Björs Frej travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Björs Frej travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Björs Frej har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-4 Ulf Eriksson 2660/9 A

Nyheter för travhäst Björs Frej


I Stockholm både regnade och snöade det, och i Sundsvall kom det en hel del av den vita varan på onsdagen. Överraskningarna löste av ..


I Stockholm både regnade och snöade det, och i Sundsvall kom det en hel del av den vita varan på onsdagen. Överraskningarna löste av varandra och ingen spelare lyckades få alla rätt på V86.
Stötestenen nummer ett för spelarkollektivet var Markus Pihlström Orlando Triss. Åttaåringen gjorde tredje starten i Sundsvallstränarens regi och kördes av Henrik Svensson.
Efter ett invändigt lopp som kördes i hårt tempo kom luckan och en frisk 60-oddsare på vinnarspelet spurtade storstilat till seger. En skräll spelad på under en halv procent på V86.
- Pihlström sa att han var nöjd om hästen skulle ta pengar. Vi hade spår ett och jag körde det som gick för att hamna hyfsat långt fram. Det blev tredje invändigt och när ledarhästen rusade bäddade det för oss och vi hade turen och fick luckan precis lämpligt i början av upploppet, säger skrällkusken Henrik Svensson.
Sättet Orlando Triss vann på imponerade menar Svensson.
- Han hade krafter kvar och kunde växla tempo - det var jättebra gjort. Hästen kändes så pass bra att han borde räcka till i sådan här konkurrens fler gånger. Och kanske även i V75 framöver. I alla fall om han får sådana här lopp, säger Svensson.

Skrälltätt och jackpot
Orlando Triss skrällseger var bara en i raden på Bergsåker. Redan innan loppet hade samtliga system sopats bort i kampen om åtta rätt.
Love de Villeneuve kördes av tränaren och ägaren Tamara Skutnabb och var bara spelad på tre procent. Östersundamatören Fredrik Norredahls Moeses smögs till seger i kallblodsloppet av Mats E Djuse, spelad på fyra procent.
Således jackpot på V86 nästa onsdag 23 januari då en ensam vinnare med åtta rätt kan få tolv miljoner kronor.
Torsdag förmiddag. En vanlig dag i en travtränares liv?
- Ja, en vanlig kördag med hästarna. Mycket snö har det kommit också, så det blev en tidig start på dagen och jag fick börja med att skotta snö här på gården.
Östersund arrangerar V64-tävlingar fredag kväll där du kör fyra hästar. Bästa chansen i den kvartetten?
- Perflex (V64-1) körde jag och vann med i den senaste starten (6 december). Det är ju ett tag sedan men han var jättebra då i alla fall. Är han lika fin i Österund måste det vara en vettig chans.
Det är Annelie Lagergren, en amatör från Järvsö, som tränar hästen. Annelie har även kallblodet Björs Frej i sitt stall som du kör i V64-5. Björs Frej är tipsetta i banprogrammet.
- Den hästen har jag sett väldigt mycket. Som det sett ut har han haft lite svårt att vinna men nu har hästen ju vunnit två raka på ett jättebra sätt och imponerat lite grand. En riktigt fin travare. Det ska bli kul att få köra honom för första gången men jag har lite svårt att bedöma chansen, säger Henrik Svensson.
Mr Charming (V64-4) och Quatre Star (V64-6) som du tränar själv?
- Mr Charming trodde jag ju på i V75 på Bergsåker senast (klass II) men han hade varit ifrån lite grand och blev trött. Så han behövde nog loppet och jag tror att han kommer att vara bättre nu. Vi fick ett dåligt läge men jag är lite inne på att han gör ett bra lopp i alla fall. Sedan vart vi hamnar och hur långt han räcker är en annan sak. Quatre Star hade ett väldigt bra tryck i avslutningen senast i ett lunchlopp på Bergsåker och det kändes som att han har form. Nej, ingen av de jag kör är helt borta ur segerdiskussionerna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Lite i skymundan av de blågula framgångarna på Vincennes i Paris bjöd Bollnäs på en favoritbetonad V75-omgång i snö..


