Antonio Trot travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Antonio Trot travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Antonio Trot har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-09-26 2021-09-26 Solvalla-11 Claes Sjöström 2140/6 D

Nyheter för travhäst Antonio Trot


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldista..


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldistans med Felix Orlando och slog nu till med att sopa hem båda E3-finalerna över kort distans i Gävle. Med sin sedvanliga fingertoppskänsla hade han satt hästarna i bästa möjliga författning när det verkligen gällde som mest. Tillsammans med sin fru Emma firade Per elvaårig bröllopsdag genom att påbörja resan från Skåne klockan 04 på lördagsmorgonen mot Gävletravet. De kan nu vända hem med två miljonsegrar (förstapriset var 975 000 kronor i respektive final) och stall Nordström närmar sig nu tio miljoner kronor inkört i år. Unghästspecialisten har varit travtränare i 30 år men upplever nu sin absolut bästa period i yrkeslivet. Han investerade och byggde en helt ny gård för några år sedan och har format ett träningskoncept med banor och annat efter eget huvud. Det har onekligen blivit stor succé och framgångarna bara avlöser varandra.
– Det är helt underbar när det funkar med hästarna som man kör in och sedan tränar dom hela vägen. När man står här i vinnarcirkeln tillsammans med ägaren och uppfödaren är helt fantastiskt. Ingenting får gå fel under vägen och vi har prickat in toppformen. Det är otroligt skönt att det har lyckats två gånger idag, sa Per Nordström.

Felix Orlando toppade formen till finalen
Det började i V75-2, tillika E3-finalen för den öppna klassen, där Felix Orlando följde upp med en ny seger i E3. Hästen var inte som bäst i uttagningsloppet men Per Nordström hade känt i träningen att han nu ”studsat tillbaka” igen och hade gått framåt rejält med försöket i kroppen. Dowhatyoudowell tog direkt hand om ledningen för Jeppe Juel och Per Nordström var snabbt framme utvändigt med Felix Orlando som fick överta efter ett halvvarv. Första 500 metrarna travades på snabba 1.08,2 och det såg ut som att Felix Orlando bara joggade i ledningen. Han fick dämpa tempot och varvade på 1.12 och i andra par utvändigt satt storfavoriten Francesco Zet perfekt placerad för Örjan Kihlström. Men den sistnämnde hade inte sin bästa dag och fick inte travet att flyta helt efter att ha galopperat i provstarten. Francesco Zet kunde inte följa med i sista sväng och var tidigt slagen. Men på upploppet så tände hästen om och kom farande med en stark avslutning till andraplatsen. Han var dock chanslös att nå fram till ledande Felix Orlando som bara drog ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,6/1640a och förstapriset var 975 000 kronor.
– Han var inte på topp i försöket och det är en ganska stor och tung häst som har haft samma träningsupplägg som Islay Mist Sisu men hon är en mindre och lättare häst. När jag inte trycker på så mycket i träningen på Felix Orlando då blir han lite seg. Men jag tycker att det viktigaste är att man har formen på uppåtgående till finalen och inte maxa allt i försöket, sa Per Nordström.
– Jag har som sagt hellre en häst som är på väg uppåt i form än en häst som redan peakar i försöket. Han var lite seg i uttagningsloppet och hade fått det lite lugnt i träningen inför den starten. Men jag har känt i jobben efteråt att loppet i försöket hade satt sig på rätt ställe. Det skiljde tre, fyra slag i pulsen idag gentemot efter försöket och han hade onekligen förbättrat konditionen med 20 meter.

"Mer taggad och väldigt på bettet idag"
– Han fick öppna ganska rejält och jag kände att jag redan hade en mer taggad häst idag för han var väldigt på bettet uppe vid vingen. Jag förstod att Jeppe skulle släppa ledningen och när han dämpade så gick jag fram och fick överta. Det var en tuff öppning men sedan kunde jag köra sakta och det var tacksamt, fortsatte Nordström som dagen till ära firade bröllopsdag med sin fru Emma.
– Det har gått väldigt bra för oss och jag är väldigt trygg i träningsupplägget vi har och med den duktiga personalen på vår nya gård som jag har byggt efter eget tänk. Jag är också lite av en stamboksnörd och lägger ner mycket jobb på att runt på stuterier för att hitta dom riktiga pärlorna. Det gäller att hitta den perfekta individen med en bra exteriör och som har stamtavlan i ordning.
– Felix Orlando har en väldigt hög lägsta nivå och huvudmålet har varit Kriteriet. Men jag tror inte att han mår illa av två 1600 meters lopp för hemma är hästen rätt så lugn och cool så han behöver tagga till sig av de här loppen, sa Per Nordström.

Örjan om storfavoriten: ”Det var inte samma häst”
Storfavoriten Francesco Zet var som sagt tidigt slagen, även om han kom tillbaka bra över upploppet. Tränaren Daniel Redén misstänkte att det rörde sig om en humörsak för hästen hade inge hög puls när han kom in i stallet efter loppet. Redén trodde att hästen inte fick något fäste i banan som var lös och Örjan Kihlström höll med om att hästen inte var som senast.
– Det var inte alls samma häst som senast. Han var inte alls på alerten och var väldigt seg mest hela loppet. Jag vet inte om det var en humörsak eller om han inte var på topp. Han gör det jättebra fast han inte har sin bästa dag, sa Örjan Kihlström.

