Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Calypso Am travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Calypso Am travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Calypso Am har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Calypso Am har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Calypso Am


För fem år sedan började Admir Zukanovic hos hårdsatsande stall Denco i Fjärås, söder om Kungsbacka.Men trots att han styr..


För fem år sedan började Admir Zukanovic hos hårdsatsande stall Denco i Fjärås, söder om Kungsbacka.
Men trots att han styrt verksamheten där sedan dess är det inte förrän i fjol han fick ansvaret på riktigt.
Som officiell tränare.
- Egentligen jobbar jag på samma sätt som jag alltid har gjort. Skillnaden är väl att jag hade en dialog med Veijo förut och att han var här och körde två dagar i veckan. Nu sköter jag mig själv och har andra människor i min närhet som jag delar mina tankar med, bland annat Stefan, säger Zukanovic.
Stefan heter Söderkvist och är ordinarie kusk på hästarna.
Veijo har efternamnet Heiskanen och är en av västkustens dominerande tränare.
Under flera år hade han stall Denco under sitt paraply, men sedan i fjol är det alltså Zukanovics namn som syns när hästarna startar.
- Det är klart att det känns lite annorlunda, speciellt i början. Just att få läsa sitt eget namn i tidningar och på nätet. Det gör att man blir lite extra stolt när det går bra. Sedan märker man en skillnad hos folk som inte riktigt känner till travsporten, det är fler som vet vem jag är nu.

Hamnade utanför V75-kupongen
Och ännu fler kan nog lära sig namnet Zukanovic på lördag.
Efter en debutsäsong han själv beskriver som ”godkänd, men det kunde varit bättre” med 4,6 miljoner intränat och E3-vinsten med Donatello Sisu som höjdpunkt, har 2017 börjat strålande med seger i var fjärde start.
Till Axevalla skickar man sina formstarkaste kort i vad som kunde ha varit fem V75-hästar.
- Ja, nu flyttades ju bronsdivisionen utanför kupongen och där har jag kanske min allra bästa chans i Valentino Strix. Han var strålande senast och fungerade perfekt på ny balans. Men jag har fortfarande tre fina V75-chanser, säger Zukanovic och åsyftar 2 Calypso Am (V75-1), 1 Persimmon Face (V75-5) och 11 Great King Wine (V75-6).
Det är hästarna som burit upp mycket av stallets fina siffror i år.
Calypso ståtar med två raka segrar.
Persimmon har vunnit fyra av sina fem senaste.
Great King Wine spräckte segernollan i senaste starten.
- Jag har svårt att skilja dem åt och håller det som tre fina chanser. Alla har form nog att vinna om det klaffar på vägen. Jag har aldrig tagit en V75-dubbel förut, men med lite tur kanske det kan vara dags på lördag. Man hoppas i alla fall.

Det här berättar Admir Zukanovic om sina V75-hästar:
- 2 Calypso Am (V75-1) kvalade på 1.18-tid i april som treåring och kändes som en riktig flygmaskin, men fick tidiga halsproblem som vi fick operera. Sedan har han tagit tid sig, mycket på grund av att han är så stor och förhoppningen är att den riktiga utvecklingen ska komma i år. Inför näst senaste starten skodde jag om honom från järn- till pg-skor fram och från brodd till greppskor bak. Det har verkligen fallit väl ut och i samband med att han också hittat formen har framgångarna kommit. Senast var han emellertid lite väl på hugget, Stefan sade att han satt med björntag till 600 kvar och att det var många år sedan han fick göra det i ett lopp. Vad det berodde på är svårt att peka på, kanske är det bara ett formtecken, men vi kommer att värma lugnare den här gången med förhoppningen att han ska bli mer reglerbar. Vi ändrar inget och det är en häst som tål att gå fram och göra jobbet själv om så krävs.
- 1 Persimmon Face (V75-5) var också för laddad senast. Jag kände redan i värmningen att han inte riktigt var sig själv och i loppen var Stefan mest passagerare innan galoppen kom. Hästen var behandlad inför det och känns väldigt fräsch för dagen så jag är övertygat om att felet var mentalt, han var helt enkelt inte i balans för dagen. Även han kommer att värmas lugnare på lördag för att undvika att det händer igen. Taktiken är given härifrån, vi laddar för spets och skulle vi nå dit är mycket vunnet. Jag hade lättat honom i balansen fram senast, men nu lutar det åt att jag återgår till samma skor som han tog sina fyra raka segrar med.
- 11 Great King Wine (V75-6) fick äntligen vinna senast och jag tycker att det var mycket välförtjänt. Han öppnade snabbt då och härifrån måste vi ladda det som går från start. I bästa fall bär det av hela vägen till ledningen och i sådana fall vill jag att han körs där. Hästen har aldrig gått i den positionen förut. Jag hade lättat även honom i balansen senast och tyckte att han såg klart rappare ut, speciellt från början. Det blir samma skoning nu och dessutom rycktussar. Vi hade dem i för första gången senast, men behövde aldrig använda dem. Det har jag däremot gjort i träning hemma och då bokstavligt exploderade han. Jag tycker att uppgiften ser spännande ut. Vi bytte till vanlig vagn senast och fortsätter med den.
- 5 Orizzonte Trio (V75-7) har jag inte samma förväntningar på. Han är blixtsnabb från start så planen är att försöka samla startpoäng för att komma med till supersprinten under elitloppshelgen. Här blir det ledningen, men sedan släpper vi till den som kommer först och hoppas kunna lifta med till fina pengar. 

