Ängspilen travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ängspilen travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ängspilen har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-01-23 2021-01-23 Bollnäs-7 Bo Landgren 2640/1 D

Nyheter för travhäst Ängspilen


Joakim Elfving hade is i magen när sjukdomar i fjol satte stopp för stallets hästar. Genom att ta det lugnt och träna målinriktat och ..


Joakim Elfving hade is i magen när sjukdomar i fjol satte stopp för stallets hästar. Genom att ta det lugnt och träna målinriktat och långsiktigt kom han tillrätta med problemen. I år har han ett topptrimmat stall med hästar som vinner lopp i parti och minut. Seger i närmare var fjärde start är facit så här långt. Och den statistiken kan bli än bättra i lördagens jackpotkryddade V75® på Bergsåker i Sundsvall, där 46 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten.
- Jag tror allra mest på Qrystal Roc (V75-3) men jag tycker att alla tre ska streckas på V75, säger Joakim Elfving.
Qrystal Roc galopperade senast kort efter start men hade inför den starten tagit tre segrar och två andraplatser i årets fem starter.
- Senast var det strul med omstart och även lite strul när de skulle upp till bilen. Det behövs inte så mycket för den här tjejen för att det ska bli fel och den starten är bara att glömma. Vi har kollat igenom henne efteråt och hon är fräsch och fin och bra i träningen. Jag tror att formen är densamma som tidigare.
Spår nio bakom bilen och lång distans, hur ser du på lördagens lopp?
- Hon har utvecklats väldigt bra på kort tid och även om 1 600 meter kanske är hennes favoritdistans tror jag att hon fixar 2 600 meter bra också. Det blir ett spännande prov och spår nio blir bra åt henne. Därifrån kan hon gå med i ryggar och komma till slut. Hon kommer gå utrustad precis som tidigare och jag tycker att hon ska med tidigt på kupongen. Hon är som sagt under utveckling och står sig bra i klassen.

”Vann helt okörd”
I kallblodsloppet är det Ängspilens (V75-4) tur att försvara stallets färger. Det gjorde han med bravur i sin senaste start, då han tog en övertygande seger från ledningen.
- Han hade fått träna på i ett par veckor inför den starten och det hade han tagit till sig på bästa vis. Han vann helt okörd och på en bra tid. Allt verkar bra med honom efter det och hästarna han möter är ungefär jämgoda med de som var med senast.
Han har springspår i volten. Vill du se honom i ledningen igen?
- Det där får Rikard (Skoglund) lägga upp men hästen är nog bäst när han får springa fritt där framme.
Senast gick Ängspilen utan framskor och det är samma balans som gäller på lördag.
- Han är lite trång i gången och blir lite säkrare utan framskor. Det klart att det också gör sitt till. Han har visserligen sprungit med barfotskor tidigare men det blir mer naturligt för honom utan skor.

Barfota ger extraväxel
Sist men inte minst ur Joakim Elfvings trio är Lyx Håleryd (V75-7). Hon har också gått bra i vinter men senast kastade hon tidigt in handduken från ledningen.
- Jag tror inte att formen är sämre än tidigare men senat provade vi i ledningen och hon visade att hon inte trivs med att springa där. Så nu går vi tillbaka till det gamla upplägget att köra i ryggar och låta henne gå till slut. Vi återgår också till helstängt huvudlag och planen är att köra barfota runt om den här gången. Det har gett henne en rejäl växel tidigare. Hon är kvick iväg så det är bara att försöka komma iväg så bra som möjligt från springspåret.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Nytt år, nya resultat. Joakim Elfving upplevde en genombrottssäsong som tränare 2018 då han passerade två miljoner intränat och..


Nytt år, nya resultat.
Joakim Elfving upplevde en genombrottssäsong som tränare 2018 då han passerade två miljoner intränat och segrade i var femte start.
Dessa siffror klarade han inte riktigt att matcha i fjol, men nu har den unge Rommetränaren bestämt sig för att sätta ett rejält avtryck på 2020.
- Vi hade problem med virus och infektioner hela hösten. Hästarna fick gå i hage i två månader och sedan har det tagit tid att träna igång. Jag kände att jag ville ha väl förberett när de kom tillbaka och nu är vi där. Överlag är jag väldigt nöjd med hästarna för dagen, förklarar Elfving som visade att han har täckning på Bergsåker på nyårsdagen då han inledde tävlingskvällen, året och decenniet med att sätta dit två raka vinnare.
- Det var jätteskönt. Även den tredje vi hade ut gick bra så det var det kvitto jag ville ha. Nu hoppas jag att det fortsätter, vi har i alla fall förberett det vi kan inför söndagen, hälsar Elfving på väg mot Bollnästravet där framgångståget fortsatte på fredagskvällen med två segrar och ett andrapris.

