Ängsborken travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ängsborken travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ängsborken har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ängsborken har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ängsborken


Karismatiske Ängsborken ser fantastiskt fin ut och har tjusat publiken med suveräna insatser i år. Segermaskinen har vunnit elva lopp på 2..


Karismatiske Ängsborken ser fantastiskt fin ut och har tjusat publiken med suveräna insatser i år. Segermaskinen har vunnit elva lopp på 22 starter och har varit bland de tre främsta i 19 av dem. Helt klart är den nyblivne miljonären med raska steg på väg in i den översta eliten, om han inte redan är där. Efter segern för tre starter sedan fantomspurtade han i 1.20-tempo över upploppet näst senast efter positionsstrul under vägen.
Senast tog Ängsborken sitt första nappatag med den äldre eliten när han mötte Norges och ett av världens bästa kallblod Odd Herakles i V75. Han tog då tidigt ledningen men släppte till favoriten på första långsidan. Ängsborken fick chansen över upploppet och gick i närkamp och utmanade Odd Herakles till slut som tvåa.
– Ängsborken (V86-5) gjorde ett kanonlopp senast och vi kan inte annat än vara jättenöjda med honom. Han är nu ute mot de bästa och mötte en av världens bästa hästar senast. Jag ville därför inte svara på första långsidan när Odd Herakles kom farande. Min häst är inte redo att boxas mot de bästa på det sättet än. Då är det bättre att han får gå lite i ryggar och komma till slut istället, säger kusken Jimmy Jonsson.
– Vi fick chansen på upploppet och även om vi närmade oss så fick jag aldrig någon riktig vinstfeeling. Det gick återigen väldigt fort till slut och i 1.20-fart över upploppet. Jag är jätteglad och stolt över hur hästen presterar.

”Är inte att lita på – även om han är lugnare nu”
Tränaren Alf Jonsson har tidigare deklarerat att det inte blir någon start i Elitkampen redan i år på Solvalla. Han tycker att det kommer ett år för tidigt för femårige Ängsborken som dessutom verkar en del i aveln. Men däremot blir det en ny start mot några av landets bästa kallblod i den femte V86-avdelningen på Bergsåker. En omgång som kryddas av en jackpot med 14 miljoner kronor i sjurättspotten. Ängsborken har spår två bakom startbilen över kort distans. Han körs återigen av Jimmy Jonsson och är klar favorit till segern.
– Det är klart att han kan vinna men han är fortfarande grön i de här sammanhangen och möter snabbloppsrävar igen. Jag ska försöka att ge honom ett vettigt lopp men kan inte ladda med honom i starten för han är inte helt att lita på. Fast jag tycker att han har varit mer lugn i de senaste starterna och inte lika ivrig som tidigare. Så vi kör lite på safety från början och försöker att ta dom till slut istället. Inga ändringar utan han går precis som tidigare, säger Jimmy Jonsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


På ett regnplågat Solvalla sista söndagen i maj fick Björn Karlsson uppleva något han fantiserat om sedan barnsben.Efter en invä..


