America travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med America travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen America har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
America har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst America


 Jessica Long-tränade Ayani verkar omöjlig att slå.Efter att tidigare i år vunnit Voterlöpning och Svenskt Derby var supertre&ar..


 Jessica Long-tränade Ayani verkar omöjlig att slå.
Efter att tidigare i år vunnit Voterlöpning och Svenskt Derby var supertreåringen på söndagen tillbaka för att fullborda sitt ”triple crown” på Jägersro genom att även bärga pokalen i Hurricanelöpning.
Motstånd fanns, men syntes knappt av. Oliver Wilson, som brukligt i sadeln, red tidigt fram till täten och försprånget utökades till många längder ju närmare mållinjen ekipaget kom.
Ayani, som här belönades med ett förstapris på 415 000 kronor, tog femte viktorian i den sjätte starten.

American Zodiac i Oaks
Svenskt Oaks för treåriga ston var dagens högst doterade race på Jägersro.
Loppet fick en riktigt tät uppgörelse där fyra hästar tampades upploppet ned. American Zodiac vägrade dock att släppa någon förbi sig och höll, tillsammans med Carlos Lopez, undan med minsta marginal före Déjà Vu och favoriten Thunder Sea.
Lennart Reuterskiöld J:r tränar vinnaren som tjänade 581 000 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Tingsryd och Sveriges enda milebana, ett varv mäter 1 609 meter, var värd för söndagens GS75® och bjöd på bland annat fyra Br..


Tingsryd och Sveriges enda milebana, ett varv mäter 1 609 meter, var värd för söndagens GS75® och bjöd på bland annat fyra Breeders’ Crown-lopp där semifinalplatser till Solvalla 5 november låg i potten. De fyra främsta i varje klass tog sig till semifinalerna.
GS75-2 var Breeders’ Crown för fyraåriga hingstar och valacker och det blev ledningen från start till mål för Make It Schermer och Rikard N Skoglund på fina 1.10,0 över en engelsk mile, 1609 meter autostart.
- Han har otrolig kapacitet om vi bara kan lugna honom, han kan springa fort 1 600 meter, sa tränaren Per Henriksen.
Derbyfavoriten Dancer Brodde genrepade inför derbykvalen men försvann redan i starten då han galopperade som storfavorit.
- Jag har ingen riktigt bra förklaring, allt kändes normalt efter loppet, men vi får bryta ihop och komma igen. Hästen känns fin och jag är inte orolig för framtiden, sa Johan Untersteiner.
Förutom Make It Schermer tog sig även A Fair Day, Moses Boko och Just Perfect Sisu till Breeders’ Crown-semifinal.
GS75-4 var Breeders’ Crown för treåriga hingstar och valacker och det blev en enkel spetsseger för kullettan Fiftyfour tillsammans med kusken Ken Ecce. Tränar gör Tomas Malmqvist.
Klara för semifinal även Frank S.H., G.R.Torso och Maroon Day.

Första tränarsegern för Haapakangas
Con Crowe
svarade för en mycket stark insats i GS75-1 då han fixade karriärens tionde seger i 16:e starten. Segertiden blev utmärkta 1.10,1 över den engelska milen, 1609 meter autostart.
Stefan Perssons femårige talang fick jobba en del för att komma till ledningen och väl där hölls tempot uppe, men trots att Con Crowe aldrig fick vila i loppet hade han mod och styrka att hålla undan till en knapp men säker seger.
Chanel Trio var sist in på upploppet i GS75-3 men vände ut och in på motståndet över Tingsryds långa upplopp tillsammans med Mika Forss.
Färske tränaren Veikko Haapakangas kunde räkna in sin första tränarseger.
- Man känner mycket tacksamhet, det är fantastiskt. Det är sådant här man drömt om, sa en rörd
23-åring.

Skrällar avslutade
GS75-5 bjöd på en överraskning då 14,99-oddsaren Romeo spurtade till en överlägsen seger efter startgalopp. Han ställde sig snabbt och fick tredje invändigt och sedan öppnad det upp sig genom slutsvängen och in på upploppet. I segersulkyn satt Markus Waldmüller och tränar gör Conrad Lugauer.
- Det är typiskt honom. Med den galoppen fick han den perfekta resan och han har extremt snabba ben, sa tränaren.
Conrad Lugauer kunde sedan räkna ännu ytterligare en seger i GS75-6 som var Breeders’ Crown för treåriga ston. Spets och slut var segerreceptet för Global Election och Markus Waldmüller.
Med till semifinal även Queen Of America, Run Queen Run och Beauty Evo.
GS75 avslutades med Breeders’ Crown för fyraåriga ston där det blev en jätteöverraskning då Adrian Kolgjini kastade loss i slutsvängen med 50-oddsaren Luxury River som spurtade sylvasst till seger på 1.10,1. Till semifinal även stens Retantion, Beavoir och Hallöjsa Vang.
Värdet på GS75 stack i väg och utdelningen på sju rätt blev 158 852 kronor, sex rätt gav 1 898 kronor och fem rätt 168 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Startlistan är nu definitiv till S:t Michel-Ajo som körs på banan i Mikkeli på söndag.Hail Mary (bilden), Henry Flyer Sisu och ..