Robin Johansson, Kanal 75


3 750 människor hade letat sig till travbanan när Vaggeryd körde sin största tävlingsdag för året.Och de fick se ett vä..


3 750 människor hade letat sig till travbanan när Vaggeryd körde sin största tävlingsdag för året.
Och de fick se ett välbekant ansikte stjäla showen.
Peter Untersteiner tog banans första kuskchampionat 1996 och har sedan släppt ifrån sig det sporadiskt genom åren.
Nu nöjde han sig inte förrän han vunnit fyra V86-lopp.
Det började med Elma Lane som backades till femte par utvändigt från spår åtta bakom bilen och blåste hela fältet på upploppet.
- Vi hamnade i kön och det var inte speciellt hårt tempo. Ändå vann hon med flera längder, det var verkligen plus i kanten, berömde Untersteiner som valde ett annat upplägg när han skickade fram Swish Lane utanpå ledaren från samma startspår.
- Det var strålande. Hon är väldigt orutinerad, att få ett sådant förstavarv och ändå kunna gå ifrån, berömde tränaren som följde upp med att bjuda på två skrällar. Först genom likaledes fyraårige Mellby Duke som efter ryggresa i stenhårt tempo tackade med att kliva förbi tappre ledaren Trecciadoro Rex.
- Idag hade det klickat till lite. Han har varit fin hela tiden, men väldigt försiktig av sig. Nu vågade han ta för sig och vara med i loppet, konstaterade Untersteiner innan han kastade sig i sulkyn igen och snitsade in Stricker från fjärde par invändigt.
- Vi hade fina hästar med oss idag och de har verkligen presterat, sedan har det varit lite stolpe in också. Nu mår jag riktigt bra, konstaterade Vaggeryds snart 13-faldige champion.

"Så fruktansvärt kul"
Men det var en annan Untersteiner som inledde den V86-rad som skulle visa sig olöslig för spelarna.
Sonen Johan bjöd U.P.W.Sund en vilsam resa över tre varv.
- Det betyder jättemycket, vi lever ju på det här så pengar måste vi ha, fastslog en jublande glad skötare Elin Karlsson som tränar ihop med sin pappa Nikolas.
Lika glad var Admir Zukanovic som firar allt större framgångar med storhästägaren stall Denco i ryggen.
Lördagens V75-triumf med Oki Doki Face följdes upp med en V86-dito för Calypso Am som tidigt kördes till ledningen och drog konkurrenterna möra.
- Vilken individ! Vi har tagit tid på oss och låtit honom träna på länge, nu blir han bara bättre och bättre. Fler borde prova på det här med att träna häst, det är så fruktansvärt kul. En sådan adrenalinkick att det är helt sjukt.

3,8 miljoner extra på onsdag
Kvällens fartfest kom i snabbloppet där hetsporren Venkatesh var på sitt värsta rusarhumör.
1.11,3 var det absolut långsammaste Örjan Kihlström kunde köra första varvet då han låg raklång en bra bit före klungen.
Det gav givetvis trötta ben, istället visade sig danske Tripolini V.P. tuffast för Jeppe Juel och sänkte banrekordet till 1.12,3/2 140 meter autostart.
Spiken i kistan för spelarna kom när Västerbo Exact spurtade ner motståndet och skickade bort de fem återstående V86-kupongerna.
Utdelningen för sju rätt blev 126 518 kronor medan drygt 3,8 miljoner flyttas vidare till nästa onsdag då Åmål står som V86-värd.

