B.W.Bille travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med B.W.Bille travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen B.W.Bille har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
B.W.Bille har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst B.W.Bille


Norske stjärnan Tangen Bork var storfavorit och han svarade för en mycket tapper insats när han vann Svenskt Kallblodsderby och 700 00 kronor.Tan..


Norske stjärnan Tangen Bork var storfavorit och han svarade för en mycket tapper insats när han vann Svenskt Kallblodsderby och 700 00 kronor.
Tangen Bork kom till Östersund som obesegrad i år efter fem lopp och totalt tio segrar på tolv starter i karriären. Men det norska talangen blev rejält utmanad på onsdagskvällen.
Inledningsvis körde Jan-Olov Persson våldsamt mot favoriten i kamp om ledningen med B.W.Bille och första 500 meterna gick på snabba 1.18,4. Därefter fick Tangen Bork en tryckare av nästa Jan-Olov Persson-häst, Wolt, som pressade på utvändigt tillsammans med Ulf Ohlsson. In mot upploppet kom sedan Jan-Olov Perssons tredje derbyfinalist och frågan är om inte Oppgårdsdrängen missade derbysegern när han rumplade till knappa 100 meter före mål och tappade farten. Kusken Mats E Djuse var i alla fall säker efter mål. Oppgårdsdrängen avslutade sedan sylvasst men mållinjen räddade storfavoriten Tangen Bork och kusken Tom Erik Solberg.
- 150 kvar kändes det som att det skulle gå, men vi förlorade loppet där. Det var grymt surt när det var så nära, att förlora på att han rumplar till. Utan den grejen vinner vi lätt, sa en besviken Mats E Djuse.
Öystein Tjomsland tränar Tangen Bork och det var norrmannens fjärde raka seger i Svenskt Kallblodsderby.

Även Derbystoet till Norge
Östersund bjöd även på Derbystoet med 450 000 kronor till vinnaren och även här blev det norsk favoritseger genom April Faxa och Vidar Hop.
- Det är helt fantastiskt, Jag har inte ord. Hon är en primadonna, otroligt snäll, sa en jublande glad tränare Monica Sönstegård.
April Faxa var som väntat snabb bakom startbilen och tog bekvämt ledningen i en blixtrande öppning från sitt tredjespår. In mot upploppet var det många som närmade sig bakifrån men Vidar Hop visade fin körkonst och hjälpte och bar sin häst som lyckades hålla farten till en ganska säker seger.
Hopp Karoline knep andrapriset i sista stegen in mot mål efter en ganska tuff resa och trea blev Malifika som var tapper utvändigt ledaren.

Odd Herakles avgjorde i starten
Duellen mellan giganterna Odd Herakles och Månlykke A.M. var förstås också en höjdpunkt på onsdagskvällen, men V86-7 blev ganska odramatiskt sedan Odd Herakles och Tom Erik Solberg kom igenom från bakspår i starten och kunde snuva värsta konkurrenten på ledningen.
Månlykke A.M. fick trava först utvändigt och Gunnar Melander gjorde ett försök att utmana över upploppet men kom aldrig riktigt nära och fick nöja sig med tredjepriset. Tangen Haap var snabb från början, släppte till Odd Herakles, och knep andrapriset med en hel del sparat i mål.
Segern i Sven O Perssons Minne var värd 150 000 kronor och segertiden blev 1.21,6 över distansen 2 140 meter autostart.

Tre hemmasegrar på V86®
Oscar Berglunds segermaskin Naheed var storfavorit i V86-1 på hemmaplan och från ledningen tog den sexårige hingsten karriärens 11:e seger i 14:e starten. I segersulkyn satt Magnus A Djuse.
Favoritseger blev det även i V86-2 där Grislefaksen G.L. dominerade loppet från ledningen med bra understöd av sin tränare Jan Roar Mjölneröd.
Strangerinthenight svarade för en rykande bortre långsida i V86-4 och svepte till ledningen och gick undan till en imponerande vinst tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten.
En populär hemmaseger blev det även i V86-6 där Money Smile fångade in ledaren Constant Caviar i en mäktig avslutning över upploppet tillsammans med sin tränare Per Linderoth.
Per Linderoth avslutade sedan även med att vinna V86-8 efter en offensiv styrning bakom Exklusiva Liss.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Öystein Tjomslands dominans i årgångsloppen för kallblod har varit total de senaste säsongerna.Den senaste i raden av unghästkan..


