är någon som ska kunna slå favoriten så är det Teddy Gutten Stöen. Han tävlar utan skor bak och med lätta skor fram. Det blir norskt huvudlag. Jag hoppas kunna vara med och kämpa om segern nen har som sagt stor respekt för Tekno Odin, säger Tom Erik Solberg.
- 3 TEKNO JERKEN hade fått tung träning inför senast och har mått bra av det loppet. Han har garanterat gått mycket framåt med det loppet och nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Det lär bli svårt att slå 6 Tekno Odin, men vi är med och kämpar om en plats bakom honom, säger Erlend Rennesvik.
- 4 TIN TVEITEN är i strålande form och har fått ett bra spår. Han är snabb från start och ser ut att få en bra resa men det går nog inte att vinna med Tekno Odin med i fältet. Jag är nöjd med en bra slant, säger Åsbjörn Tengsareid.
- 5 SOLÖR STEGG är i fortsatt fin form och vann lätt senast. Torbjörn hade 21/1500 meter på sin klocka och var nöjd. På Mariehamn, för tre starter sedan, gick han bra på en dålig bana utan att ha fritt till slut. Jag tycker det är jämnt bakom Tekno Odin men trea-fyra ska han kunna vara och stämmer det kan han även vinna. Han kan öppna bra men det taktiska överlåter jag åt Torbjörn, det fixar han. Det blir inga ändringar, säger Kenneth Larsson.
- 6 TEKNO ODIN fortsätter att imponera och sprang ett norsk rekord i sin senaste start. Formen är helt på topp och spåret är helt okej. Jag har alltid segerambitioner när jag kör Tekno Odin och tror mycket på honom igen. Inga ändringar, säger ÖysteinTjomsland.
- 7 ÅSRUD VILJA står dåligt till mot tufft motstånd. Men hästen är bra. Med klaff ska han kunna vara bland de tre men det är för tufft motstånd för att det ska räcka ända till seger, säger Kristian Malmin.
- 8 KLEPPE SLAUREN fick spår åtta och har en tuff uppgift framför sig. Formmässigt är hästen på topp och blev ju tvåa bakom Tekno Odin senast. Jag hoppas på en slant. Inga ändingar planeras, säger Geir Vegard Gundersen.
- 9 ODIN TABAC var helt fantastisk då han senast vann SM på Bergsåker. Allt har varit fint efter det och han har fortsatt att träna riktigt bra. Det är synd att vi fick ett bakspår och det innebär nog att vi är bortlottade från segerdiskussionen. Med ombytta roller med bakspår för Tekno Odin och vi där framme hade det varit riktigt intressant. Det kommer i varje fall att bli ett spännande lopp. Han går barfota runt om och med jänkarvagn, säger Jörgen Westholm.
- 10 ODD HERAKLES har svarat för fina lopp en längre tid nu. Här kommer det att gå undan hela vägen och jag är osäker på om det går att hämta något bakifrån. Så vi känner oss lite bortlottade. Kanske får han norskt huvudlag nu men mest troligt inte eftersom spåret är så dåligt. Han går barfota runt om som han brukar, säger Adrian Solberg Akselsen.

