Bikila travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Bikila travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Bikila har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Bikila har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Bikila


Elitloppet pockar på uppmärksamheten i veckan och Solvalla lämnade över sin del av onsdagens Xpresstrav till Örebrotravet som fick cha..


Elitloppet pockar på uppmärksamheten i veckan och Solvalla lämnade över sin del av onsdagens Xpresstrav till Örebrotravet som fick chansen att arrangera V86-omgången tillsammans med Åbytravet.
V86-2 var ett lopp för fyraåringar i Örebro där det gick undan rejält. Eddy West blev alldeles för het i ledningen för Göran Wester (1.07,5 första 500 och 1,11,0 första 1000) vilket bäddade för övriga.
Storfavoriten Kinky Boots (35 procent) satt sist utvändigt och lyftes ut i spåren 700 meter från mål av Claes Sjöström och spurtade ner Samvais den sista biten.
Solvallaamatören Jimmy Nilsson med tre hästar på listan har en riktig segermaskin i Kinky Boots som nu har sju segrar på tolv starter.
- Claes tyckte att det var okört och han vann ju på en tolvtid så då är det ju bra. Det här smäller verkligen högt, sa Jimmy Nilsson efter segern.
Något har stört Kinky Boots som varit lite knackig i travet av och till. Till slut lyckades man lokalisera en hovböld och med den ur bilden har hästen agerat bättre än någonsin.
Överlägsen vinst i Lindesberg senast och seger efter en sent insatt spurt på onsdagen.
1.12,3 över 2100 meter auto lyder det nya ”personliga” rekordet för fyraåringen.
- Nu ser vi fram emot Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla 30 juni som är hans huvudmål för säsongen, sa Jimmy Nilsson.

Hultman bakom knallen
V86 delade ut 239 874 kronor enbart för åtta rätt till 35 system på onsdagskvällen.
Enda riktiga knallen var desto svårare för spelarna.
Färjestadstränaren Marcus Hultman lurade alla med Bikila och ledde loppet över 2640 meter i Örebro från start till mål med jätteskrällen. Iikka Nurmonen körde upp utvändigt med kvällens största favorit Amazing Warrior men lyckades aldrig slå klorna i enprocentaren (!) Bikila som stretade emot bra.
V86-4 var ett finallopp av Örebro Cup där försöken avgjordes för två veckor sedan.
Torbjörn Jansson ledde varje meter av loppet med Enge Eros men fick dela segern med favoriten Morris och Jorma Kontio.
Kontio kunde inte vara med från start med finske tränaren Juha Utalas häst och valde att plocka ut favoriten som första häst i andraspår och Morris svarade för en fin insats som kunde hinna fram och dela målfotot. Gävletravets Lars-Ove Forslund tränar Enge Eros.
I det avslutande V86-loppet i Örebro galopperade knappe favoriten Summit In Sight bort ”en mil” i starten och reparerade till knapp seger. En kanoninsats av Daniel Redéns nyförvärv från USA, körd av Örjan Kihlström.

Andra raka för Farlander Am
På Åbytravet var Johan Svensson från Halmstad andrahandsfavorit med Farlander Am i ett lopp för amatörtränade hästar.
Björn Goop gav Svenssons häst bästa möjliga lopp från ett bakspår i fältet med 15 hästar.
Goop kom igenom perfekt från start, testade för ledningen men fick svar av Hanna Lähdekorpi och Quantum Roc och vinnaren fick ett lopp i ledarens rygg i stället.
Farlander Am spurtade rappt till seger och den femårige valacken är obesegrad i Johan Svenssons regi efter två starter under maj.
I stoloppet (V87-7) var nyförvärvet hos Hans Crebas Irish Steel jättetapper i dödspositionen. 500 meter från mål forcerades favoriten till ledningen i loppet som hållits i ett högt tempo och tog slut kort före mål där Björn Goop hade det torraste krutet med Bo Westergårds Dixie,
Övriga vinnare på Åby var Bordeaux S., körd av Carl Johan Jepson och tränad av Jerry Riordan, samt startraske M.T.Mighty Winner som Peter Untersteiner ledde runt om med i Xpressprintern över 1640 meter
Omgången delade ut 239 874 kronor för åtta rätt, sju rätt gav 711 kronor och sex rätt 55 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Barfotaförbudet trädde i kraft under söndagen och tre månader framåt så är det skor runt om som gäller för alla ..


