Charlie Mearas travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Charlie Mearas travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Charlie Mearas har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Charlie Mearas har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Charlie Mearas


Otursförföljd jättetalang.Så skulle man kunna beskriva Charlie Mearas (GS75-5).Under debutsäsongen som treåring blev det fem seg..


Otursförföljd jättetalang.
Så skulle man kunna beskriva Charlie Mearas (GS75-5).
Under debutsäsongen som treåring blev det fem segrar på åtta starter.
Året därpå började problemen ­­­men säsongens två lopp gav två segrar.
Femåringssäsongen inleddes storartat med tre raka triumfer innan det blev galopp i V75-debuten 15 juli 2017.
Sedan dess har inte hästen synts till på tävlingsbanan.
- Jag kan inte hela hans skadehistorik men jag vet att det har varit mycket otursskador. Han har inte gått sönder av slitage eller så utan han har haft otur och själv gjort sig illa och så vidare, säger Oscar Berglund som under hösten tagit över ansvaret för sjuåringen av tidigare tränaren Svante Båth.
- Hästen var i fantastiskt skick när han kom till mig och vi har inte haft några bakslag. Så det jag har fått se av honom har bara varit positivt. Han har kommit in i mitt koncept och fått otroligt mycket mängdträning. Jag har verkligen inget att klaga på, både han och jag har fått alla chanser att komma ut väl förberedda.

”Överkapacitet för klassen”
Det är i Grand Slam 75 på nya hemmabanan Östersund som Charlie Mearas ska göra sitt första tävlingsframträdande på två år och fyra månader. Och trots det mycket långa uppehållet andas Oscar Berglund stor optimism.
- Jag sticker inte under stolen med att jag har väldigt höga förväntningar på honom. Han är en klasshäst utöver det vanliga som aldrig har förlorat felfri och mitt mål är att han inte har gjort det efter söndag heller. Man kan inte begära att han bara ska gå ut och vinna efter mer än två års uppehåll, men jag har gjort allt jag kan för att förbereda honom så att han kan fortsätta på den inslagna vägen. Han har överkapacitet för klassen och bör kunna lösa en sådan här uppgift på grundkapacitet.
Charlie Mearas körs precis som i kvalet av Emilia Leo och han startar med ett så kallat springspår på 20 meters tillägg. Vilket hans tränare är nöjd med.
- Spåret där ute tror jag ska passa ganska bra. Han är stark och rejäl och tål säkert en liten öppning. Varför han har hoppat några gånger tidigare vet jag inte för han känns väldigt stabil och skötsam.
Det är full vinter i Östersund och Charlie Mearas kommer att gå med skor och broddar runt om.
- Det har han hanterat bra i jobben så det är inget som oroar, även om jag längtar till våren när vi kan rycka skorna. Då tror jag att han kommer att visa en fruktansvärd kapacitet. Får den här hästen vara hel och frisk har han väldigt mycket ogjort på banan.

Proffstränare från årsskiftet
Oscar Berglund har i dagsläget nio hästar på träningslistan men det antalet kommer snart att växa. I december ska han gå den avslutande proffstränarkursen och planen är att plocka ut proffslicensen från årsskiftet.
- Skillnaden blir egentligen inte så stor eftersom jag redan bedriver en rörelse och har mitt material att börja med. Men då kommer jag kunna ta emot andra hästar till fullo. Det står kunder på vänt och ett nytt stall med 20 boxar kommer stå klart om ungefär en månad. Det känns inspirerande.
Stallet har ett stort affischnamn i elithästen Shocking Superman och honom hoppas Oscar Berglund kunna matcha i de riktigt stora loppen nästar år. Även V75-kändisen Cobourg Hanover (GS75-7) tillhör affischnamnen. Men senast kastade hästen in handduken efter att ha hållit högt tempo i ledningen och inför söndagens GS75-start ligger Berglund lågt.
- Det visade sig att han hade dåliga blodvärden senast så det fanns en förklaring till den dåliga insatsen. Efter det fick han vila i tre veckor och när vi tog nya prover såg allt bra ut. Han gick ett skarpare jobb i måndags och det fanns inget att klaga på. Han gynnas inte alls av skor och brodd som han ska gå med runt om för första gången men vi vill ändå göra ett test eftersom vi är så nöjda med honom hemma. Om han inte hanterar det ställer vi in honom för säsongen.
Innerspår bakom startbilen är idealiskt för den startsnabbe sjuåringen. Den här gången ska han emellertid inte gå i ledningen.
- Han brukar ta ledningen men ska inte köras där den här gången eftersom vi vill bygga upp honom mentalt igen efter senast. Han kan vinna om luckan kommer men jag ligger lågt vad gäller chanserna och hoppas i första hand på att han får en bra upplevelse och kommer in med sparade krafter.

