Amiral travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Amiral travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Amiral har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Amiral har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Amiral


Danska stuteriet Hjortebo leker en del med musikaliska inslag i sina namn och har bland annat fött upp fjolårets Stockholm- Cup-vinnaren Suspicious M..


Danska stuteriet Hjortebo leker en del med musikaliska inslag i sina namn och har bland annat fött upp fjolårets Stockholm- Cup-vinnaren Suspicious Mind.
Elvis Presley har sjungit in låten och nu är Alwaysonmymind på gång från samma uppfödare, också det en titel Elvis tolkat.
Århus-tränaren Marc Stott står bakom Alwaysonmymind som vann det som brukar kallas "stonas derby" på söndagen över mastiga 2400 meter på dirt tracken i Malmö.
Storfavoriten Marieappel tappade i den sista kurvan men höll farten och kom tillbaka till tredjeplatsen. Lennart Reuterskiöld Jr:s favorit var dock stort slagen av stallets andra häst Havana Red som blev klar tvåa i stonas klassiker Svenskt Oaks.
Oliver Wilson gled fram som fjärde häst under slutrundan med Alwaysonmymind och ingen kunde stå emot den tunga finishen. Danskan hade kopplar ett grepp i spåren redan i den sista kurvan och försvann sedan ifrån till en mycket säker seger.
Marc Stott slutade topp tre bland tränarna i Danmark 2019 då han bland annat vann derbyt i hemlandet för första gången då Queen Rouge stod för bedriften. Oliver Wilson satt i segersadeln även den gången.
- Alla klassiska löp är viktiga. Det är klart, att vinna ett derby som jag gjorde i fjol var jättestort - men det här betyder också mycket, sa Marc Stott.
Alwaysonmymind vann genrepet Oaks Trial mycket enkelt 22 juli men var ändå oprovad mot exempelvis Lennart Reuterskiöld Jr:s derbyfemma Marieappel som varit med i hetluften mot killarna.
- På 1600 meter har hon inte riktigt lyckats och efter starten på Bro Park i juni fick hon en paus. Sedan har hon bara blomstrat upp och fick ju ett lätt löp i Oaks Trial för tio dagar sedan som tog henne tillbaka dit hon ska vara, sade lycklige tränare Marc Stott.
I Sverige ingår Oaks i en bukett med fem klassiska löpningar – de andra fyra är Jockeyklubbens Jubileumslöpning, Dianalöpning, Derbyt och St. Leger.

Enkelt för Yoker
Yoker stred snyggt mot Bullof Wall Street i Svenskt Derby och tog en hedrande andraplats.
I Hurricanelöpning spelades Yoker till jättefavorit och vann mycket enkelt loppet med en halv miljon kronor i förstapris.
Lennart Reuterskiöld Jr tränar Mr Ascot som ägs av Mr Ascot.
Reuterskiöld lade även beslag på Altamiralöpningen där Jacob Johansen red Hot Bagatelle till seger.

Mikael Wikner, Kanal 75


Admiral As inledde det här året med två raka segrar innan han kvalade in till Kungapokalen via en fjärdeplats vilket var imponerande efter..


Admiral As inledde det här året med två raka segrar innan han kvalade in till Kungapokalen via en fjärdeplats vilket var imponerande efter en inledande galopp. Han spurtade kanske snabbast av alla i finalen till sjätteplatsen efter att ha suttit långt ner i kön. Näst senast galopperade Amiral As bort en andraplats bakom Ecurie D. kort före mål, och senast blev det även då galopp i Rättvik.
– På Solvalla näst senast fanns det förklaringar, men senast på Rättvik ”tappade” han ett bakben och efter det gick vi igenom hästen ordentligt, berättar Reijo Liljendahl för Travronden.
Veterinären hittade en lös benbit i en bakkota som opererades bort.
– Han rör sig redan för fullt, men det kommer nog att ta fram till slutet av september innan hästen kan vara tillbaka på tävlingsbanan, om nu allt går som det ska.
– Det är en väldigt bra och viktig häst för min del. Så man är rädd om honom. Admiral As var inkvalad till finalen av Norrlands Grand Prix nu på torsdag, men där blir det förstås ingen start. Vi får sikta mot Breeders Crown i november istället, säger Reijo till facktidningen.
Admiral As har hittills tagit åtta segrar på 14 starter och sprungit in 589 500 kronor.

Kanal 75


Grattis till vinsten och så vassa tips, hur känns det?- Det känns jättebra. Jag skulle egentligen inte ha varit med utan fick frågan ..


