Babsans Bankir travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Babsans Bankir travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Babsans Bankir har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Babsans Bankir har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Babsans Bankir


En spelare blev 16,8 miljoner kronor rikare efter att ha varit ensam om åtta rätt när V86® avgjordes förra veckan. Solvalla delar den h..


En spelare blev 16,8 miljoner kronor rikare efter att ha varit ensam om åtta rätt när V86® avgjordes förra veckan. Solvalla delar den här ”lillördagens” höjdpunkt med Åby och spelarkollektivet är såklart taggade till tänderna.
En häst värd att strecka i den avslutande avdelningen lär vara 9 Babsans Bankir (V86-8).
Den nu femårige valacken har visat strålande form på sistone. I hästens senaste start slutade det i seger i ett Klass 1-försök som avgjordes på Axevalla under nyårsafton. Trots att det såg ut att var lång väg fram i sista kurvan, avslutade Babsans Bankir tungt i vida spår för att till slut ändå vinna säkert.
– Jo…när man såg hästarna i sista sväng så trodde man väl kanske på pengar, men sedan så gick han väldigt bra. Det verkade som om det var tungt på innerspåret den dagen och de andra där framme kanske var lite trötta…, minns tränaren Niclas Westberg när han blickar tillbaka på loppet.
Hur är läget med din häst för dagen då?
– Det verkar bara bra. Vi var ute och körde honom i onsdags och hästen får ett träningsjobb under helgen också. Formen är fortsatt på topp, det finns inget som tyder på något annat.

Varit ett obeskrivligt bra år
Babsans Bankir har lagt en riktig succésäsong bakom sig. Hästen som inledde som treåring under 2021 med åtta starter och blygsamma 17 000 kronor inkasserat, hittade i fjol nya växlar och vann sju lopp. Två av dem dessutom på V75®. Förutom fullträffen senast, hade han slagit till även i augusti.
– Det har varit ett obeskrivligt bra år. Det är svårt att ta in riktigt för en liten amatörtränare. Hästen vann ju ett lopp på V75® på Bergsåker i somras och så avslutade vi med ett till på nyårsafton. Det är lite svårt att greppa.
Niclas Westberg, hemmahörande i trästaden Nora i Bergslagen, har tre hästar på träningslistan.
Förutom Babsans Bankir även den två år yngre brodern Babsans Bentley samt fyraåriga stoet Babsans Lotus. Samtliga egna uppfödningar i flera led.
– Vi föder upp de här hästarna själv, jag och min syster. Vi hade även mamman och mormor, så vi har varit med på den här stammen rätt länge nu. Vi tränar hästarna här hemma i Nora och så åker vi in till Lindesberg eller Örebro och kör jobben. Det är vår hobbyverksamhet. Nu har vi hästar som är tre, fyra och fem år gamla så vi hoppas att vi kan vara med och tävla lite framöver.

Samma spår – men varvet längre
När Babsans Bankir segrade senast var det med nummerbricka nio. Det samma gäller nu. Det dock med skillnaden att distansen den här gången är ett varv längre. Något som tränaren inte ser som någon direkt nackdel.
– Ja, det är spår nio igen, men nu är det är lång distans och det känns väl tryggare. Senast var det kort distans och det var första gången som hästen gick på det. Så den här gången känner man väl sig lite säkrare, hästen går ju alltid till slut och nu ökar chansen att vi får vara med. Hästen har ju vunnit från ledningen också, men är ingen startraket och det passar honom när han får ligga med där bakom.
Det känns som att ni har goda förhoppningar inför onsdagens start?
– Det är ju bra hästar emot, den här nya Solvallaserien, som är ett bra initiativ, lockar ju många bra hästar så det är tufft, det känns nästan som V75®. Men jag tror vi ska kunna vara med där framme. Vi känner oss inte slagna på förhand direkt, vi har respekt för motståndet och det måste klaffa men gillar förutsättningarna.

Daniel U Olsson, Kanal 75


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inf..


