Chacha Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Chacha Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Chacha Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Chacha Sisu har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Chacha Sisu


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.Fortsättni..


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.
Fortsättningen på fjolåret fortsatte i ungefär samma stil vilket renderade utmärkelsen ”Årets komet” på den nationella travgalan.
Hittills i år har hon tagit 40 segrar och kört in en bit över tre miljoner kronor.
- Det känns bra för dagen. Jag minns V75-dagen i Östersund väldigt starkt faktiskt, en jätterolig dag då jag både tog min första V75-seger och min första V75-seger som tränare, säger Emilia Leo.
Första segern som tränare kom med sexårige valacken Sign Me Up Too som även vann finalen i klass II i fjol somras och fortsatt att utvecklas.
Det handlar om en tuff häst som ser ut att spelas till klar favorit i V75-7 på lördagen. Detta trots att det inte bara finns saker på plussidan inför starten.
Att Sign Me Up Too kliver upp i silverdivisionen tycks inte bekomma Emilia Leo. Täta starter och en överhängande risk för ett nytt tufft lopp är saker hon funderar på.
- Jag har undvikit att starta honom tätt, för han tömmer sig så mycket när han startar. Han känns ju fin men jag tror inte att det är någon fördel.
Sign Me Up Too klarar tuffa resor och även om Emila Leo gärna undviker dödspositionen på lördagen verkar en tuff resa vara något hon kalkylerar med.
- Nu när det är 1600 meter så tror jag att han kan vinna även från dödens. Då kan jag bomba på hela vägen om det är så. Men det är så klart att jag vill undvika dödens om det går. Kommer jag ner någonstans kör jag gärna i ryggar eftersom han är bra bakifrån också, säger hon.

Pluggat konkurrenterna
Leo har gjort läxan och undersökt lite vad konkurrenterna drag kanske kommer att bli. Startkatapulten 8 M.T.Insider är spetsfavorit trots åttondespåret och hon säger att det är hennes ”förhoppning” att vara först framme bakom Olle Alséns häst och släppas till ledningen.
- Men egentligen vet jag inte vad Olle gör med M.T.Insider. Jag har luskat lite och hört att Bergh kommer att ladda och vill köra i ledningen med 1 Nobel Amok, säger Leo.
Det helstängda huvudlaget kommer på igen i Östersund vilket gör hästen rappare från start. Barfota runt om.
Och ja – det ser ut som ännu en offensiv med hårdingen Sign Me Up Too.
Du kör tre andra hästar på V75-spelet och då handlar det om gästkuskande. Anna-Karin Rundqvists 5 Thelma de Glatigne (V75-1) var med i Speedracet på Solvalla under elitloppssöndagen och galopperade. Vad tror du om den?
- Senast jag körde henne var hon jättebra. Hon kan absolut skrälla om hon får loppet. Hon är väldigt startsnabb men de gånger hon tryckts av i början brukar hon inte ha någon speed till slut i stället. Så jag måste nästan försöka undvika det och då måste vi ha lite tur med löpningen. Det kanske är lite långsökt att hon ska vinna men hon är tillräckligt bra för att dyka upp där framme i alla fall.
Östersundsamatören Håkan Berglund tränar 8 Chacha Sisu. Kan det bära av till ledningen trots spåret?
- Jag har svårt att tro det även om hon är ganska kvick bakom bilen men inte så snabb tror jag att vi kommer oss till någon ledning tyvärr. Så det finns risk för vingel och dödens. Hon är ganska tuff och tål tuffa löpningar men det är ju svårt att vinna med sådana löpningar också. Barfota igen och den balansen har hon tävlat mycket bättre på än med skor. Det kan bli svårt på grund av läget…men tar man med fyra-fem hästar ska hon nog med.
1 Whitsun Madonna (V75-3) har du kört i två lopp på slutet. Vad är känslan med henne?
- Det är en jätteliten, fin häst och jag gillar henne som sjutton faktiskt. Näst senast satt jag fast med rubbet kvar med henne på en 14-tid så hon går säkert en 13-tid full väg. Så de springer inte ifrån henne och skulle det lösa sig är hon jäkligt kvick i benen en bit. Med maxklaff kan hon dyka upp där framme, slutar Emilia Leo.

