Cab Hornline travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Cab Hornline travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Cab Hornline har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Cab Hornline har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Cab Hornline


Kallblodskungen Järvsöfaks vann 48 V75-lopp och är förstås bäst genom tiderna, men bäst bland varmbloden är numera On T..


Kallblodskungen Järvsöfaks vann 48 V75-lopp och är förstås bäst genom tiderna, men bäst bland varmbloden är numera On Track Piraten som petade ner Callit från tronen efter karriärens 28:e fullträff på V75.
Erik Adielsson satt i sulkyn och trots att On Track Piraten satt sist dryga varvet kvar så blev det till slut en enkel seger för den tioårige stjärnan i Stig Lindmarks Styrkeprov.
- Han var fantastiskt bra. Jag kände mig som den största clownen 1 200 kvar, men sedan kom vi bra på det och det löste sig perfekt. Det var den gamle Piraten i dag, sa Erik Adielsson.

Hattrick för Adielsson
Erik Adielsson var lyckosam i sulkyn denna lördag och det blev ett hattrick för Solvallakusken. Förutom segern med On Track Piraten i V75-6 blev det även segrar tillsammans med favoriterna Very Kronos i V75-1 eller Lome Brage i V75-3. Dessutom var Erik Adielsson tvåa med Ile Saint Lous i V75-4 och med Celebrity Lane i V75-7.
Very Kronos skötte sig klanderfritt i silverdivisionen och när den högkapable fyraåringen vaknar på rätt sida är han mycket svårslagen i klassen. Erik Adielsson styrde tidigt fram utvändigt ledaren Cab Hornline och sedan avgjorde Very Kronos enkelt på sista bortre långsidan.
Segern var den tolfte på 17 starter för den Svante Båth-tränade talangen som även noterades för ett banrekord på 1.12,2 över distansen 2 140 meter autostart.
Lome Brage försvarade sin fjolårstitel i Steggbest Minne och det var spel mot ett mål sedan Erik Adielsson direkt tagit hand om ledningen bakom den flyfotade kallblodshingsten som tränas av Jan-Olov Persson.
- Han är otroligt kvick i fötterna och rör sig i princip som ett varmblod. Han är så underbar hästen, han är han elva år och har den löpglädjen och den spänsten, sa Erik Adielsson.

Tränardubbel för Nurmos
Robert Bergh-tränade Corroded blev svaret i V75-2 och favoriten var helt enkelt bara bäst. Kusken Per Lennartsson satt lugn med sin häst först i andraspår en bit bakom ledaren Antonia America som blev het i ledningen. När sedan Per Lennartsson gav signal till Correded in mot upploppet avgjorde sexåringen hur enkelt som helst.
Timo Nurmos kunde räkna in en tränardubbel sedan Ulf Ohlsson hittat till spets från tillägg med Roheryn som vann före Ile Saint Louis.
Ulf Ohlsson följde upp med en spetsseger även i V75-5 som han ledde från start till mål bakom Major Vici. Bergsåkeramatören Per-Erik Ulander tränar vinnaren.
Fredrik B Larsson avrundade V75-omgången med Milliondollarrhyme som avgjorde med ett imponerande slutvarv.
Sju rätt på V75 gav 904 kronor, sex rätt gav 20 kronor och jackpot på fem rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diama..


