Cassius Ima travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cassius Ima travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cassius Ima har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cassius Ima har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cassius Ima


Det var årets första V75® där det åter var tillåtet att tävla utan skor på hovarna men omgången på Å..


Det var årets första V75® där det åter var tillåtet att tävla utan skor på hovarna men omgången på Åbys för dagens mycket snabba bana inleddes med en imponerande vinnare med skor på hovarna. För övrigt dagens enda vinnare på V75 med skor runt om.
Det handlade om uppvisning i V75-1 där Beartime tillsammans med Carl Johan Jepson dominerade från start till mål. In mot upploppet stack andrahandsfavoriten undan och vann till slutet med 20 meter.
Helena Edlund med erfarenhet som hästskötare i flera av landets storstall är numera amatörtränare i Årjäng med fyra hästar på träningslistan. Sexårige miljonären Beartime är stjärnan i stallet.
- Han får vara kung i stallet. Han får ta den tid han behöver, sen vet jag aldrig var jag har honom. Jag skrittar mycket och så kör vi lugna snabbjobb, han går aldrig ett jobb under 1.30, berättade Helena Edlund.
En imponerande spetsvinnare fick vi se även i V75-2 där Georgia Am och Stefan Persson ledde från start till mål. Framgångsrike Axevalla-amatören David Persson tränar det femåriga stoet som visade finfin inställning när hon höll undan sista biten före Amazon Font.

Fler spetsvinnare
Gulddivisionen (V75-3) fick en rivig inledning där många laddade och klockan visade 1.08-fart första 500 meterna med Eldorado B. och Joakim Lövgren i ledningen före Floris Baldwin. Magnus A Djuse bakom Floris Baldwin kunde sedan ganska bekvämt ta över ledningen varvet kvar.
Genom slutsvängen uppvaktade Speedy Face och Adrian Kolgjini utvändigt och såg stark ut men Magnus A Djuse hade full kontroll och när han ryckte det norska huvudlaget in på upploppet gick Floris Baldwin ifrån i imponerande stil på lätta hovar.
- Jag har en häst i väldigt fin ordning och som gjort många bra insatser. Han har alla egenskaper för att vara så bra som han var i dag. Jag har förhoppningar att han ska vara med i de större loppen i år, sa tränaren Trond Anderssen.
Nioårige Floris Baldwin är ett av Norges starkaste kort i eliten och han såg riktigt välmående och löpsugen ut. Lördagens segertid blev utmärkta 1.10,8 över 1640 meter autostart, årets snabbaste segertid i Sverige.
- Det är en häst som går ute hela året, han har ett eget hus han går in i och han trivs med livet, berättade Trond Anderssen.
Ledningen var guld värd även i klass II (V75-4) där Cassius Ima höll sig i rätt gångart efter två raka galopper och vann busenkelt tillsammans med Kim Eriksson. Oskar Svanberg tränar sexåringen som tog karriärens första seger utan skor på hovarna.
- Det är fantastiskt kul med V75. Att vara med den här veckan som mina ägare har haft, lyssna på poddar, kolla alla tips…det är roligare än att vinna ett lunchlopp, sa en strålande glad Oskar Svanberg.
Så långt såg det ut som en favoritbetonad omgång av V75 och värdet efter fyra lopp på V75 var 654 kronor.

Skrällar via open stretch
Åby är landets enda travbana med dubbla open stretch, det vill säga två extra spår invändigt över upploppet. I V75-5 använde Johan Untersteiner just dubbla open stretch när han bjöd på lördagens stora skräll tillsammans med 59-oddsaren Awesome Kronos. Femåringen avslutade sylvasst från tredje invändigt.
I V75-7 fick vi se ytterligare en skrällvinnare via open stretch då Zaffiro Zet överraskade från rygg ledaren. Nicklas Korfitsen satt i segersulkyn och grunden till vinsten la han när han i en mycket snabb öppning lyckades försvara innerspåret med Zaffiro Zet för att sedan släppa till favoriten Dark Roadster. När sedan den givna luckan kom på upploppet speedade det danska ekipaget till knapp seger före en mycket tapper Upper Face.
Segertiden för 20-oddsaren som tränas av Bo Westergaard blev 1.10,9 över 1640 meter autostart.
- Jag tror aldrig jag kört så snabbt , det var väl 00-fart första 200-300, sa Nicklas Korfitsen.