Stolpe in för Nordström i stofinalen
I E3-finalen för ston tog Per Nordström planenligt ledningen med favoriten Islay Mist Sisu. Efter en inledning på 1.11,9 första 500 metrarna öppnade hon varvet efter 1.12,9. Men Islay Mist Sisu var illa ute mitt på upploppet då Ain’t Misbehavin, som Öran Kihlström tidigt sänt fram utvändigt om ledaren, hade kopplat greppet. Men den sistnämnde galopperade snöpligt med segern på gaffeln kort före mål och vips var Islay Mist Sisu en vinnare.
– Vi var ju slagna men hade stolpe in idag och inte stolpe ut som vi har haft i tidigare finaler. Hon är ju pilsnabb och jag körde bara på safety till ledningen och behövde aldrig trycka av henne. När Örjans häst galopperade så var det en annan häst som kom fort längre ut men jag hade en go känsla över mål, sa Per Nordström.

Populär hemmaseger inledde
Det blev en populär hemmaseger i V75-inledningen där Oskar Kylin Blom vann med egentränade Showtimejackflower. Efter en pangstart från spår fem i volten tog hästen hand om ledningen direkt och släppte sedan till Iceland Radio. Den sistnämnde blev het på kuppen och låg på hela vägen, samtidigt som Showtimejackflower fick en smörresa i rygg på ledaren. På sista bortre långsidan lyfte Kylin Blom ut sin häst i andraspår och han kopplade greppet direkt in på upploppet på ledaren. Showtimejackflower försvarade sig sedan till en säker seger, före en bra spurtande Bear Hope som blev tvåa.
– Jag har sagt hela veckan att det kan vara en häst att tänka på för de som letar en skräll. Men jag kunde inte riktigt tro på det förrän jag gjorde provstarten för där var han så rapp och fin. Jag ville gärna ha rygg på Örjan och den hästen blev het så jag körde mest mot de bakom och jag körde mycket mot Kajs häst som satt i rygg på mig hela vägen. Jag fick chansen att gå ut på bortre långsidan trots att det kanske var lite tidigt men i sista sväng tyckte jag att det här kan bli riktigt bra om ingen kommer. Han är fantastiskt läcker, sa Oskar Kylin Blom.

Esprit Sisu slog av en hetsig favorit i guld
Favoriten Milliondollarrhyme tog planenligt hand om ledningen i Gulddivisionen efter en bit och fick bestämma tempot i lugn fart, 1.13,6 första 500 och 1.14,4 första varvet. Men Milliondollarrhyme började skruva upp sig redan 1800 meter kvar och blev väldigt pigg i ledningen. Fredrik B Larsson låg bakåt och brottades med hästen som ödslade mycket krafter i onödan. Han blev trött den sista biten och kunde inte svara vinnande Esprit Sisu som avslutade vasst för Daniel Wäjersten. Efter ett lopp i andra par utvändigt lyfte Wäjersten ut sin häst och svarade attack när Antonio Trot och Claes Sjöström angrep. Men i slutkurvan vek Wäjersten ner på innerspår igen vilket skulle visa sig vara ett vinstgivande drag. När han kom ut in på upploppet så hade hästen krafter nog att kunna ta sig förbi favoriten kort före mål.
– Han var verkligen värd det här för han har gjort många bra prestationer och har varit med i guldcirkusen. Han har gått igenom klasserna på lördagarna och måste vara en fantastisk hästar för ägarna, sa Daniel Wäjersten.
Fredrik B Larsson var besviken på att Milliondollarrhyme skruvade upp sig i ledningen och förlorade loppet på det.
– Det blev stumt sista 50. Han gjorde vad han kunde men hade inte mer att ge. Han taggade upp sig och lade bort mycket krafter. Banan är väldigt lös och jobbig på innerspåret. Han var lugn i ledningen och jag körde ingenting men 1800 kvar så bara biter han i och drar iväg så mycket han orkar. Det går inte på 2600 meter, sa Fredrik B Larsson.

Känslosam seger och glädjetårar
Sourire Frö gjorde sin andra start för nya tränaren Ulrika Wällstedt och efter att ha suttit fast för länge i V75 förra gången, kom nu en riktig fullträff. Erik Adielsson körde tidigt till ledningen och Sourire Frö fick sedan rejäl press på slutrundan av utvändige Santos de Castella. Den sistnämnda såg ut att ha kopplat greppet och avgjort loppet i sista sväng. Men Sourire Frö vägrade att ge sig och visade ett hjärta av guld när han kontrade snyggt in på upploppet till en lätt seger. En mycket känslosam sådan för Ulrika Wällstedt som grät glädjetårar.
– Det är otroligt stort att få ta hand om en sån här häst som köptes för en ansenlig summa pengar och det är vi inte bortskämda med. Vi hade en häst som gick bort på Åby och idag bestämde jag mig för att plocka fram hans huvudlag och det finns någon mening med allt. Jag har inga ord, jag är bara tacksam, sa Ulrika Wällstedt.

Reijo justerade och ändrade till seger
Perpetuate galopperade bort sig som klar favorit i V75 förra gången. Men efter lite småjusteringar i balans och utrustningen av tränaren Reijo Liljendahl gick det betydligt bättre. Perpetuate avgjorde till en säker seger trots en löpning utvändigt om ledaren. Han var bara bäst och imponerade i händerna för Per Lennartsson. Ledande Tattoo Avenger blev ett lätt byte över upploppet.
– Jag vill inte blåsa upp mig men vi hade justerat lite småsaker idag. Det hjälpte till och jag tror att det här är en bra häst som det är utveckling i, sa Reijo Liljendahl som lät Perpetuate tävla tävla barfota fram och med skor bak istället för barfota runt om som senast.
V75 avslutades med att startkatapulten Chapuy flög iväg till ledningen och det var aldrig något snack om spetsstriden. Han drog sedan i ett jämnt 1.11-tempo hela vägen och hade inga problem att dansa undan över upploppet för Åke Lindblom till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.11,1/1640a och tvåa blev bra spurtande Oxidizer.
Sju rätt på V75 betalade 242 278 kronor. Sex rätt gav 952 kronor och fem rätt gav 84 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I fem&ar..


