Axel Ruda travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Axel Ruda travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Axel Ruda har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Axel Ruda har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Axel Ruda


Upplägget kring Bergsåkers största lopp har gjorts om i år och utgör nu kulmen på det rekordlånga sommarmeetinget fö..


Upplägget kring Bergsåkers största lopp har gjorts om i år och utgör nu kulmen på det rekordlånga sommarmeetinget för gulddivisionen.
Margareta Wallenius-Klebergs Pokal på Solvalla på onsdagskvällen är det sista av totalt 22 lopp som varit kvalificerande.
I toppen på listan syns Stefan Melanders Click Bait som varit med i sex av dessa och samlat ihop 121 poäng, följd av Sabine Kagebrants Hell Bent For Am som skrapat ihop 75 poäng på fyra försök.
Där bakom dominerar Daniel Redén vars trio Admiral As, Hail Mary och Missle Hill också är klara för loppet om tränaren så önskar.
Bergsåker har ytterligare ett wildcard till sitt förfogande, medan övriga sju platser tas från listan nedan.
Sundsvall Open Trot körs över 2 140 meter autostart med ett förstapris på en miljon kronor.

Ställning STL Gulddivisionen meeting 5
Häst poäng (antal starter)

1. Click Bait 121 (6)
2. Hell Bent For Am 75 (4)
3. Admiral As 63 (3)
4. Hail Mary 60 (2)
5. Missle Hill 46 (3)
6. Dats So Cool 45 (5)
7. Dexter Chatho 44 (2)
8. Phoenix Photo 43 (4)
9. Charmant de Zack 39 (3)
10. Esprit Sisu 35 (2)
11. Axel Ruda 33 (2)
12. Zeudi Amg 33 (2)
13. Aetos Kronos 32 (3)
14. Kentucky River 31 (2)
15. San Moteur 30 (1)
16. Francesco Zet 30 (1)
17. Racing Brodda 30 (1)
18. Ferrari Sisu 30 (2)
19. Power 27 (4)
20. Gooner 26 (4)
21. Bengurion Jet 24 (2)
22. Just Beleive 24 (2)
23. Holy Water 24 (3)
24. Unico Broline 22 (3)
25. Global Badman 20 (2)

Kanal 75


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.Overvik ..


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.
Overvik Prinsen, med sin karaktäristiska stil, kom till söndagens kallblodskriterium på Dannero som obesegrad och lämnade banan med ytterligare en etta i raden. Segern, värd en halv miljon kronor, blev till slut mycket lätt.
Björli Bolt, den på förhand kanske svåraste motståndaren, fick ledningen. Något som föranledde Vidar Hop i sulkyn bakom storfavoriten att köra fram utvändigt. Det drog ihop sig till kamp de båda emellan, men när ledaren plötsligt slog över i galopp mitt i sista kurvan, blev vägen mot segern betydligt enklare för Overvik Prinsen. Treåringen höll tungan rätt i mun över upploppet och vann med ett par längders marginal till godo på segertiden 1.27,3 över 2140 meter med autostart.
Bokli Leo och Geir Flåten blev tvåa, medan Jan-Olov Perssons Haslehaugens Loke knep tredjepriset.
– Det blev väl den utveckling som jag hade räknat med att det skulle bli. Jag vill köra utvändigt för att hålla ett jämnt tempo hela vägen, hästen är väldigt stark. Han tar sina små pauser ibland, men han hittar nya krafter och när Björli Bolt galopperade blev det väldigt enkelt, sa Vidar Hop efter sin andra seger i det svenska kriteriet.

Majblomster i en egen klass – på rekordtid
Majblomster visade sig överlägsen i Kriteriestoet.
Lillasystern till Stjärnblomster ordnade hur enkelt som helst en halv miljon kronor i det största mötet för treåriga kallblodsston. Mats E Djuse i sulkyn, såg till att blixtra till ledningen per omgående och höll tempot uppe. Loppets favorit, den dittills obesegrade Voje Lotta, fick den otacksamma uppgiften att trava först i andraspår och gav slaget förlorat i sista kurvan. Då uppenbarade sig luckan för Troll Sterkfaksine, som gjort resan i rygg på ledaren, men då denna olyckligt föll över i galopp 150 meter från mål var vägen vidöppen för Majblomster.
Segertiden var häftig, 1.26,4 över 2140 meter med autostart sänkte det svenska rekordet med tre tiondelar. För tränaren Jan-Olov Persson handlade det om den totalt sjunde segern i Kriteriestoet – och tredje raka.
– Det var imponerande. Hon är bra, men att hon skulle vara så här bra hade jag inte vågat hoppas på…, sa en rörd Jan-Olov.
Djuse och Persson gick också segrande ur Svensk Travsports Guldtäcke.
Ett lopp utspritt över fem volter som verkligen fick se en upplösning i publikens smak. Bäcklös Uriel, som hade favorittrycket på sig, hade lång väg fram till utbrytaren Klack Vidar som satt allt på ett kort i ledningen. Men på snabba hovar närmade sig Bäcklös Uriel hastigt – och fångade in den anförande jätteskrällen precis över mållinjen.

