Burning Man travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Burning Man travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Burning Man har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Burning Man har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Burning Man


I finalerna i unghästserien E3 över medeldistans i Eskilstuna i juni imponerade vinnarna Aetos Kronos och finskan Mascate Match.Samma vinnare glä..


I finalerna i unghästserien E3 över medeldistans i Eskilstuna i juni imponerade vinnarna Aetos Kronos och finskan Mascate Match.
Samma vinnare glänste igen på Örebrotravet på lördagen – den här gången i ett blött och lite kylslaget väder.
Jerry Riordans Aetos Kronos kom till tävlingarna med dubbla världsrekord i bagaget från sommarens tävlingar. I hingstarna och valackernas final spelades hingsten till tung favorit tillsammans med Johan Untersteiner.
Det blev en show och uppvisning över de 1609 meterna och en segertid i miljonloppet som imponerade. 1.10,9 efter ett utvändigt lopp på en långt ifrån perfekt regnbana.
- Det här är absolut den bästa treåringen jag kört. Senast i Sundsvall fick jag feelingen jag aldrig haft med en unghäst tidigare. Och han var lika bra i dag, sa Johan Untersteiner, som återigen hade fått förtroendet bakom Halmstad-kollegan Jerry Riordans häst.
Vägen till mål blev tung för Aetos Kronos. Erik Adielsson kunde smita till ledningen efter 500 körda med Svante Båths topptravare Global Adventure och för favoriten återstod bara dödenspositionen.
Duon ryckte undan i den sista kurvan och kubbades vildsint. 300 meter från mål såg det ut som om utvändige Aetos Kronos hade övertaget. Global Adventure kontrade och återtog kommandot en bit men över upploppet handlade det sedan om Aetos Kronos.
- Erik kom ganska enkelt till ledningen men jag ville i första hand köra felfritt och hoppades att Aetos skulle vara bäst. Det är tufft att gå utvändigt Eriks häst men man imponeras hela tiden av den här, sa en glad Johan Untersteiner.

Tapper tvåa
Global Adventure höll till mitten av upploppet och noterade strålande 1.11,1 över 1609 meter.
Erik Adielsson berömde vinnaren men även sin egen häst.
- Aetos Kronos vann och fick ett tufft lopp. All heder åt den. Men den här hade inte samma spänst och hade det svårt sista 200 och jag lät honom egentligen bara vara. Global Adventure gjorde precis allt vad han kunde och det visar också vilken krigare det är, sa Erik Adielsson.

Aetos i världen?
Eftersom Aetos Kronos har en amerikansk företrädare i ägarleden spelades den amerikanska nationalsången i Örebros högtalarsystem efter loppet.
- Av treåringarna i världen tror jag att han håller väldigt bra klass. Jerry har ju sagt själv att det hade varit roligt att se hur långt han hade räckt i Hambletonian. Helli (skötaren) och Jerry har gjort ett fantastiskt jobb. Det är enkelt för mig att sitta här i tre minuter och se bra ut! sa Johan Untersteiner.

Finskan ensam på plan
Finlands nationalsång spelades efter stonas E3-final där megafavoriten Mascate Match (65 procent på V75) hade lekstuga efter tidig ledning. I slutet av juni vann hon den långa finalen i överlägsen stil och nu blev det repris i ”korta E3”.
Ulf Ohlsson testade att sticka upp i starten med Margaretasjöhammar men var chanslös att utmana favoriten som tog ledningen i ingången av den första kurvan.
Pekka Korpi fick dämpa tempot per omgående och körde undan med några säkerhetslängder. Segertiden skrevs till 1.12,3 över 1609 meter auto.
Mattias Djuse-tränade Global Allegiance svarade för en fin avslutning till andraplatsen. Margaretasjöhammar trea.
Pekka Korpi är en av Finlands största namn genom tiderna i sporten. I november fyller han 70 och kan ha en ny storstjärna på gång i stoet.
- Jag har tränat många bra hästar i min karriär men det här kan vara den bästa, sa Pekka Korpi efter loppet.
För Mascate Match var lördagens seger den nionde i karriärens tionde start. Med den senaste E3-miljonen inräknat har finskan nästan 2,6 miljoner kronor på kontot.
I Örebros vinnarcirkel talades det finska. Mascate Match är en ”hockeyhäst” i Finland och ägs av 1000 delägare som köpt in sig för tusen kronor var för tre år i IFK Helsingfors häst.

