Björs Balder travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Björs Balder travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Björs Balder har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Björs Balder har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Björs Balder


 Öystein Tjomsland tycks närmast omöjlig att besegra när det kommer till de stora årgångsfinalerna för kallbloden.N&au..


 Öystein Tjomsland tycks närmast omöjlig att besegra när det kommer till de stora årgångsfinalerna för kallbloden.
När Svenskt Kallblodsderby avgjordes under fredagskvällen i Östersund slog den norske giganten till återigen. För sjätte året i rad blev det tränarseger i fyraåringarnas största möte.
Hästen som gjorde det i år var Bore Mikkel. Kullkungen, som var spelad till stor favorit, noterades nu för sin 14:e seger på totalt 18 starter. Loppet kan knappast beskrivas som särskilt dramatiskt. Bore Mikkel stack omedelbart till ledningen och fick snart Envis i dödens som såg till att trycka upp tempot, men när den utvändiga uppvaktningen galopperade vid ingången av sista kurvan – stack ledaren. Loppet var avgjort. Bore Mikkel gick undan med flera längder för att fastställa segertiden till 1.23,1 över 2140 meter autostart. Förstapriset var värt 600 000 kronor.
– Det var härligt. Han var väldigt bra i dag, det blev ju ganska bra tempo och han avgjorde väldigt lätt. Han var våldsamt bra, det är enorm styrka i hästen. Det är stort för oss att vinna de här loppen, sa Öystein Tjomsland kort efter sin totalt sjunde svenska derbyseger.
Jan-Olov Persson hade hela sju hästar inkvalade till finalen.
Två av dem fixade också platserna närmast bakom vinnaren. Brolin, fjolårets kriterietta, slutade tvåa medan stallkompisen Björs Balder knep bronset.

Vega N.O – helt i sin egen klass
Öystein Tjomsland skulle också lägga beslag på Derbystoet.
Tränaren satt själv bakom Vega N.O. som korrekt spelades till stor favorit. Åsajerven-dottern visade sig helt överlägsen i finalen.
Loppet öppnades i kvickt tempo, Tjomsland avvaktade, körde i stället till och tog över ledningen efter kilometern avverkad. Halvvarvet från mål blev det gasen i botten och Vega N.O. lämnade motståndet längd för längd. Stoet, som här tog femte raka, belönades även hon med 600 000 kronor efter att ha passerat mål på 1.25,3 över 2140 meter autostart.
Tjomsland, som belade samtliga pallplatser sedan Siri Donna slutat tvåa och Nelson Helen trea, fick här sin femte seger i det svenska Derbystoet.
– Hon är stenhård. Hon går till mål och riktigt tuff, hon kan nå långt, sa Öystein.
Night Art gjorde första starten för Daniel Wäjersten – och vann direkt.
Fyraåringen, som lär ha derbyförsöken hägrande framöver, avgjorde efter en riktigt läcker långspurt.
Yankee Blue knep i Boden tredje raka segern, efter att ha rushat sig tidigt till ledningen.
Kemepbra var verkligen jättebra.
För Ove A Lindqvist ledde valacken från start till mål och höll undan i en stenhård slutstrid. Det till tränaren Johnny Sandmans stora glädje. Skrällen, som var streckad på bara fyra procent, tog första segern på två år.
Ytterligare en rensare skulle signeras Ove A. Tvåprocentaren Favourite Law avslutade flygande till seger.
6 rätt på V64® gav 11 266 kronor. 5 rätt 67 kronor och för 4 rätt jackpot.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Under torsdagskvällen kördes kvalen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.Som så många gånger förr handla..


Under torsdagskvällen kördes kvalen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.
Som så många gånger förr handlade det mycket om kallblods sportens dominanter Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland. Jan-Olov Persson hade hela 13 hästar med i kvalen, samtidigt som stall Tjomsland hade fem och fick med alla till final.
I den öppna klassen kördes två kvallopp och Jan-Olov Persson hade tio hästar med och fick med sju till final. Öystein Tjomsland hade en häst och Bore Mikkel imponerade stort och är hästen att slå i finalen.
Bore Mikkel var helt överlägsen sedan han fått ledningen in i första sväng då favoriten Juni Blixt galopperade. Väl i spets valde Tjomsland att dra på i ett högt tempo. På sista långsidan ökade försprånget och Bore Mikkel var ensam på upploppet och vann på vassa 1.23,1/2140 meter autostart. Bra som tvåa Envis och trea slutade överraskningen Lakafanten. Med till finalen även Blomsterprinsen, Järvsö Jop och Tekno Filur.
- Det här är en häst som verkligen har utvecklats, sa Öystein Tjomsland.
I det andra kvalet var Brolin favorit med Mats E Djuse. Allt gick planenligt från start och Brolin gled till ledningen. Efter 600 meter valde Per Linderoth att kliva fram utvändigt med stallkamraten Björs Balder. In på upploppet kopplade han greppet och vann lätt och blir att räkna med i finalen. Tvåa slutade Voje Dino före Brolin och med till finalen även Holms Pegasus, Svarte Petter och Tern Odin.
- Han är riktigt fin nu. Han har kommit väldigt bra och han har också blivit snabbare, sa tränare Persson.