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I femåringsloppet Berth Johanssons Memorial fick vi se fantastiska hästarsom gjorde upp i en härlig slutstrid på Umåkers upplopp. Favoriten Don Fanucci Zet susade planenligt till ledningen och fick bestämma till lugna 1.14,1 första varvet. Magnus A Djuse skickade redan på den första långsidan fram Brother Bill utvändigt och han fick sedermera andra par utvändigt när Robert Bergh sände fram Hail Mary utvändigt om ledaren efter ett drygt varv. Sedan kom det att handla om en rivig envig till slut mellan ettan och tvåan från Svenskt Travderby förra året. Hail Mary gick i närkamp och utmanade Don Fanucci Zet över upploppet och det gick rasande fort till slut. Samtidigt kom Brother Bill stormande mitt i banan och såg ut att kunna ha lite chans när han rullade över i galopp kort före mål. Det blev stenhårt över linjen men nosen först hade Don Fanucci Zet som vann på tiden 1.12,7/2140a. Förstapriset var 200 000 kronor för hästen som är favorit till segern i Elitloppet i nuläget.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han kändes fin och det gick väldigt fort till slut. Daniel sa att han hade trimmat på bra och det här loppet ska föra hästen framåt. När man sedan lättar på träningen till Elitloppet så ska han bli ännu lite vassare, sa Örjan Kihlström som inte blev förvånad när Robert Bergh kom fram utvändigt med Hail Mary.
– Jag förstod ju att han skulle vara bra. Han fick ett lopp förra veckan och skulle gå med lättare balans. Att gå i dödens eller ledningen spelar ingen roll när det går så sakta för springa fort det kan dom.

”Inte många hästar som klarar så stenhård träning”
Vid sidan av banan stod Daniel Redén och tittade på reprisen av den stenhårda upploppsfighten flera gånger efter att Don Fanucci Zet vunnit.
– Man lever ju sig in i det men egentligen spelar det ingen roll om han är etta eller tvåa. Det är fantastiska djur och jag hade varit lika stolt tvåa, sa Daniel Redén som har gett Don Fanucci Zet tung ”Propulsion-träning” de senaste veckorna.
– Det är inte många hästar hos mig som klarar av så stenhård träning och med det här loppet så ska formen flyttas fram rejält. Det är en stenhård pålle. Jag hade även boots på honom idag för att safa lite och det blev en rafflande men läcker travsport.

Bergh: ”Det var en enorm prestation”
Robert Bergh var mycket nöjd med Hail Marys andraplats och har nu att fundera om han vill vara med i Elitloppet.
– Det var ju en enorm prestation och han var väl nästan mer förbättrad mellan lopp två och tre än han var mellan de första loppen. Jag satte på honom ett boots efter att han galopperade i värmningen för säkerhetsskull och det var nog det som var i vägen 30 meter kvar.
– Det är alltid lite inspirerande att när den andra är storfavorit till att vinna Elitloppet och jag måste tänka på det och ge det lite tid att sammanfatta det här. Det är inte lika viktigt för mig som för andra, sa Robert Bergh som själv blev avstängd för drivningen bakom Hail Mary vilket omfattar elitloppshelgen då han inte får köra. Så frågan är hur det blir med Elitloppet för Hail Mary nu när Bergh missar att få köra den helgen.

Missle Hill höll undan precis
Sollvalla-tränaren lade även beslag på dagens andra storlopp, Guldbjörken, tillika Gulddivisionen. Det var storfavoriten Missle Hill som infriade favoritskapet, om än med ett nödrop. Han behöll ledningen från innerspåret även om bland andra Diamanten öppnade snabbt långt ut i banan in mot den första kurvan. Första 500 metrarna travades efter 1.09 och sedan fick Missle Hill bestämma tempot till 1.12 på varvet innan det blev full körning ut på den sista bortre långsidan. Erik Adielsson satt i fjärde par utvändigt med Antonio Trot och hade lite otur under slutvarvet och när han väl lyckats tråckla sig loss var det en bit fram till Missle Hill. Men Antonio Trot flög fram över upploppet och höll sånär på att nå Missle Hill men mållinjen räddade Daniel Redén och Örjan Kihlstöms häst. Segertiden för Missle Hill blev 1.12,1/2140a och samma tid noterade Antonio Trot. Men tränare Redén menade efter loppet att toppformen inte sitter där ännu och lät inte helt övertygad om att det blir Elitloppet.
– Banan är ganska så kladdig så det var bra gjort av lilla ”Misslan”. Han är bäst på parkettgolv, sa Daniel Redén.
– Som det såg ut i sista sväng så är han inte i toppform ännu. Det är fortfarande det där lite sega intrycket men det gör inget om den kommer i sommar för säsongen är lång.
– Stallet har två hästar med i Elitloppet och jag vet att många vill se bra hästar i Elitloppet men säsongen är lång och Missle är en ruggigt bra häst. Men om toppformen inte är där så ska han inte vara med. Det är mycket om och men just nu och Anders (Malmrot) ska vilja ha med honom också, fortsatte Redén.

Adielsson orsakade en omstart – vann ändå
Erik Adielsson orsakade en omstart med favoriten Digital Dominance i V75-1 genom att vara för tidigt över startlinjen. Det blev ytterligare en omstart orsakad av stallkamraten Made Of Stars innan man kom iväg, men Adiesson skickade även då iväg Digital Dominance snabbt och tog ledningen kort efter start. Men inledningen blev tuff och första halvvarvet travades efter 1.13. Digital Dominance fick tidigt Made Of Stars på utsidan och de båda stallkamraterna låste därmed loppet. Den sistnämnde var tidigt slagen men Digital Dominance däremot tågade undan till en lätt seger i övertygande stil. Tvåa blev bra spurtande Deal Done Zet och trea blev Arch Lane ifrån rygg på ledaren.

