Arch Lane travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Arch Lane travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Arch Lane har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Arch Lane har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Arch Lane


Global Adventure flög lågt och bjöd på årets hittills häftigaste upplopp på V75® när han fångade in hela o..


Global Adventure flög lågt och bjöd på årets hittills häftigaste upplopp på V75® när han fångade in hela omgångens största favorit Milligan’s School på mållinjen i gulddivisionen.
Erik Adielsson valde att ta det lugnt från start från sitt besvärliga utgångsläge med spår 7 bakom startbilen och hamnade långt ner i kön som sista ekipage. Samtidigt kördes Milligan’s School offensivt och storfavoriten fick en lägga en hel del krut för att nå ledningen 1800 meter kvar.
Över upploppet såg det länge ut som att det skulle bli en säker favoritseger då plötsligt Svante Båth-tränade Global Adventure fick de övriga hästarna att nästan se stillastående ut.
- Det var ett jobbigt utgångsläge och jag fick chansa lite och då hade han mycket torrt krut kvar. Jag har kört 35 000 lopp så man har åkt fortare nån gång…, sa Erik Adielsson.
- Det här är en otroligt behaglig häst, man kan köra honom i ledningen, man kan köra honom bakifrån, man kan göra vad som helst med honom, han bara anpassar sig. Otroligt allround, en mysig häst som gör mitt jobb som kusk väldigt, väldigt, enkelt.
Erik Adielsson uppmärksammades och prisades även som vinnare av Schyssta ligan, ett initiativ av Travronden och som stöttas av Menhammar Stuteri där avsikten är att lyfta fram kuskar som tar väl hand om hästarna och sköter sig exemplariskt i loppen. Erik Adielsson är alltså etta på Schyssta listan och utan en drivningsbot sedan april 2018. Fram till årsskiftet hade han kört 3271 lopp utan drivningsförseelse.
- Jag är jätteglad över priset. Tacksam, glad och stolt, sa stjärnkusken.
Förutom Erik Adielsson prisade även Anna Erixon (monté) och Ludwig Wickman (ungdom). Duon har aldrig fått en drivningsförseelse.

Bejublad hemmaseger
V75-2 var ett kallblodlopp och det blev en bejublad hemmaseger för Bäcklös Faron som Oskar Kylin Blom placerade i ledningen efter 500 meter. Från spets blev det sedan mycket bekvämt för favoriten.
- Det är en helt fantastisk häst, jag tror inte att folk förstår hur bra den här hästen är. Jag vet hur bra han är, men jag kommer inte kunna visa det förrän om något år för han har en annan säsong också, en avelssäsong som kommer att göra att ha inte riktigt kan tävla på sommaren. Men den dagen han är stark i kroppen, om två-tre år, när han fått hårdheten som krävs, då kommer folk att få se vilken häftig häst det här är, sa Oskar Kylin Blom, som blev champion på hemmabanan 2021 både som kusk och tränare.

Fick utdelning på formen
I V75-1 fick Arch Lane revansch på den snöpliga förlusten på V75 på nyårsdagen då han blev slagen i sista steget av Tale Of Jacks som liftat med i rygg på ledaren. Daniel Väjersten hittade andra utvändigt och efter attack 500 kvar avgjorde Arch Lane i imponerande stil över upploppet.
Solvallas Jennifer Persson tränar vinnaren.
En annan som fick utdelning på sin fina form var Geromimo Am som satt fast med massor sparat i V75-finalerna på Solvalla på annandag jul. Från tredje par utvändigt i V75-5 gav Rikard N Skoglund sexåringen anfallsorder dryga 350 meter från mål och han avgjorde enkelt över upploppet. Robert Bergh tränar vinnaren.
Från tredje utvändigt avgjorde även Crashed Eggs i V75-4 och det Roger Walmann-tränade stoet såg fortsatt mycket formstark ut i händerna på Torbjörn Jansson. Dryga 550 meter från mål gav Torbjörn Jansson anfallsordern och andrahandsfavoriten avgjorde enkelt.

