Campo Bahia travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Campo Bahia travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Campo Bahia har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Campo Bahia har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Campo Bahia


Uno Sweds Minneslopp, gulddivisionen, rundar av V75 och Unionstravet i Karlstad. Conrad Lugauer skickar en häst från Malmö, och inte vilken som ..


Uno Sweds Minneslopp, gulddivisionen, rundar av V75 och Unionstravet i Karlstad.
Conrad Lugauer skickar en häst från Malmö, och inte vilken som helst heller.
Krigaren Ferrari Sisu  –  det största utropstecknet i derbyt i år – ställs för första gången mot den äldre eliten.
Conrad Lugauers son Marc Elias får förtroendet igen med Växjöbon Jerry Bengtssons häst. Ett vinnande team särar man inte på.
Marc Elias körde offensivt och skrällvann uttagningsloppet med Ferrari Sisu och i derbyfinalen blev det en andraplats efter en lika oförskräckt styrning av lärlingen.
- För oss är det här inget lopp hästen behöver bevisa något i. Han behövde ett lopp helt enkelt och 2140 meter auto var precis det vi ville ha. Det fanns inga passande uppgifter förutom just det där loppet i Karlstad och det är bara att åka, säger Marc Elias.
25-åringen räddade stallet i finalen av Svenskt Travderby där Conrad Lugauer körde galopp med favoriten Campo Bahia. Ferrari Sisu  utmanade vinnaren Attraversiamo upploppet ner. ”Tio meter till så vinner vi” sa Marc Elias efter mål.

Utestängd från Europaderbyt
Ferrari Sisu är plötsligt en häst att räkna med lite extra inför framtiden. Något test i Grand Prix de l’UET (Europaderbyt) senare under hösten blir det emellertid inte.
- Han är valack och får inte vara med där, säger Jägersrolärlingen.
I Uno Sweds Minneslopp på lördag lottades Ferrari Sisu till ett passande fjärdespår. Daniel Redéns Perfect Spirit är en annan som är ny i den högsta klassen men blir favorit efter insatserna i fjol som fyraåring med segrar i Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Det är inte många som kommer upp i guld så det är bra hästar med. Jag tycker att det verkar vara ett jämnt lopp. Perfect Spirit är bra men har inte visat lika mycket i år. Nej, alla hästar är tuffa och svårslagna i det loppet, säger Marc Elias.

Hoppas på bra resa
Man vill forma Ferrari Sisu och bland annat lära honom att bli snabbare från start bakom bilen. Någon laddning i början blir det ändå inte annat än ett litet test.
Marc Elias hoppas på en bra resa och att få köra till slut.
- Jag ska inte leka någon superhjälte med honom i loppet. Ferrari får springa med och kommer han bra till kanske jag försöker sista 300-400 meterna. Allt hänger ju på hur snabbt det har gått och hur mycket hästen har kvar. Det äldre hästarna är ju lite tuffare i skallen än yngre hästar och jag hoppas att han kan lära sig lite av guldhästarna och utvecklas på det viset.
Skulle det förvåna dig väldigt mycket om han vinner?
- Ja, det är klart. Det är guld och väldigt bra hästar med. Om det ska bli något så måste det vara bra tempo, annars går det inte, säger han.
I första hand är hästen med för att lära. Därför ersätts jänkarvagnen med en vanlig vagn. Ferrari Sisu kommer också att tävla med skor runt om och troligen byts det norska huvudlaget ut mot någon sorts fast historia.

Mikael Wikner, Kanal 75


Campo Bahia galopperade från start i derbyt på Jägersro och tröttnade sedan tidigt sedan hans tränare Conrad Lugauer kört fram t..


