Aventador S.F. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Aventador S.F. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Aventador S.F. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Aventador S.F. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Aventador S.F.


Startskottet för V75 Summer Heat sker på onsdag och pågår under fyra dagar då det är V75 varje dag. Det hela kulminerar med en..


Startskottet för V75 Summer Heat sker på onsdag och pågår under fyra dagar då det är V75 varje dag. Det hela kulminerar med en MultiJackpot på lördag då Bergsåker är värd och kör miljonloppet Sundsvall Open Trot med bland annat Readly Express på startlinjen.
Men innan dess är det dags för en av travårets mest spännande tävlingsdagar. Derbykvalen på Jägersro kryddar onsdagens V75-omgång och det är dessutom uttagningslopp till Derbystoet samma kväll. Landets bästa fyraåringar gör upp om de åtråvärda platserna och de två bästa i varje uttagningslopp går vidare till finalen. Den körs på Jägersro söndagen 2 september med två miljoner kronor i förstapris.

”Har kört 1.20 full distans – var nöjd”
Villiam har varit den stora derbyfavoriten sedan han vann Kriteriet i fjol på nytt världsrekord och imponerade stort. Kullens kung gjorde årsdebut i Rättvik och spurtade där in på en tredjeplats. Därefter blev det dubbla galopper när han var ute i ett fyraåringslopp i Eskilstuna. Det var första gången Villiam galopperade i lopp, först från start och sedan när han kommit ifatt fältet så galopperade han på nytt 1200 meter kvar.
- Villiam (V75-1) måste ha trampat snett upp mot bilen och han vrickade sig lite. Vi tror det i alla fall för han har aldrig gjort så där tidigare. Han fick en paus efteråt och började att gå intervaller för några veckor sedan. I torsdags körde jag ett jobb på rundbanan med honom efter 1.20 över full distans och han var fin. Jag var nöjd med det jobbet, säger Timo Nurmos.
- Derbyt och Europaderbyt har hela tiden varit årets stora mål. Nu blev det ett litet bakslag i Eskilstuna och han fick vila efteråt men jag tycker ändå att hästen är tillbaka igen som han känns i jobben. Annars har han betäckt mycket i vinter och hela våren. Jag vet inte exakt men han har betäckt över 100 ston och vi har skickat sperma överallt i världen till olika länder.

”Innerspåret bra – är snabb ut”
Villiam blir storfavorit i V75-inledningen på onsdag och har fått ett fint utgångsläge med innerspår bakom startbilen.
- Innerspåret är bra och han är snabb ut. Det visade han bland annat i Kriteriet. Jag har inte bestämt balansen ännu så här tidigt. Antingen blir det skor runt om eller barfota runt om. Självklart måste jag vara optimist, det är jag alltid med den här hästen, säger Nurmos om Villiam som har tjänat drygt 4,1 miljoner kronor.

”Var otroligt bra – kan bli första barfota runt om”
Timo Nurmos har vunnit svenskt Travderby tre gånger hittills. Segerhästarna har varit Sahara Dynamite, Beau Mec och Readly Express. Nu har han laddat rejält inför onsdagens derbyuttagningar och har ytterligare sex hästar till start i derbykvalen. Utanför V75 har han två hästar som ska försöka kvala in till Derbystoet, Mattie och Hevin Boko. Men så här kommenterar han sina hästar till derbykvalen.
- Mellby Fire (V75-2) har haft lite otur i loppen men är också lite knepig och har galopperat en del. Han har tränat fint nu och det finns bra fartresurser i honom. Bra läge men det är tuffa hästar emot.
- S.G.Charpentier (V75-3) är under utveckling och fint i ordning. Han fick ett alldeles för tufft lopp i dödens senast och en snabb inledning så den starten är bara att glömma. Gången innan spurtade han bra från tillägg efter ett uppehåll. Tyvärr fick han dåligt läge här samtidigt som flera i kulltoppen har bättre spår.
- Västerbo Pokerface (V75-5) är en stark och rejäl häst under kraftig utveckling. Han var otroligt bra som tvåa i V75 senast efter en tuff resa och det känns jobben som att han bara blir bättre och bättre. Hästen är lite orutinerad i sådana här sammanhang men har ett bra spår och det kan bli lättning i balansen. Eventuellt blir det barfota runt om för första gången. Jag tror på en bra insats och det är inte omöjligt att han kan ta en finalplats.

