Arapaho Ghostdance travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Arapaho Ghostdance travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Arapaho Ghostdance har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Arapaho Ghostdance har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Arapaho Ghostdance


Onsdagkvällens V86-tävlingar i expressfart saxades mellan Solvalla och Åby.Ingen spelare lyckades pricka åtta rätt och jackpotmiljone..


Onsdagkvällens V86-tävlingar i expressfart saxades mellan Solvalla och Åby.
Ingen spelare lyckades pricka åtta rätt och jackpotmiljoner rullar nu vidare till nästa onsdag.
Linda Sedström slog an tonen direkt på Åbytravet när hon lotsade sjuårige Final Dream till seger. En överraskning endast spelad på fyra procent.
Final Dream hade ett niondespår bakom bilen i sprinterloppet för den högsta klassen och alla bitarna föll på plats från tredjeparet invändigt.
Kvällens tyngsta favorit Giant Shadow föll tungt och orkade inte efter en resa i andraspår utan draghjälp i det uppskruvade tempot i loppet där Mr Creation hetsade upp sig i ledningen och galopperade på upploppet efter att ha dragit 1.08 första 500 och 1.10 på varvet.
Segertiden skrevs till 1.11,2 – en kapning av det gamla rekordet med en halv sekund.
- Tanken var att hålla rygg på ettan och att den sedan skulle släppa till Mr Creation och att den i sin tur skulle hålla ett bra tempo. Och det gjorde den ju sannerligen! Det är väldigt roligt att få vinna med den här hästen. Jag har kört mycket lopp med honom och vunnit mycket och han ligger mig varmt om hjärtat, säger Linda Sedström på hemvägen till gården i Askersund, fem mil söder om Örebro.
För ungefär ett år sedan inledde Linda Sedström en satsning på ett ganska stort stall tillsammans med sambon Magnus Jernemyr.
Jernemyr är handbollsspelaren som lirade i 20 år på elitnivå. Nu är det hästar för hela slanten.
- Jag tycker att det har börjat bra och att vi har fina hästar i stallet. Vi har roligt och jag tror att vi kommer att få ett bra år, säger Linda Sedström med tolv hästar att träna hemma i Askersund. 

Finska kvällens häst
Endast 42 000 system av de 841 000 inlämnade var kvar efter Final Dreams storskräll.
Och det skulle bli värre. För spelarna.
En överraskande vinnare blev det även i stoloppet V86-2 på Solvalla. Italienaren Alessandro Gocciadoros Visa As var stor favorit med Björn Goop i sulkyn men kroknade i ledningen.
Finskan Stoneisle Ocean var bara streckad på sex procent men betedde sig som en favoritspelad. Hannu Torvinen lämnade andraparet utvändigt 600 meter från mål och Stoneisle Ocean matade enkelt ner storfavoriten och klev ifrån. En stark insats av stoet som tränas av Isto Kuisma.
På Åby fortsatte det att skrälla i V86-3. Adrian Kolgjini vann där med nästan ospelade Terracotta Face, tränad av Lars I Nilsson. En skräll spelad till under en procent!

Dante höll i till seger
Adrian Kolgjini tog en seger som tränare på V86-spelet också. Han vågade dock inte ta ut något i förskott med Arapaho Ghostdance som enligt uppgift springer och spänner sig en del i loppen, Lillebror Dante serverade sexåringen ett lopp i andraparet utvändigt i V86-7 som avgjorde via en dryg sista sväng.
Flemming Jensen har en bra fyraåring i Emoji som avgjorde Xpresstayern över 2640 meter med att kämpa ner ledande Reddington.
På Solvalla signerade sig Örjan Kihlström för en dubbelseger. Valley Brodde (Daniel Reden) och Indy D (Roger Walmann) var båda favoriter men det var ändå ingen spelare som mäktade med åtta rätt.
Jackpotmiljoner rullar nu vidare till nästa onsdag då Solvalla delar V86 med Bergsåker. En ensam vinnare beräknas då kunna kamma hem 20 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.Det blev en kväll med många skrällar och l&aum..


