Cactus travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cactus travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cactus har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-06-16 2021-06-16 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2160/12 B

Nyheter för travhäst Cactus


Att Ecurie D. ska deltaga i Elitloppet på söndag är givetvis det som tilldrar sig mest uppmärksamhet från stall Hamre under helgen, m..


Att Ecurie D. ska deltaga i Elitloppet på söndag är givetvis det som tilldrar sig mest uppmärksamhet från stall Hamre under helgen, men den alltid lika trevlige norrmannen kan dock ha ett par vinnare redan under fredagen.
I inledningen av V65® kommer Sofies Case ut och detta är ett femårigt sto som den svenska travpubliken lärt känna den senaste månaden. I slutet av april spårade hon ett lopp på V86® från start till mål, men prestationen senast var ännu bättre. Visserligen slutade hon ”bara” fyra den gången, men det var med mersmak och hon gick i mål med en hel del kräm kvar i linorna bakom vinnande Cactus. Detta i ett lopp som var stängt vid 900 000 kronor. Fredagens lopp är stängt vid 700 00 kronor.
- Sofies Case är en riktigt fin märr som har hittat toppform på sistone och hon var väldigt fin senast. Hästen har dessutom tagit det loppet på helt rätt sätt och allt har bara varit bra efter senast.
- Ska man hitta något att hacka på är det att spåret är en bit ut på vingen över den korta distansen, men samtidigt kan hon öppna och propositionen denna gång är ju bättre än den hon hade senast.
- Jag tror att Ulf hittar en bra position tack vare hennes startsnabbhet och sedan ska hon normalt dyka upp i segerstriden, berättar Frode.

"Mycket att hämta de sista hundra"
Speedrace för kallblod är en relativt ny företeelse under Elitloppshelgen. Nio hästar uppdelade på tre heat gör upp över 640 meter och vinnaren av varje försöksheat går till en final där vinnaren kammar hem 100.000 kronor och loppet går efter V65. Premiäråret i fjol slutade med norsk seger genom Särpefanten och Frode Hamre har laddat för att norrmännen ska få ytterligare en inteckning i detta speciella lopp. Detta genom den nioårige trippelmiljonären Ingbest som ska rattas av Erik Adielsson.
- Ingbest kom tillbaka till min träning för en dryg månad sedan och har hunnit med en start sedan dess. Då satt han som jumbo under vägs gång i ett lopp på Bjerke, men avslutade vasst och var fin.
- Han fick ett jobb förra veckan som han bara kändes bra i och han ska få ytterligare ett finslipande jobb inför fredagen i början av veckan.
- Hästen kan öppna bra, men detta utan att vara den där riktiga startblixten och det är inte givet att han lägger vantarna på ledningen. Däremot tror jag att han har mycket att hämta de sista hundra meterna mot denna typ av hästar. Han är redo för uppgiften på fredag, konstaterar Hamre.

"Redo för Elitloppet"
Givetvis måste Frode även ta ett gäng ord om sin superstjärna Ecurie D. inför söndagens stora slag. Hästen föll igenom helt i Paralympiatravet efter en tuff resa och efter detta valde hästens ordinarie kusk Björn Goop att överge honom för landsmannen Moni Viking. Ulf Ohlsson – som körde hästen i tävlingsdebuten – får chansen på söndag och Frode lämnar goda besked kring sin femåring.
- Ecurie D. är på gott humör inför söndagen och han är ju inte heller medveten om alla turer som varit efter Paralympiatravet.
- Han gick ett rakbanejobb i fredags och gjorde detta på mycket bra vis. Hästen känns precis som vanligt och är redo för Elitloppet, avslutar Frode Hamre som kan vara på väg mot karriärens största helg som tränare.

Robin Malmgren, Kanal 75


Meadow Roads lopp avslutade onsdagens V86® som avgjorde på Bjerke och Solvalla och i potten fanns en direktplats till Elitloppet för vinnaren.N&a..