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inför nyårssupén. När Ferrari Sisu skar mållinjen som etta i årets sista storlopp kvarstod 740 kuponger, som var och en belönades med 73 262 kronor för sju rätt. Många av de vinnande systemen hade singelstreck för Conrad Lugauers springare som startade med 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Varvet från mål gick han med som andra häst i tredjespår och sedan han fått full anfallsorder i fjärdespår i mitten av slutkurvan lämnade han konkurrenterna till överlägsen seger.
- Fantastiskt! Den här hästen ger oss mycket glädje och vi är så glada som man kan vara, sa Conrad Lugauer.
Loppets förstapris uppgick till närmare 600 000 kronor och redan 100 meter från mållinjen höjde Conrad Lugauer vänsternäven i en segergest som varade ända in i mål.
- Jag tackade Ferrari för att vi var så överlägsna och glädjen bubblade ur mig. Det här var en jättebra avslutning på året.

Mot 2023 med vind i seglen
Ola Samuelsson lägger ett framgångsrikt år bakom sig och går in i 2023 med vind i seglen. Stallets sjunde seger under december kom nu genom El Vego Khalifa, som trots något tveksam stil stegade ifrån motståndet till överlägsen seger i klass II med Stefan Persson i vagnen.
- Jag är lite mallig över honom faktiskt. Han gör ett jäkla bra jobb nästan varje gång och jag är stolt över honom. Vi får hoppas att han fortsätter att utvecklas lite fint, sa Jägersrotränaren.
Även Loaded Leila avslutade 2022 med en triumf trots att hon inte var på topp för dagen.
- Det var skönt! Det var faktiskt inte hennes bästa lopp. Hon travade fint men hon var väldigt seg i dag, sa tränare och kusk Markus B Svedberg efter målfotoseger i diamantstoet.

Nyårsskrällde för andra året i följd
Det krävdes målfotogranskning också för att utropa Ninja Zon som vinnare. Kevin Oscarsson skötte tömmarna och efter en pangstart där ekipaget kom ner i rygg på ledande favoriten Feline Burgerheide spurtade fyraåringen till seger före också starkt avslutande Gazza B.R. Det var andra året i följd som stoet överraskade spelarna på nyårsafton. Men i år var hon dubbelt så mycket spelad på V75, till två procent i stället för en.
- Hon har gjort upp-och-ner-prestationer i år men i dag gjorde hon en väldigt bra prestation. Underbart att avsluta året med det här! sa tränaren Stefan Granlund.
Magnus A Djuse satte dit Dira Necessitas åt Magnus Dahlén, bronsdivisionen såg en överlägsen vinnare i Anders Erikssons Gaylord Am och i klass I triumferade Niclas Westberg-tränade Babsans Bankir tillsammans med Petter Karlsson.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var god klass på startfältet när Färjestadstravet avslutade sin årslånga serie för ston med 50 000 kronor och fina hed..


Det var god klass på startfältet när Färjestadstravet avslutade sin årslånga serie för ston med 50 000 kronor och fina hederspriser på spel.
Men över upploppet fanns bara en häst på banan.
- Det var bara att köra fram och hålla sig fast. Otroligt imponerande, kommenterade kusken Ole Johan Östre sedan han styrt fram utvändigt om ledande favoriten Juni Rapid vid varningen och bara åkt undan framför en skrikande tränare.
- Vilken märr! Hon är så stark och så ärlig. Hon har en fenomenal inställning till jobbet. Jag blir faktiskt lite rörd, utbrast Severin Aarskog efter uppvisningen på 1.14,2/2 140 meter.

Miljonvinst på V64
Att utdelningen på V64 drog iväg kunde vinnarna tacka Östre för som öppnat omgången med att sätta dit Jonas Hallstenssons-tränade Nibali Vivantis som blott hade 0,63 procent av insatserna i ryggen.
Dubbelvinnare blev även Carl Johan Jepson som infriade favoritskap med Babsans Bankir (Niclas Westberg) och rundade av omgången med att spåra hela vägen bakom Håkan Petterssons Prince Will.
Därmed blev det 422 313 kronor i utdelning för sex rätt och 1 055 782 till ett system som spelats enbart i högsta vinstpoolen.

Robin Johansson, Kanal 75


ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.Det innebär at..


ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.
Det innebär att man kan se hur snabbt en häst sprungit under varje del av loppen.
Eftersom lördagens omgång förutom landets två första treåringslopp även innehåller STL-finaler så innebär det att hästarna har tävlat på lördagar och i stor uträckning mot varandra.
Det gör det extra intressant att se hur de avslutat loppen sinsemellan.
Av olika anledningar finns inte data från samtliga aktuella tävlingsdagar vilket gör att underlaget inte är komplett, men det betyder inte att det saknas guldkorn i jakten på lördagens minst 100 miljoner kronor.
För att få en någorlunda korrekt bild av hur hästarna avslutat loppen har vi valt att mäta i två punkter, dels mellan 700-740 meter från mål beroende på bana och dels sista 200.
Genomgången innefattar bara de sex första avdelningarna på V75 eftersom Walter Lundbergs Memorial (V75-7) inte är något finallopp.

V75-1
Bronsdivisionen

Rättvik 6/8 – L.L.Royal
Data saknas

Örebro 20/8 – King of Everything
Snabbaste avslutning (1.10,8/700 Conte Prad, 1.10,5/200 Conte Prad)
Lördagens finalister (placering)
King of Everything (rygg ledaren) 1.12,0/700 – 1.12,0/200 (1)
Born to Run (tredjespår) 1.11,1/700 – 1.11,0/200 (2)
Marvelous (fjärde ytter) 1.11,8/700 – 1.12,3/200 (5)
Lord Horse (utvändigt ledaren) 1.13,7/700 – 1.17,4/200 (6)
Don’t Be Weak galopp

Bergsåker 27/8 – Santos de Castella
Snabbaste avslutning (1.10,6/740 Santos de Castella, 1.07,3/200 Vice Versa Diamant)
Lördagens finalister (placering)
Santos de Castella (spets) 1.10,6/740 – 1.10,0/200 (1)
Special Major (tredje inner) 1.11,5/740 – 1.10,0/200 (2)
Albert Zonett (fjärde inner) 1.11,5/740 – 1.10,1/200 (4)

Jägersro 3/9 – Charliebrown Effe
Snabbaste avslutning (1.08,9/740 Under Armour, 1.08,0/200 Under Armour)
Lördagens finalister (placering)
Charliebrown Effe (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (1)
Under Armour (femte ytter) 1.08,9/740 – 1.08,0/200 (2)
Lord Horse (tredje inner) 1.10,4/700 – 1.11,8/200 (5)

Hagmyren 10/9 – Born to Run
Ingen data

Kommentar: Avslutningen från 3 Under Armour från kön på Jägersro sticker ut, liksom 5 Born to Runs prestation på Örebro där han höll farten till mål trots en resa i tredjespår nästan hela loppet.

V75-2
Klass II

Visby 3/8 – Roll Control
Data saknas

Rättvik 6/8 – Alberto Ray
Data saknas

Örebro 20/8 – Father Simon
Snabbaste avslutning (1.10,9/740 Mysterious Lucifer, 1.08,9/200 Mysterious Lucifer)
Lördagens finalister (placering)
Father Simon (spets) 1.12,3/740 – 1.12,3/200 (1)
Global Crossover (tredje ytter) 1.11,2/740 – 1.10,3/200 (2)
Wings Level (utvändigt ledaren) 1.12,5/740 – 1.12,7/200 (5)

Bergsåker 27/8 – Babsans Bankir
Snabbaste avslutning (1.11,5/740, Babsans Bankir 1.06,0/200)
Lördagens finalister (placering)
Babsans Bankir (femte inner) 1.11,5/700 – 1.06,0/200 (1)

Jägersro 3/9 – Uncle Silvio
Snabbaste avslutning (1.12,2/740 Indy Journey, 1.14,5/200 Indy Journey)
Lördagens finalister (placering)
Uncle Silvio (spets) 1.13,4/740 – 1.17,6/200 (1)
Center Bus (rygg ledaren) 1.13,3/740 – 1.17,0/200 (2)

Hagmyren 10/9 – Fat Rabbit
Data saknas

Kommentar: Notera hur fort 1 Babsans Bankir sprang över upploppet när luckan kom efter invändig resa på Bergsåker.