Mikael Wikner, Kanal 75


Klart minst meriterad i fältet både vad gällde pengar och antal starter. Det var förutsättningarna som Backegubben ställdes inf&o..


Klart minst meriterad i fältet både vad gällde pengar och antal starter.
Det var förutsättningarna som Backegubben ställdes inför i V86-3.
I en intervju inför tävlingarna kallade Björn Karlsson det själv för ”en riktig dumanmälning”, men spelarna hade ändå förtroende för ekipaget.
Och det visade sig rätt.
Karlsson slank ner i rygg på ledande Torpa Olea och fick luckan som på beställning.
Då växlade Backegubben ner sina äldre och mer garvade konkurrenter i ett nafs.
- Jag tyckte att det var en bra rygg att ha och trodde att det skulle spricka upp. Men jag trodde inte att han skulle vinna så lätt idag, mot de här hästarna. Jag sa åt honom en gång 250 kvar, sedan var det över, förklarade Björn Karlsson som inte drar sig för att jämföra sin femåring med stallets för tillfället största stjärna.
- Han är som en förnyad uppgraderad version av Tangen Haap.

Nordgubbens revansch
En ännu större stjärna i familjen Karlssons stall var emellertid Nordgubben, som tränades av Björns pappa Kenneth.
En järnhäst som tjänade 5,5 miljoner kronor och vann 72 lopp på sin tid, men hade oturen att vara född samma år som fenomenet Järvsöfaks – som han aldrig lyckades besegra på 46 försök.
Om månne stod Järvsöfaks ännu mer i vägen för Nordgubben i aveln, då den senare bara fick två registrerade avkommor.
En av dem av har fått egna föl och den första hingsten efter Norm Tora är just Backegubben – som nu tog lite poetisk revansch genom att besegra fem av Järvsöfaks otaliga ättlingar.
- Det är lite orealistiskt egentligen. Hästen är så lugnt tagen, jag har inte pressat honom någonting, ändå bara lämnade han dem. Det är så lätt att vara travtränare och kusk när man har sådana här, sade Björn Karlsson.

Mer far och son
Radarparet Daniel Redén och Örjan Kihlström är inte ovana vid att dominera ena halvan av V86-kvällarna.
Men då brukar det vara hemifrån Solvalla.
Den här onsdagen fokuserade duon istället på Bergsåker där Michelangelo Ås årsdebuterade på bästa sätt:
- Han var väldigt spänstig, mjuk och fin idag. Hästen gick jättebra till slut och vann med både tussar och norsken kvar. Det ska bli lite spännande att se vad han kan göra framöver, kommenterade Kihlström sedan han blåst hela fältet över upploppet efter en patenterad smygare.
En annan som lämnade sitt Solvalla var Erik Adielsson, som satte dit kulltoppen Attraversiamo utanför V86-kupongen och därmed fick överlåta tömmarna bakom egentränade Ritchie Ås till Anders Eriksson.
Den senare visade sig vara en mer än fullgod ersättare då han styrde till spets och kontrollerade loppet efter behag.
- Hästen visade förkylning efter senaste starten, så var han lite för dåligt tränad också. Men han har känts fin efter det så jag trodde på en bra insats, förklarade Hans Adielsson, som stått i otaliga vinnarcirklar både som trav- och galopptränare, men mer sällan i egenskap av tränarfar.
Anders pappa Ulf Eriksson såg sedan till att tränaren Magnus Träff fick revansch för favoritförlusten med Queer Fish då han spårade runt om med Twinkle Kronos.

Invändiga segervägar
Ytterligare en favorit som höll var Minnestads El Paso.
Dennis Palmqvist hade inte fuskat med träningen inför årsdebuten och sambon Rebecca Dahlén gjorde processen kort med konkurrenterna på sista bortre långsidan.
- Han såg ännu lite finare ut än vad jag trodde. Jag är supernöjd. Han står jättefint inne i bronsdivisionen så nu får vi nog prova det, förklarade tränaren.
Annars var det invändiga smygare som ledde till vinnarcirkeln.
Emilia Leo fann luckan från tredje inner bakom Håkan Berglund-tränade Chacha Sisu.
Carl Johan Jepson tog sig loss från ledarryggen med Fredrik Wallin-tränade Showtimejackflower varpå Jorma Kontio gjorde detsamma bakom Markus B Svedbergs Winner Bac och fastställde V86-utdelningen till 9 796 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Trots att vi fick se tre favoritsegrar blev det miljonutdelning på V86.Åtta rätt denna jackpotkväll gav 6 190 345 kronor till två vi..