”Det var bästa loppet han har gjort”
- Eelis (V75-6)
är mycket fint i ordning och det var oturligt att han galopperade bort sig två gånger i rad. Senast blev han trea i V75 efter att ha blivit uttryckt i sista sväng och sedan fast till slut. Han är snabb ut och hoppas att han sköter sig igen. Då är han nog långt framme men det är svårt att säga hur långt det räcker. Han gick jobb i dag (torsdag) och var fin.
- Harrington (V75-7) har gjort många bra lopp men utvecklats ytterligare till i år. Han vann i årsdebuten och var senast tvåa i V75 efter ett tufft lopp där han fick runda alla i spåren. Det var bästa loppet han har gjort. Nu är det tuffare emot och det ska bli spännande att se hur långt han räcker.
- Aventador S.F. (V75-7) snubblade till och galopperade in mot upploppet senast i V75. Han hade varit långt framme annars och gick en stark slutrunda. Gången innan vann han överlägset och innan dess blev det galopp men då tog kusken på sig galoppen. Hästen har bra fart om han sköter sig och kan vara långt framme felfri även om läget är dåligt, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De t..


Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De två främsta i var och ett av de sex uttagningsloppen går vidare till finalen där två miljoner kronor och evig ära väntar på vinnaren.

Derbyuttagning 1 (V75-1)
2 640 meter autostart

1. Villiam - Jorma Kontio
2. Speedy Face - Lutfi Kolgjini 
3. Malory - Peter Ingves
4. Young da Vici - Per Lennartsson
5. Leader Brodde - Mattias Djuse
6. Global Un Poco - Erik Adielsson
7. Hierro Boko - Christoffer Eriksson
8. Spickleback Face - Robert Bergh 
9. Ontrack He's Black - Örjan Kihlström
10. Star Costashorta - Peter Untersteiner 
11. SethMikael Blanche - Mats Ulriksson
12. He's Marvelous - Björn Goop
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 2 (V75-2)
2 640 meter autostart

1. Prosperous - Per Lennartsson
2. Staro Leonardo - Joakim Lövgren 
3. Mellby Fire - Björn Goop
4. Casterly Rock - Christoffer Eriksson
5. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
6. Eldorado B. - Torbjörn Jansson
7. Martin de Bos - Ulf Ohlsson
8. Output Pressure - Örjan Kihlström
9. Indy Lane - Jorma Kontio
10. Lass Revenue - Mattias Djuse
11. Coin Perdu - Erik Adielsson
12. Fritjof - Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 3 (V75-3)
2 640 meter autostart

1. Chapuy - Åke Lindblom
2. Very Kronos - Erik Adielsson
3. Randemar R.D. - Peter Untersteiner
4. Illuminati - Joakim Lövgren
5. The Bucket List F. - Tobias O Eriksson
6. Chianti - Björn Goop
7. Breidabliks Cognac - Conrad Lugauer 
8. Da Pepperboy - Christoffer Eriksson
9. Vincent Chase - Kevin Oscarsson
10. Digital Performer - Ulf Ohlsson
11. S.G.Charpentier - Jorma Kontio
12. Dom Perignon - Örjan Kihlström
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 4 (V75-5)
2 640 meter autostart

1. Bo C. - Kim Eriksson
2. Västerbo Pokerface - Jorma Kontio
3. M.T.Malkin - Göran Wester
4. Dream Night Palema - Mikael J Andersson
5. Global Unlimited - Kim Moberg
6. Adiago Trot - Christoffer Eriksson
7. Evazan Am - Ulf Ohlsson
8. Son of God - Örjan Kihlström
9. Mr Deauville - Mattias Djuse 
10. Born Unicorn - Per Lennartsson
11. Silent Hill - Peter Untersteiner
12. Lucifer Lane - Johan A Nilsson
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 5 (V75-6)
2 640 meter autostart

