Alvena Valva travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Alvena Valva travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Alvena Valva har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Alvena Valva har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Alvena Valva


I fjol vann Per Linderoth 39 lopp i sulkyn och tränade 25 vinnare hemma på Bergsåker.Det räckte för att komma tvåa i såv&..


I fjol vann Per Linderoth 39 lopp i sulkyn och tränade 25 vinnare hemma på Bergsåker.
Det räckte för att komma tvåa i såväl kusk- som tränarligan.
Framför fanns två av landets absoluta giganter, Ulf Ohlsson och Svante Båth, mångåriga Sundsvallsprofiler som numera båda är knutna till Solvalla, men alltjämt håller sina forna jaktmarker under strikt kontroll.
- Ja, att slå Uffe här på Bergsåker är omöjligt. Då måste man vinna två lopp varje tävlingsdag. Men för mig är tränarligor betydligt större och det är väl mer realistiskt för min del också, säger Linderoth som hade sitt bästa år hittills 2015 då hans hästar sprang in över sex miljoner kronor.
Siffror han inte kunde matcha i fjol.
- Nej, och det var väl inte väntat heller. När Blended Scotch vann Stochampionatet 2013 så fick jag in en hel del nya hästar och stallet växte från runt 25 till 45. Det är fortfarande lika många, men de två senaste åren har det blivit betydligt mer unghästar. Därför blev det mindre tävlande i fjol och kommer säkert att bli mindre i år, men samtidigt känns det som att man rustat lite för framtiden och det är jag väldigt glad för.
En annan anledning är att stallets två galjonsfigurer, Blended Scotch och Ariel Boko båda la tävlingsskorna på hyllan under fjolåret för att bli fölston.
- Ariel går på en gård några mil från mig bara för att jag ska kunna ha henne under uppsikt. Jag leasade henne under tävlingskarriären och äger ingen rätt i henne nu, men eftersom det är en häst som betytt så otroligt mycket för mig så betalar jag gärna några kronor för att ha henne nära. Jag räknade ut att hon tjänade in 25 000 kronor i månaden under de sex år jag hade henne. Många av förbättringarna vi gjort här på gården har jag henne att tacka för.
Har det kommit något föl ännu?
- Nej, tyvärr tog hon sig inte i fjol. Hon ska ombetäckas snart så vi får hoppas på bättre lycka i år. Däremot är Blended Scotch konstaterad dräktig med Readly Express så där ser det lovande ut.

Laddar för spets
Lovande verkar även Linderoths chanser inom V86-spelet där han börjar med att svinga sig upp bakom 2 Alvena Valva (V86-1) som blev fastlåst i tredje par invändigt i sin senaste start.
- På förhand tyckte jag att det var ett tufft lopp för henne och jag blev faktiskt förvånad över hur stark hon kändes över mål. Det var ett bra formbesked, säger Linderoth som då hade spetsat till utrustningen med skoryck, helstängt huvudlag och jänkarvagn.
- Vagnen brukar hon ha när det är autostart, men det helstängda huvudlaget var första gången på över ett år. Alla detaljerna fungerade fint så det blir samma på onsdag. Dessutom var hon fortsatt fin i ett underhållande jobb i dag (måndag).
Betyder det att du är sugen på att köra i ledningen den här gången?
- Hästen är mer gynnad av voltstart då hon nästan alltid tar ledningen. Bakom bilen var det länge sedan vi hade läge att ladda. Men jag försöker vara med lite från början och skulle vi nå spets så provar jag gärna där.
Nästa styrning är 6 Lex Peidei (V86-3) som tränas av Jan-Olov Persson, men ägs till hälften av Linderoth som också körde i senaste starten.
- Jag var klart nöjd med vad han presterade. Jag testade honom i min jänkarvagn och vilket han verkade gilla. Vi kör med den igen, men att han ska vara segeraktuell har jag svårt att tänka mig. Han är mycket startsnabb och tar säkert ledningen, sedan släpper jag till en bra rygg och liftar med. Han är duktig på att knipa fjärdepris och kan det bli ett nytt sådan blir ägaren väldigt glad.