Dramatik över upploppet
V75-6 var ett kraftprov över dryga tre kilometer och loppet bjöd på en häftig upploppsduell där ledaren Hefner Am såg slagen ut in på upploppet när Bitcoind’ Arc kom upp på utsidan och kopplande greppet. Men 50 kvar kontrade Hefner Am och såg ut att vara på väg mot segern då han slog på en galopp i sista stegen… och segern därmed till Bitcoind’ Arc som svarade för en imponerande comeback i händerna på Jorma Kontio. Timo Nurmos tränar vinnaren som gjorde första starten på sju månader.
I V75-7 serverade Claes Sjöström favoriten Eddy West ett drömlopp med draghjälp till upploppet och då avgjorde den kvickfotade sexåringen på speed hur enkelt som helst.
Sju rätt på V75 gav 3 385 kronor, sex rätt 66 kronor. Det blev jackpot på fem rätt och prognosen för sjurättspotten på Färjestad nästa lördag är 49 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Bollnäs var värd för årets första V75-dag och vad passade väl bättre då än att hemmatränaren Mikael Cedergre..


Bollnäs var värd för årets första V75-dag och vad passade väl bättre då än att hemmatränaren Mikael Cedergren gjorde bästa möjliga reklam för sin rörelse. Tale of Jacks tävlade flitigt i V75 förra året och gjorde flera bra prestationer utan att få vinna. Men nu började det nya året på bästa sätt med en fullträff direkt. Tale of Jacks öppnade snabbt från spår fyra bakom bilen i den avslutande avdelningen och tog ledningen. Men när Ulf Ohlsson ställde på med Arch Lane ut på den första långsidan släppte Linus Lönn täten. Inledningen blev 1.11,6 och sedan fick storfavoriten dämpa tempot i ledningen till 1.15,2 första varvet. Runt sista kurvan satt Ulf Ohlsson och bevakade konkurrenterna och det såg länge mörkt ut för Tale of Jacks att få någon lucka. Men så plötsligt uppenbarade den sig 50 meter kvar, och då accelererade hästen i ett huj och hann fram till seger precis på mållinjen.
– Jag kände in på upploppet att han hade rubbet kvar men jag trodde aldrig att han skulle kunna accelerera så på den korta biten. Det var sjukt häftigt och Mikael Cedergren ger mig många fina chanser och det är jag tacksam över. Det här var otroligt kul, det var det verkligen, sa lärlingen Linus Lönn som därmed tog sin första seger i V75.

Dark Roadster i en rasande avslutning
Även Ida Riesterer tog sin första seger i V75 när hon styrde in Dark Roadster i den femte avdelningen. Detta efter en rasande avslutning där han kom dundrande via fjärdespår runt slutkurvan. Dark Roadster sprang dubbelt så fort som övriga hästar och ledande Zlatan Knick var slagen mitt på upploppet. Samtidigt fick Fortune Mearas luckan från andra par utvändigt och närmade sig hastigt. Det blev stenhårt i mål men huvudet först hade Dark Roadster, som tränas av den framgångsrika amatören Emma-Sara Sjöberg.
– Jag är mållös, det här är fantastiskt. Vi skulle prova två starter på V75 för att se om han räcker till och så var han tvåa från dödens senast och nu vann han från spår tio, sa Emma-Sara Sjöberg

Sensation när Hanna och Noras Princess vann
Duktiga Hanna Forslin fortsätter att skörda framgångar och nu styrde hon in jätteskrällen Noras Princess i den sjätte avdelningen. Stoet var spelad till blott en procent när hon kom ut från tredje par invändigt i slutsvängen och attackerade in på upploppet. Ledande Staro Nessie gav sig enkelt och tilläggshästarna räckte inte fram eller hade inte sina bästa dagar. Noras Princess, som tränas av Eva-Jeanette Liljeberg, vann enkelt och tog nu sin andra seger i karriärens 41:a start.