1. Eurythmic Sisu - Björn Goop
2. Mellby Fantom - Ulf Ohlsson
3. Alcoy - Peter Untersteiner
4. Eelis - Jorma Kontio
5. Capitol Hill - Erik Adielsson
6. Elway Am - André Eklundh
7. Short in Cash - Kenneth Haugstad
8. Transcendence - Robert Bergh 
9. Gear Extension - Örjan Kihlström
10. The Real Star - Carl Johan Jepson
11. Cargo Door - Thomas Uhrberg
12. Roofparty - Kevin Oscarsson
Förstapris: 200 000 kronor

Derbyuttagning 6 (V75-7)
2 640 meter autostart

1. My Dream Art - Jörgen Westholm
2. Inertial - Jörgen Sjunnesson
3. Peakadilly - Steen Juul
4. Yankee Boy - Kim Eriksson
5. Harrington - Jorma Kontio
6. M.T.Mighty Winner - Peter Untersteiner
7. Aventador S.F. - Björn Goop
8. Van Kronos - Erik Adielsson
9. Calle Crown - Christoffer Eriksson
10. Who's Who - Örjan Kihlström
11. Einstein Sisu - Tomi Haapio
12. Esprit Sisu - Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla-tränaren ångar på efter en raketstart av det nya året. Hela stallets hästar verkar rida på framgångsvågen..


Solvalla-tränaren ångar på efter en raketstart av det nya året. Hela stallets hästar verkar rida på framgångsvågen av Readly Express seger i Prix d’Amerique. Stall Timo Nurmos hästar vinner i nästan vart tredje lopp som de startar i och även om det har gått otroligt bra för Nurmos i många år tidigare är resultaten ännu vassare just nu. Med 8,7 miljoner inkört till stallet leder han tränarligan överlägset. När det gäller Readly Express, som blev framröstad till Årets Häst nyligen, så lever han strandliv just nu på Utah Beach i Normandie tillsammans med sin skötare Inga Perk.
- Readly Express tränar på vid havet och körs varje dag. Det var inga problem för honom att gå i vattnet och det gick bra på en gång. Det var precis som att han hade tränat hela livet i vattnet och på en sandstrand, säger Timo Nurmos.
- Hästen tränar varje dag och man kan köra över en mil rakt fram på stranden. Han får springa och leka i vattnet och när tidvattnet går ner så försvinner havet femhundra meter ut. Det är jättefin fast sand för honom att springa på och inga stenar alls. Han verkar trivas med det och vi får se hur länge han stannar. Allt fokus ligger nu att ha hästen i full form till Elitloppet.

”Har ändrat på träningen – krafter kvar på en 1.11-tid”
En annan av Timo Nurmos stjärnor är Zenit Brick som har tagit storslam i Gulddivisionen i vinter. På de fem senaste starterna i högsta klassen har det blivit fyra segrar och en andraplats. Hästen har sprungit in 1,1 miljoner kronor sedan den 16 december och imponerat stort. Zenit Brick blev även segerrikaste hästen på V75 i fjol. Senast hade han en ny suverän uppvisning i Guldfinalen på Solvalla där han vann smått överlägset för Björn Goop.
- Zenit Brick (V75-1) vann på en 1.11-tid med huvan kvar och krafter kvar. Han återhämtade sig snabbt och hade bara 78 i puls några minuter efter loppet. Då kan man säga att hästen är i toppform, säger Timo Nurmos med ett skratt.
- Hästen har utvecklats mycket både mentalt och i kroppen. Jag har gjort lite ändringar i träningsupplägget och han har tagit till sig träningen bra och blivit starkare både fysiskt och psykiskt. Man vill hela tiden försöka att utveckla hästarna och ändra på lite småsaker. Det är inga stora grejer men det är roligt när de svarar bra på det man gör. Han har gjort kanonlopp varje gång i vinter.

”Den långa distansen är perfekt”
Zenit Brick blir storfavorit i lördagens Gulddivision över distansen 2640 meter. I sulkyn den här gången sitter Örjan Kihlström eftersom Björn Goop är upptagen med att köra lopp i Frankrike.
Blir det seger igen?
- Självklart är det en jättebra chans. Hästen har tränat normalt efter förra starten och känns lika fin som tidigare. Den långa distansen är helt perfekt, det är en klar fördel. Om det blir fin bana på lördag så blir det nog sommarskor. Men det är lite för tidigt att säga så här på måndagen. Inga ändringar i övrigt.
- Hästen kan öppna snabbare än han har visat hittills. Kuskarna har aldrig laddat riktigt med honom men till sommaren kanske det kan komma något läge att testa rejält från början. Efter det här loppet siktar vi mot Olympiatravet, säger Nurmos.

