Call Me Keeper travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Call Me Keeper travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Call Me Keeper har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Call Me Keeper har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Call Me Keeper


På söndag går anmälningstiden ut för Åby Stora Pris som i år gjorts om till en lopp över tre kilometer med startbil...


På söndag går anmälningstiden ut för Åby Stora Pris som i år gjorts om till en lopp över tre kilometer med startbil.
Loppet lördagen 11 augusti ses av många som en duell och ett möte mellan världens kanske två bästa hästar, Readly Express och Propulsion.
Stjärnorna har inte mötts sedan de var etta och trea i Prix d'Amerique i januari. Men nu ska mötet alltså bli av.
Solvallatränaren Daniel Redén ville kolla så att allt var okej med Propulsion efter det hårda loppet i tisdags på Jägersro. På fredagen fick Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen besked.
- Redén har svarat mig på sms att han är jättenöjd med Propulsion och att hästen ska starta. Det känns naturligtvis jättebra, säger sportchefen.
Pedersen har även haft kontakt med Timo Nurmos i veckan.
- Även han är nöjd med sin häst.

”Ser det inte som duell”
Lutfi Kolgjini har tidigare anmält Harper Hanover-vinnaren Platon Face till loppet på Åby. På fredagen bestämde stallet att även Rajesh Face ska vara med efter en inbjudan av Åby.
- Många ser loppet som en duell mellan Readly Express och Propulsion men så ser jag inte alls på det. Jag vill inte förringa de andra hästarna. En sådan som Platon Face är exempelvis en riktig runner up, och det finns flera andra klart gångbara som ska starta, säger Jon Walter Pedersen.
Travarrangörerna stod i kö för att få arrangera mötet mellan giganterna från Prix d'Amerique och Åbytravet gick segrande ur striden. Du måste se det som en stor fjäder i hatten ändå?
- Absolut. Det är en stor grej och mötet mellan Nurmos och Redéns hästar kommer att vara den stora snackisen. Jag vill bara inte förringa någon av de andra hästarna, säger Åbys sportchef.

Två miljoner till vinnaren
Nästa lördag 11 augusti är det dags för Åby Stora Pris. Ett lopp som i år gjorts om till ett lopp över 3140 meter med autostart med ett förstapris på två miljoner kronor.
Hittills klara för Åby Stora Pris är: Call Me Keeper, Mindyourvalue W.F. Platon Face, Rajesh Face, Coquin Bebe, Propulsion, Readly Express och Zenit Brick.

Mikael Wikner, Kanal 75


Hans R Strömberg tog hand om ledningen med On Track Piraten men släppte villigt när Adrian Kolgjini körde upp utvändigt. Väl i spe..


Hans R Strömberg tog hand om ledningen med On Track Piraten men släppte villigt när Adrian Kolgjini körde upp utvändigt. Väl i spets skapade Platon Face en lucka till övriga fältet och öppnade första varvet på kilometertiden 1.13,0. Ingen av konkurrenterna mäktade med att jaga ifatt Platon Face som enkelt kunde bärga sin femte raka seger.
- Pappa kallade honom för Nahar när han var två år. Han visste att kapaciteten fanns där och att det kommer ta väldigt lång tid. Han har ju strulat mesta delen av sin karriär, det är nu de senaste fem starterna som han har fått polletten har trillat ned, sa segerkusken som även blickade fram mot nästa uppgift i Åbys Stora Pris.
- Det känns inte som att det är tomt heller, det är växlar sparade. Vi har inte provat att rycka tussarna på honom och han har bakskorna kvar.
Favoriten Call Me Keeper slutade tvåa efter ett tufft lopp i första positionen utvändigt.
- Vi får ta med oss att hästen var väldigt bra och att han fungerade i jänkarvagn, sa tränaren Daniel Redén efteråt.