Meadow Roads lopp avslutade onsdagens V86® som avgjorde på Bjerke och Solvalla och i potten fanns en direktplats till Elitloppet för vinnaren.
När startbilen släppte fältet så avgjorde Heavy Sound loppet mer eller mindre direkt när han ganska enkelt kunde försvara innerspåret tillsammans med sin ständige kusk Kenneth Haugstad. Den nioårige valacken såg läcker ut hela vägen och vann bekvämt på 1.10,3 över distansen 1640 meter, autostart.
- Jag trodde att Heavy skulle vara på tok för laddad, jag fick ju knappt stopp på honom i värmningen.
Såg även att Kenneth brottades med honom en hel del innan loppet, sen chockar han att ta ledningen. Det är kul, Heavy är säker. Nu har han gjort sig förtjänt av den här platsen, sa Daniel Redén.
Storfavoriten Double Exposure fick ett lopp i andra utvändigt av Örjan Kihlström och han valde att sitta kvar när attackerna bakifrån kom och stjärnstoet gick i mål med till synes mycket sparat i sin årsdebut.
- Double såg lite halvseg ut, hon kanske behövde loppet, sa Daniel Redén kort efter loppet i TV12.

Nio klara för Elitloppet
Tvåa i loppet blev Timo Nurmos-tränade Seismic Wave som svarade för en mycket stark insats från sitt utgångsläge med spår 8 bakom startbilen tillsammans med Claes Sjöström. Frågan är om inte det också var en prestation som Solvallas sportchef Anders Malmrot så småningom belönar med en rosa elitloppsbiljett? Även trean Hazard Boko förtjänat överbetyg efter en resa utvändigt ledaren.
Följande nio hästar är klara för Elitloppet 2021: Aetos Kronos (tränare: Jerry Riordan), Don Fanucci Zet (Daniel Redén), Dorgos de Guez (Jean-Michel Bazire), Ecurie D. (Frode Hamre), Heavy Sound (Daniel Redén), Hickothepooh (Trond Anderssen), Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson), Very Kronos (Svante Båth) och Vivid Wise As (Alessandro Gocciadoro).

Dubbel för Nurmos
Tioårige Jet Voice var piggast i V86-1 och efter en resa i fjärde utvändigt levererade han en vass spurt över upploppet till enkel skrällseger tillsammans med Lars Anvar Kolle. Jan Kristian Överdal tränar vinnaren.
Timo Nurmos-tränade Cactus var bäst i V86-2 och avgjorde bekvämt över upploppet efter en resa i fjärde utvändigt. Örjan Kihlström gled med i rygg på andrahandsfavoriten Fascination D.K. i tredjespår dryga 550 kvar och serverade vinnaren draghjälp till upploppet.
Timu Nurmos kunde även räkna in en vinst för årsdebuterande Boston Wise L. som ledde långloppet V86-6 från start till mål. Per Lennartsson satt i segersulkyn bakom fyraåringen som avslutade fjolåret med tre raka segrar.
Stas Eldi hade störst meriter av kallbloden i V86-3 och efter en defensiv styrning fick Per M. Hvattum lucka från fjärde invändigt in på upploppet och skrällen var ett faktum.
Zeolit dominerade varje steg av V86-4 på Solvalla tillsammans med Erik Adielsson och vann busenkelt efter ett vasst slutvarv på 1.11,2. Jari Åkerfelt tränar vinnaren som verkligen imponerade i karriärens femte seger på 14 starter.
Lika överlägsen som Zeolit var på Solvalla lika överlägsen var Global Undefeded i händerna på sin tränare Frode Hamre i V86-5. Det var lekstuga från tredje utvändigt och full attack sista halvvarvet.
Trond Anderssen har fin stallform och i V86-7 kunde han räkna in en tränarseger genom Alpha Scarlet R.R. Kristian Malmin körde vinnaren och avgjorde loppet när han lyckades svara ut favoriten Sam The Man i startrusningen och sedan han kontroll i spets med andrahandsfavoriten.
Åtta rätt på V86 gav 72 677 kronor, sju rätt 452 kronor och sex rätt 53 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Tr..


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Trot startade med 20 meters tillägg och fick den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår bakom ledande favoriten Gardner Shaw. Men det bekom inte den Timo Nurmos-tränade åttaåringen som har hittat sitt livs form. När mållinjen passerades för näst sista gången hade körande Claes Sjöström låtit hästen glida fram utvändigt om ledaren och under slutrundan fick den senare utstå obarmhärtig press. Halvvarvet från mål tog Antonio Trot över ledningen och när mållinjen skars hade han gått ifrån tvåan Stoletheshow med mer än tre hästlängder.
Även Antonio Trots stallkompis Aragorn As stod för en bländande insats i sin debut för Timo Nurmos. Tongångarna från stallet gick i dur inför loppet och hästen levde upp till förväntningarna. Jorma Kontio lämnade inte heller något åt slumpen utan körde till ledningen tidigt och kunde sedan defilera hem segern.