Campo Bahia galopperade från start i derbyt på Jägersro och tröttnade sedan tidigt sedan hans tränare Conrad Lugauer kört fram till positionen utvändigt om ledande, och sedermera vinnande, Attraversiamo. Efter loppet kollades Campo Bahia upp noggrant och nu har provsvaren kommit, rapporterar Trav365.
- Jag fick svar från min veterinär Jonas under måndagen och han berättade att Campo Bahia hade ett virus. Alla som förstår något om detta vet att det påverkar hästens prestation kraftigt, säger Conrad Lugauer till Trav365.
Nästa stora mål för Campo Bahia är det så kallade Europaderbyt, Grand Prix l’Uet. Försök dit körs på Solvalla 28 september och finalen går på Vermo i Helsingfors 12 oktober.

Ola Johansson, Kanal 75


Förhandsspekulationer och kvalificeringar är en sak.Alla matcher ska spelas och alla lopp ska köras. Den gamla ”sportsanningen” passa..


Förhandsspekulationer och kvalificeringar är en sak.
Alla matcher ska spelas och alla lopp ska köras.
Den gamla ”sportsanningen” passar utomordentligt väl in på Svenskt Travderby 2019 på Jägersro. Finalen i det största unghästloppet hade allt av dramatik, kämpainsatser och både tur och otur.
Attraversiamo och Erik Adielsson mer eller mindre bjöds på ledningen efter 600 meter och kunde sedan spåra loppet till mål för de lyckliga ägarna i Caracolas AB.
En häst som var femma i kriteriet i fjol och vann en E3-final och höjts till skyarna av Erik Adielsson som rört om med sina uttalanden om att Attraversiamo kan vara den bäste han suttit bakom.
Efter Inti Bokos galopp på väg mot ledningen i den första kurvan och kort efter en galopp även för jättefavoriten Campo Bahia såg väldigt bra ut för duon Svante Båth och Erik Adielsson.
Attraversiamo behövde vara visa 1.14,0 första 1000 meterna och kunde hålla undan knappt efter en spännande duell med Ferrari Sisu och Marc Elias sista 500 meterna.
- Han tävlade inte på topp i dag. Då är man bra om man vinner derbyt utan att vara på topp! Joke Face och Conlight Ås är hästarna jag vunnit derbyt med tidigare men den här låg mig varmt om hjärtat redan innan derbyt och därför är jag så otroligt glad att han fick lyckas i dag, sa Erik Adielsson om sin tredje seger i travets blå band.

Hyllade skötaren
Svante Båth vann derbyt för tredje gången han också och var synbart darrig när han fick dra på sig den gula kavajen framme vid segerpodiet.
Något har stört Attraversiamo som inte hittat formen. Båth menar att Linda Weman som skött hästen sedan tvååringssäsongen har en stor del i segern.
- Det har krävts bollkänsla med hästen som inte varit på topp i de tre senaste starterna faktiskt och vi har fått köra på hur hästen känts och låtit honom bestämma, sade Svante Båth, som tidigare vunnit derbyt med Poochai 2014 och 2015 med Conlight Ås.

Urtapper derbytvåa
Storfavoriten Campo Bahia galopperade bort sig, forcerades till dödspositionen av Conrad Lugauer 950 meter från mål men var en slagen häst kort senare.
Det blev i stället Lugauers son Marc Elias som fick rädda stallet med en snygg andraplats i derbyt tillsammans med Ferrari Sisu.
En urstark prestation som kan ha slutat med seger om inte Marc Elias tvingats runda Campo Bahia på den sista bortre långsidan.
- Om det varit tio meter till hade vi slagit Adielssons häst. Han svarade för en otrolig prestation! sa Marc Elias.

