Brothers N.Arms travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Brothers N.Arms travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Brothers N.Arms har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Brothers N.Arms har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Brothers N.Arms


Torsdag kväll strax efter klockan 22 smäller det på Halmstadtravet. Då ska årets Sprintermästare koras och förhandsfavorit..


Torsdag kväll strax efter klockan 22 smäller det på Halmstadtravet. Då ska årets Sprintermästare koras och förhandsfavoriten Evaluate tränas av Stefan Melander. Han har tidigare vunnit Sprintermästaren fyra gånger. Först med Rydens Sensation (2000), därefter med Scarlet Knight (2002), Nuncio (2015) och Uncle Lasse (2016).
När det gäller den USA-födde Evaluate så har hästen gjort fem starter i Solvalla-tränarens regi. Efter att ha börjat med två raka segrar blev han fyra i Kungapokalen, tvåa i Fyraåringseliten och senast femma i ett lopp i Rättvik.
– Det är en jättefin häst som har gjort det bra hittills. Vi hade siktat lite högre i Kungapokalen men jag tycker det var flera saker som gjorde att han inte blev bättre än fyra. Dels var han ovan vid distansen 2100 meter och han hamnade risigt på det och det gick fort till slut. Jag var inte besviken över att han blev fyra, hade jag laddat upp honom hårt inför loppet hade jag kanske varit det, säger Stefan Melander.
– Han har automatiskt kommit igång och blivit bättre och bättre ju mer han har fått starta. Senast var han bortlottad från bakspår och när alla låg i andraspår valde jag att köra invändigt och han blev fast till slut. Men det blev också ett perfekt genrep inför Sprintermästaren. Han har känts himla bra hela tiden.

Vässad i snabba intervaller
Evaluate är V75-omgångens största favorit och har ett perfekt läge med spår två bakom startbilen i V75-2. Han körs av Björn Goop för första gången och tränare Melander lämnar klartecken.
– Han känns ruggigt fin i jobben och fick gå några snabbare intervaller i går (tisdag) och var även fin i långsamkörning i dag (onsdag). Det ser ut som en toppchans och två heat visade han i Hambletonian (blev femma där) att han klarar bra, säger Tarzan.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Det blir skor runt om i försöket och sedan barfota i finalen. När det gäller huvudlaget har jag inte bestämt ännu om vi kör med helstängt, som näst senast, eller om det blir öppet. Det beror på hur laddad hästen är i värmningen och Björn får bestämma det.

”Blir nog glad av 1600 meter nu”

Du har ytterligare två hästar med i uttagningen till Sprintermästaren. Kommentar om deras möjligheter?
– Brothers N.Arms (V75-3)
känns jättefin men det är galopperna som har ställt till och han har varit lite ojämn. Jag trodde att han skulle vinna senast men det blev en tuff öppning och Kevin vet inte varför han galopperade till slut. Han var i alla fall inte trött i det läget. Det är en väldigt fin häst och han blir nog glad av att det är 1600 meter nu. Han klarar 2100 meter men kort distans är han så van vid från USA. Jag hoppas och tror att han kan gå till final.
– Thrust Control (V75-4) var för laddad senast och blev för pigg bakom bilen därav galoppen. Annars har hästen varit kanonbra innan, han var ruggigt bra i Kungapokalen och i Mantorp krossade han dom från dödens i V75. Hästen är jättestark och har tränat bra hemma så felfri tror jag att han tar sig till final. Han är alltid oinspirerad i värmningarna så det ska man inte ta så hårt på. När det blir lopp tar han tag i grejerna och han har en väldigt bra löpskalle, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Stefan Melander kommer med fyra hästar, Daniel Redén tre och Svante Båth två.Bland dessa återfinns Evaluate, Thrust Control, Broth..


