Attraktiv travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Attraktiv travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Attraktiv har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Attraktiv har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Attraktiv


– I och med att Svensk Travsport nu är och fungerar som ett aktiebolag så är det viktigt att ha en stark ledning där vd och vice vd k..


– I och med att Svensk Travsport nu är och fungerar som ett aktiebolag så är det viktigt att ha en stark ledning där vd och vice vd kompletterar varandra. Vi är väldigt nöjda med det arbete som Ulf Hörnberg gjort under det senaste året och därför också glada att han vill stanna kvar som vice vd, säger Marjaana Alaviukhola, ordförande i Svensk Travsports styrelse i ett pressmeddelande.
Maria Croon kommer senast från ett uppdrag som vd för mediebolaget Lokaltidningen Mitt i Stockholm och utöver det har hon haft ett flertal ledande befattningar inom media och kommunikation med fokus på försäljning och digital utveckling. Hon har också ett stort hästsportintresse och är uppvuxen på Gotland där familjen födde upp travhästar.
– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision ”att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla” förpliktigar, säger Maria Croon.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Travlegendaren har snart avverkat sin femte säsong som tränare och kusk i USA. På lördag körs årets sista riktigt stora lopp p&a..


Travlegendaren har snart avverkat sin femte säsong som tränare och kusk i USA. På lördag körs årets sista riktigt stora lopp på The Meadowlands, TVG-finalen, där Svanstedt startar sin stjärna Six Pack. Därefter väntar en vinter med enbart träning av stallets 62 hästar. Merparten av ettåringarna är på Palema Trotting i Vero Beach i Florida, och de äldre hästarna på Legend Farm i Wrightstown i New Jersey.
När vi når Åke Svanstedt under tisdagen befinner han sig redan i Florida. Det är snart bara dagar kvar av en hektisk tävlingssäsong och den senaste månaderna har även ägnats en hel del åt att köpa in nya ettåringar till stallet på de stora auktionerna i Lexington och i Harrisburg.
- Det är fint väder i Florida och 28 grader i skuggan. Det är härligt att vara här nu men till helgen reser jag upp till New Jersey igen för att köra på Meadowlands. Sedan kommer jag tillbaka och meningen är att jag och Sarah ska turas om att vara där uppe och i Florida under vintern och träna hästarna. Det är för att barnen (Erik 7 år och Jonas 5 år) ska kunna fortsätta att gå kvar i skolan i New Jersey, säger Svanstedt.

Firade på inomhusbad

Du fyllde 60 år i söndags. Hur firade du det?
- Vi var med barnen på ett stort sportcenter med inomhusbad och skidbackar som ligger uppemot Pocono Mountains. En gigantiskt stor anläggning som är byggd långt ut i skogen med massor av pooler och säkert 15 olika vattenrutschkanor i olika dimensioner. Det var 30 grader inomhus och ungarna badade från tio på morgonen till fem på kvällen. Till och med jag trivdes när det var så varmt, ha, ha.
- Vi var där i tre dagar och det var hur fint som helst med ett jättestort hotell och många fina restauranger. Eftersom det ligger uppe i bergen så var det säkert ett par decimeter snö och det fanns många skidbackar att välja på. Det var jättekul, säger Svanstedt.

Six Pack möter äldre eliten på lördag
Treåringsstjärnan Six Pack har tillsammans med stoet Plunge Blue Chip bidragit till de största framgångarna för stallet under året. Six Pack har vunnit flera storloppssegrar och tog nyligen sin sjätte raka seger när han vann Matron Stakes på Dover Downs. Han har sprungit in över en miljon dollar i år som treåring och även vunnit stora lopp som Kentucky Futurity och Yonkers Trot. Han har även slagit dubbla världsrekord, det senaste i finalen av Kentucky Futurity på tiden 1.07,9/1609a. Totalt har Six Pack vunnit elva lopp i år som treåring och på lördag gör han sista starten för säsongen när han möter äldre eliten i TVG-finalen på Meadowlands. Han får bland annat möta Jimmy Takters stjärntreåring Tactical Landing och världsmästaren Cruzado dela Noche.
- Han är inbjuden att starta där och vi har tagit beslut om att vi ska vara med. Det är tufft att möta den äldre eliten för en treåring men vi ska prova. Det är klart att han har chans men även om han springer samma tider som de äldre hästarna så är de äldre tuffare och hårdare. Det är mycket pengar att köra om och 200 000 dollar i förstapris, säger Svanstedt.