Dramatik även i Derbystoet
Även i Derbystoet hände det saker.
Årets dominant bland stona Activated rullade över i galopp i den första kurvan och försvann.
Kenneth Haugstad fick en galopperande Aleppo Pine i händerna utgången av sista sväng och Örjan Kihlström kunde koppla greppet med Conrads Rödluva som hade fått slita utvändigt ledaren.
Men frågan är om någon kunnat stå emot vinnaren oavsett…
Rikard N Skoglund gav Racing Brodda ett lopp i fjärde utvändigt och fick draghjälp i tredjespår sista 600 meterna. Racing Brodda levererade en rykande spurt längt ut i banan och fångande in Conrads Rödluva i god tid före mål.
- Hon är grym hästen! Det har ju varit två hästar som varit för svåra i alla de här stora loppen där hon ofta fått göra grovjobbet och kanske inte fått det rätta erkännandet. Det är så kul att jag fick ta min första stora seger med Racing Brodda, för hon betyder mycket för mig. Mattias och ägarna har gett mig förtroendet att köra och det vill jag tacka för, sa 30-årige Rikard N Skoglund.
Ett ungt team bakom då även tränaren Mattias Djuse nyss fyllt jämna 30.

Känslosamt för Djuse
Efter andraplatsen i Stochampionatet och kämpainsatser i flertalet unghästfinaler fick Racing Brodda till det i Derbystoet där segern var värd två miljoner kronor för andelsägarna i Easy KB.
Racing Broddas tränare Mattias Djuse kör normalt sina hästar själv men just med den här hästen har han testat lånekusken Skoglund en längre tid.
- Jag är så jättestolt över hästen och alla runt omkring. Det är det största loppet jag har vunnit. Nej, det är jobbigt…sa en gråtande Mattias Djuse och menade sina känslor.

I övrigt noterade vi att…
…det gick ett sus genom publikplats i starten av V75-1 där jättefavoriten Heart of Steel slog ihop och galopperade av friskhet bakom bilen. Allt var förstört för V75-omgångens största favorit (75 procent) trodde de flesta inklusive kusken Johan Untersteiner. Men fyran från Jubileumspokalen kunde reparera den rätt stora galoppen i det låga tempot på mellanvarvet och kliva förbi ledande Mellby Drake över upploppet.
… det blev ”sjunde gången gillt” i K.G. Bertmarks Minne för 56-årige Mats Holmstedt. Holmstedt har varit i final sju gånger i amatörkuskarnas största lopp. Nu skrällde han till tillsammans med Örebrotränaren Åke Lindbloms Porthos Race.
Mats Holmstedt boende i Norrtälje, som jobbar inom den beridna högvakten och är hovslagare på Solvalla, körde inte en meter fel i loppet. Dryga varvet från mål kuppade han sig till ledningen från tredjeparet utvändigt och rycket i den sista kurvan med Porthos Race blev ännu ett utslagsgivande manöver.
- Kul att det äntlige gick vägen. Folk skäller på mig att jag aldrig vunnit en final men det har å andra sidan ingen gjort som inte tagit sig ända till en final heller, skämtade vinnaren.
…sju rätt på V75 delade ut 751 137 kronor, sex rätt 4 681 kronor och fem rätt 4681 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Conrad Lugauer är den stora favoriten till segern i Svenskt Travderby på söndag med hästen Campo Bahia och mjukar upp med att vara en av hu..


Conrad Lugauer är den stora favoriten till segern i Svenskt Travderby på söndag med hästen Campo Bahia och mjukar upp med att vara en av huvudrollsinnehavarna redan i lördagens V75-omgång.
Jägersro startade sin stora helg med lunchtrav på fredagen. Lugauer - vars stall tjänat över tio miljoner hittills i år - utmärkte sig på ett annorlunda sätt i ett av loppen.
En fadäs. I det tredje loppet fick tysken plötsligt bråttom med Donovan Hall dryga varvet från mål och körde som att det handlade om ett upplopp.
I själva verket skulle hästarna springa ett varv till vilket Conrad Lugauer upplystes om av konkurrenten Joakim Lövgren som satt i ledningen med betrodde Xanthis de Roi.
- Lövgren sa 1100 kvar att loppet var 2600 meter. Då var det redan för sent. Ärligt talat trodde jag att det var 1600 meter och jag skäms nu, sa Conrad Lugauer till reportern Matteus Lillieborg på stallbacken efter loppet, och erkände sitt misstag i direktsändningen i TV12.