Lite i skymundan av de blågula framgångarna på Vincennes i Paris bjöd Bollnäs på en favoritbetonad V75-omgång i snömodd.
En häst som övertygade stort på Bollnästravet var Milliondollarrhyme som vann V75-5 på ett imponerande sätt tillsammans med sin tränare Fredrik B Larsson.
Den fyraårige valacken visade ingen pardon när han klev fram utvändigt ledaren Chip’n Joy och avgjorde loppet på styrka.
- Jag vill inte skryta upp han för mycket, det är i början av karriären och han är grön och färsk, men sätter han gör det på är imponerande. Att sitta bakom honom…det är sådan enorm motorik i han. Han är klok och fin, när jag säger till han i sista sväng att nu kör vi lite då är det en ny växel och sedan får jag bara hålla i mig, sa Fredrik B Larsson.
- Det är en extremt fin häst extreört och stammen är perfekt, så han har allting. Som han visar sig nu är det en väldigt spännande häst för hösten, de årgångsloppen…speciellt derbyt kanske, sa Fredrik B Larsson om sonen till Ready Cash och Nursey Rhyme.
Lika imponerande var Young Da Vinci i V75-7. Per Lennartsson styrde fram sin fyraåring utvändigt ledaren dryga varvet kvar och sedan var Young Da Vinci bara bäst,

Nurmos vinnare även i Bollnäs
V75-omgången inleddes med favoritseger för Hankypanky Frances. Jorma Kontio hittade med lite flyt andra par utvändigt och sedan körde han till sig ledningen dryga varvet kvar och hade därefter full kontroll. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som alltså fick vinnare på både Vincennes och Bollnästravet.
Favoritseger blev det även i V75-3 där forne derbyvinnaren Beau Mec avgjorde relativt enkelt från andra par utvändigt sedan Elit Håleryd och West Wing spillt sitt bästa krut i kampen om ledningen.
Carl Johan Jepson gav Beau Mec marschorder på sista borta långsidan och när han kunde komma före ledaren Elit Håleryd redan före sista kurvan var loppet i praktiken över. Elvaårige Beau Mec, som tränas av Lars Wikström, såg härligt löpsugen ut hela vägen hem.
- Han kändes kollossalt stark och fin i dag hästen och jag var aldrig orolig, kommenterade segerkusken slutrundan.

Tand Tuff till Paris
V75-2 var ett uttagningslopp till de årliga kallblodsloppen på Vincennes i Paris 18 och 22 februari. En som kan packa selpåsen och boka bussresa är Jan-Olov Persson med Tand Tuff.
Tand Tuff motsvarade sitt favoritskap och tog över in på upploppet och vann säkert trots att hästen bromsade lite i sin ensamhet sista biten. Hallsta Vinnex höll bra som tvåa och knep också en biljett till Paris, medan Björs Frej fick nöja sig med tredjepriset trots en perfekt resa i rygg på Tand Tuff hela vägen.
- Otroligt roligt vi får åka ner och visa upp kallbloden, sa Jan-Olov Persson.
I och med segern passerade Tand Tuff en miljon kronor inkört.
- Jag tror det här Järvsöfaks 48:e miljonär som han lämnat. Det är oerhört skoj, sa Jan-Olov Persson.

Två skrällar
Söndagens största skräll kom i V75-4 där 61-oddsaren Diamond Of’em längst ut i banan fångade in ledaren Tanya Gel i sista steget.
Torbjörn Jansson skötte tömmarna bakom det nioåriga skrällstoet som tränas av Jakob Croon.
V75-värdet steg från 57 kronor till 2380 kronor.
Skräll blev det även i V75-6 där Erik Adielsson lyckades lotsa Urchin först i mål. 12,03 blev vinnaroddset på den Svante Båth-tränade femåringen.
Sju rätt på V75 gav 19 590 kronor, sex rätt 93 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I år är det 17:e året som det franska travförbundet bjuder in kallblodiga travare från Sverige, Norge och Finland till två lop..


I år är det 17:e året som det franska travförbundet bjuder in kallblodiga travare från Sverige, Norge och Finland till två lopp på Vincennes.
Bollnäs står som arrangörer för V75 på söndag – en av årets extra omgångar av travets elitserie. V75-2 är kallblodsloppet där fyra platser till Frankrike ska fördelas.
Det kan bli andra året i rad åttaårige Björs Frej ingår i det svenska kallblodslandslaget. I fjol vann hingsten uttagningsloppet i Bollnäs. I Paris blev det en sjätteplats i det ena loppet och galopp och diskvalifikation i det andra.
- Det var en helt fantastisk resa för oss tränare och ägare, och ett väldigt fint upplägg. Björs Frej trivdes också men resan tog ändå på honom. Han är väldigt nyfiken den här och vill vara med på allting. Så han hade fullt fokus på allt runt omkring. Han hade väl egentligen inte tid att äta alla gånger och göra sig hemmastadd där nere, berättar Annelie Lagergren, heltidsamatör med licensen knuten till Bollnästravet.