V75-6
- ORDER TO FLY kom i mål på samma position som han satt i hela loppet senast. Men det var full fart in i mål och det blev ju ett antiklimax för honom när det inte blev något tempo. Vi var nöjda och han verkar pigg och laddad här hemma så det ser bra ut på alla sätt och vis. Spåret är inte det bästa för honom, eftersom han inte är så snabb iväg men han får ett fint lopp och vi hoppas på lite tempo under vägen. Vi har pratat lite om att ändra huvudlag men nu när han har spår ett så kör vi med samma som tidigare. Men däremot så blir det nog barfota runt om och det brukar vara en kick. Han har dåliga bakhovar så det är inte ofta som han kan gå med den balansen, säger Linda Nyman.
- 2 FOSSENS BONUS vann i comebacken från ledningen och jag var mycket nöjd. Det loppet var mycket nyttigt för honom och jag tror att han kan ska toppform på lördag. Han är valack numera och jag kunde köra på honom från start och från detta utgångsläge kan det mycket väl bli tidig ledning. Han uppträdde perfekt senast bakom bilen och kändes mycket spänstig i loppet. Det blir öppet huvudlag och barfota runt om, det ser ut som en bra segerchans, säger Magnus Jakobsson.
- 3 MELLBY APOLLO gick i mål med sparade krafter och tussarna kvar i öronen i lördags och därför valde jag att anmäla honom hit så här vecka-vecka. Jag tyckte att han såg riktigt fin ut. Han är snabb ut och bör få en fin resa här. Om han ska gå i ledningen över full distans vet jag inte riktigt, det får kusken bestämma. Hästen är hur som helst i bättre standard nu än på Solänget för lite sedan och jämfört med i lördags blir det inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.
- 4 PEPE DI JESOLO var riktigt bra vid seger i senaste starten då han noterade 10,2/1640a. Han har nu ett perfekt utgångsläge och siktet är naturligtvis inställt på ledningen. Han går dock bra även från dödens. Färjestad är något av hans drömbana och jag tror att han bara har torskat en gång där. Förhoppningen är att han håller statistiken och i varje fall är med bland de tre främsta. Inga ändringar är aktuella, säger Edvin Ceka.
- 5 JA EL TOMCAT har startat en del montélopp på sistone och det har fungerat bra. Han verkar hålla sin fina form. Har ett passande startspår och bör därifrån kunna få ett fint lopp. Kan han vara fyra-femma är jag nöjd med hans insats. Han kommer troligtvis att gå utan framskor. Vi åker samma dag, säger Karoline Krogh Hansen.
- 6 BALDINI är i fin form och har hävdat sig bra i eliten i Norge. Han är snabb från start och jag kör för en bra position. Med klaff på loppet kämpar han om en plats på pallen. Så vitt jag vet blir det ordinarie balans, säger Geir Vegard Gundersen.
- 7 ROSES GLORY svarar för kanonlopp efter kanonlopp och jag var helnöjd med hennes insats senast, då hon ju vann från dödens. Roses känns dessutom jättebra efteråt och även om det är tuffare motstånd nu så måste jag vara optimist när jag kör ut med den här hästen. Trots spåret så kommer jag att prova en bit från början, så får vi se hur det utvecklar sig. Hon går från alla positioner och tävlar barfota runt om på nytt, säger Veijo Heiskanen.
- 8 CAPRINO B.R. är på väg upp i form och var positiv i sin senaste start men från det här läget mot knallhårt motstånd blir det tufft att vinna. Tar vi en fin placering är jag nöjd, säger Åsbjörn Tengsareid
- 9 KING CITY har ju visat förr att han duger bra i Silverdivisionen. Han är beroende av att få sitt rygglopp men när det stämmer på vägen är han desto vassare över ett upplopp. Med klaff är han med i striden. Han är kanske bäst över sprinterdistans men klarar även medel. I nuläget är inga ändringar i balans eller utrustning aktuella, säger Roger Walmann.
- 10 SLIDE SO EASY blev det en tuff öppning för senast, men hästen visade toppform och kunde trots detta vinna med krafter sparade till slut. Jag tycker att han utvecklas hela tiden och som jag ser det inbillar jag mig att han ska klara sig väl i silver också. Spåret är såklart inte det bästa, så det är väl en placering bland de tre-fyra främsta som i första hand gäller. Det blir barfota runt om på nytt, säger Flemming Jensen.
- 11 D.D.’s HITMAN gick väl helt okej på Solvalla i lördags men ändå var vi lite besvikna på honom. Vi hade hoppats på lite mer men kanske var orsaken att han fick gå utan rygg en bit. Sedan strulade det lite på resan upp så han kom till Solvalla bara en timme innan värmningen. Han hade inte startat på nästan en månad innan och jag tror att han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Visst, han går ner i klass men jag tycker ändå inte att det skiljer så jättemycket mellan Guld och Silver och läget är ju dessutom riktigt dåligt. Han är bra men härifrån måste det klaffa. Han går barfota fram igen, säger Laura Myllymaa.
- 12 COKTAIL FORTUNA är i fortsatt strålande form och var fin vid segern senast. Han står mycket tufft till den här gången men jag hoppas likväl att han ska göra ett bra lopp och runda många till slut. Vi ändrar inget. Från det här spåret blir det tufft att vinna, säger Öystein Tjomsland.