Grisle Odin G.L. seg – men först precis på mållinjen
Omgångens största favorit på V75, Grisle Odin G.L., infriade favoritskapet men det satt verkligen hårt åt. Hästen var seg under hela loppet och såg inte ut som en vinnare någon gång förrän på mållinjen. Ulf Ohlsson körde fram utvändigt om ledande Faks Nils varvet kvar, och det tog sin tid innan Grisle Odin G.L. tog sig fram. I slutsvängen såg han helt slagen ut samtidigt som Faks Nils drog på i täten. Ulf Ohlsson ryckte ner det norska huvudlaget trehundra meter kvar, utan att det hände något nämnvärt. Men över upploppet närmade sig Grisle Odin G.L. mer och mer och fick lite mer fart när utvändige Don Viking kom farande. Det var precis i sista steget som storfavoriten segade sig förbi och satte huvudet först. Snacka om att veta vart mållinjen ligger, vilket 19 segrar på 29 starter vittnar om i hästens karriär. Hästen delägs bland annat av skidstjärnan Frida Karlsson.
– Han var seg men är ju sådär, mer stark än speedig. Hästen har allt och framförallt en bra inställning, sa Jimmy Jonsson, försteman hos Öystein Tjomsland som tränar Grisle Odin G.L.

Dubbelseger för Ohlsson och Tjomsland
Det blev Ulf Ohlsson och Öystein Tjomsland som även tog hem det andra kallblodsloppet. Ulf serverade Sjö Stjerna en fin resa i ryggar och över upploppet avgjorde hon knappt men säkert mot Rönningsgutten.

Astrum lysande i fjärde raka
Den finska gästen Astrum var verkligen något extra och såg lysande ut när han vann V75-inledningen. Mika Forss prickade starten perfekt från springspåret och Astrum tog direkt hand om ledningen. Han fick sedan tidigt No Doubt på utsidan och Ulf Ohlsson (som ersatte en matförgiftad Emilia Leo i sulkyn), såg till att hålla tempot uppe. Men det spelade ingen roll för den finska hästen stod i en klass för sig. Över upploppet fick Lyckans Cash chansen från rygg på ledaren men Astrum stack bara ifrån till till en lätt seger. Det var fjärde raka fullträffen för hästen som tränas av den färska proffstränaren Antti Veteläinen.
– Det är min första V75-seger i Sverige som tränare. Det är stort för mig. Hästen är jättebra. Jag har jobbat i Sverige i fem år och vet vad som krävs för att vinna i V75, sa Antti Veteläinen.

Jano Di Quattro krossade allt
Robert Bergh var mycket optimistisk på förhand med Jano Di Quattro som bjöd på en styrkeuppvisning. Hästen har en väldigt säregen stil när han springer, men styrka och inställning finns i övermått. Efter en stenhård inledning, där Mr Birkenstock och Pocket Boy körde tufft och länge om ledningen, inleddes de första 500 metrarna efter 1.10,8. Det var förstås mumma för Jano Di Quattro som sladdade sist i kön. Men så fort tempot sänktes och det gick långsamt, vilade inte Robert Bergh på hanen utan sände fram sin häst utvändigt om ledande Global Classified 1300 meter kvar. Jano Di Quattro pressade på slutrundan, tog ett felsteg/hjälpsteg trehundra kvar och tappade någon längd, men över upploppet var det aldrig något snack. Global Classified hade någon längds försprång men när Jano Di Quattro kom farande den sista biten fanns det inget svar. Robert Berghs häst vann till slut enkelt med ett par längder.
Sju rätt på V75 gav 83 767 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under den här säsongen har Jennifer Perssons hästar travat in över 1,9 miljoner kronor. Stallet har en segerprocent på 19 och hon har ..