V75-3
STL Open

Mantorp 4/6 – Calle Crown
Data saknas

Östersund 11/6 – Vernissage Grif
Data saknas

Boden 18/6 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Kalmar 25/6 – Click Bait
Snabbaste avslutning (1.07,9/740 Click Bait, 1.05,3/200 Holy Water)
Lördagens finalister (placering)
Click Bait (fjärde ytter) 1.07,9/740 – 1.06,4/200 (1)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.09,4/740 – 1.07,7/200 (2)

Halmstad 9/7 – Rackham
Snabbaste avslutning (1.09,7/740 Admiral As, 1.09,2/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Admiral As (femte ytter) 1.09,7/740 – 1.10,2/200 (1)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.11,6/740 – 1.14,7/200 (5)
Zaccaria Bar (utvändigt ledaren) 1.15,1/740 – 1.23,4/200 (opl)

Årjäng 16/7 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Axevalla 23/7 – Milligan’s School
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Admiral As, 1.07,6/200 Slide So Easy)
Milligan’s School (spets) 1.08,9/740 – 1.11,1/200 (1)
Admiral As (utvändigt ledaren) 1.08,7/740 – 1.10,0/200 (2)

Jägersro 26/7 – Don Fanucci Zet
Snabbaste avslutning (1.08,7/709 Vernissage Grif, 1.05,0/200 Vernissage Grif)
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (rygg ledaren) 1,09,9/709 – 1.08,7/200 (3)
Click Bait (andra ytter) 1.11,1/709 – 1.11,0/200 (opl)

Bollnäs 30/7 – Zaccaria Bar
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Zaccaria Bar – 1.05,9/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Zaccaria Bar (andra ytter) 1.08,7/740 – 1.07,9/200 (1)

Rättvik 6/8 – Global Badman
Data saknas

Åby 13/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,0/740 Moni Viking, 1.04,5/200 Moni Viking
Lördagens finalister (placering)
Hail Mary (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (2)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.10,1/740 – 1.11,5/200 (5)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.12,1/740 – 1.15,4 (opl)

Örebro 20/8 – Missle Hill
Snabbaste avslutning 1.09,9/700 Pinto Bob, 1.07,8/200 Eddy West
Lördagens finalister (placering)
Missle Hill (spets) 1.10,4/700 – 1.09,7/200 (1)

Bergsåker 27/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,2/740 Esprit Sisu, 1.05,2/200 Esprit Sisu
Lördagens finalister (placering)
Esprit Sisu (fjärde ytter) 1.08,2/740 – 1.05,2/200 (4)
Zaccaria Bar (fjärde inner) 1.08,9/740 – 1.06,3/200 (5)
Brother Bill galopp (opl)

Jägersro 3/9 – Önas Prince
Snabbaste avslutning 1.10,4/740 Guzz Mearas, 1.09,8/200 Pastore Bob
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (utvändigt ledaren) 1.11,4/740– 1.13,2/200 (1)
Admiral As (långt bakom fältet) 1.18,2/740 – 1.11,2/200 (opl)

Hagmyren 10/9 – Hail Mary
Data saknas

Kommentar: STL Open skiljer sig från övriga avdelningar i det att kvalificeringen hit drog igång direkt efter elitloppshelgen och därför innefattar betydligt fler lopp. 8 Esprit Sisus spurt i taktikloppet Sundsvall Open Trot är den rappaste som noterats bland finalisterna.


V75-4
Svenskt Trav-Oaks

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.10,5/740 Jurista 1.09,9/200 Jurista
Lördagens finalister (placering)
Olivia Coger (utvändigt ledaren) 1.11,3/740 – 1.12,1/200 (1)
Beat It (spets) 1.11,5/740 – 1.11,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.10,0/740 Kayla Westwood – 1.10,0/200 Lawina
Lördagens finalister (placering)
Kayla Westwood (tredje ytter) 1.10,0/740 – 1.10,1/200 (1)
Lawina (tredje inner) 1.10,9/740 – 1.10,0/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.10,8/740 Bonneville W.I., 1.11,5/200 Bonneville W.I.
Lördagens finalister (placering)
Bonneville W.I (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,5/200 (1)
Nycora (spets) 1.11,7/740 – 1.15,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Aurelia Express, 1.07,5/200 Aurelia Express
Lördagens finalister (placering)
Aurelia Express (rygg ledaren) 1.10,2/740 – 1.07,5/200 (1)
Jewilla (spets) 1.11,6/740 – 1.12,5/200 (2)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.11,3/740 Joy Sisu, 1.08,1/200 Joy Sisu
Lördagens finalister (placering)
Joy Sisu (sjunde ytter) 1.11,3/740 – 1.08,1/200 (1)
O’Mara Zon (rygg ledaren) 1.13,6/740 – 1.09,2/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.09,4/740 Queen Belina – 1.08,9/200 Carbonfiber
Lördagens finalister (placering)
Queen Belina (tredje ytter) 1.09,4/740 – 1.11,3/200 (1)
Carbonfiber (andra ytter) 1.11,1/740 – 1.08,9/200 (2)