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diamanten.
Att den senare mycket oväntat fick byta tränare för några dagar sedan, från Robert Bergh till Stig H Johansson, spetsade förstås till anrättningen ytterligare.
Diamanten var i underläge från start med flytten och en sämre insats i Breeders Crown-finalen i ryggen och Stig H Johanssons nyförvärv skulle också bli rejält uppsmiskad av Cyber Lane som avgjorde loppet från positionen utvändigt ledaren.
Erik Adielsson och Johan Untersteiner duellerade länge när bilen lämnade. Efter en snabb öppning fick Cyber Lane fortsätta att pressa på Diamanten som inte orkade hela vägen och även fick släppa förbi sig Dartagnan Sisu den sista biten.
I den sista kurvan rasade duellen mellan kullens stora för fullt även om man kunde ana vartåt det lutade då Diamanten började se allt mer plågad ut.
- Jag förstod att det skulle bli svårt att ta en längd på Diamanten från start men samtidigt så fick jag göra det lite svårt för honom och pressa honom lite så att han också skulle få tömma sig lite från start. 500 kvar började vi öka takten rejält och 200 kvar la Cyber Lane in sin sista växel som han alltid brukar göra, sa Johan Untersteiner vars springare knallade undan på lätta hovar till seger med fyra längder och full fart över mållinjen på tiden 1.12,1 över 2140 meter med bilstart.

Dödens spelade ingen roll
400 000 kronor inbringade segern i Solvalla Grand Prix och årets derbyvinnare Cyber Lane har nu nästan tjänat sju miljoner kronor som fyraåring.
Vägen ligger öppen för en av de största talangerna sporten skådat.
- När han var så lugn och flegmatisk i dag gjorde det mig ingenting att ligga där ute. Jag är mycket stolt över att jag får ha en sån här fin häst och alla som sköter hästen har gjort ett fantastiskt jobb, sa 33-årige Untersteiner, som meddela att det nu blir en paus för stjärnan innan vinterträningen tar vid.
Nästa säsong?
- Det blir inte lätt när han ska möta den högsta eliten nästa år men vi har en fantastiskt bra häst och jag tror att han klarar det också.
Diamanten slutade trea och körande Erik Adielsson var inte särskilt nedstämd.
- Han har en fantastisk säsong bakom sig men var kanske lite sämre i den senaste starten så jag tycker att han gjorde det bra i dag. Det kommer att bli väldigt spännande nästa år, sade Adielsson.

Känd nyhet i Silverhästen
VästerboontheNews har många hedrande andra- och tredjeplatser bakom sig. På lördagen fick nioåringen kliva fram och vara värst i ett riktigt guldkantat lopp - Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.
Lars Brindeborg i Halmstad har tagit över träningen av hästen som nu fick lägga en kvarts miljon till sina redan intjänade fyra.
VästerboontheNews hade lottats till ett innerspår bakom bilen och Örjan Kihlström avgjorde spetsstriden på ”två steg” och fick sedan bestämma tempot. Bländande fin.
Lars Brindeborg om sin stjärna:
- Han har lite samlat ihop till det här. Jag tror att det är fler än jag som tycker att det var roligt att han fick vinna ett lite större lopp.

”Tänkte att jag måste syna”
Storfavoriten Kash Brodda var härlig att skåda när hon avgjorde novemberfinalen i loppserien Diamantstoet från utvändigt ledaren.
Peter Untersteiner fick svar när han skulle köra sig till ledningen i inledningen och valde att låta hästen löpa utvändigt. Kash Brodda lät sig inte påverkas utan kämpade ner ledande Stella Newmen med Jorma Kontio i sulkyn. Det blev ett virvlande avslut och toppinsatser av de två första hästarna i mål. Segertiden blev ett nytt rekord för Kash Brodda, 1.13,4 över 2140 meter med voltstart.

