Amper travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Amper travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Amper har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Amper har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Amper


Det blev en minst sagt maxad födelsedag på hemmabanan för Roger Walmann. Solvalla hedrade honom med en jubileumslöpning och när Charlo..


Det blev en minst sagt maxad födelsedag på hemmabanan för Roger Walmann. Solvalla hedrade honom med en jubileumslöpning och när Charlotte Bailey utklassade motståndet kostade till och med ständigt coole Örjan Kihlström på sig att göra tummen upp till 70-åringen strax före mållinjen.
- Det var lite speciellt i och med att det är Rogers lopp och att hästen var så fantastisk bra var passande också, sa Örjan Kihlström, som kört otaliga hästar åt Roger Walmann genom åren.
- De säger att han är 70 år men det känns som att jag har varit med och kört åt honom i 65 nästan. Vi har kamperat ihop länge och han har haft fantastiskt många fina hästar och framgångar. Det är bara att vara tacksam för att man har fått vara med på resan.
Charlotte Bailey imponerade stort då hon trots att hon blev väldigt pigg och rusade i ledningen tågade undan till mycket enkel seger. Sin första i karriärens åttonde start.
- När det är ett så stort lopp får man ställa i ordning, sa Roger Walmann skämtsamt.
- Det här var önskedrömmen. Det är tack vare Örjan jag står här i dag och det var drömmen att Örjan skulle vinna det här loppet med en av våra hästar.

Ola Johansson, Kanal 75


 En extra omgång av V75® förgyller sista söndagen i augusti.Den hämtas från den danska högborgen Charlottenlund. I K&ou..


 En extra omgång av V75® förgyller sista söndagen i augusti.
Den hämtas från den danska högborgen Charlottenlund. I Köpenhamn är det nämligen dags för Danskt Travderby, säsongens största uppgift för de rödvita fyraåringarna. Och vem som är den stora favoriten på förhand råder det få tvivel om.
S.J’s Caviar-sonen 4 Garfield (V75-6) har så här långt klivit fram som en ångvält i den danska kulltoppen. På sina femton starter hittills har det blivit tretton segrar. Den, ännu så länge, största framgången kom när han segrade i kriteriet förra hösten. Nu är Jeppe Juels fantomtalang framme vid det stora målet.
– Garfield är allt fint med inför derbyt. Han är redo. Det är det här som varit hästens mål sedan den dagen han föddes… Han har inte gjort något fel hittills. När han galopperade i Århus så körde jag lite fel, det gillade han inte, det var mitt fel och inte hästens, säger Jeppe och åsyftar när hästen gjorde bort sig som megafavorit i Jydsk 4-årings Grand Prix för två starter sedan.

Varit tjugo meter bättre än övriga i kullen
Senast var Garfield tillbaka i gamla vanor. Vinsten i uttagningen till derbyt togs i överlägsen stil där han obekymrad dansade undan efter tidig ledning.
– Han känns extremt fint och jag har aldrig känt botten i honom vare sig i lopp eller träning. Det är verkligen en speciell häst.
Vad är det som gör honom så speciell?
– Framför allt är han väldigt smart. Han gör precis det han behöver, en tacksam häst att köra. Det räcker att köra till i 300 meter så vet man var man sitter i loppet, det är nog lite som att köra en bil.
Garfield är med andra ord berättigad favorit på söndag?
– Självklart är ett derby ett derby och de andra har också fina hästar som är toppade för det här loppet, men jag har god tro på min häst. Såvida det inte sker någon olyckligt, så tror jag helt enkelt att han är bäst; Garfield har ju hela tiden varit tjugo meter bättre än de andra i kullen. Men alla lopp måste köras, det går inte att bara gå ut med en häst som bara är ”åttio procent” och tro man ska vinna, han måste prestera helt på topp.
Det blev ett fint fjärdespår bakom bilen. Hur ser du på upplägget i finalen?
– Jag har medveten inte gått in i några kamper med honom hittills, jag vill inte ta några risker med den här hästen och så kommer jag att göra på söndag också, så får vi se var vi hamnar. Det är klart att man vill undvika utvändigt ledaren med honom, men samtidigt om någon väljer att svara så vinner i alla fall inte den hästen…

