Calle Laday travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Calle Laday travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Calle Laday har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Calle Laday har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Calle Laday


 Ulrika Rehn med stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik har i 15 års tid tillhört banans mest framgångsrika amatörer. Eter..


 
Ulrika Rehn med stallet i Arnäsvall i Örnsköldsvik har i 15 års tid tillhört banans mest framgångsrika amatörer.
Eternel hette hästen som var i gång i början av 2000-talet. Bästa hästen för dagen är Voulez Vous, en sjuårig valack med en färsk seger i bronsdivisionen i raden.
I Östersund i juli handlade det om startbil. På lördag måste den smånervige Örnsköldsviks-hästen klara spår fem i volten V75-6 för att det ska bli ännu en seger.
Det är mycket för att det V75 på Solänget som Voulez Vous ska få prova på.
- Vi skulle aldrig ha åkt långt och chansat nu när det är voltstart. Fast egentligen har vi ingen statistik på det där. Det är någon enstaka gång vi provat volt och det har inte fallit så väl ut. Han är lite speciell och det är risk att den här stora hästen lätt blir för ivrig, säger hon.

V75-dubbel på Dannero
Mycket går annars Ulrika Rehns väg för dagen. Det tio hästar stora stallet hon driver på fritiden med sambon Pelle Sundqvist har plockat tre V75-segrar under sommaren.
Voulez Vous vann bronsloppet i Östersund i juni. I augusti styrde Ove A Lindqvist in Tip Jar och Lollipop Girl till en dubbelseger på Dannero V75.
- Ove har kört bra och varit med och bygga upp hästarna. Han har mycket idéer om skor och balans och mycket kunskaper om hästar som kanske inte är de allra enklaste. Det är mycket därför vi använt Ove som kusk på slutet, säger Ulrika Rehn.

Springspåren kommer över?
Voulez Vous har kapacitet som duger gott i omgivningar som lördagens. Vad säger Ove A Lindqvist om tränarens galoppnojande?
- Nja, han är svår i voltstart men kan lika gärna gå iväg felfritt. Mycket beror på om hästarna på springspåren hittar av starten och ”kommer på” honom. Då är det risk att osäkerhetskänslan tar över. Men tar han i trav första steget tror jag att han går iväg. Hästen duger i de här klasserna. Den långa distansen ska vara en fördel också, tror Ove A Lindqvist.
Voulez Vous har två raka segrar i vardagsloppen på slutet och kommer med bra form enligt tränare Ulrika Rehn.
- Kanske är det lite för långt mellan starterna  för att vara riktigt perfekt? Annars känns det inte som att det är några nackdelar på lördag…bortsett från spåret då. Ett chansstreck. Även om han trampar iväg så är det några stentuffa motståndare. Bålsta Palema, Calle Laday och Linus Boy är tre mycket bra hästar.

Teardrop het hemmahäst
B-O Månsson tippar i programmet och menar att bronsloppet, V75-6, kan vara dagens tuffaste med många formkort.
I huvudloppet Silverörnen får fjolårsvinnaren Shadow Woodland tipsettan från ett passande spetsläge. Magnus Jakobssons Fossens Bonus är en av flera utmanare i en öppen upplaga av loppet menar han. 
- Voulez Vous från ett femte i brons låter inte bra. Ulrika Rehns häst är ändå hetaste hemmahästen tillsammans med Kenneth Thelins Global Teardrop (V75-5) som ju skrällvann ett V75-lopp förra året och börjar komma i form igen, säger B-O Månsson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla-tränaren har sina fyra bästa hästar i stallet i startlistorna de närmaste dagarna. Samtliga inom V75. Under onsdagen startar kullto..


Solvalla-tränaren har sina fyra bästa hästar i stallet i startlistorna de närmaste dagarna. Samtliga inom V75. Under onsdagen startar kulltopparna Policy Of Truth och Grant Boko i uttagningsloppen till Svenskt Travderby. På fredag gör gulddivisionsvinnaren Shadow Woodland en minicomeback efter halsbekymmer. Och på lördag ska Nadal Broline utmana Propulsion och övriga i miljonloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker.
- Det är tacksamt att få träna så fina hästar. Jag har hellre ett kvalitetsstall än en större mängd och har rensat ut en del hästar nu när unghästarna ska in. Efter första halvan av september kommer ettåringarna in i träning och då ökar antalet igen, säger Reijo Liljendahl som just nu har 66 hästar på träningslistan.

