Charm travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Charm travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Charm har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Charm har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Charm


Åke Svanstedt var garanterad fina startspår (1-5) för sina två försöksvinnare och det blev spår 1 för Delayed Hanove..


Åke Svanstedt var garanterad fina startspår (1-5) för sina två försöksvinnare och det blev spår 1 för Delayed Hanover och spår 4 för Captain Corey. I övrigt var det fri lottning och Åke Svanstedts tredje häst, Ambassador Hanover, lottades till spår 9. Även i Hambletonian Oaks fick Åke Svanstedt ett bra läge för Flawless Country som startar från spår 2.
Hambletonian avgörs på lördag på The Meadowlands i New Jersey, USA.

Startlista
Hambletonian Stakes
1 609 meter autostart
1. Delayed Hanover (Åke Svanstedt)
2. Take All Comers (Jim Campbell)
3. Spy Booth (Nancy Takter)
4. Captain Corey (Åke Svanstedt)
5. Locatelli (Nancy Takter)
6. Sonofamistery (Marcus Melander)
7. Really Fast (Nancy Takter)
8. Venerate (Julie Miller)
9. Ambassador Hanover (Åke Svanstedt)
10. Cuatro de Julio (Marie Ortolan Bar)
Förstapris: 4,7 miljoner kronor

Hambletonian Oaks
1 609 meter autostart
1. Darlene Hanover (Brett Bittle)
2. Flawless Country (Åke Svanstedt)
3. Awesome Trix (Christopher Beaver)
4. Lady Chaos (Linda Toscano)
5. Bella Bellini (Nifty Norman)
6. Piper Hanover (Tony Alagna)
7. Hot As Hill (Ron Burke)
8. Contested Hanover (George Ducharme)
9. You Ato Dream (Jeff Gregory)
10. Iteration (Marcus Melander)
Förstapris: 2,3 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Nästa lördag, den 7 augusti, körs på Meadowlands årets största begivenhet i den nordamerikanska travsporten. Då är de..


Nästa lördag, den 7 augusti, körs på Meadowlands årets största begivenhet i den nordamerikanska travsporten. Då är det finaldags i Hambletonian. Världens förnämsta treåringslopp har en samlad prispott på 1,1 miljoner dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. I år återgår man till upplägget med försök och final med en veckas mellanrum – uttagningsloppen avgörs nu på lördag.
Den blågula dominansen är markant inför årets Hambletonian. 16 hästar slåss i två försök om de 10 platserna (de fem främsta från varje går till final) och hela 11 av hästarna är från de i USA verksamma svenska tränarna. Åke Svanstedt är ”värst” med fyra Hambletonian-hästar dit Captain Corey och Yonkers Trot-vinnaren Johan Palema räknas. Marcus Melander tränar tre och både Dancinginthedark M och Sonofamistery hålls som förhandsfavoriter. Nancy Takter har också tre med och Anette Lorentzon en.
Också uttagningarna till Hambletonian Oaks för treåriga ston avgörs den här lördagen på Meadowlands. Kuskarna är ännu inte klara.

Hambletonian, uttagningslopp 1
1609 auto:
1. Cuatro de Julio (Marie Ortolan Bar)
2. Zenith Stride (Mark Harder)
3. Delayed Hanover (Åke Svanstedt)
4. On A Streak (Luc Blais)
5. Ambassador Hanover (Åke Svanstedt)
6. Sonofamistery (Marcus Melander)
7. Dancinginthedark M (Marcus Melander)
8. Spy Booth (Nancy Takter)

Hambletonian, uttagningslopp 2
1609 auto:
1. Locatelli (Nancy Takter)
2. Rattle My Cage (Anette Lorentzon)
3. Johan Palema (Åke Svanstedt)
4. In Range (Marcus Melander)
5. Really Fast (Nancy Takter)
6. Venerate (Julie Miller)
7. Captain Corey (Åke Svanstedt)
8. Take All Comers (Jim Campbell)

Hambletonian Oaks, uttagningslopp 1
1609 auto:
1. Constested Hanover (George Ducharme)
2. Bella Bellini (Nifty Norman)
3. My Abigail (Luc Blais)
4. Lady Chaos (Linda Toscano)
5. Wet My Whistle (Åke Svanstedt)
6. Material Girl (Lucas Wallin)
7. You Ato Dream (Jeff Gregory)
8. Beltassima (Tony Alagna)
9. Chablis (Jonas Czernyson)
10. Darlene Hanover (Brett Bittle)