Axel Ruda spurtade starkast i Ådalspriset
Bergsåkers Pär Ländin fick jubla efter Ådalspriset.
Hans ögonsten Axel Ruda gavs av Ulf Ohlsson ett drömlopp i rygg på storfavoriten Gooner och kunde följa den samma när attacken sattes in. Axel Ruda fixade segergreppet i vida spår mitt på upploppet och höll säkert ifrån sig Diamanten som sent fick fritt och invändigt avslutade blixtrande.
– Det har varit ett kanonår för honom, ett genombrottsår. Inställningen har han alltid haft med sig, men i dag fick vi en förmånlig resa. Man måste ha turen med sig ibland, sa Pär Ländin.
Daniel Wäjersten överraskade direkt.
Stosprintern-finalisten Nycora vara bara streckad på sju procent i det inledande försöket till Diamantstoet, men kunde avgöra enkelt i spurten.
Det är en tuffing som Jenni Åsberg och Tomas Pettersson har i fyraåriga Wittgenstein.
Efter Klass 2-försöket var valacken tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha synat dödens och arbeta ned länge ledande Lion Brodde i det sista steget. Värt att notera är att segern var den 999:e i karriären för Tomas Pettersson. Jubileum inom kort, med andra ord.
Ett Klass 1-försök avrundande eftermiddagen på Dannero.
Segern till Invisible Sun, tränad och körd av Östersunds Per Linderoth, som kunde avgöra lätt och på rejält sätt efter att ha lett anfallet i tredjespår.
De som hittade 7 rätt på V75® belönades med 7361 kronor. 6 rätt 104 kronor och 5 rätt 15 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hä..


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hästen och det visade sig vara helt rätt. In i första sväng övertog Global Attention ledningen och det gick undan. 1.07,5 första halvvarvet kostade det innan Westholm fick dra ner lite på tempot. På sista långsidan kom det hästar i vida spår, men Global Attention ökade på steglängden och kunde vinna bekvämt.
- Det hade gått för fort i inledningen, men sen fick vi skritta i 700 meter så då kunde vi återhämta oss lite. Han har blandat och gett och varit väldigt ojämn. Han går bara tungt i min sand och det har stärkt upp honom. Nu väntar vi på finalen, sa Westholm.

Obesegrad i år
Tre starter – tre segrar. Timo Nurmos Mellby Imperial har fått en flygande start i år. Det var många som ville ha ledningen och Magnus A Djuse bakom Mellby Imperial hade framfötterna främst och tog kommandot in i första sväng. Väl i ledningen så höll Djuse ett bra tempo och kom in på upploppet med luft till konkurrenterna, men Everon tillsammans med Claes Sjöström flög lågt och det var mållinjen som räddade favoriten.
- Det kändes väldigt bra hela vägen. Min slog inte av på takten utan det var Everon som spurtade väldigt bra. Jag hade en känsla av att vi hann undan, sa Magnus A Djuse.

Satte straffsparken
Omgångens jättefavorit Axel Ruda, tränad av Pär Ländin, hade en riktig straffspark tillsammans med Andreas Lövdal i Karl-Gösta Fylkings Minneslopp (V86-4). Någon större dramatik bjöds inte på även om Jesper Olsson bakom Aperfecttric försökte kuppa sig till ledningen varvet före mål. Lövdal var med på noterna och Axel Ruda åkte sedan undan till en mycket enkel seger med gott om krafter kvar.
- Det var enkelt. Man blev lite orolig 900 kvar om han skulle bli överrumplad, man tanker att va faan får han inte fart på grejerna, men det löste sig, sa Pär Ländin.

Dubbelt Lugauer
Conrad Lugauer tog en vattentät dubbelseger. Först så vann han den tredje avdelningen med Breidabliks Bombay. Efter en lite trevande start så körde Lugauer till ledningen efter 500 meter och sedan var Breidabliks Bombay bara bäst och vann utan att behöva visa hela sitt register.
Lika enkelt blev det för favoriten i V86-5. Humanity Pellini var bra med från start och kördes till täten in i första sväng. Sista varvet var det många av konkurrenterna som provade i spåren, men ett ryck i sista sväng räckte för att Humanity Pellini löste uppgiften utan större problem.
- Han var jättefin, stabil och bra från start. Han gick ett bra förstavarv och ett ännu bättre andravarv så det var jättebra gjort, sa Conrad Lugauer.