”Policy Of Truth – en blivande elithäst”
I fjol tog Policy Of Truth en imponerande seger i E3-finalen från dödens. Han var sedan ytterst nära att även vinna Svenskt Travkriterium där han blev tvåa. I år har hästen gjort fem starter och tagit två segrar och två andraplatser. Senast var han tvåa bakom Diamanten i ett större fyraåringslopp i Eskilstuna. Nu väntar uttagningslopp till Svenskt Travderby där de två främsta från varje försök går vidare till finalen på Jägersro, söndagen den 3 september med två miljoner kronor till vinnaren. Policy Of Truth fick ett perfekt läge med innerspår i sitt försök.
- Policy Of Truth (V75-1) har inte startat så många gånger i år då vi har siktat mot de stora loppen under hösten. Innerspåret är ett bra utgångsläge för honom eftersom han är snabb ut och han går på alla distanser. Han gick bra till slut i Eskilstuna i ett lopp som det var dåligt tempo i. Jag tror och hoppas att toppformen sitter där nu, säger Reijo.
- Det är klart att han ska ha en vettig chans att vinna här. Hästen är så bra att han är en av dem som kan vinna Derbyt. Men det är många parametrar som ska klaffa, det gäller inte bara att ha hästen i full form, man måste ha det rätta flytet i loppen också.
- Han har utvecklats till i år men det har de andra toppfyraåringarna också gjort. Bredden på toppen blir bredare och bredare. Vi har många fina hästar i Sverige men Policy Of Truth kommer att utvecklas ytterligare och jag tror att han är en blivande elithäst. Han är startsnabb, björnstark och har bra löphuvud.

”Han kan vara med i Derbyt”
Reijo Liljendahl har även med Grant Boko i derbykvalen och även han tillhör kulltoppen. I fjol vann Grant Boko bland annat finalen i Breeders Crown och i år har hästen varit med i både Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Grant Boko (V75-3) har varit med i två stora finaler och gjort det bra men haft besvärliga utgångslägen. Han var tvåa i försöket till Kungapokalen och missgynnad av hård bana då. Sedan galopperade han när han var gott gåendes i finalen. I Sprintermästaren gjorde han två riktigt bra lopp från dåliga lägen. Så hästen har gjort det bra utan att få sätta pricken över i:et, säger Reijo.
- Nu har han inte startat på ett tag och jag har kört ett skarpare rundbanejobb hemma efter 1.18 full distans. Hästen känns stark och gick även ett lättare jobb i dag (måndag) och kändes fin. Nu har han bakspår igen men blir det inte alltför mycket krångel kan han vara med i Derbyt. Vi maxar allt med båda hästarna och de tävlar barfota runt om och i jänkarvagn. När det är derbykval gäller det att inte spara på något.

”Shadow Woodland var sjuk i Finland”
Om vi sedan hoppar vidare till fredagens V75-tävlingar på Bergsåker är det dags för en annan av Reijo Liljendahls topphästar att starta. Det är Shadow Woodland som startar i den andra V75-avdelningen från spår fyra bakom bilen över kort distans. Shadow Woodland började med två raka segrar i år, årsdebuterade med att vinna i Gulddivisionen, men senast var han inte som bäst i ett storlopp i Finland.
- Shadow Woodland (V75-2) var tyvärr sjuk och hade en halsinfektion i Finland. Vi kollade upp honom innan vi åkte och då såg allt bra ut men sedan i loppet var han katastrofdålig. Det är bara att glömma det och sedan han blev frisk har han tränat på hemma. Jag har kört 1.18 full distans och hästen känns bra, stark och rejäl. Han är jäkligt startsnabb och även om det finns några startsnabba hästar innanför så måste jag tro att han har vettig chans. Barfota runt om.