På ett regnplågat Solvalla sista söndagen i maj fick Björn Karlsson uppleva något han fantiserat om sedan barnsben.
Efter en invändig drömresa i stenhårt tempo spurtade Tangen Haap förbi den samlade nordiska kallblodseliten och skrällde hem Elitkampen.
Karlsson skrek ut sin glädje över mållinjen och var synbart tagen då han intervjuades efter loppet.
- Det är väl enda gången i livet som jag har blivit mållös. Men det var min livsdröm som slog in. Just Elitkampen är det lopp som jag alltid velat vinna. Det är då alla storfräsarna är med och det är många som haft bättre hästar än Tangen Haap men aldrig lyckats vinna, säger Björn Karlsson och minns tillbaka:
- Det var en konstig känsla hela dagen. Jag brukar vara sur och besvärlig inför tävlingar, men då tyckte jag mest det kändes lattjo. Den starkaste känslan var faktiskt inte från loppet utan från provstarten. Jag hade inte kört honom barfota på ett år och när jag körde till framför publiken så kände jag att den där kicken fanns där. Sedan stämde allting i loppet. Det var lite overkligt allting.
Hur ofta tänker du tillbaka på det loppet?
- Som vädret varit den här vintern har jag tänkt på det nästan varje dag. Definitivt varje gång jag ska ut och köra Tangen Haap. Det är en helt annan känsla när jag tränar eller värmer honom efter den segern, nu är hästen som Jesus för mig. Någon som har gett mig så otroligt mycket.
Hur har segern i Elitkampen påverkat dig som person?
- Den vinsten förändrade mitt liv. Jag tycker att man är tryggare i arbetet man håller på med. Den där stressen som alla har som ska tävla, den har försvunnit. Går det dåligt så tar jag inte lika hårt på det. Jag vet att vi nådde dit vi alltid har siktat, det gör att man mår bättre som människa.
- Sedan tycker jag att jag får mer respekt. Både i loppen och utanför. Jag minns när jag åkte ut i defileringsvolten till ett lopp i Östersund i januari. Då säger Ulf Ohlsson ”Jaså, du är med. Då vet man att man inte vinner”. Sitter jag i ledningen så är det sällan någon som provar att köra till längre, så har det inte varit tidigare. En del kanske är inbillning, men det är min känsla i alla fall, säger Björn Karlsson.

Längtar till Finland
Senast Tangen Haap syntes på tävlingsbanan var i november.
På onsdagen sker startskottet för årets säsong i ett sprinterlopp på Bergsåker.
Detta i en omgång där det vankas jackpot på V86® med uppskattningsvis 14 miljoner kronor till en ensam vinnare.
En säsong som har två stora mål.
- Givetvis ska vi göra allt för att försvara titeln i Elitkampen. Därför kommer jag att spara på barfotakörningen till Solvalla, precis som i fjol. Sedan är jag väldigt sugen på att få revansch i Nordic King i Härmä under midsommarhelgen. Det var en helt magisk upplevelse att komma dit i fjol; en nybyggd bana med en standard vi inte har i Sverige som låg vid en hotellby med ett tivoli mitt ute i skogen. Alla var oerhört gästvänliga och publiken var underbar. Jag längtar verkligen tillbaka dit också.

Extra hungrig efter vila
Men även om Karlsson sparar på balansen så är onsdagens lopp inte bara en transportsträcka mot större uppgifter.
- Han började vintern med en månad på Alebäck. Det var första gången han fick betäcka och det verkade han tycka var skoj och trevligt. Han kom hem i början på december och har känts fin hela tiden. Det är världens lataste häst att träna, han kan stanna mitt i en intervall för att lukta på en bajshög, men det positiva är att hästen inte kräver lika mycket träning nu som du han var yngre. I fredagsjobbet vrålade jag rejält på honom för att få ett kvitto var hästen stod och då accelererade han uppför hela backen. Det var en härlig känsla och gav precis det kvitto jag ville ha. I och med att vi har tränat på is hela vintern så kommer han säkert att vara lite seg i benen, men psykiskt brukar han vara extra hungrig och alltid göra bra lopp efter vila. Han vann ett lopp med samma förutsättningar på Bergsåker i årsdebuten 2017 och jag kan lova att hästen är bättre nu än han var då. Men motståndet är förstås tuffare den här gången.

Tror på seger och varnar för en skräll
Hur ser du på uppgiften?
- Jag måste prova från start och försöka övertala Oskar (Kylin Blom) att Art Kjarvald är bäst i rygg så att han släpper till oss. Skulle vi få svar försöker jag nog backa ner i rygg, men går inte det så är jag inte speciellt orolig för dödens eftersom jag räknar med att Tand Kraft kommer fram och avlöser. Sedan får vi se om vi kan hålla undan för Ängsborken och Tekno Eld, som är två otroliga talanger som kommer att tillhöra toppen i många år.
Det låter som att du har läst på loppet ordentligt…
- Ja, självklart. Det är den fördelen jag har gentemot toppkuskarna. Kör man bara två lopp i veckan så måste man försöka dra nytta av det och göra sin läxa.
Hur skulle du ranka de fyra främsta i loppet?
1. Tangen Haap
2. Tekno Eld
3. Ängsborken
4. Art Kjarvald
Du tror alltså på seger?
- Ja, efter fredagsjobbet gör jag det. Men Tekno Eld blir en tuff konkurrent, både på onsdag och under resten av säsongen. Han såg stark ut i sina starter i fjol, gick bra i Norge senast, och nu vet jag att Persson kunnat träna hårdare i vinter. Så den som inte tror på oss måste passa den, tipsar Björn Karlsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Omgångens största favorit Elian Web föll tungt i lördagens gulddivision på Bergsåker. Disco Volante bjöd istället upp..