Trots att vi fick se tre favoritsegrar blev det miljonutdelning på V86.
Åtta rätt denna jackpotkväll gav 6 190 345 kronor till två vinnare. Sju rätt gav 9 723 kronor och sex rätt 395 kronor.
Båda systemen med åtta rätt var inlämnade via ATG.se.
Det ena kostade över 2 000 kronor och gav totalt 6 749 723 kronor.
Det andra kostade 66 kronor men var en del av ett större filinlämnat system och gav 6 373 958 kronor.

Bergh på två banor
Elcamino Dimanche imponerade stort när han vände ut och in på konkurrenterna i V86-5. Robert Bergh gav anfallsorder från femte utvändigt 850 meter före mål och 100 meter senare satt treåringen i ledningen. Väl i spets öppnade Elcamino Dimanche upp en stor ledning och vann till slut mycket säkert.
- Det var härligt, han var riktigt fin i dag. Vi kastrerade honom i somras och nu har han mycket mer tro på sig själv, konstaterade Robert Bergh.
Robert Bergh kunde minuter senare, via ATG Live, se Caligula infria favoritskapet i V86-6 på Solvalla. Ledning från start till mål var segerreceptet för hela omgångens mest streckade häst och kusken Per Lennartsson hade full kontroll från start till mål. Segern var nummer fem på sex starter i år för Caligula.

Två favoritsegrar inledde
Conrad Lugauer gav favoriten Super Steve ett perfekt lopp i rygg på ledaren och via open stretch speedade treåringen vasst till en knapp men säker seger i V86-1. Tvåa blev en tapper Enjoy Ginco som klev fram utvändigt ledaren Glowbull Fusion 1500 meter från mål.
Björn Goop hade bra koll hela vägen då han ledde V86-2 från start till mål med favoriten He’s Marvelous.

Amatörtjejer i vinnarcirkeln
V86-3 bjöd på en överraskning då 15-oddsaren Actually imponerade stort med en mäktig avslutning i tredjespår sista 700 tillsammans med Christoffer Eriksson. Marie Runhammar har gjort tränarjobbet och hon var kanske gladast av alla på hemmabanan.
- Helt otroligt, helt sanslöst att äga en sådan häst, jublade Åbyamatören.
I V86-4 var Lullaby S.I.R. och Chacha Sisu i stort sett jämsides i mål men målfotot gav segern till den förstnämnda som var mycket tapper efter ett lopp utvändigt ledaren. Niclas Benzon satt i segersulkyn och tränar gör Färjestads-amatören Anna Björlin.