”Hade vunnit annars”
Conrad Lugauer slutade oplacerad med sin häst. Joakim Lövgrens Xanthis de Roi höll till tredjeplatsen.
- Det är synd. Jockes häst hade vunnit annars. Jag måste också säga ursäkt till hästarnas ägare. Sådant här ska inte hända, sa en moloken kusk.
Bisittare i tv-studion var travkusken Jennifer Tillman.
- Misstag kan man göra och det är stort att han erkänner så här efter loppet, sa Tillman.
Jägersrotränaren bad också om ursäkt på twitter efter tävlingsdagen och blev hyllad för att inte ha försökt smita undan ansvar.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jägersro-tränaren är glödhet inför den stundande derbyhelgen. På söndag tränar och kör han favoriten Campo Bahia i..


Jägersro-tränaren är glödhet inför den stundande derbyhelgen. På söndag tränar och kör han favoriten Campo Bahia i Svenskt Travderby. Hästen vann sitt uttagningslopp lekande lätt och Lugauer är supernöjd med sin stjärna inför det stundande slaget.
Men innan dess är tysken i farten även på lördag. Han tränar och kör flera hästar i V75 som har stora möjligheter att vinna. Åtminstone om man får tro Conrad Lugauer själv. Han spikar nämligen två av sina hästar Norton Commander och Spartak Face i det officiella tipset Fem tippar V75 och tippar ytterligare en häst, Night Brodde, etta.
– Om jag tror på mina hästar så säger jag det. I min värld är det här två bra spikar och jag har väldigt bra chanser på V75, säger Conrad Lugauer som uttalar sig på följande vis om hästarna i jackpotomgången där minst 28 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare med sju rätt.
– Night Brodde (V75-1) galopperade bort sig senast men hade kanske inte tagit sig vidare till Derbyt i alla fall. Hästen har bra fart och kapacitet men kan vara lite av en gangster som sin pappa och kan vara lite ofokuserad. Det kändes som att han behövde sidostången senast och därför blir det vanlig vagn den här gången med sidostänger. Jag vill inte snacka upp mina hästar men han är snabb ut och har ett bra spår. Det är inte omöjligt att han kan leda runt om, säger Lugauer.

”Nära köra galopp – det kostade segern”
– Norton Commander (V75-5)
hade lite otur att han inte fick vinna Jubileumspokalen senast. Hade han inte blivit instängd hade han kanske kunnat överta ledningen. Han vinner även loppet om han får fritt 200 meter kvar. Nu kom han loss 150 kvar och accelererade så mycket att han höll på att galoppera. Jag blev tvungen att ta upp honom för att inte köra galopp och det kostade segern. Hästen gör annars vad jag förväntar mig och sprinter 1.10- och 1.11-tider varje gång över medeldistans. Jag är nyfiken på hur fort han kan springa nu över 1640 meter. Han har ett bra läge och är startsnabb och jag tycker det är toppchans. Inga ändringar, barfota runt om igen.

”De som ska slå honom måste vara otroligt bra”
– Admirer (V75-6)
har lite mindre vinstchans än mina övriga V75-hästar. Han blev lite het i dödens senast på Inti Boko och det blev för tufft. Han gick ändå 1.14,1 så det var inte så dåligt. Nu får han gå på rulle den här gången och lång distans är ett plus. Formen finns där och det är en typisk outsider. Om man jagar stora pengar ska man plocka med honom för hästen är fit for fight.
– Spartak Face (V75-7) har varit mycket bra i två raka segrar och kändes jättefin i jobbet i morse (måndag). De som ska slå honom här måste vara i ett otroligt bra skick. Han har blivit betydligt bättre som valack och slappnar av på ett helt annat sätt nu. Han är riktigt snabb ut och läget med innerspår är perfekt. Det blir barfota bak igen och eventuellt blir det rycktussar för första gången. En toppchans, säger Conrad Lugauer.

Michael Carlsson, Kanal 75


Derbyhelgen stundar på Jägersro och på söndag smäller det. Då ska ett av svenskt travsports klassiska lopp avgöras, Svensk..