Stefan Melander kommer med fyra hästar, Daniel Redén tre och Svante Båth två.
Bland dessa återfinns Evaluate, Thrust Control, Brothers N.Arms, Zephyr Kronos, Global Withdrawl och Deep Pockets.
Lägg till Timo Nurmos’ Viking Brodde så har vi de sju mest betrodda hästarna inför torsdagens upplaga av Sprintermästaren, enligt ATG:s fasta odds.
Viking Brodde är för övrigt också hästen som gör att Pasi Aikio själv får svinga sig upp bakom Alone då ordinarie körsvennen Örjan Kihlström valt att köra den förre.
Alone som rankas främst bakom storstallens septett.
- Det är lite upp till bevis för honom nu, säger Pasi Aikio om fyraåringen som imponerade stort då han i näst senaste starten fick prova sprinterdistans för första gången och krossade motståndet utvändigt på 1.11,5.
- Egentligen är han ingen sprintertyp. Han kan inte speeda riktigt fort utan lever fortfarande på sin styrka. Men å andra sidan körs sprinterloppen ofta på ett sätt som passar honom med full rulle hela vägen, funderar Aikio som i fjol tog sitt livs tränarseger med Who’s Who i Svenskt Travderby och nu försöker matcha Alone till samma storhet.
- Ihop med Adorable Lady är det min bästa fyraåring och han är mer härdad än vad Who’s Who var vid samma tidpunkt i fjol. Kapacitetsmässigt är Alone klassen under, men han är i alla fall under stadig utveckling.
Varför kör du själv den här gången?
- Örjan tyckte väl att den andra hästen hade större vinstchans och valde den. Då tyckte jag det var bättre att jag kör som känner hästen, än att försöka jaga världens vassaste kusk. Alone är nämligen väldigt speciell att köra. Han är riktigt på tårna, i värmningen kan han springa runt utan att ta ett enda travsteg.
Hur känns det att köra ett så stort lopp?
- På förhand är det kanske mer fokus, men när man väl sitter där är det ett lopp som alla andra. Speciellt med den här hästen som kräver så mycket uppmärksamhet, jag lär ha fullt upp att hålla i tömmarna. Jag var trea i Oaks med Adorable Lady i fjol och det här känns lika stort.
Är det en extra krydda att sitta i vagnen själv?
- Givetvis är det roligt. Det är klart att jag vill visa Örjan att han har valt fel häst så jag ska göra mitt bästa.
Hur länge har du siktat mot Sprintermästaren med Alone?
- Jag kan inte säga att vi siktat hit på det sättet att vi försökt toppa honom något extra. Det är ett lopp som funnits i tankarna och som det känns i jobben kommer hästen i bra form. Jag är nöjd med alla förberedelser.
Hur ser du på era chanser?
- Vi fick ett fint spår i försöket så målsättningen är att ta sig till final och tjäna en skaplig slant där. Att han ska vinna är lite långsökt, det är som sagt inte någon riktig sprinter. Jag räknar med att köra honom i ryggar och det avgörande för oss är att det blir hårt tempo hela vägen.
Vad önskar du att det står på klockan efter första varvet?
- Gärna 1.10,5, då tror jag säkert att han kan hålla den farten in i mål. Men krävs det en 1.07-avslutning så hinner han inte riktigt med.
Han har alltid tävlat med öppet huvudlag och vanlig vagn, finns det några växlar att dra inför karriärens största lopp?
- Vi har inte ens ryckt huvan på honom så det finns också sparat. Men i dagsläget tycker jag inte att det känns aktuellt. Även om hästen mognat betydligt i år så vill jag vänta med sådana saker. Han får tävla barfota fram i försöket, sedan kanske vi rycker alla skor till finalen beroende på hur han känns. I övrigt går han som tidigare.
Du är omtalad för att du aldrig har druckit alkohol och sagt att du inte ska göra det förrän den dagen du vinner Elitloppet. Skulle det inte räcka med en seger Sprintermästaren?
- Nej, Elitloppet är Elitloppet och inget annat. Men om någon i så fall vill spruta oss med segerchampagne vore det helt okej för mig, säger Pasi Aikio.

Robin Johansson, Kanal 75


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, äv..


