Amerindienne travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Amerindienne travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Amerindienne har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Amerindienne har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Amerindienne


King Only the One var Törnqvist första vinnare och den fyraårige fuxen känns som en spännande häst för framtiden. Det handla..


King Only the One var Törnqvist första vinnare och den fyraårige fuxen känns som en spännande häst för framtiden. Det handlar om en bror till topptravare som Moving On och King Sir Kir och här visade han att har att brås på. För Carl Johan Jepson ägde favoriten varje meter av sitt lopp; snabbt till spets och sedan helt ohotad hela vägen till mål.
Stallkompisen Bold Request ville inte vara sämre och var riktigt på alerten redan i årsdebuten. Samme Jepson skickade iväg Bold Eagle-sonen ordentligt från start, kom till ledningen och fick lugna ned tempot – för att med enkelhet stega undan över upploppet. Det här var hästens första seger i karriären.
– Det var lite överraskande för mig att det blev seger för Bold Request direkt. Men man får väl tillägga att hästarna har kunnat träna riktigt bra i vinter och de senaste veckorna har vi mest joggat dem på skogsslingorna. Risken är väl att toppformen har kommit lite för tidigt…, sa Maria Törnqvist.
Törnqvist var för övrigt inte långt från trippelseger, men Goodlookin’ Pepper fick nöja sig med silvret. Ulf Ohlsson hade nämligen full kontroll bakom Django Silver, tränad av Ulf Stenströmer, som från ett ensamt springspår smackade till spets och såg till att hålla den positionen till mål.

Formstark Nurmonen fällde storfavoriten
Iikka Nurmonen har vinterfilial i Sverige och tar för sig ordentligt. Efter att ha visat upp fine Bismarck Comery på V75® i lördags var det nu dags för Flexible Journey. Som fällde storfavoriten.
Vice Versa Diamant var kvällens mest anlitade streck, men gick på pumpen i inledningen. Favoriten fick arbeta loppet igenom utvändigt ledande Fleixble Journey, men när galoppen kom en bit in över upploppet var slaget som segern redan över. Ledarhästen stack undan med ett par längder i imponerande stil. Dubbel åt Nurmonen förresten, sedan He Is In norpat andraplatsen bakom.
– Han var mycket bra. Det är en häst som vi tycker om mycket. Det hade varit en liten träningspaus före senaste loppet och det är en stor häst det här, han var bättre i dag. Vi har många hästar som är i fin form, vi har tränat dem för att de skulle hit till Sverige och de flesta har varit så bra som vi hoppats, sa tränarsambon Jenni Tuokko.
Ren uppvisning av Denali Doc. Stoet stod ensam med tillägg men var helt överlägsen för sin tränare Nicklas Westerholm. Vinnaren svepte fältet, tog befälet mitt på sista långsidan och lät övriga göra upp om andrapriset.
Stenhård duell i V64-5. Massive Speed pressade rejält utvändigt ledande Amerindienne från sista bortre, men då den sistnämnde galopperade hundra meter från mål, avgjordes saken definitivt. Tuffingen Massive Speed tränas av Philip di Luca.
Sex rätt på V64 belönades med 2530 kronor. Fem rätt 42 kronor och fyra rätt 8 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Mantorptravet stod värd för V75 och huvudnumret var loppet uppkallat efter den Östgötska banans största profil genom tiderna. Superstoe..