Enkelt för Arquana As
Favoriten Navona och Robert Bergh tog ledningen i V75-2 men var ofokuserad enligt Bergh och galopperade i utgången av första kurvan. Ifrån sina 20 meters tillägg letade sig Örjan Kihlström snabbt ut i andraspår med Arquana As och inledde som första häst i andraspår. Men när Pappajonnys Ils kom farande efter ett varv körde Örjan till ledningen med Arquana As. Sedan var det lugna gatan för andrahandsfavoriten som tränas av Timo Nurmos. Stoet stegade undan enkelt till slut och vann utan att förta sig på tiden 1.13,2/2160.

Våldsam körning – ny tränarseger för Westholm
I den fjärde avdelningen blev det en våldsam körning om ledningen där ledande Cab Frontline utmanades rejält av Loveyouecus där båda duellerade iväg och man öppnade varvet på 1.10,7. Det var alltså en snabbare inledning än Missle Hill i Gulddivisionen och då var det här loppet ett försök i klass två. Tätduon fick förstås betala för det till slut och den som profiterade bäst på den hårda körningen var Cuenca, körd av Mika Forss. Den Jörgen Westolm-tränade hästen avväpnade enkelt Hanna Olofssons Kaelan F. Boko över upploppet. Det blev däremot galopp för Jörgen Westholm-favoriten Global Attetion men alltså ändå en seger för Westholm som fick sin andra tränarseger på V75.

Dunder slog till
I V75-5 blev även det en rivig inledning där Björn Goop bombade fram med favoriten Alcide Roc och tog över ledningen i första kurvan från initialt spetsande Mr Clayton J.F. Alcide Roc inledde med1.07,8 de första 500 metrarna innan han fick dämpa till 1.11,7 första varvet. Över den sista bortre långsidan kastade Robert Dunder loss sin egentränade Even’s Cool Boy från kön som det bet bra för och han tog sig snabbt fram utvändigt om ledande Alcide Roc. Den sistnämnde var slagen vid upploppets början och Even’s Cool Boy stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,5/1640a.

Jätteskräll i sista efter dramatisk avslutning
Det var fartfester i många lopp den här tävlingsdagen på Umåker och den avslutande avdelningen på V75 var ingen undantag. Det var flera startkatapulter som slogs om ledningen när startbilen släppte fältet men allra snabbast var Surf And Turf som blåste till täten för Ulf Ohlsson. Men det gick undan värre och via hiskeligt snabba 1.06,5 första 500 metrarna varvade hästen på 1.09,8. Det blev förstås mjölksyra i benen och utvändigt om ledaren satt favoriten Swagger. Den sistnämnde gjorde ett heroiskt lopp i dödens i det stenhårda tempot och tog över ledningen vid upploppets början. Han såg ut att gå mot en förkrossande seger när han plötsligt galopperade och vinsten gick upp i rök. Vann loppet gjorde istället fältets minst spelade häst, Rally Funny, som kom farande längst ut i banan för Ove A Lindqvist. Det sjuåriga stoet var spelad till 0,76 procent av insatsfördelningen.
– Det blev så overkligt och där vi stod i svängen tänkte jag att får hon en slant så är det kanon, sa en förvånad tränare Gunnar Bertilsson från Piteå.
Den smällkaramellen gjorde att värdet på sju rätt hoppade upp från 2908 kronor till 116 269 kronor. Sex rätt gav 194 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V75 kommande lördag som då avgörs i Gävle.

Michael Carlsson, Kanal 75


Heavy Sound stoppades upp av skador efter Elitloppet 2019 och fjolårssäsongen blev ingen succé. Men efter en vinters träning är han ..


Heavy Sound stoppades upp av skador efter Elitloppet 2019 och fjolårssäsongen blev ingen succé. Men efter en vinters träning är han tillbaka och intrycket han gav i gulddivisionen på Axevalla var av bästa märke. Kenneth Haugstad satt som vanligt i sulkyn och sedan han fått överta ledningen och strypt tempot var det spel mot ett mål. Heavy Sound ryckte åt sig en stor ledning i slutkurvan och även om han tappade spänsten en aning till slut blev segern mycket enkel. Både det norska huvudlaget och ryckhuvan var obrukade i mål.
- Det här var jättekul. Han har känts otroligt bra i träningen. Vi har inte tryckt av honom i några farter med tanke på skadehistoriken, men sättet han rört sig på hemma har varit så tilltalande att jag ville ta ut honom så här tidigt på säsongen. Det är bättre att starta igång honom och jag tror att han kommer gå framåt mycket med det här loppet, sa Daniel Redén.
Ulf Stenströmers Handsome Brad gjorde också en femstjärnig årsdebut. I Carl Johan Jepsons händer levererade han en virvlande spurt som tvåa, före likaledes vasst avslutande Antonio Trot.

Redo för guld
Adrian Kolgjinis Ubiquarian Face årsdebuterade också på bästa vis i silverdivisionen. Men jätteskrällen Betting Rebel satte färg på loppet när han stack till ledningen och tvingade Ubiquarian Face att trava som första häst i andraspår. Tempot var väl uppskruvat och in på upploppet såg ledaren ut att fixa segern. Men Axevallas upplopp är långt och när mållinjen skars hade Ubiquarian Face kämpat sig ikapp och förbi med en nos.
- Det var riktigt skönt. Hästen gör ett topplopp. Snart är han uppe i guld och det är det vi har tränat för, att han ska kunna hävda sig där också, kommenterade Adrians lillebror Dante Kolgjini.