"Ett halvår flög iväg"
När hemmabanan bjuder in till GS75-tävlingar plockar årets formtränare nummer ett ut hela åtta hästar.
Sex av dessa startar inom spelformen som garanterar 15 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
Och Elfving råder spelarna att ta hans hästar på allvar.
- Jag tycker att alla mina ska med på lappen. Det är i alla fall ingen som känns slagen på förhand.
Då har ändå tre av deltagarna varit borta från tävlingsbanan i ett halvår, nämligen duon Mr Dream Coktail och Nouvelle Avenue i GS75-1, samt Double Night i GS75-4.
- De är tränade för att gå ut och prestera direkt. Alla har gått flera banjobb där Coktail och Nouvelle sprungit 1.17,5 full distans som snabbast och Double Night 1.18 full distans. Framförallt känns alla tre bättre än i somras så jag hoppas på positiva insatser från samtliga.
Vilka tror du allra mest på?
- Det är Nouvelle Avenue och Lyx Håleryd (GS75-6). Sedan tror jag även väldigt mycket på Seven Seas som startar utanför GS-spelet.
Vad är stallets totala mål för 2020?
- Vi har flera fina unghästar som jag vill vara med i storloppen med, precis som Lyx Håleryd var i fjol. Sedan hoppas jag att fler hästar kan hävda sig på V75. Vi hade satt målet att köra in fyra miljoner i fjol, nu kändes det som att ett halvår flög iväg på grund av alla sjukdomar. Men i år ska vi dubbla alla siffror från 2019 och jag tar gärna några segrar redan på söndag, säger Joakim Elfving.


Det här berättar Joakim Elfving om sina hästar på GS75:

- 5 Mr Dream Coktail (GS75-1) fick sjukdomsproblem redan i våras och hann bara göra några starter under sommaren innan han fick pausa tillsammans med mina övriga hästar. Han har inte haft någon skada utan bara vilat. Nu har vi tränat igång honom och han har liksom mina andra hästar fått flera banjobb med 1.17,5 full väg som snabbast inne på Romme. Jag körde honom senast idag (fredag) och var mycket nöjd med hur han kändes även om det inte är någon häst som glänser i träning och därmed är en aning svårbedömd. Jag ser helst att han får en snäll resa och tror mer på min andra häst i loppet. Han går med samma utrustning som tidigare.
- 7 Nouvelle Avenue (GS75-1) känns nämligen formstarkare. Hon gick 1.17,5-jobbet ihop med Coktail och var den som gjorde det på bäst sätt. Hästen har haft problem med framknäna genom hela sin karriär, men vilan verkar ha gjort gott då hon känns fräschare nu än hon någonsin gjort hos mig. I comebacken i fjol galopperade hon på väg mot segern och hon är minst lika väl förberedd nu. Det är en häst med bra kapacitet för klassen som ska stå sig väl i det här gänget. Jag lägger mig inte i taktiken utan hoppas bara att det löser sig från läget. Hon tävlar med öppet huvudlag som vanligt samt jänkarvagn, den hade hon i sina två senaste starter bakom bilen.
- 5 Double Night (GS75-4) drogs med aktionsproblem och fick inte alls till det i somras. Jag ville ge upp och sälja honom, men ägaren stod på sig och efter vilan i höstas har han känts klart bättre. Han är jämförbart förberedd med mina hästar i GS75-1, förutom att det snabbaste han gått på banan är 1.18. Hästen bromsade till slut då jag körde honom i spets i somras, men har även vunnit därifrån så skulle han front här tror jag att kusken vill prova där. Han brukar tävla med helstängt huvudlag, men nu byter vi till halvstängt norskt och hoppas att han gillar det. Jag räknar med att han ska vara bättre än i somras, så får vi se hur långt det räcker.
- 3 Ängspilen (GS75-5) är en osäker häst som galopperade i debuten för oss, därefter har vi kört kört honom på säkerhet och han har gjort det bra. Vi fortsätter att köra snällt för att ge honom fler felfria lopp och bygga upp hästen, han har väldigt dåligt självförtroende. Han har fått stryk av 8 Björlifanner två gånger i rad och får säkert svårt att rå på den, liksom 9 Gullkongen, övriga tror jag att han matchar så vi får hoppas att det häxar för favoriterna. Han har tävlat mycket med jänkarvagn tidigare, men vi fortsätter med vanlig vagn och öppet huvudlag.
- 5 Lyx Håleryd (GS75-6) hamnade väldigt långt bak senast och kom aldrig in i matchen, vilken gällde alla tilläggshästar i det loppet. Rikard (Skoglund) var nöjd med hur hon kändes så jag är inte alls orolig för att formen skulle vara på väg ner, hon har jättefin i träningen efteråt. Det är en bra häst som var ute i tuffa gäng i fjol och borde ha tjänat mer pengar sett till vilka hästar hon suttit fast bakom. Det här ser ut som lämplig omgivning och får hon bara sin ryggresa till 300-400 kvar så borde hon ha fin chans att spurta ner det här gänget. Hon hör hemma på V75 och vi siktar dit efter det här loppet. Inga ändringar.
- 7 Lamona Håleryd (GS75-7) började bra hos oss med flera rejäla insatser från dödens, men har galopperat på sistone. Det är egentligen ingen osäker häst så jag har blivit lite brydd. Vi gick igenom henne med veterinären efter senaste starten och åtgärdade några saker. Hon känns lugnare och tryggare i träningen efter det, det talar för att det var något som störde. Vi går tillbaka till halvstängt huvudlag som hon hade vid tredjeplatserna, jämfört med helstängt vid galopperna. Däremot fortsätter vi med jänkarvagnen som hon haft i de två senaste loppen, jag tror inte att galopperna hade med den att göra. Det viktigaste den här gången är att hon går felfritt, får ett bra lopp och visar uppryckning. Jag ser gärna att hon är trea-fyra på bra sätt, samtidigt har hon kunnande att räcka ännu längre om det skulle klaffa maximalt.

Robin Johansson, Kanal 75


Det är jackpot i lördagens V75:a i Årjäng där en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner enbart på sju rätt. Favorit i den fem..


Det är jackpot i lördagens V75:a i Årjäng där en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner enbart på sju rätt. Favorit i den femte avdelningen är värmlandshästen Wellino Avenue som tränas av amatören Berne Gustafsson i Vålberg. Den sjuårige valacken har endast gjort 18 starter men vunnit i elva av dem. Anledningen till att hästen inte har startat mer är att han varit skadedrabbad i omgångar.
- Det är ett gaffelband i ett framben som har krånglat på honom. Jag tror att han hade känning av det när han vann Unionstravet i fjol höstas för då var han inte bra trots segern. Han travade inte bra men vann ändå på en 1.10-tid. Det visar bara vilken väldigt hög kapacitet som hästen har, säger kusken Magnus Jakobsson.

Alert och snärtig i jobb med lättare balans
Det har inte blivit någon kontinuitet i Wellino Avenues tävlande och han har gjort comeback tre gånger efter långa uppehåll. Senast var den 15 juni i Lindesberg då han vann enkelt från ledningen.
- Han vann lätt men var lite loj och inte så där alert som han kan vara när han är på topp. Men hästen var heller inte så hårt jobbad inför comebacken och jag tror att han kommer att vara vassare med loppet i kroppen.
- Jag körde ett jobb med honom förra veckan hemma på gården. Det var ett jobb efter 1.20 på lättare balans och det kändes jättebra. Han kändes väldigt alert och snärtig i steget och det märktes att han hade gått framåt med loppet i sig.
Vad var det för lättare balans?
- Det var aluminiumskor fram och barfota bak. Det var första gången och nu blir det första gången i lopp också. Tidigare har han alltid gått med järnskor och sulor fram och barfota bak. Hästen blev lite rappare i steget, säger Magnus Jakobsson.

