Billions travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Billions travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Billions har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Billions har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Billions


EM för ston och Sveriges största femåringslopp Jubileumspokalen är de två toppnumren på Solvalla nu på onsdag. V75 ers&au..


EM för ston och Sveriges största femåringslopp Jubileumspokalen är de två toppnumren på Solvalla nu på onsdag.
V75 ersätter V86 som spelform den här storkvällen på huvudstadsbanan där den riktiga urladdningen kommer i V75-6, runt klockan 21.20.
Att Tae Kwon Deo vann Sprintermästaren förra året, matchades mot Elitloppet och nyligen hamnade på prispallen i Hugo Åbergs Memorial över 1609 meter gör inte jänkaren till någon sprinter enligt stallet. Åtminstone ingen utpräglad sådan.
- Nej, han är inte gjord för sprint egentligen den här hästen. Han är lite trög från start och är mera en pansartyp. Så medel och längre distanser kommer att passa honom bättre i framtiden, säger Adrian Kolgjini när vi når honom på telefon hemma på gården Vomb utanför Lund.
På onsdag är det 2140 meter som gäller. Tae Kwon Deo lottades till ett femtespår bakom bilen och tränaren låter nöjd.
Att Tae Kwon Deo är en häst lite utöver det vanliga har han visat många gånger. Efter galoppmissen i elitloppsförsöket i maj svarade den USA-födde femåringen för en jätteprestation i Kalmarsundspokalen under midsommarhelgen.
Trots ett tolftespår i guld valde Adrian att styra på fältet direkt och runda konkurrenterna och efter att ha tagit över under slutrundan var hästen från Jägersro ensam på plan på tiden 1.09,6 över 1640 meter.
I Åbergs styrde Kolgjini jr fram utvändigt ledarinnan Double Exposure i ett tidigt skede och slutade trea bakom övermakten, då hästen även fick ge sig mot smygkörde Cokstile.
- Lite besviken var jag efteråt. Han var inte dålig men han var inte som bäst heller. Något litet saknades. Nu har vi ändrat i rutinerna lite och han känns magisk i jobben. Jag tror framför allt  att det fattades lite hårdhet i honom i just den starten. Att han behövde loppet.

"Bollat med dem tidigare"
Adrian Kolgjini drar igång fäktandet inför onsdagen. Efter att ha studerat startlistan till Jubileumspokalen konstaterar han att det inte finns någon anledning att i-n-t-e vara optimistisk. 
- De här hästarna har han bollat med tidigare. Så han borde gå ut som en riktigt vass chans. Men jag har så klart respekt för flera av hästarna. Det ska man alltid ha, annars gör man bara bort sig. Men jag är aldrig rädd för någon motståndare när jag hoppar upp bakom Tae Kwon Deo.
Tuffast emot i Jubileumspokalen?
- Missle Hill, Seismic Wave och Zarenne Fas är tre bra hästar som sticker ut.
Hur vässar du inför en uppgift som onsdagens?
- Jag hade som sagt förväntat mig lite mer av honom i Åbergs när jag skulle pressa honom till max. Kalmarloppet är det bästa han gjort i år och då vet jag att han kan bra mycket bättre. Han kom in i stallet och var inte trött efteråt. Det är faktiskt så att han i vissa av jobben här hemma har högre puls än efter loppet i Kalmar. Men det handlar om lite annorlunda upplägg på jobben bara. Dock är det en rejäl häst och han kräver rätt så mycket. Det går liksom inte att jogga en sån här i form utan det är mycket muskler som ska stimuleras.
Stallet har fem hästar till start i onsdagens V75-omgång. Är det någon du vill framhålla av de övriga?
- Jag tycker att 1 Billions (V75-7) gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först nu. Han satt fast senast och kändes riktigt smaskfin måste jag säga. Han är en riktig rysare på onsdag och jag är sugen på att få visa upp honom. Sedan har vi 9 Sashay My Way (V75-5). Jag tycker att det där loppet är rätt så vettigt för henne. Hon har bra smygläge och det ska bli intressant att se vad hon kan göra med rätt resa därifrån då hon kommer med toppform. Det är de två jag tycker sticker ut chansmässigt av våra övriga hästar, säger Adrian Kolgjini.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Lutfi Kolgjini vann Hugo Åbergs Memorial 2003 med Revenue … just då det största ögonblicket i karriären:- Mina föräl..