Du har även en fin treåring till start på fredag, Evazan Am i V75-4 från spår nio som har tagit tre segrar på fem starter. Chanserna där?
- Evazan Am (V75-4)
är en jättebra häst som vi siktar mot Kriteriet med och har matchat för höstens stora lopp. Han gick otroligt bra i Eskilstuna när han vann näst senast men gången efter krånglade det för honom i Mantorp. Hästen har ingredienserna som en bra häst ska ha och möjligen blir det lite lättare balans nu. Jag tror att vi tar bort sulorna och kanske att vi kör barfota bak också.

”Nadal Broline kan vinna loppet”
Reijo Liljendahl avrundar på lördag genom att sela ut sin stjärnhäst Nadal Broline i Sundsvall Open Trot. Detta i en omgång som kryddas av en stor jackpot då det är V75 Summer Heat Grand Final och en ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor enbart på sju rätt. Nadal Broline kommer från seger i ett enklare gäng och har innan dess tampats mot de bästa i Årjängs Stora Sprinterlopp och Norrbottens Stora Pris där han blev fyra i båda loppen. Nu har han spår nio i Sundsvall Open Trot.
- Nadal Broline (V75-6) vann på ett bra sätt med mycket krafter kvar senast efter ett snabbt slutvarv. Han hade tussarna kvar och har känts fin efteråt. Han har fått ett nästintill idealiskt utgångsläge med spår nio och rygg på en väldigt startsnabb häst (Oasis Bi). Han sitter direkt i andraspår och det känns bra. Jag hoppas att det blir ett vettigt underlag på Bergsåker för hästen kräver bra med fäste. Jag tror nog att han är en av de som kan vinna loppet. Propulsion har varit jäkligt imponerande men Nadal var inte så långt efter honom i Boden och då var han heller inte helt kurant den dagen och hade lite problem med halsen. Så jag hoppas att vi kan plocka de tiondelarna på lördag istället. Barfota runt om och inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

Till sist, du har även med Calle Laday i V75-7 på Bergsåker på lördag. Chanserna där?
- Calle Laday (V75-7)
gick faktiskt bra på Romme senast. Det gick sakta mitt i loppet och snabbt sista sexhundra metrarna ute i spåren. Innan dess hade han två raka och hästen är på väg mot toppformen. Han står egentligen ganska hårt inne i Bronsdivisionen men har kvaliteter att hävda sig mot de bästa och visade i fjol att han duger i V75. Han är gynnad av 2600 meter och jag tycker inte att han är helt chanslös. Barfota fram som vanligt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla-tränaren är på väg mot ett rekordår och stallets hästar har hittills sprungit in drygt 14,2 miljoner kronor. Därme..


Solvalla-tränaren är på väg mot ett rekordår och stallets hästar har hittills sprungit in drygt 14,2 miljoner kronor. Därmed är siffrorna från i fjol krossade då inkörda pengar slutade på 11,8 miljoner.
- Det har varit ett bra år och vi har haft en stegring på siffrorna varje år, säger Reijo Liljendahl som har strax under 100 hästar i träning.
Treårige Policy of Truth är en av kullens absolut bästa hästar. I somras vann han E3-finalen i suverän stil från utvändigt om ledaren. I Kriteriet blev han tvåa efter att ha blivit nerspeedad av en smygkörd Deimos Racing i sista stegen. Trots att andraplatsen var värd två miljoner kronor hade tränare Liljendahl svårt att glädjas kort efteråt och visade vilken vinnarskalle han är.
- Nej, fan alltså, jag brukar säga att det är ingen som kommer ihåg en tvåa. Det är klart att resultatmässigt och penningmässigt var det väldigt bra för vår del. Men man vill ju vinna och det är det som gäller när man strider om det. Speciellt de här stora loppen. Man vet inte när chansen kommer nästa gång, om den nu kommer överhuvudtaget, säger Reijo.