Ola Johansson, Kanal 75


Nästan 15000 personer hade sökt sig Sveriges vackraste travbana i Årjäng och kunde i solgasset njuta av mycket stor travsport. De fick se e..


Nästan 15000 personer hade sökt sig Sveriges vackraste travbana i Årjäng och kunde i solgasset njuta av mycket stor travsport. De fick se ett rafflande upplopp i Årjängs Stora Sprinterlopp där Dante Boko ledde varje meter. Han öppnade blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Efter en inledning på 1.09 fick han bestämma tempot och sedan skruvade Adrian Kolgjini upp farten successivt. Han gjorde ett ryck i sista sväng som skulle visa sig vara vinstgivande. Dante Boko kom in på upploppet i en klar ledning och samtidigt kom favoriten Propulsion stormande långt ut i banan. Han hade väldigt långt fram och det såg länge helt omöjligt ut. Men Daniel Redéns stjärna kom som skjuten ur en kanon och när mållinjen passerades var det omöjligt att se vem som vann. Målfotot fick förstoras upp och där visade det sig att Dante Boko hade nosen först. Segertiden blev 1.09,6/1640a. Förutom förstapriset på 600 000 kronor får han även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli. Tränar gör Lutfi Kolgjini och i sulkyn 24-årige sonen Adrian som nu tog en ny storloppstitel. Han var märkbart rörd efter triumfen.
- Det är så fruktansvärt skönt alltså. Jag har haft mycket stolpe ut och dåliga spår och allt var det är. Det var skönt att ha stolpe in också, sa Adrian Kolgjini.
- Just att det har varit motigt ett tag och att vissa hästar har underpresterat och Mosaique Face fick lägga skorna på hyllan. Man kämpar hårt och så vänder det. Vi har ett otroligt bra team, vår personal är grymma och hästägarna är bra. De flyttar inte en häst ifrån oss.

”Känslogmässigt är det här topp tre”
Det blev en dryg väntan innan resultatet kungjordes och Adrian valde att köra av banan med Dante Boko. Han menade på att det var omöjligt att se vem som vunnit när de passerade mål eftersom Propulsion kom så långt ut i banan.
- Han kom bakom publiken, 25 meter ut i banan. Min häst såg inte honom. Han är väldigt ärlig hästen och går alltid hela vägen hem.
- Jag körde inte mot B.B.S.Sugarlight i ryggen utan körde mot de andra. Jag ryckte i sista sväng och det var på hundradelen precis på sekunden att det räckte. Rent känslomässigt är det här topp tre. Jag har vunnit större lopp penningmässigt men det är fantastiskt att få vinna det här loppet på den här banan med den här publiken, fortsatte Adrian Kolgjini.