”Han var fin, riktigt fin i måndagsjobbet”
Det vimlar av bra chanser för finländaren och redan i V75-inledningen har han en ny toppchans med Globalsatisfaction som gjorde en strålande comeback senast med en andraplats.
- Globalsatisfaction (V75-1) hade inte startat på ett år men gjorde ett otroligt bra lopp. Han avslutade mycket bra och var inte långt efter Linus Boy i mål. Jag körde honom i jobbet i dag (måndag) och han var fin, riktigt fin. Det känns att hästen har gått mycket framåt med loppet i kroppen. Får han vara fräsch framöver kommer han att få en riktigt bra utveckling. Vi får se hur det blir med balansen beroende på hur banan blir. Barfota fram eller barfota runt om och tillsammans med Zenit Brick är det min bästa chans.

”Har varit en stor överraskning för mig”

Vad säger du om dina övriga V75-hästar?
- Hankypanky Frances (V75-2)
är väldigt fint i ordning och hon har varit en stor överraskning hos mig. Hästen har vunnit två V75-lopp och var trea senast. Hon hade vunnit då också om hon inte haft trafikproblem under vägen. Hon avslutade mycket bra och var nära att vinna ändå. Om banan är bra kan det bli barfota runt om. Läget är dåligt precis som senast men jag tycker att hon har chans ändå.
- Handsome Pelle (V75-5) vann direkt efter ett uppehåll senast och hade bara gått styrketräning i backen inför den starten. Han kommer att gå mycket framåt när han fick lopp i sig och har bättre läge den här gången. Hästen kan öppna ganska bra och måste räknas tidigt. Barfota runt om ifall banan är bra.

”Första med urryckare – behövde aldrig dra dem”
- Aventador S.F. (V75-5)
är en fin häst som har gått bra hela tiden och vunnit många lopp trots att han ofta har haft dåliga lägen. Senast vann han trots spår tolv och var stark och rejäl i avslutningen. Det var första gången han gick med urryckare men kusken behövde aldrig dra dem. Så den växeln sparar vi till den här starten. Tyvärr fick han tråkigt läge igen men han har chans om han bara kommer till. Jag har inte bestämt balansen på honom ännu. Båda mina hästar i loppet är ganska jämna.
- Jaques Noir (V75-6) har kommit tillbaka till formen nu med några lopp i kroppen och han var klart godkänd senast från ett svårt läge. Det är en stor fördel för honom om han kan gå med sommarskor så vi får hoppas på en fin bana. Tråkigt läge igen men helt borta är han inte om det klaffar, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhy..


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhyme gled till ledningen efter 600 meter. Men när Joakim Elfving kastade loss sitt fyraåriga sto i tredjespår ut på den sista bortre långsidan bet det bra.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram, men...vilken tjej! sa Joakim Elfving sedan Whelk rundat konkurrenterna genom slutkurvan och brisat undan till överlägsen seger.
29-årige Elfving ropade in Whelk som ettåring på Kriterieauktionen för 50 000 kronor och han har förvaltat pundet väl. Söndagens seger var hästens fjärde i nionde starten och ribban är högt lagd inför framtiden.
- Stochampionatet är helt klart målet. Hon visar bra takter hela tiden och utvecklas.

Thelin räknade in V75-dubbel
Många V75-spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet när storfavoriten Knifetown Winner galopperade i starten. Att han därefter gjorde en mycket stark insats och via femtespår i slutkurvan kom in som trea var en klen tröst.
- Det var jäkligt tråkigt! Jag hatar att bränna med straffar, sa Knifetown Winners tränare och kusk Nicklas Westerholm, som fick se pappa Robert Bergh vinna loppet med Hagentoy.
Den Kenneth Thelin-tränade skrällen kom loss från tredje par invändigt när en häst galopperade i andraspår på den sista bortre långsidan och sedan ställde han konkurrenterna schackmatt med en kraftfull slutrökare.
Kenneth Thelin, amatörtränare från Örnsköldsvik med fyra hästar i stallet, nöjde sig inte heller där. Redan i det efterföljande klass I-loppet var det dags för ett nytt segervrål när Ulf Ohlsson satte dit Global Teardrop i en tät slutstrid.
- Thelins hästar brukar gå bra och han har verkligen form på stallet för dagen, konstaterade kusken Ulf Ohlsson.