Mantorptravet stod värd för V75 och huvudnumret var loppet uppkallat efter den Östgötska banans största profil genom tiderna. Superstoet Ina Scot föddes 1989 och var drottning i sin kull innan hon som äldre vann bland annat Prix d’Amerique. Med 20 miljoner kronor insprunget är hon svensk travhistorias vinstrikaste sto. Hur Önas Princes meriter står sig vid en jämförelse när hans karriär summeras återstår att se, men han har kvalitéer som räcker långt.
- Det här är den bästa häst jag någonsin har tränat. Han har allt som en riktig topphäst ska ha. Han har en fruktansvärd startsnabbhet, han är väldigt travsäker och har också styrkan som ett väldigt bra vapen, han kan hålla den höga farten länge, sa Per Nordström.Hingsten visade prov på samtliga egenskaper när han dundrade till ledningen från spår åtta bakom startbilen och sedan gick undan till mycket enkel seger på banrekordet 1.11,1 över 2 140 meter.
- Jag hade 1.02,2 på GPS-klockan, det var topphastigheten in i första sväng, så han har enorma fartresurser. Sedan är han så väldigt klok. När han kommer först släpper han grejerna och ligger inte på någonting. Det är en undantagshäst. Ecurie D. vann loppet på en 12-tid i fjol och han springer en sekund fortare, så då vet vi vad vi pratar om för kaliber på häst.
Segern, som var hingstens sjätte raka fullträff, belönades med en kvarts miljon kronor och därmed passerade han tre miljoner kronor insprunget. Hans nästa start är planerad till Sprintermästaren i Halmstad 8 juli.
- Nu får han en lugn återhämtningsvecka och sedan tränar vi lite lagom. Vi ska öva lite på jänkarvagn, det är det enda vi kommer att ändra på till nästa gång, annars gäller det att konservera den här formen. Det här kommer bli ett häftigt år.
Nederländske gästen King Schermer blev tvåa i Ina Scots Ära och Mister Hercules avslutade starkt som trea.

Handsome Brad överlägsen efter tuff körning
Gulddivisionen fick en rivig inledning då Milligan’s School kom igenom från sitt bakspår och laddades mot ledningen. Men Rikard N Skoglund ville inte ha rygg på fältets mest meriterade häst utan svarade tätpositionen med Stoletheshow, som inte stod pall för den tuffa öppningen och kom i mål som jumbo. Vinnaren Handsome Brad togs istället lugnt från start och sedan han lotsats fram utvändigt om ledaren varvet från mål stack han undan till överlägsen seger över upploppet.
- Det var imponerande. Det blev bra kört där Calle hade en plan som verkligen stämde och sedan var hästen bara bäst. Han är ofta lite undanskuffad i snacket och kanske var det lite i dag också, men han är rätt bra, sa topphästens tränare Ulf Stenströmer.

”Otroligt lycklig”
I bronsdivisionen blev det hemmaseger genom Stefan P Pettersson-tränade Amerindienne. Favoritspelade Sato fick en tung inledning till ledningen och hade inget att sätta emot när Örjan Kihlström kastade loss vinnaren från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan. Halvvarvet från mål övertog Amerindienne ledningen och den behöll han utan bekymmer in i mål.
- Nu är jag bara otroligt lycklig. Jag har alltid sagt att den här hästen har kapacitet för att vara med och kriga i gulddivisionen och det tycker jag att han har bara vi kan hålla honom så att han travar hela vägen, sa Stefan P Pettersson.

Hög utdelning efter två skrällar
Klass II blev en uppgörelse mellan nederländske Edens Boy och danske Staro Obrigado. Den förstnämnde bar favoritskapet men fick ingenting gratis. Trots ett tufft lopp tog han över ledningen dryga halvvarvet från mål och i slutkurvan hade han ryckt åt sig en stor ledning. Men Sören Kolbergs Staro Obrigado hade torrt spurtkrut och med Steen Juul i sulkyn tog han in meter för meter och strax före mållinjen var dansk seger ett faktum.
Även Italien bokförde sig för en seger när Alessandro Gocciadoro-tränade Zorro Wind (Mika Forss) utklassade motståndet i klass I.
I diamantstoet skrällde Magnus Dahléns Alhambra Mail (Carl Johan Jepson) och när Robert Bergh-tränade Pinto Bob (Torbjörn Jansson) överraska i den avslutande silverdivisionen rusade utdelningen för sju rätt upp till 810 878 kronor. Sex rätt gav 3 415 kronor och fem rätt 184 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Hemmatränaren Stefan P Pettersson anar att det kanske inte är någon slump att just den näst lägsta klassen (klass I) rundar av lö..