Under den här säsongen har Jennifer Perssons hästar travat in över 1,9 miljoner kronor. Stallet har en segerprocent på 19 och hon har firat fina framgångar med årgångstoppen Titan Yoda.
- Jag gör den här satsningen tillsammans med min sambo, och vi gör det här för att det ska gynna vår verksamhet på alla vis. Det är underbara möjligheter i Taxinge, och planen är att flytta i början av nästa år. Jag är mycket förväntansfull, och ser många möjligheter, och utvecklingspotential. Vi kommer ha ett stall med 20 boxar, säger Jennifer Persson.
Jennifer Persson tränar 15 hästar och hon är aktuell på V75 med Arch Lane nu på lördag på Rommetravet.

Matteus Lillieborg, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.


Treårige Swan Hill inledde karriären hos Marcus Melander på andra sidan Atlanten men sedan september är det hans farbror, Solvallaträ..


Treårige Swan Hill inledde karriären hos Marcus Melander på andra sidan Atlanten men sedan september är det hans farbror, Solvallatränaren Stefan Melander, som ansvarar för hästens träning. Och bevisligen trivs hingsten hos honom. I Sverigedebuten för tre veckor sedan blev det enkel seger från ledningen och det blev det den här gången också. Körande Mats E Djuse fick dra ner rejält på tempot och när han lättade en aning på tömmarna den sista biten gick Swan Hill undan till seger med tre längders marginal.
- En trevlig och fin häst. Han var lite laddad bakom bilen men för övrigt var det inga konstigheter. Det var en mysig åktur, sa Mats E Djuse.
Loppets förstapris uppgick till 40 000 kronor och med blott 114 000 kronor på kontot lär det bli fler promenadsegrar för Swan Hill.

Lätt från dubbla tillägg
Axevallas David Persson hade hittat en lämplig uppgift till sin V75-kändis Georgia Am. Visserligen startade hon med 40 meters tillägg men i det sju hästar stora fältet fick hon ett bra lopp av Emilia Leo och sista halvvarvet klev hon fram och avgjorde till säker seger.
- Det är lätt att gilla den här hästen. Det var väl en straffspark på förhand men de ska ju sättas de också. Nu höll de tempot uppe själva där framme så det var inte mer att göra än att köra där bakom och hon kändes jättefin hela vägen. Hon är verkligen rejäl, sa Emilia Leo.

Jepson dubblade med Goop-hästar
Carl Johan Jepson hade en lyckad dag på jobbet och satte dit två vinnare åt Björn Goop inom GS75. Den första kom med Digital Eye som tackade sin kusk för en fin resa genom att spurta förbi motståndet över upploppet och den andra tog Gliding Eagle, som tog andra raka segern efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren.
- Det började gå väldigt sakta och det kändes som att det var rätt att köra fram, men det nog hade gått ändå. Det känns att det är en häst med potential i, sa Jepson.

5 448 kronor för sju rätt
Övriga avdelningar inom GS75 vanns av Emma-Sara Sjöbergs Red Hot Roadster (Andreas Peterson), Tilda Wahlberg-tränade skrällen Red Jamie (Joseph Taavela Ruocco) innan Jennifer Perssons Arch Lane (Ulf Ohlsson) rundade av omgången. Den rätta raden betalade 5 448 kronor och för sex rätt fick man 44 kronor. Femrättspotten frös inne och går vidare till GS75 på Åby om två veckor.

Ola Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Tetrick Wania har verkligen att brås på. Brodern Walner var en unghäststjärna i USA och är numera en av världens hetaste avelshi..