”Fy fan vad kul”
Trippeltravet är i full gång på Axevalla och gladast på lördagen var hemmatränaren Pär Hedberg när Southwind Feji tog sin 18:e seger i 23:e starten. Femåringen syntes inte till alls under loppets gång men när det var 200 meter kvar satsade Mikael J Andersson allt på ett kort och Southwind Feji stod för en strålande avslutning när hon rundade hela fältet.
- Det var otroligt, som hon gick. Hon bara krigade och krigade hela vägen in, nej det var häftigt, sa en segerrusig tränare som sammanfattade sina känslor kort och koncist.
- Det här var riktigt skönt alltså.
En annan lycklig vinnare var Anna Isabelle Karlsson som bjöd på en härlig segergest när Rafiki Fri spurtade ned konkurrenterna i lärlingsloppet. William Ekberg höll i taktpinnen med Joie Au Coeur H.C. men in i sista sväng attackerade flera hästar i tredje- och fjärdespår. Oboy C.D. hade övertaget in på upploppet men när Rafiki Fri kom farande var alla andra chanslösa.
- Jag är så himla glad, fy fan vad kul. Det var vår tur nu. Han blir lätt störd och får köras för att det ska fungera för honom och i dag fungerade allt, sa en lättad Anna Isabelle Karlsson i vinnarcirkeln medan tränaren Hans Karlsson firande hemma i tv-soffan.

Skrällar och miljonregn
Victory Kåsgård tog hem bronsdivisionen i övertygande stil. Flemming Jensen fick en perfekt start och laddade förbi favoriten Araw Hoss i första sväng. Därifrån var det öppet mål för det danska ekipaget. Waikiki Silvio fällde också favoriterna i klass II-loppet. Karl Sjöhammar ledde loppet igenom men fick se sig besegrad när Björn Goop måttade in sin egentränade fyraåring. I silverdivisionen bjöds det på en rejäl skräll av Zoko Lane som tog årets första seger och bidrog till en hög utdelning på V75. Thomas Uhrberg körde enprocentaren som tränas av Roger Persson.
En favorit som infriades var Timo Nurmos Roheryn som hade Jorma Kontio i sulkyn. Trots en tuff resa utvändigt ledaren höll sexåringen undan för en snabbt avslutande Yankee Boy i klass I-loppet.
Utdelning för sju rätt på V75 blev 2 107 985 kronor, sex rätt gav 9 377 kronor och fem rätt 489 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Det är Midnattstrav lördag kväll i Boden och V75-omgången kryddas av en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kron..


Det är Midnattstrav lördag kväll i Boden och V75-omgången kryddas av en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor enbart på sju rätt. Kvällens sportsliga höjdpunkt kommer i avslutningen där stjärnhästarna jagar förstapriset på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris. Storfavorit är Propulsion som har vunnit det här loppet två år i rad. Han kommer närmast från två andraplatser i både försök och final av Elitloppet. Tränaren Daniel Redén ger senaste nytt.
- Propulsion (V75-7) har gjort otroliga lopp på slutet och gick en ruggig finish i Elitloppet. Det känns som att han har steppat upp ytterligare efter Elitloppet och så har det varit varje år. Han verkar gilla sommaren och det någonting som går i cyklerna på honom att han har blivit som bäst den här tiden varje år, säger Daniel Redén.

”Bodens banunderlag – ett av landets bästa”
Propulsion har spår tio och körs av Örjan Kihlström. Tränare Redén är optimistisk och tror på en ny seger i Norrbottens Stora Pris för sin 15-faldige miljonär.
- Jag räknar med en minst lika bra prestation som senast och att distansen nu är femhundra meter längre är till hans fördel. Han är både snabb och stark och Örjan har väl flera valmöjligheter. Hästen trivs på Bodens banunderlag som har ett av landets bästa och då får han bra med fäste. Sedan är det så lugnt där uppe. Det blir inga ändringar och jag är väldigt optimistisk.