Derbyt – den stora segern som saknas
47-årige Jeppe Juel är en av Danmarks mest välkända och framgångsrika tränare och kuskar. Han har redan vunnit det mesta som går att vinna i hemlandet. Ålborgstränaren har dessutom blivit årets kusk vid tre tillfällen och tagit hem tränarchampionatet två gånger.
En seger fattas dock. Den kanske ädlaste av dem alla. Ännu så länge har det varit mest stolpe ut i det danska derbyt. 2010 var han tvåa med Open, 2013 såväl tvåa som trea med Scirocco Sisa respektive Stelton och 2018 återigen tvåa, då med Cool Shadow.
Är det Garfield som ska göra lyckan fullständig?
– Derbyt är väl det enda loppet jag saknar. Jag har ju lyckats vinna alla andra större lopp här i Danmark, men inte derbyt, trots många andraplatser. Den segern saknas mig och det vore självklart något mycket speciellt att få ta den just med den här hästen.

En potentiell utmanare – från samma stall
Faktum är att Garfield inte är Juels enda kort i derbyleken. Stallet erbjuder också en utmanare. Meriterade Birger Jörgensen (som vunnit två derbyn som kusk) kör 6 Galliano Peak (V75-6) som också han kommer från en övertygande seger i uttagningarna.
– Galliano Peak är väldigt fin. Jag hade maxat honom lite för mycket till starten på Jägersro, så det blev tyvärr målgalopp men han visade fin form redan då. Vi har gått tillbaka till skor fram och en vanlig vagn vilket gör honom mer säker till slut och han gick väldigt positivt senast.
Galliano Peak är väldigt startsnabb?
– Det är planen att han ska gå mot ledningen i ett första skede och förhoppningsvis få ett bra lopp. Sedan att jämföra honom med Garfield vore inte rättvist. Men han utvecklas hela tiden och kommer han som sagt till ledningen och får rätt lopp, tror jag han kan vara bland de tre.

Tar sikte mot de svenska kriteriekvalen
Ytterligare två hästar från Jeppe Juels stall går ut på Charlottenlund denna derbydag. 7 Enzo (V75-1) hade inte tur med spårlottningen, men spännande treåringen 2 Hilton (V75-4) kan vara ett bud i Walther Kaiser-Hansens Minneslopp. Hästen kommer från tuffa omgivningar i svensk konkurrens.
– Enzo fick helt fel läge här och det är inte realistiskt att tro på mer än pengar den här gången.
– Hilton är en väldigt bra häst som jag medveten kört väldigt snällt med, men han börjar gå bra tider, är rapp från start och bör få ett fint lopp här. Han ska kunna vara bland de tre och jag tycker att han ska räknas lite här. Jag har som sagt kört snällt med honom och förhoppningen är att han ska ut i den svenska kriteriekvalen efter det här, han ska vara redo för det.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


– Tack vare pengarna från ATG Drömfond kan vi nu anpassa flera av banans hål för rörelsehindrade. Det känns fantastiskt at..


– Tack vare pengarna från ATG Drömfond kan vi nu anpassa flera av banans hål för rörelsehindrade. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda alla i bygden möjligheten att kunna delta i en sån här aktivitet tillsammans, berättar Simon Östling, projektledare på Östra Ryds IF.
Pengarna kommer att gå direkt till de kostnader som uppstår för arbetet med marken, byggnationer och inköp av nytt material.
– Det är en 12-hålig bana där vi ser att de tre första hålen nu kan byggas om för att passa personer med funktionsnedsättning. Det går att köra bil fram till första hålet och nästa steg blir nu att jämna ut delar av terrängen och bygga bort hinder genom trappor och ramper. Som referensgrupp har jag ett par föräldrar i min sons klass, de har barn med funktionsnedsättning så jag har dem som stöd under byggnationen, säger Simon Östling.
Samhället Östra Ryd är litet och har inte fler än 500 invånare, men discgolfbanan är ett uppskattat inslag som lockar folk från närliggande platser.
– Vi har öppet för alla, året runt. Man behöver inte vara medlem i föreningen för att spela. Unga under 18 år spelar gratis på banan och får även låna disc gratis i byns affär, för vuxna kostar det 20 kronor att hyra disc samt 30 kronor att spela på banan.