I övrigt på V86 noterades att…
...Johan Untersteiner körde påpassligt till ledningen dryga varvet före mål med favoriten i V86-inledningen Vinci Nice. I sista sväng såg ledaren oslagbar ut, men Amorcer Levallo avslutade sylvasst och det var med nöd och näppe Vinci Nice höll undan.
...Petter Lundberg skrällde med Embrace It (V86-2) körd av Petter Lundberg. Peter Pan var tapper utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern, men då fick Embrace It luckan och snuvade favoriten på segerns sötma meterna innan mål.
...Bo Westergaard ”stal” den sjunde avdelningen med Mook. Via ledningen i lugnt tempo så hade dansken loppet i sin hand hela vägen.
Åtta rätt på V86 gav 88 057 kronor, sju rätt 665 kronor och sex rätt 43 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


 5 december 2020. Då tog 4 Axel Ruda (V75-7) sin första STL-seger. Då var det i Klass 1. 9 april 2023. Nu på söndag, allts&arin..


 5 december 2020. Då tog 4 Axel Ruda (V75-7) sin första STL-seger. Då var det i Klass 1. 9 april 2023. Nu på söndag, alltså. Då gör den i dag sexårige valacken sin debut i högsta klassen, Gulddivisionen.
Framstegen den senaste tiden har tagits med utropstecken efter för Axel Ruda. Och formtoppen tycks hålla i sig.
– Ja, plus att han verkar ha utvecklats något enormt över vintern också. Jag tror att kastrationen som vi gjorde på hästen i fjol har börjat komma till sin rätt nu, det verkar ha gjort honom gott, säger Bergsåkerstränaren Pär Ländin.
I sin senaste start hade Axel Ruda möjligheten att stå för något närmast unikt.
Efter två raka segrar i Silverdivisionens final fanns chansen på att upprepa bedriften en tredje gång. Nu räckte det inte ända fram, Axel slutade trea med levererade en rykande avslutning längst ut i banan och klockades till i trakterna av 1.10 loppets sista 800 meter.
– Han spurtar ju bra mest varje gång nu och det är nog den bästa medicinen för honom; det är så han håller formen hela vintern, säger tränaren som fortsätter:
– Hästen tränas ju bara lugnt mellan starterna. Han har varit igång en längre tid och kommer få ta en paus när han börjar säga ifrån. Men det har han ju inte gjort än så länge i alla fall.

Gulddebut – och kval till Paralympiatravet
Silverdivisionen i all ära, men på söndag väntar det verkliga elddopet för hästen.
Axel Ruda är redo för debut i Gulddivisionen. Solvalla är skådeplatsen och det är den avslutande avdelningen av V75® Spring Race med Multijackpot.
Och vilken gulddivision som helst är det inte heller, det handlar om det andra deltävlingen i Paralympiatravet och högst kvalificerade konkurrenter står för motståndet.
– Ja, nu är det gulddebut och det ska bli roligt att se hur han står sig mot de här stora pojkarna. Får vi en bra löpning så tror jag väl inte att de springer ifrån honom, men samtidigt kanske jag inte tror att han kommer vinna heller.
Vad är en bra löpning då, om du skulle få välja?
– En vilsam resa fram till 300 meter kvar, det vore det optimala, allra helst på innerspår, men jag tror det blir svår att komma ned där nu.
Så det är inte så att du redan bokat biljetter till Paralympiatravet direkt?
– Nja hördu… men faktum är ju att han har så pass mycket poäng så det är väl inte helt omöjligt att vi har lite förtur och kan anmäla vårt intresse med honom dit i vilket fall. Det skulle vara roligt om han gjorde ett bra lopp här framöver, så det kan bli aktuellt.

Svårt att slå de största elefanterna
Oavsett utgång på söndag står klassklättaren Axel Ruda inför en spännande fortsättning.
– Jag tror att han kommer ta bra placeringar. Sedan får vi se om han kan ta ytterligare ett litet kliv i utvecklingen också. Det är svårt mot de här stora elefanterna som tävlar nu, de har en annan hårdhet och de är svåra att slå. Men sedan när det kommer till vintern och det är lite ”sämre” Gulddivisionen, om man får säga så, då tror jag kanske han kan räcka till vinst. Men vi får vara med och prova och försöka plocka fina pengar. I annat fall kanske det blir Frankrike; de har så mycket småbanor där med fina pengar, det är ju inte så mycket annat att välja på här i den här klassen, säger Pär Ländin som förutom att han är tränare, även är uppfödare och ägare.
Axel Ruda betyder mycket för dig, får man tro?
– Ja, herregud, det är den bästa hästen jag har i stallet och det är mycket han som driver runt verksamheten.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Dagens huvudnummer på Bergsåker var Bergsåker Winter Trot med 500 000 kronor till vinnaren som avslutade V75. Men det blev knappast dagens mes..


