Bison Spiro travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Bison Spiro travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Bison Spiro har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Bison Spiro har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Bison Spiro


Startskottet för helgen sker 14.00 på lördagen med ett montélopp för femåriga ston där Björn Goop-tränade Lorin..


Startskottet för helgen sker 14.00 på lördagen med ett montélopp för femåriga ston där Björn Goop-tränade Lorina Citron debuterar på fransk mark med Alexandre Abrivard i sadeln. Noterbart är att hästen ska tävla barfota runt för första gången.
I lopp 2 ser vi en annan Vincennes-debutant i Jerry Riordan-tränade fyraåringen Zahra Mil, överlägsen skrällvinnare av Wallenius Cup i somras, som får just Björn Goop i sulkyn. En annan svenskbekanting är tysktränade Twinkle Face, vinnare av Juliennes lopp på Solvalla i september.
Lopp 3 är Prix du Luxembourg, lördagens största lopp med en miljon kronor i prispengar. Här får Day Or Night In (Johan Untersteiner) och I Love Paris (Björn Goop) båda brottas med bakspår bakom bilen. Från ett bättre läge syns svenskägde Cash Gamble.
Catarina Lundströms Sir Q.C. radade V75-segrar i våras, men har haft det motigare i vinter och får nu chansen att visa sin styrka på den franska kolstybben för första gången. Bland motståndarna i lopp 5 syns Björn Goops Ragazzo da Sopra och norske V75-bekantingen Moni Viking.
Amatörkuskar gör upp i lopp 8 där Niclas Benzon är svensk representant bakom Brume de Lunes.
Svenska hästar finns också på startlinjen i Mikael Stärlings Final Oak, Peter Untersteiners Staro Ivy League, numera fransktränade Bison Spiro samt exporterade Panoramic.

Ännu mer svenskt på söndagen
Söndagens stora svenskinvasion kommer i lopp 2 där Robert Bergh tar ut sina derbyfinalister Transcendence och Spickleback Face, Tomas Malmqvist startar Flying Fortuna och Ethien du Vivier (Örjan Kihlström kör) medan Björn Goop återknyter bekantskapen med tyske kulltoppen Portland. På startlinjen finns även svenskfödde Alcoy.
Goop är ordinarie kusk bakom franske kullkungen Face Time Bourbon som ska tävla skolöst för första gången i lopp 3. Bland motståndarna finns Tomas Malmqvists Breeders Course-tvåa Holy Water – hästen som aldrig slutat utanför prisplaceringarna på 18 starter och nu får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.
Lopp 4 är ett stort montélopp där Robert Berghs Vincennes-specialist Mindyourvalue V.F. jagar sin nionde seger på den franska nationalarenan. Bland motståndarna märks Jerry Riordans Shadow Gar, Björn Goops Julio de Luxe samt svenskägde Qahar Q.C. Fjolårsvinnaren Arlington Dream jagar från 25 meters tillägg.
Prix d’Amerique körs som lopp 5 med start 16.05. Den svenska trion från ingressen har mycket att försvara. Timo Nurmos-tränade Readly Express segrade i sin första start i världens tuffaste travlopp och fixade samtidigt ett fjärdepris till Björn Goop i Jerringpriset. Göran Antonsen sitter upp bakom egenägde Lionel N.O. som gör sitt fjärde raka PdA med tredjepriset från 2017 som topp. Propulsion slog alla tiders vinstrekord för en svensktränad häst under 2018 och ska med Örjan Kihlströms hjälp försöka förbättra sina fjärde- och tredjepris från tidigare år.
Prix Helen Johansson (lopp 6) för äldre ston ser Johan Untersteiner välja bort Sto-SM-tvåan Dear Friend till förmån för Unrestricted. Örjan Kihlström kör Tomas Malmqvists Uncertain Age medan Jörgen Westholm anlitar Gabriele Gelormino bakom Unique Julia.
Lopp 8 ser helgens tre sista svenska ekipage. Adrian Kolgjini kör Target Kronos, Johan Untersteiner hoppar upp bakom pappa Peters Generaal Bianco medan Björn Goop lotsar Super Nice – alla tre från bakspår bakom bilen.