Some Summit föll tungt
Det var överlag riviga och händelserika lopp på Årjäng. Det blev skrällbetonat och grunden till att utdelningen på sju rätt blev tre miljoner kronor lades redan i V75-inledningen där megafavoriten Some Summit föll tungt. När den på förhand värsta konkurrenten Geisha Sund galopperade kort efter start trodde många att vägen låg öppen för henne. Hon fick överta ledningen efter sexhundra meter av I Am Unique samtidigt som Evin Boko fick andra par utvändigt. Men Some Sommit började se slak ut tidigt och redan i sista sväng hade hon problem att freda sig. Hon hade inget att sätta emot över upploppet när Tennis kopplade greppet från utvändigt om ledaren. Men då attackerade Evin Boko efter sin fina resa och avgjorde säkert kort före mål före en tapper Tennis. Tränar gör Timo Nurmos.
- Det var en fin häst, en stark häst och det blev perfekt tempo för vår del. Jag pratade med Timo innan och fick information och det stämde jättebra allting. Det gick fort bitvis där framme och jag hade krafter kvar på den här. Hon ska inte be om ursäkt, sa segerkusken Johnny Takter.
Björn Goop som körde Some Summit var besviken efter förlusten och konstatade att något inte stod rätt till med jättefavoriten.
- Hon underpresterade och var inte alls sig lik. Hon var fantastiskt bra senast men var inte alls samma häst i dag. Det kändes redan in på bortre långsidan och hon svarade inte som hon skulle när jag begärde av henne, sa Björn Goop.

Många galopper
V75-2 blev ett händelserikt lopp med många galopper och efter tuff körning om täten i början tog Lukas Zaz ledningen men blev pigg och Johnny Takter släppte täten till Bombibitt S.I.R. Den senare galopperade plötsligt efter ett varv och då fick Lukas Zaz återigen täten och fick press av utvändige Donners Am. Lukas Zaz var märkt till slut av den tuffa öppningen och istället kom Ural med Örjan Kihlström och avgjorde. Ural, som tränas av Susanne Richter, var mycket bra efter en tuff slutrunda ute i spåren.
- Han är ruggigt stark och jag har ju sett att han är väldigt bra och han såg ju grym ut i Bollnäs också, berömde Örjan Kihlström.

Jansson skrällde i kallblodsloppet
Torbjörn Jansson skrällde i kallblodsloppet när han styrde in Odins Eld till seger. Det var en populär hemmaseger då han tränas av Årjängs-amatören Kenneth Larsson. Efter en galopp i inledningen körde Torbjörn Jansson offensivt och resolut fram utvändigt om ledaren. I en tät slutstrid visade hästen prov på mycket bra löphuvud som avgjorde kort före mål mot ledande Mjölner Fokus.
- Jag är lika trött som hästen, han är jobbig att köra alltså. Från början drar han i väg alldeles för mycket och det kändes faktiskt att i dag går han felfritt men det gjorde han ju inte. Sedan gjorde han ett tappert lopp och han är ruskigt bra när han går felfritt, sa Torbjörn Jansson.

Dubbelseger till Nurmos
Favoriten Charlie Mearas föll i V75-4. Han fick en tuff inledning i tredjespår innan han kunde köras till ledningen efter sjuhundra meter. Han fick sedan Antonio Trot på utsidan varvet kvar och helt plötsligt så galopperade Charlie Mearas mitt i sista kurvan. Det blev istället Antonio Trot som avgick med segern och vann knappt men säkert före Autobahn, som först tog ledningen och därefter liftade med i ryggen på Charlie Mearas. Antonio Trot tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på V75.
- Han var ju stark och rejäl det får man säga. Han var jätteduktig. Han är spänd och har nära att galoppera ibland men när han väl slappnar av är han fin. Hästen är ju känd för att vara mer stark än snabb och när jag satt långt bak och det gick sakta in i andra svängen och när Erik satt i ledningen ville jag vara nära honom, sa segerkusken Björn Goop.
Erik Adielsson kommenterade den plötsliga galoppen av storfavoriten så här.
- Det kändes nästan som att han skyggade till för något i banan och tappade rytmen där. Han var fint i hand och det kom som en blixt från klar himmel. Jag tror det blir svårt för de andra att slå honom annars, sa Erik Adielsson.