”Var tyvärr dålig i de två viktigaste loppen”
Trots flera stora segrar för Six Pack så blev det ingen lycka i Hambletonian. Hur vill du kommentera Six Packs säsong som treåring?
- Han var tyvärr dålig i de två viktigaste loppen. I Hambot blev allt fel, dels körde jag dåligt men hästen kändes heller inte som bäst och det var därför jag blev tveksam i körningen. Även i starten efter på Vernons Downs var han inte sig lik. Han kändes inte så stark eller pigg i just de två starterna men i övrigt har han varit bra i alla de andra loppen.
- Tyvärr så blev han sjuk och hostade till Breeders Crown och kunde inte vara med där men så vann han ju Matron Stakes förra veckan. Eftersom hästen känns så fräsch och fin så startar vi en gång till nu på lördag.

”En jättelång resa - alldeles för hårt”

Hur ser framtiden ut för Six Pack? Många har pratat om att man vill se hästen i Elitloppet nästa år. Hur går tankegångarna om de planerna?
- Elitloppet är inte att tänka på eftersom det inte finns något direktflyg längre. Bender har sponsrat det i ett par år men det har varit så dåligt intresse så jag tror inte att det blir fler gånger. Det blir alldeles för hårt och en jättelång resa att åka till Sverige utan direktflyg. Man har hört historier om hästar som blir stående på flygplatsen i Frankfurt i flera dagar och sedan fortsätta med bil upp till Stockholm. Det sliter på hästarna och de blir trötta efter en så lång resa. Det är flera hästar från USA som har provat tidigare och inte gått någonting.

Kombinerar tävling och avel – även tillgänglig i Sverige”

Men kommer Six Pack att fortsätta att tävla i USA eller blir han avelshingst?
- Han kommer att tävla och samtidigt vara tillgänglig som avelshingst eftersom han är så attraktiv. I USA har de en regel att man måste tävla även som fyraåring för att avkommorna ska få starta på Meadowlands. De började med den regeln för några år sedan och han måste alltså tävla som fyraåring för att avkommorna ska vara startberättigade där och alla vill ju se sina hästar tävla på Meadowlands. Där körs ju bland annat Hambletonian, menar Svanstedt.
- Inget är spikat ännu men han kommer att göra några starter nästa år och det finns otroligt mycket pengar att tävla om i USA för hästar i den högsta klassen. Det är många lopp som det är 200- och 300 000 dollar i förstapris i och VM-loppet är det 500 000 dollar i förstapris i. Så hästen har gott om lopp och varför ska man då ge sig ut på en lång resa över Atlanten när det finns så mycket penningstinna lopp hemma.
- Efter loppet på lördag ska han åka till Southwind Farm för att tappas på sperma och de har redan tagit prover på hästen. Han kommer även att vara tillgänglig i aveln i Sverige nästa år genom fryst sperma.

”Tvååringarna har varit sämre i år”

Vad kan du berätta i övrigt om den gångna säsongen för stallet i USA?
- Det har gått bra förutom tvååringarna som har varit sämre i år av någon anledning. Vi har kört in mindre pengar än tidigare år men tappet ligger på tvååringarna. Treåringarna och de äldre hästarna har tjänat lika mycket som tidigare. Jag tyckte att vi hade fina tvååringar i april, maj men sedan föll de ifrån en efter en av olika anledningar. Det var många som blev slitna tidigt.
- Förra vintern var den första när vi hade kvar alla hästarna uppe i New Jersey men nu återgår vi till det gamla konceptet och tränar ettåringarna nere i Florida över vintern istället. Så får de åka upp i slutet av april ett par månader innan säsongen börjar och så hoppas vi att det blir bättre igen.