Barfotaförbudet trädde i kraft under söndagen och tre månader framåt så är det skor runt om som gäller för alla hästar på Sveriges travbanor. Det var vintriga förhållanden som rådde i Örebro och hästen som imponerade mest på V75 var otvivelaktigt Transcendence. Robert Berghs pansarvagn hade inte startat sedan den 20 april när han gjorde comeback. Och vilken återkomst det blev. Robert Bergh såg till att komma före favoriten Antonio Trot från sina 40 meters tillägg i det här loppet över dryga tre varv. Han körde offensivt och forcerade sin häst tidigt till ledningen, samtidigt som Antonio Trot blev kvar långt ner i kön. Det avgjorde också till stor del loppet. Bergh eldade på vad som gick under slutvarvet och Transcendence drog undan stenhårt i täten. Örjan Kihlström gav Antonio Trot full anfallsorder över sista bortre långsidan och svepte förbi hela fältet fram till den undflyende ledaren. Men Antonio Trot kom aldrig hotande nära och fick aldrig något grepp om Transcendence. Robert Berghs slugger bara drog undan och vann i imponerande stil på tiden 1.13,7/3180. Hästen har tävlat i tuffa sammanhang tidigare och gjort det bra i Frankrike. Det här var faktiskt första segern sedan augusti 2018 och det följer en spännande framtid för den här femårige valacken.
– Han var så fantastiskt fin och har varit fin i uppträningen men jag var ändå lite osäker med skor och brodden i dag att det skulle kännas så här bra. Om det inte var det bästa så var det i alla fall topp tre av det bästa jag har känt honom. Det är kul att sitta här en söndagskväll och att få avsluta med en seger på det här viset, sa Robert Bergh som även berättade att det kan bli aktuellt med Frankrike för Transcendence.
– Jag håller på och funderar på det och har 20-25 hästar som är aktuella men jag har inte fått något ställe att träna på så jag går och tittar på något bra alternativ att träna där nere.

Bo C. övertygande seger rån dödens
Bo C. hade uppvisning när han tog en populär hemmaseger i V75:s sjätte avdelningen.
Trots ett lopp utvändigt om ledaren krossade han konkurrenterna och vann i övertygande stil.
– Han är jätteläcker och riktigt häftig, berömde segerkusken Kim Eriksson.
Bo C. trivs den här årstiden och alltid tävlar med skor runt om. Han har varit ute och tävlat i V75 regelbundet i år men utan att få sätta pricken över i:et. Nu kom det en riktig fullträff på hemmaplan och det var sannerligen ingen turseger. Bo C., eller ”Bosse” som namnet ska uttalas efter ägaren och tränaren Bo E Nilsson, öppnade snabbt bakom bilen men var utan chans att ta sig förbi Lexington Hall som tog täten. Kim Eriksson lade sig lugn utvändigt och inne på upploppet slog Bo C. klorna i ledande Lexington Hall. Örebro-hästen höll sedan enkelt undan före just Lexington Hall och bra spurtande Grinnebys Orion och favoriten Deede Star.
– Man har väntat på det här länge och jag sa till Kim att kör hur du vill. Det finns ingen som springer ifrån honom och dödens är inga problem. Hästen är jättebra och jag tror att han vann ganska lätt. Han är skitstark, sa ägaren och tränaren Bo E Nilsson.
– Han är ju jättefin och riktigt häftig när han får vara med där framme. Då svarar han ordentlig på hästar och är jätteläcker, berömde Kim Eriksson.

Waffle Cone inledde
Waffle Cone gjorde tre starten i Björn Goops regi och nu kom första segern. I V75-inledningen blev det en tuff öppning när hon kördes offensivt för ledningen. Invändiga Jeepster tog täten men släppte välvilligt till Waffle Cone ut på den första långsidan. Efter en snabb öppning i 1.08 till 1.10-tempo kunde Björn Goop dämpa tempot rejält och köra i 1.19-fart mitt i loppet. Han skruvade sedan upp farten rejält och ryckte undan in på upploppet när Bugatti Brick och Ginny Weasley angrep ute i banan. Bugatti Brick avslutade mycket vasst till andraplatsen men Waffle Cone hann precis undan och vann. Segertiden blev 1.13,5/2140a.
– Hon har känts bra i träningen och jag tycker att hon har känts finare och blivit modigare, piggare och gladare för varje jobb. Hon tycker att livet leker. Det blev körning länge och även om det mest har varit kort distans för henne så har hon gått bra i ledningen. I dag var det läge att prova i ledningen och hästen gjorde det bra, berömde Björn Goop.