I övrigt noterade vi att…
… Morgan Wilhelmsson-tränade Mack Dragan svarade för en av dagens bästa prestationer i klass I-finalen tillsammans med Carl Johan Jepson. Jepson tvingades hålla tempot uppe för att freda sig men Mack Dragan var ändå helt överlägsen i loppet där storfavoriten Now Or Never Flair drogs med stora aktionsproblem.
…omgången inleddes med en jättebomb i bronsdivisionens final där en tvåprocentare blev svaret. Femårige Tobacco har kommit tillbaka fint efter en halsoperation och fick nu sätta pricken över i med en finalseger. 
Storfavoriten M.T.Joinville trampade upp i framförvarande sulky och galopperade dryga varvet från mål en bit bak i kön.
…Per Lennartssons manöver kort efter start med Cab Hornline blev avgörande i silverloppet. Innerspåret höll på att bli en fälla och innan den första kurvan hade Lennartsson lyft ut sin häst i andraspår och satte sedan omgående av mot täten och fick den också efter 700 meter.
Betrodde Generaal Bianco stördes till galopp i den sista kurvan.
… Christoffer Eriksson lätt tog sig till ledningen med Global Takeover i klass II-loppet och ledde från start till mål. Lars I Nilsson tränar.
…sju rätt på V75 delade ut 47 840 kronor, sex rätt blev värt 325 kronor och fem rätt 31 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fyra miljoner kronor väntade i vinnarcirkeln i Svenskt Travkriterium på Solvalla 1 oktober.Very Kronos var spelad till en av favoriterna efter en imp..


Fyra miljoner kronor väntade i vinnarcirkeln i Svenskt Travkriterium på Solvalla 1 oktober.
Very Kronos var spelad till en av favoriterna efter en imponerande försöksvinst.
Men redan i uppkörningen bakom startbilen stod det klart att hästen inte skulle få mäta krafterna med sina främsta kullkamrater.
Very Kronos galopperade hejdlöst och var borta innan loppet ens startat.
På lördagen var hästen tillbaka på banan och Erik Adielsson visade med all önskvärd tydlighet vilken överlägsen häst han ansåg sig sitta bakom.
- Det var en hemsk upplevelse för alla inblandade förra gången, just då är man förkrossad, sade segerkusken innan han kommenterade segern:
- Han hade ett annat bett idag som gör att han inte bryr sig när man tar i honom. Problemet är att han inte bryr sig när man tar i honom…, förklarade Adielsson det faktum att ekipaget denna gång var nästan 50 meter bakom fältet i uppkörningen bakom bilen och gav åtminstone ett tillägg i förgåva till sina konkurrenter vid startlinjen.

”Ruskig kapacitet”
Men det spelade ingen roll. Dryga varvet från mål hade Very Kronos nått fram utanpå ledande Chianti och över upploppet syntes klasskillnaden gentemot konkurrenterna.
- Det är en av de absolut bästa treåringarna jag har kört. Jag vände upp pisken 700 kvar, pang sa det bara så hade han en halv längd på ledaren. Han har ruskig kapacitet, avslutade Adielsson medan tränaren Svante Båth fyllde i:
- Det blev kanske lite väl mycket tappstart, men det gick vägen ändå. Det är underbart att se hästen.
Lördagens 100 000 kronor var kanske inte mycket till plåster på såren, men även om det bara står 345 500 kronor på kontot får en av landets främsta treåringar i alla fall gå till vintervila med en seger i ryggen.

”Överlägsen i den här klassen”
Ett ihållande iskallt snöblandat regn ställde inte bara till det för startbilen som fick bytas ut utan även för ledarhästarna där ingen var i närheten av att hålla till mål.
Favoriten Springover såg ut att vika ner sig enkelt i V75-prologen, men faktum är att ingen spetshäst under dagen förmådde toppa hans fjärdepris.
Segern gick till Cab Hornline som parerade en startgalopp och sedan kontrollerade fältet från dödspositionen.
- Han bryr sig inte så mycket om var han sitter i loppen och ska man vinna får man köra på det här sättet. När jag begärde lite mer på upploppet så klev han bara ifrån, mös Per Lennartsson.
Övriga vinnare bidade sin tid i ryggar där ett extra plus ges till Morten Waages Track Angle som formligen brisade runt sina konkurrenter i fjärdespår.
- Det här var bland de enklaste segrar jag tagit på länge. Han är överlägsen i den här klassen, det är inget annat, berömde körande Kaj Widell.