Har fått många nya hästägare”

Hur ser det annars ut i stallet med antalet hästar, hästägare och nya ettåringar som är inköpta på auktionerna i höst?
- Vi har 62 hästar i träning och 34 av dem är ettåringar. Vi sålde av många av de vi hade på Mixedauktionen och så var det några som gick till avel och några som flyttade till Sverige. Men så fungerar ju systemet här borta och det är annorlunda på det sättet att hästar byts ut inför varje säsong.
- Man måste fylla på med nya ettåringar hela tiden och sedan tävla med två- och treåringar. Jag är inte så pigg på att tävla med äldre hästar i vardagstravet för där är det inte så stora förtjänstmöjligheter. Men har man däremot en häst som duger i högsta klassen, som Sebastian K. och Resolve, då är det väldigt mycket pengar att tävla om.
- Vi har även fått in många nya hästägare, både amerikanska ägare men även nya från både Sverige, Danmark och Norge. Jag tror att vi har fått tio, tolv nya hästägare bara i år och det är kul såklart, säger Åke Svanstedt som på lördag kör sin sista tävlingsdag på ett bra tag framöver.
- Det blir sista helgen och sedan blir det ett långt uppehåll fram till i slutet av april då hästarna börjar att kvala och säsongen drar igång i maj igen. Själva tävlingssäsongen är intensiv sedan med tävlingar nästan varje dag under sommaren och hösten fram till november.
Kommer du hem till Sverige något i vinter?
- Ja, vi reser till Sverige den 15 december och är där under två veckor och firar jul och nyår. Först en vecka i Sundsvall och sedan en vecka på Bjertorp hos mamma och pappa och Anders och Rickard.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fuxen Lionel är ”den fula ankungen som har utvecklats till en fantastiskt fin svan”. Så beskriver Göran Antonsen sin ögonsten s..


Fuxen Lionel är ”den fula ankungen som har utvecklats till en fantastiskt fin svan”. Så beskriver Göran Antonsen sin ögonsten som har sprungit in 15,8 miljoner kronor och vunnit 23 lopp på 70 starter.
Den åttaårige hingsten har varit bland de tre främsta i 40 av loppen. 
- Det är helt galet. Han har snittat på nästan 230 000 kronor per start och vunnit oavsett om han har tävlat i Sverige, Norge eller Frankrike. Han har de viktigaste egenskaperna, styrkan, vinnarskallen och lungkapaciteten. Hästen har vunnit Prix de Paris över 4000 meter och försök till Elitloppet över 1609 meter. Det är inte många hästar som är så komplett som han är, säger ägaren och kusken Göran Antonsen med ett skratt.
Och tillägger:
- Han är den norskfödda häst som har tjänat mest pengar genom tiderna. Han har passerat kallblodsfenonemet Bork Rigel som hade det tidigare rekordet.

”Hoppas han får mycket tjejer”
Lionel vann Olympiatravet i fjol tillsammans med Göran Antonsen och var dessutom trea i Prix d’Amerique. Nästa år blir han tillgänglig som avelshingst och ska kombinera betäckningar med tävlingar. Han var nyligen på avelsvärderingen och fick ett högt skattat avelsvärde med 74 poäng.
- Han ska börja tappas på sperma till våren och är tillgänglig i aveln nästa år. Jag är ganska säker på att det inte är många andra som har en så bra exteriör och så fina prestationer som han har. Hade han varit efter en superpappa och haft en bättre modersstam hade han fått ännu högre poäng. Han är den fula ankungen som har utvecklats till en fantastiskt fin svan, säger Göran Antonsen.
- Jag hoppas att stoägarna tänker samma och att han får mycket tjejer. Han borde vara attraktiv i aveln.