Grattis till vinsten och så vassa tips, hur känns det?
- Det känns jättebra. Jag skulle egentligen inte ha varit med utan fick frågan när jag var ute på en långpromenad vid lunchtid. Jag fick styra om lite planer och åka in till redaktionen, sedan pluggade jag järnet. Jag har aldrig gjort en V86-sändning förut, men det var väldigt roligt med så många och fina lopp.
I tipsmagasinet som görs inför tävlingarna så hade du fyra vinnare. Spikarna Amiral och Syoss, draget Chief Orlando och miljondraget Euklid A.T. Alla fyra vann, hur kunde du hitta så rätt?
- Spikarna tyckte jag var självklara. Amiral är en jäkligt bra häst i grunden som Daniel Redén har börjat finslipa aktionen på. Nu hade han rätt läge och Örjan (Kihlström) i sulkyn.
- Syoss var fin i debuten i för Daniel Wäjersten och när jag kollade upp starterna innan i lopparkivet under eftermiddagen så såg jag att det var en väldigt explosiv häst som gynnades av både läge och distans.
- Euklid A.T. hajade jag till på i förra loppet då han såg så fin ut som fastlåst så jag hade bestämt mig för att följa upp honom i nästa start. Nu hade jag tur att det loppet gick på V86 så jag hade lite gratis.
Du har slutat att köra lopp själv, hur länge har du arbetat som tipsexpert?
- Det är väl två år ungefär. Från började hoppade jag mest in lite grann och hade ett annat jobb, men nu arbetar jag flera dagar i veckan och i princip bara med det här. Jag trivs bra, det känns att man är himla inne i travet igen. Framförallt är jag mer inne i det här med spelet, jag har aldrig varit någon spelare förut.
Ser man annorlunda på travet när man är expert i tv mot när man själv är aktiv?
- Jag vet inte. Jag har kanske kommit in mer i tänket man ska ha när man spelar. Men samtidigt är jag fortfarande väldigt nära sporten. Att kolla på bra travsport med fina prestationer gör mig genuint glad. Jag tycker att det är roligare än att spela en V5-rad på en mindre tävlingsdag.
Och du lyckades sätta V86 och vann 12 335 kronor på en insats av 48, det var snyggt.
- Tack. Ja, vi satt i sändning till en minut före start så jag fick slänga in lappen precis innan loppet gick iväg. Egentligen hade jag tänkt att spela för lite mer, men jag hann inte fylla i fler hästar.
Har du någon vinnare att bjuda på till lördagens V75-jackpot med Paralympiatravet också?
- I så fall får det bli 9 Indra’s Secret (V75-4). Det är väl inte så roligt eftersom hon blir klar favorit, men över lång distans mot bara ston så är det en perfekt uppgift. Jag räknar med att hon bara är bäst i loppet. Annars har jag inte hunnit sätta mig in så mycket i omgången ännu utan ska lägga kvällen på att plugga. Jag ska jobba med V65 från Östersund imorgon (fredag) eftermiddag och då ringer vi upp en massa intressanta kuskar och tränare inför V75, så mitt bästa tips är att kolla på den sändningen, säger Elin Gustavsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar. - Då &au..


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar.
- Då är det bara att sträcka på sig lite till. Det hade jag inte koll på, sa Per Nordström till Kanal 75 efter sin historiska dubbel.
Bragden blir inte sämre av att Per Nordström gjort resan från Skåne med endast två hästar och alltså fick full utdelningen. Att han dessutom har fött upp vinnaren av stoavdelningen fick glädjebägaren att nästan rinna över.
- Jag tränade även pappan Djali Boko så Tiny Rocket ligger mig extra varmt om hjärtat. Det är en snabbfotad dam som var lite för uppstressad förra året och behövde ett halvår på sig att grovna i med vinterträning. I år har hon gjort allt rätt i tre starter.
Den här gången tog Tiny Rocket enkelt hand om ledningen och sedan Per Nordström fått dra ner tempot till 1.19 första varvet höll hon undan knappt men säkert i en snabb avslutning.
- Det blev tight trots att vi fick maska bort lite i ledningen men hon visade brunst i dag och jag tror att det spelade in. Det gick fort till slut och hon var inte dålig på något sätt, men hon var ovanligt lugn och lite segare än vanligt. Samtidigt kan man inte mer än vinna.