Fjärde raka för Maestro Crowe
Maestro Crowe spelades till omgångens största favorit efter att senast ha vunnit trots dubbla galopper. Galoppen låg på lut även den här gången men väl understödd av sin tränare Johan Untersteiner höll den opolerade sexåringen ordning på benen över loppets samtliga 3 140 meter. Efter halva distansen avancerade han i tredjespår och sedan han landat utvändigt om ledaren dryga kilometern från mål kopplade han enkelt segergrepp till slut. Det var hästens fjärde raka seger sedan flytten till Johan Untersteiner.
- Han springer lite i en egen värld och i dag var han nästan för lugn, så man får verkligen köra honom och se till att han gör sitt jobb. Annars springer han hem, kommenterade Halmstadtränaren efter att ha gjort sin välkända segergest in i tv-kameran.

Körspöet i luften
Den segergesten var emellertid ingenting jämfört med den som Max Karlsson bjöd på sedan han skrällt med hemmahästen Gitane d’Inverne i ungdomsloppet, tillika ett försök i diamantstoet. Loppet föregicks av fem omstarter där favoriten Global Benefit kördes mot tät i samtliga, och kanske bidrog det till att hon inte orkade hela vägen när det skulle avgöras. Jan Björkqvists Gitane d’Inverne hade desto bättre sprutt i benen den sista biten och efter en virvlande segerspurt slungade körande Max Karlsson körspöet i luften.
- Det var så mycket som släppte alltså, så mycket glädje. Man kämpar så himla mycket och nu när allt löste sig och hon fick gå på kortspeed i tid, det var en jäkla känsla, sa den 24-årige segerkusken efter karriärens första triumf i Svenska Travligan och V75.
Det skrällde även i det andra försöket i diamantstoet när Feton Sweet Lindy och Markus B Svedberg fångade in storfavoriten kort före mål.
- Jag är jätteglad. Roligt att vinna lite V75 också. Det hör ju inte till vanligheterna., men jag hoppas det blir mer, sa Svedberg, som även satte dit Hindenburg Am utanför V75 och därmed fick åka hem till Eskilstuna som hundraprocentig.

23 120 kronor för sju rätt
I klass II var Robert Berghs Condior (Nicklas Westerholm) starkast och i bronsdivisionen drog Lars I Nilsson-tränade Sweetman (Erik Adielsson) det längsta strået. De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V75 fick för det 23 120 kronor. Sex rätt gav 146 kronor och för fem rätt uppgick utdelningen till 15 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Disco Volante, Antonio Trot och Elian Web har varit i gång hela vintern, där främst den förstnämnde tagit för sig av kakan med tr..


Disco Volante, Antonio Trot och Elian Web har varit i gång hela vintern, där främst den förstnämnde tagit för sig av kakan med tre segrar i gulddivisionen 2021.
På lördag ställs Stefan Melanders formhäst Disco Volante mot rutinerade guldrävarna Heavy Sound från stall Daniel Redén och Axevallatränaren Ulf Stenströmers Handsome Brad.
Handsome Brad ströks från miljonloppet Sundsvall Open Trot i augusti och återkommer efter snart åtta månaders tävlingsfrånvaro.
Ulf Stenströmer rankar den egna hästen fyra i tipset Fem Tippar V75 vilket indikerar hur han ser på loppet. Eller?
- Jag satte Heavy Sound etta men kunde lika gärna ha haft ”Brad” förstarankad. Min gör första starten på nästan åtta månader och ska köras lite lugnare från bakspåret men ska inte lämnas utanför kupongen ändå tycker jag. Disco Volante och Antonio Trot är riktigt bra. Det är väl de fyra hästarna som sticker ut lite, säger Stenströmer om loppet som går som V75-7 på lördagen.
Intervjun görs en bit efter lunch under måndagen. Handsome Brad går i hagen efter några heat på rakbanan.
Efter höstens inledande skrittpass, ökades träningen på succesivt med lugnare jobb i ett par månader. Efter årsskiftet har Handsome Brad gått snabbare jobb.
- Jag har väl inte haft de absolut de bästa banorna att träna på i vinter och kanske haft ett av de besvärligaste åren rent banmässigt beroende på vädret. Brad har dock varit igång hela tiden och jag var jättenöjd med honom i fredags i ett banjobb. Nu för en stund sedan (måndag) gick han ett jobb hemma på rakbanan. Då var han liksom inte ens nära att släppa någon nära sig. säger tränaren, och fortsätter:
- Vi kör i bredd normalt sett på rakbanan men efter två intervaller märkte jag att det kommer att gå åt helvete för fort. Så vi fick tänka om. De andra fick köra bakom på led faktiskt för att han inte skulle försvara sig, säger Stenströmer förtjust.

Hoppas på ett kanonår
Stenstömers stjärna fick en liten känning i ett gaffelband 2019 och ställdes av, samma problem blev det i fjol då hästen ströks för hälta inför en start i Sundsvall Open Trot.
Axevallatränaren menar att han tagit i med marginal för att få hästen tillbaka i stridsdugligt skick igen.
- Det är inga jättestora grejer det handlat om men om ska vi få hästen att hålla är det bara att bryta och pausa direkt. Han har mått bra och det känns inte som att han tappat den där jäkla gnistan han har, säger han.
Handsome Brad slutade tvåa i Harper Hanovers lopp på Solvalla 2019 och har styrkan.
Men hästens problem har kommit efter starter i Åby Stora Pris två år på raken med konvalescenser som följd och nu är det sluttävlat över tre kilometer.
- Det blir inga sådana lopp igen för honom. Han är annars helt allround och både stark och snabb. Nu har han fått väldigt gott om tid och mycket jobb. Vi får se hur det utvecklas men jag tror att han kommer att få ett kanonår i år om han håller sig frisk och fräsch, säger tränaren.