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.
Det blev en kväll med många skrällar och läge för rekordutdelning.
664 299 system hade lämnats in men inget överlevde samtliga åtta lopp och spelbolaget ATG kalkylerar nu med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare med alla rätt på V86 nästa onsdag.
V86-6 på Solvalla var ett lopp för ston med dagens tyngsta favorit från bakspår i form av Timo Nurmos Lady Nadine. Jorma Kontio fick dock en trött häst i tömmarna redan 600 meter från mål och allt kan inte ha stått rätt till med favoriten.
Vinnaren sågs i ledningen loppet igenom. Mikael J Andersson tog enkelt hand om spets från innerspåret bakom bilen och höll ett tufft tempo runt om.
För femåriga Apple Rose var det fjärde starten sedan i juli efter ett drygt års frånvaro. Men Mikael J Andersson visste att han satt bakom en häst i form.
Örjan Kihlström blev närgången sista biten med Digital Track som hade fått smyga med. Apple Rose sträckte dock på sig och vann på nya rekordet 1.13,7 över 2140 meter.
- Hon är bra, speciellt i ledning. Det stod och vägde men hon brukar sträcka på sig och hon gjorde det bra igen. Det är sköj när det går vägen! sa Mikael J Andersson som inte kunde minnas när han vann lopp på Solvalla senast.
41-årige amatören Emil Sandblom med licens på Axevalla tränar skrällen och sjuprocentaren Apple Rose.

En råsop från Gävle
Veronica Lundström från Gävle stod bakom omgångens stora knall. Torbjörn Jansson placerade hennes femårige valack Tzatziki i tredje invändigt och hittade fritt spurtutrymme i gröten till slut.
Tzatziki var endast spelad på två procent på V86 och vann loppet där Klaus Kern anförde med nästan ospelade Give Me Ten som höll till i början av upploppet efter att ha hetsat upp sig framme  i ledningen och agerat hare i loppet över tre kilometer.
- Tzatziki är en liten fin häst som alltid gör bra lopp. Nu körde jag försiktigt efter uppehåll och det var tur att vi hittade ut eftersom han hade mycket krafter, sa Torbjörn Jansson.
Roger Walmanns Absurd var först i en lite enklare omgivning i V86-2 men vann å andra sidan säkert för Örjan Kihlström.
Den sista pusselbiten som krävdes för åtta rätt på Solvalla var Ebony Boko och Oskar J Andersson som vann avslutningen efter ledning från start till mål med Jörgen Westholms häst.

Ivana Boko tapper
På Jägersro skrällvann Marc Elias ett lopp för fyraåriga ston med stallets Ivana Boko som svarade för en av onsdagens bättre prestationer.
Ivana Boko var en sjuprocentare som fick dra tåget som första häst i tredjespår sista varvet med jättefavoriten Nanetta Hill (61 procent) i rygg.
Joakim Lövgren var förbi ett tag i början av upploppet men Ivana Boko kämpade sig tillbaka och var strålande bra på tiden 1.13,4 över 2140 meter auto. Nanetta Hill lika bra hon. 
Henriette Larsen är en kusktalang som jobbar som lärling i Peter Untersteiners stall.
I Hästägarekannan på Jägersro var hon inblandad i en 1.07-öppning med Secret Mission men ville ändå inte gå ner invändigt bakom ledande Kung Edward trots att tillfälle gavs.
Åttaårige Secret Mission klarade upplägget och sträckte på sig mellan hästar till slut och vann loppet.
Jonny Mårtensson tränar Secret Mission vars nästa start troligen blir i silverdivisionen om två veckor.

Kolgjini etta och tvåa
I loppet ”Generationsduellen” körde ett antal fäder i samma lopp som sina söner. Jägersrofamiljen Kolgjinis representerades av pappa Lutfi och sönerna Dante och Adrian.
Det blev en ren brödraduell där Adrian Kolgjini tog sig förbi i de sista stegen med stallets Arapaho Ghostdance. Tvåa Dante Kolgjini med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
En fin insats av Arapaho Ghostdance som fick tugga först i tredjespår sista varvet.
- Det blev en ren brödraduell men än så länge är jag vassare än Dante, retades Adrian Kolgjini. 
Jägersrotränaren Ola Karlsson tog en dubbel i V86-inledningen över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson körde andrahandsfavoriten Panamera och Johan Untersteiner Intertial, loppets etta och tvåa.
Ingen hittade alla vinnarna på V86. För sju rätt fick man 35 921 kronor och för sex rätt 1534 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Några puttar i golf inleder onsdagens travtävlingar på Jägersro. Kvällen tar sin början med att ett antal travfamiljer slå..


