Bigarrå travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Bigarrå travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Bigarrå har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Bigarrå har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Bigarrå


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring ..


Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring och Juan. Där bakom finns Rawindski som en tänkbar skräll för de som vill gardera upp loppet. Hästen var nyligen tvåa i V75 på Momarken och ska vara ännu bättre nu enligt tränaren Veijo Heiskanen.
- Rawindski (V75-1) är minst lika bra nu som när han vann V75 förra vintern. Formen har aldrig varit bättre och han var jättebra som tvåa från ledningen senast. Hästen hade varit sjuk inför den starten och förlorade bara mot den som smög med i vinnarhålet. Han gick en 1.14-tid på den banan vilket var bra gjort, säger Veijo Heiskanen.
- Vi har haft bra träningsförhållanden senaste veckorna och hästen har tränat på och känns fin. Han kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen och förhoppningsvis vara ännu bättre nu.

Vill se hästen i ledningen
Rawindski har springspår (sju) och körs av Peter Ingves. Han är i skrivande stund lite betrodd och endast streckad på två procent av insatsfördelningen. Tränare Heiskanen tycker inte att man ska nonchalera hästen.
- Han är bättre än två procent och jag tycker inte att han är borta. Hästen är snabb ut bakom bilen men i voltstart har han tidigare galopperat och inte startat så många gånger i volt. Fast han har även gått felfritt i volt och vunnit. Vi får hoppas att Ingves får iväg hästen bra och jag ska säga till honom att köra i ledningen om han kommer dit.
- Han gick med skor och broddar senast och det var inga problem. Nu blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn eftersom det är voltstart, säger Veijo.
Åby-tränaren har även Bigarrå till start i V75-4. Hästen vann näst senast (barfota runt om) men galopperade senast. Nu har hon spår fyra bakom bilen och körs av Henna Halme.
- Bigarrå (V75-4) är lite på gång men hon springer lite sämre med skorna på. Hon möter lite för tuffa hästar och jag tror inte att hon vinner. Jag är nöjd om hon kan tjäna hyggliga pengar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inlede..


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inleder under uppesittarkvällen på lördag på Axevalla, är sedan ledig på julafton och juldagen, men därefter tävlar Veijo varje dag nästa vecka. Lite julfirande hinner han dock med och en kalkon ligger redan hemma och väntar på att bli tillagad.
- Jag har köpt en kalkon och hämtade den i går (onsdag). Så den ska vi tillaga och äta på fredag. Det blir gott. Sedan åker jag till Skåne på julafton till min dotter och mina barnbarn och firar jul med dem. Det blir julmat och morotslådan är given, den tycker jag mycket om, säger Veijo Heiskanen om den finska maträtten.

Bra år – trots två stjärnor skadade
Veijo har haft ett bra travår med 115 segrar till stallet i skrivande stund och 9,8 miljoner kronor inkört per den 21 december. Hästarna har visat bra form på slutet och segerprocenten ligger på fina 20 procent.
- Jag är nöjd med året och det är mitt bästa år sedan 2004. Jag har siktet inställt på att försöka nå tio miljoner inkört innan årsskiftet. Det har gått bra överlag men det finns också besvikelser. Jag tänker främst på mina två bästa hästar som blev skadade, Some Summit och Southwind Mozart. Jag hade hoppats mycket på dem och det var väldigt tråkigt att det blev som det blev.
- Some Summit fick en gaffelbandsskada och ska bli fölsto medan Southwind Mozart blev tvungen att avlivas för en stressfraktur i skenbenet. Vi försökte göra allt vi kunde men det gick tyvärr inte. Men, men, det är tyvärr sådant som händer, säger Veijo som har 60 hästar i träning.

”Jätteduktig vid segern – innerspår helt perfekt”
Sex av hästarna startar i V75 på torsdag och då är det Åby som är värd för rikstoton som rullar vidare i Winter Burst. Enligt Veijo är det framförallt två av dem som sticker ut lite extra och som han tror kan vinna. Så här kommenterar Heiskanen sina hästar.
- Mina klart bästa chanser är Bigarrå (V75-3) och R.K.King (V75-6), säger Veijo.
- Bigarrå (V75-2) var jätteduktig vid segern i går på V86. Hon fick ett tufft lopp i tredjespår och dödens men vann ändå på en bra tid. Det var riktigt bra gjort och hästen har blivit bättre och bättre och höjt sig ett snäpp senaste månaden. Hon var duktig även näst senast som tvåa. Läget nu med innerspår är helt perfekt eftersom hon är snabb ut. Nu möter hon hingstar den här gången och det är lite tuffare men på form och läge ska hon räknas tidigt, säger Veijo.