104:e årssegern för Emilia Leo
Emilia Leo har haft ett riktigt kanonår och krossat siffrorna från fjolåret då hon blev Årets Komet. Nu kom 104:e segern i år när hon styrde in betrodda Temporino i den andra avdelningen. Ifrån ledningen höll hästen i trög stil undan precis före de stördykande skrällarna Digital Ocean och Bikila. Tränar Temporino gör amatören Marika Jansson.
– Han är så jäkla trög och jag var jättenöjd när Björn kom utvändigt med sin häst så att han fick sällskap. Vi hade satt på lite andra grejer i dag och jag tror att ”Norsken” gjorde sitt till. Han behöver det här för att svara, sa Emilia Leo som därmed passerade åtta miljoner kronor inkört i år.

Apple Rose skrällde
I stoloppet, V75-3, blev det en skräll när Apple Rose vann för Mikael J Andersson. Ifrån tillägg forcerade han sin häst till ledningen efter där varv där ledande Whataboutyou Zaz och Nicklas Westerholm släppte täten. I utgången av sista kurvan ryckte ”Micke J” med Apple Rose som höll undan till en säker seger. Tvåa blev favoriten Cactus som spurtade sylvasst efter att ha haft otur under vägen och blivit kvar på innerspår tills upploppets början men då var det för långt fram för att nå den undflyende ledaren.
– Det här var helt underbart, jublade amatörtränaren Emil Sandblom som är mannen bakom Apple Rose.

Välförtjänt för Cavalier Brodde
Efter tre andraplatser på fyra starter kom första segern för Cavalier Brodde i regi Björn Röcklinger. Efter att snabbt ha tagit sig ut från innerspåret bakom bilen kunde Cavalier Brodde ta över ledningen från Simb Murdoch som spetsade initialt. Sedan gled hästen under till en välförtjänt seger och var aldrig hotad över upploppet i V75-4.
– Jag har kört honom vid tre andraplatser och han har känts fin varje gång. Det är mest tillfälligheter att han inte har vunnit. Det var roligt att han gjorde det nu och hästen var bra, sa segerkusken Ulf Eriksson.