Hoppade Elitloppet
2019 vann hästen Copenhagen Cup och klev in i den absoluta europaeliten. Segern i Olympiatravet samma år är hästen pengamässigt tyngsta med 1,5 miljoner kronor in på kontot. En storseger som kom första efter det att Propulsion diskvalificerats för det kända fallet med nervsnittning i hemlandet USA.
- Copenhagen Cup 2019 och Jämtlands Stora Pris i fjol är det största han vunnit ”på plats” så att säga. I år hoppas vi kanske på Copenhagen Cup igen, men även Paralympiatravet och den typen av lopp.
För två år sedan fick man en inbjudan till Elitloppet. Ulf Stenströmer valde dock att tacka nej vilket han inte ångrat säger han.
Carl Johan Jepson inleder från ett tiondespår bakom bilen i V75-7 över medeldistans. Hur vill du att loppet ska bli kört?
- Vi har anmält Brad barfota runt om och med jänkarvagn. Om vi sedan slår våra kloka huvuden ihop Calle och jag under veckan och ändrar något så ska folk få veta det tidigt. Grundtanken är dock att han ska gå optimalt balanserad. Calle känner hästen väldigt bra och får han en god känsla så får han köra som han vill. Men jag hoppas att det blir lite lugnare och att han kör till slut. Brad kan vinna men jag blir inte bli besviken om han gör ett anständigt lopp och är trea-fyra heller.
I stoloppet (V75-4) har du 1 Listas Tinge Ling till start. Sex år gammal har hon hittat en riktig formtopp och vunnit tre av fyra lopp i år.
- Ja, hon är utan tvekan bättre än någonsin efter att ha varit väldigt ojämn och lite feg och galopperat när det dragit ihop sig. Hon har höjt sig rejält. Vissa kommer senare i livet och hon är väl en av dem. Ingen på start är väl mycket bättre än henne och jag ser gärna att Uffe (Ohlsson) kör henne i ledningen den här gången. Sedan får vi se om en sådan som Alhamra Mail kommer, om vi ska släppa till henne eller inte.  Kommer det någon bra tidigt tycker jag att man kan släppa, annars inte. Tar man med fyra hästar någonstans är hon absolut ett streck på formen och på läget, hon får gå barfota igen, slutar Ulf Stenströmer.

Mikael Wikner, Kanal 75


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Tr..


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Trot startade med 20 meters tillägg och fick den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår bakom ledande favoriten Gardner Shaw. Men det bekom inte den Timo Nurmos-tränade åttaåringen som har hittat sitt livs form. När mållinjen passerades för näst sista gången hade körande Claes Sjöström låtit hästen glida fram utvändigt om ledaren och under slutrundan fick den senare utstå obarmhärtig press. Halvvarvet från mål tog Antonio Trot över ledningen och när mållinjen skars hade han gått ifrån tvåan Stoletheshow med mer än tre hästlängder.
Även Antonio Trots stallkompis Aragorn As stod för en bländande insats i sin debut för Timo Nurmos. Tongångarna från stallet gick i dur inför loppet och hästen levde upp till förväntningarna. Jorma Kontio lämnade inte heller något åt slumpen utan körde till ledningen tidigt och kunde sedan defilera hem segern.

Uppvisning i stoloppen
Omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och det kördes ett stolopp på vardera bana för hästar som tjänat strax under miljonen. I båda loppen bjöds det på uppvisning. På Jägersro var det Magnus Dahlén-tränade Veiled som utklassade motståndet när hon efter anfall från tredje par utvändigt på sista bortre långsidan enkelt klädde av ledande favoriten Divane Godiva och gick undan till överlägsen seger. I sulkyn satt Christian Cracchiolo.
På Solvalla var det årsdebuterande Whelk som stod för showen. I sin tränare Jörgen Westholms händer flög hon till ledningen och därifrån pinnade hon undan till mycket enkel triumf före stark avslutande favoriten Cactus.

Storskräll bara bäst
Segervane dansken Hunter Dragon gästade Jägersro och han fick återvända över sundet med ännu en etta i resultatraden. Trots vissa trafikproblem från sitt bakspår, samt att han inte fungerade perfekt utan sprang och bröt i kurvorna, avväpnade han enkelt motståndet till slut. Körde gjorde Birger Jörgensen och tränar gör Morten Juul.
I Februaristayern över tre varv på Jägersro serverades formstarke Totti Face en riktig smörresa i rygg på ledaren av Stefan Persson och det tackade han för genom att spurta förbi favoritduon Happy Few och Arvid S.H. när luckan uppenbarat sig i slutsvängen.
- Vi har haft lite ångest över att vi har startat lite tätt, men han har bara blivit bättre och bättre, konstaterade hästens ägare och tränare Lena Uddeholt Andersson.
Kvällens stora skräll levererades av Adrian Kolgjini och hans Dominic Wibb. Och hästen var bara bäst. Spelad på blott fyra procent på V86 dundrade han fram till positionen utvändigt om ledaren och när skuggande andrahandsfavoriten Express A.P. satte in stöten i slutkurvan lättade bara Adrian Kolgjini på tömmarna och lät Dominic Wibb gå ifrån med flera längder.
Många spelare fick en mindre kalldusch även i den sista avdelningen på V86, när nioprocentaren The Bald Eagle, tränad av Reijo Liljendahl, höll undan från ledningen tillsammans med Magnus A Djuse.
För åtta rätt på V86 uppgick belöningen till 32 622 kronor. Sju rätt delade ut 261 kronor och för sex rätt fick man 34 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris går som den sjätte avdelningen på V86® på onsdagen i en jackpo..


Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris går som den sjätte avdelningen på V86® på onsdagen i en jackpotomgång där det enligt prognosen kan bli 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt.
Stoletheshow är med sina 3,4 miljoner intjänat rikast i fältet i V86-6 och står med 20 meters tillägg i medeldistansloppet. Rikard N Skoglund kör.
Halmstadtränaren Marcus Lindgren är nöjd med både häst och förutsättningar.
Stoletheshow som under karriären utmärkt sig som en frontrunner ska få moppa till sig med ett lopp i kön i årets första start, med hästar som Ferrari Sisu och Antonio Trot på samma tilläggsvolt.
- Vi är inte ute efter att kräva seger av honom i årsdebuten. Men han har övervintrat väl så jag vill inte lämna något avslag heller. Han ska räknas och jag tycker väl att han normalt ska vinna ett sådant här lopp…men det är svårt att räkna på hur stor chans han har den här gången, säger Marcus Lindgren.
Just det faktum att Stoletheshow ska gå bakifrån på Solvalla ställer till det för Lindgren när han ska sia om chanserna.
- Anledningen till att jag anmälde honom till det här loppet överhuvudtaget är att jag vill att han går bakifrån den här gången. Hästen har gått i ledningen åtta gånger i rad och det vore nyttigt för honom att få prova någonting annat, säger han.

Känd för en andraplats
Stoletheshow är norskfödd och har hållit sig framme i unghästloppen i födelselandet under sina två första tävlingssäsonger.
2018 vann hästen norska kriteriet och derbyäventyret 2019 slutade med en fjärdeplats.
Det Stoletheshow är mest känd för är emellertid en andraplats.
I Jubileumspokalen på Solvalla i augusti förra året var hästen var makalöst tapper efter en hård kubbning om ledningen i loppet och blev bara passerad av Missle Hill sista biten.
Rikard N Skoglund tog emot när Magnus A Djuse testade med Zarenne Fas. Första 500 klockades till 1.05,7 och första 1000 till 1.08,7.
- Jo, den andraplatsen kommer man väl att irritera sig över resten av livet. Samtidigt är vi stolta över vad han presterade den dagen. Men det kändes märkligt att en häst som vars så fruktansvärt bra inte fick vinna, säger Marcus Lindgren.
Efter loppet på Solvalla talades det lika mycket om tvåan Stoletheshow som ettan i mål Missle Hill…
- Jag tror att det var första gången som de stora massorna förstod hur bra han var.
Jag visste ju. Eftersom vi inte kunna vässa honom så många gånger i livet har behövt lite tid på sig. Han var vässad inför kriteriet och inför Jubileumspokalen. I övrigt i karriären har han mest fått hålla sin form med att träna på lite lugnt och startat på.