”Kommer att göra ett jäkligt bra lopp”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V75 efter att han fått stryka Sorbet för feber på fredagsmorgonen. Men kvar i Norrbottens Stora Pris är stallkamraten Call Me Keeper från spår tre med Per Linderoth i sulkyn. Han kommer närmast från en andraplats i Harper Hanovers lopp.
- Call Me Keeper (V75-7) har gjort otroligt starka insatser på slutet utan att få räcka till seger. Men jag tror att distansen nu är mycket bättre för honom och att gå ner från tretusen till tvåtusen meter tror jag att han kommer att tycka är kul. Han kommer att göra ett jäkligt bra lopp och jag hoppas att han är bland de tre, säger Redén.

”Grym comeback – kommer att leverera”
När det gäller Don’t Mind Me i den femte avdelningen så tillhör han outsiderskaran. Hästen gjorde comeback under elitloppshelgen och spurtade ursinnigt till en andraplats.
- Don’t Mind Me (V75-5) svarade för en grym comeback och spurtade bra och Örjan ryckte ingenting. Spår tio är bra och han får smyga med och han sprang 1.10 åkandes i fjol när han var i toppform. Sedan har det krånglat lite men jag tycker att han är på väg tillbaka till den formen. 2600 meter har han inte startat över så många gånger men jag tror att han gör ett bra lopp och han kommer att leverera i sommar.

Kanal 75


Tio hästar gör upp om ett förstapris på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris i Boden sent lördag kväll. Midnattstravet &ndas..


Tio hästar gör upp om ett förstapris på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris i Boden sent lördag kväll.
Midnattstravet – med första V75-start så sent som 20.30 – har sett Propulsion som vinnare av huvudloppet både 2016 och 2017. Nu tar Daniel Redén en chans att vinna loppet för tredje året med världstravaren.
Timo Nurmos valde dock att avstå loppet med Readly Express som vann Jämtlands Stora pris i Östersund på lördagen.
Solvallatränaren Daniel Redén har tre hästar med i Norrbottens Stora Pris. Förutom Propulsion handlar det om Call Me Keeper och Sorbet. Övriga hästar i loppet: On Track Piraten, Makethemark, Arazi Boko, Dante Boko, Digital Ink, Nadal Broline och Nappa Scar.
Midnattstravet i Boden kryddas med en jackpot på V75 där en ensam vinnare bli runt 44 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Elitloppsvädret var på plats och lockade många till huvudstadsbanan som på lördagen värmde upp inför det som komma skall. ..


Elitloppsvädret var på plats och lockade många till huvudstadsbanan som på lördagen värmde upp inför det som komma skall.
Harper Hanovers lopp - dagens höjdpunkt - avslutade V75-omgången.
Det är sällan som hästar i den främre volten har vunnit Harper Hanovers lopp, trots det stack Lutfi Kolgjini ut hakan före loppet och sa att så blir det i år. Så sant som det var sagt. Å andra sidan blev varken loppet eller taktiken som det var tänkt.
Platon Face inledde med galopp medan Candian Rolls tog hand om ledningen och som väntat övertog. Tesio taktpinnen strax efter.
Dryga varvet från mål lät Kolgjini sin häst glida upp utvändigt ledaren och halvvarvet från mål tryckte man sig till ledningen.
Örjan Kihlström bakom Call Me Keeper försökte krympa avståndet över upploppet men Platon Face kunde ta en bekväm seger till slut.
- Det är en fantastisk häst, han är löpärlig, stark som få och gick 1.13,1 med galopp, sade tränaren tillika kusken och utvecklade:
- Jag fick inte plats i starten och fick inte iväg honom som jag skulle. Dessutom slog han ihop och galopperade. Sedan blev det våldsam körning så jag gick fram i dödens för att få kontroll. Det gäller att ha rätt taktik i de här långloppen.