Tjomslands duo imponerade
Lite fler hästar försökte ta sig till final i Derbystoet och det avgjordes i tre kvallopp. Öystein Tjomsland sitter i pole position med duon Siri Donna och Vega N.O.
Siri Donna fick trava utan skor för första gången och sprang lika lätt som en ballerina. Hon tog ledningen hur lätt som helst, släppte efter 400 meter till Åse Mona för att överta täten igen kort senare. Siri Donna fick bestämma i ett behagligt tempo och vann med krafter kvar. Tapper tvåa var stallkamraten Teknopuma som fick trava utvändigt. Åse Mona satt fast i rygg på Siri Donna som trea. Fyra och med till final Kattelbo Kajsa.
- Hon har alla kvalitéer. Hon har blivit väldigt kvick i benen sedan vi lättat henne och utvecklas mycket hela tiden, sa Öystein Tjomsland.
Lika lätt vann Vega N.O. Sedan Öystein Tjomsland körde till ledningen varvet före mål sedan andrahands favoriten Suså Ö.K. inte alls var med på noterna och fick släppa. Över upploppet var Vega N.O. helt överlägsen och fick med sig ytterligare tre norsk tränade hästar till finalen. Pave Faksa T.M., Christina K. och Suså Ö.K.
- Hon var väldigt bra. Starten gick väldigt sakta, men efteråt var hon fantastiskt fin. Hon har haft en våldsam utveckling på slutet, sa Öystein Tjomsland.
I det tredje kvalet skrällde det till. Jan Roar Mjölneröd kom igenom bra från start med Bol Lena och kom ner i rygg på ledaren. Knappa varvet före mål kunde Bol Lena överta taktpinnen och höll sedan undan för Öystein Tjomslands Nelson Helen som jagade utvändigt sista 800 meterna.
- Det var lite överraskande och det blev perfekt. Det klaffade maximalt, sa Jan Roar Mjölneröd.


Svenskt Kallblodsderby final
2140 meter autostart:

Häst – Tränare
1) Voje Dino (Jan Kristian Överdal)
2) Björs Balder (Jan-Olov Persson)
3) Bore Mikkel (Öystein Tjomsland)
4) Envis (Jan-Olov Persson)
5) Brolin (Jan-Olov Persson)
6) Blomsterprinsen (Jan-Olov Persson)
7) Järvsö Jop (Jan-Olov Persson)
8) Tekno Filur (Jan-Olov Persson)
9) Lakafanten (Line Bjölgerud)
10) Holms Pegasus (Alf Nordh)
11) Svarte Petter (Jan-Olov Persson)
12) Tern Odin (Bo Landgren)

Derbystoets final
2140 meter auto:

Häst – Tränare
1) Siri Donna (Öystein Tjomsland)
2) Vega N.O. (Öystein Tjomsland)
3) Bol Lena (Jan Roar Mjölneröd)
4) Pave Faksa T.M. (John Mogset)
5) Christina K. (Thor Borg)
6) Åse Mona (Merete Viksås)
7) Dhyana S. (Robert Skoglund)
8) Suså Ö.K. (Jens Kristian Brenne)
9) Teknopuma (Öystein Tjomsland)
10) Nelson Helen (Öystein Tjomsland)
11) Kattelbo Kajsa (Oskar Kylin Blom)
12) Rina C.K. (Sverre Hjörneröd)

Joakim Brundin, Kanal 75


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig..


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig på Romme. Efter en lugn start sände Örjan Kihlström fram henne utvändigt om ledande Green Mamba efter ett varv. Marcus Lilius bakom Green Mamba svarade men när Örjan Kihlström tryckte till över den sista bortre långsidan fick hon ge upp. Margareta Tooma tog över in i slutsvängen och försvann ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger. Det sjuåriga stoet såg strålande ut när hon vann på tiden 1.11,6/2140a. Daniel Redén heter tränaren och i sulkyn satt en imponerad Örjan Kihlström efter hennes 14:e raka fullträff.
– Hon är helt otrolig och bara tuffar på. Hon gillar att springa hela vägen och är bra för klassen och tål att göra jobbet, sa Örjan Kihlström.