Omgångens största favorit Elian Web föll tungt i lördagens gulddivision på Bergsåker. Disco Volante bjöd istället upp till dans och en härlig fartfest när han blixtstartade bakom bilen. Han tog sig förbi Elian Web med knapp marginal kort efter start och då var mycket vunnet. Första 500 metrarna travades efter snabba 1.08,4, samtidigt som Jorma Kontio placerade Elian Web utvändigt om ledaren. Disco Volante fortsatte i rena elitloppsfarten och varvade på 1.10,0. Stjärnhästen såg dunderfin ut hela vägen och bara stack ifrån över upploppet. Han var helt överlägsen och vann i imponerande stil på tiden 1.10,3 över 1640 meter med bilstart. Tränare till Disco Volante är Stefan ”Tarzan” Melander och segerkusken Ulf Ohlsson berättade efter loppet att han hade planer på att kunna snuva Elian Web på täten.
– Det fanns i mitt bakhuvud, det måste jag säga. Man ville inte sticka ut hakan för mycket men om man tittar på reprisen av loppet senast så var han faktiskt lite snabbare från start och tog en halv längd på Elian Web. Men han hackade till lite i travet och slog sig på framknäna, så i samråd med Tarzan så ändrade vi lite i balansen, säger Ulf Ohlsson.

”Kunde axa iväg riktigt bra”
– Vi ändrade lite på skoningen, på framskorna, och jag tror faktiskt att det var en avgörande grej. Det är klart att han har gått otroligt bra tidigare med samma balans men han kunde axa iväg riktigt bra och då var mycket vunnet.
– Han är stark och rejäl och fick rassla på i ett fint tempo. Han travar riktigt bra nu och har varit fin i hela karriären men har mognat mer nu och klarar av att gå i rygg, vilket var omöjligt förut. Tarzan har gjort ett otroligt bra jobb och ställt i ordning. Det var kul för mig att vinna, sa Ohlsson.
Sjuårige Disco Volante har nu sprungit in drygt 3,7 miljoner kronor och lär siktas mot Elitloppet igen.
Tvåa i mål blev stallkamraten Snowstorm Hanover efter en bra spurt. Storfavoriten Elian Web stumnade lite till slut och blev fyra.

Suverän insats av Odd Herakles
Norges bästa kallblod Odd Herakles gjorde en suverän prestation när han vann V75-2. I det norsk-svenska mötet med Ängsborken blev det en härlig slutstrid. Körande Tom Erik Solberg lämnade ingenting åt slumpen utan bombade på direkt från tillägg som det var utlovat. Via tredjespår genom den första kurvan kom Odd Herakles farande ut på den första långsidan, samtidigt som Ängsborken fick ta över ledningen efter ett halvvarv. Men Ängsborken var inte så snabb i benen att han kunde ta emot Odd Herakles som tog över täten efter 650 meter. Ängsborken fick luckan mitt på upploppet och kom farande med en vass slutstöt. Det såg ett tag ut som att han skulle koppla greppet men Odd Herakles försvarade sig hela vägen till en strålande seger. Segertiden blev helt lysande 1.23,5 över 2160 meter och överbetyg även till Ängsborken som blev tvåa i ett första nappatag med den äldre eliten.
– Det blev ett väldigt spännande lopp. Vi brukade mycket för att få täten men jag trodde väl att vi skulle vinna lättare än vi gjorde men Ängsborken var väldigt bra. Men han släpper inte någon förbi sig. När det var 100 kvar trodde jag att vi skulle förlora men han sträckte på sig, sa Tom Erik Solberg.
Odd Herakles tränas av Lars O Romtveit och ägaren meddelade efter loppet att det här är sista säsongen för tioårige Odd Herakles.