Lutfi Kolgjini vann Hugo Åbergs Memorial 2003 med Revenue … just då det största ögonblicket i karriären:- Mina föräldrar var på plats, utan att jag visste om det. De hade inte varit på Jägersro på flera år. Det var en milstolpe för mig, Hugo Åbergs och derbyt var de loppen som jag verkligen ville vinna, när jag började som travtränare på Jägersro.
”Ludde” skrällvann även 2010 och 2011 med Lavec Kronos.
- Den hästen hade alltid ruggig form i juli och augusti, minns han.
I år heter stallets stora hopp Tae Kwon Deo, en femårig hingst som precis som Lavec Kronos vann Sprintermästaren som fyraåring.
Men någon fjärde Åbergs-seger i sulkyn för Ludde lär det inte bli den här gången. Numera är det Adrian Kolgjini som ansvarar för träningsverksamheten. Och som även i första hand kör stallets hästar.
Och det är Adrian som sitter upp bakom Tae Kwon Deo på tisdag.
- Tae Kwon Deo är vår bästa vinstchans på V75® tisdag, även om Upset Face och Eclipse AM också kan vinna, säger Lutfi Kolgjini som är förhoppningsfull inför tisdagen.
Han tycker som alla andra att ”katten bland hermelinerna” Ecurie D. är en jättefin fyraåring. Men där tar det stopp. Ludde ser inte alls Ecurie D. som hästen att slå, han ser inte ens fenomenet som en allvarlig segerkandidat:
- De som tror på en fyraåring mot de här hästarna är helt snett ute tycker jag. De äldre hästarna har en hel annan hårdhet. Jag tror knappast att Ecurie D. kan vinna Hugo Åbergs från ett bakspår.

”Inte med i diskussionen”
Ludde ser snarare två andra hästar, i första hand, som huvudmotståndare till Tae Kwon Deo på tisdag.
- Jag tycker inte att Ecurie D. ska vara med i favoritdiskussionen. Det borde vara hugget som stucket mellan Vitruvio och Double Exposure, tycker jag. Double Exposure är en fantastisk märr, stenhård och verkar dessutom vara en klok häst. Det är nästan så att man får samma känsla för henne, som för Daniel Redéns tidigare stjärnsto Delicious.
Vitruvio körs av Björn Goop, Double Exposure av Örjan Kihlström i Åbergs som går som V75-6.
Men trots att han inte begär att Tae Kwon Deo ska bli favorit i loppet, (bland annat efter den imponerande uppvisningen i Kalmarsundspokalen på 1.09,6) - så hoppas och tror Kolgjini att sonen Adrian vinner loppet!
- Tae Kwon Deo har tekniken, han har styrkan och han har en enorm inställning till sitt jobb. Han viker aldrig undan.
Den försmädliga galoppen i Elitloppet är ett minne som Kolgjinis vill radera ut för gott på tisdag.
- Vi har fortfarande ingen bra förklaring till det. Det var helt enkelt en engångsföreteelse för Tae Kwon Deo, tror vi.

”Deltar inte i körningen”
Elitloppstvåan Cokstile som körs av Wim Paal blev den stora vinnaren i Åbergs-lottningen och lottades till innerspåret. Men andraspåret blev trots allt tacksamt för Tae Kwon Deos del.
- Adrian kommer att bevaka position från start. Jag tror inte att han kommer att vara med i startrusningen. En sådan som Tae Kwon Deo vinner eller förlorar inte sina lopp i starten. Dom kan bara förlora loppet genom att stressa direkt och delta i körningen om ledningen. Det lär köras på många händer, Lövgrens Racing Mange är snabb som en vessla till exempel, analyserar ”Ludde”.
Med ett vettigt lopp så tror Lutfi Kolgjini absolut att Tae Kwon Deo är med i segerstriden.
- Han är stark och oöm och kan göra loppet själv. En riktig topphäst.
Tae Kwon Deo startar givetvis med sin optimala barfotabalans i Åbergs.
- Det är inga problem. Vi spar på hästen och på hovarna. Han har bara gjort fyra starter i år. Vi stod över Norrbotten och Årjäng och har siktat på det här. Det fanns ingen anledning till att flacka omkring.