Kylin Blom megaskrällde med 100-oddsare
På Romme kördes det även finaler i Sleipner Cup både i den öppna klassen och för ston. I det sistnämnda loppet levererade Oskar Kylin Blom en riktig smällkaramell när han vann med egentränade Kattelbo Kajsa - till över 100 gånger i vinnarodds. I en tät slutstrid fick hon nosen först före ledande Sonja Kiro som höll på att kontra tillbaka den sista biten. Fjolårets segermaskin Lannem Stella, har fortfarande inte vunnit lopp i år. I sin tredje start för året såg hon giftig ut när hon tassade med ute i spåren genom sista kurvan, men mitt på upploppet tröt krafterna och hon blev till slut trea. Förstapriset i loppet var 150 000 kronor.
– Jag sa till ägarna senast att jag tror att vi slår Lannem Stella utan galoppen. Idag stod vi 40 meter före henne men man kunde ändå inte tro på det när man står i över 100 gånger pengarna. Hon är riktigt fin men har galopperat bort sig lite för mycket. Idag var det härligt att sitta bakom, sa Oskar Kylin Blom.

Persson-tränat i topp i den öppna klassen
Jan-Olov Persson tog hand om de två första platserna som tränare i finalen av Sleipner Cup för den öppna klassen. Det var Mats E Djuse som styrde in vinnaren Björs Balder som avgjorde enkelt över upploppet efter en väl avvägd styrning, där han smög med i ryggar ute i tredjespår på slutvarvet. Det var hästens fjärde raka seger. Stallkamraten Juni Blixt spurtade bra till andraplatsen för Jorma Konto.
– Han har varit bra en längre tid och det var kul att han fick vinna den här finalen. Han tjänade inte så mycket pengar i fjol så han har stått bra inne i loppen i år, kommenterade Mats E Djuse.

Dubbelseger för Redén och Roger Nilsson
Daniel Redén kom till Romme med två hästar och blev hundraprocentig. I den inledande avdelningen på V64 övertygade favoriten Never Mind’Em när han vann från ”dödens”efter att Örjan Kihlström sänt fram hästen utvändigt om ledaren dryga varvet kvar.
I Boden tog Roger Nilsson två snygga tränarsegrar där han själv satt i sulkyn. Först med Galant Ima, som forcerades till ledningen efter ett halvvarv i 1.10-tempo, och höll undan till slut, samt i den avslutande avdelningen där Barolo Gene gjorde årsdebut och vann säkert efter att ha körts tufft till ledningen i utgången av den första kurvan.
I den andra avdelningen på V64 vann Sandra Eriksson med sin egentränade och hårt betrodda Grit Brodda enkelt.
Förutom 100-oddsaren blev det rätt så favoritbetonat på V64 och sex rätt gav 15 405 kronor. Fem rätt gav 19 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot till måndagens V64 som då avgörs i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Lannem Silje avslutade sin karriär definitivt 2018. Då som det kanske bästa kallblodssto som sporten skådat. Nu skördar hon i s..


 Lannem Silje avslutade sin karriär definitivt 2018. Då som det kanske bästa kallblodssto som sporten skådat. Nu skördar hon i stället framgångar som mamma. Hennes treåriga dotter Lannem Stella, som har Tekno Odin som far, verkar ännu så länge följa tätt i sin mors hovspår.
Lannem Stella, som tränas av Jan-Olov Persson, var blytung favorit när uttagningarna till Kriteriestoet kördes på Dannero under måndagskvällen. Spelarna kunde sitta lugna i båten. Med Mats E Djuse i sulkyn imponerade hon stort vid en överlägsen seger från ledningen. Till finalen kommer hon som obesegrad i fem starter.
– Man vill ju inte det ska hända något konstigt i loppet, så det känns skönt att det är avklarat och att hon var så fin igen. Det är en riktigt fin häst, det är kul och vi hoppas att det håller i sig. Det känns oftast när det är lite bättre hästar och det är roligt när man få köra dem, sa Mats E Djuse.
I finalen väntar bland andra Lia Lykke från Mats Gällerstedts stall, som i sitt försök valde ett lämpligt tillfälle att ta karriärens första seger, det lätt efter en angenäm resa.
Den återstående uttagningen till Öystein Tjomsland med Spik Borka, som här gjorde tävlingsdebut, men som visade riktigt fina takter på direkten och vann enkelt.