”Kuskarna har varit nöjda”
Hennes pappa är Per-Gunnar Persson, en tio år äldre bror till landets ledande kallblodstränare Jan-Olov Persson. Per-Gunnar står för uppfödningen i verksamheten och Annelie tränar hästarna.
Björs Frej avslutade fjolåret med två segrar under hösten och en tredjeplats i december i ett lopp på Rommetravet efter en sent insatt spurt.
Åttaåringen blir en av de mera betrodda hästarna i loppet (V75-2) och kretsen runt hästen har enats om att göra ett nytt försök på Frankrike.
- Vi har väl funderat lite hur vi skulle göra och kommit fram till att prova mot Frankrike igen och se hur det går. Kuskarna har varit nöjda med honom i loppen och han har funkat bra. Bakspåret gör väl inte så mycket eftersom han inte så kvick ut från start. Han ska ha chans men det behöver ju lösa sig lite grand för att det ska lyckas, säger Annelie Lagergren.

Kandidat för eliten
100 000 kronor är förstapriset i söndagens lopp. Björs Frej kliver över en miljon kronor intjänat i karriären om det skulle bli seger.
En seger i V75 har det blivit, i Erik Graléns Minne i september 2016, tillika en final i Dubbelcupen.
- Vi hoppas att han ska växa in i den högsta eliten. Han är väl inte riktigt där än men det kan bli så. Han är stark och har avslutat väldigt bra i de här starterna på slutet och jag hoppas att formen håller i sig.

En Persson visade vägen
Pappan Per-Gunnar Persson blev historisk vinnare av det första kallblodsloppet i Frankrike 2002 med hästen Lykketinder. Det blev då seger i båda loppen i Paris.
Årets kallblodslopp avgörs på Vincennes söndag 18 respektive torsdag 22 februari. Hästarna som blir etta och tvåa i söndagens lopp i Bollnäs erbjuds platser, tillsammans med de två högst seedade hästarna vars ägare anmält sitt intresse.

Mikael Wikner, Kanal 75


Ibland går historien igen. Svenske Smedsbo Faksen och norske Finnskog Fokus vann varsitt kallblodslopp i Paris 2016.Kretsen kring de båda hästa..


Ibland går historien igen.
Svenske Smedsbo Faksen och norske Finnskog Fokus vann varsitt kallblodslopp i Paris 2016.
Kretsen kring de båda hästarna blev uppenbarligen sporrade av framgången och valde att satsa på att åter kvalificera sig för världens sydligaste kallblodsmeeting.
Båda lyckades och när krutröken skingrats efter två drabbningar var resultatet exakt detsamma.
För om Finnskog Fokus övertygade i söndagens drabbning på Vincennes lilla bana så var Smedsbo Faksen överlägsen sina konkurrenter när man fick stångas i backarna på stora banan på torsdagen.
Björn Goop satt upp i sulkyn och tog enkelt ledningen från innerspår. Efter 1.20,8 första 600 meterna fick man dämpa farten innan Smedsbo Faksen stack undan med många längder in på upploppet.
Detta till stor glädje för de många delägarna i Travakademien på Bergsåker som skickade segerkusken i luften under segerfirandet.
Norske Wik Emil spurtade vasst som tvåa medan Finnskog Fokus knep tredjepriset.
För övriga svenskar gick det sämre.
Björs Frej slutade sexa för Örjan Kihlström medan Katla Kiro galopperade bort sig för Ove A Lindqvist.
Den fjärde svenska hästen B.W.Modde kom aldrig till start.
Segertiden för Smedsbo Faksen blev 1.23,9/2 100 meter autostart och belöningen cirka 85 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Tvåa i Prix de Bretagne.Fyra i Prix d’Amerique.Sexa i Prix de France.Propulsion har inte haft marginalerna med sig under vintern i Paris, men kanske..


Tvåa i Prix de Bretagne.
Fyra i Prix d’Amerique.
Sexa i Prix de France.
Propulsion har inte haft marginalerna med sig under vintern i Paris, men kanske blir på torsdag som Daniel Redéns spurtkanon får chansen att visa sitt fulla register på Vincennes?
Hästen satt hermetiskt fastlåst i Prix de France för en frustrerad Örjan Kihlström och får nu ännu en chans med samma förutsättningar, 2 100 meter autostart.
Dessutom är motståndet ett par klasser mildare då loppet är stängt vid 750 000 euro och således saknar de riktiga världsstjärnorna med Bold Eagle i spetsen – som istället tävlar i styrkeprovet Prix de Paris på söndagen.
Bland torsdagens motståndare syns istället Jerry Riordans Prix d’Amerique-deltagare Treasure Kronos, som får Björn Goop i sulkyn, samt dennas stallkamrat Rod Stewart.