Hambletonian Oaks, uttagningslopp 2
1609 auto:
1. Donna Soprano (Luc Blais)
2. Hot As Hill (Ron Burke)
3. Swift Swandra (Erv Miller)
4. Dutiful (Jonas Czernyson)
5. Flawless Country (Åke Svanstedt)
6. Iteration (Marcus Melander)
7. Piper Hanover (Tony Alagna)
8. Mazzarati (Lucas Wallin)
9. Awesome Trix (Chris Beaver)
10. Big City Pearl (Verlin Yoder)

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Årets upplaga av Elitloppet vill nog tränare Svante Båth och övriga kretsen runt Very Kronos (V75-7) helst glömma. Hästen blev h..


Årets upplaga av Elitloppet vill nog tränare Svante Båth och övriga kretsen runt Very Kronos (V75-7) helst glömma. Hästen blev hängande i tredjespår i sitt försök och kom i mål som utslagen sexa på stumma ben. Men nu har han slickat såren och den här gången drog han nummer två i spårlottningen.
- Han fick ett tufft lopp för tre veckor sedan men i grunden är han en rätt hård häst och man kan räkna på ena handens fingrar när han har gått tom i mål, så känslan är att han klarar av det, säger Erik Adielsson.
- Spår två är jättebra. Spåret spelar överlag lite mindre roll när det är längre distans än vad det var i Elitloppet men jag tar ju hellre två än tolv och jag är nöjd med förutsättningarna.

”Very är Very”
Det är jackpot på V75 och sjurättspotten beräknas uppgå till 47 miljoner kronor. Dessutom körs tävlingarna senare än vanligt. V75 tar sin början 19.30 och huvudnumret Norrbottens Stora Pris går 21.45. Very Kronos är spelad till favorit från sitt fina utgångsläge men loppet är fyllt av högklassiga hästar och oavsett vem som står som vinnare när dammet har lagt sig på Bodentravet kommer det krävas en topprestation för att ta hem segerchecken.
- Det är ett riktigt, riktigt bra lopp. Det är väldigt många bra hästar och jag tror inte att någon kommer bli stor favorit utan det är säkert fyra-fem stycken som är aktuella, säger Erik Adielsson och påminner om att hans häst har en historia med osäkra tendenser och galopper.
- Very Kronos är given att vara högt upp i ranken. Sedan, som de flesta vet som följer trav, Very är Very. Nu har han skött sig väldigt länge och varit bra, magkänslan säger att han kommer fungera fint, men han är inte den där rutinerade gamla eliträven som bara gör allting utan att jag behöver följa med, utan han är lite speciell och det är också lite av charmen med honom.

Ola Johansson, Kanal 75


I höstas charmade hon publiken på V75 och knep silvret i Sto-SM efter en storstilad insats.Vintern i Paris har emellertid inte blivit lika lyckad f&o..


I höstas charmade hon publiken på V75 och knep silvret i Sto-SM efter en storstilad insats.
Vintern i Paris har emellertid inte blivit lika lyckad för Wild Love.
Efter sjättepriset i Prix Helen Johansson under Prix d’Amerique-dagen var det nu dags för andra framträdandet på Vincennes, spelad till andrahandsfavorit
Men det kunde knappast ha gått sämre.
Körande Franck Nivard blev hängande i tredjespår utan rygg i en kilometer innan han hade rundat sig ner som första häst i andraspår. Men där ville han inte ligga kvar utan valde att gå ner som fyra på innerspår. När hästen framför kroknade i god tid före mål drogs Halmstadstoet allra sist i det 16 hästar stora fältet. Därmed var alla chanser förstörda, men det ska sägas att Wild Love tappade ytterligare längder in mot mål och inkom som mycket stort slagen.
Segern gick till favoriten Decoloration på tiden 1.12,7/2 700 meter.

Kanal 75


Hanna Lähdekorpi har under flera års tid varit en flitigt anlitad amatörkusk som skördat stora framgångar framförallt i amat&oum..