Robin Johansson, Kanal 75


Under midsommaraftonen startade Anna-Karin Rundqvists favorit Bison Spiro på den franska huvudstadsbanan Vincennes i Paris.Franske kusken Pierre Vercruyss..


Under midsommaraftonen startade Anna-Karin Rundqvists favorit Bison Spiro på den franska huvudstadsbanan Vincennes i Paris.
Franske kusken Pierre Vercruysse körde till seger vilket blev ett kvitto på det hon länge trott: att hästen skulle fungera alldeles ypperligt i Frankrike.
- Om man vill kan man vända på det där också. Tyvärr passar han dåligt i Sverige. I alla långlopp i Sverige är det ju voltstart som gäller. Om man som han inte kan volta – ja, då har man ju ett problem. Så han fick helt enkelt rymma utomlands! säger Anna-Karin Rundqvist och skrattar.
I Frankrike står den sexårige valacken uppstallad hos Satu Liitiäinen i Chamant, några mil norr om Paris. Hästgården där blir Bison Spiros hem en tid framöver.
Tanken är att den sexårige valacken ska få starta på i Frankrike så länge allt fungerar. Hon trycker på att allt är på hästens villkor och att han själv måste tycka att det är kul.
Hon har folk som hjälper henne med anmälningar och översättningar till franska.
Efter segern på Vincennes på midsommaraftonen hänger Solvallatränaren inte upp sig på bagateller utan tänker att allt är möjligt.
Bison Spiros enkla seger från ledningen var värd drygt 210 000 kronor. Kanske kommer det mer, kanske inte.
- Banorna, starterna, alla långa upplopp i Frankrike. Det finns ingenting som han inte är gynnad av känns det som. De som hjälper mig frågar går han på gräsbana. Ingen aning säger jag, men det provar vi. Går han i högervarv…det tror jag nog. Kan han monté? Jajamen!

”Inte förstått ännu”
Något firade i Paris blev det inte tal om. Under lördagsmorgonen flög hon tillbaka till Sverige för att hinna till V75-tävlingarna i Kalmar.
När vi når henne är hon på väg till tävlingar hemma på Gotland.
- Vi lever på segern på Vincennes länge. Det var otroligt roligt och egentligen har jag inte förstått det ännu... att det har hänt. Bison är anmäld till ett lopp i Enghien i Paris på lördag och vi vet fortfarande inte om han kommer med där. Blir det så att han kommer med får jag ta flyget igen. Den här gången blir det nog så att min man Jonas åker med också.

Köra själv – kanske sedan
Att det gick så lätt på midsommaraftonen gav så klart mersmak. Pierre Vercruysse fick offra lite för att ta sig till ledningen. Över upploppet höll Bison Spiro sedan uppvaktarna bakom sig och vann på tiden 1.14,1 över 2 850 meter.
Det franska voltstartsystemet föll tydligen Bison Spiro i smaken. I lördagens lopp på Enghien är det bilstart och tränaren i zonen tänkte först köra själv.
- Jag tänkte det ett litet tag men nu vet jag inte om jag vågar. Innan han åker hem igen måste jag ju ha kört något lopp men det känns som att vi avvaktar lite grand, säger Anna-Karin Rundqvist glatt.
Under elitloppshelgen infriades en gammal dröm om att vinna lopp under den stora festen på hemmabanan. Det blev seger i ett av de mindre loppen - Travrondens Speedrace – med Annelie Almgren-tränade Like Lightning.
- Helt allvarligt blir man nästan lite kaxig - ingenting är omöjligt liksom. Som Vinnie säger: ”Ingen dröm är för stor”

Mikael Wikner, Kanal 75


Bison Spiro segrade tillsammans med Pierre Vercruysse som efter en dryg inledning körde till ledningen efter 600 meter. Väl i täten fick ekipaget..


