Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Can Lane travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Can Lane travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Can Lane har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Can Lane har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Can Lane


"Upp till bevis" är ett inbjudningslopp som avgörs årligen där tränare som vanligtvis inte kör lopp gör upp. I &ar..


"Upp till bevis" är ett inbjudningslopp som avgörs årligen där tränare som vanligtvis inte kör lopp gör upp. I år kryddas startfältet med den tidigare travtränaren Stefan Hultman och hans kollega från ATG Live.
- Jag och Lennart Forsgren ska ut och möta varandra i det här loppet och det ska bli riktigt, riktigt roligt. Plus att Johan Untersteiner är bussig och lånar ut en bra häst till mig, berättar Stefan Hultman på torsdagen.
Hästen som han fattar tömmarna bakom är femåriga Can Lane som vann sin senaste start.
- Det blir spännande. Det här kommer höja inträdet, det kommer bli sån där varitéavgift på Halmstadtravet – det blir som att gå på cirkus, säger Stefan Hultman och skrattar.

Tidigare vinnare av Upp till bevis:
2004: Kari Lähdekorpi
2005: Roger Walmann
2006: Mikael Fagerberg
2007: Hans Adielsson
2008: Mikael Fagerberg
2009: Hans Adielsson
2010: Svante Båth
2011: Håkan Olofsson
2012: Petri Salmela
2013: Petri Salmela
2014: Ulf Stenströmer
2015: Lars Friberg
2016: Petri Salmela
2017: Catarina Lundström

Gina Söderlund, Kanal 75


14 stall i Rikstravet är kopplade till varsitt ishockeylag i hockeyns SHL.Under Jägersros V75-dag på lördagen står bland annat ett ut..


14 stall i Rikstravet är kopplade till varsitt ishockeylag i hockeyns SHL.
Under Jägersros V75-dag på lördagen står bland annat ett uttagningslopp till Olympiatravet på programmet. Rikstravet är väl representerat i flera av loppen med fyra stall som har hästar till start. Stall Färjestad, Stall Rögle, Stall Frölunda och Stall Malmö är lagen som har hästar att hoppas på.
Extra spets i den interna tävlingen blir det i klass II-försöket, V75-4, där tre av hästarna är rikstravare.
Thomas Uhrberg blir ganska påpassad och har bästa chansen i trion med femåriga Quiz Töll, om man ska tro spelarkollektivet.
Stoet återkommer efter en förkylning. En häst som visat sig tåla tuffa upplägg. 
- Quiz Töll är en fin häst som känns bra i träning efter en kortare tids frånvaro. Det är både roligt och stort för ägarna att ha starthäst på V75. Vi kräver inte vinst av henne på lördag men ska vi vara med där framme gäller det att vi får smyga med och kan utnyttja hennes speed till slut, säger Thomas Uhrberg om Stall Rögles häst.

”Optimistisk inför starten”
Stall Frölunda toppar tabellen i Rikstravet Team SHL och tränare Johan Untersteiner är optimistisk om såväl Can Lanes chanser att ta hem segern i V75-4, som hockeylagets framfart i rinken.
- Jag följer Frölunda regelbundet och nu är det 1-1 i matcher mot Brynäs i slutspelet, igår (läs onsdag) såg det riktigt bra ut. Stall Frölunda siktar precis som Frölunda på att vinna serien. När det gäller Can Lane som är vår kämpe i derbymötet på lördag, känns allt bra för dagen. Han fick en liten viloperiod efter senaste starten på Kalmar men tränar nu på bra och är laddad, säger Johan Untersteiner.
Can Lane lottades till ett springspår och lär komma iväg bra om man får tro Untersteiner.
- Jag är optimistisk inför starten på lördag. Det är dags att släppa på handbromsen och springspåret bör passa honom bra. I övrigt kör vi eventuellt barfota runt om och det är i så fall första gången han går med den balansen

”Ingen fördel i loppet”
Den tredje Rikshästen i V75-4 är Stall Malmös Uptothe Chapel som lottades på ett niondespår. Tränare Joakim Lövgren är nöjd med hästen som haft en träningsperiod.
En stark spurtare att se upp med.
- Uptothe Chapel har varit lite nervös av sig men blir allt mer jämn och säker. Han har tränat på och varit duktig i varje start hittills. Tyvärr blev det bakspår denna gång och det är inget som ger oss fördel i loppet men spåret i sig klarar han av bra, säger Joakim Lövgren.
Andra hästar i Rikstravet på lördag Stall Malmös Don Crowe i V75-1 och Stall Färjestads Xanthis Amazing i V75-7. Båda dras med dåliga lägen.