Uppvisning i stoloppen
Omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och det kördes ett stolopp på vardera bana för hästar som tjänat strax under miljonen. I båda loppen bjöds det på uppvisning. På Jägersro var det Magnus Dahlén-tränade Veiled som utklassade motståndet när hon efter anfall från tredje par utvändigt på sista bortre långsidan enkelt klädde av ledande favoriten Divane Godiva och gick undan till överlägsen seger. I sulkyn satt Christian Cracchiolo.
På Solvalla var det årsdebuterande Whelk som stod för showen. I sin tränare Jörgen Westholms händer flög hon till ledningen och därifrån pinnade hon undan till mycket enkel triumf före stark avslutande favoriten Cactus.

Storskräll bara bäst
Segervane dansken Hunter Dragon gästade Jägersro och han fick återvända över sundet med ännu en etta i resultatraden. Trots vissa trafikproblem från sitt bakspår, samt att han inte fungerade perfekt utan sprang och bröt i kurvorna, avväpnade han enkelt motståndet till slut. Körde gjorde Birger Jörgensen och tränar gör Morten Juul.
I Februaristayern över tre varv på Jägersro serverades formstarke Totti Face en riktig smörresa i rygg på ledaren av Stefan Persson och det tackade han för genom att spurta förbi favoritduon Happy Few och Arvid S.H. när luckan uppenbarat sig i slutsvängen.
- Vi har haft lite ångest över att vi har startat lite tätt, men han har bara blivit bättre och bättre, konstaterade hästens ägare och tränare Lena Uddeholt Andersson.
Kvällens stora skräll levererades av Adrian Kolgjini och hans Dominic Wibb. Och hästen var bara bäst. Spelad på blott fyra procent på V86 dundrade han fram till positionen utvändigt om ledaren och när skuggande andrahandsfavoriten Express A.P. satte in stöten i slutkurvan lättade bara Adrian Kolgjini på tömmarna och lät Dominic Wibb gå ifrån med flera längder.
Många spelare fick en mindre kalldusch även i den sista avdelningen på V86, när nioprocentaren The Bald Eagle, tränad av Reijo Liljendahl, höll undan från ledningen tillsammans med Magnus A Djuse.
För åtta rätt på V86 uppgick belöningen till 32 622 kronor. Sju rätt delade ut 261 kronor och för sex rätt fick man 34 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Mats E Djuse körde fram utvändigt ledaren varvet före mål. Ledande Jockes Abbot kastade sig i galopp 700 meter före mål och Donn..


Mats E Djuse körde fram utvändigt ledaren varvet före mål. Ledande Jockes Abbot kastade sig i galopp 700 meter före mål och Donners Am tog över och var sedan aldrig i förlustfara.
Mats E Djuse vann även V64-avslutningen med Guli Roy som spurtade starkast över upploppet efter ett avvaktande lopp i kön.
Tränar Guli Roy gör Jan-Olov Persson som tog hand om tömmarna själv bakom Åsa Klipp i V64-4. Femåringen hade inte startat på nästan ett halvår, men visade ingen som helst ringrost och vann överlägset.
Omgångens största favorit Xanthis de Roi gjorde sin andra start för Daniel Wäjersten och det slutade som i debuten för Bergsåkerstränaren med seger. Nu blev det stenhårt mot Big Cactus Zet som avslutade vasst och Xanthis de Roi kom undan med blotta förskräckelsen.
Sex rätt betalade 7 658 kronor, fem rätt 92 kronor och fyra rätt gav 11 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Solvalla och Jägersro hade delat värdskap för onsdagens V86-omgång och i huvudstaden slet deltagarna med vädret.Efter en kallare perio..


Solvalla och Jägersro hade delat värdskap för onsdagens V86-omgång och i huvudstaden slet deltagarna med vädret.
Efter en kallare period överraskades man av snö under tävlingskvällen på Solvalla med en både hård och moddig bana som följd.
En som klarade förutsättningarna och glänste så smått i sitt lopp var Timo Nurmos nyförvärv Bitcoind' Arc som matchades mot tufft motstånd som treåring och visade bra talang trots att det inte blev många segrar.
Onsdag kväll gjorde den fyraårige valacken första starten för Nurmos som var optimistisk i förhandsintervjuerna och alltså hade fog för det.
- Jag gillar hästen och tycker att det känns som att han ska vara bra i ordning direkt. En bra chans, deklarerade Solvallatränaren.
Jorma Kontio prickade starten och Bitcoind' Arc tog hand om ledningen direkt bakom bilen. Efter att en het Betting King fått överta ledningen körde Kontio åter till spets och kunde sedan dämpa tempot.
Efter den lilla störningen fick fyraåringen en tryckare av Jörgen Westholm och Digital Dominance på den sista bortre långsidan. Bitcoind' Arc var dock omutlig och klev undan till en överlägsen seger. Tiden i mål skrevs till 1.14,2 över 2640 meter autostart.