Smedsbo Faksen tar revansch?
Loppet körs klockan 13.47 och en dryg halvtimme tidigare har de nedresta kallbloden haft sin andra och avgörande kamp i Prix de Pays Nordiques.
Norske Finnskog Fokus tog hem det första loppet i söndags och frågan är om Smedsbo Faksen kan göra om bedriften från i fjol då han besegrade den norske Vincennes-specialisten i det andra mötet?
- Jag hoppas att vi kan göra det. Hästen fick en passande ryggresa i första loppet och innerspår känns perfekt. Även B.W.Modde fick ett bra läge och får tävla barfota bak nu så jag hoppas att även han ska vara lite vassare den här gången. Vi vill ha revansch, hälsar tränaren Jan-Olov Persson.
Förutom Goop och Kihlström finns ännu en svensk kusk i Ove A Lindqvist som sitter upp bakom Katla Kiro.

Startlista
Prix du Plateau de Gravelle
2 100 meter autostart

1. Propulsion - Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2. Indigious - Franck Nivard
3. Sugar Rey - Pietro Gubellini
4. Orione Degli Dei - Roberto Andreghetti
5. Beau Gamin - Eric Raffin
6. Athos des Elfes - Joel van Eeckhaute
7. Trebol - Gabriel Angel Pou Pou
8. Timone Ek - Jean Philippe Monclin
9. Ave Avis - Jean Michel Bazire
10.Tropic du Hetre - David Thomain
11.United Back - Alexandre Abrivard
12.Treasure Kronos - Björn Goop (Jerry Riordan)
13.The de Chine - Jean Loic Claude Dersoir
14.Rod Stewart - Franck Ouvrie (Jerry Riordan)
Förstapris: cirka 500 000 kronor

Startlista
Prix de Pays Nordiques
2 100 meter autostart

1. Smedsbo Faksen – Björn Goop (Jan-Olov Persson)
2. B.W.Modde - Jean Philippe Monclin (Jan-Olov Persson)
3. Finnskog Fokus – Gunnar Austevoll
4. Tojo Prinsen – Kristian Malmin
5. Björs Frej – Örjan Kihlström (Anneli Lagergren)
6. Pireus – Matthieu Abrivard
7. Wik Emil – Geir Flåten
8. Mino – Franck Nivard
9. Katla Kiro – Ove A Lindqvist (Jesper Bjurman)
10. Pikku Hyva – Jarmo Saarela
11. Herra Hanuri – Teemu Okkolin
12. Iinan Maestro – Harri Koivunen
Förstapris: cirka 85 000 kronor

 

Robin Johansson, Kanal 75


De årliga kallblodsloppen på Vincennes har i år fått ändrat schema med det första på en söndag och det andra p&arin..


De årliga kallblodsloppen på Vincennes har i år fått ändrat schema med det första på en söndag och det andra på en torsdag. Tidigare år har det varit tvärtom.
Men det hindrade inte utgången från att bli precis densamma som i första mötet i fjol, nämligen att norske Finnskog Fokus visade sig klart tuffast.
Gunnar Austevoll körde bestämt till ledningen sedan Franck Nivard visat sig villig att släppa ifrån sig kommandot bakom snabbstartande Smedsbo Faksen.
Spelfavoriten Björs Frej och Björn Goop anslöt tidigt på utsidan, men högg i galopp knappa kilometern från mål.
Istället kom norske Milo med ett hastigt angrepp och pressade ledaren runt slutsvängen, men kunde aldrig koppla grepp och fick istället med möda rädda andrapriset mot Smedsbo Faksen.
För resten av svenska laget gick det tyngre.
B.W.Modde inkom som sjua medan Katla Kiro slutade sist av de felfria.
Återstår att se om den extra vilodagen betyder något eller om Smedsbo Faksen kan göra om bedriften från i fjol då han kom tillbaka och vann det andra loppet.
Segern för Finnskog Fokus var värd cirka 85 000 kronor och tiden blev 1.24,5/2 100 meter autostart.