Kanal 75


Försäljningen av andelar må ha gått trögt.Men hästarna och tränarna har verkligen gjort sitt för att höja tempera..


Försäljningen av andelar må ha gått trögt.
Men hästarna och tränarna har verkligen gjort sitt för att höja temperaturen i Rikstravet team SHL med utmärkta resultat på tävlingsbanan.
På lördagen nåddes kokpunkten när stall Karlskronas Sphinx d’Inverne krossade sina konkurrenter i V75-debuten till stort jubel bland de många delägarna.
”Alla vi som älskar Madsen klappar nu”, dånade från ägarskaran medan de tog vinnarcirkeln i besittning och väntade på sin hjälte.
Men innan den älskade hann fram kom ännu ett jubel, när en dam i gruppen ropade ”Karlskrona leder med 3-0”.
- Det bubblar inombords, det är fantastiskt. Det är det här man jobbar för och det här man drömmer om, förklarade tränaren Thomas Madsen när han väl kämpat sig igenom den kokande ägarskaran och fick frågan hur han lyckats förbättra sin häst till just denna V75-dag på hemmaplan.
- Jag har ställt i ordning, och sagt till alla att han ska vara som allra bäst idag.

Först och bäst
41-årige Thomas Madsen har fört en ganska anonym tillvaro sedan han efter många år som försteman Fredrik Persson tog ut tränarlicens i slutet av 2014.
Men chansen att bli en av tränarna i Rikstravet team SHL har slukats med hull och hår. Sphinx d’Inverne var första häst i tävlingen att starta på det exakta datumet 1 december och blev nu även den som sprängde V75-barriären.
- Jag gillar Thomas som fan. Han har köpt en fin häst och det är coolt att jag får köra. Jag kände att Johans häst flåsade i nacken, men när vi kom in på upploppet så bara tuggade han vidare och hängde av den. Det är en ruggigt mysig häst, berömde körande Kim Eriksson.
Johan heter Untersteiner vars häst Can Lane representerar stall Frölunda som fullbordade succén för Rikstravet genom att knipa tredjepriset.

Nära dubbelseger
Succén för Madsen hade också blivit total om Hekate Sund fått luckan lite tidigare i nästkommande avdelning. Nu räckte spurten bara till andrapriset bakom Magnus Fagerberg-tränade storskrällen Go For Bananas – som svarade för en tapper insats från ledningen för André Eklundh.
När Spring Erom ströks ner till innerspår och överraskade många med att försvara spets var det bäddat för nästa skräll. Men den ständigt unge tolvåringen fick ge vika för i rygg tassande Västerboonthenews som drog upp V75-värdet till nästan 20 000 kronor efter tre avdelningar.
- Jag är så lycklig, jag älskar den här hästen. Man lever sig in i det så, förklarade hästens alltiallo Lars Brindeborg sitt känsloutspel vid målgång.
I det läget kunde man ana att sjurättspotten på över 49 miljoner kronor skulle delas ytterst få andelar, men icke.

”En jäkla pålle”
En favoritparad tog vid som började med att Lutfi Kolgjini lät Ulisse Kronos lämna sina konkurrenter redan 800 meter från mål i dagens uppvisning.
- Det är alltid skönt att sätta en storfavorit, speciellt som jag skrikit ut honom själv, kommenterade Kolgjini lillebrodern till Going Kronos och Lantern Kronos, två av 2000-talets största unghäststjärnor.
- Going var en superstar som bara dansade på banan, att jämföra med honom är väldigt orättvist. Men det här blir en jäkla pålle när han är färdig.
En annan fyraåring med resurser utöver det vanliga är Iago Zon som åkte runt konkurrenterna från andra par utvändigt.
- Kan jag hålla honom fräsch så kommer talangen att bära honom långt. Hur långt, det blir en spännande resa, sade Joakim Lövgren.