Takata inledde med skräll
V75-omgången inleddes med en skräll genom Takata, tränad, ägd och körd av Henrik Nilsson från Eskilstuna. Det började illa när ekipaget orsakade en omstart men väl i den giltiga tog hästen ledningen. Däremot blev han av med spetsen på den första långsidan när Rikard N Skoglund kom farande med favoriten Royal T.N. och ”kippade” sig till täten. Det löste sig ändå helt perfekt för Takata. Luckan kom som på beställning vid upploppets början och den åttaårige valacken gick í närkamp med Royal T.N. Det blev en härlig duell men kort före mål satte Takata huvudet först. Det blev därmed revansch från förra mötet dem emellan då Takata inte hann ifatt vinnande Royal T.N.
– Det här var häftigt. Jag hängde inte med riktigt när han kom och hade kunnat svara men samtidigt ville jag inte köra för fort heller. Det löste sig ändå och det var kul. Jag kände direkt att han tog huvudet först och nu var vi en position längre fram en senast och då hann vi dit, sa Henrik Nilsson som därmed tog sin första V75-seger.

Spets och slut för La Norna och Hanna
Hanna Olofsson var väldigt optimistisk på förhand med favoriten La Norna i V75-4 och infriade förväntningarna med sin egentränade häst. Hon fick ta över ledningen kort efter start och fick sedan styra ställa som hon ville. La Norna dirigerade varje meter utan problem och vann lekande lätt.
– Jätteroligt att få vinna på V75. Hon blir inte trött i första taget. I dag fick jag maska bort lite och det var fördelaktigt att få ledningen men jag tror att hon går bakifrån också, sa Hanna Olofsson.
Boden-tränaden berättade vidare att hon ska öppna en filial på Julmyra Horse Center i Heby för att försöka få lite nya kunder.

Religious bäst i långa loppet
Religious var omgångens näst mest streckade häst och hade inga som helst problem att vinna stayerloppet i V75-5. Efter en urtappar insats senast som tvåa efter en tung löpning, blev det nu en behaglig väg fram till segern. Hästen öppnade bra och kunde överta ledningen tidigt. Mika Forss fick sedan köra i ett lugnt tempo och Religious vann hur enkelt som helst med tussarna kvar i öronen. En jättefin prestation av hästen som tränas av Nina Pettersson-Perklén.
Hon håller till på Söderby gård i Märsta när hon tränar nio hästar men har även 30 hästar i Finland dit hon pendlar.
– Hästen har gjort det bra varje gång och i dag var det enkelt. Det var hårda motståndare men han var bara bäst. Han är stark och jättesnabb bakom bilen och väldigt lätt att köra, berömde Mika Forss.

Ny seger för finske pansarvagnen
Grainfield Aiden har blivit en följetång minst sagt och den finske hästen är en riktig hårding. Han startade nu för nionde veckan i rad och gjorde start nummer tio på elva veckor. Men det bekom inte den här pansarvagnen det minsta. Tränaren och kusken Hannu Korpi, som även jobbar som brandman, körde sin vana trogen offensivt. Grainfield Aiden har ofta haft dåliga startspår och fått blytunga lopp men det har han ingenting emot. Nu var det spår tolv och via tredjespår fram utvändigt om ledaren så var greppet kopplat på ledande Remarkable Feet vid upploppets början. Samtidigt fick Don Perignon luckan ifrån rygg på ledaren och utmanade rejält. Men Grainfield Aiden vägrade att ge sig och försvarade sig storstilat in i mål till en knapp seger.
– Han var inte trött men jag är trött, sa Hannu Korpi och skrattade efteråt.
– Hästen är fantastiskt bra, precis som jag också. Nu var det här sista starten på ett tag. Vi reser hem till Finland och tänker att vi kommer tillbaka till finalen.