Hemmatränaren Stefan P Pettersson anar att det kanske inte är någon slump att just den näst lägsta klassen (klass I) rundar av lördagens V75-omgång på Mantorptravet.
V75-7 är en öppen historia och Stefan P Petterssons stall har dubbla chanser till seger.
- Hittar man inte någon spik där tycker jag att båda mina hästar ska med på kupongen. Nästan alla är bra i loppet och det är nog därför ATG lade loppet sist, funderar Pettersson.
Potentiella spikar i inledningen och förmodat streckkrävande lopp mot slutet. Ungefär så brukar loppen läggas på V75.
I lördags klarade ingen av att pricka sju rätt på V75 och därför väntar nu en större jackpot. En ensam vinnare med alla rätt på Mantorp kan bli 50 miljoner kronor rikare.
Tränaren ser V75-härdade 10 Leon Zon som den något bättre chansen i avslutningen. 2 Shutupandscratchme har smugits igång och även den hästen kan ha vuxit i kostymen.
- Leon Zon har kommit lite längre och visat att han klarar tuff konkurrens. Shutupandscratchme har vi matchat i lite lättare gäng…fram till för ett par starter sedan och nu är han verkligen uppåt.
Ett bakspår drar ner den tuffare Leon Zon. Sexårige Shutupandscratchme har ett perfekt läge med ett andraspår bakom bilen, och som tränaren säger ”absolut toppform”.
- Det är svårt att ranka dem inbördes faktiskt. Att det blev två i samma lopp är inte bra förstås, även om hästarna ägs av två helt olika ägarkonstellationer.

Lite om det yngre gardet
Mantorptränaren är hyfsat nöjd med inledningen av året. Hästarna som är igång och startar har fungerat bra. 35 hästar finns i stallet och längre fram är det dags för några av de yngre förmågorna.
När intervjun göra har emellertid Amerindienne (femårig valack) skadat sig i hagen.
- Vi vet inte exakt vad som hänt, kanske är det en vrickning. Det brukar ju ta en ruskig tid med allt sånt här, jag hade annars räknat lite med honom som en V75-häst i vinter, säger Pettersson.
Go West Young Man vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie i somras.
- Han gjorde det väldigt bra i skymundan efter den segern då han bland annat mötte Hail Mary ett par gånger. Han är i stort sett startklar och är en jag håller högt. Hall of Am är spännande Vi hittade en liten grej på henne och hon är opererad i december så där är årsdebuten något förskjuten. Comes with Age sprang 1.12,2 och var nära att gå till final i korta E3 och är en häst som kan gå riktigt långt i år, säger Stefan P Pettersson.
Det har varit riktig vinter i omgångar i dina trakter. Något som inverkat så klart?
- Det har fasen varit minus 20 grader vissa dygn och vi har känt att vi inte behövt ta ut riktigt alla. Så lite sena på det är vi. Men de få starter vi gjort i år har i stort sett varit bra och de här som går ut på V75 på lördag kommer inte att göra bort sig.
Leon Zon vann V75 på Axevalla under nyårsdagen och har svarat för fina avslutningar i två raka V75-lopp i år. Kan Leon kliva runt alla?
- Han är långsam från start, så startspåren har egentligen ingen större betydelse. Vi måste bara få till ”racet” lite med positioner och så. Senast i Eskilstuna hamnade han långt bak men gick ju oerhört bra till slut. Jag tycker att han står på tur för att till och med vinna lördagens lopp.
Shutupandscratchme verkar inte startsnabb - bra med ett spår två då.
- Han är inte snabb i början men kommer nog att utveckla det där också. Han var lite kvickare ut än vi kunde tro i onsdags faktiskt. Vi testade honom i V75 i Kalmar i början av januari då han var femma, sedan gjorde han det bra i Örebro och senast tyckte jag han duktig som tusan på Solvalla. Jag tycker att det är ett jätteöppet lopp och mina borde vara med i en bra bit fram. Jag skulle inte chansa att lämna in något system utan dem om jag spelade!