 Startlistan är nu definitiv till S:t Michel-Ajo som körs på banan i Mikkeli på söndag.
Hail Mary (bilden), Henry Flyer Sisu och Mellby Jinx är de svensktränade hästarna som bland annat ska tampas mot titelförsvararen Run For Royalty och Sweden Cup-vinnaren Bengurion Jet.

S:t Michel-Ajo:
1609 auto
1. Mask Off – Tapio Perttunen
2. Henry Flyer Sisu – Mika Forss
3. Run For Royalty – Antti Teivanen
4. Mellby Jinx – Daniel Wäjersten
5. Hierro Boko – Santtu Raitala
6. Hail Mary – Örjan Kihlström
7. Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro
8. America Hero – Pekka Korpi
Förstapris: cirka 950 000 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Förstapriset i finalen av det lite annorlunda heat-loppet i Lahtis uppgick till närmare en miljon kronor och sedan Run For Royalty tidigt fått &..


Förstapriset i finalen av det lite annorlunda heat-loppet i Lahtis uppgick till närmare en miljon kronor och sedan Run For Royalty tidigt fått överta ledningen av stallkamraten American Hero gick han undan till säker seger på kilometertiden 1.12,2 över 2 140 meter med bilstart. I sulkyn satt Antti Teivainen och tränaren Pekka Korpi satt själv bakom American Hero som efter sen lucka från ledarryggen fixade en dubbelseger till stallet.

Ola Johansson, Kanal 75


20 hästar startar lördagens Kentucky Derby och favorit på förhand i den i 149:e upplagan är hingsten Forte som kommer till Churchill D..


20 hästar startar lördagens Kentucky Derby och favorit på förhand i den i 149:e upplagan är hingsten Forte som kommer till Churchill Downs med fem raka segrar. Forte kommer närmast från triumf i Florida Derby på Gulfstream Park 1 april. Stallkamraten Tapit Trice är andrahandsfavorit och kommer med fyra raka triumfer. Tränaren Todd A. Pletcher har vunnit Kentucky Derby två gånger tidigare: Always Dreaming (2017), Super Saver (2010).

Första benet i Triple Crown
Kentucky Derby har ridits i obruten svit sedan 1875 och är det sportevenemang med längst historia i USA. Loppet kallas sedan 1925 för the ”Run for the Roses” sedan Bill Corum, sportkolumnist från New York, myntade uttrycket. Man brukar även referera till loppet som “The most exciting two minutes in sports”.
Kentucky Derby är första benet i Triple Crown och totalt har 13 treåringar lyckats vinna Kentucky Derby följt av Preakness Stakes och därefter Belmont Stakes: Sir Barton (1919), Gallant Fox (1930), Omaha (1935), War Admiral (1937), Whirlaway (1941), Count Fleet (1943), Assault (1946), Citation (1948), Secretariat (1973), Seattle Slew (1977), Affirmed (1978), American Pharoah (2015) och Justify (2018).

Startande hästar utan startnummer
Kentucky Derby
1 1/4 miles, dirt
Angel Of Empire - Flavien Prat (Brad H. Cox)
Confidence Game - James Graham (J. Keith Desormeaux)
Cyclone Mischief - Joel Rosario (Dale L. Romans)
Derma Sotogake - Christophe Patrice Lemaire (Otonashi Hidetaka)
Disarm - Joel Rosario (Steven M. Asmussen)
Forte - Irad Ortiz Jr (Todd A. Pletcher)
Hit Show - Manny Franco (Brad H. Cox)
Jace’s Road - Florent Geroux (Brad H. Cox)
King Russell - Rafael Bejarano (Ron Moquett)
Kingsbarns - Jose L. Ortiz (Todd A. Pletcher)
Mage - Javier Castellano (Gustavo Delgado)
Mandarin Hero - Kimura Kazushi (Terunobu Fujita)
Raise Cain - Gerardo Corrales (Ben Colebrook)
Reincarnate - John R. Velazquez (Tim Yakteen)
Rocket Can - Junior Alvardo (William I. Mott)
Skinner - Juan J. Hernandez (John A Shirreffs)
Sun Thunder - Brian Joseph Hernandez, Jr. (Kenneth G. McPeek)
Tapit Trice - Luis Saez (Todd A. Pletcher)
Two Phil´s - Jareth Loveberry (Larry Rivelli)
Verifying - Tyler Gaffalione (Brad H. Cox)
Förstapris: 19 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Han skulle ha startat på Jägersro 22 april.Men en febersläng gjorde att hästen ströks.Det hindrar inte San Moteur från att g&ari..