Ny seger för Goop
Men Sverige i allmänhet och Björn Goop i synnerhet gick emellertid inte lottlösa från Vincennes.
I loppet innan satte han dit Basic som följde upp andraplatsen i Paris-debuten på bästa sätt. I en märklig tillställning där två hästar rusade i 1.12-fart långt före övriga satte Goop in attacken halvvägs in i det 2 850 meter långa loppet. Kilometern från mål ledde han klungan och i slutkurvan blev den rusande duon en munsbit för det högresta svenska stoet som även hade kraft att svara utmanande norskan This Is It sista biten. Segertiden blev snygga 1.14,0 och belöningen en kvarts miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-18 2016-11-18 Romme-4 Ulf Eriksson 2140/1 B 2 26.0 16
2016-10-22 2016-10-22 Romme-8 Ulf Eriksson 2180/10 A 4 25.2 29
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-5 Peter Eriksson 2660/8 A 1 25.6g 27
2016-09-30 2016-09-30 Romme-7 Ulf Eriksson 2680/7 B 1 27.2 11
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-8 Ulf Eriksson 2180/15 A 1 23.4 112
2016-08-23 2016-08-23 Bollnäs-3 Ulf Eriksson 2140/8 B 1 26.2 20
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2640/1 B 7 27.5 31
2016-07-05 2016-07-05 Hagmyren-9 Ulf Ohlsson 2660/9 B 1 25.3 113
2016-05-13 2016-05-13 Romme-7 Örjan Kihlström 2160/7 C str
2016-04-10 2016-04-10 Romme-6 Per-Gunnar Persson 2160/10 A 0 26.8 206
2017-12-01 2017-12-01 Romme-6 Ulf Ohlsson 2140/7 A 3 25.4 23
2017-10-12 2017-10-12 Östersund-6 Ulf Eriksson 2660/8 B 1 27.3 46
2017-09-28 2017-09-28 Bollnäs-5 Ulf Ohlsson 2640/3 B 1 24.8 15
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 3180/8 A 7 25.5 122
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-2 Ulf Ohlsson 3160/4 C 2 25.7 54
2017-06-26 2017-06-26 Bollnäs-2 Ulf Ohlsson 2140/4 B 4 25.4 46
2017-02-23 2017-02-23 Vincennes-1 Ö Kihlstrom 2100/5 A 0 62
2017-01-22 2017-01-22 Bollnäs-9 Ulf Ohlsson 2140/11 A 1 25.0 40
2018-12-14 2018-12-14 Romme-5 Jorma Kontio 2160/7 B 1 25.6 27
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-8 Ulf Ohlsson 3200/10 B 2 26.2 179
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-3 Ulf Ohlsson 1660/5 B 6 24.4 63
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2160/14 C 4 24.1 161
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/10 C 0 25.0 312
2018-06-23 2018-06-23 Skellefteå-10 Martin P Djuse 3180/10 B 0 30.7 211
2018-06-12 2018-06-12 Hagmyren-5 Tomas Pettersson 2160/9 A 5 26.0 122
2018-03-21 2018-03-21 Bergsåker-6 Tomas Pettersson 2160/15 A 0 27.5 175
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-10 Jorma Kontio 2660/13 A 6 26.1 251
2018-02-09 2018-02-09 Romme-7 Ulf Ohlsson 2140/10 B 3 26.1 26
2018-01-28 2018-01-28 Bollnäs-6 Ulf Ohlsson 2140/9 A 3 25.0 27
2019-06-02 2019-06-02 Bollnäs-7 Ulf Ohlsson 2160/8 A 1 22.2 116
2019-05-23 2019-05-23 Bergsåker-6 Tomas Pettersson 2680/12 A 2 25.8 100
2019-05-10 2019-05-10 Romme-6 Oskar J Andersson 2180/15 A 3 25.0 212
2019-04-28 2019-04-28 Hagmyren-3 Tomas Pettersson 2140/2 A 3 27.3 38
2019-04-21 2019-04-21 Romme-8 Tomas Pettersson 2160/3 B 5 22.5 1450
2019-03-29 2019-03-29 Romme-6 Tomas Pettersson 2160/10 A 3 24.8 316
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-8 Per Lennartsson 2180/15 A 7 26.5g 103
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-9 Tomas Pettersson 2160/10 A 4 24.5 95
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-8 Jorma Kontio 2640/1 C 2 26.5 37
2019-01-18 2019-01-18 Östersund-8 Henrik Svensson 2140/5 B 3 25.7 17
2019-01-11 2019-01-11 Romme-7 Oskar J Andersson 1640/5 B 1 24.7 31ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se