Mikael Wikner, Kanal 75


 Han presenterade sig för den breda travpubliken under elitloppshelgen.Efter en miss som favorit i E3-kvalen visade Power nu åter att han ä..


 Han presenterade sig för den breda travpubliken under elitloppshelgen.
Efter en miss som favorit i E3-kvalen visade Power nu åter att han är en häst för absoluta kulltoppen.
Robert Bergh körde med marginaler då han backade sist från start och sedan styrde på tredjespår redan varvet kvar.
Resten skötte Power som sköljde över fältet och satte klorna i ledande andrahandsfavoriten Karat Band redan i slutsvängen.
- Han blev het på Gävle senast och jag ville inte att han skulle spela upp sig idag. Det var långt fram, men jag har stor tro på honom. Manar jag på honom så sticker han varje gång jag säger till. Blixten har slagit ner, han är en sådan häst som det kan bära iväg väldigt långt för, sade Bergh sedan han kört i underkant i 1.10 sista 800 för att landa på 1.12,7/2 140 meter autostart.

Strålande comeback av Cab Lane
Betydligt långsammare gick det för de treåriga stona där Örjan Kihlström gav ett lysande exempel på epitetet ”vilsam dödens” bakom Diana Zet.
1.18 första varvet innebar en ren speeduppgörelse där kuskens lovord kanske sade ännu mer än prestationen i sig.
- Det har känts att hon var på gång och hon var verkligen fin idag. Hon avgjorde verkligen på snyggt sätt, en riktigt fin märr, berömde Kihlström.
Fyraåringarnas lopp handlade helt om Timo Nurmos och Jorma Kontio.
Hankypanky Rubyred fick överta ledningen från Real Caviar och höll den senare instängd tillräckligt länge för att inte bli utmanad.
Comebackande Cab Lane fick jobba desto hårdare för sina 300 000 kronor då han forcerades till tät och tvingades avsluta i 1.09-fart för att hålla ifrån sig stallkamraten Amerindienne, vars trav emellertid föll ur helt sista biten. 1.12,3 över full distans i första starten på tio månader visar att den urstarka svenska kullen född 2015 har ytterligare en tänkbar stjärna i vardande.
V64-spelet gav jackpot på fyra rätt vilket innebär att 1,25 miljoner kronor går vidare till kommande tisdag på Solvalla.

Robin Johansson, Kanal 75


Nadal Broline har tillhört den äldre eliten i flera år men frågan är om han någon gång har varit bättre än vad ..


Nadal Broline har tillhört den äldre eliten i flera år men frågan är om han någon gång har varit bättre än vad han är nu. Åttaåringen visade en nyfunnen växel från start när han senast blixtrade till ledningen i gulddivisionens final på Solvalla och från innerspår tog han på nytt hand om spets. Där anförde han sedan i bländande stil och på upploppsrakan lämnade han odriven motståndet med flera längder.
- Det kanske inte är tårar i ögonen men jag blir lite darrig på rösten för jag tycker så mycket om den här hästen. Han har inte haft det där riktiga flytet under säsongen men nu har han det, sa tränaren Reijo Liljendahl.
Erik Adielsson körde hästen för fjärde gången och efter ett tredjepris och två andraplatser fick han ta en efterlängtad seger.
- Så enkelt som han gjorde det och på den tiden, det är bra alltså! Det känns som att han kommer ta ett steg till nästa år och då har han mycket att göra i de stora loppen, sa Adielsson.
Förstapriset i Legolas Minne uppgick till 200 000 kronor och därmed passerade Nadal Broline sex miljoner kronor insprunget.