Han skulle ha startat på Jägersro 22 april.
Men en febersläng gjorde att hästen ströks.
Det hindrar inte San Moteur från att gå ut som tung favorit när Åby bjuder in till årets första storloppsdag med finaler i Kunga- och Drottningpokalen för fyraåringarna kryddat med Paralympiatravet för den äldre eliten.
Regelverket för det senare loppet säger nämligen att svensktränade hästar får tilldelas wildcards förutsatt att de varit startanmälda till någon av delfinalerna.
Därför spelar det ingen roll att San Moteur inte kom till start på Jägersro och att hästen – som inte förlorat i felfritt lopp sedan Svenskt Travderby 2021 – kvalificerade sig för en inbjudan var en självklarhet.
Och om konkurrenterna hoppats på att favoriten skulle komma med tveksam form lär de inte bli glada av rapporterna från Björn Goops träningscamp Lökene Gård utanför Kil.
- Uppladdningen har varit perfekt. Hästen bommade bara ett jobb, i övrigt har jag kunnat förbereda honom precis som jag vill. Han känns betydligt bättre än han gjorde inför årsdebuten och kommer att vara mycket bättre nu, berättar Goops morbror Håkan Arvidsson som sällan släpper ifrån tömmarna på sin ögonsten.

Utvecklats ytterligare
Förutom när det är lopp vill säga.
Och budskapet i samband med årsdebuten hemma på Färjestad i början av april var att San Moteur kan vara på väg mot ännu högre höjder än den glimrande uppvisningen på världsrekordtiden 1.09,7/2 140 meter autostart i Jubileumspokalen på Solvalla i höstas.
- Björn sa efter årsdebuten att han tyckte att hästen blivit lite grövre och lite mer fyrhjulsdriven, så jag tror faktiskt att han har utvecklats lite under vintern. Det känns så i jobben också.
Noterbart från det loppet var att San Moteur fått tillbaka sina armbågsskydd, ofta en indikation på att häst tävlar med tunga framskor.
- Han hade sina träningsskor på då, nu kommer vi att köra med samma balans som i de två sista starterna i fjol. Det innebär barfota bak och aluminiumskor fram vilket är betydligt lättare än hur han tävlat tidigare i karriären och då kan vi också plocka bort armbågsskydden, säger Arvidsson som däremot inte plockar några växlar gällande övrig utrustning.
- Det behövs inte. Han går med öppet huvudlag och ganska rejält neddövad som han alltid gjort.
Hur förbereder du honom inför lördagen?
- Han gick ett jobb igår (måndag) och fick springa undan lite granna. Jag körde en speed på 300 meter som jag brukar göra. Han kändes väldigt fin, helt perfekt skulle jag säga med återhämtning och allt. Sedan blir det lite jogging imorgon och ett lätt jobb på torsdag.
Kan du jämföra formen nu med årsdebuten och då han ska vara på topp i Elitloppet?
- Det skiljer jättemycket mot årsdebuten, det märker jag på hela hästen och på pulsen. Han har känts mycket bättre efter det loppet. Om jag hoppas att formen ska vara 100 procent sista helgen i maj så känns det som att han är väldigt nära det redan nu.