Westholms superlöfte såg okörd ut
Jörgen Westholm har ett härligt råämne i den fyraårige hingsten Strong Heartbeat. Nu såg hästen okörd ut när han joggade hem V75-7 för sin tränare efter ledning från start till mål. Den stora snackisen innan loppet var om han skulle kunna hålla upp ledningen från innerspåret bakom bilen. Men det kunde Strong Heartbeat och han såg helläcker ut hela vägen i spets. Jättelöftet såg okörd ut när mållinjen passerades och den sjätte segern i sjunde starten var ett faktum. Den här fyraåringen matchas för Svenskt Travderby i höst och det kan bära riktigt långt.
– I dag visar han det som han kommer att behöva om han ska bli en topphäst framöver. Det var ett härligt tryck i honom från start och han bara pep iväg, sa Jörgen Westholm.
– Han har verkligen tagit åt sig av vår unghästskola och ligger aldrig på och gör vad han ska. Vi ska starta på under våren och sedan får han en paus kanske i juni och juli. Vi har både Derbyt och Breeders Crown som våra mål.
Det var en favoritbetonad V75-omgång och sju rätt betalade 5003 kronor. Sex rätt gav 76 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot till nästa lördags V75:a som avgörs på Färjestad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sät..


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sätta dit såväl Strong Heartbeat som Remarkable Feet på Åby. Veckan efter hade han bara en styrning i V75-finalerna och slog då åter till bakom Remarkable Feet, denna gång till skrällodds.
Det har tydligen gett råg i ryggen för på lördag sätter Westholm upp sig själv upp bakom samtliga sina fem V75-hästar och berättar följande inför omgången:
- 7 Guli Rubin (V75-2) galopp ett var mitt fel, jag trodde att jag kunde forcera mig till ledningen och hästen kändes så fin i det läget. Galopp två var en lite trång incident, det var lite rörigt, så halva galoppen var väl mitt fel. Han är rätt startsnabb och trivs med att vara med i främre träffen. Skulle jag få spets och vara med i pole position så skulle han kunna dyka upp i striden, men jag har jättestor respekt för Ängsborken som jag tror är vår nya kanon i kallblods-Sverige. Det var inte jänkarvagnens fel att han hoppade senast, det var kusken, så vi tar den igen. Hästen har sett jättefin ut i jobben och har toppform, men står lite fel inne i klassen.
- 4 Infinite Knight (V75-4) fick helstängt på sig senast, jag trodde att hon skulle gå felfritt från bakspår, men hon ville inte det. Nu öppnar vi upp henne med skygglappar som man kan dra ner. Vi siktar på en felfri avgång, hon är i form och ska streckas i ett öppet lopp. Hon har lite dåligt med segrar i raden, men jag tycker inte att det beror på henne. Hon har sett fin ut efter Mantorp och kan vinna med rätt lopp.
- 3 Radjah d’Inverne (V75-5) var vi inne på senast, men så fort han får göra något själv i loppen så fungerar han inte. När han inte har någon häst framför sig så blir han ivrig och spänner sig och tappar stinget till slut. Han ska ha en smygresa. Distansen passar och han känns fin i träningen, men det är en sådan man måste sitta kvar med till 150 kvar. Lyckas vi servera honom det loppet så kan han vinna. Tittar man i lopparkivet så har han verkligen smygform. Han har inte haft någon tur med positionerna sista fem starterna.
- 1 Remarkable Feet (V75-6) känns fortsatt fin. Han kan öppna, kollar man på hans spårstatistik i karriären så har vi inte haft så många lägen att prova från start. Skulle han få spets så skulle jag väldigt gärna vilja köra honom där. Jag tror att han växer lite i ledningen. Inga ändringar.
- 1 Strong Heartbeat (V75-7) har jag aldrig kört något riktigt bakom bilen med, så han ska få vara med innan tävlingarna imorgon. Jag tänkte lägga ut på Twitter efteråt hur han känns i bilprovstarten och hur jag upplever att han ska kunna öppna. Skulle han få spets är det nog inte så jättemånga som kan ta sig förbi honom under loppet. Det är en häst med hög kapacitet. Vi har haft fantastiskt bra träningsförhållanden på vår inomhusbana så jag väljer att starta på lite. Han är lite orutinerad och behöver lopp inför säsongen, så han kommer att få starta på under våren. Vi fortsätter med järnskor, bomull och vanlig vagn. Jag hoppas att det kan gå ändå, säger Jörgen Westholm.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Norske kallblodsstjärnan Odd Herakles får åka till Sundsvall på lördag för årets andra start. Kusken Tom Erik Solberg har..