Femte raka för obesegrade löftet
I treåringsloppet delade obesegrade Velten Versailles på favoritskapet med segerstaplande Amerindienne. Men någon riktigt duell blev det aldrig. Velten Versailles tog hand om ledningen och därmed visade sig loppet vara över. Amerindienne galopperade uppgivet utvändigt om ledaren i utgång av sista sväng och även övriga deltagare var chanslösa att nå den undflyende jättetalangen.
- Det här är en väldigt trevlig häst och insatsen i dag bedömer jag som riktigt bra. Nu är planen att vila lite och träna på i vinter, så att han kan komma tillbaka ännu starkare nästa år. Med tiden tror jag att han kan bli en riktigt bra häst, sa kusken Rick Ebbinge om den Jeroen W.M. Engwerda-tränade hingsten.
Holländske duon Ebbing-Engwerda tog även hem bronsdivisionen och där hette segervapnet Tuxedo Bi. Rick Ebbinge serverade hästen ett fint lopp i ryggar och det tackade sexåringen för genom att spurta till enkel triumf.

Öronbedövande segervrål
Åbyamatören Tony Löfqvist är en riktig färgklick och när hans hästar levererar på banan hörs det. Den här lördagen var inget undantag. När hans Vikings Preacher tillsammans med Anders Christiansson fällde storfavoriten Arch Lane i klass II klämde Löfqvist i så att flanörerna på Avenyn en mil från Åbytravet sannolikt trodde att åskan rullade in.
- Jag är i himlen! Det här är det största jag har varit med om inom travet. Men han är grym hästen! segerjublade Åbyprofilen.

Taktiken gick i lås
I silverdivisionen lyckades Jörgen Sjunnesson till fullo med sin taktik bakom norske gästen Gigant Invalley. Sedan han kört till ledningen och planenligt släppt till favoriten Velvet Gio spurtade han till knapp seger på open stretch.
- Det här var jätteskoj! Det är stort att komma till Sverige och vinna i V75. Särskilt som jag även är uppfödare och äger hästen, sa tränaren Truls Desserud.

Sex segrar på tolv starter
Tyskan Stonewashd Diamant kom i Peter Untersteiners träning i våras och i hans regi har hon vunnit sex av tolv lopp. Den här gången spurtade femåringen hem V75-omgångens stolopp från andra par utvändigt.
- Hon bara fortsätter att utvecklas och det är rätt så ovanligt för ett så här gammalt sto. Det är en ren fröjd att tävla med henne, sa Peter Untersteiner.
Petri Puro-tränade Martin de Bos (Kim Eriksson) var bara bäst i klass I där han vann från positionen utvändigt om ledaren.
Sju rätt på V75 betalade 11 941 kronor och sex rätt gav 89 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa lördag då en ny jackpot väntar på Mantorp.

Ola Johansson, Kanal 75


Timo Nurmos har haft ett otroligt bra år och ord som stor succé är ingen överdrift. Finländaren gör sitt bästa år n&..


Timo Nurmos har haft ett otroligt bra år och ord som stor succé är ingen överdrift. Finländaren gör sitt bästa år någonsin i sin framgångsrika karriär och har inte bara vunnit världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique, utan även flera andra stora titlar. När vi skriver detta, luciadagen 13 december, har stallets hästar sprungit in 39 456 717 kronor. Det fattas alltså drygt en halv miljon kronor innan 40 miljoner passeras. I fjol var inkörda pengar 23 miljoner kronor.
När det gäller antalet segrar så är det i skrivande stund 198 stycken, vilket torde bli 200 och några fler innan året är slut. Segerprocenten ligger på helt strålande 31 procent för stallets hästar.
- Det har gått mycket bra hela året och jag är självklart väldigt nöjd. Det är rekord när det gäller inkörda pengar men när det gäller antalet vinster har vi kommit upp i 230 segrar en gång tidigare, säger Timo Nurmos.
- Vi har bra hästar som har presterat på topp och även lyckats i de stora loppen. Som jag har sagt tidigare så har jag ett mycket bra team runtomkring mig med bra personal, hästägare, veterinärer och andra som jobbar med oss. Detta på Jordanstorp gård som har bästa tänkbara förutsättningar och fina banor att träna på.