Tangerat banrekord
Men höstrusket avskräckte inte kuskarna från att trycka på gaspedalen och allra snabbast gick det som sig bör i gulddivisionen.
En märklig omstart föranledde loppet där ledande Charrua Forlan tvingades varva på 1.10,6.
Det bäddade för Reijo Liljendahls spurtkanon Nadal Broline som såg tämligen obrukad ut då han tangerade banrekordet på 1.10,8/1 640 meter autostart i händerna på Ulf Ohlsson.
- Det här är en av mina absoluta favorithästar. Idag var det inte slutsålt i mål heller, förklarade landets blivande kuskchampion.
2000-talets segerrikaste kusk Björn Goop klev däremot segerlös ur sulkyn, men fick se Sandra Eriksson sätta dit stallets Glenn Boko i lärlingsloppet.
Timo Nurmos treåring Eelis var överlägsen sina mer rutinerade konkurrenter i lägsta klassen medan Peter Untersteiner revanscherade sig för favoritförlusten i inledningen genom att sätta dit omgångens stora skräll Staro Ivy League.
Det hjälpte upp V75-värdet 40-falt vilken renderade i utdelning på 225 595 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


2015: Sveriges bästa treåring. 2016: Sverige bästa fyraåring. Europas bästa fyraåring.2017: Sveriges bästa femå..


2015: Sveriges bästa treåring. 
2016: Sverige bästa fyraåring. Europas bästa fyraåring.
2017: Sveriges bästa femåring. Europas bästa femåring. Sveriges bästa häst. 
Ungefär så skulle man kunna summera Readly Express smått otroliga karriär till dags dato sedan han programenligt hemfört SM på Åby.
Hästen som tidigare hade Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Europaderbyt, Jublieumspokalen och Europeiskt Femåringschampionat på meritlistan frälste på lördagen åter sina många beundrare.
Visserligen blixtrade Västerboonthennews förbi från start, men Jorma Kontio var kvickt ute i andraspår och fick överta föriningen efter ett halvvarv.
Men kampen var inte över för det.
En väl löpsugen Digital Ink på utsidan gjorde att farten skruvades upp och 1.13 vid varvningen blev 1.12,2 efter två kilometer.
Det är tufft tempo även för ett fenomen och Readly Express tvingades snudda vid sitt eget världsrekord för att svara förbluffande starke Västerboonthenews upploppet ner.
1.11,8/2 640 meter autostart stannade klockorna vid denna bistra oktoberkväll, tiondelen från vad Readly Express noterade på Axevalla i juli.
- Hästen är bra hela tiden och gjorde ett jättebra nu också. Jag laddade lite i starten, och efter 50-100 meter var vi ute i andraspår. Sedan var det enkelt att köra. Han svarade själv över upploppet. Allt var normalt, men hästen är inte normal, förklarade Kontio.

Mot Prix d’Amerique
För att lägga titeln Europas bästa häst till samlingen ovan krävs att Readly Express kan besegra Bold Eagle och det övriga franska laget i Prix d’Amerique i januari. 
Och uppladdningen dit börjar nu.
- Det ska bli kul att prova i Paris. Han har potential att möta de allra bästa. Hästen passar på distansen (i Prix d’Amerique) och det ska bli roligt att köra honom på stora banan (på Vincennes), fortsatte segerkusken.
Senast en svenskfödd häst segrade i Frankrikes största travlopp var Maharajah 2014. 
Precis som Readly Express vann han alla stora lopp som unghäst, men behövde fyra försök för att betvinga fransmännen i deras lejonkula. 
Sista söndagen i januari får vi förhoppningsvis svaret om svensk travsports nya megastjärna redan nu är redo att ta det avslutande steget upp på travtronen.