Örjan gånger två
Stoeliten bjöd på en rafflande upploppsduell.
Peace Of Mind tog hand om ledningen medan Double Exposure fick göra allt jobb själv utvändigt ledaren. Men Örjan Kihlström var kylig och måttade säkert in omgångens största favorit inför en jublande publik. Segertiden blev 1.09,6.
- Det var väldigt starkt gjort av henne att lyckas avgöra ändå trots hon fick gå utvändigt om en så pass bra häst i det tempot, sade segerkusken som först 50 meter kvar var säker på att det skulle gå vägen.
Örjan Kihlström fortsatte segertåget i finalen av Diamantstoet. Tillsammans med Rita C.D. hittade han luckan och fyraprocentaren avgjorde övertygande. Fyraåringens tredje seger i karriären fick tränaren till tränarens stora glädje.
- Det är fantastiskt, jag är så glad. Jag äger halva hästen också. Och Örjan som kusk är inte fel heller. Varför kör du inte själv frågar folk men Örjan var ju ledig, så vad fan gör man, sade en lycklig Hans R Strömberg.

”Bättre än någonsin”
V75-omgången inleddes med ett favoritfall. Disco Volante tappade aktionen en bit innan startbilen lämnade, och snabbast iväg var istället Knifetown Winner. Men Kaj Widell laddade och övertog ledningen med Magic Gwin som på upploppet stegade undan konkurrenterna.
- Tussarna som vi hade behövde vi inte använda. I dag vill jag påstå att han var bättre än någonsin, jag hade kunnat köra ett bra tag till. Han har en potential utöver det vanliga, sade Kaj Widell efter segern med Magic Gwin som Mona Winkvist tränar.
Tussarna kvar hade även Gina Schermer som enkelt avväpnade Digital Perfomer i klass II-finalen.
Rick Ebbinge körde avvaktande fram till sista 700 metrarna innan han styrde ut sin holländska i tredjespår. Därifrån hade Gina Schermer uppvisning när hon tog andra raka segern i Sverige. Jeroen W.M. Engwerda tränar.
- Första varvet kunde gärna ha fått gått lite fortare men vi hade en bra position så jag väntade tills vi kunde ta dem på upploppet. Hon gjorde ett fantastiskt lopp, summerade Rick Ebbinge i vinnarcirkeln.

Galopp eller inte galopp?
I klass I-finalen blev det hårt i mål. Atupem utmanade favoriten, som på upploppet tappade aktionen något steg, in i det sista. Domaren bedömde att det inte var fråga om galopp och tilldömde favoriten Volnik du Kras och Alessandro Gocciadoro segern.
- Hästen skyggade till för något på innerplan både första och andra varvet, det var ingen regelrätt galopp så jag blev lättad när beskedet kom att vi hade vunnit, sade den italienska storkusken och tränaren.
Favoritseger blev det även i silverdivisionsfinalen där Coktail Fortuna förlängde sin segerrad. Robert Bergh fick styra och ställa i spets och även om flera hästar utmanade till slut höll nioåringen undan säkert.
- Det var lite småsurr att vi funderade på Elitloppet med honom efter Åby men han hade ingen vinstchans där och det var väl det som tog emot lite grann. Man vill ju vara med för att tävla och vinna, inte bara delta, det är ju roligare att stå här i vinnarcirkeln, sa kusken tillika tränaren.
Sju rätt på V75 delade ut 44 047 kronor, sex rätt gav 272 kronor och fem rätt 32 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Elitloppsvädret med en temperatur långt över 20 grader har infunnit sig och hästarna ser ut att njuta i solskenet när vi rullar in mel..