V75-7:
- 1 ZIGGE SILVIO går bra varje gång nu och tar sig väl lite framåt i form undan för undan också tycker jag. Loppet senast var billigt, men det gick samtidigt undan rejält sista 300 meterna. Det är inte sannolikt att han ska kunna hålla ledningen här, men jag laddar vad som går och skulle det ändå lyckas kör jag gärna i täten. Han kommer att tävla som han gjort på sistone; med murphybländare och barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
- 2 CHOSEN ONE var fin vid segern senast och Johan var nöjd. Han har bara gått rutinjobb efter det men allt verkar bra. Vad gäller balans och utrustning kommer han att gå som senast och resan ska inte vara något bekymmer. Vi kommer med två fina hästar på lördag men jag har svårt att bedöma deras möjligheter, säger Paula Pettersson.
- 3 SNYTING gick bra på Solänget senast; är fint i ordning för dagen, så känns det – och även om han är ny i klassen inbillar jag mig att han ska kunna duga gott även i denna omgivning. Speciellt när han nu fått bättre startspår än på länge och Snyting är rätt kvick ut bakom bilen. Till skillnad mot senast blir det jänkarvagn den här gången, i övrigt räknar jag inte med att ska vara några ändringar i utrustningen, säger Reijo Liljendahl.
- 4 GLOBAL REPUBLIC har tagit det senaste loppet på bästa sätt och här är det perfekta förutsättningar för honom med spår fyra bakom bilen. Det blir full körning mot spets och jag tror på en bra insats därifrån. Nu fick ju värsta motståndaren 7 Mellby Collector ett dåligt spår också. Det blir barfota runt om, amerikavagn och norskt huvudlag. Jag tror på bra chans, säger Trond Thorseth.
- 5 EDER BOB kanske var han en aning seg i lördags. Jag tror helt enkelt att det fattades lopp i kroppen på honom och att han ska kunna vara klart förbättrad på lördag. Läget blev tilltalande här, Eder Bob är kvick ut och jag får nog säga att jag blir en smula besviken om han inte slutar bland de tre främsta. Han kommer att tävla precis som på sistone när det gäller utrustning, säger Veijo Heiskanen.
- 6 EVIL ENOK M.E. kunde ha vunnit kriteriet om jag inte hade kikat på tavlan under loppet och sett att första 1000 gick på 12,8, och därför valde att sitta kvar där jag satt. Om jag hade valt att ta rygg på en bra konkurrent på den sista bortre långsidan kunde resultatet varit helt annorlunda. Ska en häst bli bra måste den möta de bästa också. Ändrar från norskt huvudlag till murphybländare och planerar att låta honom gå barfota om han har hovar som räcker till det, säger Noralf Brækken.
- 7 MELLBY COLLECTOR har gått bra hela tiden och känns fortsatt lika fin. Har spår en bit ut på vingen vilket naturligtvis kan ställa till det. Det är bara att hoppas att Örjan kan hitta ned någonstans och med klaff är han en av tre, fyra i loppet som ska vara med och göra upp om segern. Tanken är att han ska gå barfota som senast, säger Roger Walmann.
- 8 STAN LIBUDA levererade en otroligt bra avslutning till seger senast - det ska knappast vara möjligt att gå så fort. Nu är motståndet tuffare och spåret helt iskallt. Han kan vinna med maxklaff på vägen men mest troligt är en plats bland de tre maximal utdelning. Han gick med skor senast men vi fundrar eventuellt på att riva bort dem nu. Öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Erlend Rennesvik.
- 9 SYLVESTER D.K. vann väldigt enkelt senast och pulsmässigt var han inte särskilt berörd efteråt. Enda negativa är att det blir lite längre mellan starterna men han har tränat på som vanligt. Han går troligtvis precis som senast men då behövde vi aldrig rycka det norska huvudlaget som vi hade satt på. Han har visat att han tar i fint bakifrån också och vi får rygga de framför oss och hoppas på ett bra lopp. Får han det kan han vara långt framme, men för att vinna krävs det tur. Vi åker på lördag, säger Peter H Sjöberg.
- 10. CAB HORNLINE fick en otacksam löpning senast och var inte som bäst. Han kan vara lite upp och ner i humöret. Vi har gått igenom honom men hittade inga fel. Han var fin i tisdagsjobbet och Per var nöjd. Spåret är ingen fördel, han är bäst i främre träffen så vi får hoppas på tempo. Däremot kan det bli barfota runt om, och även helstängt huvudlag, det är passande läge för det, nu när han har rygg i starten, säger Linda Nyman.
- 11 SPRINGOVER hamnade långt bak senast och det blev sedan ett tufft slutvarv. Tiden var ju bra och han känns fortsatt fin i träningen. Tyvärr har han ett dåligt läge igen och det kan bli svårt att komma till. Han gick med bakskor senast och jag vet inte hur Joakim tänkt sig nu. Hästen är nog lite bättre barfota runt om men det bestäms nog efter värmningen, säger Marika Eriksson.
- 12 VALOKAJA HINDÖ får ett stort plus för formen - däremot är spåret ett minus. Han gör alltid sitt bästa och satt fast senast. Det blir tufft att räcka till seger. Han går utan skor fram och med jänkarvagn, säger Magnus Teien Gundersen.