"En riktigt bra häst"
Vårfavoriten för hingstar och valacker kördes utanför V86-kupongen och där gjorde Önas Prince en bländande insats. Till skillnad från sin kullsyster dundrade han på i högt tempo hela vägen och när favoritspelade Forever Melon hittade loss från innerspår i slutkurvan lät Per Norström sin häst lämna sina förföljare. I mål visade klockan 1.13,5 över 2 140 meter – årets hittills snabbaste segertid av en treåring i Sverige.
- Honom hittade jag hos uppfödaren och han var en jäkligt besvärlig häst att köra in. Men han var taggad i dag och jag visste att han skulle göra en bra prestation. Det är en riktigt bra häst det här, ett råämne, och det finns mycket att plocka på honom balansmässigt. Men det dröjer innan jag vågar rycka tussarna på honom eftersom han är bakrädd och har varit bråkig och bökig.
Blir det segerfest i ett vårljummet Stockholm nu?
- Det blir det inte. Min fru ligger över med hästarna och jag styr kosan till Örebro och till Önas-uppfödaren för att titta ut nya stjärnor.

Elitloppsbiljett till Chief Orlando?
Kvällens kanske allra svettigaste prestation på Solvalla stod Chief Orlando för. Rikard N Skoglund skötte tömmarna och för att komma till ledningen krävdes brutalt snabba 1.06,9 de första 500 meterna. Varvet nåddes på 1.10,1 och när attackerna kom bakifrån stack den Pia Huusari-tränade sjuåringen ifrån konkurrenterna till överlägsen triumf på 1.09,8 över 1 640 meter med bilstart. Den prestationen kan mycket väl visa sig räcka till en elitloppsinbjudan.
Även Amiral gjorde en mycket bra insats när han i Örjan Kihlströms händer infriade favoritspelarna förväntningar.
- Styrkan är bra och kapaciteten är megabra, men stilen... Nja, vi får slipa lite till, sa tränaren Daniel Redén.
V86-omgångens enda riktiga skräll stod Per Oleg Midtfjelds Euklid A.T. för när han i Torbjörn Janssons händer vann från bricka tolv.

Dubbel till team Båth-Djuse
Bergsåker stod värd för övriga V86-lopp och i långloppet där gjorde Svante Båth-tränade Fighter Mearas en mycket fin insats då han enkelt höll undan till seger trots att han pressats till 1.07,8 de första 500 meterna för att försvara ledningen. I sulkyn satt Magnus A Djuse och han körde även Svante Båths Idun A’Lir till seger. Övriga V86-lopp på Sundsvallbanan vanns av Mikael Cedergren-tränade Jamaica Boko (Niclas Hammarström) och Daniel Wäjerstens Syoss (Mats E Djuse).

Ola Johansson, Kanal 75


Efter den imponerande segern på Jägersro i maj och inhoppet bland hingstarna i Svenskt Derby i mitten av juli spelades Wido Neuroth-tränade Nouv..


Efter den imponerande segern på Jägersro i maj och inhoppet bland hingstarna i Svenskt Derby i mitten av juli spelades Wido Neuroth-tränade Nouvelle Lune till favorit i Svenskt Oaks.
Fuxan fick ett avvaktande lopp i kön av Jan-Erik Neuroth och fick glida till ledningen i den sista kurvan och försvann sedan ifrån konkurrenterna och vann på ett mycket övertygande vis. Så lätt det gick över de 2400 meterna.
Stoet tränas i Norge där hon även ägs av kända Stall Perlen AB, paret Bente och Mange Jordanger.
Stoet hade tjänat dryga 300 000 kronor innan söndagens start och är nu uppe i dryga miljonen. Bente Jordanger menade att man planerar för hetluften i det norska derby som nästa uppgift.
- Då är vi tillbaka på gräs och då är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa, sade ägarinnan.
Tränaren Wido Neuroth ville inte lova någonting säkert om ännu ett derby.
- Det får vi se om. I dag passade banan i alla fall henne bättre än på derbydagen då den var lite tung och seg. Om det blir gräs måste underlaget vara lätt för att det ska gå, sade Wido Neuroth.
Nouvelle Lune är en i raden av fina ston Jan-Erik Neuroth stiftat bekantskap med. Tårarna i hans ögon efter segern skvallrade om att Nouvelle Lune lovar något extra.
- Bente och Mange stöttar mig. Alla fina ston jag ridit…men det kan bli så att hon blir en av de bättre, sa segerjockeyn.