Robin Johansson, Kanal 75


Uttagningslopp till unghästfinaler kittlar alltid och kanske extra mycket tidigt på säsongen.På fredagen bjuder Åby på uttagni..


Uttagningslopp till unghästfinaler kittlar alltid och kanske extra mycket tidigt på säsongen.
På fredagen bjuder Åby på uttagningslopp till Konung Gustav V:s Pokal och till Drottning Silvias Pokal.
Det handlar om fyraåringar och en fråga är vilka stjärnor har skött vinterträningen bäst?
En annan om det finns nya talanger som är redo att ta klivet?
Pokalloppen på Åby är även öppna för utlandsförra hästar och en av de mest spännanade hästarna i fredagens startlistor är förstås Uncle Lasse. Den amerikanske unghäststjärnan, som tjänat drygt 7,1 miljoner kronor, imponerade stort i Europadebuten senast på Solvalla tillsammans med sin tränare, kusk och ägare Stefan Melander. Uncle Lasse har dock dragit sämsta utgångsläget med spår 8 bakom startbilen i sitt försök som körs som V64-4. De tre främsta i varje uttagningslopp går vidare till finalen som avgörs på Åby 14 maj med ett förstapris på 928 830 kronor.
Det blev fem uttagningslopp för stona i Drottning Silvias Pokal och det innebär att de två främsta i varje uttagningslopp plus de två högst seedade treorna går till final. Även stofinalen avgörs på Åby 14 maj med ett förstapris på 928 830 kronor.
Timbal vann flest lopp av alla i fjol med hela 14 segrar. I år har Robert Berghs segermaskin inlett med två raka och hon blir troligen favorit i sitt uttagningslopp som körs som V64-1.
Oaks-vinnaren Spoil Me, som tjänade drygt 3,2 miljoner kronor sin debutsäsong i fjol, lottades till spår 12 i sitt uttagningslopp som körs som V64-5.

Startlistor
Uttagning Konung Gustav V:s Pokal
2 140 meter autostart
1. Clemenza Am - Lutfi Kolgjini
2. Total Darkness - Johnny Takter
3. Centaure Fromentro - Christoffer Eriksson
4. Insert Ecus - Stefan Söderkvist
5. Poet Broline - Peter Untersteiner
6. M.T.Kingofthehill - Björn Goop
7. Pythagoras Face - Örjan Kihlström
8. Takestwoforatango - Conrad Lugauer
9. Xceed G.T. - Per Lennartsson
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Konung Gustav V:s Pokal
2 140 meter autostart
1. In Vain Sund - Erik Adielsson
2. Calypso Am - Stefan Söderkvist
3. Endurance - Torbjörn Jansson
4. Rhapsody Ås - Kenneth Haugstad
5. Favorite Boko - Peter Untersteiner
6. Telecomando O.K. - Björn Goop
7. Pajas Face - Johnny Takter
8. Uncle Lasse - Örjan Kihlström
9. Tumble Dryer - Christoffer Eriksson
10. Taffy - Per Lennartsson
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Konung Gustav V:s Pokal
2 140 meter autostart
1. Fonda Boko - Tony Wallin
2. Farzad Boko - Roger Malmqvist
3. Breidabliks Nubbe - Conrad Lugauer
4. Nobel Southwind - Peter Untersteiner
5. Falco di Quattro - Christoffer Eriksson
6. Gijon - Johan Untersteiner
7. Sir Corneliani - Carl Johan Jepson
8. Knifetown Winner - Erik Adielsson
9. Tobin Kronos - Örjan Kihlström
10. Cruzado Dela Noche - Björn Goop
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Konung Gustav V:s Pokal
2 140 meter autostart
1. Bellino B. - Conrad Lugauer
2. Gambino Degato - Johan Untersteiner
3. Pampalo - Björn Goop
4. Alan Wadd - Jorma Kontio
5. Fighting Bax - Örjan Kihlström
6. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
7. D.D's Perseverance - Per Lennartsson
8. Calno de Pebrisy - Christoffer Eriksson
9. Target Kronos - Adrian Kolgjini
10. Flash Håleryd - Peter Untersteiner
Förstapris: 100 000 kronor