Bison Spiro segrade tillsammans med Pierre Vercruysse som efter en dryg inledning körde till ledningen efter 600 meter. Väl i täten fick ekipaget hålla ett jämnt tempo och Bison Spiro gick undan till en säker seger över det långa upploppet. Segern var värd drygt 200 000 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst k..


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.
Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst kring Makethemark.
Nu är det inte tyst längre.
Med lysande träningsrapporter i ryggen var hästen V86-spelarnas favorit trots sju månaders tävlingsfrånvaro.
Det var en korrekt bedömning.
Avslutningen på underkant 1.07 sista halvvarvet med halva slutsvängen i tredjespår kan vara den svettigaste som synts på en svensk travbana 2017.
Att Stefan Melanders USA-import Milligan’s School och Robert Berghs Mindyourvalue F. nästan hängde med i svängarna talar för att de också går strålande säsonger till mötes.
Men finns det en bättre svenskfödd fyraåring är Makethemark?

Kungapokalen nästa
Att Petri Salmela har höga tankar om hästen är ingen hemlighet och han har vid flera tillfällen nämnt Makethemark som ”den bäste jag har tränat”.
- Det var lite spännande eftersom han klappade igenom förra gången. Man vet inte hur det slår mentalt, men som det kändes var det bara bra. Han hade samma speed som i fjol och det var skönt att han fick göra en så fin årsdebut, konstaterade körande Ulf Ohlsson innan en tagen tränare fyllde i:
- Han var i ärlighetens namn sådan som jag i de bästa av scenarion hade väntat. Det är en grym känsla. Hästen är så klok, den klokaste häst jag har haft. Nu måste vi lära oss när han försöker säga något, vi måste förstå det på en gång, sade Salmela och refererade till halsproblemen som fällde Makethemark i fjolårets sista start och ledde till operation under vintern.
Och svaret på frågan ovan lär komma ganska snart. Nästa start blir nämligen kvalen till Kungapokalen på Åby där Makethemark får chansen att återta kullkronan han blev av med i fjol.

Stallskrik som höll
Optimistisk på förhand var även Li Hanné kring B.Dollar som blev stort stallskrik och totofavorit.
Även här visade det sig befogat då hästen spårade varje meter för Claes Sjöström till tränarens oförställda glädje.
- Jättekul. Jag hade det på känn, förklarade Hanné efter sitt segervrål.
Infriade förväntningar gjorde även omgångens största favorit Thelma de Glatigne (Pekka Korpi) som dominerade sitt lopp från spets för Jorma Kontio.
Det låter som grunden till en favoritfylld och lättfunnen V86-rad.
Inget kunde vara mer fel.
När Björn Goop avrundade omgången bakom Marcus Lindgren-tränade Alkalizer Am slog man bort de sista två kvarvarande systemen med chans till åtta rätt.