Banrekord av Ultra Bright
I V75-6 blev det favoritseger sedan Örjan Kihlström serverat Ultra Bright draghjälp till upploppet från 40 meters tillägg. Det åttaåriga stjärnstoet avslutade virvlande långt ut i banan och det såg ut som om kusken hade full kontroll.
Segertiden på Ultra Bright blev utmärkta 1.12,2 över distansen 2180 meter voltstart, nytt banrekord.
- Vad härlig hon är. Hon älskar att träna och tävla. Och sedan när hon levererar så här…det är jätteroligt, jublade tränaren Fredrik Persson som var hundraprocentig denna lördag och vann även ett lopp utanför V75 med Arvid S.H.
Sju rätt på V75 gav 1 302 351 kronor. Sex rätt 2 407 kronor och fem rätt 135 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Den stora snackisen inför tävlingarna på Mantorp var huruvida dagens största favorit Disco Volante skulle klara av det smetiga banunderlage..


Den stora snackisen inför tävlingarna på Mantorp var huruvida dagens största favorit Disco Volante skulle klara av det smetiga banunderlaget. Det gjorde han. Men trots att han fick trava i lågt tempo i ledningen hissade han tidigt nödflagg och in på upploppet kastade han in handduken utan strid.
- Han hade inte sin bästa dag naturligtvis, som alla såg. Banan tyckte jag han kom överens med så vi kan inte skylla på den. Men han uppträdde annorlunda i värmningen i dag och var väldigt lugn. Jag kunde köra i 40-tempo utan att han låg på och i provstarten fick jag också en lite dålig känsla när han var så lugn. Det var inte den rätta Disco helt enkelt, sa Ulf Ohlsson.
Ingen skugga ska emellertid falla över Evaluate. Den sexårige USA-importen inledde strålande på svensk mark 2019 men bröt nu en 26 lopp lång förlustsvit.
- Jag är lite överraskad att han vann men samtidigt har han gått bra i skymundan tre gånger i rad så att han var på gång trodde nog de i stallet, och jag också. Det blev bra också när vi kom ut 600 kvar och sedan avgjorde han på bra sätt, konstaterade kusken Magnus A Djuse.
Disco Volante fick nöja sig med tredjeplatsen sedan han även släppt en duktig Västerbo Grosbois förbi sig.

Skrällde förbi miljonen
I näst högsta klassen skrällde det också rejält. Där dundrade Carl Johan Jepson till ledningen med Beartime men han valde att släppa ifrån sig initiativet till Remarkable Feet. Det var en vinnande taktik. Vid upploppets början uppenbarade sig luckan och när målstolpen passerades var överraskningen ett faktum.
- Jag är så stolt över hästen! Jag trodde inte på det och ville nästan stryka i dag för det var så dålig bana. Eftersom jag inte trott på det har jag inte varit nervös men det här var riktigt skoj, sa Beartimes tränare Helena Edlund, vars häst i och med segern passerade en miljon kronor insprunget.

Omöjlig prestation av Maestro Crowe
Dagens prestation stod Maestro Crowe för i klass I. Han galopperade dubbelt och var till synes borta ur loppet. Men via en tung långspurt och tredjespår genom slutkurvan dundrade han närmare och närmare ledande Timo Lane och strax före mål var han först.
- Det klart att det inte ska gå, det är en omöjlig prestation, men på grund av vädret och banan fanns ändå en liten möjlighet. Faktum är att när han ställde sig efter andra galoppen 600-700 kvar kände jag mig inte slagen för de andra såg trötta ut och han håller farten. Det är stor potential i den här hästen, sa Maestro Crowes tränare och kusk Johan Untersteiner.