Elitloppsvädret med en temperatur långt över 20 grader har infunnit sig och hästarna ser ut att njuta i solskenet när vi rullar in mellan hagarna på Furuby Gård utanför Enköping. Det är en knapp vecka kvar till årets största svenska travhändelse och endast de sista finslipande förberedelserna återstår innan det är allvar.
- Elitloppet är inte bara själva loppet utan det är hela helgen. När finalen av Elitloppet går är man nästan besviken, för då vet man att det är så långt till nästa gång. Under hela veckan byggs det upp en stämning av alla travmänniskor i hela världen. Det ringer folk från USA och varje gång man ser på telefonen att det är utlandssamtal vet man att det är frågor om Elitloppet. Då hugger det till i magen - å jävlar, nu är det dags! säger Daniel Redén.

Ville inte bli travtränare
Han har varit med i Elitloppet flera gånger tidigare och i årets upplaga har 38-åringen hemmafavoriten Propulsion (V75-4) och norske Lionel (V75-3) till start. Inte illa för en kille som inte ens hade klappat på en häst innan han under gymnasietiden började praktisera på en ridskola.
- Min morsas kommentar glömmer jag aldrig, ”vad ska du börja med hästar för, du har ju aldrig tagit i en häst”, berättar Daniel Redén och skrattar.
Men hästintresset, som väckts av tragiskt bortgångne kompisen Andreas Bergfeldt, var starkt och via en kontakt på ridskolan började Daniel Redén arbeta hos framgångsrika travtränarparet Stefan Melander och Catarina Lundström. 17 år gammal såg han för första gången Elitloppet på plats på Solvalla.
- Det var när Gum Ball vann och då stod jag på taket på Stallbacken. Sedan satt vi på E-läktaren när Moni Maker vann -98.
Året därpå var Daniel Redén själv med i Elitloppet för första gången, som skötare till fyraåringen Lucky Po (utslagen i försöket). Men några drömmar om att nå toppen som travtränare väcktes inte i elitloppsvimlet.
- Det jag visste då var att jag i-n-t-e skulle bli travtränare. Jag hade inga planer på något sådant utan jag var mer i nuet och tyckte att det var fantastiskt att vara där.

Bättre än förra året
När hårdsatsande travhästägaren Bengt Ågerup (Stall Zet) nästan tio år senare erbjöd Daniel Redén en roll som privattränare nappade han emellertid och det var startskottet på en fantastisk tränarkarriär. De senaste åren har boksluten landat på över 20 miljoner kronor inkört och storloppstitlarna har erövrats i strid ström. Men i Elitloppet saknas fortfarande en fullträff. Propulsions andraplats från i fjol är den bästa placeringen hittills.
- Förra året hade jag haft stora problem. Jag hade inte kunnat träna som jag ville, Propulsion hade varit sjuk i Finland och vi hittade inga svar och jag fick det inte alls att stämma. Sedan, de sista dagarna, gick det åt rätt håll och jag kände att han ändå var där att han kunde göra ett bra lopp. Men jag hade inga förhoppningar på en bra placering.
I år har förberedelserna gått bättre och Propulsion gav ett mäktigt styrkebesked när han i genrepet krossade motståndet och vann på 1.09,9, med skor och sulor på hovarna, tussarna kvar i öronen och gott om krafter i behåll.
- Han har varit bra i de här två starterna han har gjort nu. Det finns att slipa på i aktionen, det ska vara 100 allting, men det var mycket bättre senast på Solvalla och innerst inne vet jag att det kommer bli hur bra som helst när jag får rycka av honom bakskorna. Då blir det en helt annan ”Propp”.
- Om det hade varit i dag som Elitloppet gick, jag säger i dag för jag är skrockfull och det kan hända mycket de här dagarna som är kvar, hade jag varit mycket mer nöjd än vad jag var förra året. Han kommer vara bättre prestationsmässigt i år, det tror jag.