Hanna Lähdekorpi har under flera års tid varit en flitigt anlitad amatörkusk som skördat stora framgångar framförallt i amatörloppen. Under såväl 2018 som 2019 landade hon på 29 i segerprocent och i fjol rattade hon in nästan 900.000 kronor som kusk. Några egentränade hästar har hela tiden funnits på listan, men i fjol tog familjen ett beslut kring att ändra konceptet kring sitt hästägande.
- I september förra året bestämde vi oss för att ta hem alla egenägda hästar och träna dem själva istället för att ha dem ute hos proffstränare.
- När vi satte igång hade vi inget direkt träningskoncept klart, men det har tagit sig snabbt och hästarna har presterat på en väldigt jämn nivå hela året, berättar Hanna.

"Pappa har en tendes att göra någon hästaffär då och då"
Med 15 hästar på träningslistan tänker nog många att vara travtränare är Hannas huvudsakliga yrke, men så är inte fallet.
- Min vardagliga sysselsättning är som veterinär varför vi har anställt en tjej som ansvarar för den dagliga driften i stallet.
- I Taru Silaste har vi hittat helt rätt och hon gör ett kanonjobb tillsammans med några ytterligare i teamet, säger Hanna.
 Följer man travet nära märker man att det trillar in en del nyförvärv i stallet med jämna mellanrum och Hanna börjar småskratta när hon ska redogöra för anledningen.
- Min pappa Kari har ju en tendens att göra någon hästaffär då och då varför det blir en del nya hästar som kommer in vilket givetvis är kul.
- Han är med och äger drygt hälften av hästarna i stallet, men där stannar hans inblandning mer eller mindre. Upplägget av den dagliga träningen sköter jag tillsammans med Taru och jag tycker att det har rullat på bra i år.
- Vi ska dock hålla verksamheten till 12-14 hästar för att hela tiden ha full kontroll och inte behöva utöka det runt omkring allt för mycket, säger mellanbarnet Lähdekorpi.

"Stor skillnad att köra i amatörlopp och på V75"
Hanna kör också stallets hästar i hög utsträckning i lopp och att hon har talang för kuskandet råder det inget tvivel om.
- Att jag har haft hög segerprocent tidigare år har ju att göra med att jag mestadels kört amatörlopp och där har det gått bra.
- I år är det ju dock ett nytt licenssystem varför inga amatörlopp är kvar och när vi dessutom har 15 hästar på listan blir det numera främst styrningar i vanliga lopp.
- Det har gått bra, men det är klart att det är stor skillnad på att köra i amatörlopp och på V75®. Det är hög klass på proffsen, konstaterar veterinären.
 Stallet har kört en nästan 1,9 miljoner hittills under 2020 och skulle man plocka en viktoria på lördag har man bara några tusenlappar upp till två miljoner inkört.
- Visst hade det varit kul att spräcka tvåmiljonersgränsen, men vi får se om det lyckas. På V75 krävs det att både häst och kusk är på topp samtidigt som man har lite tur under vägen – speciellt när alla tre från stallet drog bakspår.
- Oavsett hur det går på lördag så har vi dock haft ett fint år och planen är att fortsätta likadant ett gäng år ytterligare framöver – att kombinera veterinäryrket med travtränandet är fantastiskt roligt, avslutar Hanna Lähdekorpi.

