Calle Crown travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Calle Crown travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Calle Crown har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Calle Crown har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Calle Crown


Calle Crown för dagen med David Thomain i sulkyn, kördes till ledningen, släppte efter 800 meter. Calle Crown fick fritt mitt på upploppet ..


Calle Crown för dagen med David Thomain i sulkyn, kördes till ledningen, släppte efter 800 meter. Calle Crown fick fritt mitt på upploppet och avslutade sylvasst och han fram till en knapp seger.
Detta var Calle Crowns första seger för året och förstapriset 300 000 kronor.
Elitloppsklare Dorgos de Guez, tränad av Jean Michel Bazire, svek som stor favorit i Prix Kerjacques. Han fick problem med travet och var inte körbar över upploppet och föll tillbaka. Loppet vanns av stallkamraten Davidson du Pont tillsammans med sonen Nicolas Bazire.

Joakim Brundin, Kanal 75


På grund av sina i sammanhanget låga prissummor mellan tre och fem miljoner kronor får de starta från bakspår bakom bilen.Och nog ..


På grund av sina i sammanhanget låga prissummor mellan tre och fem miljoner kronor får de starta från bakspår bakom bilen.
Och nog handlar det om riktiga elddop för svensktrion som alla hävdat sig väl på fransk mark, men nu får ta sig an den yppersta eliten i helgens storlopp.
Bengt Simbergs Wild Love manageras för närvarande av Anders Lindqvist och slog till på Vincennes i förra veckan då hon noterade sin tredje seger för året på fransk mark.
Nu handlar det om Enghien, som bjuder på andra förutsättningar utan backe men med ett av travvärldens längsta upplopp.
Det är ingen nyhet för det sjuåriga stoet som segrade i sin enda start på Paris näst största bana, må vara i betydligt mildare konkurrens.
Även Jörgen Westholms Unique Juni kommer med bevisad knallform och seger från Vincennes i ryggen i sitt första gästspel på Enghien.
Tomas Malmqvists Calle Crown har till skillnad från de senare varit stationerad på fransk mark i flera år, där han tjänat grova pengar, men aldrig stött på motstånd av lördagens kaliber.

Frankrike mot Italien
Favoriterna startar från framspår och hemmalaget mönstrar Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont, Prix de Paris-vinnaren Etonnant plus järnstona Billie de Montfort, Chica de Joudes och framförallt Prix de France-vinnaren Delia du Pommereux – som genrepar inför sin första resa till Skandinavien och finalen av Paralympiatravet på Åby.
Lägg därtill Alessandro Gocciadoros hyperintressanta italienska duo Vivid Wise As och Vitruvio så har vi ett av vårens mest högklassiga startfält samlat i kampen om en total prissumma på cirka 1,7 miljoner kronor över 2 150 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75


I somras visade Moni Viking, då i regi Björn Goop, med segrarna i Sveriges två största styrkeprov att han var landets starkaste häst...


I somras visade Moni Viking, då i regi Björn Goop, med segrarna i Sveriges två största styrkeprov att han var landets starkaste häst.
I Frankrikes motsvarighet Prix de Paris fick han nöja sig med tredjepriset, men på lördag är den åttaårige spurtkanonen tillbaka i den franska huvudstaden för ett uppladdningslopp mot sommaren i Sverige.
Hästens franske tränare Pierre Vercruysse meddelade direkt efter Prix de Paris att lördagens Prix du Bois de Vincennes var nästa mål och att uppgiften han fått från den norske ägaren var att ha hästen i topptrim till elitloppshelgen och Harper Hanovers.
Lördagens lopp ser flera andra hästar som skulle kunna dyka upp på Solvalla sista helgen i maj om pandemiläget tillåter.
Just från Pierre Vercruysse har Tomas Malmqvist nämligen fått ta över forne unghäststjärnan Express Jet som gör sin andra start i nya regin och nu får just Björn Goop vid tömmarna.
Ble du Gers slutade trea bakom Moni Viking i Harpers och följde upp med att vinna Oslo Grand Prix. Nu kommer han ut från 25 meters tillägg och är anmäld med skor vilket talar för att tränaren Jean-Michel Bazire mest ser uppgiften som ett träningsjobb.
En betydligt tuffare konkurrent blir nog istället Diable de Vauvert, hästen som vrålspurtade till andrapriset i Prix de Paris och också ryktas vara aktuell för en turné norröver.

Wild Love mot Paralympiatravet?
En högintressant start gör även Anders Lindqvist-managerade Wild Love, som kommer från seger i Enghien och där kretsen kring hästen hoppas imponera tillräckligt för att få en inbjudan till Paralympiatravet.
Stoet ställs mot flera svenskbekantingar i Prix Jean Carbol över 2 700 meter, bland annat stallkamraten Hard Times, Malmqvists Calle Crown och forne elitloppshästen Tjacko Zaz.
Björn Goop agerar inte bara lånekusk utan plockar ut sin italienska speedkula och Sikta Mot Sjärnorna-vinnare Balsamine Font, som jagar första segern på fransk mark, i ett fyraåringslopp.
Dagens kanske största sportsliga höjdpunkt körs däremot utan svenska intressen. Superfemåringarna Gelati Cut, Green Grass och Prix d’Amerique-trean Gu d’Herpire drabbar samman i Prix Robert Auvray över 2 850 meter med cirka en miljon kronor i prispengar.