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.
Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, även om det tog många år innan han fick uppleva den.
- Jag var aldrig på Sprintermästaren som yngre. Varför vet jag egentligen inte, jag var väl den som fick jobba helgen i stallet i stället.
Det var när han flyttade till Halmstad 2015 som han fick vara med på festligheterna för första gången, men han kan ännu inte kan skryta med att ha stängt nattklubben på Tylösand efter sprintermästartorsdagen.
- Nej, det har jag inte. Mitt rekord är nog att stanna till 23.30. Jag är väl överlag inte så mycket partykille, men brukar komma med ett glatt humör i alla fall, säger Oscarsson som onekligen verkar se fram emot att återvända till banan han lämnade i fjol för att jobba i familjens träningsrörelse.
- Det är alltid extra kul att åka till Halmstad, även om det är en regnig måndag. Jag hade tre jättebra år där med underbar gemenskap runt omkring. Sedan gick det bra på banan också, både som kusk och för stallen jag jobbade i. Och den här helgen är förstås den bästa av alla.

"En harmoni som man sällan hittar"
Faktum är att Oscarsson åter lär bli en frekvent besökare i sydväst.
Familjen med pappa Jim i spetsen har nyligen köpt anrika Blädingeås i södra Småland och står just i begrepp att flytta hela sin träningsrörelse dit.
- Det fungerar jättebra. Vi har 26 hästar på plats och nästa flyttlass går 9 juli, det inkluderar även mig. Mamma och pappa följer med de sista hästarna framåt hösten.
Då blir det du som chefar där i sommar?
- Chef vet jag inte, men kanske styrman. Alla i personalen kommer att vara delaktiga. Vi är väldigt glada för att hela laget valt att flytta med. Den ende som blir kvar är Viktor Flink-Ideborn som har sin familj i Stockholm. Det är tråkigt eftersom han är väldigt duktig, men överlag tror jag att det blir ett stort lyft för hela verksamheten. Vi har letat efter en gård i tolv år och nu har vi äntligen hittat rätt.
Vad känns så rätt med Blädingeås?
- Det är en magkänsla man får när man kommer dit. Vissa gårdar är mer livade, den här är väldigt lugn. Den ligger lite avskilt och har en harmoni som man sällan hittar. Hästarna kan beta i hagarna i lugn och ro. Det är precis vad vi har sökt i alla år. Sedan ligger den bra geografiskt med lika långt till Kalmar, Jägersro och Halmstad.
Ni har 65 hästar i träning nu, är det rekord?
- Ja, så många har vi aldrig haft. Vi har oftast legat mellan 15-20. Men efter att Violet Bi vann E3-finalen för två år sedan så började det komma nya hästägare, samtidigt som de gamla ville satsa mer. Nu har vi ett material som vi aldrig haft tidigare.
Så stall Oscarsson kommer att bli en faktor i södra Sverige framöver?
- Ja, det är absolut vårt mål. Vi har framförallt många fina unghästar som snart ska ut på banorna. Det blir mycket spännande.