Cab Hornline smällfin
Cab Hornline visades upp i en lysande författning av Per Lennartsson när han lekte hem V75-5 från ledningen. Han öppnade blixtsnabbt bakom bilen och flög direkt till ledningen. Sedan såg hästen smällfin ut hela vägen och lämnade de andra över upploppet.
- Det var en väldigt skön känsla. Han öppnade väldigt bra och var så där skönt på bettet och det kändes säkert hela vägen. Jag petade till honom i sista sväng och då stack han iväg och vann med tussarna kvar i öronen, sa Per Lennartsson.

Svenskt rekord av Born In The U.S.A.
Born In The U.S.A. vann V75-6 och slog nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans. Efter en resa i tredje par utvändigt fick han fin draghjälp runt sista sväng av Mellby Duke som attackerade framför. Ledande Clementza Am gav sig på upploppet och favoriten Tellmeastory orkade inte från utvändigt om ledaren. Born In the U.S.A. avslutade mycket bra och hann fram till seger kort före mål på tiden 1.13,2 för Torbjörn Jansson som därmed vann dubbelt på V75.
Sju rätt betalade 3 062 309 kronor. Sex rätt 13 357 kronor och fem rätt gav 852 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


I Skellefteå kommer V75 tvåa som publikdragare under året. Tävlingsdagen som drar mest publik är midsommartravet som i år - me..


I Skellefteå kommer V75 tvåa som publikdragare under året. Tävlingsdagen som drar mest publik är midsommartravet som i år - med vädrets hjälp - återigen drog storpublik.
Huvudnumret Midsommarkransen har körts sedan 1965. I år gick hästarna i mål vid 23-tiden på midsommardagen och vinnaren sågs i ledningen så gott som hela vägen över de 3140 meterna.
Svante Båth-tränade Charlie Mearas knep karriärens tionde seger i trettonde försöket och delade ut favoritoddset 1,55 på vinnarspelet. Segertiden skrevs till 1.15,1.
Erik Adielsson fick på sig en midsommarkrans på hjälmen i vinnarcirkeln där han berättade om den enda lilla svårigheten i loppet. Adielsson var spekulant på att få överta ledningen med Charlie Mearas men hade nog blivit sittande utvändigt X.Factor om denna inte slagit på en galopp.
- Det är givetvis en stor fördel att gå i ledningen över 3000 meter och vi hade lite flyt i första kurvan då Ove A:s häst galopperade - det såg ut som om han var lite sugen på att köra i spets. Men min häst redde ut det utan att galoppera själv och vann med krafter kvar, så jag är jättenöjd, sa Adielsson.

En klassklättrare på g
Charlie Mearas ägs av Snogarps Gård i Ystad, ägarna till Commander Crowe. En segerrik femåring som lovar en hel del.
- Han har hjärt- och lungkapaciteten som krävs för sådana här uppgifter men den här kommer att gå på sprint också, om Svante hittar den sidan i propositionshäftet. Hästen kommer att gå igenom klasserna på V75 om han håller sig fräsch och frisk, sa Erik Adielsson.

Swingade hemma
Adielsson-Båth tog en dubbelseger under kvällen. I ett fyraåringslopp ingående i Norrlands Grand Prix vann duon med storfavoriten och fjolårets kriterievinnare Deimos Racing.
I relativt nyinstiftade Stonas Midsommarkrans blev det hemmaseger i form av Viktoria Swing och Leif Eriksson som tog vägen via open stretch den sista biten. Kjell-Ove Eriksson tränar.
Kallblodens kranslopp – Kalla Midsommarkransen – gick till Umeå och segerrike amatören Gustav Andersson. Leif T Dahlberg satt bakom vinnaren Guli Tor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var många fina hästar på plats på Umåker under fredagskvällen när de näst sista deltävlingarna i Breeders' ..