Pappa håller igång
Lutfi passerade själv 60-strecket förra året (sonen Adrian är 27) men någon tidig pension är det inte tal om. Han har fortfarande 35 stycken tvååringar på träningslistan (Adrian har cirka 60 hästar i träning).
- Jag kör in tvååringarna innan de hamnar i träning hos Adrian. Jag preparerar banorna som vi tränar på och sköter avelsverksamheten som fortfarande är rätt så stor. Fast jag skulle egentligen dra ner på avelsbiten, jag trodde att det skulle bli lite lugnare för mig i år. Men man har fortfarande inte tid med mycket annat än hästarna, säger han.
På derbyfredagen kommer Kolgjini exempelvis att arrangera en online-auktion tillsammans med Menhammar stuteri.
Och så kör ”Ludde” lopp fortfarande…
Som på tisdag, då han faktiskt kan vinna direkt i den första V75-avdelningen med fyraåringen Upset Face. Så här säger Ludde om Stall Kolgjinis V75-hästar på Åbergs-kvällen den 28 juli (kusk inom parentes).
6 Upset Face (Lutfi Kolgjini), V75-1:
- Han gjorde två bra lopp i Sprintermästaren (tvåa i försöket och femma i finalen). Han behövde den urblåsningen, han är rätt seg och slö till vardags, hästen. Vi hoppas en del på honom inför derbyuttagningarna och då ska han kunna vinna det här loppet också. Han kan vinna, bra chans, men vi matchar som sagt för derbyt.
Han gick med skor i försök och final i Sprintermästaren?
- Vi kommer nog att rycka alla skorna först i derbyt. Inte innan dess.
7 Billions, V75-2 (Adrian Kolgjini):
- Han har inte levt upp till vad han lovade i början av säsongen. Vi tränar på precis som vanligt och det får lossna av sig självt. Trea, fyra kanske.
2 Eclipse AM, V75-3 (Adrian Kolgjini):
- Han duger absolut i den här klassen. Han vann på topptid senast med ”bomullen och allting kvar”. Det finns att ta av här.
Något mer?
- Eclipse AM kommer att tävla barfota runt om på tisdag. Det är första gången i så fall. Och det är den mest dramatiska balansförändringen på tisdag vad gäller våra hästar, i alla fall på V75.
8 Smokin Joe (Lutfi Kolgjini), V75-5:
- Han vinner inte det här loppet, från det här läget. Inte mot det här motståndet. Kan han vara med och hugga om lite prispengar här är vi nöjda.
5 Victory Lee (Adrian Kolgjini), V75-7:
- Han är nog med där framme, men det blir svårt att stå emot de bästa som står med 40 meters tillägg. Men han är bra i ordning annars, han blev grovt störd till galopp senast.
10 Speedy Face (Dante Kolgjini), V75-7:
- Han är riktigt, riktigt bra i ordning men det har helt enkelt inte stämt alls i loppen. Den dagen som det stämmer för honom, kan han slå vem som helst. Och det gäller även på tisdag.
Sammanfattningsvis?
- Vi har några fina chanser men jag tror allra mest på Tae Kwon Deo i Åbergs, av V75-hästarna.
Något du vill hälsa travpubliken?
- Vi saknar er på platserna! Nu när det börjar släppa lite med corona-situationen, tycker jag att man kanske borde fundera på att släppa in ett par representanter för de startande hästarna på tävlingsdagarna. Hästägare, alltså. Det finns ju hästägarkort, och vi har stora faciliteter på de flesta banorna. Det behöver inte bli någon trängsel alls om två personer per häst släpps in.

Robert Okpu. Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Tolv lopp stod på programmet på lördagen på ett publikfritt Solvalla.Förutom V75-finalerna och det första av vårens uttag..


Tolv lopp stod på programmet på lördagen på ett publikfritt Solvalla.
Förutom V75-finalerna och det första av vårens uttagningslopp till Paralympiatravet, bjöds det på fyra lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Loppen för tre- och fyraåriga talanger inledde tävlingarna.
Förstapriset i vart och ett av loppen var mastiga 300 000 kronor och uppgörelsen för de fyraåriga hingstarna och valackerna såg en lika oväntad som imponerande vinnare.
Adrian Kolgjini har varit mycket nöjd med Ultion Face vinter. Från stallhåll stack man heller inte under stol med att man trodde på segerchans direkt i årsdebuten i den hårda konkurrensen men det blev ändå en överraskning för spelarna.
Kolgjini gav full gas i starten och Ultion Face tog ledningen mycket enkelt från tredjespåret. Favoritspelade Digital Summit kom upp på utsidan per omgående och första 500 klockade till 1.11,7.
Efter att ha varvat på 1.14,0 körde Adrian Kolgjini undan i den sista kurvan och Ultion Face ruskade enkelt av sig motståndarna. Marginalen ner till de övriga i mål blev tre längder till slut och segertiden 1.12,7 över 2140 meter med autostart.
Stefan Hultman, expert i ATG Live-studion, gillade vad han såg.
- Det var imponerande. Övriga stort slagna och det såg ju inte ut att vara tomt på krafter heller. Inga växlar i utrustningen är tilltagna heller. Hästen tävlade med bomull i öronen, och både skor och boots på. Det här kan bli mumma inför den fortsatta säsongen, sade Stefan Hultman.
Stefan Melanders Digital Summit var bra tvåa efter en tung resa och trea Rally Hans. Sten O Janssons Belker, som delade favoritskapet med Digital Summit, gick i mål som fastlåst som femma.