Party och bad hela natten
Spännande blir det även för Oscarsson junior i helgen.
Det börjar under torsdagen med fyra styrningar inom V75-spelet, varav två i försöken till Sprintermästaren.
På lördagen sitter Kevin upp bakom Fredrik Linders Zeta Wise As, en av favoriterna i Stosprintern med 800 000 kronor i förstapris.
- Jag kan inte minnas att jag haft en så betrodd häst i ett så stort lopp förut. Visserligen var jag trea med Super War Horse i Sprintermästaren i fjol, men det här ser ut som en bättre möjlighet på förhand.
- Hästen har aldrig varit så fin som i försöket. Dessutom finns det ett par extraväxlar att dra på henne om vi skulle vilja. Jag ser verkligen fram emot att få köra det loppet.
Men står stjärnorna rätt kan det blir personligt rekord på Tylösand redan natten mot fredag.
Brothers N.Arms och Zeus Bi är hästarna som kan göra återvändaren till Sprintermästare.
- Vinner jag Sprintermästaren så kan jag lova att det blir party hela natten. Då kommer jag att slänga mig i havet vid Tylösand så fort jag får chansen, säger Kevin Oscarsson.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på torsdagen:
- 3 Brothers N.Arms (V75-3) kändes väldigt fin senast och direkt efter loppet hade vi ingen förklaring till varför han galopperade. Men nu tror jag att det berodde på underlaget. Hästen har en väldigt grov aktion som gör honom extremt känslig för fäste. Just i den svängen var det extra stumt och löst ovanpå, han hade problem när han passerade den första gången och galopperade andra. Underlaget på Halmstad är fastare och borde passa honom mycket bättre. Läget blev perfekt och tanken har slagit mig att köra i ledningen eftersom jag tror att han kan springa en riktigt snabb tid därifrån över 1 609 meter. Men samtidigt är det viktigaste att ta sig till final så jag kan inte låsa upp mig vid någon taktik. Hästen gick med helstängt huvudlag i finalen av Kungapokalen, men jag tyckte inte att det blev någon märkbar skillnad. Han har nästan varit mer laddad med sin murphybländare han haft i övriga starter. Vad gäller balansen så fungerade han sämre barfota runt om i samma lopp, han fick inte alls ut steget på samma sätt som då han har lite grepp bak. Därför tror jag inte att det är aktuellt med några ändringar gentemot de senaste loppen, men jag får givetvis snacka med Stefan om det först. Hästen kändes formstark senast och jag litar på att teamet har honom riktigt bra i ordning till den här uppgiften, därmed är han segeraktuell i försöket.
- 8 Zeus Bi (V75-4) var seg senast, men tävlade med fast bomull och vanlig vagn och var i första hand ute för att få en genomkörare inför det här. Hästen har siktats mot Sprintermästaren länge och nu utgår jag från att det kommer att vara bättre tryck i honom. Jag räknar också med att han får tävla med bike och sitt stängda huvudlag redan i försöket, alltså samma utrustning som i försök och final av Kungapokalen. Från ett bra spår hade jag trott på stor finalchans, nu måste vi ha en hel del tur på vägen. Om vi skulle gå vidare så räknar jag med att han är ännu vassare i finalen, han är precis den småsega typen av häst som bör piggna till av två lopp samma kväll.
- 13 Fröken Sting (V75-5) har jag aldrig kört förut. Det enda jag vet är att stallet säger att hästen kommer med full form och att man tror på henne här.
- 6 Wild Love (V75-7) var jag väldigt nöjd med senast, hon kom bra mellan hästar sista biten och hade gott om krafter kvar i mål. Travet flöt fint barfota, även om hon var nära galopp en bit mitt i loppet. Hon blir osäkrare utan skor, men det är när det går långsamt. När hon får löpa ut känns det stabilt så vi skulle vara väldigt gynnade om det blir jämn, hård fart. Hon öppnade förbättrat senast och jag tvivlar på att hon kan öppna snabbare än så, i den här klassen är det flera som är kvickare. För att vinna denna typ av lopp ska hon kanske ha en invändig resa som senast, men slinker vi ner i andra- tredje ytter så tar jag gärna det. Sedan hoppas vi på jämn 1.11-fart hela vägen, då blir hon giftig till slut.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på lördagen:
- 2 Maple Hill’s Eto’o (V75-1) är normalt helt travsäker, men blev öm i ena sulan bak senast, därav galoppen. Det fanns gott om krafter kvar i det läget och vi hade säkert varit tvåa- trea annars. Därför kommer han att gå med bakskor den här gången och eftersom det är voltstart byter vi från bike till vanlig vagn. Det tillsammans med den långa distansen gör att jag kommer att jag vill ge honom en smygresa den här gången. Formen minst lika bra som vid senaste vinsten, jag körde honom i jobb i morse (måndag) och hästen var riktigt laddad så han kan vara en rysare om det klaffar perfekt.
- 2 Zeta Wise As var jag oerhört nöjd med i försöket. Jag har aldrig känt henne så smidig och med så bra tryck i steget. Hennes sista 200 var imponerande, jag vet inte om jag åkt så fort över ett upplopp förut, det ska ha varit med Explosive de Vie i Treåringseliten i så fall. Hon är väldigt kvick från start, men det gäller även hästen innanför så vi får se hur det utvecklar sig. Skulle vi nå spets är jag sugen på att prova där den här gången, hon känns redo för det både mentalt och fysiskt. Hon har både bike och rycktussarna kvar som växlar och det kan bli aktuellt med någon förändring, samtidigt är det en väldigt känslig dam som det lätt kan tippa över för. Vi får snacka ihop oss i veckan och se hur det blir. Det ser ut som en väldigt öppen final där positionerna blir extremt avgörande, men jag skulle absolut inte byta häst med någon i fältet.