I övrigt noterade vi att…
…det skrällde till i det första V75-loppet där sexårige Reverend Wine (tio procent) slog till i årets blott femte start tillsammans med Carl-Johan Jepson. Sköre Reverend Wine var bara bäst och stegade undan.
- Han brukar få vila när han blir lite sliten och det är så kul att han kommer tillbaka varje gång och kämpar så bra, sa tränaren Diederik Meilink efter segern i bronsdivisionen.
…gulddivisionen var Express Gaxes lopp där storfavoriten Vainqueur R.P. fick det hett om öronen i ledningen när Emilia Leo utmanade i starten med Charrua Forlan. 1.11,0 första 1000 blev för tufft över medeldistans och segern gick i stället till Volnik du Kras som gick från sistaparet utvändigt och kunde koppla grepp om favoriten 50 meter före mål.
…Erik Adielsson blev av med ledningen och återtog den efter 600 meter med The Real Face i klass II-loppet. Rycket 700 meter från mål var sedan en chansning som gick hem med Adrian Kolgjinis häst.
…imponerade gjorde Petri Puro-tränade Burning Man i sin fjärde raka seger. 3100 meter var distansen i klass I och Peter Untersteiner körde i ledningen hela vägen.
…Svante Båth och Erik Adielsson dubblerade tillsammans på V75. Very Kronos var bra och försvarade sig hela vägen i spets i silverdivisionen.
…sju rätt på V75 delade ut 3.937 kronor, sex rätt 34 kronor och det blev ingen utdelning för fem rätt. Miljoner flyttas nu vidare till nästa ordinarie V75-omgång, som körs på lördag på Bergsåker där en multijackpot kan göra en ensam vinnare runt 90 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det är 60 miljoner kronor i sjurättspotten i lördagens V75-omgång i Örebro. I den femte avdelningen är Burning Man och Peter Unte..


Det är 60 miljoner kronor i sjurättspotten i lördagens V75-omgång i Örebro. I den femte avdelningen är Burning Man och Peter Untersteiner klara favoriter trots spår åtta bakom bilen. Hästen jagar sin fjärde raka seger och imponerade när han svepte förbi hela fältet i ett huj till ledningen senast på Åby.
– Det var lite som a la Åke Svanstedt, säger Petri Puro och skrattar.
– Hästen var lite sen i fjol som fyraåring och i år har han utvecklats och blivit bättre och fräschare. Vi bestämde med ägaren att vi kör vanliga lopp i sommar och inte V75 för att han ska stabilisera sig.
– Tidigare var han bra i ett lopp och sedan höll han inte samma nivå i nästa. Men nu har han varit bra i tre lopp i rad och det känns i alla fall i träningen att formen är oförändrat fin. Det finns mycket fart i honom och han är inte bara stark.

Vad säger du om uppgiften i V75-5 från spår åtta bakom bilen?
– Han är lite strulig med huvudet när man voltar och därför har vi tagit bilstarter. Det är bra hästar med och kort upplopp men gör han om förra loppet tror jag att han är väldigt långt framme.
– Sedan är det lite hur banan blir. Vi får se om vi kan köra barfota bak som vanligt men om banan blir väldigt grov är det ett frågetecken. Då blir det skor runt om. Han känns lika bra i träningen med skor och över tre varv sliter det mycket på fötterna om man kör barfota på en grov yta.
– Han gick lite snabbare intervaller i går (torsdag) och lite lugnt i dag. Allt kändes bra, säger Petri Puro.

Kanal 75


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. P&..