Tetrick Wania har verkligen att brås på. Brodern Walner var en unghäststjärna i USA och är numera en av världens hetaste avelshingstar. Nu ser Tetrick Wania inte ut att vansläktas och tog hem prestigefyllda Svampen på ett mycket imponerande sätt. Bellissimo Face tog enkelt hand om ledningen i en lite rörig start samtidigt som Tetrick Wania hamnade som fyra i andraspår. 800 meter före mål valde Riina Rekilä att avancera i tredjespår och då gick det undan. Tetrick Wania hamnade utvändigt ledaren i sista sväng och över upploppet försvann han ifrån sina konkurrenter.
- Jag skickade honom till USA för auktion. Jag vet inte om det var något som hände på vägen för vi fick bara bud på 80.000 euro och jag ropade tillbaka honom och köpte en flygbiljett tillbaka. Hästen kom hit i mars och är inte tränad så länge, sade Riina Rikelä som äger, tränar, kör och har även fött upp Tetrick Wania.
Segern var värd 510 000 kronor och Tetrick Wania segrade på 1.14,0/1640 meter autostart.

Äntligen Bandido Gar
Susanne Richter ser ut att ha fått ordning på hyperkapable Bandido Gar igen. Kim Eriksson tog en lugn start och ekipaget hamnade sist. Arch Lane drog på i ledningen och det var långt fram varvet kvar då Bandido Gar fick börja sitt avancemang i tredjespår. I sista sväng var det en bit fram, men Bandido Gar slog aldrig av på takten och hade huvudet först på mållinjen.
- Jag är jättestolt över att ha en sådan häst i stallet. Nu är det Breeders Crown som gäller, sade Susanne Richter.
Anders Svanstedt bjöd på en riktig delikatess bakom Cash And Carry. Från tredjepar utvändigt satte han allt på ett kort dryga varvet före mål och ”kuppade” till sig ledningen varvet före mål. Sedan var det spel mot ett mål och Cash And Carry visade att hon har överkapacitet för klassen.
- När hon är som i kväll är hon som en dröm. Hon gick ju ner i klass i dag. Hon har stångats mot de bästa i årgången i sommar och vi höjde kanske ribban lite högt, sade Anders Svanstedt.

Ännu mer favoriter
Nicklas Westerholm hade satt Testa di Cavolo i toppskick efter ett par månaders uppehåll. Testa di Cavolo avslutade rejält och vann komfortabelt före en tapper Center Teemer.
- Han är enbart stark och det är bara att låta honom tåga på, sade Bergsåkerstränaren.
Eric Martinssons Dats So Cool tog tredje segern i rad i V64-inledningen tillsammans med Carl Johan Jepson. Varvet före mål fick Dats So Cool kliva fram utvändigt ledande Chablis Ribb. Malkin smög med i rygg och attackerade 500 meter före mål och då passade Carl Johan Jepson på att gå ner på innerspår och spara krafter som kom väl till pass in på upploppet då Dats So Cool klev ifrån till en lätt seger.
V64-raden blev inte speciellt svårfunnen. Storfavoriten i den avslutande avdelningen Es Trenc hade inga problem att hålla ledningen för Olav Mikkelborg och gick undan lätt på ett tilltalande vis.
Sex rätt betalar 808 kronor, fem rätt 28 kronor och för fyra rätt betalas 7 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I fem&ar..


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I femåringsloppet Berth Johanssons Memorial fick vi se fantastiska hästarsom gjorde upp i en härlig slutstrid på Umåkers upplopp. Favoriten Don Fanucci Zet susade planenligt till ledningen och fick bestämma till lugna 1.14,1 första varvet. Magnus A Djuse skickade redan på den första långsidan fram Brother Bill utvändigt och han fick sedermera andra par utvändigt när Robert Bergh sände fram Hail Mary utvändigt om ledaren efter ett drygt varv. Sedan kom det att handla om en rivig envig till slut mellan ettan och tvåan från Svenskt Travderby förra året. Hail Mary gick i närkamp och utmanade Don Fanucci Zet över upploppet och det gick rasande fort till slut. Samtidigt kom Brother Bill stormande mitt i banan och såg ut att kunna ha lite chans när han rullade över i galopp kort före mål. Det blev stenhårt över linjen men nosen först hade Don Fanucci Zet som vann på tiden 1.12,7/2140a. Förstapriset var 200 000 kronor för hästen som är favorit till segern i Elitloppet i nuläget.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han kändes fin och det gick väldigt fort till slut. Daniel sa att han hade trimmat på bra och det här loppet ska föra hästen framåt. När man sedan lättar på träningen till Elitloppet så ska han bli ännu lite vassare, sa Örjan Kihlström som inte blev förvånad när Robert Bergh kom fram utvändigt med Hail Mary.
– Jag förstod ju att han skulle vara bra. Han fick ett lopp förra veckan och skulle gå med lättare balans. Att gå i dödens eller ledningen spelar ingen roll när det går så sakta för springa fort det kan dom.