”Helt säker på att jag skulle torska”
Familjen Kolgjini gjorde upp om segern i bronsdivisionen och längsta strået drog lillebror Dante, som bokförde sig för karriärens första triumf i V75 när han och Racing Ribb höll Upstate Face och Adrian Kolgjini bakom sig upploppet ner.
- Jag var helt säker på att jag skulle torska för jag har faktiskt aldrig vunnit en upploppsduell mot Adrian tidigare, sa segerkusken, som visade prov på fina körhänder när han fick ner en startgalopperande Racing Ribb i trav och därefter körde till ledningen.
- Det har varit extremt motigt för mig ett tag nu, jag har haft lite dåligt självförtroende, så det här var en riktig boost för mig själv.
Oskar Kylin-Blom andades stor optimism inför klass II-försöket och den hade han fog för. I Erik Adielssons händer blev Zack Bris släppt till ledningen i första sväng och därifrån pinnade fyraåringen undan till enkel seger sedan värsta utmanaren Cassius Ima galopperat i slutkurvan.
- Jag var rädd att det skulle bli för tuff öppning och efter 1.13,5 första 500 meterna och med en pigg häst utvändigt trodde jag aldrig att det skulle gå. Men jag blev väldigt stolt att de höll undan med en längd ändå, sa Gävletränaren.
Det kördes två försök i diamantstoet inom ramen för V75 och där gick segrarna till Thomas Madsens Call Me Brodda (Stefan Persson) och Maria Carlson-tränade dunderskrällen Elle Vild (Peter Ådefors).
Jackpotmiljoner kryddade V75 och då endast sju inlämnade system hade streck för samtliga vinnare landade utdelningen för sju rätt på saftiga 7 389 371 kronor. Sex rätt delade ut 9 547 kronor och fem rätt 314 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Omsättningen stannade vid 27 miljoner kronor – att jämföra med förra veckans 32 miljoner – när norrmännen för f&o..


Omsättningen stannade vid 27 miljoner kronor – att jämföra med förra veckans 32 miljoner – när norrmännen för första gången fick ansvaret för en halv V86.
Kontrasterna var stora mellan de båda huvudstadsbanorna där snön vräkte ner på Solvalla medan Bjerke bjöd på närmast idealiska förutsättningar för årstiden och flera hästar som tävlade barfota.
Frode Hamre är den stora dominanten i väst och var hårt betrodd bakom tre hästar, men kom inte att spela den roll som han hoppats på förhand.
Det började när omgångens mest spelade häst Staro on the Rocks blev överflyglad från innerspår och Hamre valde att sitta kvar i rygg på Kim Pedersens andrahandsfavorit Ethoca. Det blev en fälla då luckan aldrig kom samtidigt som den senare höll undan på stumma ben för Erlend Rennesvik.
- I efterhand blev det fel givetvis. Jag var väldigt osäker på vad jag skulle göra och det var en dålig disponering. Jag borde ha satt mig lugn i andraspår istället, jag tyckte att jag hade bästa hästen. Jag vet inte helt vad jag tänkte på, men den körde jag bort, dessvärre, konstaterade Hamre, som valde betydligt offensivare upplägg med sina andra två hästar, men inte hade lyckan med sig denna kväll.

Dubbel för Dalen och Andersen
Istället blev det en annan av Norges tungviktare som kom att ta en dubbel.
Trond Andersen fick se Dag-Sveinung Dalen skicka Reimo Kongen respektive Alpha Scarlet R.R. till ledningen och säkra triumfer.
- Det har varit otroligt bra individer jag har fått köra och inte minst väl förberedda hästar. Sedan klaffade det lite till vår fördel och det måste det göra, förklarade Norges färske kuskchampion och hyllade sin forne arbetsgivare.
- Jag har lärt mig otroligt mycket där i många år. De är ett väldigt bra gäng med väldigt bra folk på golvet. Resultaten talar för sig själva.
Fjärde raka spetsvinnaren kom från stallskriket Bianca Sisa som inte ens var favorit timmen före spelstopp, men visade sig mer än femfaldigt mer spelad än någon annan bland de kvarvarande systemen inför V86-7. Tom Horpestad körde och Frode Larsen tränar.