Dubbla guld till Adolfsson
En annan väntad SM-vinnare var Candor Hall.
Björn Goops pansarvagn har levt på styrka och inställning genom hela karriären, men med sadel istället för sulky tycks även snabbheten komma fram.
Montédrottningen Sofia Adolfsson valde bort sin gunstling Nantucket och visade sig ha rätt när hon sluggade sig förbi densamme 100 meter före mål. 
- Helt fantastiskt. Jag har mått så himla dåligt hela veckan. Det har varit sådant hysteri med Nantucket. Nu känns det som att allt släppte, sade Adolfsson och förklarade:
- Nantucket var och är nog den häst jag håller högst ännu så länge, vi har upplevt så otroligt mycket tillsammans. Men nu visade det sig att jag red rätt häst idag. Otroligt för en liten amatör som jag att få rida sådana hästar. 
Amatörlicens eller inte. 
Om montésporten varit lika stor som sulkysporten i Sverige hade Adolfsson förmodligen varit ett lika aktat namn som Candor Halls tränare. 
Nu får landets främsta inom sin sport nöja sig med att ha vunnit det första montéloppet på V75, samt dubbla SM-tecken då hon tidigare under dagen red Supreme Court till seger i Montéryttar-SM.

”Det största jag har vunnit”
Om Readly Express, och möjligen även Candor Hall, laddar för en vinter i Paris så har Super Ariel gjort motsatta resan. 
Kennet Häggströms sto lämnade Sverige som silverdivisionshäst sommaren 2015 och återvände nu med tre miljoner på kontot och en hårdhet hennes konkurrenter i Sto-SM saknade.
Micael Melander körde hästen i de tolv sista starterna på svensk mark och återfick förtroendet drygt två år senare.
Resultaten blev en skolboksstyrning i rygg på favoriten Nancy America där Super Ariel såg ut som en bomb redo att brisera och gjorde precis det när hon fick sträcka ut över Åbys open stretch. 
- Det är en otrolig känsla att bli svensk mästare. Hon har varit så bra i Frankrike och att komma hem och göra ett sådant lopp… Det är grymt. Det här är det största jag vunnit, utbrast en salig tränare. 

Jackpot på lördag
I övrigt gick V75-omgången i favoriternas tecken förutom att Anders Svanstedt satte dit Viking’s Topline i dagens på förhand öppnaste lopp.
Handsome Brad, Masterglide och Cab Hornline dominerade alla sina lopp från ledningen där extra plus går till den sistnämnda som tvingades varva på 1.09,7, men ändå orkade hålla undan på nya rekordet 1.10,1/1 640 meter för Per Lennartsson.
Det var spiken i kistan för alla som hoppades på utdelning på fem rätt.
Nu understeg denna jackpotgränsen vilket innebär att nästan 21 miljoner kronor flyttas vidare till kommande lördag på Örebrotravet.

Robin Johansson, Kanal 75


Ringostarr Treb har gjort flera fantastiska prestationer sedan han i juni kom till Halmstadtränaren Jerry Riordan. På Bergsåker var det dags ig..


Ringostarr Treb har gjort flera fantastiska prestationer sedan han i juni kom till Halmstadtränaren Jerry Riordan. På Bergsåker var det dags igen. Wilhelm Paal hittade tredje par utvändigt från bakspår och sedan han glidit ut i tredjespår på den sista bortre långsidan hade Ringostarr Treb uppvisning. Vid upploppets början tryckte Paal gasen i botten och då stegade den italienske sjuåringen ifrån till mycket enkel seger.
- Det var lågt tempo första varvet och jag bestämde mig för att gå före Propulsion, men inte köra för fort med en gång. I sista sväng väntade jag på Propulsion så då tog jag det fortsatt lugnt och när det var 200 kvar kände jag att jag hade så mycket att köra med att Propulsion inte skulle kunna fånga oss. Ringostarr Treb var fantastisk och på upploppet flög han fram, sa Paal.
- När man vinner de här stora loppen är det en mix av glädje och lättnad. Hästen har tävlat så bra mot de bästa och när han gick på i tredjespår tänkte jag att han borde vinna, och det gjorde han. Han är en fighter, en riktigt bra tävlingshäst som vet vad han ska göra, berömde Jerry Riordan.
Tvåa blev Reijo Liljendahls Nadal Broline som fick tassa med i rygg på vinnaren genom slutkurvan.
- 300-400 kvar hade jag bra feeling men han är ruggigt bra Riordans häst och Nadal kunde inte haka på riktigt, sa Nadal Brolines kusk Ulf Ohlsson.
Daniel Redén-tränade jättefavoriten Propulsion avslutade rykande som trea efter en mycket avvaktande styrning av Örjan Kihlström.
- Hästen gick lika bra som tidigare. Jag hade egentligen tänkt köra mer från start men Anna Mix kom iväg så bra och jag trodda att den skulle bomba framåt. Då hade det kunnat bli en jobbig förstasväng för oss, förklarade Kihlström taktikvalet att backa sig sist med Propulsion och trots det låga tempot vänta med attacken till upploppet.
Ringostarr Treb landade på kilometertiden 1.11,1 över de 2 140 meterna som startades med bil och förstapriset uppgick till en miljon kronor. Totalt har den enastående italienaren tjänat 7,5 miljoner kronor.