Inga problem för derbyvinnaren
Jägersro bjöd in till Irish Day med extra fest, liveband och några större lopp.
I Hurricanelöpning delades det ut en miljon kronor, varav hälften tillföll vinnaren.
Treårige fuxhingsten Red Cactus spelades till dagens största favorit på V64 (83 procent) och var precis så överlägsen i Hurricanelöpning som förutspåtts.
I mitten av juli vann danske Red Cactus Svenskt Derby med fyra längder. I Hurricanelöpning gjorde Carlos Lopez lite som han ville med storfavoriten. Kort efter start släppte han Plantstepsdream förbi sig och lade sig snett utvändigt ledaren. Tempot var lågt och Red Cactus kunde gå undan med många längder.
Red Cactus tränas i Danmark av Bent Olsen och äger gör Lone Kaj–Nielsen. Tränaren hoppas på en ny vinter i Dubai, där det blev en tredjeplats som bäst på tre starter i vintras.
- Kanske blir det paus nu och ett par månaders träning där nere och några lopp i början av nästa år. Inget är dock bestämt, sa Olsen om derbyvinnaren.
200 000 kronor var förstapriset i Altamiralöpning (1730 meter) där Patrick Wahls Love You Vero ledde länge och gjorde det bra. Över upploppet fanns det dock bara en häst på banan. Jacob Johansen lyfte in Black Coffee till lätt seger i loppet som brukar omnämnas som den korta versionen av Oaks. Kastanjegården äger Black Coffee.
Pas de Secrets vann Jägersro Cup för andra året i rad. Jan-Erik Neuroth satte in slutstöten i rätt ögonblick över de 3 200 meterna men fick sträcka på sig för att hålla störtdykande Momentum bakom sig. Segermarginalen var bara huvud och hals men det lär ha varit säkrare än det såg ut för jättefavoriten på V64-spelet.

”Bara gick ur boxen”
Jägersrotränaren Francisco Castro har en häst för framtiden i tvåårige fuxen Nocentsinkentucky som höll lekstuga i Lambada Cup (tidigare Malmö Stads Pris) över 1200 meter.
Bengt Thomasson har gjort en andelshäst av löftet tillika jättefavoriten på söndagen, som nu tog andra segern i tredje starten och reds av Carlos Lopez.
Tränare Castro berättade att han varit aningen stressad under loppet.
- Han bara gick ut ur boxen, inte hoppade, och hamnade efter. Jag pratade med Carlos som sa att han hade kopplat av alldeles för mycket före start men att det gick lätt att hitta position med hästen ändå nu när han var så här bra igen, sa Carlos Lopez.

Mikael Wikner, Kanal 75


Han tackade nej till Elitloppet och gick istället en svettig långspurt som tvåa i långloppet Harper Hanovers lopp. Nu har Ulf Stenstr&oum..


Han tackade nej till Elitloppet och gick istället en svettig långspurt som tvåa i långloppet Harper Hanovers lopp. Nu har Ulf Stenströmer bestämt nästa uppgift för sin allsidige sexåring Handsome Brad.
Det blir en tripp till den gemytliga publikfesten i Kouvola 16 juni.
Genom åren har otaliga, framförallt franska, stjärnor gjort resan till Kymmenedalen i sydöstra Finland. Bland tidigare vinnare märks tungviktare som Jag de Bellouet, L’Amiral Mauzun, Commander Crowe, Rapide Lebel och i fjol Aubrion du Gers.
2015 och 2016 vanns loppet av spanske Trebol, hästen som numera huserar hemma på Menorca där i helgen förlängde sin världsrekordsvit till 45 raka segrar.
Fyra av Handsome Brads motståndare är klara, det handlar om de franska hästarna Billie de Montfort och Colonel, samt hemmahoppen Next Direction och Chief Orlando.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-23 2019-11-23 Örebro-6 Daniel Redén 2609/10 C 4 17.3 20
2019-09-12 2019-09-12 Örebro-7 Daniel Redén 2100/11 B 3 15.0g 120
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-9 Daniel Redén 2140/4 C str
2019-06-16 2019-06-16 Gävle-9 Örjan Kihlström 2140/8 C 0 15.4 211
2019-05-23 2019-05-23 Bergsåker-3 Örjan Kihlström 2140/5 C 3 15.4 37
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2140/1 B 1 15.7 12
2019-04-24 2019-04-24 Solvalla-1 Daniel Redén 2140/1 D 1 16.8 15
2020-11-14 2020-11-14 Romme-8 Per Lennartsson 3140/1 C 0 18.0g 25
2020-10-23 2020-10-23 Bollnäs-5 Ulf Ohlsson 2140/11 A 4 15.3 24
2020-09-19 2020-09-19 Färjestad-5 Örjan Kihlström 3140/3 C 7 15.9 21
2020-09-08 2020-09-08 Eskilstuna-9 Per Lennartsson 2640/3 C 1 15.8 20
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/2 B 1 12.9 16
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-2 Daniel Redén 2140/7 B 2 13.8 21
2020-03-10 2020-03-10 Gävle-7 Daniel Redén 2140/2 B 2 14.4 34ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se