Robin Johansson, Kanal 75


Redan innan startspåren var offentliggjorda var det många som höll Stefan Melander-tränade Evaluate som favorit till slutsegern. Hans supp..


Redan innan startspåren var offentliggjorda var det många som höll Stefan Melander-tränade Evaluate som favorit till slutsegern. Hans supporterskara lär inte ha minskat när han drog bricka två i det inledande försöket. Dessutom ska han för första gången köras av Björn Goop. Men det är många om budet och som vanligt väntar en rafflande fartuppgörelse. De tre främsta i vardera försök samt den snabbaste fyran går vidare till finalen. Den går som kvällens 13:e lopp klockan 22.10 och där väntar 1,2 miljoner kronor på vinnaren.

Sprintermästaren, försök 1
1. Deep Pockets - Erik Adielsson
2. Evaluate - Björn Goop
3. Smokin Joe - Adrian Kolgjini
4. Night Rhythm - Örjan Kihlström
5. Frenchnorwegian ID - Robert Bergh
6. Zohar Font - Ulf Ohlsson
7. Devil Sound - Anders Zackrisson
8. Remarkable Feet - Jörgen Westholm
9. Precious Lord - Marcus Lindgren
Förstapris: 150 000 kronor

Sprintermästaren, försök 2
1. Global Withdrawl - Erik Adielsson
2. Alone - Pasi Aikio
3. Brothers N.Arms - Kevin Oscarsson
4. Viking Brodde - Örjan Kihlström
5. Pinto Bob - Robert Bergh
6. Buzzer Beater - Johan Untersteiner
7. Zelig Kronos - Pietro Gubellini
8. Tae Kwon Deo - Adrian Kolgjini
9. Maxus - Carl Johan Jepson
Förstapris: 150 000 kronor

Sprintermästaren, försök 3
1. Mellby Glader - Robert Bergh
2. Zephyr Kronos - Örjan Kihlström
3. Fast food Hanover - Jörgen Westholm
4. Adde S.H. - Peter Untersteiner
5. Thrust Control - Björn Goop
6. Manuzio Hanover - Torbjörn Jansson
7. Jula Downtown - Carl Johan Jepson
8. Zeus Bi - Kevin Oscarsson
9. Tresexton - Ulf Ohlsson
Förstapris: 150 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från star..


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från start till mål med Stefan Melander-tränade Digital Track. En fullträff som innebar att han gick förbi travnestorn Stig H Johansson och blev den kusk med flest V75-segrar i historien – 1 007 stycken.
- Det är kul att göra något som ingen annan har gjort. Så är det ju när man håller på med sport. Sedan ändras förutsättningarna lite grann. Rikstoton fanns inte när Stig började exempelvis och nu är det fler rikstotolopp än när Stig körde. Men så är det i de flesta idrotter att förutsättningar förändras och rekord slås. Jag är väldigt tacksam för att ha det här rekordet just nu i alla fall. Sedan kommer det säkert folk som slår det i framtiden, men jag är glad att få ha det ett tag, sa toppkusken som har fått visa upp otaliga stjärntravare för den breda publiken i travets elitserie.
Med megastjärnan Propulsion har han 17 V75-segrar, med Maharajah åtta och med Nuncio sex.
- Det går nog inte att övervärdera vad V75 har betytt för travet i Sverige. Det är den grunden vi har vilat på i väldigt många år och fortsatt gör.

Guld till Emil i Lönneberga
Men med favoritspelade Who’s Who fick Örjan Kihlström alltså nöja sig med andraplatsen. Fjolårets svenske derbyvinnaren gjorde sin första start mot den äldre eliten i gulddivisionen och han avslutade mycket starkt och gick från jumboposition till andraplatsen. Men undflyende Racing Mange var omöjlig att nå när han i imponerande stil stack ifrån sina förföljare över upploppet.
- Det är en härlig häst. Det är lite Emil i Lönneberga över honom. Han ställer till med mycket hyss men i loppen är han en fantastisk häst. Han är en hjälte i loppen! sa Racing Manges tränare och kusk Joakim Lövgren.