”Inte långt efter Disco Volante”
Dubble elitloppsdeltagaren Disco Volante tränades upp av Lindgren och inledde karriären med sex starter som treåring i Halmstad.
Lindgren har svårt att bestämma sig om vem som är bättre av Stoletheshow och Disco Volante.
- Alltså det här med ”bästa”…det är väldigt svårt att uttala sig om. Den jag tycker har haft störst potential av alla hästar jag haft är Disco Volante. Men den här är väl inte så långt efter. Och i år vet jag inte vem som ska bli bäst.
Kan det bli en start i Elitloppet för Stoletheshow?
- Ja, ingen omöjlighet. Men än så länge har vi ingen specifik plan för 2021, annat än att han ska gå i högsta klassen hela våren och sommaren. Jag vill nog vänta till i början av april och se var han står innan vi lägger någon exakt plan över vilka lopp han ska vara med i.
Det blev lite rubriker där ett tag om att hästen skulle flyttas till USA och Åke Svanstedts träning och du dementerade. Vad handlade det om?
- Vi hade lite bekymmer i ägargruppen efter Jubileumspokalen där det blev lite fel. Vi var inte överens vi fyra delägare där en inte alls var nöjd med resultatet. Nu är delägaren som inte var nöjd inte med på hästen längre. Tack och lov så löste det sig. I år har vi kunnat förbereda hästen på ett helt annat sätt än vad vi kunde i fjol då det var lite pressat. Starterna efter andraplatsen på Solvalla borde han ha sluppit exempelvis.
Stoletheshow startar med segerchans på onsdag men behöver några lopp för att bli som bäst. Är det så man ska sammanfatta det?
- Ja. Hästen har inte riktigt tålt att vässas i träningen inför loppen alltjämt, så förra året lät vi honom tävla med kontinuitet för att flytta fram formen undan för undan. Så han blev bara bättre och bättre fram till Jubileumspokalen. Det är så jag tänker även i år.  Jag vill inte vässa honom för tidigt i träningen utan låta honom löpa sig i form inför de eventuellt stora lopp som kommer framåt maj. Han går med ett öppet huvudlag som han brukar, säger Marcus Lindgren.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-07 2016-12-07 Solvalla-10 Björn Goop 2140/9 A 1 14.8 30
2016-11-16 2016-11-16 Solvalla-10 Jorma Kontio 2640/6 C 0 15.2g 599
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/1 C 6 14.9 182
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-10 Peter Untersteiner 2640/8 D 0 13.6 1376
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2640/9 C 2 15.2 103
2016-08-10 2016-08-10 Solvalla-10 Jorma Kontio 2640/11 D 5 14.1 549
2016-08-01 2016-08-01 Mantorp-9 Jorma Kontio 2140/3 D 3 14.2 295
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-6 Jorma Kontio 2140/4 C 4 14.5 59
2016-06-21 2016-06-21 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/5 B 2 15.7 38
2016-06-10 2016-06-10 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/11 D 2 16.1 37
2016-05-31 2016-05-31 Eskilstuna-11 Jorma Kontio 2140/3 D 4 18.6g 20
2016-05-17 2016-05-17 Eskilstuna-1 Jorma Kontio 2140/10 D 1 18.0 57
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-11 Jorma Kontio 3160/15 A 1 17.7 24
2017-12-12 2017-12-12 Eskilstuna-4 Ulf Ohlsson 3140/8 B 1 15.3 13
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-4 Ulf Ohlsson 3140/7 C 1 14.6 19
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/9 D 0 g 729
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-8 Ulf Ohlsson 3140/5 B 0 17.3 62
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-9 Ulf Ohlsson 2640/4 C 7 13.9 101
2017-08-12 2017-08-12 Åby-8 Johnny Takter 2140/2 C 7 13.5 38
2017-07-31 2017-07-31 Mantorp-9 Ulf Ohlsson 2140/11 C 3 13.0 133
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-8 Björn Goop 2140/8 C 1 12.5 55
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-10 Björn Goop 2140/8 C 5 13.1 186
2017-05-24 2017-05-24 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2640/1 D 1 13.9 96
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-3 Björn Goop 2140/10 D 0 14.9g 399
2017-03-15 2017-03-15 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/10 B 0 14.4 121
2017-03-01 2017-03-01 Solvalla-9 Johnny Takter 2140/5 B 3 14.8g 21
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-10 Jorma Kontio 3200/11 A 3 15.4 110
2018-12-15 2018-12-15 Åby-5 Jorma Kontio 2640/11 B 0 g 97
2018-11-03 2018-11-03 Romme-11 Jorma Kontio 3180/11 A 0 g 118
2018-10-06 2018-10-06 Skellefteå-10 Ulf Ohlsson 3160/12 A 3 14.7 58
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-10 Jorma Kontio 3180/14 B 7 14.2 207
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-11 Jorma Kontio 3660/7 A 2 14.5 28
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-6 Jorma Kontio 3160/8 B 4 14.0 41
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-12 Jorma Kontio 4160/8 A 1 16.4 30
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-7 Jorma Kontio 3160/8 C 2 15.7 42
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-11 Carl Johan Jepson 3160/13 A 0 15.0g 186
2018-03-17 2018-03-17 Momarken-11 Ulf Ohlsson 2640/10 B 0 15.6 25
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-9 Jorma Kontio 3160/6 A 1 15.0 17
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-8 Örjan Kihlström 3220/9 B 0 19
2019-12-01 2019-12-01 Örebro-12 Örjan Kihlström 3180/13 A 2 14.0 22
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/2 C 6 13.3 117
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-9 Rikard N Skoglund 2140/10 B 2 12.5 33
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-11 Rikard N Skoglund 2140/4 D 4 11.8 853
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-11 Carl Johan Jepson 2640/4 C 7 14.2 77
2019-08-28 2019-08-28 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2640/5 D 1 12.3 46
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-11 Jorma Kontio 2609/6 B 4 14.3 166
2019-08-10 2019-08-10 Åby-7 Örjan Kihlström 2140/12 B 6 12.8 175
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-5 Jorma Kontio 2140/6 B 3 12.1 174
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-6 Jorma Kontio 2640/8 B 4 13.5 181
2019-05-11 2019-05-11 Åby-9 Jorma Kontio 2640/10 B 0 62
2019-04-27 2019-04-27 Åby-5 Jorma Kontio 3180/10 C 2 14.0 53
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-9 Rikard N Skoglund 2640/6 B 3 13.2 78
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-9 Jorma Kontio 2140/8 B 0 15.6 137
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-10 Jorma Kontio 2640/6 C 7 15.0g 23
2020-11-28 2020-11-28 Solvalla-10 Björn Goop 2140/11 D 3 11.2 165
2020-11-14 2020-11-14 Romme-7 Jorma Kontio 2640/5 C 3 14.0g 53
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-11 Peter Ingves 2640/1 D 4 12.5 490
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-10 Jorma Kontio 2640/11 C 0 13.4 192
2020-02-22 2020-02-22 Axevalla-10 Örjan Kihlström 2640/10 B 2 14.8 150
2021-09-18 2021-09-18 Färjestad-7 Erik Adielsson 2140/3 C 5 11.7 53
2021-08-21 2021-08-21 Gävle-7 Claes Sjöström 2640/1 C 3 12.8 53
2021-07-24 2021-07-24 Axevalla-11 Claes Sjöström 2640/12 D 4 12.4 97
2021-06-19 2021-06-19 Boden-12 Ulf Ohlsson 2140/1 D 5 11.7 337
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-7 Claes Sjöström 2640/1 D 3 13.6 60
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-7 Erik Adielsson 2140/10 C 2 12.1 81
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-11 Claes Sjöström 2140/1 D 6 12.3 113
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-11 Claes Sjöström 2140/6 B 2 11.8 82
2021-03-20 2021-03-20 Mantorp-7 Claes Sjöström 2140/8 B 6 13.7 29
2021-03-13 2021-03-13 Axevalla-11 Claes Sjöström 2140/12 B 3 13.6 49
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-9 Claes Sjöström 2160/8 B 1 12.8 28
2021-02-06 2021-02-06 Solvalla-10 Claes Sjöström 2140/5 A 1 12.4 47
2021-01-23 2021-01-23 Bollnäs-8 Claes Sjöström 2140/11 B 4 13.4 76
2021-01-09 2021-01-09 Bergsåker-9 Erik Adielsson 2140/5 B 3 12.4 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se