”Aldrig sett det på en travare förut”
Vad är det då som gör San Moteur så otroligt bra?
Tittar man på stamtavlan är det svårt att förstå varför sexåringen blivit en häst så långt utöver det vanliga.
Pappa Panne de Moteur var visserligen en utmärkt tävlingsindivid som segrade i Jubileumspokalen och slutade tvåa i både Svenskt Travderby och Elitloppet med nästan nio miljoner kronor intjänat totalt.
I aveln har han emellertid inte gjort några andra större avtryck ännu så länge.
Mamman Aung San Suu Kyi, med fransoserna Ready Cash som far och Tenor de Baune som morfar, startade bara elva gånger med tre segrar i mindre lopp. Mödernet kommer från familjen Arvidssons supersto Tiba Lavec som gett upphov till massor av fina travare, men ingen i San Moteurs kaliber.
- Jag tycker att han har stam för att bli en stjärna, men jag förstår vad du menar eftersom Panne de Moteur är en billig hingst. Moderstammen är riktigt stark, men det blev kanske lite väl mycket franskt på mamman och därför ville vi ha en hingst som var lätt och fin i steget. Sedan är det en väldigt bra korsning med American Winner (farfar till Panne de Moteur) på franskt blod. Jag har en god vän som heter Mattias Lind som är otroligt duktig på avel och när han fick utse hingst så var Panne förstavalet, förklarar Arvidsson.
Ska man söka svaren rent anatomiskt är San Moteurs kotben (delen närmast ovanför hoven) något som ofta kommer på tal.
- Han har väldigt långa kotor och det är det som ger honom en sådan otrolig svikt i steget. Det är i alla experter som tittat på honom överens om. Jag tänkte själv inte så mycket på det från början, det var först inför tävlingsdebuten när vi började ana att han hade oerhörda fartresurser som vi undersökte om det fanns något som stack ut, och då var det just kotbenen. Förutom att han är en väldigt korrekt häst i största allmänhet.
Hur många hästar har du haft med lika långa kotben?
- Ingen, jag har aldrig sett det på en travare förut.
Tror du att San Moteur vinner Paralympiatravet?
- Det måste jag ju tro. Den oro som fanns innan årsdebuten känner jag inte nu. Samtidigt vinner man inte stora löp på beställning, det är aldrig enkelt och jag har oerhörd respekt för de andra hästarna och tränarna. Men det är klart att jag måste tro på min häst, säger Håkan Arvidsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Axevalla-5 2140/11 6 18.7 517
2015-12-12 2015-12-12 Örebro-6 2160/14 0 18.3g 1345
2015-12-01 2015-12-01 Axevalla-4 2160/12 0 g 531
2015-11-24 2015-11-24 Axevalla-10 2640/1 str
2015-11-06 2015-11-06 Färjestad-7 2160/10 3 16.8 1607
2015-10-18 2015-10-18 Mantorp-9 2140/1 0 20.0g 162
2016-12-21 2016-12-21 Axevalla-5 Benny Christensen 2140/6 D 0 18.8 520
2016-12-09 2016-12-09 Solvalla-9 Benny Christensen 2160/13 B 0 19.0 449
2016-11-21 2016-11-21 Mantorp-6 Clara Jonasson 2140/1 B 5 17.5 82
2016-10-28 2016-10-28 Kalmar-8 Clara Jonasson 1640/9 B 3 15.1 56
2016-10-13 2016-10-13 Åby-6 Clara Jonasson 2140/12 C 4 15.1 535
2016-09-18 2016-09-18 Årjäng-5 Paw Mahony 2160/5 A 0 g 90
2016-09-10 2016-09-10 Mantorp-9 Clara Jonasson 2160/6 B 1 15.6 63
2016-07-29 2016-07-29 Halmstad-5 Benny Christensen 2140/1 D 5 14.6 934
2016-07-12 2016-07-12 Solvalla-1 Tom Fromell 2140/7 D str
2016-06-25 2016-06-25 Lindesberg-1 Jenny Mahony 2140/3 D 0 16.0 48
2016-06-10 2016-06-10 Romme-5 Jenny Mahony 2160/6 D 3 16.8 731
2016-05-21 2016-05-21 Vaggeryd-3 Thomas Uhrberg 2660/10 D 4 18.5 142
2016-04-23 2016-04-23 Örebro-4 Paw Mahony 2100/1 D 0 17.5g 118
2016-04-02 2016-04-02 Åby-7 Jenny Mahony 2140/10 D 1 17.1 91
2016-02-07 2016-02-07 Mantorp-2 Viktoria Berntsson 2160/10 D 4 19.0 513
2016-01-28 2016-01-28 Åby-3 Jenny Mahony 2160/8 C 4 17.6 722
2016-01-17 2016-01-17 Örebro-5 Kim Eriksson 2100/9 C 6 17.7 354
2017-08-27 2017-08-27 Åmål-8 Linda Sedström 2480/9 D 7 17.0g 76
2017-08-17 2017-08-17 Åby-8 Jenny Mahony 1640/9 D 0 g 1852
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-1 Jenny Mahony 2140/7 C 6 15.9 321
2017-06-21 2017-06-21 Eskilstuna-7 Jenny Mahony 2140/5 C str
2017-05-21 2017-05-21 Vaggeryd-4 Kevin Oscarsson 2640/5 C 0 17.7 68
2017-04-29 2017-04-29 Åby-13 Linda Sedström 2140/7 C 3 15.3 179
2017-04-10 2017-04-10 Mantorp-4 Jenny Mahony 2640/7 C 3 16.6 128
2017-03-28 2017-03-28 Axevalla-5 Jenny Mahony 2180/10 B 1 15.9 47
2017-02-27 2017-02-27 Axevalla-2 Rickard Svanstedt 2640/9 C str
2017-02-17 2017-02-17 Kalmar-5 Clara Jonasson 2140/4 D 6 16.8 765
2017-02-05 2017-02-05 Kalmar-7 Clara Jonasson 1640/5 D 0 15.7 314
2017-01-23 2017-01-23 Mantorp-5 André Eklundh 2180/13 C str
2017-01-13 2017-01-13 Kalmar-8 Clara Jonasson 2140/3 D 0 16.4 1435



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se