”Värda streck”
Då är förhoppningarna större på 10 Liberty Face (V86-5) som kommer från en tredjeplats på V75.
- Han fick maxutdelning då och gjorde ett bra lopp. 1.12,5 full distans är vad han kan för dagen och jag är nöjd om han kan fortsätta på den nivån. Nu ser motståndet lite mer ihåligt ut och får vi bara lite hjälp bara inte 5 Casanova Sisu får bestämma för mycket i ledningen kan vi vara med och göra upp om det. I den här omgivningen klarar han även att göra lite grovjobb själv, det visade han näst senast. Vi ändrar inget.
Slutligen får Linderoth chansen på USA-födde 4 Dice Man (V86-7), tränad av Stefan Melander och ägd av stall Courant. Samma konstellation som Linderoth kört Cruzado dela Noche åt vid ett antal tillfällen.
- Det är roligt att få sådana chanser. Jag har inte pratat med någon runt hästen ännu, men sett båda loppen i Sverige. I den första såg han lite stressad ut innan start, men senast var han mer harmonisk och gjorde det jättebra. Även om han står lite hårt inne så hoppas jag att han ska hävda sig, det verkar vara en häst med lite pengar i förhållande till sitt kunnande.
Vem tror du mest på?
- Det är svårt att säga. Jag tycker att båda hästarna jag tränar själv kan vara värda streck. Sedan hoppas jag att även på Dice Man.
När blir Per Linderoth tränarchampion på Bergsåker?
- När Svante har slutat… Det är inget jag går och tänker på, det som gäller är att få bättre resultat själv, inte att jämföra med andra. Men visst, skulle jag lyckas med det inom fem år så vore det roligt.

Robin Johansson, Kanal 75


Jan Kristian Waaler är en av Norges största tränare. På onsdagen åkte han långt för att starta en häst i Solvalla V86..


Jan Kristian Waaler är en av Norges största tränare. På onsdagen åkte han långt för att starta en häst i Solvalla V86 – en bana han aldrig segrat på förr.
Hästen som skulle ordna det hade märkligt nog endast tagit två vinster på 19 startar i karriären innan onsdagens start. Ändå ser femårige Malkin N.O. ut att vara något extra.
Hästen utstrålar klass men har fått karriären förstörd av diverse kroppsliga skavanker.
Med väldeliga kliv avgjorde nu den norske hästen med ett nafs och tog över i den sista kurvan efter att ha serverats en vilsam resa av Björn Goop. Överlägset på 1.12,1 över 1640 meter, autostart.
Kvällens största favorit spelad på hela 70 procent på V86.
- Det gick undan rejält där i sista kurvan. En riktigt fin häst som hade krafter kvar i mål med bomullen kvar i öronen. Men det är en bra tränare också så det var bara att sätta sig upp och köra, summerade Björn Goop.

Världsmästaren på g
Jan Kristian Waaler jämförde för egen del Goop med mytomspunne norske kusken Ulf Thoresen.
- Vi har haft höga förväntningar. Hästen har varit bra hela tiden men haft otur med sjukdomar. Det är tur att vi har tålmodiga ägare som trott på det jag sagt om hästen, sa norrmannen.
VM-vinnaren från 2015 Papagayo E. är långtidsskadad. Läget med honom?
- Han är kjempefin men som alla vet tar det tid med gaffelbandsskador. Innerst inne tror jag han blir en världshäst igen, sa en glad Jan Kristian Waaler.

Mera norskt för Goop
Björn Goop tog tre segrar på Solvalla. I stoloppet, V86-4, blev det seger med en annan norsktränad häst ,Escada B.R. från Eirik Höitomts stall.
Bollnäshästen Spitcam Jub är säkerheten själv och tjänade hela 720 000 kronor förra året. Nu satt körande Kaj Widell still i tredjeparet utvändigt och lät konkurrenterna göra jobbet. 700 kvar vred Widell på och hästen avslutade sin vana trogen stadigt till mål i tredjespår.
- Fantastisk häst. Och då ska man veta att han höjer sig en klass utan skor, så det kan bli roligt i år också, sa Kaj Widell om hästen som tränas av amatören Micael Broberg.
I V86-avslutningen på Solvalla fick Roger Walmann en dubbelseger. Örjan Kihlström vann loppet med Diffarn Am, Kenneth Haugstad körde Actual Star som var tvåa i mål.