”Sprang och slirade”
På tal om vädret så fälldes omgångens största favorit Kinky Boots av banan. Åtminstone var det förklaringen efter loppet, kanske hade man "broddat" fel?
58-procentare på V86-spelet såg ut att gå mot segern då det blev galopp i ledning i början av upploppet.
Bakom hade Kaj Widell fått bra snurr på L.L. Royal från fjärdeparet utvändigt och spurtade till seger med hästen som tränas av Li Hanné.
- Äntligen! Bästa hästen i loppet galopperade ju men min var faktiskt värd en seger. Han har haft lite problem av och till men nu gick det vägen, kommenterade Solvallatränaren Li Hanné.
Vad var det som fällde favoriten Kinky Boots?
- Jag tror att galoppen berodde på att han inte fick tillräckligt med fäste, det gick inte att hålla honom i trav hela vägen, kommenterade Carl Johan Jepson

Stoet snart miljonär
968 000 kronor intjänat efter onsdagen på Solvalla.
Sexåriga stoet Up To Me är pålitlig och närmar sig snart miljonen för tränare Claes Sjöström och ägarna Stall Upp till oss.
Timo Nurmos varnade för att betrodda Cactus hade helt fel förutsättningar i stoloppet och Cactus var heller aldrig med i segerdiskussionen.
Claes Sjöströms Up To Me var senast bra som femma i bronsdivisionen på V75. Nu blev det alltså seger efter tidig ledning och ett snyggt ryck till överlägsen seger i den sista kurvan.
Mika Forss satte punkt på Solvalla med Markku Nieminen-tränade Donna Leonora som klev runt motståndet från ett tolftespår bakom bilen.

Gypsie skrällde på Jägersro
På Jägersro skrällde det till i loppet som var utskrivet för hästar med högst 85 000 kronor intjänat.
Lars I Nilssons långklivande och fartiga sto Moofushi spelades till brakfavorit trots osäkra tendenser och galopperade bort sig igen.
När även andrahandsfavoriten visade galopp låg vägen öppen för en skräll.
Larson Mifsud, amatörtränare från Jägersro, tog över ledningen i den första kurvan med Gypsie du Lupin när favoriten galopperade och anförde till mål med sjuprocentaren som visade fina takter.
Ett lopp för den högsta klassen inledde V86-spelet på Jägersro. Storfavoriten Slide So Easy (46 procent) kunde där ta en mycket enkel seger trots ett lopp några längder bakom ledaren som första häst i andraspår.
Flemming Jensen var nog ganska säker på sin sak. I den sista kurvan lät dansken den nu tolvårige segermaskinen kliva fram och avgöra mot en trots allt tapper Speedy Face som återkom efter paus.
Adrian Kolgjini körde omgående till täten i V86-7 med Racing Ribb och stannade där loppet ut med sjuåringen som inlett året med två segrar från spetspositionen.
Steen Juul vann V86-5 överlägset från ledningen med favoriten Catch Me A Winner.
Åtta rätt på V86 delade ut 112 004 kronor, sju rätt 1 102 kronor och sex rätt 102 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Svenskt Kallblodskriterium var huvudnumret på söndagen då Dannero stod värd för V75.Tolv treåringar kom till start i finalen so..


Svenskt Kallblodskriterium var huvudnumret på söndagen då Dannero stod värd för V75.
Tolv treåringar kom till start i finalen som blev en uppvisning av storfavoriten Brenne Bas.
Tränaren och kusken Öystein Tjomsland tryckte gasen i botten på första bortre långsidan och forcerade sin häst till ledningen och när han väl satt sig till rätta hade han full kontroll på loppet. Över upploppet stack Brenne Bas undan till en överlägsen seger närmast före Bäcklös Faron som var den enda som kunde hänga med hyggligt sista biten.
Segertiden blev 1.26,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Tanken var inte att anfalla så tidigt men när de dämpade tempot där framme tpog jag chansen och att vi kom till ledningen var loppavgörande, sa Öystein Tjomsland.