”R.K.King har riktigt bra form”

- R.K.King (V75-7) har riktigt bra form nu och har kommit tillbaka bra efter uppehållet. Han var duktig vid segern från dödens senast och hade vunnit redan för tre starter sedan om han inte galopperat i ledningen in på upploppet. Hästen blev lite rullig då och jag skulle ha haft mer vikt på framfötterna. Det har varit lite krångel hela året och han har varit ofräsch men nu är han fint i ordning. Spår tre är jag jättenöjd med och att det är hemmaplan är en stor fördel eftersom han är så nervös när han är ute och reser. Nu kan vi bara köra rakt ut från stallet och ner till banan. Det är en ärlig och fin löphäst som alltid springer bra när han är i ordning. Han är lite uppanmäld nu men det vet hästen inte om och hade han vunnit för tre starter sedan han han ju haft mer pengar på sig. Inga ändringar och jag räknar med bra chans.

Du har ytterligare fyra hästar till start inom V75 på torsdag. Chanserna där?
- Georgia (V75-1)
gjorde ett bra lopp från dåligt läge senast och har toppform. Fjärdespåret är inga problem men det blir nog tufft att räcka till mot de bästa hästarna som står på tillägg.
- Conny Sisu (V75-1) har varit en besvikelse i år och inte presterat som jag hade hoppats på. Han har haft problem och varit ofräsch till och från och inte fungerat. Nu har han tränat bra en längre tid och brukar gå bra efter vila. Men han måste upp till bevis i loppen först och springa innan jag törs sticka ut hakan. Jag tror att han kan vara med bland de tre och han är bäst av mina tre hästar i loppet.
- Part Two (V75-1) har det varit lite bekymmer med då hon har haft en infektion och fått vila lite. Nu tränar hon starkt igen men räcker inte till här och jagar främst pengar.
- Edindy (V75-5) har gjort en start för mig och var helt okej men fick en hovböld efter loppet som har besvärat henne och hon har tappat lite träning. Sedan har vi tränat på och det är en fin häst som känns bra men det kan fattas lite lopp i kroppen. Efter det här loppet tror jag att hon kommer i toppform och det verkar vara en fin löphäst som fungerar bra med skor. Hon borde kunna tjäna fina pengar men det blir nog svårt att räcka mot de bästa. Kanske en platschans, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Drygt 2 000 vinnare med åtta rätt på V86 fick nästan 8 000 kronor i julklappspengar när Solvalla och Åby delade på onsdag..


Drygt 2 000 vinnare med åtta rätt på V86 fick nästan 8 000 kronor i julklappspengar när Solvalla och Åby delade på onsdagens jackpottävlingar.
En häst att lägga på minnet från kvällen kan vara Vedalia. Det treåriga stoet tog andra raka segern i karriärens tredje start och hon avgjorde V86-6 enkelt på pigga ben. Kusken Örjan Kihlström serverade Maharajah-dottern ett lopp i ryggar i andraspår och med draghjälp till upploppet blev det seger med till synes mycket krafter sparat.
- Hon gjorde ett bra lopp i dag igen. Det är en bra häst när det fungerar. Det är tålmodiga ägare som väntat ut hästen och det är jag glad för. Örjan körde ett fantastiskt lopp och han ska ha en stor eloge, sa tränaren Reijo Liljendahl.

Wisniewski sken som en sol
I V86-1 var Robert Bergh offensiv och tog sig tidigt till ledningen med favoriten Tudor Kronos som tog andra raka segern sedan comebacken efter ett års frånvaro från tävlingsbanan.
- Han har inte travat så bra någon gång faktiskt, sa Robert Bergh som nu troligen siktar mot V75 på nyårsafton med den segervane femåringen.
I V86-2 såg det länge ut som att Electrical och Hans-Owe Sundberg skulle vinna från ledningen men favoriten Maintainability avslutade starkt i händerna på Kaj Widell och fångade in ledaren knappa 100 meter före mål.
Kaj Widell tog sig till vinnarcirkeln även i V86-4 där Indian Front avgjorde i spåren sista 400 meterna till en imponerande seger.
Färske Mantorptränaren Tomasz Wisniewski sken som en sol efter segern.
- Vilken häst! Vilken häst! Jag är imponerad varje gång.