Norske kallblodsstjärnan Odd Herakles får åka till Sundsvall på lördag för årets andra start. Kusken Tom Erik Solberg har tolv hästar en rejäl bit framför sig när han vänder upp med den snart sjufaldige miljonären i V75-2.
Men hästen är erkänt startsnabb och som det låter kommer den egenskapen att nyttjas. Norrmännen ska förmodligen försöka gå på knock med Odd Herakles och låta hästen runda fältet i spåren direkt från start.
Tränare Lars O. Romtveit är nöjd med var han har tioåringen formmässigt.
- Jag tycker förutsättningarna med tolv hästar på start och bara tre på hans volt ser greit ut. Det borde hjälpa till så att han får en väldigt fin start och går det som jag vill sitter Odd Herakles i täten tidigt i loppet, säger Romtveit.
Med Månprinsen A.M. på skadelistan tog den norske hästen definitivt över som rasens bäste under 2019 med segrar i såväl finska Nordic King och Unionskampen i Karlstad.
I Elitkampen på Solvalla blev det positionsbekymmer från ett bakspår.

Vreds på bakom bilen
Den speedige norrmannen tjänade 2,3 miljoner under 2019 och fick gå som snabbast i Bollnäs i augusti. Odd Herakles visade då att han kan flytta på sig Bollnästravets Elitsprint.
Tom Erik Solberg ställde på i tredje- och fjärdespår när startbilen lämnade och rundade fältet från spår tolv och vann loppet på snabba tiden 1.19,0 över kort distans.
Odd Herakles var mycket bra vid lätt spetsseger i norska V75 i årsdebuten för några veckor sedan. På lördag möter han några riktigt fina kallblod. Alf Jonssons hemmastjärna Ängsborken från spår ett på startvolten kommer exempelvis att bli mycket spelad.
Tränaren Lars O. Romtveit:
- Han är bäst i spets och jag tror nog att kusken kommer att köra för att försöka komma dit så att han styr loppet därifrån. Är bara allt normalt sedan så borde han kunna hålla undan till slut. Ett minus är att han inte kan gå barfota på lördag. Han går fint med skor - och brodd -  om det skulle behövas men det allra mest optimala för honom är ju att springa helt utan.

”Han var helt strålande!”
I oktober ställdes hästen undan för säsongen och årsdebuten skedde alltså i februari. Eftersom hästens skötare haft hand om det mesta i träningsväg över vintern var Romtveit spänd inför starten i Forus.
Efter uppvärmningen, som tränaren tog hand om, kvarstod frågetecknen.
- Sedan gjorde kusken en provstart med honom och då var han helt strålande! Han fick bestämma tempot till 1.25 i ledningen under loppet. Från mitten av den sista kurvan och in så körde Solberg till våldsamt och det gick väl 1.18 sista 500 meterna och då gick det ännu lite snabbare på upploppet. Han vann väldigt enkelt.

Flyttas till Sverige
2020 blir Romtveits sista år som jordbrukare och tränare av hästar i större skala.
Husse blir pensionär och Odd Herakles avelshingst på heltid efter att ha varvar den sysslan med tävling i några år.
2021 flyttas hingsten till Sverige och Bollnäs-tränaren Fredrik Fransson stuteri i Järvsö.
- Jag fyller 70 och tänker få det lite lugnare. Jag kommer inte att blanda mig i det som bestäms men enligt vad ägarna säger nu vill de låta hästen sluta på topp och bara låta honom tävla hos mig året ut, sedan blir det bara avel, säger Lars O. Romtveit.
Vad säger du till spelarna inför lördagens start?
- Att vi ställde undan en frisk och fin häst i oktober och att han kommer med fin form till Bergsåker. Inte den bästa formen men han känns strålande i träningen. Han har vanligtvis två speeder: en som kan brukas tidigt i loppet och en speed till slut. Jag tycker att det ser ut som att han ska ha bra segerchans.