”Lång säsong – men känns bra”
Policy of Truth har tagit sju segrar och två andraplatser på tio starter och sprungit in drygt 3,4 miljoner kronor.
- Jag tycker om hästen, han är fantastisk. Han har visat att han är en kulltopp och har ingredienserna för att fortsätta att utvecklas till att bli riktigt bra, säger Reijo.
På söndag avgörs finalerna i Breeders Crown i Eskilstuna. Det är säsongens sista riktigt stora lopp för de tre- och fyraåriga hästarna. Policy of Truth är favorit i sin final efter en mycket lätt seger i semifinalen. Det är V75 även på söndag och det här loppet avslutar omgången. Tränare Liljendahl är optimistisk och tror på bra chans.
- Policy of Truth (V75-7) fick ett lämpligt lopp i semifinalen och vann med krafter kvar. Han hanterade det besvärliga banunderlaget på ett bra sätt och nu är det finalen som gäller.
- Jag är medveten om att det har varit en lång säsong men hästen känns bra och är pigg och fräsch. Det brukar kunna komma någon skräll i de här loppen när det är sent på säsongen och hästarna har varit igång länge. Men jag tycker som sagt att han känns bra och är nöjd med honom. Det var värdefullt att han fick ett litet break i somras inför höstens tuffa uppgifter.
- Nu hade vi tur i spårlottningen och läget är perfekt. Det är klart att jag har förhoppningar på honom och det är sista starten för i år. Jag hoppas att han får sätta pricken över i:et och det hade varit kul att få avsluta med en storloppsseger, säger Reijo Liljendahl.

”Grant Boko känns bättre nu”
Reijo har även med Grant Boko i finalen av Breeders Crown för de treåriga hingstarna och valackerna. Grant Boko vann sin semifinal från ledningen och har innerspår i finalen.
- Grant Boko (V75-7) fick återigen gå ett tufft försök och blev manglad under vägen. Precis som inför Kriteriet. Det är man ju mindre nöjd med när man tänker på fortsättningen. Men faktum är att han har tagit loppet bättre än vad han gjorde mellan försök och final i Kriteriet. Jag har kört med honom i dag (torsdag) och då kändes han bra.
- Det är en häst under utveckling och han har visat en bra utvecklingskurva. Vi har medvetet sparat honom till hösten litegrann. Han kan öppna rätt så bra och Uffe får lägga upp taktiken från innerspåret.
Några ändringar i balans och utrustning på dina finalister?
- Jag tror att det blir svårt med barfotakörning eftersom det ska komma snö i helgen. Blir det snöslask och är grovt material på banan så är det inte bra med barfota. Om så blir fallet så lutar det åt att det blir skor bak på båda två, alltså skor runt om.

”Är bättre än raden – en outsider”
Reijo Liljendahl har ytterligare tre hästar till start i söndagens V75-omgång. Han kommenterar dem så här.
- Calle Laday (V75-1) gick väl rätt så okej senast men han gillar inte när det stänker på honom och därav galoppen. Han var inte tom i det läget och hade innan dess haft en träningsperiod och tränat bra. Det har han även fortsatt att göra efteråt och hästen är klart bättre än raden. Han är snabb ut och skulle han komma till ledningen ökar chanserna. Jag tycker att han kan vara en outsider.
- Gloria Sund (V75-3) är jämn och säker och hängde med helt okej senast men får svårt att vinna här.
- MA Running (V75-3) har haft en bra säsong och visat en fantastisk utveckling. Hon gick bra på Romme senast och hade inte startat på ett tag innan dess. Hon kanske kan vara närmare Nancy America i mål den här gången när hon nu har ett lopp i kroppen.

Michael Carlsson, Kanal 75


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de ..


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de två främst placerade i respektive lopp går vidare till finalen på Jägersro 4 september, där evig ära och två miljoner kronor väntar på vinnaren. Förhandsfavoriten Readly Express drog spår tre i sitt försök. Värt att notera är också att ett sto tar upp kampen med grabbarna, Lutfi Kolgjinis Pasithea Face.