”En oförglömlig dag”
Förutom Readly Express seger i Prix d’Amerique har Timo Nurmos även vunnit svenskt Travkriterium med Inti Boko, Europaderbyt med Villiam, Finska Kriteriet med Hachiko de Veluwe (Gloria Web trea), Svenskt Mästerskap och Jämtlands Stora Pris med Readly Express. Dessutom toppar Nurmos tränarligan på V75 överlägset med 45 segrar och ännu mer överlägsen är han i Solvallas tränarliga med 85 segrar.
- Prix d’Amerique var helt fantastiskt. En helt otrolig dag där allting klaffade med alla förberedelser för hästen och allt runtomkring. Det kommer man aldrig att glömma, säger Timo.

Readly Express och Global Trustworthy mot start i Paris
Vi kollar lite med Timo om dagsstatus för stallets stjärnor inför de stundande storloppen i vinter i Frankrike.
- Readly Express har styrketränat efter SM och känns bra. Allt har gått som planerat och det kan bli start på Nyårsafton i Paris. Det är i Prix du Bourgogne som körs över 2100 meter med bilstart. Vi får se, det är inte helt spikat ännu. Det kan även bli att vi startar i Prix de Belgique istället, eller i båda loppen, säger Nurmos.
- Global Trustworthy var otroligt bra när han vann V75 i Norge. Han känns fortsatt jättefin i träningen och vi siktar på att starta i femårsloppet Prix Tenor de Baune på julafton i Paris.
- Däremot blir det ingen mer start för Villiam i Frankrike i vinter. Han var på Menhammar stuteri i fyra veckor efter Europaderbyt och tappades på sperma för infrysning. Arrangörerna frågade om vi var intresserade av att starta i Criterium Continental men vi står över det loppet. Det är så stort intresse för honom i avel och just nu vintertränar han och ska sedan tillbaka till Menhammar och betäcka till våren.

”Jag går på känsla och litar på mig själv”
Timo Nurmos hästar är alltid kända för att vara väl förberedda när de startar. Det är ofta som de presterar topprestationer direkt trots att de har varit borta länge från tävlingsbanan. De behöver sällan några lopp i kroppen för att komma i form. Nurmos förklarar:
- Man känner när man kör hästarna i träning om de är färdiga för start. Jag kör mest styrketräning och aldrig så fort. Jag kör aldrig under 1.20 med hästarna innan de ska börja starta efter vila eller uppehåll. Jag går på känsla. Man känner hur hästen är i handen, hur de återhämtar sig efter jobben, om de är pigga och glada, och fräscha och fina.
- Jag litar på mig själv och när jag får känslan att en häst är redo att starta börjar jag att leta efter lopp i propositionerna. Jag kollar aldrig efter lopp i propositionen innan hästen känns så fin att den är redo.
- Sedan är det självklart olika för alla hästar är olika. En del är inget träningslejon och kan då behöva lopp i kroppen för att hitta toppformen. Och ibland kanske man siktar på något lopp längre fram när man vill att den ska vara på topp.
- När det kommer nya hästar måste man fixa till dem lite, de kan vara ofräscha eller inte orkar. Man kan justera olika saker och ändra balansen. Alla nya hästar är ett projekt när man får dem i träning men det är roligt också. Även om det så bara är en vanlig häst, säger Timo Nurmos.

”Det finns många växlar kvar i honom”
Inför lördagens V75-omgång på Åby, som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 48 miljoner bara på sju rätt, är Nurmos i hetluften igen. Han har fem hästar till start och ett par riktigt heta chanser på förhand. Så här kommenterar han dem själv i tur och ordning.
- Antonio Trot (V75-1) är inne i sin rätta årstid nu och han gick bra i fjol vintras. Han går så bra med skor och är därmed lite gynnad gentemot många andra som normalt tävlar barfota. Han är stark och gynnad av lång distans men det hade varit ännu bättre om det varit 3100 meter än som nu 2640 meter. Hästen är jämn och säker och har varit tvåa och trea flera gånger i V75 under hösten. Det är inte lätt att vinna från spår elva på open stretch-banan Åby men helt borta är han inte.
- Arch Lane (V75-2) har vunnit fem lopp på sex starter och är under utveckling. Han är inte färdig än och det finns många växlar kvar i honom. Han är fortfarande lite småtrög men är jättefin att köra och en trevlig häst. Vi kastrerade honom och han hade haft ett tävlingsuppehåll inför senaste starten men vann på ett bra sätt direkt. Normalt går han bara framåt med loppet i kroppen eftersom han är lite småtrög. Han kan öppna bra och är den enda av våra hästar på V75 som har fått ett bra spår. Jag tycker att det är vår näst bästa chans.