Dagens huvudnummer på Bergsåker var Bergsåker Winter Trot med 500 000 kronor till vinnaren som avslutade V75. Men det blev knappast dagens mest spännande lopp då Mika Forss helt enkelt fick dämpa tempot i ledningen med Hierro Boko och då hjälpte det inte att andrahandsfavoriten Ultion Face spurtade sylvasst. Segern bekvämt till Finland och tränaren Hannu Korpi.
- Han har visat riktigt fin form, det var riktigt tacksamt att köra honom i dag. Min känsla var att vi skulle ha chans att slå dem med rätt tempo - och det gjorde vi, konstaterade segerkusken.
Men även om V75-7 inte bjöd på någon sportslig spänning var det troligtvis mycket spännande för de som hade chans på sju rätt inför den sista avdelningen i en omgång som dittills bjudit på en hel del skrällar. Till slut visade det sig att 4,5 system klarade alla rätt och belöningen blev 5 361 638 kronor, sex rätt gav 22 883 kronor och fem rätt 966 kronor.
Ett andels-system fick 1,5 rader med sju rätt vann totalt 8 957 889 kronor.
Samtliga miljonvinnare hade lämnat in via ATG.se.

Får vänta med avel
Dagens sportsliga höjdpunkt svarade Fabulous Pellini för i en fantastisk årsdebut. Det sexåriga stoet klev över miljonen intjänat när hon utmanade grabbarna och vann STL Silverdivisionen (V75-1).
Trots att Fabulous Pellini fick göra allt grovjobb själv utvändigt ledaren svarade hon ut favoriten Axel Ruda sista biten över upploppet.
Fabulous Pellini är en helsyster till världsstjärnan Readly Express som vann Prix d’Amerique och totalt 24 miljoner kronor.
- Det är ingen vanlig märr det här. Jag hade egentligen ett annat lopp i tankarna för henne men jag körde jobb förra torsdagen och tänkte hon kan inte göra bort sig här. Det här var en femstjärnig insats, hon var helt fantastisk i dag, kommenterade tränaren och kusken Daniel Wäjersten.
- Det var bestämt att hon skulle betäckas i april, men jag hoppas vi kan ändra på det. Vi måste tänka om nu, sa Daniel Wäjersten.

Magnus A Djuse överraskade
V75-2 var lägsta klassen, STL Klass II, och efter en inledning med många galopper blev det ett spännande upplopp där 27-oddsaren Magic Nightraider var starkast och fångade in ledaren Star Muscle. Magnus A Djuse körde överraskningen och tränar gör Peter O Larsson.
- Det var ingen överraskning för mig, kolla vad hästen gjort de sista tio starterna, sa
Peter O Larsson i ATG Live.
Magnus A Djuse vann dubbelt och från sista position i andraspår spurtade Dream Sensation sylvasst i V75-5, STL Klass I. Albacete tog över ledningen 300 kvar såg länge ut som vinnaren men han försvarade sig med galopp kort före mål. Vinnaren tränas av Robert Bergh.
Skräll bjöds det på i V75-4 där 22-oddsaren Breeze flög lågt sista biten över upploppet jämfört med de andra i STL Diamanstoet. Claes Sjöström satt fjärde utvändigt och följde sedan med i ryggar tills upploppet där det femåriga stoet avgjorde i imponerande stil.

Dubbelt Persson i Alf Jonssons lopp
V75-3 var Alf Jonssons lopp och Bergsåker-ikonen fick se sin egentränade Tekno Jerven galoppera direkt i starten. Istället fick han se ett mycket spännande upplopp mellan två Jan-Olov Persson-tränade hästar där en tapper Järvsöodin höll undan för favoriten B.W.Rune.
I segersulkyn satt Marcus Lilius.
- Järvsöodin var värd det här och han har visat länge att han är på väg in i högsta eliten. Att han står emot Rune som har sin bästa bit till slut är stort, sa Marcus Lilius.

Kontio fixade favoritseger
High On Peppe
r var hela omgångens näst mest streckade häst och storfavorit i V75-6, STL Bronsdivisionen. Katja Melkoos femåring bjöd på en femstjärnig insats i händerna på Jorma Kontio, som lyckades fånga upp andrahandsfavoriten Chitchat i en mycket spännande spetsstrid där klockorna visade 1.09,9 första 500 meterna. Väl i spets litade Kontio på hästens styrka och han drog helt enkelt speeden ur konkurrenterna och vann säkert före Albert Zonett.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Stefan Persson har kopplat tidigt grepp i den allsvenska körsvensligan med 35 segrar inför fredagen.Men listor gällande segrar och inkörda p..


Stefan Persson har kopplat tidigt grepp i den allsvenska körsvensligan med 35 segrar inför fredagen.Men listor gällande segrar och inkörda pengar redovisas på andra ställen.
Här premieras andra saker nämligen vilka som lyckats bäst under 2023 mätt i segerprocent respektive ROI (Return On Investment).
All statistik är hämtad från travfakta.se och gäller till och med torsdag 16 februari.