Juryn och dess motivering
ATG Drömfond tillsammans med Parasport Sverige utser årets finalist. I juryn sitter Åsa Llinares Norlin (ordförande Parasport Sverige), Maja Reichard (tidigare paralympier), Peter ”Foppa” Forsberg och Maria Guggenberger (hållbarhetschef på ATG®). Tillsammans motiverar de årets val enligt följande:

"I en befintlig arena för discgolf ska Östra Ryds IF möjliggöra för personer med funktionsnedsättning att kunna vara med och träna på lika villkor. Det får fler att bli aktiva i såväl fritids- som skolidrott och en självklar del i samhället. För sitt arbete med att tillgängliggöra discgolf för fler, tilldelas Östra Ryds IF 100 000 kronor från ATG Drömfond.”
 

ATG


 V75® rullar vidare i högsommar-Sverige. Efter förra helgens omöjliga omgång i Eskilstuna väntar en jackpot när det &aum..


 V75® rullar vidare i högsommar-Sverige. Efter förra helgens omöjliga omgång i Eskilstuna väntar en jackpot när det är Halmstadtravet som tar över stafettpinnen den här helgen. En ensam vinnare beräknas kunna bli 50 miljoner kronor rikare.
i Halmstad avhålls enligt tradition Sprintermästaren under torsdagskvällen då några av landets bästa fyraåring möts i försök och final. Den ordinarie omgången av V75® körs som vanligt på lördag.
För mycket lovande kusktalangen Gustav Johansson väntar uppsittningar båda dagarna.
– Det ska bli mycket kul, jag har ju fått en del styrningar också, så jag ser verkligen fram emot det här.
Lördagens första häst för Gustav är 6 Black Fire (V75-2).
Valacken tränas av Dan Widegren och är väl bekant för kusken. Han har kört Black Fire i de flesta av starterna och hästen står på samma gård där han arbetar till vardags. Den här lördagen kamperar duon i finalen av Wången Cup för lärlingarna.
– Black Fire gick det fort för till slut senast och vi satt en bit bak i fältet, så vi var nöjda även om vi bara var sexa i mål. Hästen går ju bra hela tiden och vi tyckte det här kunde bli en passande typ av lopp för hans del. Jag tror att formen ska vara minst lika bra som vid segrarna.
Hur ser du på den här uppgiften?
– Han öppnar bra och det är klart vi vill till ledningen, sedan vet jag inte riktigt hur snabba de andra är som är invändigt, men det är ledningen som är målet. Sedan är hästen ganska allround av sig och går från de flesta positioner och i sådan här lärlingslopp kan ju, som man brukar säga, allt hända.

Kriterietrean som kommit tillbaka
I Silverdivisionens försök väntar en väldigt intressant styrning för 19-åringen.
Det handlar om 6 Address Book (V75-3) som nu hunnit bli sju år gammal men som stått vid sidlinjen under flera säsonger på grund av skador. Som treåring, då i regi Johan Untersteiner, knep han bronset i kriteriet efter hästar som Inti Boko och Campo Bahia. Address Book finns numera i Peter H Sjöbergs stall och har gjort två starter efter sin långa tävlingsfrånvaro.
– Address Book har varit skadad i omgångar men är nu tillbaka, det hade väl gått tre och ett halvt år sedan senaste starten till att han kvalade. Det är bara att hålla tummarna att det håller, men han har fått två lopp i kroppen nu och hästen känns uppåt. Det är klart att det är en tuff klass för hästen, som ju bara gjort fjorton starter, att gå ut i. Men han har tagit loppen bra och utvecklas fortfarande fint, säger Gustav och fyller i:
– Det känns kul att testa här mot de här hästarna men han är kanske inte någon vinnare ännu så länge. Det är 1640 meter och vi får ladda en bit och försöka hitta ned någonstans, men det känns väl inte aktuellt att köra honom i spets i varje fall.