Öystein Tjomslands dominans i årgångsloppen för kallblod har varit total de senaste säsongerna.
Den senaste i raden av unghästkanoner heter Tangen Bork, fjolårets norske kriterievinnare som kom till start med åtta raka segrar i ryggen.
Dessa är nu nio sedan han joggat till ledningen, dragit åt sig några längder i sista sväng och gått undan rejält avstannandes på kvalens överlägset snabbaste segertid 1.23,6/2 140 meter autostart.
- Hästen kändes fin under vägen. Jag körde inte från start för att hålla honom lugn under vägen. Sedan släppte jag av lite i sista sväng. Han stannade till lite sista biten, men jag visade honom aldrig pisken, förklarade körande Tom Erik Solberg.
Mer Tjomsland blev det i andra uttagningsloppet då stallkamraterna Langlands Hövding och Brenne Bas stred sida vid sida upploppet ner. Målfotot visade att den senare hade längsta nosen och efter spårlottningen kunde Tjomsland nöjt konstatera att han får starta från de tre innersta spåren och har fem hästar med i finalen.
- Det ser spännande ut, speciellt hingstavdelningen blev bra för vår del. Nu får vi hoppas på den nödvändiga turen att hästarna håller sig friska i 14 dagar, sade tisdagens stora segerherre sedan han dukat bordet för stallets fjärde raka derbyseger på svensk mark.

Wolt svenskhopp
Men Tjomsland-uppvisningen till trots så har inte svenskarna kastat yxan i sjön.
Wolt gjorde ett jättelopp som tvåa från utsidan på Tangen Bork för Ulf Ohlsson och tränare Jan-Olov Persson lät allt annat än uppgiven inför finalen.
- Jag är jättenöjd när de går felfritt och kvalar in. Men också på sättet han gjorde det, utvändigt första 1 500 och närmade sig kraftigt sista biten mot mål. Den här hästen har utvecklat sig kolossalt. Han hade lite trubbel med travet i fjol, men nu har han kommit sig fantastiskt bra. Nu slipar vi till i 14 dagar så kan allt hända, sade Sveriges kallblodskung som fick med ytterligare två hästar i finalen.

Norskt bland stona
Ännu större blev den norska dominansen bland stona där April Faxa spårade hem sitt försök följt av tre landsmaninnor.
- Hon var strålande idag. Hon har aldrig varit så bra, fungerade hundraprocentigt i travet och vann väldigt lätt. Det här blir spännande till finalen, berömde körande Vidar Hop.
Desto mer spännande blev den andra uttagningen där årsdebuterande duon Hopp Karoline och Malifika hade en tvekamp som den förra gick segrande ur.
Joakim Reisers Klack Sigrid inkom som trea och blev därmed enda svenska att besegra norsktränade hästar i derbystokvalen.
Finalerna avgörs på Östersundstravet om 4 augusti med 700 000 respektive 450 000 kronor till vinnarna.
V64 blev favoritbetonad och betalade dryga tusenlappen för sex rätt. Fyrarättspotten på över en miljon kronor går vidare som jackpot till Bergsåker på torsdag.

Startlista
Svenskt Kallblodsderby
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1 Langlands Hövding (Öystein Tjomsland)
2 Brenne Bas (Öystein Tjomsland)
3 Tangen Bork (Öystein Tjomsland)
4 Wolt (Jan-Olov Persson)
5 Oppgårdsdrängen (Jan-Olov Persson)
6 B.W.Bille (Jan-Olov Persson)
7 Solhöjdens Drake (Ola Åsebö)
8 Mjölner Röder (Jan Roar Mjölneröd)
9 Grisle Tore G.L. (Öystein Tjomsland)
10 Balder Odin (Johan Kringeland Eriksen)
11 Eld Tekno (Oskar Kylin Blom)
12 Nelson August (Öystein Tjomsland)
Förstapris: 700 000 kronor