Startlistor
Uttagning Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1. Borups Orkide - Christoffer Eriksson
2. Natalie de Vie - Erik Adielsson
3. Christine Sixteen - Johnny Takter
4. Princess Face - Lutfi Kolgjini
5. Wiclet Hanover - Olof Thorson
6. Bacio - Björn Goop
7. Keypad - Per Lennartsson
8. Amity - Torbjörn Jansson
9. Ilona Håleryd - Peter Untersteiner
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1. Faye Bros - Jorma Kontio
2. Kryssa Futura - Christoffer Eriksson
3. Salma Silvio - Björn Goop
4. Flavia Boko - Joakim Wallin
5. Majett - Johnny Takter
6. Timbal - Robert Bergh
7. Digital History - Torbjörn Jansson
8. Creme de la Creme - Anders Svanstedt
9. Ilyaand Over Halls - Per Lennartsson
10. In Toto Sund - Örjan Kihlström
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1. Sangria Knight - Peter Untersteiner
2. Tweet Hanover - Per Lennartsson
3. Youlo - Stefan Söderkvist
4. Treasure Kronos - Christoffer Eriksson
5. Swiss Account - Erik Adielsson
6. Tunika - Björn Goop
7. Kiara Sånna - Carl Johan Jepson
8. Pimpinette Face - Örjan Kihlström
9. Lonely Star - Johan Untersteiner
10. Time For Muscles - Torbjörn Jansson
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1. Awesome Annie - Christoffer Eriksson
2. Miss Montechristo - Johan Untersteiner
3. Amphibian Madness - Tommy Karlstedt
4. Otrobanda - Peter Untersteiner
5. Donatella Center - Stefan Persson
6. High Expectation - Örjan Kihlström
7. Pioneer Face - Johnny Takter
8. Bijou Bourbon H.M. - Conrad Lugauer
9. Causette d'Atout - Björn Goop
10. Spoil Me - Kenneth Haugstad
Förstapris: 100 000 kronor

Uttagning Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1. Dreamgirl Hornline - Jan Henriksson
2. Beachmountain G. - Christoffer Eriksson
3. Touch Of Elegance - Örjan Kihlström
4. Pasithea Face - Adrian Kolgjini
5. Rum Swizzle - Per Lennartsson
6. Angel Rain - Robert Bergh
7. Tres Bien Ås - Johnny Takter
8. West Coast - Björn Goop
9. Kendra Silvio - Erik Adielsson
10. Celebreightr - Johan Untersteiner
Förstapris: 100 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-17 2015-12-17 Åby-5 2140/1 0 19.9g 70
2015-11-22 2015-11-22 Åby-5 2140/6 1 15.9g 46
2015-11-03 2015-11-03 Axevalla-2 2140/4 4 18.6g 45
2016-12-31 2016-12-31 Mantorp-7 Stefan Söderkvist 2140/5 A 0 15.7g 86
2016-12-12 2016-12-12 Halmstad-5 Stefan Söderkvist 2140/6 A 1 16.0 17
2016-11-21 2016-11-21 Färjestad-9 Stefan Söderkvist 2640/6 A str
2016-11-08 2016-11-08 Axevalla-3 Stefan Söderkvist 2140/3 B 0 g 37
2016-10-02 2016-10-02 Årjäng-8 Stefan Söderkvist 2640/13 A str
2016-08-04 2016-08-04 Åby-6 Stefan Söderkvist 2640/8 A str
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-6 Stefan Söderkvist 2140/7 B 0 14.0 52
2016-06-26 2016-06-26 Kalmar-7 Stefan Söderkvist 2140/3 B 5 14.4g 47
2016-06-15 2016-06-15 Vaggeryd-5 Stefan Söderkvist 2140/1 B 1 13.7 23
2016-05-31 2016-05-31 Åby-2 Stefan Söderkvist 2140/3 B 1 12.8 60
2016-05-16 2016-05-16 Halmstad-1 Stefan Söderkvist 2140/1 C 3 15.1g 40
2016-04-29 2016-04-29 Åby-6 Stefan Söderkvist 2140/2 D 0 g 517
2016-04-20 2016-04-20 Åby-2 Stefan Söderkvist 2140/7 B 4 14.9 225
2017-11-28 2017-11-28 Jägersro Trav-9 Stefan Söderkvist 2140/7 B str
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-5 Stefan Söderkvist 2640/2 B 3 17.6 59
2017-02-04 2017-02-04 Åby-3 Stefan Söderkvist 2660/11 B 1 15.7 37
2017-01-12 2017-01-12 Åby-5 Stefan Söderkvist 1640/1 B 1 13.2 25ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se