”Inte många hästar som klarar så stenhård träning”
Vid sidan av banan stod Daniel Redén och tittade på reprisen av den stenhårda upploppsfighten flera gånger efter att Don Fanucci Zet vunnit.
– Man lever ju sig in i det men egentligen spelar det ingen roll om han är etta eller tvåa. Det är fantastiska djur och jag hade varit lika stolt tvåa, sa Daniel Redén som har gett Don Fanucci Zet tung ”Propulsion-träning” de senaste veckorna.
– Det är inte många hästar hos mig som klarar av så stenhård träning och med det här loppet så ska formen flyttas fram rejält. Det är en stenhård pålle. Jag hade även boots på honom idag för att safa lite och det blev en rafflande men läcker travsport.

Bergh: ”Det var en enorm prestation”
Robert Bergh var mycket nöjd med Hail Marys andraplats och har nu att fundera om han vill vara med i Elitloppet.
– Det var ju en enorm prestation och han var väl nästan mer förbättrad mellan lopp två och tre än han var mellan de första loppen. Jag satte på honom ett boots efter att han galopperade i värmningen för säkerhetsskull och det var nog det som var i vägen 30 meter kvar.
– Det är alltid lite inspirerande att när den andra är storfavorit till att vinna Elitloppet och jag måste tänka på det och ge det lite tid att sammanfatta det här. Det är inte lika viktigt för mig som för andra, sa Robert Bergh som själv blev avstängd för drivningen bakom Hail Mary vilket omfattar elitloppshelgen då han inte får köra. Så frågan är hur det blir med Elitloppet för Hail Mary nu när Bergh missar att få köra den helgen.

Missle Hill höll undan precis
Sollvalla-tränaren lade även beslag på dagens andra storlopp, Guldbjörken, tillika Gulddivisionen. Det var storfavoriten Missle Hill som infriade favoritskapet, om än med ett nödrop. Han behöll ledningen från innerspåret även om bland andra Diamanten öppnade snabbt långt ut i banan in mot den första kurvan. Första 500 metrarna travades efter 1.09 och sedan fick Missle Hill bestämma tempot till 1.12 på varvet innan det blev full körning ut på den sista bortre långsidan. Erik Adielsson satt i fjärde par utvändigt med Antonio Trot och hade lite otur under slutvarvet och när han väl lyckats tråckla sig loss var det en bit fram till Missle Hill. Men Antonio Trot flög fram över upploppet och höll sånär på att nå Missle Hill men mållinjen räddade Daniel Redén och Örjan Kihlstöms häst. Segertiden för Missle Hill blev 1.12,1/2140a och samma tid noterade Antonio Trot. Men tränare Redén menade efter loppet att toppformen inte sitter där ännu och lät inte helt övertygad om att det blir Elitloppet.
– Banan är ganska så kladdig så det var bra gjort av lilla ”Misslan”. Han är bäst på parkettgolv, sa Daniel Redén.
– Som det såg ut i sista sväng så är han inte i toppform ännu. Det är fortfarande det där lite sega intrycket men det gör inget om den kommer i sommar för säsongen är lång.
– Stallet har två hästar med i Elitloppet och jag vet att många vill se bra hästar i Elitloppet men säsongen är lång och Missle är en ruggigt bra häst. Men om toppformen inte är där så ska han inte vara med. Det är mycket om och men just nu och Anders (Malmrot) ska vilja ha med honom också, fortsatte Redén.