”Han är vår bästa chans – trots spåret”
- Amerindienne (V75-4)
galopperade i debuten när han sprang på en av de vita pinnarna i sista sväng annars hade han vunnit det loppet också. Därefter har han vunnit varje gång med krafter kvar och bara rundat fälten ofta från dåliga lägen. Det är en väldigt fin häst att köra som har bra inställning. Han är franskstammad och de har inte samma aktion som USA-hästarna men jag tycker att han travar fint. Han går fortfarande med järnskor och har många växlar kvar i sig. Han är stark och rejäl men visade senast att han även är snabb ut. Han har vunnit från alla positioner och kan mycket väl göra det igen trots dåligt läge med spår elva. Det är aldrig lätt men jag gillar den här hästen och måste vara optimist. Han känns fortsatt jättefin i jobben och jag tycker att det är vår bästa chans, trots spåret.
- Ile Saint Louis (V75-5) var ett projekt från början när hon kom och har utvecklats fantastiskt under året och tagit åt sig träningen på bästa sätt. Hon har tjänat över en miljon kronor och vunnit flera lopp den tunga vägen, även på V75. Senast fick hon åter ett tufft lopp men hon har tränat fint efteråt och det känns som att hon fortfarande är i form. Tyvärr fick hon ett dåligt spår igen och det kan bli svårt att komma till därifrån.