Det var många fina hästar på plats på Umåker under fredagskvällen när de näst sista deltävlingarna i Breeders' Crown skulle köras inför semifinalerna på Solvalla söndagen 23 oktober.
I de fyraåriga stonas lopp ställde Kevin Oscarsson till med en överraskning då han lotsade Feel The Muscle (en femprocentare på V64) först över mål.
Jim Oscarsson, Solvallatränaren som inledde sin travbana på Umåker, står bakom hästen som serverades ett lopp i rygg på ledande Miss Gladiator och Jorma Kontio.
Feel The Muscle inledde bra från innerspåret bakom bilen och luckan kom en bit in på upploppet.
- Hon är startsnabb och vi fick ett perfekt lopp i rygg. Direkt jag tog i högertömmen bet hon tag i grejerna och ville vinna och svarade bra på häst utvändigt också, kommenterade Kevin Oscarsson.

”Mer tid att åka på trav”
I slutet av september byter kusktalangen arbetsgivare på Halmstadtravet, från Johan Untersteiner till Stefan Persson.
- Jag har fått ett erbjudande om att jobba hos Stefan Persson med hans ett och ett halvt-åringar men ändå ingå i tävlingsstallet. Så det blir mer tid för att åka på trav nu, sa Kevin som vunnit en hel del ponnylopp på Umåker under uppväxten.
Feel The Muscle segrade på tiden 1.14,2 - ett tangerat tangerat banrekord för fyraåriga ston över medeldistans.

”Skulle skita 400 kvar”
Örjan Kihlström satte dit Charlie Mearas Breeders' Crown-loppet för treåriga hingstar och valacker. Storfavoriten fick göra hela jobbet själv utvändigt ledaren sista varvet. Svante Båth tränar.
Kihlström lyckades däremot inte vinna med kvällens största favorit Policy Of Thruth (Reijo Liljendahl) som kom med en E3-seger i ryggen från den senaste starten i början av juli.
Policy Of Thruth blev tvåa efter ett lopp utvändigt stallkamraten Grant Boko.
Örjan Kihlström kommenterade:
- Det var hans första lopp på några veckor nu men han var bra. Han kom på att han skulle skita 400 kvar och tappade fokus fullständigt. Nu vet jag inte om vi vinner loppet ändå men...
Grant Bokos segertiden var ett nytt banrekord för treåringar över medeldistansen, 1.13,8.

Ny uppvisning av finskan
Under elitloppssöndagen i maj skrällde Ratu Royale i Treåringseliten för ston efter att spårat runt om på fantastiska tiden 1.11,0.
Nu var finskan tillbaka på svensk mark tillsammans med sin kusk Olli Koivunen och svarade för en ny uppvisningsseger. Olli Koivunen körde sig till ledningen efter 500 meter och Ratu Royale var överlägsen på 1.14,3, ett nytt banrekord för utländska ston.
- Man kan inte fatta hur bra hon är! Hon är i alla fall Finlands bästa treåriga sto, sa Koivunen.
Ett nytt banrekord alla kategorier noterades i snabbloppet, Song Keys Minne.
Trots hård press hela loppet hade Västerbo Fantast krafter kvar och klev undan på tiden 1.11,3 över 1640 meter för Örjan Kihlström.
Sex rätt på V64 delade ut 2 091 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-14 2015-10-14 Solvalla-8 2140/6 0 g 17
2015-10-04 2015-10-04 Romme-6 2140/2 1 14.6 26
2016-09-24 2016-09-24 Solvalla-13 Erik Adielsson 2160/6 B str
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-9 Örjan Kihlström 2140/2 D 1 13.7 20
2016-08-11 2016-08-11 Bergsåker-7 Jimmy H Andersson 2640/4 B 1 16.3 14
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-8 Erik Adielsson 2140/4 A 0 g 16
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-11 Erik Adielsson 3140/4 A 1 15.1 15
2017-06-08 2017-06-08 Umeå-3 Jimmy H Andersson 2640/9 C 1 15.0g 14
2017-05-29 2017-05-29 Östersund-3 Jimmy H Andersson 2640/10 B 1 15.1 32
2019-11-28 2019-11-28 Östersund-7 Emilia Leo 2140/10 B 4 15.1 19
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-8 Emilia Leo 2160/13 C 0 g 18ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se