Kanal 75


Det var jackpot i onsdagens V86-omgång och jackpot blev det även i godisbutiken Hemmakväll i Kungälv. Magnus Pettersson hade klart för..


Det var jackpot i onsdagens V86-omgång och jackpot blev det även i godisbutiken Hemmakväll i Kungälv. Magnus Pettersson hade klart för sig när han tippade in de vinnande systemen och har nu många nöjda och glada kunder hos sig i butiken.
- Jag gjorde två olika andelssystem som gick in. Ett för 500 kronor per andel och ett för 250 kronor. Totalt var det 54 andelar på de båda systemen, säger Magnus Pettersson.
- Vi sålde 35 andelar på systemet för 250 kronor och de fick 14 530 kronor vardera. Sedan sålde vi 19 andelar på 500 kronors-systemet och de fick 14 698 kronor tillbaka per andel.

”Bjuder alla på godis

Hur tänkte du när du gjorde systemen?
- Readly Express var en självklar spik och på 500 kronors-andelarna var han min enda spik. Jag hade sedan tre tvåhästars lopp och nyckeln var att jag hade helgarderat i avdelning sex där skrällen In Vain Sund vann.
- Men på 250 kronors-andelarna spikade jag även Dens Bea i sista avdelningen. Sedan hade jag Above All Ås i första på två hästar på båda systemen.
Hur reaktionerna varit från kunderna som var med och vann?
- Fantastiskt. Jag kollade loppen hemma och redan en kvart efter sista loppet så hade jag tolv sms från olika kunder. I dag har vi skyltat upp här i butiken och bjuder alla på godis som kommer in. Kunderna är väldigt nöjda och det är jätteroligt, säger Magnus.