Stallskrik höll nere utdelningen
Nästa favoritseger kom från Timo Nurmos Zenit Brick som reglerade motståndet utvändigt om ledaren för Jorma Kontio.
De kvarvarande V75-systemen hade mestadels satt sin tilltro till stallskriket och totofavoriten Frankie Brodde som inte gjorde sina följare besvikna. En snygg spurtseger i händerna på Johan Untersteiner gjorde att V75-utdelningen trots inledningen stannade på 191 331 kronor för sju rätt.
Hockeymatchen mellan Karlskrona och Skellefteå slutade för övrigt 6-1.

Robin Johansson, Kanal 75


Att många hästar springer betydligt snabbare utan skor är ingen hemlighet.På lördag körs årets första V75-omgån..


Att många hästar springer betydligt snabbare utan skor är ingen hemlighet.
På lördag körs årets första V75-omgång utan barfotaförbud vilket säkert föranleder många tränare att prova lyckan.
Databasen travfakta.se håller bland annat reda på hur hästar presterat med olika balans, det är därifrån vi tagit uppgifterna som lett till tabellerna nedan.
Vilka hästar som de facto tävlar barfota vet vi förstås inte förrän på tävlingsdagen, listorna är att se som en riktlinje för de som gör så.
Dessutom har vi inte skilt på olika barfotabalanser, utan räknat ihop resultaten för starter barfota bak, fram och runt om. Dessa har sedan jämförts med hästarnas resultat med skor runt om och gett ett index.
Index över 1,00 innebär att hästen presterat bättre utan skor än med och det är dessa vi redovisar.
Ju högre värde desto större barfotaplus.
Hästar som sprang barfota i sin senaste start och således inte tävlat under barfotaförbudet är inte med i statistiken.

Barfotagynnade V75-1
1 Right Hornline 1,76
5 Micro Vick 1,49
11 Can Lane 1,36
4 Camp Nou 1,12

Barfotagynnade V75-2
6 Raspberrysky 2,02
1 Hekate Sund 1,52
5 Go For Bananas 1,49
12 Makera 1,38
4 Hell Broke Luce 1,36
14 Kirin de Zeun 1,29

Barfotagynnade V75-3
5 Royal Fighter 1,35
12 Nothing But Class 1,31
4 Allaballakaitoz 1,28
9 Västerboonthenews 1,07

Barfotagynnade V75-4
12 Fiddelina Fighter 3,56
6 Kaxi Day 3,18
7 Gunnar Magnificent 1,90
8 Radiation 1,67

Barfotagynnade V75-5
11 British Steel 1,70
10 Britt Palema 1,59
2 Jackie Bowler 1,24
3 Cupido Sisu 1,20
1 Re Doc 1,09

Barfotagynnade V75-6
10 Iago Zon 2,22
9 Uncle Tupelo 1,60
3 Grinnebys Orion 1,37
2 Replay Pellini 1,03

Barfotagynnade V75-7
4 Thaiger Exclusive 2,46
11 Ari Ben 2,20
2 The True F. 2,06
3 Volontary Simplcity 1,61
4 Snyting 1,51
8 Pokemon Ås 1,22
12 Fred Cobra 1,04

Robin Johansson, Kanal 75


 Flera av hästarna i Rikstravet team SHL har visat framhovarna på banan under tävlingens första månader.På lördag &au..


 Flera av hästarna i Rikstravet team SHL har visat framhovarna på banan under tävlingens första månader.
På lördag är det dags för tävlingens sportsliga höjdpunkt hittills då tre av deltagarna drabbar samman i V75-1.
Tusentals hoppfulla delägare bita på naglarna då förstapriset på 100 000 kronor innebär, förutom pengarna i sig, en chans till maximala 30 poäng i tävlingen där Frölunda för närvarande ligger i topp.
Stallets Can Lane (tränas av Johan Untersteiner) har chansen att utöka försprånget, men utmanas av Rögles Quiz Töll (Thomas Uhberg) och Karlskronas Sphinx d'Inverne (Thomas Madsen).
Rikstravet pågår till och med 30 juni då de deltagande hästarna säljs på auktion.
Fortfarande finns andelar kvar att köpa i dessa stall: Djurgården, HV71, Örebro, Luleå, Linköping, Skellefteå och Växjö.