Startlistan
Derbystoet
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1 Skaane Tora (Geir Flåten)
2 Hopp Karoline (Anders Lundström Wolden)
3 April Faxa (Monica Sönstergård)
4 Malifika (Öystein Tjomsland)
5 Klack Sigrid (Joakim Reiser)
6 Föynland Anna (Öystein Tjomsland)
7 Minea (Anders Hafstad)
8 Remjerva (Fredrik Eriksson)
9 Valle Borka (Petter Glittum)
10 Lodins Luna (Jan Roar Mjölneröd)
11 Bråtens Myrra (Geir Flåten)
12 Deviljas Ronja (Teresa Cardin)
Förstapris: 450 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att ..


Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att se fram emot framöver. På söndag när Grand Slam 75® avgörs på Bollnäs körs bland annat Hälsingehambon för 3-5-åriga ston med 100 000 kronor i förstapris. För hingstarna/valackerna körs H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor i förstapris.
Jan-Olov Persson är Sveriges kallblodstränare nummer ett och har ett CV som få andra och är alltid med i resonemanget när det handlar om de lite större loppen. I stallet finns 90 hästar och blandningen är bra mellan åldrarna och det finns hästar i alla klasser.
Naturligtvis är det de yngre gardet som tilldrar det största intresset. Stall Persson tränar 23 treåringar och flera av dom har redan visat framfötterna.
- Vi har haft en fin vinter och har kunnat träna på bra och det är fina hästar över lag. Kallblodstravaren har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och det är mycket tack vare att aveln har gått framåt mycket de senaste tio åren. Det blir spännande att se vad som sker i sommar och framöver, hästarna känns fina, säger Hagmyrentränaren.

Fördel kallbloden
Kallblodssporten har fått en rejäl uppryckning de senaste åren och för dagen finns det lite för lite lopp i vissa klasser.
- Det är media som fått upp ögonen för kallbloden och hjälpt till att få upp intresset. Sedan har flera av landets största hästägare har klivit in och köpt välstammade unghästar och det är förstås bra. Antalet kallblod i träning ökar sakta men säkert samtidigt som antalet varmblod i träning har minskat en hel del. Just för tillfället finns det faktiskt lite för lite starttillfällen för kallbloden, säger Persson.
På söndag har stallet sex hästar till start i Grand Slam 75-omgången, men ingen av dom körs av tränaren själv.
- Jag är tyvärr avstängd och får följa loppen vid sidan, det ska nog gå bra, det är säkra grabbar som kör, säger Jan-Olov och lämnar följande omdöme om chanserna.
- 1 Dunungen (GS75-2) är en jättefin häst. Hon fick ge sig med minsta möjliga marginal senast efter tre raka segrar. Det gick 1.22,5 sista 400 meterna och det är väldigt starkt för en treåring. Dunungen utvecklas hela tiden och känns fin i träningen. Nu möter hon tuffa hästar med tillägg och det ska bli väldigt spännande att se om hon kan hålla undan. Banan på Dannero är inte alls lika snabb som Bollnäs och jag tror att hon springer under 1.28 och det tror jag räcker långt. Det är Margareta Wallenius-Kleberg som äger Dunungen och jag hoppas att vi ska kunna vinna Stokriteriet en gång till. Vi vann med Uggla I Mossen 2016 med samma konstellation och siktar på att göra det igen.
- 7 Åsa Klipp (GS75-2) var senast ute i ett försök och finallopp och hon var riktigt bra. Hon hade nog kunnat vunnit finalen om hon inte snubblat till mitt på upploppet. Nu är det täta starter och vi får se hur hon hanterar det. Hon känns fortsatt fin i träningen.
- 2 Wolt (GS75-4) har utvecklats mycket på slutet. Senast hängde han med klart positivt bakom vinnande Tangen Bork. Han är med igen och blir mycket svårslagen och kan Wolt vara bland dom tre är det bra gjort.
- 6 Oppgårdsdrängen (GS75-4) är bra och han tillhör de bättre fyraåringarna i landet. Senast åkte han på stryk av Tangen Bork och det är väl stor risk att det blir så igen. Tangen Bork har ett dåligt läge, men det hade han sist också och vann ändå. Om man garderar är både Wolt och Oppgårdsdrängen streckvärda.
- 9 B.W.Bille (GS75-4) är en bra sprinter, men han är alldeles för osäker. I första hand måste han gå felfritt och skulle han göra det så är det pengar som gäller för honom.
- 6 Sölvestads Atlas (GS75-7) är bra i ordning och har vunnit fyra lopp i år. Allt känns bra i träningen och jag tror att han är med där framme om det stämmer med positionerna.