Knapp seger från ledningen
Alaska Kronos slutade tvåa i Svenskt Trav-Oaks under fjolåret. På lördagen var det dags för årsdebut och Daniel Redéns sto spelades till stor favorit i Margareta-loppet för fyraåriga ston.
Örjan Kihlström fick bestämma tempot i ledningen med Alaska Kronos som precis hann undan före störtdykande Ganga Bae, där den senare avslutade sylvasst efter att ha dragit upp spurten från sistaparet utvändigt i tolvhästarsfältet.
Alaska Kronos och Stefan Melander-tränade Ganga Bae noterade båda tiden 1.13,9 över medeldistansen.

Clockwork överraskade
Rommetravets Joakim Elfving tränar vinnaren av de treåriga stonas avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie.
Ulf Eriksson fick andra utvändigt med Clockwork och backade sig loss när det återstod ungefär 500 meter av loppet.
Clockwork vreds på i fjärdespår och avslutade sylvasst till segern på kilometertiden 1.14,5. En klart imponerande insats av stoet som ägs av GurMiq HB i Mora.
Joakim Elfving var förstås glad.
- Fantastiskt. Hon fick ju gå i fjärde spår rätt tidigt och vinner på det där sättet. Att hon har mycket fart och kunnande inombords har vi ju känt en tid men hon har ändå varit rätt ”grön” av sig. Nu börjar hon lära sig och säsongen är lång, säger Elving.
Tempot var högt uppskruvat i loppet med Johan Untersteiner och Brilliant Smile i ledningen. Med 1.11,4 första 500 och ett snabbt varv stumnade Brilliant Smile förståeligt.
Martha Zon (Mattias Djuse) avslutade rappt från ledarens rygg och var nära att hinna fram invändigt, trea loppets favorit Barbro Kronos som svarade för en snygg sista runda i spåren från sistaparet utvändigt
Christoffer Eriksson hade skickat Forever Melon till Solvalla och Örjan Kihlström spårade varje meter med Jägersrohästen i loppet för treåriga hingstar och valacker.
Efter en snabb start dämpades tempot till 1.17,0 första varvet och även om segermarginalen var liten var det nog säkrare än det såg ut från sidan.
Adrian Kolgjini rundade till positionen utvändigt ledaren varvet från mål med Billions. Kolgjini utmanade ända till linjen och ryckte undan tillsammans med vinnaren Forever Melon och Billions var mycket stor i nederlaget som tvåa.
Kilometertiden för de två första i mål skrevs till 1.15,7 över 2140 meter med bilstart.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Tolv lopp stod på programmet på lördagen på ett publikfritt Solvalla.Förutom V75-finalerna och det första av vårens uttag..


Tolv lopp stod på programmet på lördagen på ett publikfritt Solvalla.
Förutom V75-finalerna och det första av vårens uttagningslopp till Paralympiatravet, bjöds det på fyra lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Loppen för tre- och fyraåriga talanger inledde tävlingarna.
Förstapriset i vart och ett av loppen var mastiga 300 000 kronor och uppgörelsen för de fyraåriga hingstarna och valackerna såg en lika oväntad som imponerande vinnare.
Adrian Kolgjini har varit mycket nöjd med Ultion Face vinter. Från stallhåll stack man heller inte under stol med att man trodde på segerchans direkt i årsdebuten i den hårda konkurrensen men det blev ändå en överraskning för spelarna.
Kolgjini gav full gas i starten och Ultion Face tog ledningen mycket enkelt från tredjespåret. Favoritspelade Digital Summit kom upp på utsidan per omgående och första 500 klockade till 1.11,7.
Efter att ha varvat på 1.14,0 körde Adrian Kolgjini undan i den sista kurvan och Ultion Face ruskade enkelt av sig motståndarna. Marginalen ner till de övriga i mål blev tre längder till slut och segertiden 1.12,7 över 2140 meter med autostart.
Stefan Hultman, expert i ATG Live-studion, gillade vad han såg.
- Det var imponerande. Övriga stort slagna och det såg ju inte ut att vara tomt på krafter heller. Inga växlar i utrustningen är tilltagna heller. Hästen tävlade med bomull i öronen, och både skor och boots på. Det här kan bli mumma inför den fortsatta säsongen, sade Stefan Hultman.
Stefan Melanders Digital Summit var bra tvåa efter en tung resa och trea Rally Hans. Sten O Janssons Belker, som delade favoritskapet med Digital Summit, gick i mål som fastlåst som femma.