Prinsen tillbaka på tronen
Förra året fick Månprinsen A.M. sin segersvit i Svenskt Mästerskap för kallblod bruten av Odin Tabac. I årets upplaga visade ”Prinsen” att han fortfarande är kung. Odin Tabac gjorde vad han kunde från ledningen och sedan Månprinsen A.M. avancerat från fjärde par utvändigt och kommit ner som första häst i andraspår ut på slutrundan lämnade tätduon fältet på den sista bortre långsidan. Men det stod tidigt klart vilken häst som var starkast.
- Det är väldigt roligt att få visa upp en häst i den här författningen och det var en härlig känsla 500 kvar, när jag hade fulla händer och bara satt och tittade på dem, sa hästens tränare och kusk Gunnar Melander.
- Det har spekulerats i att han har dålig form, att han är slut nästan, men nu visade han att det är mycket kvar i Månprinsen, han är pigg och glad. I och med att det har varit ett halvdant år är det också skönt att visa att gubben kan än.
Det var fjärde gången som tioårige fenomenet Månprinsen A.M. blev svensk mästare och segerchecken på en kvarts miljon kronor ger honom ett vinstkonto på 6,7 miljoner kronor.

Debutant satte dit jätteskräll
Det var multijackpot på V75-spelet och hisnande 81,1 miljoner kronor väntade i sjurättspotten. När dammet lagt sig på Bergsåker blev det också fina pengar för dem som lyckats pricka in samtliga vinnare. Sju rätt delade ut 497 477 kronor och starkast bidragande orsak till den fina utdelningen var V75-debuterande lärlingen Sofia Frilén. Hon serverade 30-oddsaren Ellieann ett perfekt lopp på innerspår och när hon lyfte ut stoet till attack på upploppet avgjorde hon i ett nafs.
- Det här har jag drömt om sedan jag var liten. Att få vinna i första V75-loppet och allt. Hon kändes helt underbar när jag vred ut, hon är helt fantastisk hästen, segerbubblade Frilén.
- Vad ska man säga? Att en liten tränare som en annan kan få vinna ett V75-lopp, under den här dagen, fy fasen vad kul, det är grymt! Sofia kör som en gud och jag är så otroligt glad. Nu blir det nog en jäkla fest, sa hemmaamatören Ingemar Söderberg.
Även Hanna Olofsson bidrog till att V75-utdelningen blev vad den blev när hon satte dit egentränade Valley Streamline från rygg på ledaren i klass I.
- Plan a var väl att köra i ledningen men jag hade lite på känn att Jennifer (In Line Tooma) skulle komma med full fart där ute och det blev ett jättefint lopp för oss. Det blev en toppenhelg det här, sa Olofsson som även räknade in en tränarseger under fredagens V75-tävlingar.