Några puttar i golf inleder onsdagens travtävlingar på Jägersro.
Kvällen tar sin början med att ett antal travfamiljer slår ett antal puttar på publikplats, innan tävlingskvällen tar vid. Familjen som får flest poäng i puttning-trav vinner.
”Generationsduellen är vårt sätt att visa upp bredden och de unika egenskaperna hos travsporten.  Här finns ingen åldersdiskriminering utan det är helt enkelt kunskapen som är avgörande”, skriver Jägersro i ett pressmeddelande.
Hur det är med golfkunskaperna bland kuskarna är inte känt. Men det kan bli så att utmaningens yngste, Dante Kolgjini, 20, kan avgå med seger i själva loppet.
I V86-3 kör Dante startsnabbe 3 Franklin Face som har bra chans att leda loppet från start till mål. En häst tränad av Lars I Nilsson.
– Vi tycker det är stort att intresset med vår fantastiska travsport går från generation till generation så det vill vi lyfta fram ytterligare. Syftet med Generationsduellen är att allmänheten ska förstå de unika fördelarna med travsporten. Vi vill helt enkelt nå ut till fler människor, säger Jägersros vd Kent Öhlander.

Startlistan till loppet Generationsduellen (V86-3)

Startlista
Generationsduellen
2 140 meter autostart

1. Arapaho Ghostdance - Adrian Kolgjini
2. Arthur Halbak - Conny Lindblad
3. Blackbird DK - Anders Zackrisson
4. Edgy Look - Joel Uhrberg
5. Franklin Face - Dante Kolgjini
6. Global Woodstock- Peter Untersteiner
7. Livi Joy - Johan Untersteiner
8. Mamba - Niklas Lindblad
9. Maple Hill's Eto'o - Jim Oscarsson
10. Neon Hagh - Tommy Zackrisson
12. Quick Vald - Thomas Uhrberg
13. Tadpole - Kevin Oscarsson
Förstapris: 70 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Upp till bevis kördes för 16:e året i rad i samband med Sprintermästaren och vädret har aldrig varit sämre. Men att regnet piskad..


Upp till bevis kördes för 16:e året i rad i samband med Sprintermästaren och vädret har aldrig varit sämre. Men att regnet piskade i ansiktet var inget som bekom Catarina Lundström när hon körde sin sambo Stefan Melanders Eicas till seger från ledningen.
- Vädret är asmysigt i dag. Är man surjämte klarar man det mesta, sa segerkusken, som inte hade kört lopp sedan hon vann loppet för två år sedan.
- Det var kul i dag och nu kanske det blir något mer lopp, vi får se, sa Lundström.
I Upp till bevis deltar i regel tränare som i vanliga fall inte kör lopp, men i år hade de kusklicensierade tv-profilerna Per Skoglund och Eskil Hellberg bjudits in till loppet. Av dem lyckades Per Skoglund bäst med en tredjeplats.
- Det var skitigt och blött men vilken jättefin häst! sa Skoglund om Robert Bergh-tränade Vincent Horse.
Tvåa i loppet blev Lars I Nilsson med Arapaho Ghostdance.

Tidigare vinnare av Upp till bevis:
2004: Kari Lähdekorpi
2005: Roger Walmann
2006: Mikael Fagerberg
2007: Hans Adielsson
2008: Mikael Fagerberg
2009: Hans Adielsson
2010: Svante Båth
2011: Håkan Olofsson
2012: Petri Salmela
2013: Petri Salmela
2014: Ulf Stenströmer
2015: Lars Friberg
2016: Petri Salmela
2017: Catarina Lundström
2018: Lennart Forsgren

Ola Johansson, Kanal 75


Med två utdelningar över fem miljoner kronor bara i oktober blev onsdagens V86-rad ännu mer svårfunnen för spelarkollektivet.Av 625 1..


Med två utdelningar över fem miljoner kronor bara i oktober blev onsdagens V86-rad ännu mer svårfunnen för spelarkollektivet.
Av 625 110 inlämnade system återstod endast två inför den avslutande avdelningen.
Inget hade streck för Timo Nurmos-tränade Ile Saint Louis som spurtade till vinst för Jorma Kontio och såg till att 5,6 miljoner kronor vandrar vidare till kommande onsdag.
Den största skrällen kom från en nybakad stortränare inom svensk travsport.
Adrian Kolgjini har flera storloppssegrar under bältet som kusk, men tränarkarriären är i sin linda sedan han nyligen fått överta 45 hästar från sin far Lutfi.
På onsdagen kom andra segern som proffs med Arapaho Ghostdance.
- Jag är inte speciellt förvånad måste jag säga. Hästen har visat smygform och jag hade lite feeling för att det skulle kunna gå över denna distans i ett ganska ihåligt lopp. Men jag måste säga att det är första gången jag upplever att han fightas på riktigt och det gör att jag är jäkligt nöjd och stolt över honom idag, förklarade Adrian Kolgjini om hästen som var spelad till två procent på V86.