Två segrar även till Nurmos

Även Timo Nurmos bokförde sig för dubbla V75-triumfer, trots att storfavoriten S.G.Charpentier åkte på karriärens första förslust efter fyra raka segrar. Den här gången fick han nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Aventador S.F. som med Örjan Kihlström i sulkyn levererade en ursinnig spurt. Eftermiddagens andra fullträff för Solvallatränaren grejade Extra Fudge som väl understödd av Jorma Kontio höll undan från ledningen.
- Han är en jättefin travare som bara blir bättre och bättre för varje gång, berömde Kontio.

Stora pengar på sjuorna
I kallblodsloppet tog Stig Jarle Röstes Art Kjarvald (Ulf Eriksson) in 40 meters tillägg och kämpade ner favoritspelade Alfie över upploppet. Thorsten Tietz rundade av V75-omgången tillsammans med Mon Etolie.
Sju rätt på V75 delade ut 658 136 kronor, sex rätt gav 5 247 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla-tränaren har fortsatt knallform på stallet och hästarna vinner i drygt vart tredje lopp som de startar i. I lördags blev det en du..


Solvalla-tränaren har fortsatt knallform på stallet och hästarna vinner i drygt vart tredje lopp som de startar i. I lördags blev det en dubbelseger i V75 på Romme genom Ile Saint Louis och Globalsatisfaction. Dessutom var Zenit Brick mycket tapper som tvåa från dödens i den första uttagningen till Olympiatravet.
I och med dessa framgångar passerade Nurmos tio miljoner kronor i inkörda pengar i år och han toppar överlägset den allsvenska tränarligan med 10,3 miljoner kronor inkört.
- Det är mycket bra. Hästarna har varit friska och tagit åt sig träningen på rätt sätt. De är starka och vill springa, säger Nurmos när vi når honom under måndagskvällen.

”Fantastiskt bra – nytt topplopp”
Zenit Brick föll alltså med flaggan i topp som tvåa bakom On Track Piraten efter att ha gjort grovjobbet utvändigt om ledande Digital Ink. På lördag är det dags för guldfinalen och samtidigt den andra deltävlingen till Olympiatravet. Björn Goop är avstängd och istället sitter Örjan Kihlström upp bakom Zenit Brick som lottades till innerspår bakom startbilen.
- Zenit Brick (V75-3) var fantastiskt bra och gjorde ett nytt topplopp. Det är inte lätt att vinna från dödens i gulddivisionen och nu har han gått utvändigt två gånger i rad och blivit tvåa och bara slagen av en som smugit med. Jag tycker att de här är ett par av hans bästa lopp som hästen har gjort i karriären, säger Timo Nurmos.
- Hästen har utvecklats väldigt mycket, framförallt mentalt, och jag kommer inte ihåg när han gjorde ett dåligt lopp senast. Nu är det innerspår precis som han hade för tre starter sedan och då gick det bra. Han kom ut och vann. Men man vet aldrig var man hamnar nu. Hästen kan öppna snabbare än han har visat men kuskarna har inte laddat med honom. Jag tror att jag kommer att lätta honom i balansen den här gången och köra barfota bak om banan är fin. Det var länge sedan och det känns som att det är dags. Vanlig vagn och inga övriga ändringar. Självklart har han bra chans om han kommer till.

”Väldigt fin form – läget perfekt”

Du har även med Sir Ratzeputz från spår två i guldfinalen. Kommentar?
- Sir Ratzeputz (V75-3)
var otroligt bra som tvåa i Mantorp och var jättefin i ett jobb i dag (måndag). Erik peppade upp hästen senast som blev lite för vass och han ville heller inte ta upp honom. Normalt sett pullar aldrig Sir Ratzeputz för han är en ganska snäll häst att köra. Han är i väldigt fin form och läget med spår två är perfekt och han visade senast att han kan öppna bra. Barfota runt om och jänkarvagn som senast.
Om du jämför och beskriver dina två guldhästar, vad säger du då?
- Det är två olika typer av hästar. Sir Ratzeputz är mer en speedig häst medan Zenit Brick är mer stark och kan gå länge i hårt tempo. Han är stenhård och klarar tuffa upplägg. Det kan bli positioner som avgör vem av dem som är först i mål.