Försöker vässa startsnabbheten
Om Lionel blandar sig i segerstriden på söndag är det en överraskning för de allra flesta men Daniel Redén är nöjd även med honom. Hästen var senast fyra i Olympiatravets final, vilken han vann förra året.
- Lionel är en joker som aldrig har startat på 1 600 meter. Jag har lite smådetaljer som jag ska klura på i veckan och jag är inne på att han kommer att göra ett väldigt bra lopp. Jag har funderingar på hur jag ska lägga upp sista jobbet och byta något huvudlag. Jag ska försöka få honom bra mycket mer startsnabb än vad han har varit.
Den franske nationalidolen Bold Eagle är favorit till segern i Elitloppet. Han misslyckades i finalen förra året efter försöksseger på löpningsrekord och nu är det bara seger som räknas för fransmännen.
- Prestigen har jag lagt åt sidan. Vi har mött Bold Eagle så många gånger nu och vi har varit före honom några gånger men vi har fått stryk fler gånger. Det klart att jag vill slå honom men jag vill slå alla hästar som är med. Jag vill helst se att det blir dött lopp mellan mina två i finalen. Nu vet jag att det är svårt att få men det är så man måste tänka.

Daniel Redéns tidigare elitloppsdeltagare:
2013: Shaq Is Back (utslagen i försöket)
2014: Delicious U.S. (trea), Shaq Is Back (utslagen i försöket)
2016: Propulsion (fyra), Call Me Keeper (utslagen i försöket)
2017: Propulsion (tvåa), In Vain Sund (sexa), Delicious U.S. (utslagen i försöket).

Ola Johansson & Åsa Elmroth, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-02 2015-12-02 Solvalla-2 2140/2 1 14.3 12
2016-12-11 2016-12-11 Vincennes-6 O Kihlstrom 2850/2 C 0
2016-11-21 2016-11-21 Vincennes-6 F Nivard 2700/17 A 0 16
2016-09-10 2016-09-10 Vincennes-6 F Nivard 2700/2 C 0 71
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-10 Johan Untersteiner 2140/3 C 0 g 165
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-7 Örjan Kihlström 2640/9 A 2 12.3 16
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-10 Erik Adielsson 2140/10 A 1 11.4 32
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-10 Franck Nivard 1609/5 A 0 g 144
2016-05-07 2016-05-07 Vincennes-5 J.M Bazire 2700/12 A 1 13
2016-04-16 2016-04-16 Vincennes-6 F Nivard 2700/7 A 1 13
2016-04-09 2016-04-09 Vincennes-6 F Nivard 2100/8 A 1 14
2016-03-02 2016-03-02 Frankrike-3 F Nivard 2875/11 A 1 15
2016-01-10 2016-01-10 Vincennes-4 B Goop 2700/7 B 1 27
2017-12-30 2017-12-30 Vincennes-4 P Vercruysse 2875/13 A 0 50
2017-12-17 2017-12-17 Vincennes-4 D Reden 2875/14 A 0 678
2017-03-12 2017-03-12 Cagnes sur Mer-6 F Nivard 1609/11 A str
2017-02-12 2017-02-12 Vincennes-6 P Vercruysse 2100/10 B 0 623
2017-01-29 2017-01-29 Vincennes-5 P Vercruysse 2700/3 C 0 498
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-11 Örjan Kihlström 2640/2 B 2 12.7 20
2018-06-16 2018-06-16 Boden-13 Per Linderoth 2140/3 C 4 11.8 153
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-12 Örjan Kihlström 3180/12 B 2 12.2 24
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-11 Örjan Kihlström 3180/14 A 2 13.1 18
2018-04-21 2018-04-21 Finland-11 Örjan Kihlström 2100/5 B 1 27
2018-02-25 2018-02-25 Vincennes-4 B Goop 4150/5 B 0 211
2018-02-11 2018-02-11 Vincennes-4 D Reden 2100/11 D 0 1138
2018-02-04 2018-02-04 Vincennes-8 F Nivard 2700/6 B 2 25
2018-01-27 2018-01-27 Vincennes-4 O Kihlstrom 2100/5 A 0 46
2018-01-14 2018-01-14 Vincennes-6 P Vercruysse 2850/4 C 0 655
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-4 Erik Adielsson 2100/3 B strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se