”Riktigt på gång”
Kevin Oscarsson har ännu inte tagit ut någon proffslicens, även om hans status som elitlärling ger samma förutsättningar när det kommer till att köra lopp.
Efter några år på vift har han återvänt till pappa Jims träningsrörelse och dominerade varje meter bakom stallskriket Andthedanceisover.
- Hästen har känts riktigt bra i de tre senaste starterna så det var ingen skräll för oss. Han är naturligt startsnabb och nu hade vi läge att göra ett ordentligt försök mot ledningen, sade Kevin vars häst var spelad på nio procent, men blev betydligt mer påpassad på vinnarspelet.
Och ska man tro segerkusken vankas fler vinnare från stallet framöver.
- Det känns som att vi är riktigt på gång. Hästarna börjar hitta riktig form och allt börjar sätta sig på nya gården.

Mer oväntat för Ohlsson
Ulf Ohlsson levererade nästa smäll när han valde samma taktik bakom Svante Båth-tränade Mister Selfie i ett treåringslopp.
- Lite överraskad är jag. Hästen har gått bra i enklare gäng och det såg tuffare ut idag. Men eftersom han har fungerat bäst i ledningen hittills så ville jag prova lite framåt ändå, sade Ohlsson.
Kvällens femte singelprocentare på V86-spelet signerades den inte alltför vanliga kombinationen Per Lennartsson/Robert Bergh. Logo Light var bara tuffast trots att han fick trava slutvarvet i tredjespår utan draghjälp.
En betydligt vilsammare resa bjöds Eric Martinssons Rafale d’Inverne i händerna på Carl-Johan Jepson, vilket var precis tillräckligt för att slugga sig förbi ledande Sincerely Face.