Dubblade på gamla hemmabanan
Silverdivisionen blev ett rafflande lopp där favoriten Officer C.D. tog första årssegern efter en rad starka insatser. Men segernollan spräcktes inte från ledningen som många trodde på förhand. Med liten marginal blev hästen utsvarad i spetskörningen och då valde Robert Bergh att backa ner som tvåa på innerspår. På upploppet körde sedan Bergh slalom och på innerspår spurtade Officer C.D. till säker triumf före en tapper Cab Hornline.
- Jag tror att han kommer fortsätta att utvecklas. Han har tävlats in i brons och silver på ett lugnt sätt och det kommer nog att fortsätta in i guld också, sa Bergh, som hade en mycket bra dag på sin forna hemmabana och även vann bronsdivisionen med högkapable fyraåringen Explosive Merlot.
I klass II visade Quantum Estelle att toppformen är intakt när hon tog andra raka segern tillsammans med Tomas Pettersson.
- V75-segrarna kommer alldeles för sällan men det är fantastiskt kul när det händer, sa tränaren Jenni H Åsberg.
Sju rätt på V75 betalade alltså nästan en halv miljon kronor, för sex rätt fick man 1 612 kronor och fem rätt gav 131 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Sju V75-segrar har det blivit så här långt i år för Per Lennartsson. Det placerar honom som sjua i tränarnas V75-liga. Kanske i..


Sju V75-segrar har det blivit så här långt i år för Per Lennartsson. Det placerar honom som sjua i tränarnas V75-liga. Kanske inget att blåsa upp sig allt för mycket över kan tyckas, men väger man in att Lennartsson endast har 30 hästar i träning, varav sju är ostartade tvååringar, är resultatet fenomenalt.
- Det är långt mycket bättre än tränare som har både 100 och 150 hästar i träning. Det är lite tur med i det hela men någon form av skicklighet ligger så klart också där, säger Lennartsson, vars segerprocent i V75 under 2017 är fantastiska 43,8.
- Det är ju grymt vilken träffprocent vi har haft alltså. Hästarna har varit jätte-, jätteduktiga.

Kommer hålla tempot uppe
På lördagen är det finalomgång i V75 Summer Heat som pågått sedan i onsdags. Jackpotpengar har lagts på hög och med över 40 extramiljoner i potten beräknas en eventuell ensam vinnare med sju rätt håva in mer än 70 miljoner kronor. Per Lennartsson kommer sannolikt spela en avgörande roll i hur de pengarna fördelas, för med starke Cab Hornline (V75-2) ska det bli åka av.
- Den här hästen trivs bäst när han får göra sitt eget lopp. Bromsar jag upp honom och kör 1.12-1.13 första varvet tror jag inte att vi har någon nytta av det. Det finns ingen anledning att göra något annat än att åtminstone prova, så få vi se hur långt det bär, säger Lennartsson.
Cab Hornline lottades till spår sju bakom startbilen och med bland andra startsnabbe Officer C.D. innanför sig talar mycket för att han får positionen som första häst i andraspår. Den positionen fick han senast han gästade lördagens skådeplats Bergsåker, och då föll han med flaggan i topp som tvåa på snabba 1.10,6 över 1 640 meter. Samma distans gäller den här gången.
- Då tyckte jag att han gjorde ett helt otroligt lopp. Han gick i jämn 10-fart hela vägen och gav sig egentligen inte förrän 40-50 meter före mål när han kände att han inte skulle rå på dem. Gör han ett liknande lopp den här gången så tror jag att han är med och strider om segern.