Största skrällen
Dagens största skäll kom i V86-7 där 23-oddsaren Bambi Rozz avgjorde med en vass avslutning från tredje utvändigt tillsammans med Magnus Jakobsson. Eric Martinsson, Axevalla, tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en mycket imponerande seger för Sir Henry P.Hill, som efter en inledningen i spåren klev fram utvändigt ledaren och avgjorde i läcker stil. 600 meter från mål tryckte Jörgen Westholm till och övertog ledningen och sedan var det bara en häst på banan.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-30 2015-10-30 Solvalla-3 2140/6 str
2015-10-16 2015-10-16 Solvalla-10 2140/10 3 16.3 38
2016-12-09 2016-12-09 Solvalla-5 Daniel Olsson 1640/6 D 0 17.6 304
2016-11-29 2016-11-29 Eskilstuna-11 Daniel Olsson 1640/7 C 5 14.6 136
2016-11-12 2016-11-12 Romme-4 Anders Eriksson 2140/9 B 4 15.8 28
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-2 Anders Eriksson 2640/10 C 3 16.2 242
2016-10-21 2016-10-21 Solvalla-2 Johnny B Karlsson 2140/7 C 0 18.3g 59
2016-09-01 2016-09-01 Örebro-10 Jorma Kontio 2140/5 D 0 15.8 285
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-9 Daniel Olsson 1609/7 D 0 16.2g 1096
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-6 Therese Boström 2140/9 C 0 15.5 387
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-2 Therese Boström 2140/8 B 1 15.0 98
2016-07-01 2016-07-01 Eskilstuna-2 Per Lennartsson 1640/4 B 1 15.1 111
2016-06-14 2016-06-14 Solvalla-6 Per Lennartsson 2140/10 D 6 15.0 492
2016-05-31 2016-05-31 Eskilstuna-6 Ulf Ohlsson 2140/3 D 0 21.7g 69
2016-05-13 2016-05-13 Romme-10 Ulf Ohlsson 2140/3 C 2 17.1 82
2016-02-05 2016-02-05 Solvalla-9 Fredrik B Larsson 2140/4 D str
2016-01-22 2016-01-22 Solvalla-7 Tuomas Korvenoja 2140/5 A 3 17.4 32
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-3 Mats E Djuse 2160/12 C 7 17.4 103
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-3 Oscar Berglund 2160/8 B 6 16.6 237
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-4 Johnny B Karlsson 2140/8 D 0 15.9 870
2017-09-15 2017-09-15 Romme-4 Marcus Sundberg 1640/8 B 0 15.4 28
2017-08-27 2017-08-27 Solvalla-4 Marcus Sundberg 1640/5 B 2 13.7 46
2017-08-18 2017-08-18 Solvalla-10 Marcus Sundberg 1640/7 D 6 14.3 411
2017-07-27 2017-07-27 Lindesberg-10 Emil Magnusson 2140/1 D 6 16.3 181
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-4 Carl Johan Jepson 1640/9 C 5 14.0 236
2017-06-09 2017-06-09 Romme-7 Claes Eskilsson 2140/9 B 7 16.5 285
2017-05-26 2017-05-26 Solvalla-10 Alice Engström 2140/7 C 0 15.9 129
2017-05-12 2017-05-12 Romme-11 Per Linderoth 2140/7 C 1 15.5 34
2017-05-05 2017-05-05 Solvalla-2 Linda Sedström 2140/10 D 6 15.5 192
2017-04-09 2017-04-09 Romme-8 Marcus Sundberg 2140/11 B 4 16.1 86
2017-03-07 2017-03-07 Örebro-4 Pierre Nyström 2100/11 B 4 17.2 37
2017-02-24 2017-02-24 Solvalla-8 Anders Eriksson 1640/5 C 0 15.4 67
2017-02-18 2017-02-18 Gävle-5 Jenni H Åsberg 1640/8 B 3 15.5 42
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 2160/11 A 2 17.5 46
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/1 C 0 g 199
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-7 Rikard N Skoglund 2140/5 B 2 14.4 52
2018-10-24 2018-10-24 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 2 13.8 45
2018-10-07 2018-10-07 Hagmyren-4 Oscar Berglund 2140/9 A 1 15.5 22
2018-09-27 2018-09-27 Östersund-5 Oscar Berglund 1640/7 B 1 14.5 29
2018-03-01 2018-03-01 Östersund-3 Ida Olsson 2140/7 A 0 56
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-8 Magnus A Djuse 2160/12 A 2 14.3 291
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-6 Emilia Leo 2140/8 B 0 g 159
2019-05-27 2019-05-27 Östersund-3 Emilia Leo 2160/10 A 3 15.2 47
2019-05-14 2019-05-14 Östersund-7 Magnus A Djuse 1640/1 A 1 13.2 68
2019-04-12 2019-04-12 Umeå-9 Emilia Leo 2140/8 A 0 16.1 191
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-8 Emilia Leo 2160/12 A 0 14.4 203
2019-03-20 2019-03-20 Bergsåker-9 Emilia Leo 2140/1 C 1 13.8 52
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-5 Emilia Leo 1640/5 C 6 14.9 64
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2160/5 A 5 15.8 37ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se