Årets främsta kuskar enligt segerprocent (minst 20 starter under 2023)
Rick Ebbinge 43
Conrad Lugauer 33
Hanna Olofsson 30
Daniel Wäjersten 29
Robert Bergh 28
Johan Untersteiner 25
Jens Eriksson 22
Mattias Djuse 22
Jörgen Westholm 22
Magnus A Djuse 21
Preben Sövik 20
Adrian Kolgjini 20
Henrik Svensson 19
Anders Svanstedt 19
Stefan Persson 17
Oskar J Andersson 17
Hannu Torvinen 17
Örjan Kihlström 16
Björn Goop 16
Emilia Leo 16

Nederländaren Rick Ebbinge har gjort succé sedan flytten till Sverige och ståtar med 25 i segerprocent totalt i sitt nya hemland. Men ännu bättre ser det ut att bli då han rivstartat året med seger i nästan varannan start.

Årets främsta kuskar enligt ROI (minst 20 starter)
Jens Eriksson 236
Preben Sövik 232
Micael Melander 180
Jenny A Björk 180
Kent P Gustavsson 176
Johan Untersteiner 156
Robert Bergh 153
Anders Svanstedt 153
Daniel Wäjersten 143
Örjan Kihlström 133
Petter Karlsson 132
Adrian Kolgjini 131
Thomas Dalborg 127
Marc Elias 127
Adrian Kolgjini 123
Henrik Svensson 119
Emilia Leo 114
Claes Sjöström 108
Rikard N Skoglund 108
Peter Untersteiner 104
Andreas Lövdal 100

Att vinna mycket eller ofta är en sak. Att vinna till höga odds en helt annan och för spelare har kuskarna ovan varit de bästa objekten hittills under 2023.
Jens Eriksson satte ett gäng skrällar redan under första delen av januari och håller undan i toppen trots att han dragit ner på tempot de senaste veckorna.
Preben Sövik har haft sitt främsta vapen i egentränade Bottnas Idol som närmast kommer från seger i STL-final till 15 gånger pengarna.

Årets främsta tränare enligt ROI (minst 20 starter)
Rick Ebbinge 36
Håkan K Persson 32
Per Lennartsson 32
Claes Sjöström 31
Daniel Wäjersten 29
Conrad Lugauer 28
Hanna Lähdekorpi 27
Ola Samuelsson 26
Robert Bergh 26
Jan-Olov Persson 24
Josefin Ivehag 24
Christoffer Eriksson 23
Mattias Djuse 23
David Persson 23
Anders Svanstedt 22
Svante Båth 22
Jörgen Westholm 22
Markus B Svedberg 22
Johan Untersteiner 21
Hanna Olofsson 21
Marcus Lindgren 20
Preben Sövik 20

Ännu mer intressant att se på årets formstall och åter är det Ebbinge i topp med nästan lika hög träffprocent på den egentränade hästarna.
Per Lennartsson, Claes Sjöström, Daniel Wäjersten och Conrad Lugauer är andra stall på högvarv som alla är med i elden i V75 på lördag.

Årets främsta tränare enligt ROI
Stefan Melander 463
Preben Sövik 232
Anders Svanstedt 219
Johan Untersteiner 162
Jennifer Persson 159
David Persson 154
Claes Sjöström 154
Josefin Ivehag 146
Thomas Dalborg 145
Jan-Olov Persson 142
Hanna Olofsson 139
Conrad Lugauer 133
Robert Bergh 132
Per Lennartsson 130
Adrian Kolgjini 127
Emma E Johansson 127
Jeanet Årman 121
Svante Ericsson 108
Markus B Svedberg 103
Petri Salmela 101
Ola Samuelsson 100

Preben Sövik syns i toppen även här, men får åter vika ifrån sig förstaplatsen och det med marginal till ett stall som sällan brukar visa hög ROI och framförallt inte på vintern. Men Stefan Melander är plötsligt hetast i landet efter att ha satt dit 22-oddsaren Hard Landing, 23-oddsaren Chestnut Hill och onsdagens 47-oddsare Xanthis Hilton bara under februari. På lördag startar han nämnde Chestnut samt Digital Class i Bergsåker Winter Trot (V75-7).

Småplock inför lördag
Det ger anledning att titta lite närmare mot lördagen och banan som har ett av landets mest gynnsamma innerspår bakom startbilen .

Här kommer lite statistiskt småplock kring omgången.

V75-1
1 Down and Dirty har gått I spets en gång på svensk mark oh vann då på Östersundstravet till 79 gånger pengarna.
2 Axel Ruda får två veckor mellan starterna vilket verkar passa hästen perfekt. Han har 11 segrar på 30 starter när det varit 11-20 dagar mellan starterna, att jämföra med 0 av 16 med längre intervall och 1 av 12 med tätare. Han har vunnit 5 av de 7 starter han travat i ledningen.
3 Jaques Nior har 6 av 10 i ledningen.
4 Merritt har 3 av 7 i ledningen.
5 Marre's Dreamboy har 3 av 5 i ledningen.
6 Fabulous Pellini har återkommit efter mer än två månaders vila vid tre tillfällen i karriären:
2021 hade hon vilat över ett halvår i regi Svante Båth och slutade tvåa från tredje par utvändigt spelad till 24 för 10. I årsdebuten i fjol gjorde han hon första starten för Daniel Wäjersten och vann överlägset från fjärde par utvändigt, spelad till 13 för 10. I maj återkom hästen efter tre månaders uppehåll och slutade tvåa i V75 från fjärde par utvändigt spelad till 30 för 10. Tränaren Daniel Wäjersten har 24 i segerprocent och 87 i ROI på sina hästar efter mer än 30 dagars vila sedan 2021, att jämföra med 25 i segerprocent och 97 i ROI för alla starter. Hästen obesegrad i två starter under vintern, vann den här tävlingsdagen i fjol och är anmäld med jänkarvagn för första gången.
7 Anchor Man är obesegrad i spets på tre försök.
8 Alien Kronos verkar tävla allra bäst då han som nu återkommer efter uppehåll. Han har 2-3-1 på 8 starter med över 30 dagar mellan starterna, att jämföra med 1-2-1 på 17 starter med tätare intervall.