Untersteiner skrällde
V86-3 var ett lärlings- ungdomslopp och Kevin Svedlund kunde räkna in första segern för nya arbetsgivaren Veijo Heiskanen. Ett offensivt upplägg bakom favoriten Bigarrå var segerreceptet.
Ytterligare en favoritseger fick vi se i V86-5 där Silver Annie avgjorde enkelt in på upploppet tillsammans med Johan Untersteiner. Från andra utvändigt styrde Johan Untersteiner fram utvändigt ledaren genom sista sväng och in på upploppet var det inget snack. Robert Andersson, Jägersro, har gjort tränarjobbet.
Johan Untersteiner svarade även för omgångens enda skräll då han vann V86-7 med 12-oddsaren Xperia Knick. Johan Untersteiner körde offensivt från 20 meters tillägg och övertog tidigt ledningen från Global Tendency. Men sedan blev det ytterligare ett par ledarskiften och Xperia Knick hamnade längre och längre bak på innerspåret. Men in på upploppet hittade Johan Untersteiner fritt spurtutrymme och det fyraåriga stoet avslutade bäst till årets tredje seger på 17 starter.

Vinterfavoriten till Båth/Adielsson
V86-omgången avslutades med ytterligare en liten överraskning då Violet Hill hann från trots vida spår sista halvvarvet från femte utvändigt tillsammans med Erik Adielsson. Stig H Johansson tränar det fyraåriga stoet.
- Hon gjorde det bra. Det var två månader sedan hon startade. Vi satt långt bak och hon fick gå ut tidigt i fjärdespår. Det vart drygt sista 500 meterna och hon gjorde ett fint lopp helt enkelt, sa Erik Adielsson.
Erik Adielsson fick även segerdefilera efter kvällens mest penningstinna lopp, Vinterfavoriten med 200 000 kronor till vinnaren. Tvååringsloppet avgjordes utanför V86-spelet och Svante Båth-tränade Global Withdrawl imponerade i andra raka segern och även det en häst att lägga på minnet.
V86 lockade med en dubbeljackpot och det fanns drygt 16,6 miljoner kronor i potten för åtta rätt. 2 166 med åtta rätt vann 7 703 kronor. Sju rätt gav 59 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det händer att kuskar vinner både sex och sju segrar. Åbytränaren Veijo Heiskanen satte fem av sex möjliga vinnare på Axevalla ..


Det händer att kuskar vinner både sex och sju segrar. Åbytränaren Veijo Heiskanen satte fem av sex möjliga vinnare på Axevalla på tisdagen och det stora är att han gjorde det med hästar han tränar själv.
Axevalla körde lunchtrav och Heiskanen vann två av V4-loppen med Vice President och Sahara Clochette, till vinnaroddsen 4,10 och 2,00.
Även Bigarrå var hårt betrodd men blev störd till galopp.
Efter att ha satt dit även New Muscle Ås till bottenoddset 1,41 på vinnarspelet var det i slutet av dagen upplagt för hästarna han hade trott mest på på förhand.
- På pappret är det mina två bästa som kommer i slutet av dagen. Men det är inte alltid det går som man tänker.