Vunnit storvinster tidigare på V86

Har du haft någon storvinst tidigare i butiken?
- Ja, jag hade en i november förra året då jag också var bäst i landet på V86. Då blev det 19 000 kronor per andel.
Så V86 är ditt favoritspel?
- Ja, jag har bättre resultat på V86 än på V75. Det är det lite klassblandning på V86 och det känns som att det är lite sämre hästar med. På V75 är det alltid så väldigt bra hästar med i alla loppen.
- Jag läser på mycket och gillar jag att gå in och kolla analyser på Spelvärde, Stora vinster och även travfakta. Jag kollar mycket lopp i lopparkivet.
- Jag tog över den här butiken för tre år sedan och hade tidigare en butik i Stenungsund där jag var rätt så känd för att kunna travet. Men när jag tagit över den här nya butiken så gick det rätt dåligt i ett halvår på andelsspelen. Då blev jag arg och bestämde mig för att nu ska jag lyckas och jobbade stenhårt. Så det är jättekul att det går bra nu och förra veckan låg vi tolva i landet över mest sålda andelar i ATG:s butiker, säger Magnus Pettersson.

”Har en stenklar på V75”

Till sist; bjud oss på en vinnare till V75-jackpoten på lördag?
- Jag tror att Västerbo Highflyer bara vinner. Den känns stenklar. Spets och slut.
- Sedan är Chosen One ett roligt drag i sista avdelningen. Han tar spets och släpper till Global Republic. Får han luckan kan han vinna från rygg på ledaren.

Michael Carlsson, Kanal 75


Han kallas för ”gubben i lådan” eller ”världens bästa kusk”.Onsdagens styrning med Uncle Lasse kunde kvala in bakom..


Han kallas för ”gubben i lådan” eller ”världens bästa kusk”.
Onsdagens styrning med Uncle Lasse kunde kvala in bakom båda begreppen.
För vilken annan kusk skulle ha modet att sätta sig inlåst i rygg på ledaren med en häst som av spelarkollektivet ansågs överlägsen på förhand?
Det blev Kihlströms val när den finske andrahandsfavoriten Workout Wonder visade sig för snabb för att passera i inledningen.
- Vi hade ingen chans att ta ledningen och jag hade respekt för den hästen, därför valde jag att chansa, kommenterade Kihlström som bara kunde följa med när ledande Tommi Kylläinen först gjorde sitt bästa för att hålla in sin antagonist, men vid ingången till upploppet tog beslutet att köra undan.
Ett beslut som slutade i en speedduell, något som Uncle Lasse visade sig överlägsen i då han växlade ledaren på ett par steg i en mäktig tempoökning.
- Hästen kändes jättefin och fick ett maximalt lopp. Jag tror inte att dödens över 2 140 meter är Lasses bästa gren, men får han sådana här lopp, då är det inte många som kan stå emot honom, mös kvällens segerkusk medan tränaren Stefan Melander fyllde i:
- Det är en fantastisk häst, jag är så glad att jag äger den här hästen.
Den innebär att Uncle Lasse vunnit sex av tio lopp och tjänat 1,8 miljoner kronor sedan han köptes till Sverige för stora pengar av Melander i höstas. Bland ”missarna” märks tre andraplatser och en galopp.

 

Spänstig Standout i ”Cetes”
Kvällens andra potentiella höjdpunkt var forna storloppet C Th Ericssons Memorial över lång distans med sju hästar på startlinjen, men det utmynnade i en andefattig historia helt befriad från positionsbyten. Standout nådde favoritpositionen i spets med Sir Ratzeputz utvändigt och ställningarna hölls till mål även om avståndet minskade sista biten mot mål.
- Han kändes spänstigare än han gjort på länge, sade Kihlström från segersulkyn.
Tränaren Stefan Melander fullbordade stallets hattrick genom att avrunda omgången bakom Lincoln Lawyer, även det från ledningen.
Fjärde vinnaren från Eskilstuna, som övertog tävlingarna sedan Solvallas bana visat sig otjänlig, var Peter G Normans Zeus Karsk som spårade varje meter för Ulf Ohlsson.