Mikael Wikner, Kanal 75


De två som kvalificerade sig från uttagningsloppet som kördes i söndags den 26 januari på Bollnäs var Ängsb..


De två som kvalificerade sig från uttagningsloppet som kördes i söndags den 26 januari på Bollnäs var Ängsborken som vann före Guldtopp (bilden). Dock valde Alf Jonsson tacka nej till Frankrikeresan för Ängsborken då han var tveksam till den långa resan och korta perioden mellan loppen.
Därav fick hästen som var trea i mål frågan om att starta på Vincennes, Guli Rubin, som tackade ja.
Övriga två platser går till wildcards som anmält sitt intresse till Svensk Travsport. Det var tre hästar, Forspärla, Guli Roy och Guli Tor som visat intresse och på tisdagen seedades de enligt Svensk Travsports seedningsregler med utfallet att det är Guli Roy och Guli Tor som blir svenska wildcards och som kommer att få åka ner till Vincennes.

Det svenska laget består av:
Guldtopp, valack född 2012, 806 809 kr, rekord 24,8m, efter Alm Viktor och Nellie Rej. Tränare: Daniel Wikberg, Östersund
Guli Rubin valack född 2012, 962 150 kr, rekord 24,0m, efter Järvsöfaks och Guli Stjärna. Tränare Jörgen Westholm, Romme
Guli Roy valack född 2015, 927 228 kr, rekord 22,4ak, efter Briskeby Philip och Åsa Stina. Tränare Jan-Olov Persson, Hagmyren
Guli Tor hingst född 2012, 1 017 900 kr, rekord 24,1m, efter Dotterud Teddy och Guli Saga. Tränare Jan-Olov Persson, Hagmyren.

Svensk Travsport

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-1 Jimmy Jonsson 1640/4 B 1 25.3 14
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-2 Jimmy Jonsson 2200/9 A 1 25.2 14
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-3 Jimmy Jonsson 2180/6 B 1 27.2 13
2018-08-12 2018-08-12 Dannero-8 Jimmy Jonsson 2140/2 A 3 25.8g 61
2018-07-29 2018-07-29 Dannero-6 Jimmy Jonsson 2140/6 B 1 28.4 15
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-1 Jimmy Jonsson 2140/7 B 3 27.1g 19
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-4 Jimmy Jonsson 2180/6 B 1 26.1 32
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-2 Jimmy Jonsson 2140/4 B 4 27.8 43
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-1 Jimmy Jonsson 2180/5 B 2 28.5g 28
2018-06-01 2018-06-01 Romme-1 Jimmy Jonsson 2180/8 B 4 28.5g 25
2018-05-18 2018-05-18 Romme-2 Jimmy Jonsson 1680/3 C 1 27.0 69
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-2 Jimmy Jonsson 2160/5 B 4 30.0 52
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-1 Jimmy Jonsson 1660/8 B 3 33.0g 15
2018-04-09 2018-04-09 Östersund-1 Jimmy Jonsson 1640/7 B 1 28.5 48
2018-03-31 2018-03-31 Dannero-5 Jimmy Jonsson 2160/3 C 3 35.1g 55
2018-03-17 2018-03-17 Bergsåker-2 Jimmy Jonsson 2140/2 D 1 37.2 25
2019-12-22 2019-12-22 Bollnäs-1 Jimmy Jonsson 2160/3 C 1 26.8g
2020-03-11 2020-03-11 Bergsåker-8 Jimmy Jonsson 1640/2 C str
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-6 Jimmy Jonsson 2140/1 D 2 24.3 40
2020-02-14 2020-02-14 Romme-8 Jimmy Jonsson 1640/9 D 2 24.1 18
2020-01-26 2020-01-26 Bollnäs-9 Jimmy Jonsson 2140/5 C 1 24.7 13
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-6 Jimmy Jonsson 1660/15 B 2 25.1g 24
2020-01-01 2020-01-01 Bergsåker-8 Jimmy Jonsson 2640/1 C 1 27.0 15ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se