”Hade vunnit med tidigare lucka – okörd i mål”
Timo Nurmos har ytterligare sex hästar till start i lördagens V75-finaler på Solvalla. En omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 54 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Nurmos lämnar värdefull information vad gäller balans- och utrustningsändringar. Han berättar även vem av hästarna som pullade i mål med gott om krafter kvar vid V75-segern senast.
- Faye Bros (V75-1) satt fast för länge senast och hade hon fått luckan tidigare hade hon vunnit. Hon var helt okörd i mål. Hästen har kommit i form nu med ett par lopp i kroppen men det var väldigt synd på läget här. Spår åtta över 1600 meter är mycket svårt. Barfota runt om och jänkarvagn.
- Ile Saint Louis (V75-2) har gjort karriärens två bästa lopp senast och näst senast. Hon var värd att få vinna V75 i lördags efter att ha varit riktigt bra efter ett tufft lopp gången innan i Halmstad. Hästen har utvecklats mycket och blivit starkare. Det var mycket bra gjort att vinna från dödens senast. Nu är läget perfekt med innerspår för hon är snabb ut och bäst i ledningen. Barfota runt om igen och vanlig vagn och jag måste vara optimist.

”Pullade i mål med propparna kvar”
- Linus Boy (V75-5)
fick ett tufft lopp i dödens senast och var ursäktad. Han hade varit förkyld innan dess och stått över lite och har säkert gått mycket framåt med det loppet i kroppen. Läget är bra och hästen är snabb ut. Det är ett tufft lopp men jag tror att han gör en bra insats. Skor runt om och vanlig vagn som tidigare.
- Globalsatisfaction (V75-5) vann lätt med krafter kvar i lördags och Ulf Ohlsson sa att hästen pullade i mål med propparna kvar. Det har han nytta av nu när det bara är en vecka till finalen. Hästen var mycket bra vid V75-segern gången innan i Eskilstuna och hade krafter kvar då också trots att han gick utvändigt. Även i comebacken var han inte tom i mål men kom lite för sent där. Han är snart i högsta klassen och har kommit tillbaka bra efter det långa uppehållet. Anledningen till det var att han hade haft problem med en kota och även blivit opererad i halsen. Väldigt synd på läget med spår tolv i en final, alla vet att det svårt därifrån. Han gick med helstängt huvudlag och barfota runt om senast. Nu blir det återigen barfota runt om men han kommer inte att gå med helstängt från det här spåret. Det blir något annat huvudlag som jag vill fundera lite på. Vanlig vagn igen.

”Har fått ett önskespår – barfota och ryckhuva nu”
- Aventador S.F. (V75-6)
var tvåa i V75 senast på en 1.12-tid och gjorde det mycket bra. Hästen har gått bra hela tiden men är orutinerad och har inte gjort så många starter. Han har vunnit vartannat lopp och är under utveckling. Senast gick han barfota runt om och jänkarvagn för första gången och det blir samma igen. Även han har fått spår tolv i en final vilket drar ner möjligheterna.
- Erik Sting (V75-7) är mycket fint i ordning och vann med krafter kvar senast. Han har varit fin länge men haft lite otur och galopperat i starten och så. Nu har han fått ett mycket bra spår, ett önskespår, för han är mycket snabb ut om kusken vill ladda. Han gick med fast huva i Mantorp senast men nu tror jag att han kommer att gå med ryckhuva. Sedan blir det eventuellt barfota runt om ifall banan är fin och det är inte omöjligt att vi testar att värma i jänkarvagn så får vi se hur det blir till loppet. Han måste räknas med bra chans, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla-tränaren har fortsatt knallform på stallet och hästarna vinner i drygt vart tredje lopp som de startar i. I lördags blev det en du..