Favoritseger i Ina Scots Ära
Segern i Ina Scots Ära gick precis som i stoloppet till Stefan Melander och det efter att två av hans hästar gjort upp. Sida vid sida lämnade de konkurrenterna på den sista bortre långsidan. På upploppet kopplade favoritspelade Thrust Control grepp i Björn Goops händer och till slut blev segern enkel. Men frågan är hur det hade gått om inte stallkamraten Brothers N.Arms hade fått oväntat svar i spetskörningen och tvingats öppna första 500 på 1.09,1 för att komma till ledningen.
- Han gjorde ett kanonlopp och stred hela vägen in. Men det klart att det kostade lite för mycket att komma till spets när vi fick lägga en sådan speed på långsidan. Hade vi istället fått glida till ledningen, som jag hade hoppats, hade vi kanske kunnat utmana Björns häst, sa måltvåans kusk Kevin Oscarsson.
Björn Goop satt även i sulkyn bakom Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo, som tog ner ledande stallkamraten Global Warrior från positionen utvändigt i klass II, och Färjestadkusken räknade in en V75-seger som tränare när Grandfather Bill skrällde i klass I tillsammans med Peter Ingves. I det loppet satt Björn Goop i sulkyn bakom favoriten Short In Cash som galopperade bort sig när han var på väg till ledningen.
- Galoppen var förvånande. Vi får kolla upp honom men han kändes jättefin annars. Grandfather Bill är ju bra och han växer en klass när han får gå i ledningen, kommenterade Goop.

Till ledningen från spår åtta
Mack Dragan överraskade sin tränare och många spelare när han dundrade till ledningen från spår åtta bakom bilen i silverdivisionen. Efter 1.08,4 första 500 meterna valde körande Carl Johan Jepson sedan att släppa ifrån sig taktpinnen till Jorma Kontio och M.T.Joinville men sedan Mack Dragan kommit ut i andraspår i slutkurvan hade han inge bekymmer med att kliva fram till seger över upploppet.
- Han slutar aldrig att överraska den här hästen. Han är enastående. Nu fick han ett drömlopp men det kostar att öppna sådär. Jag trodde att han skulle backa sig sist, men Calle kör fantastisk och passar bra på den här lite småtröga hästen, sa tränaren Morgan Wilhelmsson.
Jonny Mårtenssons Secret Mission tog hem den avslutande bronsdivisionen tillsammans med Henriette Larsen och det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 67 416 kronor. Sex rätt gav 565 kronor och fem rätt 50 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var minst sagt högklassiga tävlingar på Åbytravet under torsdagskvällen. Landets bästa fyraåringar gjorde upp i uttagn..


Det var minst sagt högklassiga tävlingar på Åbytravet under torsdagskvällen. Landets bästa fyraåringar gjorde upp i uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.
Attraversiamo imponerade stort när han vann det första uttagningsloppet till Kungapokalen. Det kördes friskt i inledningen på flera händer där Hurriane River tog ledningen och fick sedan hårt tryck av Manuzio Hanover en bit. Attraversiamo kom fram i andra par utvändigt och Erik Adielsson lämnade den positionen 1300 meter kvar och körde till l ledningen dryga varvet kvar. Detta efter en tuff inledning i tredjespår genom första kurvan. Men Attraversiamo såg kanonfin ut hela vägen och vann hur enkelt som helst. Segertiden blev 1.12,6/2140a före en mycket bra spurtande Trust Control som blev tvåa och trea blev Night Rhythm. Den Svante Båth-tränade Attraversiamo har tidigare visat att han är något alldeles extra och Erik Adielsson tog till stora ord efter segern.
- Han är en av de absolut bästa hästar jag har kört. Det är en underbar individ och han är så behaglig hästen. Han känns snuskigt fin och har inte tagit ut sig helt och hållet. Jag är fruktansvärt nöjd med honom, sa Erik Adielsson.