Adielsson orsakade en omstart – vann ändå
Erik Adielsson orsakade en omstart med favoriten Digital Dominance i V75-1 genom att vara för tidigt över startlinjen. Det blev ytterligare en omstart orsakad av stallkamraten Made Of Stars innan man kom iväg, men Adiesson skickade även då iväg Digital Dominance snabbt och tog ledningen kort efter start. Men inledningen blev tuff och första halvvarvet travades efter 1.13. Digital Dominance fick tidigt Made Of Stars på utsidan och de båda stallkamraterna låste därmed loppet. Den sistnämnde var tidigt slagen men Digital Dominance däremot tågade undan till en lätt seger i övertygande stil. Tvåa blev bra spurtande Deal Done Zet och trea blev Arch Lane ifrån rygg på ledaren.

Enkelt för Arquana As
Favoriten Navona och Robert Bergh tog ledningen i V75-2 men var ofokuserad enligt Bergh och galopperade i utgången av första kurvan. Ifrån sina 20 meters tillägg letade sig Örjan Kihlström snabbt ut i andraspår med Arquana As och inledde som första häst i andraspår. Men när Pappajonnys Ils kom farande efter ett varv körde Örjan till ledningen med Arquana As. Sedan var det lugna gatan för andrahandsfavoriten som tränas av Timo Nurmos. Stoet stegade undan enkelt till slut och vann utan att förta sig på tiden 1.13,2/2160.

Våldsam körning – ny tränarseger för Westholm
I den fjärde avdelningen blev det en våldsam körning om ledningen där ledande Cab Frontline utmanades rejält av Loveyouecus där båda duellerade iväg och man öppnade varvet på 1.10,7. Det var alltså en snabbare inledning än Missle Hill i Gulddivisionen och då var det här loppet ett försök i klass två. Tätduon fick förstås betala för det till slut och den som profiterade bäst på den hårda körningen var Cuenca, körd av Mika Forss. Den Jörgen Westolm-tränade hästen avväpnade enkelt Hanna Olofssons Kaelan F. Boko över upploppet. Det blev däremot galopp för Jörgen Westholm-favoriten Global Attetion men alltså ändå en seger för Westholm som fick sin andra tränarseger på V75.

Dunder slog till
I V75-5 blev även det en rivig inledning där Björn Goop bombade fram med favoriten Alcide Roc och tog över ledningen i första kurvan från initialt spetsande Mr Clayton J.F. Alcide Roc inledde med1.07,8 de första 500 metrarna innan han fick dämpa till 1.11,7 första varvet. Över den sista bortre långsidan kastade Robert Dunder loss sin egentränade Even’s Cool Boy från kön som det bet bra för och han tog sig snabbt fram utvändigt om ledande Alcide Roc. Den sistnämnde var slagen vid upploppets början och Even’s Cool Boy stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,5/1640a.