Ställningen Rikstravet team SHL
1. Stall Frölunda 76 poäng
2. Stall Färjestad 60
3. Stall Malmö 47
4. Stall Leksand 44
5. Stall Karlskrona 39
6. Stall Brynäs 39
7. Stall Rögle 32
8. Stall Luleå 25
9. Stall HV71 17
10. Stall Örebro 17
11. Stall Djurgården 13
12. Stall Växjö 12
13. Stall Linköping 11
14. Stall Skellefteå 7

Robin Johansson, Kanal 75


Att nå 1 000 segrar i sulkyn är få förunnat. Att göra det redan som 32-åring talar för en lyckosam karriär inom travs..


Att nå 1 000 segrar i sulkyn är få förunnat.
Att göra det redan som 32-åring talar för en lyckosam karriär inom travsporten.
Olle Goop, Stig H Johansson och Örjan Kihlström är tre förnämliga exempel på kuskar som var i samma ålder när de nådde den milstolpe som Untersteiner passerade på Jägersro i onsdags.
- Det har varit full fart, minst sagt. Jag fick en flaska champagne, men den står fortfarande oöppnad. Kanske blir det så att vi öppnar den ikväll när det är tävlingsfritt, berättar Untersteiner när han nås i ”V65 Direkt” från Solvalla på fredagen.
Marschen mot 2 000 har börjat och vad vore bättre än att knipa ett par pinnar på V75 där han tagit en seger i år?
Hästen som gjorde det var 7 M.T.King of Cash som får favoritskapet i V75-2, trots att distansen är kortare än vid vinsterna på sistone.
- Ska jag vara ärlig vet jag inte hur negativt det är eftersom jag aldrig kört honom över medeldistans. Jag kände från början att han var väldigt stark, därav anmälde jag honom på längre distanser. Nu är han inne i V75-cirkusen och då får man ta lite vad som finns, säger Untersteiner som ändå låter optimistisk.
- Hästen är snabb i benen. Men hamnar man sist och det går för sakta spelar det knappt roll hur fort han kutar, då hinner man inte fram i alla fall.
Hur kommer han iväg från spår sju bakom bilen?
- Felfritt är det som gäller, han är inte speciellt startsnabb. Grundplanen är att söka sig framåt, han visade sist att han tål tuffa upplägg. Tar de emot mig så kan de bli trötta motståndarna.
Han har fältets högsta galopprocent, hur mycket litar du på honom?
- Det var väl det jag gjorde för mycket i början, litade för mycket på honom. Nu har jag fått lära mig lite efterhand. Det viktigaste denna gång är att ta mig iväg felfritt. Han är så pass bra att jag inte behöver chansa så mycket. Felfri avgång, sedan tar vi det den tunga vägen.
Har du känsla att det blir seger?
- Jag litar på min häst, jag vet hur stark och tuff han är. Det är klart att jag måste vara offensiv och tycka att jag har en bra vinstchans, säger Johan Untersteiner som selar ut ännu en favorit i 1 Can Lane i V75-6.
- Han har gjort tre starter i min regi. Senast kändes han grymt fin. Det kändes tidigt att när väl open stretch-luckan kommer så kommer det explodera och det var precis vad det gjorde. Jag har bra feeling för hästen.
- Startmomentet är det som är ett litet frågetecken, om vi ska kunna hålla ledningen från innerspåret. Jag har bestämt att skulle vi komma till ledningen så kör vi där. Gör han det så tycker jag att vi har en toppchans.