Åbyskrällar fixade jackpot
Skrällarna som gjorde det möjligt kom på Åby. Bison Spiro och La Diva Rossi kördes offensivt till ledningen av Anna-Karin Rundqvist respektive Per Ludvig Nielsen som båda visade sig ha betydligt bättre koll på sina hästars kapacitet än spelarkollektivet.
De två största stänkarna Grainfield Ace (Thomas Uhberg körde, Veijo Heiskanen tränar) och Tennis (Rickard Svanstedt/Jenny Nordensson) tog båda vägen via open stretch och såg till att 5 286 263 kronor flyttas vidare till kommande onsdag i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Solvalla-3 2140/7 3 14.9 38
2015-12-19 2015-12-19 Mantorp-11 2140/1 0 g 109
2015-12-11 2015-12-11 Solvalla-2 2140/6 1 15.3 19
2015-11-27 2015-11-27 Solvalla-1 2640/8 1 15.5 34
2015-11-16 2015-11-16 Färjestad-10 2140/2 0 g 73
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-11 2140/11 0 14.0 1865
2015-10-14 2015-10-14 Solvalla-7 2140/7 0 14.3 254
2015-09-30 2015-09-30 Solvalla-8 1640/12 0 12.7 861
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-6 Anna-Karin Rundqvist 3180/6 D 0 17.2g 1159
2016-12-14 2016-12-14 Solvalla-3 Patrick Hedqvist 2140/5 B 1 16.1 63
2016-11-30 2016-11-30 Solvalla-9 Anna-Karin Rundqvist 2640/8 D 5 14.8 773
2016-11-23 2016-11-23 Solvalla-7 Anna-Karin Rundqvist 1640/3 D 0 13.2 835
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-1 Isabelle Orsimo 2640/4 B 6 17.7g 69
2016-10-25 2016-10-25 Eskilstuna-7 Anna-Karin Rundqvist 2640/12 C 0 15.7 170
2016-10-14 2016-10-14 Eskilstuna-2 Isabelle Orsimo 2140/8 B 2 15.6 22
2016-09-30 2016-09-30 Solvalla-5 Anna-Karin Rundqvist 2140/11 D 3 13.6 388
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-6 Anna-Karin Rundqvist 2640/3 D 3 14.4 104
2016-08-30 2016-08-30 Visby-2 Anna-Karin Rundqvist 1640/12 C 7 14.6 54
2016-03-12 2016-03-12 Kalmar-8 Anna-Karin Rundqvist 3140/3 D 0 20.5g 678
2016-03-04 2016-03-04 Solvalla-4 Ulf Eriksson 2140/3 D 2 16.2 76
2016-02-26 2016-02-26 Solvalla-3 Isabelle Orsimo 1640/7 A 5 14.6 27
2016-02-17 2016-02-17 Solvalla-2 Anna-Karin Rundqvist 2140/3 D 3 14.4 52
2016-02-10 2016-02-10 Bergsåker-8 Anna-Karin Rundqvist 2640/3 D 2 17.8g 42
2016-02-03 2016-02-03 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2640/9 D 0 16.3 74
2016-01-22 2016-01-22 Solvalla-2 Isabelle Orsimo 1640/1 A 0 g 20
2016-01-09 2016-01-09 Åby-6 2140/11 D 0 15.8 196
2017-11-29 2017-11-29 Åby-9 Anna-Karin Rundqvist 3140/11 D 0 16.1 480
2017-11-16 2017-11-16 Åby-4 Anna-Karin Rundqvist 2640/2 D 5 15.5 227
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-7 Anna-Karin Rundqvist 2140/6 C 0 13.5 237
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-8 Anna-Karin Rundqvist 2140/1 C 0 14.1g 148
2017-09-21 2017-09-21 Vincennes-5 Mme A.K Rundqvist 2100/18 D 0 879
2017-09-08 2017-09-08 Vincennes-3 M Krouchi 2850/2 A 0 122
2017-07-01 2017-07-01 Frankrike-5 F Ouvrie 2150/9 A 0 101
2017-06-23 2017-06-23 Vincennes-2 P Vercruysse 2850/1 A 1 91
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-11 Erik Adielsson 2140/11 B 3 12.5 28
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-12 Erik Adielsson 3140/5 D 7 13.3g 583
2017-05-16 2017-05-16 Eskilstuna-8 Anna-Karin Rundqvist 2140/11 B 2 13.8 52
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-10 Anna-Karin Rundqvist 2100/3 B 0 14.4 124