HANNAS CHANSER PÅ V75
- 9 Quantum Roc (V75-1)
har vi tagit det lite lopp för lopp med på sistone och hästen har varit såväl stabil som bra varje gång. Han har också kunnat starta på kontinuerligt vilket varit gynnsamt och vi har förväntningar på honom framöver då det finns mer utveckling i hästen. Nu blir det lite tätare starter, men det oroar inte då han inte direkt var jättetrött i mål senast och dessutom har varit pigg i lugna jobb därefter. Detta är en häst som tål att göra en del på egen hand om det krävs, men han är lättkörd och går med alla upplägg. Visserligen står han lite tufft inne i klassen, men jag tycker att loppet ser jämnt ut utan att det var någon som stack ut. Har vi bara lite tur under vägen blir jag inte förvånad om han dyker upp i segerstriden. Till denna start kör vi honom med rycktussar för första gången, men han är en smart häst och jag vet inte hur mycket effekt det gör. Jag tycker att han är den bästa chansen av mina tre på lördag.
- 9 Keegan Trot (V75-2) har gjort tre starter för oss och inför senast hade vi korrigerat en del i balansen vilket föll väl ut. Det handlade visserligen om ett uppsamlingslopp, men han fick å andra sidan en allt annat än enkel resa. Det blev tredjespår sista 1250 och jag tyckte att han avgjorde på bra sätt. Det är väldigt bra styrka i den här hästen, men han är inte att lita på vilket också syns historiskt då det blivit en del galopper. Det märks också från start då han inte kan öppna något särskilt och bakspår för honom är inget minus. Nu sitter vi i andraspår en bit ner direkt vilket vi hade gjort oavsett. Han kommer vara beroende av att det blir tempo på loppet om han ska komma till, men får vi överpace är han väl tänkbar vinnare. På honom hamnade vi rätt senast och ändrar ingenting – det blir skor runt om, vanlig vagn samt öppet huvudlag.
- 12 Payet D.E. (V75-5) hade bara varit hos oss en kortare period inför regidebuten i lördags och vi visste inte så mycket om hästen innan den starten. Han hade fått några lättare rutinjobb, men det verkade som att han var i god författning och det var han också. Stefan Persson som körde var jättenöjd med hästens insats och tycket att han såväl kändes bra som uppförde sig klokt. Det var inte alls slutsålt i mål den gången varför vi anmälde veckan efter direkt. Han är dessutom van att starta på och har hävdat sig med liknande startintervall på V75 tidigare så det ska nog gå bra. Läget blev givetvis tråkigt, men den långa distansen är i alla fall ett plus för honom. Taktiskt är det inte så mycket att fundera på inför då vi får ta det som det kommer. Han står i alla fall bra inne i klassen och har hårdhet från V75 varför jag inte känner mig slagen på förhand, men från spår tolv är risken att han gör ett topplopp och ändå bara är femma i mål. Vi får i alla fall vara glada att det inte är Sprintermästarhelg utan december – då ökar chanserna för att vinna V75 från spår tolv.
- 6 Cute And Charming (lopp 12) gjorde debut för oss i lördags och skötte sig bra. Hästen hade tränat mycket inför den starten, men inte gått något snabbare varför jag tror att det loppet ska ha satt fram formen. Jag kan inte motståndet på lördag, men misstänker att det är lite tuffare än senast. Jag tror i alla fall att min kommer vara bättre än senast.

Robin Malmgren, Kanal 75


Nu är spårlottningen till helgens travfest på Meadowlands i USA färdig för alla lopp sedan finalerna i tvååringarnas stor..


Nu är spårlottningen till helgens travfest på Meadowlands i USA färdig för alla lopp sedan finalerna i tvååringarnas storlopp Jim Doherty Memorial och Peter Haughton Memorian även är klara.
Och det är mycket svensktränat i loppen - totalt 40 hästar!
Till den 95:e upplagan av Hambletonian har fem svensktränade hästar kvalat in till finalen.
Nancy Takters Ready For Moni imponerade I sin försöksvinst. Åke Svanstedt selar ut Back of the Nec medan Marcus Melander har laddat med trion Hollywood Story, Capricornus och Rome Pays Off.
I Hambletonian Oaks gick samtliga tolv anmälda till finalen och fyra tränas av svenskar.
I Peter Haughton Memorial har häften av startfältet blågul anknytning och i Jim Doherty Memorial hela sex av tio hästar.
I John Cashman Memorial för den äldre eliten är fem av elva av hästarna tränade av svenskar. Nancy Takters supersto Manchego finns dock inte med I det loppet utan hon startar istället i Dr. John R. Steele Memorial där hon bara möter ston. Bland annat Åke Svanstedts duo Plunge Blue Chip och Felicityshagwell.

Startlistor för de största loppen på lördag:

Hambletonian
1609 meter autostart
1. Ready For Moni (Nancy Takter)
2. Back of the Nec (Åke Svanstedt)
3. Hollywood Story (Marcus Melander)
4. Big Oil (Julie Miller)
5. Ramona Hill (Tony Alagna)
6. Threefiftytwo (Luc Blais)
7. Capricornus (Marcus Melander)
8. Rome Pays Off (Marcus Melander)
9. Sister Sledge (Ron Burke)
10. Amigo Volo (Nifthy Norman)
Förstapris: 4,4 miljoner kronor