Det här berättar Johan Untersteiner om sina övriga V75-hästar:
- 8 Emmet Brown (V75-1) gjorde ett okej lopp senast, inte mer. Formen är god utan att jag tycker att han visar det sista lilla extra. Han gjorde det väldigt bra gången innan då han vann trots dubbla galopper. Normalt är han stabil i voltstart. I grunden är det en häst som ska gå i ryggar så om jag inte får några konstiga idéer imorgon är det upplägget som gäller. 2 Even’s First Boy är klar favorit, men där bakom är han inte sämre än någon annan. Gör favoriten bort sig tror jag att han är med och segerstrider.
I V75-3 har Johan tre hästar och väljer själv att köra 3 Global Seduction som också fått spelarnas förtroende.
- Hon har gjort två starter för mig och var klart förbättrad i den andra. Det känns som att hon är på uppåtgående. Hon har varit kvick i bilstart i alla fall och i föregående regi har hon varit väldigt snabb i voltstart också. Målsättningen är att ta sig till ledningen och då kör vi där såklart. Hon har gått med jänkarvagn i starterna för mig, men nu när det är voltstart blir det vanlig sulky. Det är den enda utrustningsändringen jag gör på någon av mina hästar.
- 7 Soonaftermidnight valde jag lite för tufft upplägg med i första starten i min regi. Senast körde hon snällt och då flög hon fram över linjen från köposition. Med rätt resa så är hon ruggigt speedig och kan ta ner hela fältet. Däremot är det risk att hon kommer på vingel från start, det är ingen häst man bara kan släppa åt tömmarna som man kan göra med Global Seduction.
- 13 Lonely Star var väldigt betrodd senast och svek ju då. Jag valde ett offensivt upplägg och hon tålde inte det riktigt. Innan har hon gått väldigt bra då hon fått spara speeden till sista 600-700 meterna. Jörgen (Sjunnesson) känner hästen väl och har vunnit med henne förut.
- Det är väldigt svårt att ranka de här tre sinsemellan, jag blir inte förvånad om någon av dem vinner. Det beror helt på hur loppet blir kört.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-28 2016-12-28 Halmstad-2 Johan Untersteiner 2140/3 C 1 14.0 34
2016-11-08 2016-11-08 Jägersro Trav-7 Peter Ingves 2140/2 C 0 22.0g 51
2016-11-01 2016-11-01 Jägersro Trav-2 Peter Ingves 2140/6 B 0 18.8 1756
2016-10-12 2016-10-12 Jägersro Trav-1 Christoffer Eriksson 2140/4 C 3 16.2 192
2016-08-02 2016-08-02 Jägersro Trav-10 André Eklundh 2140/4 D 0 24.5g 250
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-8 Stefan Söderkvist 2140/9 C 0 19.0g 149
2016-06-28 2016-06-28 Jägersro Trav-2 Stefan Söderkvist 2140/12 C 4 17.1 369
2016-06-13 2016-06-13 Halmstad-1 Sören Norberg 2140/4 B 0 19.2g 316
2016-03-02 2016-03-02 Jägersro Trav-1 Thomas Uhrberg 2140/7 C 5 18.7g 166
2017-09-18 2017-09-18 Halmstad-5 Johan Untersteiner 2140/1 B 0 15.3 45
2017-09-06 2017-09-06 Åby-2 Peter Ingves 2160/9 B 0 16.0g 28
2017-08-27 2017-08-27 Charlottenlund-6 Johan Untersteiner 2000/3 B 2 13.1 50
2017-08-17 2017-08-17 Åby-8 Johan Untersteiner 1640/10 B 7 13.0 56
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-3 Peter Untersteiner 2660/11 B 0 42
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-6 Johan Untersteiner 2140/4 D str
2017-05-13 2017-05-13 Åby-4 Johan Untersteiner 2660/14 A str
2017-04-29 2017-04-29 Åby-6 Johan Untersteiner 2140/11 B 4 13.8 214
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-8 Jörgen Sjunnesson 2140/7 B 2 13.8 38
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-5 Johan Untersteiner 2640/11 B 3 15.3 39
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-9 Peter Untersteiner 1640/8 A 4 16.2g 46
2017-02-04 2017-02-04 Åby-10 Johan Untersteiner 2640/1 B 0 g 45
2017-01-25 2017-01-25 Åby-5 Johan Untersteiner 2140/4 B 1 14.8 16
2017-01-12 2017-01-12 Åby-7 Johan Untersteiner 2140/11 A 3 16.2g 20
2018-06-15 2018-06-15 Axevalla-6 Johan Untersteiner 2140/10 C 1 14.8 88
2018-03-23 2018-03-23 Kalmar-7 Johan Untersteiner 3160/4 B 0 g 14
2018-03-12 2018-03-12 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/4 A 1 15.0 17
2018-02-27 2018-02-27 Jägersro Trav-5 Johan Untersteiner 1640/9 B 4 13.8g 51ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se