”Inte många ston som är så tuffa”
Favoriterna som höll var två till antalet och även här handlade det om far och son, i detta fall Untersteiner.
Com Milton spårade hela vägen för Johan.
- Det var en helt annan häst jämfört med senast. När de andra började smacka på sina hästar 600 kvar hade jag fullt att åka med, konstaterade Untersteiner junior som sex avdelningar senare fick se sin far sänka motståndet bakom Stonewashd Diamant.
- Det finns inte många ston som är så tuffa, mös pappa Peter efter en helgjuten insats utanpå ledaren.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-18 2016-10-18 Jägersro Trav-1 Thomas Uhrberg 1640/9 C str
2016-09-26 2016-09-26 Halmstad-2 Thomas Uhrberg 1640/9 C 5 19.4g 32
2017-12-19 2017-12-19 Jägersro Trav-3 Christoffer Eriksson 2140/3 B 2 15.5 25
2017-12-05 2017-12-05 Jägersro Trav-5 Lutfi Kolgjini 1640/8 C 3 15.0g 94
2017-11-14 2017-11-14 Jägersro Trav-2 Adrian Kolgjini 2140/5 D str
2017-11-09 2017-11-09 Åby-7 Lutfi Kolgjini 2140/12 C 0 16.8 103
2017-10-27 2017-10-27 Kalmar-6 Christoffer Eriksson 2140/6 B 3 15.2 17
2017-10-16 2017-10-16 Halmstad-9 Lutfi Kolgjini 2640/1 B 2 16.4 29
2017-09-26 2017-09-26 Jägersro Trav-3 Lutfi Kolgjini 2140/8 B 5 14.8 82
2017-09-19 2017-09-19 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/2 C 6 16.4g 65
2017-09-01 2017-09-01 Jägersro Trav-9 Lutfi Kolgjini 1640/5 C 0 15.3g 85
2017-08-03 2017-08-03 Åby-3 Lutfi Kolgjini 2140/4 D 0 17.1g 113
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-3 Lutfi Kolgjini 2140/3 C 6 14.7 155
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-3 Johnny Takter 2140/1 C 0 21.4g 134
2017-05-25 2017-05-25 Åby-8 Lutfi Kolgjini 2140/11 B 4 16.4 105
2017-05-05 2017-05-05 Kalmar-10 Christoffer Eriksson 2140/2 B 6 18.8g 25
2017-04-17 2017-04-17 Halmstad-2 Thomas Uhrberg 2140/6 D 1 16.3g 75
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-10 Adrian Kolgjini 1640/8 C 0 242
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-8 Adrian Kolgjini 1640/4 C 1 12.7 235
2018-10-22 2018-10-22 Halmstad-9 Adrian Kolgjini 2640/4 B 0 g 439
2018-09-25 2018-09-25 Jägersro Trav-4 Dante Kolgjini 2660/8 A 5 17.5g 100
2018-09-11 2018-09-11 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2640/11 C 0
2018-08-29 2018-08-29 Åby-5 Adrian Kolgjini 1640/12 D 4 12.7 349
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-13 Adrian Kolgjini 2140/5 D 0 g 622
2018-08-06 2018-08-06 Halmstad-7 Adrian Kolgjini 2140/9 D 0 15.3 70
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-11 Peter Arnqvist 2140/2 D str
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-3 Dante Kolgjini 2140/12 D 0 18.1g 216
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-3 Hanna Lähdekorpi 2140/1 C 2 15.5 82
2018-05-29 2018-05-29 Jägersro Trav-5 Pekka Lähdekorpi 1640/11 D 0 13.7 102
2018-05-18 2018-05-18 Jägersro Trav-5 Johan Untersteiner 2140/9 D 4 14.8 160
2018-04-30 2018-04-30 Halmstad-2 Lutfi Kolgjini 2140/2 D 2 16.1 55
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-4 Lutfi Kolgjini 2140/9 D 0 15.5 331
2018-03-13 2018-03-13 Jägersro Trav-3 Johnny Takter 1640/9 D 0 15.2g 84
2019-12-31 2019-12-31 Axevalla-7 Kevin Oscarsson 2140/11 A 5 16.1 289
2019-11-29 2019-11-29 Kalmar-7 Adrian Kolgjini 1640/8 B str
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-4 Adrian Kolgjini 1640/1 B str
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-5 Dante Kolgjini 2140/9 C 6 12.1 689
2019-09-18 2019-09-18 Jägersro Trav-7 Adrian Kolgjini 2140/13 A 1 13.6 55
2019-09-01 2019-09-01 Jägersro Trav-12 Dante Kolgjini 3160/6 D 7 15.3 531
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-9 Erik Adielsson 3100/11 D 4 15.5 451
2019-07-26 2019-07-26 Halmstad-5 Adrian Kolgjini 2140/10 C 1 13.9 37
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-4 Adrian Kolgjini 2140/6 D 3 13.3 177
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-3 Lars I Nilsson 2140/5 C 2 15.1 106
2019-06-17 2019-06-17 Halmstad-5 Dante Kolgjini 2140/10 C 3 14.1 56
2019-05-30 2019-05-30 Åby-3 Simon Helm 2140/1 C 3 15.4 49
2019-05-22 2019-05-22 Åby-9 Dante Kolgjini 2140/9 C 0 14.5 124
2019-05-07 2019-05-07 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 2640/3 B 1 15.0 79
2019-04-29 2019-04-29 Halmstad-8 Adrian Kolgjini 1640/5 C 3 12.4 89
2019-04-15 2019-04-15 Halmstad-7 Adrian Kolgjini 2140/1 B 3 13.9 84
2019-03-10 2019-03-10 Kalmar-8 Adrian Kolgjini 1640/12 B 4 13.0 91
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/2 C 7 14.7 103
2020-07-02 2020-07-02 Halmstad-5 Lutfi Kolgjini 2140/6 B 0 g 73
2020-06-22 2020-06-22 Halmstad-8 Adrian Kolgjini 2140/9 C 1 12.8 110
2020-06-07 2020-06-07 Axevalla-10 Malin Friman 2140/3 B 0 g 283
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-5 Dante Kolgjini 1640/3 B 0 11.5 126
2020-04-29 2020-04-29 Åby-9 Dante Kolgjini 2140/5 B 1 13.1 110
2020-04-16 2020-04-16 Åby-6 Adrian Kolgjini 1640/9 B 1 11.8 325
2020-02-05 2020-02-05 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/10 B str
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-10 Adrian Kolgjini 2140/8 B 6 13.4 327ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se