Efterlängtad Tabasco
Tabasco C.D. har varit ute och mött de bästa i treårskullen under året. Han har gjort flera jämna och fina prestationer utan att ha räckt mot de bästa. Nu kom en efterlängtad fullträff när han skrällvann V75-5 för Kaj Widell. Tränaren Stefan Granlund hade gett order om att köra för ledningen och startsnabb som Tabasco C.D. är så tog han täten direkt och hade inga problem att vinna enkelt.
– Han har fått snälla lopp tidigare och Stefan sa att nu är det ledningen som gäller och vi laddar vad som går. Det var inga problem och full kontroll hela vägen, sa Kaj Widell.
Tränaren Stefan Granlund var förstås jätteglad och var väldigt optimistisk på förhand i en tv-intervju att om hästen skulle komma till ledningen.
– Jag sa ju det att det var klart om vi kom dit, jublade Stefan Granlund till Vinnares reporter i TV2.
– Han är ju grym hästen men har ett jättesvårt humör. Ibland pullar han som fan och ibland tar han inte i alls och springer på halvfart. Det kommer att bli bra nästa år och det här en framtidshäst, det lovar jag.
Sju rätt på V75 den här söndagen gav 20 190 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-10-05 2018-10-05 Örebro-8 Marcus Hultman 2140/2 B str
2018-09-26 2018-09-26 Åby-3 Marcus Hultman 2140/5 C 0 g 287
2018-09-03 2018-09-03 Färjestad-5 Mikael J Andersson 2140/4 D 4 16.1 143
2018-08-25 2018-08-25 Eskilstuna-2 Marcus Hultman 2140/9 C 5 17.1 507
2018-08-06 2018-08-06 Färjestad-2 Dagfinn Aarum 2140/4 D 4 17.8 542
2018-07-27 2018-07-27 Färjestad-7 Dagfinn Aarum 2140/8 D 6 17.4 821
2018-07-02 2018-07-02 Årjäng-7 Marcus Hultman 2140/8 D 7 24.5g 386
2018-05-15 2018-05-15 Örebro-1 Marcus Hultman 2140/9 C 0 22.3g 738
2018-04-30 2018-04-30 Färjestad-1 Per Oleg Midtfjeld 2140/8 C 0 g 872
2019-12-30 2019-12-30 Bjerke-9 Marcus Hultman 2600/10 D str
2019-12-18 2019-12-18 Axevalla-3 Marcus Hultman 2640/4 D 8 19.5g 132
2019-12-01 2019-12-01 Örebro-7 Marcus Hultman 2609/10 D 3 17.0 816
2019-11-18 2019-11-18 Färjestad-6 Kent P Gustavsson 2140/1 D 0 15.6 375
2019-11-01 2019-11-01 Örebro-7 Marcus Hultman 2100/3 C 0 17.9g 101
2019-10-10 2019-10-10 Örebro-10 Marcus Hultman 2100/4 B 1 16.3 42
2019-09-30 2019-09-30 Färjestad-10 Jonas Hallstensson 2140/5 B 0 17.5 88
2019-09-05 2019-09-05 Örebro-9 Marcus Hultman 2100/6 B 2 16.3 140
2019-08-29 2019-08-29 Örebro-11 Marcus Hultman 2100/10 B 0 18.5g 47
2019-08-12 2019-08-12 Färjestad-10 Dagfinn Aarum 2640/4 D 0 17.2g 951
2019-08-02 2019-08-02 Årjäng-3 Marcus Hultman 2160/3 C 0 17.7g 308
2019-07-15 2019-07-15 Bjerke-2 Marcus Hultman 2100/11 B 0 276
2019-06-07 2019-06-07 Årjäng-5 Marcus Hultman 2140/2 C 0 g 91
2019-05-31 2019-05-31 Årjäng-7 Marcus Hultman 2140/5 D 0 22.7g 806
2019-05-19 2019-05-19 Årjäng-7 Marcus Hultman 2140/12 C 6 15.2 212
2019-05-05 2019-05-05 Årjäng-6 Marcus Hultman 2640/9 C 3 16.9g 243
2019-04-23 2019-04-23 Årjäng-1 Marcus Hultman 2640/2 D 3 16.2 574
2019-04-10 2019-04-10 Bjerke-2 Marcus Hultman 2100/8 C 0 258
2019-03-21 2019-03-21 Bjerke-3 Marcus Hultman 2100/5 B 3 61
2019-03-04 2019-03-04 Mantorp-5 Marcus Hultman 2640/2 A 3 18.7 116
2019-02-21 2019-02-21 Momarken-2 Marcus Hultman 2140/10 B 0 27
2019-02-07 2019-02-07 Bjerke-7 Marcus Hultman 2100/6 C 1 43
2020-09-17 2020-09-17 Örebro-9 Marcus Hultman 2660/9 A 7 15.7 351
2020-08-27 2020-08-27 Örebro-8 Marcus Hultman 2640/6 B 0 16.1g 137
2020-07-04 2020-07-04 Mariehamn-5 Marcus Hultman 2160/12 A str
2020-06-12 2020-06-12 Romme-8 Marcus Hultman 3140/1 D 0 16.0 250
2020-05-27 2020-05-27 Örebro-9 Marcus Hultman 2640/1 D 1 15.5 207
2020-05-10 2020-05-10 Årjäng-7 Marcus Hultman 2160/8 C 0 21.0g 121
2020-04-23 2020-04-23 Örebro-7 Marcus Hultman 2100/6 C 2 15.0 40
2020-04-16 2020-04-16 Örebro-4 Kent P Gustavsson 2640/1 C 0 g 100
2020-03-31 2020-03-31 Romme-1 Marcus Hultman 2640/6 B 2 17.0 225
2020-03-17 2020-03-17 Örebro-8 Marcus Hultman 2640/6 C 3 16.8 469
2020-02-24 2020-02-24 Örebro-3 Marcus Hultman 1609/12 B 0 19.3g 289
2020-02-12 2020-02-12 Bjerke-7 Marcus Hultman 2100/6 D 3 141
2020-02-04 2020-02-04 Momarken-6 Marcus Hultman 2140/6 C 0 97ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se