Kommentar: Här tittar vi på de sex uttagningsloppen och noterar att 4 Queen Belina gick den snabbaste långspurten då hon svepte fältet in i sista sväng, medan 1 Aurelia Express var kvickast av alla över mål.

V75-5

Klass I

Rättvik 6/8 – Ferox Brick
Data saknas

Örebro 20/8 – Eagle In Disguise
Snabbaste avslutning 1.09,7/700 Robthebank, 1.07,5/200 Robthebank
Lördagens finalister (placering)
Eagle In Disguise (spets) 1.11,6/700 – 1.11,7/200 (1)
Final Whistle (fjärde ytter) 1.09,8/700 – 1.09,1/200 (3)
Holdfast Am (fjärde inner) 1.11,0/700 – 1.10,9/200 (6)
Robthebank (sjätte ytter) 1.09,7/700 – 1.07,5/200 (7)

Bergsåker 27/8 – Behind Lord
Snabbaste avslutning 1.09,1/740 Somebody’s Destiny, 1.05,0/200 Underbarosåfin
Lördagens finalister (placering)
Behind Lord (spets) 1.11,7/700 – 1.09,3/200 (1)
Underbarosåfin (fjärde ytter) 1.10,3/740 – 1.05,0/200 (2)
O.M.Dustin (rygg ledaren) 1.11,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Jägersro 3/9 – Robthebank
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Woogie Broline, 1.07,9/200 Dynamic Twister
Lördagens finalister
Robthebank (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,8/200 (1)
Holdfast Am (tredje inner) 1.10,5/740 - 1.10,7/200 (2)
Dynamic Twister (fjärde inner) 1.10,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Hagmyren 10/9 – Viva la Vida Face

Data saknas

Kommentar: Det mest iögonfallande är hur snabbt 10 Underbarosåfin gick över upploppet på Bergsåker.

V75-6
Svenskt Trav-Kriterium

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 One Chance More, 1.11,8/200 Bedazzled Sox
Lördagens finalister (placering)
Bedazzled Sox (spets) 1.11,1/740 – 1.11,8/200 (1)
Xanthis Harvey (utvändigt ledaren) 1.11,5/740 - 1.12,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.11,1/740 Erik the Phantom, 1.10,7/200 Staro Mack Crowe
Lördagens finalister (placering)
Global Deputy (rygg ledaren) 1.11,7/740 – 1.11,4/200 (1)
Every Day Elegant (spets) 1.12,5/740 – 1.14,2/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 Monastary Boko, 1.08,3/200 Drake Kronos
Lördagens finalister (placering)
Ante la Roque (spets) 1.12,6/740 – 1.12,9/200 (1)
Monastary Boko (sjätte ytter) 1.11,0/740 – 1.11,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.09,5/740 Custom Chef, 1.08,0/200 Custom Chef
Lördagens finalister (placering)
Bengan (utvändigt ledaren) 1.10,3/740 – 1.09,1/200 (1)
Mister Jupiter (spets) 1.10,7/740 – 1.10,2/200 (1)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.09,6/740 Coquaholy – 1.07,7/200 Tug of War
Lördagens finalister (placering)
Greensboro Zet (spets) 1.10,0/740 – 1.08,6/200 (1)
Coquaholy (utvändigt ledaren) 1.09,6/740 – 1.08,1/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.13,3/740 Pingis, 1.10,7/200 Pingis
Lördagens finalister (placering)
Following 1.14,0/740 – 1.14,5/200 (1)
My Dreams1.13,6/740 - 1.12,6/200 (2)

Kommentar: 8 Coquaholy avslutade snabbast av samtliga finalister, men var ändå inte rappast över mål i en uttagning som blev ren taktikkörning. Notera även hur mycket fortare 10 Monastary Boko spurtade jämfört med vinnaren 4 Ante la Roque trots att han fick gå ut i fjärdespår runt slutsvängen.