V75-2
2 Because the Night har vunnit 3 av 8 på Bergsåker, att jämföra med 0 av 6 på övriga banor.
3 Vichel J.C. är segerlös på 11 starter över medeldistans.
6 Needle’Em är segerlös med vanlig vagn i åtta starter.
8 Idoanythingforlove är obesegrad i ledningen på tre försök.
9 Itso Sisu gör debut för Öystein Tjomsland som slagit ihop sin rörelse med hästens tidigare tränare Markus Pihlström. Hästen har vunnit 5 av 7 starter med skor runt om och har 2 av 4 när det som nu gått mer än 30 dagar mellan starterna.
10 Everon har tagit samtliga karriärens segrar från ledningen.

V75-3
1 Kalmar har sprungit i spets sex gånger med resultaten 4-2-0.
2 Buska Blyg har segrat i 8 av 13 starter på vintern.
4 B.W.Sture har sprungit i spets 13 gånger med resultaten 10-2-1.
5 Tekno Jerven har haft framspår bakom bilen vid sju tillfällen och galopperat från start i tre av dessa. Hästen har galopperat i 71 procent av karriärens starter. Han är obesegrad i ledningen på fem försök.
8 Bäcklös Uriel är obesegrad i spets på tre försök.
10 Brenne Banker gör tredje starten för Öystein Tjomsland.

V75-4
5 Miss Mighty är obesegrad i spets på tre försök och har aldrig vunnit från någon annan position. Hon är en av tre hästar i fältet som vunnit på V75 tidigare, de övriga är 10 Shehuntyoudown och 11 Cala Mayor de B.
6 Honesty gör första starten för Oscar Berglund. Hästen har aldrig startat på vintern och har 1 av 5 med skor runt om i Sverige.
8 Young Mistress är obesegrad i två starter på Bergsåker.
9 Magic From Hill har 3 segrar på 9 starter på vintern, att jämföra med 3 av 30 övriga året.
15 Breeze har 3 segrar på 7 starter under vintern, att jämföra med 3 av 24 övriga året.

V75-5
1 Albacete har 4 av 6 i ledningen.
2 Shut Up and Dance har 2 av 3 i ledningen.
3 Mellby Indigo har 4 segrar på 6 starter när det som nu gått mer än 30 starter mellan loppen. Hästen är obesegrad i spets på fyra försök.
4 Just For Fun är också obesegrad i spets på fyra försök.
5 Magic Caviar har resultaten 4-3-1 på 9 starter på vintern, att jämföra med 4-0-4 på 21 starter övriga året. Han har 7 av 10 i ledningen.
6 Grit Brodda är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen har gjort sex starter på Bergsåker utan att vara på prispallen. Hon har 5 av 7 i ledningen.
7 Flap Setting 3 av 8 i ledningen.
8 Elsztain har bara gått i ledningen en gång på svensk mark och vann då. Han har inte varit på prispallen på fem starter under vintern.
10 Boli You S.M. har bara haft sin tränare Adrian Kolgjini i sulkyn en gång, då slutade han oplacerad på Åby i höstas.

V75-6
1 Albert Zonett
har haft innerspår bakom bilen vid tre tillfällen. Två gånger i tidigare regier då han varit chanslös att svara ledningen, samt en gång hos Robert Bergh då han galopperade innan start. Han har 6 av 11 i ledningen.
2 Reven Dejavu har vunnit 7 av 11 i ledningen och tog karriärens åttonde seger utvändigt ledaren tidigt i karriären.
4 High On Pepper har vunnit 4 av 5 i ledningen och 3 av 4 över aktuell distans.
5 Bastian Boom har 0 av 4 i ledningen.
6 Chitchat är obesegrad i fyra starter hos Daniel Wäjersten. Hästen gör debut över lång distans.
7 Inge B.Svärlig har 4 av 6 i ledningen.
8 Ready Doc körs av Magnus A Djuse för första gången och har 7 av 10 i ledningen.
11 Just Celebration körs av Per Linderoth för första gången.
12 Sweet Eddie är segerlös i 10 starter när det som nu gått mer än 30 dagar mellan starterna.