Hambletonian Oaks
1609 meter autostart
1. Crucial (Ron Burke)
2. Next Level Stuff (Jim Campbell)
3. Reba Blue Chip (Verlin Yoder)
4. May Baby (James Yoder)
5. Tricky Sister (Andrew Harris)
6. Whose Blues (Luc Blais)
7. Sorella (Nancy Takter)
8. Fortune Starlet (George Ducharme)
9. Solsbury Hill (Rick Zeron)
10. Ab’sattitudexpress (Lucas Wallin)
11. Panem (Nancy Takter)
12. Hypnotic Am (Marcus Melander)
Förstapris: 2,6 miljoner kronor

Peter Haughton Memorial
1 609 meter autostart
1. Plumville Prince (Rick Zeron)
2. Venerate (Judy Miller)
3. Zenith Stride (Mark Harder)
4. Type A (Nancy Takter)
5. Locatelli (Nancy Takter)
6. Caruso (Joe Holloway)
7. Moonstone S (Marcus Melander)
8. Incentive (Marcus Melander)
9. Spy Booth (Per Engblom)
10. Media Mogul (George Ducharme)
Förstapris: 1,4 miljoner kronor

Jim Doherty Memorial
1 609 meter autostart
1. May Karp (Lucas Wallin)
2. Sel’s Choice (Harry Landy)
3. Hot As Hill (Ron Burke)
4. Material Girl (Per Engblom)
5. Darlene Hanover (Brett Bittle)
6. Mazzarati (Lucas Wallin)
7. Avenir (Ron Burke)
8. Ixia Maculata S (Marcus Melander)
9. Ineffable (Marcus Melander)
10. Altar (Per Engblom)
Förstapris: 1,5 miljoner kronor

John Cashman Memorial
1 609 meter autostart
1. Marseille (Åke Svanstedt)
2. Atlanta (Ron Burke)
3. Marion Marauder (Paula Wellwood)
4. Guardian Angel As (Anette Lotentzon)
5. Soul Strong (Åke Svanstedt)
6. Lindy The Great (Julie Miller)
7. Gimpanzee (Marcus Melander)
8. Don’t Let’em (Nancy Takter)
9. Run Director (Andrew Harris)
10. Forbidden Trade (Luc Blais)
11. Crystal Fashion (Jim Campbell)
Förstapris: 1,2 miljoner kronor

Dr. John R. Steele Memorial
1 609 meter autostart
1. Princess Deo (Åke Svanstedt)
2. Plunge Blue Chip (Åke Svanstedt)
3. When Doverscry (Brett Pelling)
4. Felicityshagwell S (Åke Svanstedt)
5. Manchego (Nancy Takter)
6. Kenziesky Hanover (Jeff Cullipher)
Förstapris: 730 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-08-12 2019-08-12 Mantorp-9 Kenneth Haugstad 2140/3 C 0 18.3g 151
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-1 Kenneth Haugstad 2160/13 D 4 17.5 322
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-3 Kenneth Haugstad 2140/6 C 2 279
2020-11-29 2020-11-29 Eskilstuna-10 Kenneth Haugstad 2140/5 D 7 15.5 350
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-4 Kenneth Haugstad 2140/4 D 0 g 743
2020-10-27 2020-10-27 Eskilstuna-4 Kenneth Haugstad 2140/6 D 3 16.0 70
2020-10-13 2020-10-13 Eskilstuna-11 Kenneth Haugstad 2140/3 D 1 15.8 48
2020-08-27 2020-08-27 Bollnäs-9 Kenneth Haugstad 1640/9 B 6 14.8 97
2020-08-14 2020-08-14 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 2140/1 A 2 15.7 56
2020-07-21 2020-07-21 Solvalla-2 Kenneth Haugstad 2140/11 A 5 15.8 105
2020-07-06 2020-07-06 Eskilstuna-3 Kenneth Haugstad 2640/1 B 1 17.5 43
2020-06-01 2020-06-01 Mantorp-5 Kenneth Haugstad 2140/2 A 0 g 38
2020-05-20 2020-05-20 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 2140/11 B 2 15.4 99
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-1 Kenneth Haugstad 2140/7 B 5 16.4 164
2021-08-28 2021-08-28 Eskilstuna-11 Kenneth Haugstad 2140/5 A 2 15.6 22
2021-08-09 2021-08-09 Solvalla-6 Kenneth Haugstad 1640/10 D 6 12.3 1211
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 2140/10 D 0 g 1179
2021-06-19 2021-06-19 Romme-3 Andreas Lövdal 2140/9 D strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se