”Daniel är en jävla bra man”
Göran Antonsen är tränare på Momarken och bor två mil från den svenska gränsen. Han har 31 hästar i träning och Lionel inledde sin karriär hos honom innan han flyttades till Fabrice Souloy i Frankrike där han bland annat vann Prix de Paris och besegrade Bold Eagle.
Men efter att Souloy ertappats för doping agerade ägaren omedelbart.
- Daniel Redén har haft Lionel i träning sedan Kobolt-skandalen med Souloy. Jag minns att jag var på väg hem efter lunchtravet en torsdag och när jag kom hem till gården var det massor av folk här. När jag fick klart för mig vad som hade hänt ringde jag direkt till Örjan Kihlström som hade kört hästen i Frankrike. Jag frågade Örjan att vad fan gör vi nu.
- Då tyckte han att jag skulle fråga Daniel Redén om inte han kunde ta in hästen i träning. Men samtidigt visste vi inte om Daniel tog in andra kunder eftersom han var privattränare. Jag ringde till honom och berättade att vi hade träffats tidigare då jag var sommarpraktikant hos Stefan Melander när jag gick på ungdomsskolan och då jobbade Daniel samtidigt där. 
- Då kom han på att vi hade träffats och tog emot Lionel. Det är jag evigt tacksam för. Daniel är en jäkla bra tränare och en fantastisk person. En jävla bra man, helt enkelt, säger Göran.
Hur ofta har du kontakt med Redén om Lionel?
- Vi pratar nästan varannan dag, antingen på telefon eller via snapchat. Han är en väldigt bra samarbetspartner och väldigt bra på att ge information. Helt suverän rätt och slätt. Han har ett väl fungerande team och skötaren Per Pergenius skickar information. Så jag har fullständig koll.

”Såg ut som att han skulle på cirkus”
För en månad sedan blev Lionel tvåa och var knappt slagen i VM-loppet på Yonkers i USA. Andraplatsen var värd 2,1 miljoner kronor och hästen var väldigt tapper efter en resa utvändigt om ledaren.
Men det var också nära att det aldrig ens blev någon start för Lionel.
- Det strulade mycket på själva tävlingsdagen. Lionel ramlade omkull innan och veterinären ville stryka hästen. Det var totalt tre olika veterinärer inblandade och menade på att han var både framhalt och bakhalt. Det var helt vilt. Men hästen klarade sig oskadd och det var tur att det gick så bra som det gjorde med tanke på förutsättningarna. Med tanke på att det inte var den bästa uppladdningen var prestationen femstjärnig, säger Antonsen.
- Han stod för en våldsam prestation och det var synd att han förlorade loppet med så liten marginal. Men Lionel blir man aldrig besviken på. Vi körde barfota på den banan och det var inte helt enkelt. 
- Lionel, som är en fux, kom ut där utan skor och ingen käk. Dessutom hade han en två meter lång kusk bakom sig så det såg ut som att han skulle på cirkus, ha, ha. Allt runtomkring VM-loppet mycket, mycket fint och en härlig upplevelse. Det var väldigt roligt utanför travet också.

Matchas mot Prix d’Amerique
Göran Antonsen berättar vidare att Lionel matchas mot Prix d’Amerique sista helgen i januari. Det gör även hans stallkamrat Propulsion meddelade Daniel Redén under tisdagen. 
- Det blir annorlunda rutiner för båda hästarna gentemot tidigare år. De kommer att vara kvar hemma och träna på Daniels gård och bara åka ner till Frankrike när loppen går och sedan åka hem igen. Det blir alltså ingen filial på Grosbois den här gången, säger Göran.
- Båda hästarna lär komma med i Prix d’Amerique eftersom de har tjänat så mycket pengar och vi får se om det blir aktuellt för Lionel att starta i något av B-loppen innan. 