Robin Johansson, Kanal 75


Han kom från seger i Åby Stora Pris efter en makalös avslutning.Och just förmågan att kunna spurta i långa lopp har varit Moni..


Han kom från seger i Åby Stora Pris efter en makalös avslutning.
Och just förmågan att kunna spurta i långa lopp har varit Moni Vikings signum.
Men den här lördagen visade han upp en ny egenskap.
Hur många gånger Moni Viking fått springa först i en karriär som inför lördagen hade inbringat över tio miljoner kronor är oklart, men det kan säkerligen räknas på ena handens fingrar.
På svensk mark hade han i alla fall aldrig gjort det på 16 starter, men när Björn Goop satte fyr från det gynnsamma innerspåret på Bergsåker var det inget snack om saken.
Moni Viking ”höll upp” ledningen och såg inte någon gång ut att ge utvändige storfavoriten Don Fanucci Zet en chans att gå förbi.
- Han är ganska startsnabb, men han har nästan aldrig startat i autostart. Idag fanns det en chans att hålla upp ledningen och då var det värt att prova för det, förklarade Björn Goop som ganska problemlöst höll ifrån sig attackerna på första rakan.
Att forne elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet skulle ansluta på utsidan var förstås enligt beräkningarna, men inte att Moni Viking så enkelt skulle stå emot uppvaktningen.
- Vi blev betydligt mer morska när vi fick ledningen och första varvet blev lagom för vår del. Han är stark och rejäl och duktig och höll undan säkert, förklarade Goop som fått hästen i träning i omgångar från ägaren Jan Lyng och trots skadeproblem lyckats få nioåringen tillbaka i samma skick som i fornstora dagar då hästen slaktade motstånd och världsrekord över tre kilometer.
- Den skadan han kommit tillbaka från nu är inte första skadan. Men det är en väldigt positiv häst, som alltid vill göra sitt jobb och tycker att livet är jättekul. Trots att han är en långdistansare så är nog speeden hans främsta vapen, den där höga hastigheten som han kan få upp på ett par hundra meter, sade Björn Goop.
Det var den speeden som Hail Mary fick smaka på i Åby Stora Pris och Don Fanucci Zet inte kunde svara på den här gången.
- Han var väl lite segare idag, samtidigt som loppet han fick blev besvärligt, förklarade Örjan Kihlström som nu fått se sig besegrad som storfavorit av Moni Viking i två raka miljonlopp.

Melander slog dubbla rekord
SM för kallblod utvecklades till ett taktiskt rävspel sedan Mats E Djuse rivstartat till spets med Stjärnblomster, men sedan valt att frivilligt släppa över ledningen till storfavorten Månlykke A.M.
Därmed hade Gunnar Melander bara en uppgift, att hålla fast sin värste konkurrent.
Det lyckades nästan lite för bra…
- Det blev ju inget lopp när Mats släppte. Jag försökte köra undan sista biten så att han skulle få bli tvåa, men då fick jag ingen fart på hästen. Det hade gått så långsamt att hästen blev flegmatisk sista biten, förklarade 75-årige Melander som därmed blev historisk på flera sätt.
Först och främst slog han naturligtvis sitt eget rekord som äldste kusk att vinna på V75, men framförallt gick han förbi Jan-Olov Persson gällande SM-tecken.
13-12 är numera ställningen mellan Sveriges två främsta kallblodstränare i modern tid där Melanders prestation ska ses i ljuset av att han tog sin första titel med Lapp Nils redan 1985 och efter en lång segertorka nu vunnit åtta upplagor på ett decennium.
- Det var med Lapp Nils som jag började att träna på ett visst sätt. Sedan har jag förfinat det. Men grundprincipen är detsamma, att hästen är ett flyktdjur och ett bytesdjur och att man får ta hänsyn till det. Vi har en sandbana på 800 meter där vi tränar, förklarade Melander sina smått ofattbara framgångar med ett litet material.
Mats E Djuse såg ut att sitta bakom en tickande bomb och tycktes i loppet märkbart irriterad att han inte fick chansen att utmana positivt spurtande Guli Rubin om silvermedaljen.
Men efteråt verkade han mest nöjd med vad som ser ut att bli Sverige främsta kallblodssto på väldigt många år.
- Det kändes väldigt bra under vägen och jag trodde att det skulle lösa sig. Men Gunnar kunde hålla fast oss. Min häst tog i mer och mer och jag var trött i armarna efter loppet. Det hade suttit fint med en lucka 100 kvar, då hade det smällt till, men vi får ta revansch nästa gång.