Kallt på Bergsåker
Solvalla delade onsdagens V86-giv med Bergsåker. I Sundsvall var det kallt med 13 bleka minusgrader under kvällen.
I V86-1 gick spelfavoriten segrande ur striden i loppet för den näst högsta klassen.
Höwings Star hade innerspåret och riskerade att bli fast.
Det löste John Östman med att släpa lite i starten och var ute direkt och hittade andraparet utvändigt.En omdiskuterad manöver. 
När hästen framför galopperade 600 meter från mål blev det rena E4-an till mål för hästen som vann bronsdivisionen på V75 i oktober.
Ingemar Hultqvist, amatör från Ratu strax söder om Umeå, visar fortsatt toppform med sitt stall.
Jan-Olov Persson vann kallbodsloppet med Tand Tuff. Storfavoriten Art Nökkve var inte som bäst från ledningen. Blås Undan drog tåget i tredjespår sista 700 och var tapper men det var smygkörde Storsjarmören och andrahandsfavoriten Tand Tuff som gjorde upp sista meterna.

Skoglund mös
Robert Skoglund kom fram i andraparet utvändigt från bakspåret i fyraåringsloppet med Balotelli Crown och satt mest och mös i det för årstiden höga tempot. Attack i den sista kurvan och efter lite trassel när huvan skulle ryckas i mitten av upploppet höll hingsten smygkörde andrahandsfavoriten Whitsun Eve bakom sig.
Ulf Eriksson vann V86-7 med överraskningen Alvena Valva, tvåa stallkompisen och favoriten Dragon Powerfly med tränaren Per Linderoth i sulkyn.
V86 delade ut 100 767 kronor för åtta rätt, 823 kronor på sju rätt och 73 för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


91 var anmälda.72 får kvala.Tolv går till final.En vinner en miljon kronor.Det är dags för 47:e upplagan av Stochampionatet där ..


91 var anmälda.
72 får kvala.
Tolv går till final.
En vinner en miljon kronor.
Det är dags för 47:e upplagan av Stochampionatet där landets fyraåriga ston gör upp om evig ära.
Axevalla är värd för fredagens V64-spel och bjuder på toppsport med sex uttagningslopp till Stochampionatet. De två främsta i kvalloppen går till finalen 24 juli.

Startlista
Uttagningslopp Stochampionatet 1 (V64-1)
2 640 meter autostart
1) Going Diablo – Peter Untersteiner
2) Spoil Me – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
3) Donatella Center – Stefan Persson
4) Tricia – Per Lennartsson (Svante Båth)
5) Pastell Tilly – Torbjörn Jansson (Peter G Norman)
6) Kendra Silvio – Stefan Söderkvist (Stig H Johansson)
7) Ice Wine – Daniel Redén
8) Cayenne Ovel – Örjan Kihlström (Pasi Aikio)
9) Last Of April – Alexander Nilsson (Hans Nilsson)
10) Bacio – Björn Goop (Stefan Melander)
11) Cagnes sur Mer – Rickard Svanstedt
12) Kryssa Futura – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
Förstapris: 50 000 kronor

Uttagningslopp 2 Stochampionatet (V64-2)
2 640 meter autostart
1) Far Far Away – Johan Untersteiner
2) Alvena Valva – Per Linderoth
3) Joy de Castella – Jörgen Westholm
4) Mellby Dashing – Björn Goop
5) Icanhearyou – Oskar J Andersson (Ruth J Andersson)
6) Galactica – Lars-Åke Söderholm (Malin Bergström)
7) Canmore B.F. – Örjan Kihlström (Reijo Liljendahl)
8) Very Welcome – Peter Ingves (Mats Rånlund)
9) Tunika – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
10) Swish Lane – Peter Untersteiner
11) Come And See – Anders Svanstedt
12) Order By Heaven – Lars D Carlson
Förstapris: 50 000 kronor