”Är startsnabb – skaplig chans att hålla ut dem”
Wellino Avenue startar från innerspår bakom bilen i V75-5 och Magnus Jakobsson har spikat sig själv i V75-Guidens tipstävling.
- Ja, jag gjorde det men visst är det lite chansartat med innerspåret. Nu kan jag inte riktigt alla de andra konkurrenterna men jag tror nog att han är så pass startsnabb att det finns skaplig chans att hålla ut dem. I så fall tror jag på bra chans och från spets blir han inte lätt att slå. Men han kan även vinna från andra positioner, även om ledningen är enklaste vägen. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt. Hästen är så pass bred att han inte får plats i en jänkarvagn, säger Jakobsson.

Kommer från två raka segrar
Årjängtravet kör sin största travdag för året och det brukar vara mycket folk runt banan, uppemot 15 000 personer i publiken. Magnus Jakobsson kör ytterligare två hästar inom V75 som han inte tränar själv. Ritmo Di Poggio och Ängspilen som båda kommer från seger.
- Ritmo Di Poggio (V75-1) har jag kört tidigare men det var i fjol, så jag har ingen koll på honom för dagen mer än att han vann senast. Men det känns väl på förhand som att det är väl tufft emot.
- Ängspilen (V75-3) har jag heller ingen koll på mer än att hon han har två raka segrar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-8 2660/11 1 32.5 53
2015-11-05 2015-11-05 Bergsåker-10 2140/8 3 30.6 120
2015-10-21 2015-10-21 Bergsåker-2 2140/6 0 29.9 1379
2015-10-02 2015-10-02 Skellefteå-1 2180/4 3 29.4 310
2016-12-21 2016-12-21 Bergsåker-5 Per Linderoth 2140/15 A 4 29.2 82
2016-12-13 2016-12-13 Bollnäs-7 Ulf Ohlsson 2160/14 A str
2016-11-17 2016-11-17 Boden-3 Mats Gällerstedt 2660/8 A 3 32.1 33
2016-09-08 2016-09-08 Boden-7 Mats Gällerstedt 2660/8 A 0 28.9g 26
2016-08-18 2016-08-18 Skellefteå-4 Mats Gällerstedt 2140/12 A 4 28.8 46
2016-08-01 2016-08-01 Östersund-1 Mats Gällerstedt 2640/7 C 1 28.7 81
2016-07-14 2016-07-14 Skellefteå-6 Mats Gällerstedt 2640/7 B 2 30.1 93
2016-06-17 2016-06-17 Boden-6 Krister Söderholm 1660/13 A 7 30.3 85
2016-06-03 2016-06-03 Umeå-3 Mats Gällerstedt 2180/15 A 1 29.4 107
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-4 Mats Gällerstedt 2180/11 A str
2016-04-30 2016-04-30 Skellefteå-6 Mats Gällerstedt 2160/8 B 2 28.9 174
2016-03-08 2016-03-08 Östersund-5 Mats Gällerstedt 2160/13 B 0 g 82
2016-02-29 2016-02-29 Umeå-1 Mats Gällerstedt 2160/13 A 6 33.1g 56
2016-02-11 2016-02-11 Gävle-3 Mats Gällerstedt 2660/8 B 3 32.2 105
2016-01-26 2016-01-26 Boden-1 Mats Gällerstedt 2660/4 B 0 g 21
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-5 Mats Gällerstedt 2640/5 C 0 g 620
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-2 Mats Gällerstedt 2660/10 C 3 30.5 461
2017-09-19 2017-09-19 Skellefteå-2 Mats Gällerstedt 2660/7 C 0 g 220
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-12 Mats Gällerstedt 2680/10 C 4 28.8 332
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-1 Mats Gällerstedt 2140/7 D 8 28.3g 86
2017-06-10 2017-06-10 Boden-2 Mats Gällerstedt 2160/8 D 8 31.0g 55
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-3 Mats Gällerstedt 2140/5 D 0 29.5g 348
2017-05-12 2017-05-12 Umeå-3 Mats Gällerstedt 2140/2 D 3 29.2 296