Bore Mikkel imponerar – sex till final för Persson
En annan häst som också kan gå hur långt som helst är Bore Mikkel.
Kallblodsgiganten Öystein Tjomsland tränar Moe Odin-sonen som hade lekstuga från ledningen i sin uttagning till Svenskt Kallblodskriterium. Bore Mikkel har ännu inte förlorat på sex starter.
I finalen stöter han på ett helt gäng från Jan-Olov Persson stall som kvalade in hela sex hästar. Det kanske främsta kriteriebidraget är Brolin som har stora resurser, i uttagningen blev det övertygande seger från täten före stallkamraten Juni Blixt.
Det tredje försöket såg Gävletränaren Anders Högberg till att ta hem med sin rejäle Lome Lux som också han anförde loppet från start till mål.
Finalerna i Kriteriet och Kriteriestoet körs på Dannero den 7 augusti.

Svenskt Kallblodskriterium
2140 auto
(Häst – tränare)
1. Lome Lux – Anders Högberg
2. Brolin – Jan-Olov Persson
3. Bore Mikkel – Öystein Tjomsland
4. Re Finans – Jan-Olov Persson
5. Juni Blixt – Jan-Olov Persson
6. Nelson Rappen – Öystein Tjomsland
7. Valle Prinsen – Torfinn Rummelhof
8. Svarte Petter – Jan-Olov Persson
9. Blomsterprinsen – Jan-Olov Persson
10. Bäcklös Mar – Oskar Kylin-Blom
11.Björs Balder – Jan-Olov Persson
12. Guli Hektor – Öystein Tjomsland

Kriteriestoet
2140 auto
(Häst – tränare)
1. Spik Borka – Öystein Tjomsland
2. Lia Lykke – Mats Gällerstedt
3. Sjö Jenta – Öystein Tjomsland
4. Vega N.O – Öystein Tjomsland
5. Lannem Stella – Jan-Olov Persson
6. Pavefaksa T.M – John Mogset
7. Sundbo Korona – Robert Skoglund
8. Lome Hilda – Stefan Edin
9. Sonja Kiro – Jerker Bjurman
10. Teknopuma – Oskar J Andersson
11. Bork Tekla – Jörgen Westholm
12. Ängsfanny – Jan Ove Olsen

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-08-07 2022-08-07 Dannero-11 Per Linderoth 2140/11 D 4 27.2 511
2022-07-25 2022-07-25 Dannero-3 Per Linderoth 2140/7 C 3 28.8 173
2022-07-17 2022-07-17 Dannero-7 Per Linderoth 2160/15 A 1 30.9 34
2022-07-04 2022-07-04 Rättvik-8 Mats E Djuse 2180/11 A 1 31.5 22
2022-06-04 2022-06-04 Hagmyren-1 Mats E Djuse 2140/9 D 1 33.8 33
2022-05-23 2022-05-23 Solänget-1 Jan-Olov Persson 1640/4 D 6 36.6g 37
2023-10-15 2023-10-15 Hagmyren-3 Per Linderoth 2140/2 B 2 26.1 20
2023-09-10 2023-09-10 Bjerke-9 Ole Johan Østre 2600/6 C 2 24.7 454
2023-08-25 2023-08-25 Bjerke-5 Ole Johan Østre 2600/3 B 3 26.8 31
2023-08-04 2023-08-04 Östersund-7 Per Linderoth 2140/2 A 3 23.8 74
2023-07-20 2023-07-20 Östersund-5 Per Linderoth 2140/9 B 1 25.2 33
2023-07-10 2023-07-10 Skellefteå-5 Per Linderoth 1640/4 B 1 24.8 10
2023-07-10 2023-07-10 Skellefteå-1 Per Linderoth 1640/2 B 1 26.5 11
2023-07-02 2023-07-02 Hagmyren-1 Per Linderoth 2140/7 C 2 26.4
2023-05-19 2023-05-19 Romme-8 Mats E Djuse 2160/9 A 1 26.4 24
2023-05-01 2023-05-01 Hagmyren-10 Mats E Djuse 2160/4 A 1 27.6 12
2023-04-25 2023-04-25 Bergsåker-8 Mats E Djuse 2140/7 A 1 27.0 12
2023-03-24 2023-03-24 Romme-4 Mats E Djuse 2180/7 B 1 26.8 13
2023-03-15 2023-03-15 Bergsåker-2 Per Linderoth 2160/5 B 2 25.5 111
2023-02-03 2023-02-03 Bollnäs-7 Kenth Åkerlund 2160/4 A 6 31.9g 38
2024-05-07 2024-05-07 Östersund-5 Marcus Lilius 2140/7 C 0 26.2 114ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se