Open stretch segerväg
Annars inleddes kvällen med en stor överraskning signerad Christoffer Eriksson som placerade Ola Karlssons Don Crowe i tredje par invändigt och utnyttjade open strech för att slå sig förbi ledande Unit Brodde.
Invändig väg över upploppet valde även Johan Untersteiner med favoriten Chosen One som ryggade en hetsig Sparkled Face och enkelt speedade ner sin tappra draghjälp.
Una Blessed/Wilhelm Paal och Raspberrysky/Veijo Heiskanen utgjorde de sista pusselbitarna i ett V86-kryss som betalade 29 530 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Uncle Lasse hade lämnat en del frågetecken efter sig inför finalen av Sprintermästaren. I genrepet hemma på Solvalla fick han stryk f..


Uncle Lasse hade lämnat en del frågetecken efter sig inför finalen av Sprintermästaren. I genrepet hemma på Solvalla fick han stryk från ledningen och i försöket ett par timmar före finalen fick han nöja sig med andraplatsen. Men efter att tränaren Stefan Melander beordrat skoryck på framhovarna och helstängt huvudlag kom Uncle Lasse ut som en ny häst i finalen.
- Jag trodde att han skulle bli piggare med helstängt och barfota men att det skulle få den här effekten hade jag kanske inte väntat mig. Det var våldsamt vad han drog iväg, sa Örjan Kihlström.
Framför närmare 10 000 personer på Halmstadtravet bombade Uncle Lasse till ledningen från spår fem. Första 500 meterna nåddes på 1.07,0 och varvet nåddes på 1.08,0. I stor ledning stormade Uncle Lasse in i slutkurvan utan att slå av på takten och över upploppet tog publiken upp taktfasta applåder. I mål stannade klockan på 1.09,3 över 1 609 meter med autostart.
- Han var grym hästen, helt fantastiskt, jag har egentligen inte ord för honom, sa Stefan Melander, som räknade in sin fjärde seger i Sprintermästaren.
- Jag har haft fantastiska vinnare med Scarlet Knight och Nuncio, men det här var en uppvisning som var kolossal. Men ända sedan jag körde de första jobben med honom har jag sagt att det är en grym häst.
Uncle Lasse tillhörde kulltoppen i Nordamerika innan han kom till Sverige och tränarduon Stefan Melander och Catarina Lundström i vintras. Torsdagens fullträff var karriärens tolfte i 36:e starten och den var värd 946 000 kronor. Totalt har fyraåringen sprungit in 8 560 000 kronor.
- Han är en av de bästa vi har tränat. Det hade han visat redan han kom till oss och det är kul att han kan fortsätta att utvecklas, sa Catarina Lundström innan hon lät Uncle Lasses skötare Magdalena Eriksson hoppa upp i sulkyn för segerdefilering och beordrade Örjan Kihlström att ta den traditionsenliga segerritten på en defileringshäst.
Tvåa bakom Uncle Lasse kom Conrad Lugauers Beidabliks Nubbe (Christoffer Eriksson) och tredjeplatsen gick även den till stall Melander/Lundström genom Cruzado dela Noche (Björn Goop).

Mäktig comeback
Veijo Heiskanens Southwind Mozart imponerade vid seger i sitt försök i Sprintermästaren och spelades till favorit i finalen, där det blev snöplig galopp efter ett varv. Heiskanen hade emellertid all anledning att åka hem med ett leende på läpparna då hans toppsto Some Summit tidigare under kvällen gjort comeback på bästa sätt.
- Det är helt otroligt att hon kan prestera så här efter elva månaders vila. Hon är inte jättemycket tränad heller och det är obegripligt att hon är så här bra, sa Some Summits tränare och kusk Veijo Heiskanen efter att hästen utklassat konkurrenterna från ledningen på banrekordet 1.12,1 över 2 140 meter med autostart.
- Egentligen vill hon ha sällskap så jag fattade ingenting när hon själv ökade tempot och ville springa ifrån de andra.