 

Joakim Brundin, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-11-13 2020-11-13 Umeå-5 Krister Söderholm 2160/9 D 6 32.9 268
2020-10-29 2020-10-29 Gävle-5 Jan-Olov Persson 1660/6 D 0 g 683
2020-10-15 2020-10-15 Östersund-5 Rikard N Skoglund 2140/7 D 5 29.3g 529
2020-08-27 2020-08-27 Bjerke-7 Jan-Olov Persson 2100/3 C str
2020-08-18 2020-08-18 Gävle-2 Jan-Olov Persson 2140/1 C str
2020-07-26 2020-07-26 Dannero-6 Jan-Olov Persson 2140/9 A 0 29.3 135
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-1 Jan-Olov Persson 2140/4 B 3 29.8 125
2020-06-28 2020-06-28 Hagmyren-2 Örjan Kihlström 2140/1 C 3 31.4 150
2020-06-18 2020-06-18 Dannero-1 Jan-Olov Persson 2140/4 C 3 29.2 170
2020-05-29 2020-05-29 Hagmyren-1 Jan-Olov Persson 2140/6 B 4 28.4 123
2020-04-16 2020-04-16 Bollnäs-8 Jan-Olov Persson 1640/1 A 1 29.8 13
2020-04-04 2020-04-04 Romme-1 Jan-Olov Persson 1680/8 B 2 28.3 31
2020-03-24 2020-03-24 Bollnäs-2 Jan-Olov Persson 1660/9 B 2 33.3 40
2021-09-09 2021-09-09 Solänget-5 Mats E Djuse 2140/2 C 1 30.0 18
2021-09-03 2021-09-03 Bollnäs-8 Jan-Olov Persson 2140/2 C 1 26.9 32
2021-08-15 2021-08-15 Hagmyren-7 Jan-Olov Persson 1640/5 C 0 g 20
2021-08-04 2021-08-04 Östersund-7 Jan-Olov Persson 2140/6 D 0 25.9 1133
2021-07-20 2021-07-20 Östersund-9 Jan-Olov Persson 2140/4 D 4 25.8 756
2021-07-04 2021-07-04 Bollnäs-7 Rikard N Skoglund 1640/9 D 0 g 792
2021-06-25 2021-06-25 Hagmyren-2 Jan-Olov Persson 2140/5 C 0 g 389
2021-06-04 2021-06-04 Romme-8 Jan-Olov Persson 2160/8 C 0 35.2g 383
2021-04-30 2021-04-30 Bollnäs-8 Jan-Olov Persson 1640/10 A 1 26.7 23
2021-04-23 2021-04-23 Gävle-5 Jan-Olov Persson 1640/12 A 2 27.1 35
2021-04-15 2021-04-15 Gävle-4 Jan-Olov Persson 2160/2 D 3 26.8 236
2021-03-29 2021-03-29 Bollnäs-8 Jan-Olov Persson 1660/15 B 0 g 79
2021-03-16 2021-03-16 Gävle-6 Jan-Olov Persson 2160/3 D 3 28.4 202
2021-03-05 2021-03-05 Bollnäs-3 Jan-Olov Persson 1660/6 C 0 g 85
2021-02-22 2021-02-22 Bergsåker-2 Mats E Djuse 1660/13 B 4 29.8g 27
2021-02-17 2021-02-17 Bergsåker-10 Jan-Olov Persson 2160/6 B 1 28.9 14
2021-01-16 2021-01-16 Gävle-2 Jan-Olov Persson 2160/9 B 1 29.7 17ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se