Knapp seger från ledningen
Alaska Kronos slutade tvåa i Svenskt Trav-Oaks under fjolåret. På lördagen var det dags för årsdebut och Daniel Redéns sto spelades till stor favorit i Margareta-loppet för fyraåriga ston.
Örjan Kihlström fick bestämma tempot i ledningen med Alaska Kronos som precis hann undan före störtdykande Ganga Bae, där den senare avslutade sylvasst efter att ha dragit upp spurten från sistaparet utvändigt i tolvhästarsfältet.
Alaska Kronos och Stefan Melander-tränade Ganga Bae noterade båda tiden 1.13,9 över medeldistansen.

Clockwork överraskade
Rommetravets Joakim Elfving tränar vinnaren av de treåriga stonas avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie.
Ulf Eriksson fick andra utvändigt med Clockwork och backade sig loss när det återstod ungefär 500 meter av loppet.
Clockwork vreds på i fjärdespår och avslutade sylvasst till segern på kilometertiden 1.14,5. En klart imponerande insats av stoet som ägs av GurMiq HB i Mora.
Joakim Elfving var förstås glad.
- Fantastiskt. Hon fick ju gå i fjärde spår rätt tidigt och vinner på det där sättet. Att hon har mycket fart och kunnande inombords har vi ju känt en tid men hon har ändå varit rätt ”grön” av sig. Nu börjar hon lära sig och säsongen är lång, säger Elving.
Tempot var högt uppskruvat i loppet med Johan Untersteiner och Brilliant Smile i ledningen. Med 1.11,4 första 500 och ett snabbt varv stumnade Brilliant Smile förståeligt.
Martha Zon (Mattias Djuse) avslutade rappt från ledarens rygg och var nära att hinna fram invändigt, trea loppets favorit Barbro Kronos som svarade för en snygg sista runda i spåren från sistaparet utvändigt
Christoffer Eriksson hade skickat Forever Melon till Solvalla och Örjan Kihlström spårade varje meter med Jägersrohästen i loppet för treåriga hingstar och valacker.
Efter en snabb start dämpades tempot till 1.17,0 första varvet och även om segermarginalen var liten var det nog säkrare än det såg ut från sidan.
Adrian Kolgjini rundade till positionen utvändigt ledaren varvet från mål med Billions. Kolgjini utmanade ända till linjen och ryckte undan tillsammans med vinnaren Forever Melon och Billions var mycket stor i nederlaget som tvåa.
Kilometertiden för de två första i mål skrevs till 1.15,7 över 2140 meter med bilstart.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-11 2019-12-11 Jägersro Trav-4 Adrian Kolgjini 1640/10 C 2 14.8 24
2019-11-27 2019-11-27 Åby-1 Adrian Kolgjini 2140/6 D 1 18.2 40
2020-09-30 2020-09-30 Solvalla-6 Björn Goop 2640/3 B str
2020-09-11 2020-09-11 Solvalla-10 Björn Goop 2640/1 B 4 13.8 39
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-11 Adrian Kolgjini 1640/1 D 5 11.8 107
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 1640/7 C 0 12.4 454
2020-06-25 2020-06-25 Åby-5 Adrian Kolgjini 1640/3 C 4 11.8 53
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-4 Adrian Kolgjini 2140/7 D 5 12.7 824
2020-05-13 2020-05-13 Jägersro Trav-7 Adrian Kolgjini 2140/1 C 3 14.5 59
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-6 Adrian Kolgjini 2140/11 C 5 15.0 47
2020-03-28 2020-03-28 Solvalla-2 Adrian Kolgjini 2140/11 C 2 15.7 42
2021-07-14 2021-07-14 Visby-6 Björn Goop 1620/2 B 3 10.8 31
2021-07-06 2021-07-06 Axevalla-6 Björn Goop 2160/12 C 2 15.3 47
2021-06-10 2021-06-10 Åby-7 Björn Goop 1640/6 C 4 11.5 64
2021-05-23 2021-05-23 Lindesberg-7 Björn Goop 2140/7 B 4 14.6 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se