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. På lördag är det V75 på Jägersro och där selar Puro ut två hästar, och båda med just bra segerprocent. Men innan vi tar oss an derbyhelgen och V75 så blickar vi tillbaka till den föregående helgen där Cash Crowe gjorde en strålande comeback. Puros toppsto hade inte startat sedan hon vann Derbystoet för nästan ett år sedan. Den högkapabla damen, som har sprungit in drygt 3,3 miljoner kronor och även vunnit Drottning Silvias Pokal, har haft en hel del problem senaste året.
- Cash Crowe har varit borta en hel säsong och blivit stoppad tre gånger under uppträningsperioden. Månaderna går fort och hon hade bara sex, sju veckors träning bakom sig inför comebacken, säger Petri Puro.
- I våras fick hon någon typ av virus och därefter Borrelia. Sedan fick hon ett sår i hagen som fick sys och fick då inte träna på fem veckor. Så det har varit extrema otursgrejer.

”Visade sin klass – siktar på Sto-SM”
Cash Crowe såg finfin ut i comebacken som skedde på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn i lördags. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och var smått lyrisk efteråt. Han lät Cash Crowe gå fram utvändigt om ledaren varvet kvar och sedan var det ren uppvisning. Det femåriga stoet joggade ifrån konkurrenterna på tiden 1.12,0/2000 meter med bilstart och hade krafter kvar.
- Hon såg spänstig och fin ut. Jag sa innan till Christoffer att jag har ingen aning om vad som kommer att hända i loppet. Men hon visade sin klass och är så bra och har så hög grundkapacitet. Hästen är ett år äldre nu och mer mogen och trygg i sig själv.
Hur ser den framtida matchningen ut och när blir nästa start?
- Vi siktar på att vara med i Sto-SM i oktober och hinner att förbereda henne med ett par lopp till innan dess. Eventuellt kan det bli Bjerke den 9 september men jag har inte bestämt något ännu, säger Puro.

”Är så bra att han hade kunna vinna Derbyt”
Han har ett par riktigt fina fyraåringar i sitt 20-hästar stora stall och två av dem försökte att kvala in till Svenskt Travderby förra veckan men tog sig inte vidare.
- Det var synd på Short In Cash som är ruskigt fint i ordning just nu. Jag vet inte riktigt vad som hände varför han galopperade. Han kom ner i doseringen och skiftade till och felade. Sedan sprang han 1.11,8 i två varv efter galoppen och det är en riktigt bra häst. Han är så bra att han hade kunnat vinna Derbyt. Nu får vi hoppas att han kvalar in till Europaderbyt istället, säger Puro.
- DA Pepperboy hade varit borta länge och hade bara ett lopp i kroppen och inte tillräckligt med hårdhet. Det var från början inte tänkt att gå ut i derbykvalen på Jägersro utan istället vänta och sikta på Europaderbyt. Men nu fick han ett bra lopp i kroppen istället.

”En oöm häst med bra styrka”
Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. V75-omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 27 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson.
- Burning Man (V75-4) är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt.

”Är uppfräschad och fått en träningsperiod”
Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen.
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket.
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. P&..


Halmstadtränaren är känd för sin fina segerprocent, just nu 35 procent för stallets hästar, och han startar inte i onödan. På lördag är det V75 på Jägersro och där selar Puro ut två hästar, och båda med just bra segerprocent. Men innan vi tar oss an derbyhelgen och V75 så blickar vi tillbaka till den föregående helgen där Cash Crowe gjorde en strålande comeback. Puros toppsto hade inte startat sedan hon vann Derbystoet för nästan ett år sedan. Den högkapabla damen, som har sprungit in drygt 3,3 miljoner kronor och även vunnit Drottning Silvias Pokal, har haft en hel del problem senaste året.
- Cash Crowe har varit borta en hel säsong och blivit stoppad tre gånger under uppträningsperioden. Månaderna går fort och hon hade bara sex, sju veckors träning bakom sig inför comebacken, säger Petri Puro.
- I våras fick hon någon typ av virus och därefter Borrelia. Sedan fick hon ett sår i hagen som fick sys och fick då inte träna på fem veckor. Så det har varit extrema otursgrejer.