Åby-start i V75
Avslutningen gick dock helt enligt ritningarna och det blev segrar med femårige Smevikens Cruiser och fyraåriga stoet Västerboflashlight.
Tisdagens store segerherre var särskilt nöjd med Smevikens Cruisers insats som nu tog tredje raka.
- Tanken är att vi ska komma med i V75 på Åby (klass II). Hästen kändes kanonfin, så här bra var han inte varit i de första starterna hos mig. Han var verkligen på alerten, hästen, sa Veijo Heiskanen.
Femtalet var ett personligt rekord efter ett helt liv bakom hästarna.
- Det är första gången i hela mitt liv det blir fem och jag har kört lopp i över 40 år - det är en speciell känsla.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-07 2016-12-07 Åby-3 Anders Zackrisson 2140/8 C 6 18.3 207
2016-11-11 2016-11-11 Kalmar-2 Anders Zackrisson 1640/1 D 2 16.5 110
2016-11-04 2016-11-04 Kalmar-8 Anders Zackrisson 2160/10 B 5 17.9 135
2016-10-10 2016-10-10 Kalmar-1 Tommy Zackrisson 2160/13 B 4 18.8 81
2016-09-24 2016-09-24 Kalmar-2 Tommy Zackrisson 2140/5 C 5 18.0 156
2016-09-05 2016-09-05 Kalmar-1 Tommy Zackrisson 2140/6 C 3 17.9 125
2016-08-26 2016-08-26 Kalmar-1 Anders Zackrisson 2140/5 C 0 23.1g 162
2016-06-16 2016-06-16 Kalmar-6 Anders Zackrisson 2140/6 C 6 19.7 150
2017-12-28 2017-12-28 Åby-5 Veijo Heiskanen 2140/1 C 5 14.9 65
2017-12-20 2017-12-20 Åby-7 Kevin Svedlund 2140/12 A 1 15.3 26
2017-12-09 2017-12-09 Åby-4 Peter Ingves 2640/5 C 2 15.8 207
2017-11-16 2017-11-16 Åby-8 Veijo Heiskanen 2140/2 B 3 15.8 34
2017-11-06 2017-11-06 Åby-2 Veijo Heiskanen 2140/8 A 1 15.4 54
2017-10-19 2017-10-19 Åby-6 Veijo Heiskanen 2140/10 A 5 15.4 107
2017-10-07 2017-10-07 Axevalla-4 Veijo Heiskanen 2160/9 C 4 15.1 25
2017-04-04 2017-04-04 Axevalla-3 Veijo Heiskanen 2140/2 C 0 19.5g 31
2017-02-16 2017-02-16 Åby-3 Veijo Heiskanen 2160/3 C 1 17.5 48
2018-12-13 2018-12-13 Åby-9 Henna Halme 2140/8 C 0 15.4g 168
2018-11-26 2018-11-26 Halmstad-8 Henna Halme 1640/6 C str
2018-11-13 2018-11-13 Jägersro Trav-3 Henna Halme 1640/3 D 1 12.9 24
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-10 Henna Halme 1640/8 D 3 13.0 126
2018-08-19 2018-08-19 Tingsryd-11 Henna Halme 1609/4 D 0 12.7 281
2018-08-11 2018-08-11 Åby-9 Henna Halme 2160/13 A 0 g 503
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-4 Veijo Heiskanen 2160/10 B 0 g 39
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-12 Henna Halme 2140/10 B 2 13.7 552
2018-06-14 2018-06-14 Åby-6 Henna Halme 1640/9 A 4 15.1 42
2018-06-06 2018-06-06 Kalmar-6 Henna Halme 2140/14 A 6 15.1 189
2018-05-28 2018-05-28 Halmstad-4 Henna Halme 1640/6 C 1 12.1 58
2018-05-18 2018-05-18 Romme-3 Henna Halme 2140/11 D 6 14.2 33
2018-05-03 2018-05-03 Åby-7 Veijo Heiskanen 2140/2 D 0 g 74
2018-04-27 2018-04-27 Åby-10 Henna Halme 2140/4 C 1 15.2 61
2018-03-22 2018-03-22 Åby-4 Veijo Heiskanen 1640/4 B 0 g 33
2018-03-12 2018-03-12 Mantorp-4 Veijo Heiskanen 2140/5 B str
2018-02-26 2018-02-26 Färjestad-9 Veijo Heiskanen 2140/9 B 0 16.7 36
2018-01-10 2018-01-10 Åby-7 Veijo Heiskanen 2140/2 B 0 g 37
2019-06-18 2019-06-18 Jägersro Trav-8 Henna Halme 1640/5 D 0 g 75
2019-06-08 2019-06-08 Bjerke-8 Henna Halme 2100/6 D 0 607
2019-05-27 2019-05-27 Halmstad-6 Henna Halme 2140/2 C 2 14.8 118
2019-05-07 2019-05-07 Jägersro Trav-2 Henna Halme 1640/5 D str
2019-04-25 2019-04-25 Åby-3 Henna Halme 2140/6 B 3 14.6 293
2019-04-16 2019-04-16 Jägersro Trav-9 Peter Ingves 2140/4 C 5 14.5 46
2019-04-07 2019-04-07 Åby-4 Henna Halme 2140/4 C 1 15.2 56
2019-03-24 2019-03-24 Axevalla-4 Veijo Heiskanen 2140/7 B 0 16.1 153
2019-03-07 2019-03-07 Åby-4 Henna Halme 1640/7 C 0 g 64
2019-01-24 2019-01-24 Axevalla-8 Henna Halme 2160/5 B 6 16.6 78
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-8 Henna Halme 2140/4 D 0 16.4 885
2020-04-08 2020-04-08 Solvalla-10 Erik Adielsson 1640/9 D 0 12.1 266
2020-03-23 2020-03-23 Halmstad-8 Peter Ingves 2140/7 D 0 14.4 677ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se