Robin Johansson, Kanal 75


Bengt Simbergs Wild Love, för tillfället i träning hos Anders Lindqvist i Frankrike, har hittat stilen på allvar efter en trevande inlednin..


Bengt Simbergs Wild Love, för tillfället i träning hos Anders Lindqvist i Frankrike, har hittat stilen på allvar efter en trevande inledning. Hon följde upp sin seger för fjorton dagar sedan med en stark andraplats via en stark avslutning.
Trea slutade Tomas Malmqvists Calle Crown som svarade för en stark årsdebut med Björn Goop i sulkyn.

Joakim Brundin, Kanal 75


Lika bra som det klaffade med positionerna vid vinsten i debuten på Vincennes 14 november, lika illa stämde det för Milliondollarrhyme i vintern..


Lika bra som det klaffade med positionerna vid vinsten i debuten på Vincennes 14 november, lika illa stämde det för Milliondollarrhyme i vinterns tredje start i Paris.
Efter att ha blivit fastlåsta i förra starten hade körande Eric Raffin uppenbarligt bestämde sig för att ge hästen chansen och valde omgående att avancera i tredjespår. Det dröjde emellertid en kilometer i 1.09-fart innan ekipaget nådde fram utanpå ledaren och när klockorna visade 1.10,8 första 1 600 meterna hade svenskhoppet pressat sig till ledning. Över upploppet tog den tuffa forceringen ut sin rätt och Fredrik B Larssons sexåring dalade till sjundeplatsen, placeringen bakom Tomas Malmqvists Calle Crown.
Segern gick Le Cello Romian som spurtade ifrån klungan med flera längder på snygga 1.10,6/2 100 meter autostart och fick gruvlig revansch för förlusten mot Milliondollarrhyme för en månad sedan.

Waiting Hill Hall tvåa
En sjätteplats blev det även för Fredrik Wallins Millie Millionaire sedan hon släppt några längder från tredje inner över upploppet i debuten på fransk mark.
Dagens bästa svensk blev istället Waiting Hill Hall, som gjorde tredje starten för Anders Lindqvist och fullföljde till andrapriset värt cirka 80 000 kronor från ledarryggen i ett långlopp för fyraåriga ston.

Robin Johansson, Kanal 75


Söndag eftermiddag kördes det första av fyra så kallade ”B-lopp”, Prix de Bretagne, på Vincennes i Paris. I B-loppen ger ..


Söndag eftermiddag kördes det första av fyra så kallade ”B-lopp”, Prix de Bretagne, på Vincennes i Paris. I B-loppen ger en plats bland de tre främsta en biljett till Prix d’Amerique. I Prix de Bretagne blev det en lugn inledning där de första 1200 metrarna travades på för klassen långsamma 1.14. Jean-Michel Bazire avvaktade först som tvåa i tredjespår med Valzer di Poggio. Men sedan gjorde han slag i saken och via ett rejält speedryck kördes hästen till ledningen. Samtidigt satt Felciciano instängd i andraspår med hästar runtomkring sig. Valzer di Poggio, som kom till start med elva raka segrar, ledde fortfarande när han plötsligt galopperade kort före mål. I en dramatisk avslutning blev det en tät slutstrid med tre hästar jämnsides över mål. Feliciano kom loss sent och avslutade vasst men fick precis på mållinjen ge sig med en nos mot Diable de Vauvert som via en rejäl avslutning hann fram precis.
Segertiden blev 1.12,8 över distansen 2700 meter och tränar gör Bertrand Le Bellier. Förstapriset var 42 750 euro. Tvåa blev alltså Feliciano och trea blev Bahia Quesnot. Dessa tre är nu klara för Prix d’Amerique den 31 januari.

Inget passande lopp
Gabriele Gelormini berättade efter loppet att hästen gjorde en jättebra prestation. Det blev inget drömlopp då tempot bara var 1.14,3 mitt i loppet och han hade varit gynnad om det hade körts i ett hårdare tempo. Gelormini tyckte det var perfekt att redan nu ha kvalat in till Prix d’Amerique och nu kan tränaren göra honom klar till den 31 januari. Det är oklart vart hästen kommer att starta nästa gång.
Moni Viking, som numera tränas av Pierre Vercruysse, satt en bit ner i kön och provade i vida spår runt slutsvängen men sågs aldrig med chans för Björn Goop. Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown galopperade i mål och diskades och hade tagit en penningplacering annars.