Flera segervägar från spår 8
Månlykke startade från avskydda spår 8 som visade sig vara ett sällsynt lyckat utgångsläge bakom bilen.
Magnus A Djuse valde att lösa sitt ytterspår på två olika sätt och lyckades perfekt. Timo Nurmos’ storfavorit Ivanka Amok skickades till ledningen och dundrade ifrån i överlägsen, men inte helt perfekt stil.
Med Niclas Westberg-tränade skrällen Babsans Bankir blev det en lugn avgång och knapp spurtvinst sedan konkurrenterna kört rommen av sig.
Den senare taktiken kopierade Daniel Wäjersten bakom Gooner som kunde gotta sig åt 1.09-fart första varvet och blåste förbi i bländande stil på snygga 1.10,6/1 640 meter autostart.
Två ledare som höll var däremot Stefan Arvidsson-tränade Behind Lord som räddade sig undan på målfoto för Kihlström medan Jörgen Westholms hårding Santos de Castella var imponerande överlägsen i en på pappret knallhård bronsdivision via 1.12,5/2 640 meter autostart.
V75 betalade 16 941 kronor för sju rätt.
Jackpot på fem rätt innebär att över 29 miljoner kronor vandrar vidare till lördagens V75 på Jägersro där en ensam vinnare spås få 54 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-11-29 2021-11-29 Färjestad-1 Petter Karlsson 2140/4 D 6 16.3 405
2021-11-22 2021-11-22 Färjestad-6 Petter Karlsson 2140/11 D 0 g 691
2021-11-15 2021-11-15 Färjestad-2 Niclas Westberg 2140/9 D 4 18.7 287
2021-10-07 2021-10-07 Örebro-8 Niclas Westberg 2140/5 C 6 19.7 677
2021-09-14 2021-09-14 Visby-5 Niclas Westberg 2120/9 D 7 19.2g 1272
2021-08-19 2021-08-19 Lindesberg-5 Petter Karlsson 2140/9 C 0 20.9g 1236
2021-08-05 2021-08-05 Visby-2 Niclas Westberg 2120/4 C 0 g 280
2021-06-10 2021-06-10 Visby-2 Niclas Westberg 2120/3 D 7 19.7 213
2022-12-31 2022-12-31 Axevalla-11 Petter Karlsson 1640/9 B 1 14.3 64
2022-12-19 2022-12-19 Färjestad-6 Carl Johan Jepson 2140/6 A 1 15.3 23
2022-11-30 2022-11-30 Solvalla-9 Petter Karlsson 2640/12 C 0 14.3 305
2022-10-29 2022-10-29 Romme-10 Petter Karlsson 2640/1 C 6 15.2g 74
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-6 Petter Karlsson 2160/8 A 3 14.4 25
2022-10-05 2022-10-05 Solvalla-6 Petter Karlsson 2640/7 B 1 13.4 46
2022-09-24 2022-09-24 Solvalla-8 Petter Karlsson 2140/1 C 5 12.7 148
2022-08-27 2022-08-27 Bergsåker-6 Magnus A Djuse 2140/8 B 1 13.0 141
2022-08-17 2022-08-17 Solvalla-8 Petter Karlsson 2640/2 B 3 14.8 151
2022-08-03 2022-08-03 Visby-4 Petter Karlsson 2140/13 A 1 14.9 42
2022-07-16 2022-07-16 Årjäng-8 Petter Karlsson 2140/4 A 0 g 108
2022-06-25 2022-06-25 Lindesberg-2 Petter Karlsson 2140/4 B 0 17.0g 28