”Vill köra ekonomiskt – ingen given spik”
Men på lördag väntar V75 och start i Gulddivisionen på Bjerke travbana i Oslo. Lionel har spår tio bakom startbilen över distansen 2100 meter. Det låter inte på Antonsen som att det kommer att bli något offensivt upplägg.
- Tiondespåret gör att det blir lite chansartat och jag vill heller inte köra för tufft med honom. Det kommer större uppgifter framöver och det går inte att köra fram i dödens varje gång. Därför vill jag köra så ekonomiskt som det går och jag hoppas att det blir hårt tempo så att jag slipper att avancera för tidigt.
- Annars är det väldigt positiva träningsrapporter på hästen och formen ska vara fin. Det kan ju bli för långt fram om man kör ekonomiskt från spår tio och i mina ögon är han ingen given spik den här gången. Men trots läget så tycker jag oavsett att han ska ses med segerchans. Det blir inga ändringar utan han går som senast, barfota runt om, säger Göran Antonsen.

Michael Carlsson. Kanal 75


Från och med nästa år börjar den nya spellagen gälla. Det betyder att ATG inte längre har monopol på spel på hä..


Från och med nästa år börjar den nya spellagen gälla. Det betyder att ATG inte längre har monopol på spel på hästar. Och samtidigt kan börja erbjuda spel på andra sporter och produkter – vilket de också väljer att göra. Från och med onsdagen 1 augusti går det att ansöka om licens för spel och i ATG:s licensansökan finns förutom spel på hästar även vadhållning i andra sporter och kommersiellt onlinespel med.
- Vi vet att våra två miljoner kunder står för 70 procent av omsättningen på onlinekasinon och då ser vi det som rimligt att vi också erbjuder andra spel, men på ett schysst sätt. ATG förpliktar och vi förväntas leverera bra produkter med stort spelansvar, förklarar Hasse Skarplöth och fortsätter:
- Vi har en tendens att tro att våra kunder är 100 procent lojala med spel på svensk hästsport men så är det inte. Och då är det viktigt att ATG kan erbjuda mer för att kunna konkurrera på den nya licensmarknaden.

”Oavsett så går pengarna tillbaka till våra ägare”
Satsningen är också ett sätt att säkra den framtida finansieringen av trav- och galoppsporten där ATG står för närmare 90 procent av intäkterna.
- Det här är det bästa för ATG vad gäller vår framtida lönsamhet och möjlighet att generera intäkter till våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp. Vi vet att våra kunder lägger 24–25 kronor av sin spelhundring hos ATG och vår ambition är att det ska öka. Oavsett vart pengarna dras in ifrån, fotboll eller hästar, så går pengarna tillbaka till våra ägare, säger Hasse Skarplöth.
Att andra bolag som arrangerar spel på hästar ska vara med och bidra till finansieringen av hästnäringen beslutades det aldrig om. Istället har en ny utredning tillsatts gällande detta som beräknas vara klara sista oktober 2020.

Ansvarsfullt spelutbud
För ATG är det viktigt att spelen som de erbjuder inte klassificeras som en högriskprodukt, enligt riskklassificeringsverktyget Gamgard som har skalan 0-100.
- Vi ska inte saluföra spel med över 60 poäng, som är gränsen för hög risk. ”Auto-spin” och ”stopp-knappar” kommer vi inte erbjuda alls för att minska risken i våra nätkasinon. Vår ambition är att kunderna ska ha roligt, vara med oss länge och anpassa sitt spelande efter sin egen plånbok, berättar Hasse Skarplöth som också betonar att spel på hästar fortsatt kommer vara prioriterat.
- Jag ser inte att ATG kommer omsätta mindre på hästar än de andra spelformerna i framtiden. Vi kommer att fortsätta utveckla hästspelsprodukter som är attraktiva för våra kunder.

Gina Söderlund, Kanal 75


I år blir det ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté. Förutom att prispengarna ökat succesivt de senaste åren in..


I år blir det ännu mer attraktivt att starta sin häst i monté. Förutom att prispengarna ökat succesivt de senaste åren instiftas nu en serie för de hästägare som startar sina hästar i monté. I serien, som fått namnet Yesbox-montén, står 50 000 kronor i resecheckar på spel.
Montésporten har förändrats och utvecklats otroligt mycket sedan starten (totospel) 2004. Det har gjorts flera satsningar från Svensk Travsport och Sveriges travbanor med såväl ökningar av antal lopp och höjningar av prispengar som utbildning och fortbildning för de aktiva inom sporten. Nu kommer ytterligare en satsning som denna gång gäller hästägare som startar sina hästar i monté.