”Visade sin klass – siktar på Sto-SM”
Cash Crowe såg finfin ut i comebacken som skedde på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn i lördags. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och var smått lyrisk efteråt. Han lät Cash Crowe gå fram utvändigt om ledaren varvet kvar och sedan var det ren uppvisning. Det femåriga stoet joggade ifrån konkurrenterna på tiden 1.12,0/2000 meter med bilstart och hade krafter kvar.
- Hon såg spänstig och fin ut. Jag sa innan till Christoffer att jag har ingen aning om vad som kommer att hända i loppet. Men hon visade sin klass och är så bra och har så hög grundkapacitet. Hästen är ett år äldre nu och mer mogen och trygg i sig själv.
Hur ser den framtida matchningen ut och när blir nästa start?
- Vi siktar på att vara med i Sto-SM i oktober och hinner att förbereda henne med ett par lopp till innan dess. Eventuellt kan det bli Bjerke den 9 september men jag har inte bestämt något ännu, säger Puro.

”Är så bra att han hade kunna vinna Derbyt”
Han har ett par riktigt fina fyraåringar i sitt 20-hästar stora stall och två av dem försökte att kvala in till Svenskt Travderby förra veckan men tog sig inte vidare.
- Det var synd på Short In Cash som är ruskigt fint i ordning just nu. Jag vet inte riktigt vad som hände varför han galopperade. Han kom ner i doseringen och skiftade till och felade. Sedan sprang han 1.11,8 i två varv efter galoppen och det är en riktigt bra häst. Han är så bra att han hade kunnat vinna Derbyt. Nu får vi hoppas att han kvalar in till Europaderbyt istället, säger Puro.
- DA Pepperboy hade varit borta länge och hade bara ett lopp i kroppen och inte tillräckligt med hårdhet. Det var från början inte tänkt att gå ut i derbykvalen på Jägersro utan istället vänta och sikta på Europaderbyt. Men nu fick han ett bra lopp i kroppen istället.

”En oöm häst med bra styrka”
Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. V75-omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 27 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson.
- Burning Man (V75-4) är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt.

”Är uppfräschad och fått en träningsperiod”
Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen.
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket.
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-18 2017-12-18 Halmstad-6 Peter Ingves 2140/9 C str
2017-11-27 2017-11-27 Halmstad-1 Peter Ingves 2140/4 C 2 18.6 25
2018-12-10 2018-12-10 Halmstad-3 Christoffer Eriksson 2140/8 A 3 15.3 73
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-3 Håkan B Johansson 2640/2 B 3 15.6 19
2018-09-24 2018-09-24 Halmstad-8 Christoffer Eriksson 2640/5 A 2 16.3g 20
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-8 Christoffer Eriksson 2640/3 C 0 16.3g 42
2018-08-06 2018-08-06 Halmstad-6 Christoffer Eriksson 3140/2 D 1 15.9 26
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-5 Johnny Takter 2140/12 D 0 17.1g 142
2018-06-26 2018-06-26 Jägersro Trav-8 Hanna Lähdekorpi 2140/7 B 1 16.1 12
2018-06-07 2018-06-07 Åby-7 Peter Ingves 2140/9 D 6 14.8 37
2018-01-18 2018-01-18 Åby-2 Johnny Takter 2140/11 C 1 16.7 18
2018-01-03 2018-01-03 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/6 B 1 17.0 15
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-5 Peter Untersteiner 2140/6 B 0 16.1 29
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-5 Peter Untersteiner 2140/10 B 2 11.9 51
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-9 Peter Untersteiner 3100/8 A 1 15.1 18
2019-08-01 2019-08-01 Åby-7 Peter Untersteiner 2640/11 B 1 13.2 21
2019-06-25 2019-06-25 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2640/4 B 1 14.7 19
2019-05-30 2019-05-30 Jägersro Trav-5 Håkan B Johansson 2140/4 B 1 13.6 26
2019-04-27 2019-04-27 Åby-8 Christoffer Eriksson 3140/8 B 7 16.2 26
2019-03-21 2019-03-21 Åby-7 Christoffer Eriksson 2640/11 A 1 14.4 29
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-6 Christoffer Eriksson 2140/6 B 0 g 28
2019-02-14 2019-02-14 Åby-8 Peter Untersteiner 2660/10 A 1 15.7 23ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se