Derbyhelgen stundar på Jägersro och på söndag smäller det. Då ska ett av svenskt travsports klassiska lopp avgöras, Svenskt Travderby, med fyra miljoner kronor till vinnaren. En derbyvinnare blir aldrig bortglömd brukar det heta och Travsportens Blå Band är det största loppet för fyraåringar i trav-Sverige. Vinnande kusk, ägare och tränare får traditionellt ikläda sig den gula derbykavajen i vinnarcirkeln.
I fjol vann Inte Boko landets största lopp för treåringar, Svenskt Travkriterium. I samma lopp var Campo Bahia tvåa. I år har den sistnämnde hittat ytterligare växlar och imponerat kolossalt. Han är obesegrad i fyra starter och efter segern i Kungapokalen seglade Campo Bahia upp som den stora derbyfavoriten. Detta samtidigt som Inte Boko endast har gjort två lopp i år men var samtidigt helt strålande när han lekte hem sitt uttagningslopp till Derbyt förra veckan. Det gjorde å andra sidan även Campo Bahia och på söndag möts de två igen plus en rad andra fina fyraåfringsstjärnor.
– Campo Bahia (V75-6) har visat att han är en undantagshäst. Han är fruktansvärt bra och har utvecklats mycket i år som fyraåring och blivit bättre på allt, säger Conrad Lugauer.
Känns han till och med ännu bättre nu än när han vann Kungapokalen på ett oerhört imponerande sätt?
– Det kan jag inte säga för i Kungapokalen var han jättefin. Men jag tycker att han har blivit bättre på flera olika punkter. Han känns starkare och har blivit äldre och mer mogen och klokare. Hästen har blivit mer proffsig för tidigare var han lite barnslig och tappade position och bara lekte. Nu har liksom hela paketet blivit vassare.

”Kan inte kännas bättre än han gör”

Vad kan du berätta om uttagningsloppet som Campo Bahia vann enkelt?
– Det gick som förväntat. Han öppnade bra och var direkt på ledaren och kunde överta. Sedan kändes han hur fin som helst och vann lätt på 1.13,1. Jag lät honom sträcka ut sista 200 metrarna och då var han väldigt kraftfull. Han hade krafter kvar i mål. Hästen återhämtade sig otroligt fort och har varit pigg och glad efteråt. Jag tror att han kommer att ha toppform på söndag, säger ”Connie”.
– Han gick ett sista rejält jobb i dag (måndag) och kan inte kännas bättre än han gör. Hästen är riktigt bra i ordning och nu hoppas jag bara att han inte har oflyt i Derbyt. Då har han bra chans och jag är supernöjd med honom.
Du sa inför uttagningsloppet att du hade ett gott råd till konkurrenterna, och det var att inte svara Campo Bahia för det klarar dom inte av. Säger du samma sak inför finalen?
– Nej, nu är det ett nytt lopp och det är ett tufft lopp där de bästa hästarna är med. Det är lite skillnad. Men varför ska jag ligga lågt när jag tror att jag har bästa hästen i fältet. Jag vill inte göra honom bättre än vad han är men jag är bara ärlig och säger vad jag tycker.
– Jag vill inte verka respektlös mot konkurrenterna men jag tycker att jag har bästa hästen. Jag tror så mycket på Campo och spår tre är det bästa spåret vi kunde få.
Du fick välja som nummer två i spårlottningen efter Timo Nurmos, och valde spår tre. Hur resonerade du?
– Timo och Björn ville ha spår lite längre ut eftersom Inte Boko inte är helt att lita på bakom bilen. Dom tog fyra och då kunde jag ta spår tre. Jag vill inte vara för långt in och riskera något i starten och köra med små marginaler.