Inledde året med fyra raka segrar
4 Dats so Crazy (V75-4) är den tredje ur Johanssons lördagstrojka. Göran Wiberg i Halmstad tränar hästen som rivstartade året med fyra raka segrar och som efter en fin insats senast i Vaggeryd nu är redo för V75®.
– Honom var vi nöjda med senast, han nöter på bra och gör det fint hela tiden. Hästen vann ju ett par lopp i vintras och sprang på sig snabba pengar, men vi får prova att gå ut på V75® med honom nu. Han går verkligen upp i klass och man får ha det lite i åtanke att han möter tuffare motstånd nu, men formmässigt skulle jag tro att han nästan är bättre nu än vi segrarna, han kan öppna ganska bra och vi ska testa lite nya grejor till den här starten.
Vilka är de nya grejorna ska som testas?
– Förmodligen blir det jänkarvagn men vi har inte bestämt det säkert ännu, men han kommer i alla fall att gå barfota runt om den här gången.
Hur ser du på dina vinstchanser på lördag?
– Black Fire tycker jag helt klart är den som känns som den som sticker ut av mina tre.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


5 Racing Brodda (V86-2) var två i Stochampionatet och vann Derbystoet 2019 och har etablerat sig som ett av landets absolut bästa ston. Formen har va..


5 Racing Brodda (V86-2) var två i Stochampionatet och vann Derbystoet 2019 och har etablerat sig som ett av landets absolut bästa ston. Formen har varit strålande i vinter, bland annat med en övertygande seger i stoeliten i näst senaste starten.
Senast spändes bågen mot stjärnor som Milligan’s School och Blé du Gers då sjuåringen provade vingarna i Bergsåker Winter Trot. Ett äventyr som slutade i en sjundeplats efter en dryg inledning.
– Racing Brodda var ute i ett hårt lopp senast. Hon hade ju ett dåligt spår också och det blev en tuff inledning för henne, med tanke på det så tycker jag att hon gjorde det bra. Allt verkar fint efteråt och det här känns väl som en passande uppgift för henne. Jag tycker att hon är befogad favorit i det här loppet, säger tränaren Mattias Djuse.
Hur ser matchningen ut för Racing Brodda efter det här?
– Vi har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Det här loppet kom lämpligt för henne och vi försöker väl matcha henne i de här stoloppen i första hand, det kommer en stoeliten på Solvalla om några veckor som också kan bli aktuell.

Har kommit tillbaka från Frankrike
Team Djuse har ytterligare en häst i Golden Weddings lopp på Solvalla den här onsdagen. Det rör sig om jämngamla 6 Adi Gallia (V86-2) som kamperat nere i Frankrike de senaste månaderna, men som inte riktigt haft lyckan med sig i sina senaste starter.
– Adi Gallia gick bra från början i Frankrike men har väl fått lite dålig utdelning där nere. Senast gick hon skapligt i skymundan efter att det varit dåligt tempo under loppet. Hon är absolut bättre än raden och jag tycker hon känts fin i de lättare jobb hon fått här hemma sedan hon kom tillbaka. Men visst, normalt slår hon inte Racing Brodda.
Barfotaförbudet är över. Ändrar du något i utrustningen?
– Adi Gallia har gått barfota i Frankrike men nu blir det skor runt om och det samma gäller för Racing Brodda, jag tycker inte det känns värt att plocka de växlarna i det här loppet och de har båda tävlat väldigt bra med skor tidigare. Racing Brodda har gått med norskt huvudlag några gånger nu, men här ändrar vi till ett öppet huvudlag.

En treårig talang med rätta läget
Bläddrar vi framåt några sidor i programmet hittar vi nästa häst från Mattias Djuse. 3 A Sniper (V86-6) är en lovande treåring från stallet som tränaren inte tycker att spelarna ska negligera.
– A Sniper är det bra med efter loppet senast. Det var lite tung bana då och dålig fart under vägen och Magnus (Djuse, reds.anm.) sa det efter loppet att han kände att de inte skulle kunna rå på de där framme, så han körde lite mer på saftey allra sista biten, hästen behövde inte gå på max.
Ni fick ett bra läge, hästen är ganska så startsnabb?
– Ja, han kan öppna rätt så bra så vi får väl testa lite från början i alla fall när vi fick ett så pass bra spår, så får var vi hamnar helt enkelt. Nu tycker jag motståndet är lite svårbedömt för mig, men hästen är bra för den här typen av lopp och jag tycker att han ska räknas med chans.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Ulf Ohlsson blev vid årsskiftet allsvensk kuskchampion för sjätte året i följd och en dryg månad in på det nya året..