Uttagningslopp 1, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Breidabliks Nubbe – Christoffer Eriksson
2. Olympic Torch – Torbjörn Jansson
3. Ready To Flex – Erik Adielsson
4. Isor Håleryd – Peter Untersteiner
5. Scarlets Mirakel – Robert Bergh
6. Scarlet Ribb – Ulf Ohlsson
7. New Muscle Ås – Björn Goop
8. Farzad Boko – Roger Malmqvist
9. Francesco Boko – Per Nordström
10. Frank W. – Hugo J:r Langeweg
11. Ottens Casher – Örjan Kihlström
12. Hawk Cliff – Jorma Kontio
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 2, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Mellby Duke – Peter Untersteiner
2. Pampalo – Björn Goop
3. Readly Express – Jorma Kontio
4. Pythagoras Face – Örjan Kihlström
5. Conrads Definitif – Thomas Uhrberg
6. Toddler – Christoffer Eriksson
7. Bacan Degato – Veijo Heiskanen
8. Flynn Boko – Hannu Torvinen
9. Cupido Sisu – Per Lennartsson
10. Pirate Broline – Erik Svensson
11. Totally Secret – Ulf Ohlsson
12. Gambino Degato – Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 3, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. In Vain Sund – Örjan Kihlström
2. Falco di Quattro – André Eklundh
3. Bryssel – Björn Goop
4. Angle Of Attack – Robert Bergh
5. Palermo Broline – Erik Adielsson
6. Favorite Boko – Stefan Söderkvist
7. Target Kronos – Adrian Kolgjini
8. Bottnas Commandeur – Torbjörn Jansson
9. Pajas Face – Christoffer Eriksson
10. Flash Håleryd – Peter Untersteiner
11. Xceed G.T. – Per Lennartsson
12. Tjacko Zaz – Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 4, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Conny Sisu – Veijo Heiskanen
2. Calle Laday – Ulf Ohlsson
3. Sambuca Knight – Robert Bergh
4. Day Or Night In – Johan Untersteiner
5. Oscar Rhode – Björn Goop
6. Pasithea Face – Lutfi Kolgjini
7. Fat Tony – Hugo J:r Langeweg
8. Tromb Access – Peter Untersteiner
9. Mellby Demon – Jorma Kontio
10. Sevilla – Per Nordström
11. Tadpole – Håkan K Persson
12. Globalsatisfaction – Erik Adielsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 5, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Wingait C.H. – Stefan Persson
2. Trabant-Jorma Kontio
3. Zoko Lane – Thomas Uhrberg
4. Mellby Drake – Robert Bergh
5. Denver Brodde – Jimmy H Andersson
6. Fighting Joe – Tom Horpestad
7. Please Mr Please – Veijo Heiskanen
8. Ceasar Sisu – Örjan Kihlström
9. Nappa Scar – Per Lennartsson
10. Clemenza Am – Lutfi Kolgjini
11. Dragster – Roger Malmqvist
12. Nobel Southwind – Peter Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 6, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Copimade – Jörgen Westholm
2. Run Ceasar Run – Robert Bergh
3. Gijon – Johan Untersteiner
4. Tellmeastory – Veijo Heiskanen
5. Erik Sting – Erik Adielsson
6. M.T.Kingofthehill – Björn Goop
7. Heavy Sound – Kenneth Haugstad
8. Casanova Sisu – Örjan Kihlström
9. Tumble Dryer – Christoffer Eriksson
10. Herakleitos F. – Adrian Kolgjini
11. Poet Broline – Peter Untersteiner
12 Sir Corneliani – Thomas Uhrberg
Förstapris: 200 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Loppet var helt odramatiskt. Ändå är det på euforiska fingrar som undertecknad skriver om fenomenet Readly Express.Vilken uppvisning. Vilk..


Loppet var helt odramatiskt. Ändå är det på euforiska fingrar som undertecknad skriver om fenomenet Readly Express.
Vilken uppvisning. Vilken stil. Vilken häst.
När Jorma Kontio och Readly Express övertog ledningen från Ulf Ohlsson och Calle Laday i Fyraåringstestet, V86-8, var loppet över. Ingen kunde hota fjolårets Kriterievinnare.
In i sista sväng fick hästen själv bestämma tempo och det gjorde han genom att växla upp. In på upploppet drygade han ut avståndet och i mål var han fem-sex längder före tvåan Pacific Broline med Björn Goop i sulkyn.
Tiden? 1.12,1 över 2 640 meter bilstart. Nytt svenskt rekord för fyraåriga varmblod. Ett rekord som Poochai tidigare hade på 1.12,3.
- Hästen är så otroligt bra. Han gick dessutom i mål med krafter sparade. Det är klart att jag är väldigt stolt, sa en tagen Timo Nurmos efteråt.
- Det finns mera i honom. I dag var han kanske i 90-95-procentig form. Dessutom gick han med bakskor, vilket inte är optimal balans för hans del.
Segern i Fyraåringstestet var värd 300 000 kronor. Absolut inte fy skam men Timo Nurmos har ändå siktet inställt på större uppgifter.
- Derbyt är höstens stora mål. Och Europaderbyt också. Det här var ”ett litet mellanmål”, kan man säga.