Jätteskräll i sista efter dramatisk avslutning
Det var fartfester i många lopp den här tävlingsdagen på Umåker och den avslutande avdelningen på V75 var ingen undantag. Det var flera startkatapulter som slogs om ledningen när startbilen släppte fältet men allra snabbast var Surf And Turf som blåste till täten för Ulf Ohlsson. Men det gick undan värre och via hiskeligt snabba 1.06,5 första 500 metrarna varvade hästen på 1.09,8. Det blev förstås mjölksyra i benen och utvändigt om ledaren satt favoriten Swagger. Den sistnämnde gjorde ett heroiskt lopp i dödens i det stenhårda tempot och tog över ledningen vid upploppets början. Han såg ut att gå mot en förkrossande seger när han plötsligt galopperade och vinsten gick upp i rök. Vann loppet gjorde istället fältets minst spelade häst, Rally Funny, som kom farande längst ut i banan för Ove A Lindqvist. Det sjuåriga stoet var spelad till 0,76 procent av insatsfördelningen.
– Det blev så overkligt och där vi stod i svängen tänkte jag att får hon en slant så är det kanon, sa en förvånad tränare Gunnar Bertilsson från Piteå.
Den smällkaramellen gjorde att värdet på sju rätt hoppade upp från 2908 kronor till 116 269 kronor. Sex rätt gav 194 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V75 kommande lördag som då avgörs i Gävle.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-13 2017-12-13 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/5 D 1 17.1 13
2018-12-15 2018-12-15 Åby-6 Björn Goop 2640/3 A 2 15.4 18
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-12 Björn Goop 2160/9 B 1 14.4 20
2018-06-28 2018-06-28 Örebro-2 Jorma Kontio 2100/8 C 0 g 21
2018-04-04 2018-04-04 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/2 B 1 16.0 14
2018-02-21 2018-02-21 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/7 D 1 14.6 21
2018-01-23 2018-01-23 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/5 B 1 17.3 12
2020-06-22 2020-06-22 Solänget-4 Mats E Djuse 2660/8 A 0 g 21
2020-06-11 2020-06-11 Dannero-3 Magnus A Djuse 2640/10 C 1 15.0 13
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-10 Emilia Leo 2140/8 C 0 g 53
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-11 Emilia Leo 2640/1 C 1 15.7 23
2020-01-01 2020-01-01 Bergsåker-9 Emilia Leo 2640/5 B 2 16.0 40
2021-12-18 2021-12-18 Romme-5 Ulf Ohlsson 2140/12 A 4 13.5 77
2021-12-07 2021-12-07 Gävle-1 Ulf Ohlsson 2140/7 A 1 16.1 15
2021-10-31 2021-10-31 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 1640/7 A 1 12.3 18
2021-10-14 2021-10-14 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2100/2 B 3 14.0 22
2021-10-01 2021-10-01 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/2 A 1 13.8 18
2021-09-12 2021-09-12 Hagmyren-7 Andreas Lövdal 2140/7 A 1 14.3 15
2021-08-25 2021-08-25 Solvalla-8 Andreas Lövdal 2640/9 B 2 15.3 27
2021-08-14 2021-08-14 Örebro-9 Andreas Lövdal 2180/13 A 1 13.7 27
2021-07-14 2021-07-14 Visby-10 Ulf Ohlsson 3140/7 B 0 15.8 54
2021-06-17 2021-06-17 Bergsåker-6 Andreas Lövdal 2140/7 B 1 12.7 16
2021-06-01 2021-06-01 Eskilstuna-9 Andreas Lövdal 2160/8 A 1 13.9 22
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-5 Daniel Wäjersten 2640/7 C 3 14.7 191
2021-04-26 2021-04-26 Visby-3 Stefan Persson 2140/14 A 3 14.8 76
2022-08-20 2022-08-20 Örebro-5 Daniel Wäjersten 2640/9 D 0 g 368
2022-08-11 2022-08-11 Örebro-4 Ulf Ohlsson 2100/3 C 3 13.9 33
2022-06-24 2022-06-24 Hagmyren-1 Jennifer Persson 2140/1 B 0 g 41
2022-03-15 2022-03-15 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2140/9 B 3 14.0 28
2022-02-26 2022-02-26 Axevalla-5 Ulf Ohlsson 2640/8 C 6 15.9 108
2022-02-05 2022-02-05 Solvalla-11 Daniel Wäjersten 2140/3 A 5 13.8 72
2022-01-15 2022-01-15 Gävle-5 Daniel Wäjersten 2140/8 A 1 14.7 62
2022-01-01 2022-01-01 Bollnäs-11 Ulf Ohlsson 2140/6 A 2 14.1 22ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se