Montésatsning och Vinnarcirkeln
Satsningen är en hästägarserie som sponsras av Yesbox, som ofta sponsrar ungdomar i travsporten och även montésporten, och har fått namnet Yesbox-montén. Serien sträcker sig från april till oktober och kommer att följa vårt publikevent Vinnarcirkeln.
I den ingår ett antal på förhand utvalda lopp, oftast det montélopp som rids i samband med V75 på lördagarna, och ägarna till de deltagande hästarna samlar poäng. Den hästägare som tar hem serien får en resecheck på 50 000 kronor. Första loppet rids på Romme söndag 1 april.

Morot med monté
– Vi ser att fler startande montéhästar behövs för att sporten ska kunna fortsätta sin utveckling. Tränaren beslutar givetvis var hästen ska starta, men vi hoppas att serien kan bli en morot för hästägaren att peppa tränaren att välja monté vid några av årets starter. Hästägaren är väldigt viktig för travsporten över lag och de kan vara med och påverka en hel del. Nu har de chansen att kamma hem ett pris som är utöver prispengarna, som nog allt som oftast återinvesteras i hästen. Detta blir ett pris som verkligen går direkt till ägaren/ägarna, säger Stina Swartling.

Regler för Yesbox-montén
Serien pågår april till oktober 2018 och följer Vinnarcirkelns turné, företrädelsevis i samband med V75-lördagarna. Poängberäkning ( skala 30-12-8-6-4-3-2 till de sju främst placerade hästarna) kommer ske efter varje lopp och det är varje unikt ägarskap som får poäng. Står en person som företrädare för flera ägarskap är det alltså endast det specifika ägarskapet för hästen i loppet som får poäng. Aktuell poängställning i serien kommer att publiceras på travsport.se. Vinnande ägarskap får en resecheck värd 50 000 kronor.

Svensk Travsport


Abba, Zlatan och Björn Borg.Blågula kändisar i Frankrike.Ordet borg är svenska för de där husen med höga murar på tr&a..


Abba, Zlatan och Björn Borg.
Blågula kändisar i Frankrike.
Ordet borg är svenska för de där husen med höga murar på träningscentrat Grosbois i Paris utkanter. Att de franska travdomarna ropade på Björn Borg i högtalarsystemet på Grosbois för någon vecka sedan ter sig därför aningen märkligt.
- ”Björn Borg” ropade de mellan loppen. Fem gånger dessutom! Många var på mig om det där,  säger Björn Borg… förlåt Goop och garvar.
Sedan två år hyr Björn Goop en av de attraktiva borgarna med 30 boxar och lägenheter i träningsmeckat Grosbois i Paris. Under vårt besök på fredagen tittar solen fram och vädret är något man med lite god vilja kan kalla vår.
- Vilken befrielse liksom. Det har ju regnat i sträck varje dag i stort sett två månader så det har varit jobbigt för alla som håller på med hästar här nere. Men nu är det bara skönt, nu kan det inte bli någonting annat än en toppenhelg, säger Björn Goop under vårt besök i borg nummer 14 på Grosbois på fredagen.

"Har ett entourage"
Goops anställde Per-Olov ”Poppo” Jansson står med en tvååring inne på borggården och visar hästen för en stor grupp malteser som äger travaren köpt på auktion förra året. Björn står mitt i besökargruppen och berättar på engelska hur maltesernas häst artar sig. Frågor kommer också om loppet på söndag. Kan det bli seger, kan man spela?
Det är Prix d'Amerique-vecka och intresset för Björn Goops person är än en gång på topp.
- Jag har ett entourage så att säga med mina föräldrar och en del andra i närheten av mig hela helgen men jag har inga problem med att koppla av. Jag är nog ganska så bra på att göra det jag måste och fokusera. Men det är klart, en hel del kul måste också hinnas med en sådan här helg, säger Björn Goop, med 21 tvååringar i Frankrike och någonstans runt 25 starthästar.