2017-04-14 2017-04-14 Umeå-6 Mats Gällerstedt 2140/9 C 0 g 403
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-6 Mats Gällerstedt 2160/10 B 0 g 447
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-2 Mats Gällerstedt 2140/2 C 6 30.2g 117
2017-02-12 2017-02-12 Umeå-8 Mats Gällerstedt 2160/6 A 5 29.9 109
2017-01-25 2017-01-25 Boden-4 Ove A Lindqvist 2140/4 B 0 g 59
2017-01-10 2017-01-10 Gävle-1 Mats Gällerstedt 2660/2 B 2 29.8 111
2018-11-19 2018-11-19 Romme-8 Susanne Österberg 2180/11 A 0 g 44
2018-10-18 2018-10-18 Hagmyren-2 Susanne Österberg 2180/6 B 0 g 44
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-8 Susanne Österberg 2140/4 C 0
2018-08-21 2018-08-21 Bollnäs-3 Susanne Österberg 2660/5 A 1 27.7 36
2018-07-14 2018-07-14 Årjäng-7 Magnus Jakobsson 2140/5 D 4 25.9g 224
2018-06-28 2018-06-28 Bollnäs-7 Susanne Österberg 2140/15 A 1 29.9 16
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-8 Susanne Österberg 2140/2 C 1 26.2 296
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-5 Robert Wilhelmsson 2640/9 C 4 28.1 349
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-2 Susanne Österberg 2180/14 B 2 27.1 30
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-7 Robert Wilhelmsson 2140/6 C 0 g 169
2018-04-14 2018-04-14 Hagmyren-4 Susanne Österberg 2180/14 B 2 28.3 257
2019-12-20 2019-12-20 Romme-5 Rikard N Skoglund 2160/13 A 3 27.8 52
2019-11-29 2019-11-29 Romme-4 Rikard N Skoglund 1640/1 C 3 24.9 91
2019-11-24 2019-11-24 Eskilstuna-3 Rikard N Skoglund 2160/4 C 4 27.4 54
2019-11-02 2019-11-02 Romme-9 Oskar Kylin Blom 1640/1 D 0 g 70
2019-07-30 2019-07-30 Bollnäs-5 Susanne Österberg 2160/11 D 2 27.0 167
2019-07-07 2019-07-07 Hagmyren-2 Susanne Österberg 2160/7 A 0 g 43
2020-11-26 2020-11-26 Bollnäs-6 Bo Landgren 3140/1 D 6 26.7 1020
2020-11-17 2020-11-17 Gävle-8 Bo Landgren 2160/12 C 0 g 31
2020-11-02 2020-11-02 Bollnäs-4 Bo Landgren 2140/10 C 3 26.9 598
2020-10-24 2020-10-24 Rättvik-5 Bo Landgren 1660/15 A 0 g 42
2020-10-10 2020-10-10 Hagmyren-2 Bo Landgren 2140/1 D 4 26.7 286
2020-09-10 2020-09-10 Gävle-5 Oskar Kylin Blom 2640/13 D 0 31.6 1628
2020-08-07 2020-08-07 Gävle-2 Jan-Olov Åberg 1140/1 C str
2020-08-04 2020-08-04 Hagmyren-3 Alice Molin 2140/2 C str
2020-07-20 2020-07-20 Rättvik-10 Jenni H Åsberg 2160/10 C 0 g 637
2020-06-14 2020-06-14 Bollnäs-4 Jennifer Persson 2140/5 C str
2020-06-09 2020-06-09 Gävle-7 Jan-Olov Åberg 2660/11 D 0 29.4g 592
2020-05-19 2020-05-19 Romme-2 Rikard N Skoglund 2140/7 D 0 29.1g 196
2020-05-04 2020-05-04 Romme-7 Jenni H Åsberg 2140/1 B 0 g 78
2020-05-01 2020-05-01 Rättvik-6 Rikard N Skoglund 1660/7 C 0 g 71
2020-04-05 2020-04-05 Hagmyren-4 Emilia Leo 2160/7 A 1 28.4 14
2020-03-21 2020-03-21 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 2140/6 D 0 g 42
2020-03-09 2020-03-09 Bollnäs-3 Rikard N Skoglund 2140/4 D 1 25.9 243
2020-02-08 2020-02-08 Romme-2 Joakim Elfving 2140/1 B 3 29.6 37
2020-01-26 2020-01-26 Bollnäs-6 Ulf Eriksson 2640/11 D str
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-3 Mats E Djuse 2660/11 C 6 28.4 467
2020-01-05 2020-01-05 Romme-8 Niclas Hammarström 1640/3 B 0 29.1g 79
2021-01-09 2021-01-09 Bergsåker-4 Bo Landgren 2660/7 B 8 26.9g 739ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se