”Stark som en björn”
Bland de övriga V75-vinnarna stack danske gästen Apapmand ut. Han kom närmast från seger i danska sprintermästaren och visade på nytt att han är en fyraåring utöver det vanliga när han efter både en inledning och en avslutning i tredjespår grejade segern.
- Han är stark som en björn. Nu siktar vi på danskt derby i augusti, sa hästens tränare och kusk Anders F Jensen.
Övriga V75-lopp vanns av Johan Untersteiners Chosen One och Ola Samuelssons Pioneer Face (Johnny Takter). Sju rätt betalade 19 594 kronor, sex rätt gav 225 kronor och för fem rätt fick man 26 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-28 2015-12-28 Kalmar-4 2140/7 2 14.3 14
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-10 1640/10 0 16.2g 28
2015-10-25 2015-10-25 Halmstad-3 1640/7 1 13.8 25
2015-10-15 2015-10-15 Åby-8 1640/8 4 13.4 133
2015-10-05 2015-10-05 Halmstad-2 1640/6 0 12.9g 61
2016-12-18 2016-12-18 Kalmar-10 Sofie Ericsson 2140/12 A 6 15.0 105
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-5 Johan Untersteiner 2140/6 B 0 17.1 65
2016-10-15 2016-10-15 Åby-7 Johan Untersteiner 2640/5 A 6 13.9 178
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-11 Johan Untersteiner 2140/2 A 0 12.9g 148
2016-09-07 2016-09-07 Åby-8 Johan Untersteiner 1640/5 A 1 11.0 18
2016-08-31 2016-08-31 Åby-6 Johan Untersteiner 3160/7 A 3 14.4 86
2016-08-12 2016-08-12 Åby-1 Johan Untersteiner 2640/1 B 2 15.0 19
2016-07-26 2016-07-26 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 3140/1 A 6 14.4 72
2016-07-07 2016-07-07 Halmstad-10 Johan Untersteiner 3140/7 D 1 14.4 187
2016-06-23 2016-06-23 Vaggeryd-5 Sofie Ericsson 2640/5 C 3 15.4 76
2016-06-06 2016-06-06 Kalmar-4 Sofie Ericsson 2140/10 D 3 13.8 88
2016-05-24 2016-05-24 Jägersro Trav-6 Sofie Ericsson 2140/4 D 1 14.0 134
2016-04-04 2016-04-04 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/2 C 0 g 65
2016-03-21 2016-03-21 Åby-3 Johan Untersteiner 1640/11 C 3 13.5 76
2016-03-03 2016-03-03 Åby-9 Johan Untersteiner 1640/12 C 3 13.3 156
2016-02-24 2016-02-24 Kalmar-3 Johan Untersteiner 2140/4 C 3 14.7 29
2016-01-14 2016-01-14 Åby-4 Sofie Ericsson 2640/4 C 6 17.0 296
2017-11-16 2017-11-16 Åby-4 Johan Untersteiner 2640/1 C 0 18.0 62
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-8 Johan Untersteiner 2140/2 C 1 13.6 44
2017-10-19 2017-10-19 Mantorp-1 Sofie Ericsson 2140/1 B 5 14.4 43
2017-08-17 2017-08-17 Åby-5 Johan Untersteiner 1640/2 C 0 g 26
2017-08-03 2017-08-03 Åby-6 Peter Untersteiner 2140/4 C 2 13.8 93
2017-07-18 2017-07-18 Jägersro Trav-7 Johan Untersteiner 2140/6 D 1 13.3 64
2017-07-09 2017-07-09 Tingsryd-7 Sofie Ericsson 1609/1 D 7 12.0 68
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-4 Johan Untersteiner 1640/8 D 0 g 374
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-5 Peter Untersteiner 2640/8 D 7 15.0 255
2017-03-07 2017-03-07 Jägersro Trav-8 Johan Untersteiner 2140/10 C 0 14.4 62
2017-02-16 2017-02-16 Åby-4 Johan Untersteiner 2640/4 B 2 16.0 29
2017-02-08 2017-02-08 Solvalla-7 Johan Untersteiner 2640/11 B 5 14.5 56
2017-01-25 2017-01-25 Åby-7 Johan Untersteiner 3640/6 B str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Sofie Ericsson 2140/11 A 1 15.6 105ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se