Tappra ledare
Trots de bistrare förutsättningarna gick det utmärkt att vinna från ledningen även på Solvalla.
Ulf Ohlsson satte tonen bakom Petri Salmelas Grevin Sisu, som varvade på 1.13,2 i hetsig stil. Att det skulle bli stumma ben till slut verkade självklart, men femåringen visade prov på både moral och styrka då han vägrade släppa någon över bron.
Lika tapper var Kalas där Isac Lindberg tvingades ge ifrån sig ledningen efter en utdragen körning mot Mogas Casanova, men sedan återtog kommandot vid varvningen. Trots detta var det dessa två som kämpade upploppet ner där Kalas såg till att dubbla karriärens segerskörd.
- Det blev kalas, jublade tränaren Jan Karlsson, som driver ett litet stall på fyra hästar och knep sin största segercheck på ett decennium, men inte verkade speciellt överraskad.
- Han har haft jätteoflyt i alla lopp, han var värd det här. Det var han. Isac börjar kunna den här hästen nu, han gör det jättebra. Jag är nöjd. Vi firar med att försöka ta oss hem i snöstormen, fortsatte Karlsson.

Nära medianen
Timo Nurmos' Global Warrior hade mer än hälften av spelet i ryggen och såg ut att ha manegen krattad då han släpptes till front av stallkamraten Deede Star. Men över upploppet var det den senare som hade mest krafter understödd av Claes Sjöström.
Oskar Svanberg och Kim Eriksson avrundade omgången med favoriten Cassius Ima som såg till att utdelningen för den första svensk-norska omgången nästan tangerade medianen för V86 utan jackpot på 55 771 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Efter en generationsväxling i stallet är Oskar på väg mot sitt bästa år på länge. Stallet har hittills kört in 1..


Efter en generationsväxling i stallet är Oskar på väg mot sitt bästa år på länge. Stallet har hittills kört in 1,1 miljoner kronor 103 starter och tagit elva segrar.
– Jag sitter precis och kollar på ”propparna” till Solvalla (26/12), Axevalla (31/12) och Kalmar (2/1). Då ska vi ut med en flock är det tänkt, berättar Oskar, som för tillfället har 23 hästar på träningslistan och håller till på gården Kårarp som ligger strax utanför Mantorp.
Hur kommer du att fira julen?
– Det blir tillsammans med familjen här hemma. Svärmor och svärfar kommer också på besök, men vi håller givetvis på de restriktioner som gäller med avstånd.
Vad gillar du allra mest på julbordet?
– Janssons Frestelse är min paradrätt.
Vad önskar du dig i julklapp?
– Bra spår till de hästarna vi tänker anmäla framöver.
På onsdagen då V75 Winter Burst® drar igång har Oskar en duo till start.
Du inleder med 9 Cassius Ima (V75-2) som körs av Kim Eriksson.
– Han kommer från en seger som togs från ledningen och insatsen var riktigt bra. Jag hade lite torskfrossa i slutsvängen, men han stegade på bra över upploppet och höll undan. Den här gången är det andra förutsättningar med bakspår över kort distans, men jag tror han kommer hantera det bra. Han fungerade bra med skor senast och blir det högt tempo är han förstås gynnad. Jag har lite funderingar på att sätta på honom en ryckhuva, men det kommer jag att avgöra på tävlingsdagen. Jag tycker han är värd ett streck på sin fina form. Allt väl i lugna jobb efter förra starten.
Du hoppar upp själv bakom 3 Joel di Quattro (V75-3) i ett lopp över tre varv. Vad kan han hitta på?
– Tre varv passar perfekt för det här är en stark rackare. Med bara fem hästar på startvolten ökar chansen att jag kommer till ledningen och väl där har han aldrig förlorat, så taktiken är ganska uppenbar även om jag inte har rätta kollen på konkurrenterna. Formen är fin även på den kanten och senast hade han ingen tur då han satt på innerspår och drogs bakåt. När väl luckan uppenbarade sig avslutade han starkt som trea och gav ett fint formbesked. Den här gången kommer han dessutom att lättas i balansen då jag sätter på aluminumskor, åtminstone fram. Skulle jag hitta till spets tror jag han kommer att sälja sig dyrt och även han är värd ett streck på V75-kupongen, varnar Oskar Svanberg.
Först en V75-seger och sedan Janssons Frestelse. Oskar Svanberg kan få en riktigt trevlig jul.