Ferrari B.R. slog till
I ett senare lopp på Vincennes vann Ferrari B.R. som gjorde tredje starten för sin nya tränare Jean-Michel Bazire. Den tidigare världsrekordhållaren fick en perfekt resa mestadels i andra par utvändigt av Alexandre Abrivard och kunde vänta med attacken tills upploppets början. Ferrari B.R. avgjorde till en säker seger före en våldsamt spurtande Sobel Conway som flög fram till andraplatsen men var för sent ute. Segertiden blev 1.10,9/2100a och förstapriset var 22 050 euro.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-29 2016-11-29 Jägersro Trav-1 Christoffer Eriksson 1640/7 D 3 17.4 31
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-6 Björn Goop 2640/5 B 1 15.8 16
2017-11-24 2017-11-24 Kalmar-9 Christoffer Eriksson 2140/10 A 1 13.4 22
2017-11-03 2017-11-03 Romme-7 Torbjörn Jansson 2140/8 A 2 14.3 23
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2640/5 B 1 14.7 27
2017-09-17 2017-09-17 Solvalla-12 Christoffer Eriksson 2640/9 B 3 13.4 78
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-2 Björn Goop 2140/2 B 1 14.0 25
2017-08-07 2017-08-07 Örebro-8 Christoffer Eriksson 1609/2 B 0 g 51
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-11 Christoffer Eriksson 2140/11 A 0 14.6 40
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-10 Christoffer Eriksson 2140/2 C 0 g 67
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-11 Christoffer Eriksson 2140/1 C 1 13.1 53
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-5 Christoffer Eriksson 2140/10 B 1 14.2 51
2017-05-17 2017-05-17 Jägersro Trav-2 Johan Untersteiner 2140/9 C 3 16.3 32
2017-05-05 2017-05-05 Kalmar-2 Christoffer Eriksson 2140/2 C 1 16.4 22
2018-12-23 2018-12-23 Vincennes-6 J.Ph Monclin 2100/10 A 0 71
2018-12-15 2018-12-15 Vincennes-5 J.Ph Monclin 2100/5 A 3 36
2018-11-28 2018-11-28 Vincennes-3 B Goop 2850/11 A 2 35
2018-10-12 2018-10-12 Vincennes-4 B Goop 2100/9 A 2 60
2018-09-23 2018-09-23 Vincennes-3 J.Ph Monclin 2700/4 B 1 148
2018-09-06 2018-09-06 Gävle-8 Christoffer Eriksson 1640/5 B 0
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-11 Christoffer Eriksson 2640/9 A 5 13.3 56
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-7 Christoffer Eriksson 1609/7 B 0 g 40
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-7 Christoffer Eriksson 1609/1 C 1 10.3 42
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-10 Christoffer Eriksson 2140/6 C 2 12.4 114
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Christoffer Eriksson 2140/5 D 0 g 197
2018-04-27 2018-04-27 Åby-5 Christoffer Eriksson 2140/5 D 2 13.0 25
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-5 Christoffer Eriksson 2640/8 B 3 14.2 37
2019-11-30 2019-11-30 Vincennes-3 P Vercruysse 2850/5 C 0 223
2019-11-17 2019-11-17 Vincennes-6 P Vercruysse 2100/6 C 0 173
2019-05-11 2019-05-11 Vincennes-3 J.Ph Monclin 2850/13 B 0 102
2019-02-24 2019-02-24 Vincennes-8 B Goop 2700/10 B 3 68
2019-01-20 2019-01-20 Vincennes-5 B Goop 2700/9 A 3 36
2020-12-10 2020-12-10 Vincennes-1 D Thomain 2100/15 B 0 131
2020-11-22 2020-11-22 Vincennes-4 F Nivard 2700/3 C 0 585
2020-10-16 2020-10-16 Vincennes-2 D Thomain 2875/10 B 1 67
2020-09-22 2020-09-22 Vincennes-4 P Vercruysse 2850/9 B 0 104
2020-07-04 2020-07-04 Estland-3 P Vercruysse 2875/9 A 0 28
2020-06-21 2020-06-21 Vincennes-4 B Goop 2850/2 B 2 84
2020-02-23 2020-02-23 Vincennes-5 B Goop 2700/14 C 2 71
2020-02-09 2020-02-09 Vincennes-6 P Vercruysse 2100/4 D 1 443
2021-05-28 2021-05-28 Vincennes-2 G Gelormini 2100/10 A 0 116
2021-05-09 2021-05-09 Vincennes-7 D Thomain 2100/6 B 1 31
2021-04-24 2021-04-24 Estland-7 D Thomain 2150/11 C 0 1073
2021-04-17 2021-04-17 Vincennes-7 A Lamy 2850/3 A 0 270
2021-03-27 2021-03-27 Vincennes-7 B Goop 2700/8 C 0 95
2021-03-04 2021-03-04 Vincennes-1 B Goop 2700/13 A 3 143ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se