”Är i sitt livs form”
- Hawk Cliff (V75-7)
är i sitt livs form men han har också utvecklats mycket under året. Han får alltid de sämsta spåren varje gång, sju, åtta och elva. Det är bara sådana spår på slutet men ändå har han levererat toppinsatser och vunnit V75. Senast höll han starkt från dödens i finalen och hästen kändes väldigt fin i veckans jobb. Han har klarat av att vinna från spår åtta bakom bilen tidigare och hoppas att kusken gör de rätta taktiska besluten. Hästen har gått med skor nästan hela livet så det är inga problem. Jänkarvagn igen, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-15 2018-12-15 Åby-8 Jorma Kontio 2140/11 B 0 g 30
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-8 Jorma Kontio 2140/6 A 1 14.1 16
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/12 A 1 14.9 20
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/9 A 1 15.0 14
2018-10-10 2018-10-10 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/6 A 1 14.4 15
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/8 B 1 15.2 16
2018-09-19 2018-09-19 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/9 D 0 17.4g 24
2019-07-02 2019-07-02 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/1 B 2 12.3 67
2019-06-22 2019-06-22 Lindesberg-3 Kim Eriksson 1640/8 A 1 12.1 26
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-13 Jorma Kontio 2140/11 B 0 g 42
2019-04-19 2019-04-19 Eskilstuna-9 Ulf Eriksson 1640/10 B 1 11.2 28
2020-12-05 2020-12-05 Åby-10 Kim Eriksson 2140/5 D 0 g 120
2020-11-19 2020-11-19 Åby-8 Kim Eriksson 1640/3 C 5 12.3g 127
2020-10-16 2020-10-16 Solvalla-2 Kim Eriksson 1640/10 C 5 11.9 245
2020-09-07 2020-09-07 Mantorp-3 Kim Eriksson 2140/2 B 0 g 68
2020-08-25 2020-08-25 Eskilstuna-7 Kim Eriksson 1640/9 B 0 16.0g 28
2021-12-13 2021-12-13 Eskilstuna-5 Magnus A Djuse 2140/4 B str
2021-11-20 2021-11-20 Jägersro Trav-10 Magnus A Djuse 2640/10 B 0 14.4 88
2021-10-25 2021-10-25 Mantorp-5 Magnus A Djuse 2200/13 A 1 13.5 19
2021-10-11 2021-10-11 Mantorp-6 Magnus A Djuse 2140/7 C 2 13.3 34
2021-09-16 2021-09-16 Axevalla-4 Magnus Jakobsson 2140/4 A 1 14.2 27
2021-07-20 2021-07-20 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/12 B 0 g 56
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-5 Erik Adielsson 2140/11 B 0 11.8 332
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-5 Örjan Kihlström 2140/2 C 1 12.2 130
2021-05-25 2021-05-25 Eskilstuna-7 Kenneth Haugstad 1640/9 B 7 12.0 50
2021-05-10 2021-05-10 Mantorp-4 Magnus Jakobsson 1660/12 B 1 12.5 59
2021-04-19 2021-04-19 Åby-3 Stefan Persson 1640/8 B 0 g 66
2021-04-09 2021-04-09 Kalmar-6 Kim Eriksson 2140/9 C 7 14.8 60
2021-01-03 2021-01-03 Åby-2 Kim Eriksson 1640/6 C 1 12.0 25
2022-12-04 2022-12-04 Mantorp-10 Magnus A Djuse 2140/9 C 0 g 84
2022-11-21 2022-11-21 Mantorp-4 Magnus Jakobsson 2140/12 D 2 15.0 188
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-8 Magnus Jakobsson 1640/6 C 5 12.9 166
2022-10-10 2022-10-10 Mantorp-3 Andreas Lövdal 1660/5 B 5 13.0 75
2022-09-29 2022-09-29 Örebro-7 Magnus A Djuse 2140/11 C 0 15.5g 148
2022-09-12 2022-09-12 Mantorp-9 Magnus Jakobsson 2200/12 C 2 13.7 195
2022-04-26 2022-04-26 Axevalla-4 Magnus Jakobsson 2140/8 C 0 g 74
2022-04-12 2022-04-12 Axevalla-7 Magnus A Djuse 2160/12 A 6 15.3 36
2022-03-28 2022-03-28 Mantorp-3 Jennifer Persson 1640/3 B 4 14.4 31
2022-02-28 2022-02-28 Örebro-8 Magnus Jakobsson 2100/8 A 0 g 24
2022-02-03 2022-02-03 Åby-9 Magnus Jakobsson 1640/5 A 4 12.6 81
2023-10-30 2023-10-30 Mantorp-5 Isabelle Källgren 2180/11 B 0 g 140
2023-10-23 2023-10-23 Mantorp-9 Gustav Johansson 2160/5 C 0 14.2 299
2023-09-28 2023-09-28 Örebro-7 Magnus Jakobsson 2100/3 C 5 14.0 430
2023-08-23 2023-08-23 Solvalla-6 Gustav Hellman 2640/11 C 0 15.0 37
2023-08-10 2023-08-10 Örebro-8 Örjan Kihlström 2160/10 A 2 13.5 76
2023-07-16 2023-07-16 Mantorp-4 Magnus Jakobsson 2200/11 A 2 13.7 38
2023-06-27 2023-06-27 Axevalla-3 Magnus Jakobsson 2140/10 B 7 14.0 201
2023-06-03 2023-06-03 Eskilstuna-11 Erik Adielsson 2140/8 D 8 12.0 1025
2023-04-29 2023-04-29 Örebro-2 Magnus A Djuse 2180/15 D 2 14.2 344
2023-04-18 2023-04-18 Örebro-9 Magnus Jakobsson 2100/2 D 8 13.7 604
2023-03-20 2023-03-20 Mantorp-3 Magnus Jakobsson 2140/1 D 2 14.2 180
2023-02-20 2023-02-20 Mantorp-8 Magnus Jakobsson 1660/13 B 7 15.4g 88
2023-01-31 2023-01-31 Axevalla-7 Magnus Jakobsson 2160/3 C 2 16.8 86ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se