Magnus Blom, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-23 2019-12-23 Mantorp-8 Oskar Svanberg 2140/6 C 0 g 341
2019-10-15 2019-10-15 Mantorp-3 Oskar Svanberg 2140/2 B 0 g 39
2019-10-07 2019-10-07 Mantorp-3 Oskar Svanberg 1640/11 A 2 14.5 172
2019-09-02 2019-09-02 Mantorp-9 Oskar Svanberg 2140/3 A 3 16.2 35
2019-08-24 2019-08-24 Mantorp-6 Oskar Svanberg 2140/1 C 1 15.7 36
2019-08-12 2019-08-12 Mantorp-8 Oskar Svanberg 2140/8 B 0 18.8g 73
2019-05-20 2019-05-20 Mantorp-10 Oskar Svanberg 2140/10 A 0 18.9g 29
2019-04-29 2019-04-29 Mantorp-9 Oskar Svanberg 2160/11 A 2 17.0 27
2019-04-15 2019-04-15 Mantorp-1 Oskar Svanberg 2140/8 A 2 16.3 101
2019-04-02 2019-04-02 Mantorp-5 Kim Eriksson 2140/4 D 4 18.4 54
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-7 Kim Eriksson 1640/9 C 4 12.9 107
2020-12-10 2020-12-10 Mantorp-7 Rikard N Skoglund 2640/4 C 1 15.8 75
2020-11-25 2020-11-25 Åby-5 Kim Eriksson 2140/1 D 4 14.6 82
2020-11-14 2020-11-14 Romme-3 Rikard N Skoglund 2140/8 B 0 16.7 74
2020-10-28 2020-10-28 Åby-7 Stefan Persson 2140/3 C str
2020-10-09 2020-10-09 Solvalla-5 Rikard N Skoglund 2140/3 B 2 14.1 85
2020-10-02 2020-10-02 Kalmar-4 Oskar Svanberg 2140/4 D 0 19.5g 86
2020-09-21 2020-09-21 Mantorp-11 Oskar Svanberg 2160/7 B 0 25.3g 149
2020-06-06 2020-06-06 Kalmar-3 Oskar Svanberg 2140/2 D 0 17.8 372
2020-05-22 2020-05-22 Kalmar-4 Oskar Svanberg 2160/5 D 4 15.6 89
2020-05-16 2020-05-16 Mantorp-4 Magnus Jakobsson 2140/5 D 0 g 461
2020-05-04 2020-05-04 Mantorp-7 Oskar Svanberg 1640/7 B 0 16.5g 82
2020-03-30 2020-03-30 Mantorp-2 Oskar Svanberg 2140/2 D str
2020-01-13 2020-01-13 Mantorp-5 Oskar Svanberg 2640/7 C str
2020-01-02 2020-01-02 Åby-7 Oskar Svanberg 2140/12 B 4 16.2 101
2021-07-12 2021-07-12 Vaggeryd-4 Stefan Persson 2140/9 B 0 g 40
2021-05-01 2021-05-01 Örebro-11 Kim Eriksson 3140/4 D 0 g 1104
2021-04-24 2021-04-24 Halmstad-9 Kim Eriksson 3140/5 D 7 14.8 177
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-7 Kim Eriksson 2140/7 C 8 14.3 83
2021-03-06 2021-03-06 Åby-8 Kim Eriksson 2640/4 C 1 15.0 41
2021-02-20 2021-02-20 Mantorp-6 Kim Eriksson 1640/4 C 0 g 50
2021-01-30 2021-01-30 Eskilstuna-7 Kim Eriksson 2640/12 C 0 g 89
2021-01-13 2021-01-13 Solvalla-10 Kim Eriksson 2640/9 C 1 16.2 49ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se