Vann trots kort startgalopp
I Kriteriestoet (V75-2) reparerade Hopp Karoline en kort startgalopp och sedan Ole Johan Östre kört till ledningen efter ett knappt varv handlade det bara om en häst. I sista sväng ryckte Hopp Karoline och vann till slut mycket enkelt på kilometertiden 1.29,2 över distansen 2 140 meter autostart. Segern var värd 350 000 kronor.

Skräll i Guldtäcket
I Svensk Travsports Guldtäcke (V75-7) blev det skräll genom 26-oddsaren Aas Balder som vann mycket enkelt från ledningen tillsammans med Mats E Djuse.
150 000 kronor var segern värd i loppet där landets segerrikaste kallblod från landets olika banor gör upp i ett handicap-lopp. Ass Balder stod med 20 meters tillägg men Mats E Djuse fick en bra start och var tidigt trea på innerspåret och sedan var han offensiv och avgjorde loppet när han körde till ledningen 1400 meter från mål. Ida Brekke tränar vinnaren som tjänade 150 000 kronor.

Tredje raka för Lipstick Tooma
Förutom de tre fina kallblodsloppen på V75 så fick vi även se en imponerande vinnare i V75-6 som var ett försök i Diamanstoet. Storfavoriten Lipstick Tooma satt tredje utvändigt när Örjan Kihlström gav henne anfallsorder på sista bortre långsidan och på bara ett par 100 meter så satt hon i ledningen redan in i slutsvängen. Daniel Redén tränar vinnaren som tog tredje raka segern.

Två spetssegrar
I V75-1 var Magnus a Djuse bestämd från start och körde till ledningen in i den första kurvan med From The Mine som sedan vann bekvämt från spets.
Samma taktik använde sedan Daniel Wäjersten bakom Livi Majesty i V75-5.
Big Cactus Zet gjorde grovjobbet själv i V75-3 när han kämpade ner ledaren Flacco tillsammans med Oskar Kylin Blom. Åke Eriksson tränaren 20-oddsaren som såg ut att trivas extra bra utan skor på hovarna.
Utdelningen på V75 blev138 509 kronor på sju rätt, sex rätt gav 623 kronor och fem rätt 37 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-12 2018-12-12 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/11 C 0 18.8g 16
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/7 B 1 15.5g 20
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-8 Jorma Kontio 2140/3 B 2 15.2 15
2018-08-29 2018-08-29 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/7 C 1 17.0 18
2018-08-16 2018-08-16 Örebro-5 Jorma Kontio 2140/4 D 1 17.8 22
2019-12-28 2019-12-28 Romme-10 Örjan Kihlström 2160/11 B 0 g 36
2019-12-01 2019-12-01 Örebro-8 Örjan Kihlström 2160/4 C 2 14.3 27
2019-11-24 2019-11-24 Eskilstuna-4 Carl Johan Jepson 2140/7 B 2 15.3 20
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-6 Örjan Kihlström 1640/1 D 1 13.7 25
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-6 Rikard N Skoglund 2140/1 D 0 g 51
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-9 Jorma Kontio 1640/6 D 7 13.7 66
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-6 Jorma Kontio 2160/5 C 0 19.9g 44
2020-11-25 2020-11-25 Solvalla-5 Örjan Kihlström 1640/4 B str
2020-11-18 2020-11-18 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2640/4 B 0 g 16
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/4 C 1 12.7 17
2020-10-10 2020-10-10 Åby-3 Örjan Kihlström 2140/11 C 1 12.5 25
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-4 Jorma Kontio 1640/11 B 2 12.5 67
2020-07-18 2020-07-18 Axevalla-6 Örjan Kihlström 2160/11 B 5 14.0 53
2020-07-01 2020-07-01 Lindesberg-9 Örjan Kihlström 2160/14 A 2 14.7 63
2020-06-17 2020-06-17 Solvalla-9 Örjan Kihlström 1640/5 C 1 12.5 112
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-5 Örjan Kihlström 2160/4 B 0 g 31
2020-01-08 2020-01-08 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2640/10 A 5 15.4 28
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-8 Magnus A Djuse 2140/4 C 0 12.4 58
2021-05-12 2021-05-12 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/8 B 1 11.7 22
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2140/6 C 2 12.4 16
2021-03-17 2021-03-17 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/6 A 1 13.9 17
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/9 A 2 13.4 24
2021-02-10 2021-02-10 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/7 A 6 13.3 39ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se