Elitloppet vs Prix d'Amerique
Elitloppet har han vunnit tre gånger. I Prix d'Amerique-sammanhang är andraplatsen med Timoko 2016 än så länge det bästa resultatet.
En skämtare ur Daniel Redéns vänkrets smyger in bakom Björn Goop under fotograferingen iförd Propulsion-halsduk och jagas bort av Björn. Skratten haglar.
- Det är inte förrän på söndag det blir riktigt på allvar och det är klart att vi skämtar så här, säger Björn och tummar på sin halsduk med Prix d'Amerique-emblem.
När Sveriges nye travstjärna Readly Express ska jaga en plats i Prix d’Amerique blir det med Björn Goop i sulkyn. Jorma Kontio har fått kliva av som kusk.
- Det är flera saker som gjort att jag fick chansen att köra den här hästen. Dels har jag ett samarbete med Timo Nurmos om att hjälpa till med hästen och han står hos oss på gården i Normandie. Hästens ägare (Rolf Andersson) har häst hos mig också och jag har tagit hand om en hel del och fixat både det ena och det andra, så det är inga konstigheter egentligen, kommenterar Björn den uppmärksammade kuskbytet.
- Sedan var det ju kul att få köra en sådan fin häst och samarbeta med en väldigt duktig tränare också,

Tuff bana att köra på
Goop har etablerat sig som en av toppkuskarna i travets Paris. Blir det många bredsidor i loppet, hur är körkulturen ute på banan?
- Det är en tuff bana att köra på, helt klart. De franska kuskarna är tuffa men så är det överallt att ger du respekt så får du respekt också. Så jag har inga problem alls med det där. Vi försöker vinna i stället för att fundera.
Vilket lopp väger tyngst – Elitloppet eller Prix d’Amerique…
- Loppen är lika stora skulle jag vilja säga. Jag är ju svensk och Elitloppet är väldigt stort för oss svenskar. Att jag är här nere en stor del av vintern betyder inte heller att jag satsar här nere för att stanna här för gott. Jag har det väldigt bra hemma, men jag söker hela tiden nya utmaningar och det känns bra att fördela verksamheten så här i två länder. När vintermeetinget är över satsar jag hundra hemma igen.
Ännu en besökargrupp kommer förbi Björn i borgen på Vincennes. Spekulationerna är många. Kommer just den här aktören att vinna det ovanligt öppna slaget på söndag?

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-25 2015-12-25 Eskilstuna-4 2140/7 0 20.2 168
2015-12-17 2015-12-17 Bollnäs-5 2140/6 3 17.1 141
2015-10-03 2015-10-03 Gävle-2 2140/2 0 16.7 772
2016-10-03 2016-10-03 Gävle-8 Stefan Erlandsson 1640/10 C 8 16.3 174
2016-08-27 2016-08-27 Rättvik-1 Johan Brandel 2140/1 C 8 18.5 84
2016-08-09 2016-08-09 Romme-11 Johan Brandel 1640/9 D 2 14.6 245
2016-07-23 2016-07-23 Romme-8 Johan Brandel 2140/6 C 8 18.1 75
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-6 Billy Svedlund 2140/5 D 3 15.5 352
2016-05-24 2016-05-24 Romme-10 Johan Brandel 2160/12 A 0 18.1 220
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-12 Johan Brandel 2160/7 D 0 g 1253
2016-04-16 2016-04-16 Romme-3 Johan Brandel 2160/4 C 0 17.2 548
2016-04-01 2016-04-01 Örebro-8 Johan Brandel 2140/1 D 7 17.5 283
2016-03-17 2016-03-17 Gävle-5 Johan Brandel 2160/5 D 2 17.3 669
2016-03-04 2016-03-04 Solvalla-9 Johan Brandel 2140/10 D str
2016-01-17 2016-01-17 Örebro-2 Johan Brandel 2160/4 C 0 20.8 631ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se