2017-04-19 2017-04-19 Åby-6 Anna-Karin Rundqvist 3140/2 C 1 14.7 83
2017-04-04 2017-04-04 Eskilstuna-7 Anna-Karin Rundqvist 2140/2 C 1 13.6 240
2017-02-17 2017-02-17 Solvalla-2 Isabelle Orsimo 2640/2 B 0 20.3 71
2017-02-08 2017-02-08 Solvalla-7 Anna-Karin Rundqvist 2640/6 D 6 14.5 236
2017-01-27 2017-01-27 Romme-2 Anna-Karin Rundqvist 2140/3 B 6 15.8 119
2017-01-18 2017-01-18 Solvalla-10 Anna-Karin Rundqvist 2140/10 C 6 19.2g 458
2017-01-04 2017-01-04 Solvalla-7 Anna-Karin Rundqvist 2640/9 B 0 16.4g 269
2018-11-27 2018-11-27 Vincennes-2 R Thonnerieux 2850/2 A 0 551
2018-11-02 2018-11-02 Örebro-6 Anna-Karin Rundqvist 2660/8 B 0 15.8 158
2018-10-21 2018-10-21 Eskilstuna-8 Anna-Karin Rundqvist 3140/3 B 4 15.5 80
2018-10-06 2018-10-06 Skellefteå-10 Anna-Karin Rundqvist 3160/11 B 6 15.3 186
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-10 Anna-Karin Rundqvist 3180/12 C 6 14.2 819
2018-09-06 2018-09-06 Gävle-9 Anna-Karin Rundqvist 2660/9 B 0
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-11 Ulf Eriksson 3660/6 C 0 15.7 205
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-6 Örjan Kihlström 3160/7 D 5 14.2 622
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-12 Niclas Benzon 4160/6 D 6 17.0g 560
2018-07-11 2018-07-11 Visby-7 Petter Karlsson 3160/13 C 0 15.3 184
2018-06-26 2018-06-26 Solvalla-8 Niclas Benzon 2680/15 A 3 14.5 93
2018-05-29 2018-05-29 Eskilstuna-6 Jennifer Persson 2140/8 B 0 15.0 57
2018-05-15 2018-05-15 Solvalla-6 Jennifer L Oscarsson 1640/2 C 0 16.0 272
2018-04-30 2018-04-30 Mantorp-4 Anna-Karin Rundqvist 2140/5 B 3 14.0 55
2018-04-18 2018-04-18 Åby-5 Anna-Karin Rundqvist 3140/3 D 3 14.4 120
2018-04-11 2018-04-11 Solvalla-2 Anna-Karin Rundqvist 2140/7 C 0 14.4 252
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-8 Anna-Karin Rundqvist 3140/2 D 0 16.7 609
2019-10-20 2019-10-20 Örebro-4 Anna-Karin Rundqvist 2100/7 D 0 14.7 894
2019-09-30 2019-09-30 Romme-2 Anna-Karin Rundqvist 2660/10 C str
2019-09-12 2019-09-12 Visby-1 Anna-Karin Rundqvist 1620/8 C 8 13.0 322
2019-08-29 2019-08-29 Gävle-6 Anna-Karin Rundqvist 2660/8 C 0 15.8 470
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-2 Isabelle Orsimo 2140/5 C 0 14.8 1184
2019-07-31 2019-07-31 Mantorp-3 Örjan Kihlström 3680/5 C 0 16.8 157
2019-07-05 2019-07-05 Mariehamn-7 Anna-Karin Rundqvist 2140/5 C 1 88
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-5 Isabelle Orsimo 2140/1 C 0 15.1 744
2019-05-28 2019-05-28 Eskilstuna-6 Anna-Karin Rundqvist 3180/9 B 0 16.1g 539
2019-05-11 2019-05-11 Åby-1 Isabelle Orsimo 2640/7 C 5 15.3 174
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-8 Jenny A Björk 2160/7 C 2 15.5 72
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-10 Anna-Karin Rundqvist 3180/12 C 0 14.8 976
2019-04-08 2019-04-08 Gävle-7 Anna-Karin Rundqvist 2680/11 C 4 15.9 159
2019-03-06 2019-03-06 Solvalla-9 Patrick Hedqvist 2680/9 C 6 15.9g 76
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-7 Anna-Karin Rundqvist 2140/5 D 0 15.7 680
2019-01-26 2019-01-26 Vincennes-8 V Varygin 2100/12 D 0 1112
2019-01-21 2019-01-21 Vincennes-3 L De Groote 4125/6 C 0 244
2020-05-27 2020-05-27 Romme-6 Anna-Karin Rundqvist 2140/6 C 4 14.4 219ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se