Solvalla-tränaren har fortsatt knallform på stallet och hästarna vinner i drygt vart tredje lopp som de startar i. I lördags blev det en dubbelseger i V75 på Romme genom Ile Saint Louis och Globalsatisfaction. Dessutom var Zenit Brick mycket tapper som tvåa från dödens i den första uttagningen till Olympiatravet.
I och med dessa framgångar passerade Nurmos tio miljoner kronor i inkörda pengar i år och han toppar överlägset den allsvenska tränarligan med 10,3 miljoner kronor inkört.
- Det är mycket bra. Hästarna har varit friska och tagit åt sig träningen på rätt sätt. De är starka och vill springa, säger Nurmos när vi når honom under måndagskvällen.

”Fantastiskt bra – nytt topplopp”
Zenit Brick föll alltså med flaggan i topp som tvåa bakom On Track Piraten efter att ha gjort grovjobbet utvändigt om ledande Digital Ink. På lördag är det dags för guldfinalen och samtidigt den andra deltävlingen till Olympiatravet. Björn Goop är avstängd och istället sitter Örjan Kihlström upp bakom Zenit Brick som lottades till innerspår bakom startbilen.
- Zenit Brick (V75-3) var fantastiskt bra och gjorde ett nytt topplopp. Det är inte lätt att vinna från dödens i gulddivisionen och nu har han gått utvändigt två gånger i rad och blivit tvåa och bara slagen av en som smugit med. Jag tycker att de här är ett par av hans bästa lopp som hästen har gjort i karriären, säger Timo Nurmos.
- Hästen har utvecklats väldigt mycket, framförallt mentalt, och jag kommer inte ihåg när han gjorde ett dåligt lopp senast. Nu är det innerspår precis som han hade för tre starter sedan och då gick det bra. Han kom ut och vann. Men man vet aldrig var man hamnar nu. Hästen kan öppna snabbare än han har visat men kuskarna har inte laddat med honom. Jag tror att jag kommer att lätta honom i balansen den här gången och köra barfota bak om banan är fin. Det var länge sedan och det känns som att det är dags. Vanlig vagn och inga övriga ändringar. Självklart har han bra chans om han kommer till.

”Väldigt fin form – läget perfekt”

Du har även med Sir Ratzeputz från spår två i guldfinalen. Kommentar?
- Sir Ratzeputz (V75-3)
var otroligt bra som tvåa i Mantorp och var jättefin i ett jobb i dag (måndag). Erik peppade upp hästen senast som blev lite för vass och han ville heller inte ta upp honom. Normalt sett pullar aldrig Sir Ratzeputz för han är en ganska snäll häst att köra. Han är i väldigt fin form och läget med spår två är perfekt och han visade senast att han kan öppna bra. Barfota runt om och jänkarvagn som senast.
Om du jämför och beskriver dina två guldhästar, vad säger du då?
- Det är två olika typer av hästar. Sir Ratzeputz är mer en speedig häst medan Zenit Brick är mer stark och kan gå länge i hårt tempo. Han är stenhård och klarar tuffa upplägg. Det kan bli positioner som avgör vem av dem som är först i mål.

”Hade vunnit med tidigare lucka – okörd i mål”
Timo Nurmos har ytterligare sex hästar till start i lördagens V75-finaler på Solvalla. En omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 54 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Nurmos lämnar värdefull information vad gäller balans- och utrustningsändringar. Han berättar även vem av hästarna som pullade i mål med gott om krafter kvar vid V75-segern senast.
- Faye Bros (V75-1) satt fast för länge senast och hade hon fått luckan tidigare hade hon vunnit. Hon var helt okörd i mål. Hästen har kommit i form nu med ett par lopp i kroppen men det var väldigt synd på läget här. Spår åtta över 1600 meter är mycket svårt. Barfota runt om och jänkarvagn.
- Ile Saint Louis (V75-2) har gjort karriärens två bästa lopp senast och näst senast. Hon var värd att få vinna V75 i lördags efter att ha varit riktigt bra efter ett tufft lopp gången innan i Halmstad. Hästen har utvecklats mycket och blivit starkare. Det var mycket bra gjort att vinna från dödens senast. Nu är läget perfekt med innerspår för hon är snabb ut och bäst i ledningen. Barfota runt om igen och vanlig vagn och jag måste vara optimist.