Ulf Ohlsson blev vid årsskiftet allsvensk kuskchampion för sjätte året i följd och en dryg månad in på det nya året har han redan hunnit vinna 23 lopp och snott åt sig ledningen i kuskligan. På söndag kör han flera segerfarliga hästar på GS75 och allra bäst segerchans tilldömer han Öystein Tjomsland-tränade kallblodet Sjö Stjerna (GS75-5). Det är femte gången i rad som ekipaget kamperar ihop och de tidigare starterna har resulterat i två segrar och två andrapris.
- Hon är en jättefin märr och det känns som att hon utvecklas hela tiden. Skulle hon visa samma form som hon har gjort i de senaste starterna så tycker jag att det är min bästa chans på förhand. Hon är bra och som loppet ser ut ska det vara en bra chans, säger Ulf Ohlsson.

”Kvalet var bra”
Men innan det är dags för Sjö Stjerna att kliva ut på Gävletravets oval ska toppkusken svinga sig upp bakom Elisabeth Lundholms Soul Tan (GS75-1). Han var senast favoritspelad på V75 men fick nöja sig med en tredjeplats.
- Han hamnade utvändigt om ledaren när han inte kunde försvara ledningen och jag tycker att han höll bra. Det var ett par smygkörda hästar som slog av honom den sista biten. Nu har han fått ett bra läge. Det är några hyggliga med men han är bra själv också och borde rimligtvis kunna vara bland de tre i alla fall.
Även Petri Salmela-tränade Yaz Hanover (GS75-6) tillhör de hästar som kommer vara påpassade av spelarna. Och inte undra på det. Femåringen har fyra raka segrar i programraden. De togs emellertid för 1,5 år sedan och det närmaste ett lopp han har kommit efter det är kvalet han gick på Solvalla för ett par veckor sedan. Då satt Ulf Ohlsson i sulkyn.
- Han kändes fin i kvalet, kanske lite tungt i kroppen. Han ska lättas lite grann i balansen till den här starten men det är svårt att säga hur mycket det fattas i honom. Rimligtvis är det inte toppform men det finns mycket kapacitet i grunden. Det är tufft att begära seger direkt när han har varit borta så pass länge men jag tyckte ändå att kvalet var bra och han vann med krafter kvar, så det känns som att hästen är mycket jobbat i alla fall.
Avslutningsvis kör Ulf Ohlsson Tiger Journey (GS75-7).
- Det är en häst som nöter på och inte vinner så ofta. Jag har svårt att riktigt bedöma formen och hur långt fram han kan vara men vi smyger med och försöker ta en bra placering.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-14 2018-11-14 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/1 C 0 g 285
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/3 C 0 g 48
2018-10-20 2018-10-20 Örebro-2 Örjan Kihlström 2100/11 C 3 16.5 71
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-2 Örjan Kihlström 2140/7 C 1 16.8 28
2018-08-03 2018-08-03 Örebro-2 Kenneth Haugstad 2100/11 D 4 16.8 58
2019-11-24 2019-11-24 Eskilstuna-8 Jesper Olsson 1640/1 C 0 g 130
2019-11-14 2019-11-14 Örebro-5 Jesper Olsson 2140/6 C 0 g 71
2019-09-23 2019-09-23 Örebro-10 Kenneth Haugstad 2160/7 B 0 g 375
2019-08-28 2019-08-28 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/11 D 4 13.6 533
2019-08-19 2019-08-19 Eskilstuna-12 Örjan Kihlström 2160/6 B 5 17.3 48
2019-08-01 2019-08-01 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/9 C 0 g 75
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 2140/8 B 0 g 134
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/2 D 5 14.1 216
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2140/11 C 0 g 52



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se