En dubbel för ägarna
Brave AB & Bro Byggnads AB äger tre hästar, varav den ena har gått till avel. Den andra är just Readly Express och den tredje är Mattias Djuse-tränade Faloria Boko. Faloria Boko fanns också på plats i Eskilstuna och gjorde precis som Readly Express – vann från ledningen.
Mattias Djuse tog över taktpinnen i ett tidigt skede och även om det hårdnade till sista biten vann Faloria Boko V86-7 säkert.
- Det här var väldigt skönt. Visst var jag lite orolig sista biten, men hon redde ut det bra. Faloria Boko är utan tvekan en de bästa i mitt stall, sa Mattias Djuse.

Tredje raka för Backorder
Femåriga Backorder fortsätter imponera och under onsdagen kom tredje raka segern, vilket innebär att hästen nu har vunnit tio av 21 lopp.
Från positionen som andra utvändigt körde kusken Jorma Kontio till på sista långsidan och gick direkt ifrån övriga. In på upploppet i V86-5 hade Backorder 50 meter ner till närmsta ekipage och i mål var hästen knappt trött.
- Jag tror mycket på den här hästen och vi har egentligen bara väntat på att hon ska lägga i ytterligare en växel. Det är en häst för stoeliten, helt klart, sa tränaren Timo Nurmos.

Volstead aktuell för Jubileumspokalen
V86-4 blev en ensidig historia. Elitloppsmeriterade Volstead var överlägsen från början till slut och vann mycket enkelt på fina 1.11,0 över 2 140 meter, trots att kusken Örjan Kihlström slog av på takten sista biten.
- Det är helt otroligt vilka hästar ”Tarzan” (läs: Stefan ”Tarzan” Melander) har. Vilken styrka det är i dom, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Och från stallbacken avslöjade skötaren Magdalena Eriksson att Volstead – troligtvis – dyker upp i startlistan för Jubileumspokalen i augusti.
- Ja, det är vad vi siktar på i alla fall. Sen får vi ju se hur det blir, sa hon.
Örjan Kihlström vann ytterligare ett lopp som kusk och det tillsammans med Roger Walmann-tränade Hochthereitis Sox i V86-3.

I övrigt noterade vi…
...att Olle Alsén hade helt rätt när han pratade om ”spännande ändringar” på M.T.Insider i V86-2. Hästen spetsade från spår sju bakom bilen och höll sedan ledningen hela vägen. Enda ekipage som kunde utmana var Torbjörn Jansson och Victor A.U.
- Det var mäktigt. Hästen blir mycket rappare barfota och det är ingen hemlighet att han trivs i ledningen. Samtidigt måste jag ge en eloge till utvändig häst och Torbjörn Jansson, som strider ända in på linjen. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så hårt till slut, sa tränaren och kusken Olle Alsén.
...att Blocket-hästen Food Money var tillbaka i vinnarcirkeln igen efter sju raka lopp utan seger. Jennifer Tillman körde och vann säkert med Thomas Jezeks ögonsten i V86-1.
...att Björn Goop, så klart, också fick vinna lopp. Det i V86-6 tillsammas med Catwalk In, som gick fortast till slut.
…att åtta rätt betalade 7 411 kronor medan sju rätt gav 54 kronor. Ingen utdelning på sex rätt innebär att jackpot väntar nästa vecka då V86 avgörs i Östersund.

Victor Sundqvist, Kanal 75


Eskilstuna är värd för veckans V86-omgång och eftersom ingen lyckades pricka in varken åtta eller sju rätt förra veckan &au..