”Pullade i mål med propparna kvar”
- Linus Boy (V75-5)
fick ett tufft lopp i dödens senast och var ursäktad. Han hade varit förkyld innan dess och stått över lite och har säkert gått mycket framåt med det loppet i kroppen. Läget är bra och hästen är snabb ut. Det är ett tufft lopp men jag tror att han gör en bra insats. Skor runt om och vanlig vagn som tidigare.
- Globalsatisfaction (V75-5) vann lätt med krafter kvar i lördags och Ulf Ohlsson sa att hästen pullade i mål med propparna kvar. Det har han nytta av nu när det bara är sex dagar till finalen. Hästen var mycket bra vid V75-segern gången innan i Eskilstuna och hade krafter kvar då också trots att han gick utvändigt. Även i comebacken var han inte tom i mål men kom lite för sent där. Han är snart i högsta klassen och har kommit tillbaka bra efter det långa uppehållet. Anledningen till det var att han hade haft problem med en kota och även blivit opererad i halsen. Väldigt synd på läget med spår tolv i en final, alla vet att det svårt därifrån. Han gick med helstängt huvudlag och barfota runt om senast. Nu blir det återigen barfota runt om men han kommer inte att gå med helstängt från det här spåret. Det blir något annat huvudlag som jag vill fundera lite på. Vanlig vagn igen.

”Har fått ett önskespår – barfota och ryckhuva nu”
- Aventador S.F. (V75-6)
var tvåa i V75 senast på en 1.12-tid och gjorde det mycket bra. Hästen har gått bra hela tiden men är orutinerad och har inte gjort så många starter. Han har vunnit vartannat lopp och är under utveckling. Senast gick han barfota runt om och jänkarvagn för första gången och det blir samma igen. Även han har fått spår tolv i en final vilket drar ner möjligheterna.
- Erik Sting (V75-7) är mycket fint i ordning och vann med krafter kvar senast. Han har varit fin länge men haft lite otur och galopperat i starten och så. Nu har han fått ett mycket bra spår, ett önskespår, för han är mycket snabb ut om kusken vill ladda. Han gick med fast huva i Mantorp senast men nu tror jag att han kommer att gå med ryckhuva. Sedan blir det eventuellt barfota runt om ifall banan är fin och det är inte omöjligt att vi testar att värma i jänkarvagn så får vi se hur det blir till loppet. Han måste räknas med bra chans, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-17 2017-12-17 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/8 C 0 20.0g 18
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-1 Björn Goop 2140/11 B 1 16.8 15
2017-11-21 2017-11-21 Gävle-2 Jorma Kontio 2140/1 D 1 17.5 13
2018-10-24 2018-10-24 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/11 B 0 g 40
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-3 Björn Goop 2140/2 A 0 17.7g 17
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-11 Björn Goop 2640/7 C 0 124
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-6 Jorma Kontio 2140/11 C 0 g 68
2018-07-23 2018-07-23 Rättvik-8 Jorma Kontio 2140/9 A 1 12.9 51
2018-07-12 2018-07-12 Örebro-8 Jorma Kontio 2100/10 D 0 21.3g 240
2018-07-08 2018-07-08 Jarlsberg-6 Christoffer Eriksson 1609/6 B str
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-5 Jorma Kontio 2140/11 C 0 20.3 157
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-10 Johnny Takter 2140/12 B 0 g 189
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-9 Johnny Takter 1640/7 D 2 12.6 54
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-8 Mika Forss 2140/12 C 1 15.8 79
2018-02-07 2018-02-07 Solvalla-2 Jorma Kontio 2140/4 C 1 15.8 45
2018-01-24 2018-01-24 Solvalla-6 Jorma Kontio 1640/8 C 4 16.8 24
2018-01-16 2018-01-16 Solvalla-2 Jorma Kontio 2140/2 C 2 16.5 14
2022-12-19 2022-12-19 Eskilstuna-1 Jorma Kontio 2140/12 D 2 17.3 220
2022-12-04 2022-12-04 Mantorp-9 Björn Goop 2140/12 D 4 16.1 163
2022-10-31 2022-10-31 Rättvik-3 Magnus A Djuse 2660/6 D 0 17.5g 296
2022-10-21 2022-10-21 Romme-5 Örjan Kihlström 2140/10 D 0 18.5g 339
2023-10-11 2023-10-11 Solvalla-7 Claes Sjöström 2640/4 D 6 14.5 827
2023-09-25 2023-09-25 Eskilstuna-7 Sven-Åke Eriksson 1640/5 D 6 13.0 282



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se