V75-7
1 Spickleback Face var fyra i motsvarande lopp i fjol efter en vass spurt från sjunde par utvändigt. Han har körts av Mats E Djuse en gång då ekipaget vann gulddivisionen på Bergsåker i april i fjol. Han har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen. Spetsade på Bergsåker i en 1.14-öppning för Christoffer Eriksson 2017 och hamnade i tredje inner på Solvalla för Torbjörn Jansson året efter.
Han har 2 av 3 i ledningen. Hästen är anmäld med jänkarvagn för andra gången i karriären, i den förra slutade han femma Jämtlands Stora Pris i somras.
2 Pinto Bob har 3 av 9 från ledningen.
3 Hard Times är segerlös i jänkarvagn i 28 starter. Han är obesegrad i ledningen på två försök.
4 Hierro Boko har 2 av 4 från ledningen i Sverige.
5 Digital Class har bara vunnit 1 av 31 starter med skor runt om.
6 Ferrari Sisu har 5 av 14 i jänkarvagn, att jämföra med 8 av 41 med vanlig vagn. Han har bara gått i spets en gång och vann då i enkel konkurrens på Vaggeryd. Han har 4 segrar på 7 starter under vintern i Sverige.
12 Eddy West återkom efter uppehåll senast och hade inför det 2 segrar på 12 starter med mer än 30 dagar mellan starterna. Med intervallet 11-20 dagar som det blir nu har han 15 segrar på 28 starter.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-17 2019-12-17 Solvalla-6 Magnus A Djuse 2140/1 C 0 17.2 38
2019-12-04 2019-12-04 Bergsåker-7 Magnus A Djuse 2140/5 D 1 15.7 107
2019-11-18 2019-11-18 Umeå-1 Magnus A Djuse 1640/5 B 1 16.9 44
2019-11-05 2019-11-05 Jägersro Trav-7 Daniel Wäjersten 1640/3 D 0 18.5g 739
2019-10-18 2019-10-18 Umeå-3 Magnus A Djuse 1640/2 B 1 18.5 28
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-1 Magnus A Djuse 2140/4 C 3 19.4 150
2019-09-12 2019-09-12 Bergsåker-1 Magnus A Djuse 2140/4 C 2 18.9 201
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-3 Kenth Åkerlund 1640/1 D 8 21.3g 945
2019-08-04 2019-08-04 Bergsåker-1 Kenth Åkerlund 2140/7 C 5 21.8g 506
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-9 Magnus A Djuse 2140/10 C 4 12.3 232
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 3140/9 C 5 16.5 162
2020-12-05 2020-12-05 Åby-5 Magnus A Djuse 1640/1 C 1 11.7 94
2020-11-20 2020-11-20 Solvalla-4 Magnus A Djuse 2640/2 B 3 15.0 79
2020-11-09 2020-11-09 Bollnäs-10 Magnus A Djuse 2140/8 A 1 15.7 19
2020-10-29 2020-10-29 Gävle-10 Magnus A Djuse 2680/8 A 0 g 176
2020-10-09 2020-10-09 Umeå-4 John Östman 2680/7 D 5 15.4 388
2020-09-11 2020-09-11 Solvalla-6 Magnus A Djuse 2640/4 D 0 g 871
2020-09-03 2020-09-03 Dannero-1 Magnus A Djuse 2140/5 C 0 g 30
2020-08-03 2020-08-03 Färjestad-4 Magnus A Djuse 1640/2 C 0 g 181
2020-07-27 2020-07-27 Skellefteå-7 Magnus A Djuse 2160/7 C 1 15.8 60
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-6 Henrik Svensson 2140/1 D 0 14.4 958
2020-06-20 2020-06-20 Skellefteå-3 Susanne H Osterling 2140/4 C str
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-9 Magnus A Djuse 2140/6 D 0 g 615
2020-04-17 2020-04-17 Umeå-3 Magnus A Djuse 2140/3 C 3 15.8 83
2020-04-01 2020-04-01 Bergsåker-1 Magnus A Djuse 2140/6 C 5 16.9g 81
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-2 Magnus A Djuse 2140/7 B 6 18.3g 35
2021-09-21 2021-09-21 Solänget-9 Magnus A Djuse 2140/4 D 0 g 261
2021-08-24 2021-08-24 Jägersro Trav-9 Magnus A Djuse 2640/2 D 0 g 444
2021-08-07 2021-08-07 Rättvik-12 Ulf Ohlsson 2140/4 D 7 12.9 109
2021-07-28 2021-07-28 Boden-6 Magnus A Djuse 2140/3 C 5 13.8 124
2021-06-26 2021-06-26 Skellefteå-6 Stefan Edin 1640/1 C 3 11.9 24
2021-06-19 2021-06-19 Boden-1 Mats E Djuse 2140/1 C 2 13.2 131
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-5 Magnus A Djuse 2140/4 D 0 g 135