”Riktigt bra form”
Toppinsatsen på Bergsåker följde Cab Hornline upp med V75-seger från ledningen, men senast var han stinglös från kön på en kladdig bana.
- Allt blev fel den dagen. Banunderlaget passade inte och så är han inte så förtjust i att springa bakom hästar, framför allt inte när det är sådan bana. Både häst och kusk var allmänt oinspirerade den dagen så det är bara att dra ett streck över det.
Det går emellertid inte att dra ett streck över att senaste starten slet på hovarna så att Cab Hornline måste gå med bakskor den här gången.
- Han har aldrig tävlat barfota fram och med skor bak för mig så så vi får väl se lite, men jag försöker hitta de absolut lättaste ultra-skorna så att han knappt känner att han har skor bak. Något plus är det så klart inte eftersom man säger att man optimerar när man rycker skorna, men jag vet faktiskt inte hur han reagerar på det utan det får vi se.
Frågetecken för skorna således. Det verkar det inte vara för formen.
- Han har gått på rakbanan måndag och torsdag den här veckan och man blir glad när man kör honom för han bara kröker på nacken och studsar fram. Det är från gång till gång med den här hästen men jag tror att han är i riktigt bra form.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-09-29 2015-09-29 Eskilstuna-9 2140/11 5 13.9 39
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-11 Per Lennartsson 2140/9 D 4 14.4 559
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-5 Per Lennartsson 2140/1 C 2 14.6 51
2016-10-22 2016-10-22 Romme-11 Per Lennartsson 2140/2 C 5 14.1 42
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-11 Per Lennartsson 2140/10 D 0 12.8 304
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-6 Per Lennartsson 2140/9 C 0 14.1 53
2016-08-13 2016-08-13 Åby-10 Per Lennartsson 2140/6 D 1 14.0 128
2016-07-16 2016-07-16 Årjäng-9 Per Lennartsson 2140/3 D 1 13.0 65
2016-06-26 2016-06-26 Kalmar-8 Per Lennartsson 3140/3 D 5 15.9 59
2016-06-10 2016-06-10 Solvalla-4 Per Lennartsson 2140/5 B 1 14.8 13
2016-06-03 2016-06-03 Romme-9 Per Lennartsson 2140/9 B 1 13.4 16
2016-05-25 2016-05-25 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/12 C 3 13.5 42
2016-05-03 2016-05-03 Eskilstuna-9 Per Lennartsson 2140/1 C 2 13.6 36
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-9 Per Lennartsson 2140/2 A 2 15.9 27
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-7 Per Lennartsson 2140/1 A 1 12.2 35
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-5 Per Lennartsson 2140/2 A 1 14.4g 55
2017-10-14 2017-10-14 Åby-11 Per Lennartsson 1640/2 C 1 10.1 26
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-7 Per Lennartsson 2140/3 C 7 12.4 124
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-6 Per Lennartsson 1640/7 B 2 10.8 72
2017-08-12 2017-08-12 Åby-7 Per Lennartsson 2140/9 B 0 13.6 82
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Per Lennartsson 2140/5 A 1 12.1 42
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-2 Per Lennartsson 1640/5 C 2 10.6 25
2017-06-06 2017-06-06 Lindesberg-3 Per Lennartsson 2140/6 C 1 13.7 24
2017-05-04 2017-05-04 Lindesberg-2 Per Lennartsson 2140/8 A 4 14.5 24
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-1 Jenni H Åsberg 1640/10 C 0 g 29
2018-10-06 2018-10-06 Skellefteå-5 Per Lennartsson 2140/3 C 5 13.3 29
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-5 Per Lennartsson 2140/12 D str
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-9 Per Lennartsson 1640/4 C 0
2018-06-19 2018-06-19 Solvalla-8 Per Lennartsson 1640/8 B 0 12.9 215
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-9 Per Lennartsson 2140/10 B 0 13.4 191
2019-12-31 2019-12-31 Axevalla-12 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 15.7 381
2019-11-08 2019-11-08 Kalmar-5 Kevin Oscarsson 1640/4 D str
2019-10-22 2019-10-22 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/6 D 0 13.6 376
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-1 Jenni H Åsberg 2180/11 B 6 17.3 81
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/6 D 0 13.1 241
2020-05-24 2020-05-24 Vaggeryd-6 Jonathan Carre 2200/11 B 0 80
2020-05-10 2020-05-10 Tingsryd-4 Jim Oscarsson 1609/12 B 8 13.6 64
2020-01-28 2020-01-28 Axevalla-8 Kevin Oscarsson 2180/11 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se