2022-06-13 2022-06-13 Färjestad-8 Petter Karlsson 2140/4 B 4 13.3 155
2022-05-31 2022-05-31 Eskilstuna-7 Petter Karlsson 2160/8 B 1 15.0 124
2022-05-23 2022-05-23 Mantorp-4 Petter Karlsson 2640/3 C 5 16.7g 40
2022-05-10 2022-05-10 Axevalla-2 Petter Karlsson 2640/5 C 3 16.7g 171
2022-04-30 2022-04-30 Örebro-2 Petter Karlsson 2100/10 B 3 14.9 106
2022-04-15 2022-04-15 Färjestad-2 Petter Karlsson 2140/1 B 1 15.8 95
2022-03-31 2022-03-31 Örebro-3 Petter Karlsson 2100/8 B 2 17.2 211
2022-03-17 2022-03-17 Örebro-9 Petter Karlsson 2100/4 B 2 16.8 37
2022-03-10 2022-03-10 Örebro-9 Niclas Westberg 2160/5 A 3 18.2 40
2022-02-28 2022-02-28 Örebro-1 Petter Karlsson 2160/10 A 2 18.7 136
2023-12-21 2023-12-21 Färjestad-4 Petter Karlsson 2140/12 B 4 15.4 25
2023-12-10 2023-12-10 Mantorp-7 Petter Karlsson 2140/2 C 3 14.8 52
2023-11-18 2023-11-18 Eskilstuna-9 Petter Karlsson 2640/10 D 5 14.4 509
2023-11-03 2023-11-03 Örebro-6 Petter Karlsson 2100/5 C 1 15.1 33
2023-10-16 2023-10-16 Färjestad-6 Niclas Westberg 2160/14 C 2 14.8 53
2023-10-05 2023-10-05 Örebro-7 Niclas Westberg 2100/1 C 6 14.2 68
2023-09-07 2023-09-07 Örebro-7 Niclas Westberg 2100/2 B 4 16.0g 19
2023-08-27 2023-08-27 Lindesberg-3 Niclas Westberg 2140/1 C 3 13.7 65
2023-08-17 2023-08-17 Örebro-7 Niclas Westberg 2100/5 B 8 15.6g 24
2023-08-02 2023-08-02 Visby-9 Petter Karlsson 3140/10 D 0 g 290
2023-07-13 2023-07-13 Örebro-11 Petter Karlsson 2160/11 D 6 14.8 188
2023-04-24 2023-04-24 Färjestad-7 Petter Karlsson 2140/12 C 0 g 67
2023-04-12 2023-04-12 Solvalla-10 Petter Karlsson 2140/10 D 0 g 80
2023-03-27 2023-03-27 Färjestad-8 Petter Karlsson 2640/10 C 3 15.8 41
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-5 Petter Karlsson 2140/8 B 0 g 304
2023-01-18 2023-01-18 Solvalla-10 Petter Karlsson 2640/9 B 5 15.2 41
2024-06-14 2024-06-14 Romme-8 Erik Adielsson 2640/3 C 0 14.9 94
2024-05-28 2024-05-28 Eskilstuna-9 Petter Karlsson 2140/9 B 0 15.7g 57
2024-05-16 2024-05-16 Visby-7 Petter Karlsson 2120/11 B 1 13.3 37
2024-04-22 2024-04-22 Färjestad-4 Petter Karlsson 2640/4 B 2 13.9 127
2024-04-07 2024-04-07 Solvalla-9 Erik Adielsson 3160/9 C 4 15.9 233
2024-03-19 2024-03-19 Eskilstuna-9 Petter Karlsson 2140/12 D 0 14.1 404
2024-03-08 2024-03-08 Färjestad-6 Petter Karlsson 2140/4 C 4 13.2 48
2024-02-15 2024-02-15 Örebro-9 Petter Karlsson 2160/9 C 4 15.3 88
2024-02-05 2024-02-05 Mantorp-4 Petter Karlsson 2660/7 C 4 15.6 58
2024-01-27 2024-01-27 Axevalla-10 Petter Karlsson 1640/11 D 8 14.0 536
2024-01-06 2024-01-06 Romme-5 Erik Adielsson 2140/3 D 3 14.5 168ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se