Rödluvan lekande lätt
Conrads Rödluva blir storfavorit till att finna finalen i Drottning Silvias Pokal. Den Daniel Redan-tränade fuxan har flera gånger visat att hon är något utöver det vanliga. Nu lämnade Örjan Kihlström andra par utvändigt ut på den första långsidan och körde mot ledningen. Jorma Kontio som tagit täten bakom Zourane Kronos släppte välvilligt efter sjuhundra meter och därmed var loppet i praktiken över. Via en snabb avslutning under 1.10 sista halvvarvet gled Conrads Rödluva enkelt undan över upploppet. Zourane Kronos klarade andraplatsen precis.
- Hon kändes fin och det blev ett lämplig lopp. Hon är väldigt, väldigt fin. Det kändes redan i bröstkorgen när jag körde henne första gången. Hon är speciell, berömde Örjan Kihlström.

Evaluate obesegrad i Sverige
Kihlström åkte ut och vann även loppet efter med Evaluate i ett kval till Kungapokalen, Den här fyraåringsstjärnan är obesegrad på svensk mark efter tre starter hos tränaren Stefan ”Tarzan” Melander. Det var Sato Different Day som blåste till ledningen direkt men galopperade i första kurvan. Evaluate inledde som tredje häst men ut på den första långsidan gjorde Kihlström slag i saken och forcerade Evaluate till ledningen som togs 1400 meter kvar. Efter att ha varvat på 1.12,9 gled Evaluate enkelt undan över upploppet.
- Det är en jättetrevlig häst som jag körde i fjol somras och det är en fin travare. Det blev ett ganska lämpligt när vi kom till ledningen, även om han var lite peppad inför loppet, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Ny uppvisning av Campo Bahia
Campo Bahia fortsätter att imponera stort och hade en ny uppvisning när han lekande lätt vann sitt uttagningslopp till Kungapokalen. Från spår elva bidade han sin tid i kön den första delen av loppet samtidigt som det var stenhårt tempo i täten. Zephyr Kronos tog ledningen men fick hård press av utvändige Bartitone Artist och första halvvarvet öppnades på hiskeligt snabba 1.06,7. Zephyr Kronos varvade på 1.11,8 och dryga varvet kvar sände Conrad Lugauer fram Campo Bahia utvändigt om ledaren. Han slog sedan klorna i ledaren vid upploppets början och stegade undan till en bekväm seger. Vinnartiden blev kvällens snabbaste, 1.12,1/2140a med krafter kvar och intrycket var bländande.
- Jag är jätteglad såklart och han var oerhört bra. Det är en undantagshäst helt enkelt, så effektiv och snabb. Jag har sällan den känslan att jag vinner loppet men när man kör den här hästen känner man varje meter att vi vinner. Jag är lycklig, sa Conrad Lugauer.

Racing Brodda åkandes
Favoriterna fortsatte att rada upp sig och Racing Brodda hade inga problem att infria favoritskapet i sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Hon fick en perfekt resa i andra par utvändigt och avgjorde elegant över upploppet efter att Rikard N Skoglund lyft ut henne till attack i tredjespår sexhundra meter kvar. Det fyraåriga stoet tränas av Mattias Djuse och tog nu sin tredje raka seger åkandes.
- Det känns som att en liten sten faller från hjärtat. Jag är inte den nervösa typen men det är mycket ansvar gentemot hästägarna, Mattias Djuse och hans personal. Det var skönt att det gick vägen. Hon kändes fantastisk och det är sällan man vinner så här fina lopp så enkelt med tussarna kvar, sa Rikard N Skoglund.

Jätteskräll av Zeta Wise As
Om det varit en riktig favoritparad hittills så blev det en rejäl knall i det avslutande uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal. Zeta Wise As, spelade till blott en procent av insatsfördelningen, skrällvann till 71 gånger pengarna för Kevin Oscarsson. Detta efter att ha öppnat snabbt till ledningen och sedan släppt till favoriten Felicity Shagwell. Efter en fin resa i rygg på ledaren speedade hon säkert förbi den sista biten via open stretch. Tränar gör Fredrik Linder tillsammans med sambon Magdalena Eriksson. Paret driver en liten verksamhet och fick även med Zeus Bi i finalen till Kungapokalen efter en tredjeplats i försöket.
- Det är jättekul, helt fantastiskt. Det går inte att beskriva, sa en glad Magdalena Eriksson.
- Den här hästen är rätt underskattad och hade problem med halsen i fjol som vi opererade. Nu har vi fått rätt på det.
Segerkusken Kevin Oscarsson körde också ett helt perfekt lopp.
- Förhoppningarna började komma trehundra meter före mål då jag märkte att André Eklundh smackade på sin häst. Hon är lite speciell i sitt humör, men som idag när det är på hennes villkor går det bra, sa Kevin Oscarsson.
Finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs på Åby den 11 maj.