Eskilstuna är värd för veckans V86-omgång och eftersom ingen lyckades pricka in varken åtta eller sju rätt förra veckan är det dubbeljackpot.
Elva miljoner kronor väntar till en ensam vinnare enbart på åtta rätt.
Precis som på V75 så kan det vinna flera stora favoriter på V86 och ändå ge miljonutdelning. Det är inte alls omöjligt att det börjar med en favorit redan i inledningen. Knows Nothing gjorde nyligen comeback efter sju månaders uppehåll. Men någon ringrost saknades sannerligen inte i årsdebuten. Reijo Liljendahl är känd för att hans hästar inte behöver några lopp i kroppen och Knows Nothing var inget undantag. Efter en fin resa i rygg på ledaren kom luckan i sista sväng och sedan small det bara till. Den femfaldige miljonären sprintade ifrån över upploppet till en överlägsen seger och gjorde ett mycket fint intryck. Knows Nothing vann på kanontiden 1.10,1, vilket är starka papper efter ett sådant långt uppehåll.
- Vi försöker alltid att förbereda hästarna så väl som möjligt så att de ska vara bra direkt i loppen och tåla en tuff inledning. Knows Nothing var bra, riktigt bra, säger Reijo Liljendahl.
- Jag hade förväntningar på honom inför säsongen men så gjorde han sig illa i hagen i vintras och därför tog det tid att få igång honom igen. Men nu verkar han jättefin. Det är klart att han fick en vilsam löpning men han vann med tussarna kvar och behöver inte be om ursäkt för segern. Han var överlägsen och hade kräm kvar i mål.
- Han har tagit loppet bra och känts fin efteråt. Jag körde ett jobb med honom i dag (måndag) och det var till belåtenhet.

”Samma lopp som förra gången”
Knows Nothing har spår fyra bakom bilen i V86-1 och körs av Ulf Ohlsson. Det är återigen kort distans men om det är en spik för spelarna vill inte Reijo Liljendahl sia om.
- Det är ungefär samma lopp som förra gången och jag tror att han gör en lika bra prestation igen. Allt tyder på det i alla fall. Sedan om han är en spik eller inte det får spelarna avgöra. Jag tycker att det är en bra chans. Han är snabb från start men Uffe får lägga upp taktiken. Det blir barfota runt om igen och helstängt huvudlag, säger Reijo Liljendahl.

”Barfota och helstängt – första i år”