2021-05-22 2021-05-22 Gävle-11 Magnus A Djuse 2640/6 D 0 g 299
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-5 Magnus A Djuse 2140/2 D 8 15.0g 63
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-6 Magnus A Djuse 2140/10 B 5 13.6 96
2021-03-03 2021-03-03 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/6 B 1 14.4 14
2021-02-17 2021-02-17 Bergsåker-8 Magnus A Djuse 1640/11 A 1 13.3 29
2021-02-06 2021-02-06 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/10 B 6 14.4 110
2021-01-09 2021-01-09 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 1640/1 B 1 13.1 43
2022-12-26 2022-12-26 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/5 D 1 14.1 98
2022-12-17 2022-12-17 Romme-10 Örjan Kihlström 1640/5 D 2 11.5 100
2022-12-09 2022-12-09 Bollnäs-2 Ulf Ohlsson 2140/9 B 1 15.1 62
2022-11-22 2022-11-22 Bollnäs-6 Ulf Ohlsson 2140/3 C 2 13.4 74
2022-11-11 2022-11-11 Bollnäs-6 Pär Ländin 1640/8 A 2 14.4 27
2022-11-01 2022-11-01 Gävle-8 Peter Eriksson 1640/5 C 0 11.7 176
2022-10-17 2022-10-17 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/5 C 5 13.6 205
2022-09-17 2022-09-17 Dannero-6 Jessika Sidbäck 2140/8 A str
2022-09-12 2022-09-12 Skellefteå-4 John Östman 2140/11 A 0 g 25
2022-08-27 2022-08-27 Bergsåker-9 Mats E Djuse 1640/12 D 0 11.8 627
2022-08-19 2022-08-19 Bollnäs-9 Ulf Eriksson 2640/4 B 0 15.5 193
2022-06-25 2022-06-25 Skellefteå-5 John Östman 2160/6 C str
2022-06-22 2022-06-22 Solvalla-9 Magnus A Djuse 2140/4 D 6 11.9 370
2022-06-10 2022-06-10 Bollnäs-2 Magnus A Djuse 1640/6 C 2 11.2 103
2022-05-24 2022-05-24 Dannero-9 Stefan Edin 1640/7 C 0 g 27
2022-05-14 2022-05-14 Umeå-9 Magnus A Djuse 2140/7 D 4 13.3 828
2022-04-29 2022-04-29 Bergsåker-8 Ulf Eriksson 2140/7 C 4 14.0 257
2022-04-09 2022-04-09 Bollnäs-7 Peter Eriksson 2140/10 B 2 14.6 71
2022-04-03 2022-04-03 Dannero-6 Bo Eklöf 1660/8 A 0 26.4g 20
2022-03-21 2022-03-21 Bollnäs-1 Magnus A Djuse 1640/7 B 2 12.7 38
2023-12-26 2023-12-26 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/2 D 2 13.0 274
2023-11-11 2023-11-11 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/6 C 4 13.5 137
2023-11-01 2023-11-01 Bergsåker-2 Peter Eriksson 2640/6 C 4 15.0 51
2023-10-15 2023-10-15 Hagmyren-7 Ulf Ohlsson 2640/7 A 1 14.4 13
2023-10-07 2023-10-07 Boden-10 Ulf Ohlsson 2140/7 A 0 g 31
2023-09-09 2023-09-09 Bollnäs-7 Ulf Ohlsson 1640/10 B 2 11.9 65
2023-09-01 2023-09-01 Skellefteå-6 Peter Eriksson 1640/6 A 1 10.6 14
2023-08-06 2023-08-06 Dannero-8 Ulf Ohlsson 2140/10 B 1 11.8 60
2023-07-12 2023-07-12 Solänget-6 Ulf Ohlsson 2140/6 B 7 12.9 130
2023-06-24 2023-06-24 Finland-10 Mats E Djuse 1609/12 B 3 72
2023-05-27 2023-05-27 Solvalla-1 Ulf Ohlsson 1640/7 C 3 11.3 128
2023-05-03 2023-05-03 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 1640/6 B 2 12.0 61
2023-04-26 2023-04-26 Solvalla-8 Andreas Lövdal 2140/6 A 1 13.8 11
2023-04-09 2023-04-09 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 2140/4 D 5 12.0 89
2023-03-25 2023-03-25 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/11 D 3 12.9 146
2023-03-04 2023-03-04 Örebro-5 Ulf Ohlsson 2100/9 C 2 12.6 95
2023-02-18 2023-02-18 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 1640/2 B 2 13.2 22
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/10 C 1 13.0 61
2023-01-21 2023-01-21 Östersund-9 Ulf Ohlsson 2140/3 B 3 14.2 63
2024-03-23 2024-03-23 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/11 C 3 11.6 170
2024-02-17 2024-02-17 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2640/11 D 3 14.9 117
2024-01-20 2024-01-20 Bollnäs-9 Ulf Eriksson 2140/6 C 1 13.2 158ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se