Final, Kungapokalen
2140 meter autostart
Häst - Tränare
1) Thrust Control - Stefan Melander
2) Attraversiamo -Svante Båth
3) Campo Bahia - Conrad Lugauer
4) Evaluate - Stefan Melander
5) Brothers N.Arms - Stefan Melander
6) Baritone Artist - Markus B Svedberg
7) Townshend Broline - Peter Untersteiner
8) Zephyr Kronos - Daniel Redén
9) Ferrari Sisu - Conrad Lugauer
10) Zeus Bi - Fredrik Linder
11) Night Rhythm - Daniel Redén
12) Derby Simoni - Thomas Madsen

Final, Drottning Silvias Pokal
2140 meter autostart
Häst- Tränare
1) Zeta Wise As - Fredrik Linder
2) Racing Brodda - Mattias Djuse
3) Conrads Rödluva - Daniel Redén
4) Felicity Shagwell - André Eklundh
5) Zeta Kronos - Björn Goop
6) Zourane Kronos - Timo Nurmos
7) Convivial Church - Daniel Redén
8) Miss Sober - Robert Bergh
9) Intake - Jörgen S Eriksson
10) Dancingqueendiablo - Peter Untersteiner
11) Activated - Fredrik Wallin
12) Dallas As - Robert Bergh

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-10-21 2018-10-21 Eskilstuna-7 Rikard N Skoglund 2140/7 C 3 14.8 90
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/1 A 0 g 45
2019-09-05 2019-09-05 Gävle-8 Jorma Kontio 1640/8 D 0 g 381
2019-07-31 2019-07-31 Mantorp-10 Kevin Oscarsson 2140/5 B 0 14.3 393
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-8 Kevin Oscarsson 1609/3 B 0 g 106
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-10 Kevin Oscarsson 2140/4 C 0 g 29
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-5 Kevin Oscarsson 2140/6 B 2 13.1 64
2019-05-11 2019-05-11 Åby-11 Kevin Oscarsson 2140/5 B 0 g 153
2019-04-25 2019-04-25 Åby-7 Kevin Oscarsson 2140/6 C 2 12.2 299
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-9 Kevin Oscarsson 2100/7 C 4 14.4 361
2019-04-03 2019-04-03 Solvalla-7 Kevin Oscarsson 1640/7 B 3 12.6 17
2019-03-20 2019-03-20 Solvalla-6 Kevin Oscarsson 2140/6 B 1 14.2 26
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-4 Örjan Kihlström 3140/3 D 0 14.8 196
2020-11-20 2020-11-20 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2640/2 D 5 15.6 202
2020-08-10 2020-08-10 Solvalla-4 Daniel Redén 2140/1 D 0 16.8g 188
2020-08-04 2020-08-04 Hagmyren-9 Örjan Kihlström 3140/1 D 0 16.8 40
2020-07-06 2020-07-06 Rättvik-6 Kajsa Frick 2140/6 D 0 g 871
2020-04-18 2020-04-18 Umeå-5 Per Lennartsson 2140/9 D 0 g 917
2020-03-20 2020-03-20 Solvalla-7 Emilia Leo 1640/12 D 0 12.6 367
2020-03-11 2020-03-11 Solvalla-7 Emilia Leo 2140/7 C 0 15.3 288
2021-05-23 2021-05-23 Jarlsberg-6 Eirik Høitomt 2100/7 A str
2021-04-26 2021-04-26 Tjeckien-7 Eirik Høitomt 2100/5 C 1 31
2021-04-12 2021-04-12 Tjeckien-4 Eirik Høitomt 2100/7 B 3 88ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se