Du har ytterligare tre hästar till start inom V86. Chanserna där?
- A Gift To You (V86-3) kör vi försiktigt med och håller på att bygga upp henne. Hon möter rätt så bra hästar och har bakspår så hon får smyga med. Inga ändringar.
- Snyting (V86-7) kommer efter ett litet uppehåll och han var inte bra i Gävle senast. Nu känns hästen klart bättre och han tränar bra. Han har visat sig kunna duga bra i sin klass och satt lite fast i V75 i Mantorp näst senast. Han kunde ha varit långt framme med lucka då. Nu får vi hoppas på bättre flyt i loppet. Det blir barfota runt om den här gången, han gick med skor senast, och sedan blir det helstängt huvudlag för första gången i år. Så det blir lite nytt på honom och jag tycker inte att han är borta här.
- Calle Laday (V86-8) är i bra form och känns fin i träningen efter Halmstad senast där han var mycket bra som tvåa i V75. Nu möter han Readly Express och även Björn Goops häst är riktigt bra. Så kan min vara trea är det bra gjort. Barfota runt om igen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-09 2015-10-09 Solvalla-1 2140/8 0
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-5 Torbjörn Jansson 2140/3 C 0 14.3 196
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/4 D 0 g 265
2016-08-24 2016-08-24 Jägersro Trav-7 Ulf Ohlsson 2640/2 D 0 14.4 329
2016-08-13 2016-08-13 Åby-8 Ulf Ohlsson 2140/12 C 0 14.9 439
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-11 Ulf Ohlsson 2640/2 D 0 14.3 410
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-9 Ulf Ohlsson 1609/5 B 2 11.7 52
2016-06-25 2016-06-25 Rättvik-6 Torbjörn Jansson 2140/3 B 5 13.0 161
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-13 Ulf Ohlsson 2100/2 A 3 13.1 31
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 2140/9 D 3 12.1 529
2016-05-14 2016-05-14 Åby-3 Ulf Ohlsson 2660/13 C 7 15.3 92
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-8 Ulf Ohlsson 2640/6 C 1 16.3 17
2016-04-08 2016-04-08 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 1640/9 A 1 14.6 16
2016-03-25 2016-03-25 Färjestad-6 Ulf Ohlsson 2140/11 C 5 15.9g 65
2016-03-09 2016-03-09 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/10 C 5 14.8 23
2016-02-05 2016-02-05 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/6 C 2 16.1 26
2016-01-27 2016-01-27 Solvalla-2 Björn Goop 2140/9 A 1 16.5 47
2017-12-22 2017-12-22 Bollnäs-4 Daniel Wäjersten 2640/1 B 2 16.1 51
2017-12-14 2017-12-14 Östersund-1 Ulf Ohlsson 2140/5 A 2 17.4 24
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 12.8 311
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-10 Ulf Ohlsson 2140/3 C 4 13.6g 111
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-10 Kim Eriksson 2640/3 C 0 g 38
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 2640/3 D 3 13.4 179
2017-08-18 2017-08-18 Romme-7 Ulf Ohlsson 2140/6 A 2 13.9 18
2017-07-27 2017-07-27 Gävle-8 Ulf Ohlsson 2640/6 C 1 14.9 21
2017-07-16 2017-07-16 Hagmyren-7 Kaj Widell 1640/6 B 1 14.7 19
2017-06-24 2017-06-24 Rättvik-1 Ulf Ohlsson 2160/7 B 5 15.9 28
2018-12-28 2018-12-28 Bergsåker-9 Daniel Wäjersten 2140/11 D 2 15.8 61
2018-12-16 2018-12-16 Bergsåker-7 Mats E Djuse 2140/1 D 1 15.7 30
2018-12-04 2018-12-04 Gävle-8 Mats E Djuse 2140/4 D 2 15.8 130
2018-11-03 2018-11-03 Östersund-9 Daniel Wäjersten 1640/1 D 5 14.6 192
2018-10-27 2018-10-27 Hagmyren-4 Ida Olsson 1640/11 C 6 15.6 82
2018-10-13 2018-10-13 Solänget-6 Eirin Bolme 2160/8 B 5 17.9 145
2018-10-05 2018-10-05 Rättvik-8 Nathalie Blom 2160/9 B 0 19.1g 35
2018-08-16 2018-08-16 Bergsåker-4 Daniel Wäjersten 2640/5 D 0 305
2018-08-05 2018-08-05 Dannero-9 Ingvar Nyberg 2140/1 C 4 16.6 29
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-5 Ulf Eriksson 1640/10 C 0 13.4 396
2018-06-18 2018-06-18 Solänget-7 Ulf Eriksson 1640/11 D 7 14.3g 248
2018-05-12 2018-05-12 Rättvik-8 Daniel Wäjersten 2140/4 B 0 256
2018-04-29 2018-04-29 Hagmyren-5 Ulf Eriksson 1640/10 B 0 16.3g 60
2018-03-09 2018-03-09 Romme-8 Kaj Widell 2140/5 A 0 17.1 71
2019-05-16 2019-05-16 Bergsåker-7 Rikard N Skoglund 2140/5 D 0 14.6 172
2019-05-04 2019-05-04 Dannero-3 Ingvar Nyberg 2140/2 C 1 16.4 17
2019-04-28 2019-04-28 Hagmyren-4 Ulf Ohlsson 2140/3 D 3 15.5 58
2019-03-01 2019-03-01 Östersund-4 Rikard N Skoglund 2140/6 D 0 15.8 150
2019-02-07 2019-02-07 Bollnäs-9 Ulf Ohlsson 1640/8 C 0 14.9 70
2019-01-29 2019-01-29 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2140/9 D 2 15.3 78
2019-01-16 2019-01-16 Bergsåker-9 Mats E Djuse 1640/9 D 0 15.5 126ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se