”Kommer inte att bli något blufflopp”

Hur ser du på det taktiska upplägget och hur tror du loppet blir kört?
– Det är alltid svårt att veta på förhand. Men att springa den tunga vägen utvändigt om ledaren är inte det stora problemet om det skulle bli så. Och jag kan i alla fall garantera att det kommer inte att bli något blufflopp. Timo Nurmos har två hästar med och även vi har två hästar med. Vi kommer att göra det svårt för dem och jag tycker att vi har det starkaste paketet med Campo och Ferrari Sisu.
– Jag tycker att Inte Boko och Ferrari Sisu är värsta motståndarna och man får inte glömma Attraversiamo som förmodligen kommer att sälja sig dyrt den här gången.
Hur bra feeling har du att du vinner Svenskt Travderby på söndag?
– Om alla hästarna visar sin maxkapacitet i loppet så vinner Campo. Sedan vet vi alla att trav är trav och allt kan hända. Men slipper vi otur så har vi en jättechans att vinna.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Det blir rycktussar den här gången, precis som i Kungapokalen. Det gav bra effekt när jag ryckte dem då. Annars inga ändringar, skor runt om.

”Är stolt - måste försöka njuta också”

Hur känns det för dig som Jägersro-tränare att ha favorit i det största loppet på din hemmabana? Nervös?
– Jag är faktiskt rätt så rutinerad och vill inte bara gå och fundera på Derbyt hela tiden. Självklart är det lite extra och väldigt stort för mig när det är Jägersro och hemmaplan. Det är mycket media under veckan och tv och tidningar som har varit här och ringer. Men det får man ta, absolut, för det är mycket bättre att det är så än tvärtom. På något sätt måste man behålla kylan och det får inte uppstå några tvivel. Vi har organiserat allt och gått igenom hela helgen med personalen vad som ska hända och är väl förberedda.
– Självklart kommer det att kännas lite extra på söndag men man får heller inte glömma borta att njuta litegrann. Jag är stolt att vi har kommit så här långt och har två så fina hästar med i Derbyt. Jag ser fram emot söndagen och hela stallet är taggade, säger Conrad Lugauer.
Vad kan du berätta om stallkamraten Ferrari Sisu som skrällvann sitt uttagningslopp till Derbyt?
– Ferrari Sisu (V75-6) vann det tuffaste försöket av alla och inte på något dåligt sätt. Tvärtom så var han fantastiskt bra men det hade han varit i flera starter innan och jag varnade för hästen i förhandstipsen. I Breeders Crown tappade han jättemycket på galoppen och var bara ett par längder efter Cab Lane i mål. Sedan gjorde han en grym insats i Vaggeryd där han gick 1.13,5 i dödens på en svår bana. Man får heller inte glömma att han var femma i Kungapokalen och var en av dem som sprang snabbast till slut. Man får inte underskatta den här hästen och han kommer att tjäna bra pengar i finalen. Ingen ska bli förvånad om han kommer farande längst ut på upploppet. Det kan bli skoryck den här gången men jag har inte funderat färdigt på det ännu.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-10 Conrad Lugauer 2640/4 B 2 13.6 36
2018-09-18 2018-09-18 Solvalla-9 Conrad Lugauer 2640/10 A 1 13.8 18
2018-09-04 2018-09-04 Solvalla-4 Conrad Lugauer 2140/3 B 1 12.2 29
2018-08-10 2018-08-10 Åby-2 Conrad Lugauer 2140/12 A 5 15.7g 12
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-10 Marc Elias 2140/7 B 1 13.6 19
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-1 Conrad Lugauer 2140/3 D 2 16.5g 41
2019-09-01 2019-09-01 Jägersro Trav-11 Conrad Lugauer 2640/3 A 0 13.9g 18
2019-08-21 2019-08-21 Jägersro Trav-5 Conrad Lugauer 2640/8 A 1 13.1 10
2019-05-11 2019-05-11 Åby-11 Conrad Lugauer 2140/3 A 1 10.6 22
2019-04-25 2019-04-25 Åby-7 Conrad Lugauer 2140/11 A 1 12.1 12
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-6 Conrad Lugauer 2640/4 B 1 13.6g 12ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se