Uttagningslopp 3 Stochampionatet (V64-3)
2 640 meter autostart
1) Tide Water – Torbjörn Jansson
2) Molly de Castella – Jörgen Westholm
3) Imakethecashflow – Joakim Lövgren
4) Majett – Christoffer Eriksson (Carl-Otto Göransson)
5) Port Ellen Broline – Peter Untersteiner
6) Beachmountain G. – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
7) Princess Face – Lutfi Kolgjini
8) Zola Grand Cru – Fredrik Berg (Anna Forssell)
9) Takeaway – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
10) Amity – Per Lennartsson (Catarina Lundström)
11) Pretty Perfect – Oskar Kylin-Blom (Fredrik B Larsson)
12) Cerveza – Johan Untersteiner
Förstapris: 50 000 kronor

Uttagningslopp 4 Stochampionatet (V64-4)
2 640 meter autostart
1) Lady Cash – Stefan Söderkvist (Lars I Nilsson)
2) Fika – Anders Svanstedt
3) In Toto Sund – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
4) Ninepoints Gaagaa – Jörgen Westholm
5) Keypad – Per Lennartsson (Stefan Melander)
6) Kahleesi – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
7) Sally Steel – Henrik Svensson
8) Ilona Håleryd – Peter Untersteiner
9) Finca Boko – Björn Goop (Timo Nurmos)
10) Borups Orkide – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
11) New Devotion – Johan Untersteiner
12) Tro Lo Lo – Oskar J Andersson (Emelie Persson)
Förstapris: 50 000 kronor

Uttagningslopp 5 Stochampionatet (V64-5)
2 640 meter autostart
1) Darling Hornline – Per Nordström
2) Diora Sound – Tommy Zackrisson (Anders Zackrisson)
3) Foxy Brown – Stefan Persson (Magnus Dahlén)
4) High Expectation – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
5) Caresse – Björn Goop
6) Sangria Knight – Christoffer Eriksson (Ulf Stenströmer)
7) Mhona’s Sister – Per Linderoth
8) Otrobanda – Peter Untersteiner
9) Magnesia – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
10) Lonely Star – Johan Untersteiner
11) Amour Memory – Elias Strandberg (Bernt-Ove Johansson)
12) Bowling Karma – André Eklundh (Christina Medin)
Förstapris: 50 000 kronor

Uttagningslopp 6 Stochampionatet (V64-6)
2 640 meter autostart
1) Orkidee Skift – Hans-Owe Sundberg
2) Salma Silvio – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
3) Incredible H.C. – Peter Untersteiner
4) Digital History – Björn Goop (Stefan Melander)
5) Top de Luxe – André Eklundh (Ola Karlsson)
6) Cherie Jaam – Sören Boel (Patrik Södervall)
7) Xanthis Amber – Jörgen S Eriksson
8) Fancy Flair – Jörgen Sjunnesson (Mikko Aho)
9) Tough Of Elegance – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
10) Toohotforyou – Per Linderoth (Fredrik Wallin)
11) Youlo – Stefan Söderkvist (Catharina Johansson)
12) Pasithea Face – Lutfi Kolgjini
Förstapris: 50 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-21 2016-12-21 Bergsåker-6 Per Linderoth 2660/7 B 4 17.4 171
2016-12-09 2016-12-09 Östersund-5 Emmy Hansson 2140/1 A 2 18.4 68
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-7 Ove A Lindqvist 2680/13 B 3 16.2 188
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-10 Ove A Lindqvist 1640/6 D 3 13.7 345
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-5 Per Linderoth 2140/4 B 0 16.5 71
2016-10-13 2016-10-13 Bollnäs-9 Per Linderoth 1640/2 C 2 14.3 466
2016-08-05 2016-08-05 Umeå-4 Per Linderoth 2160/6 C 7 16.1 400
2016-07-15 2016-07-15 Axevalla-5 Per Linderoth 2640/2 D 0 15.3 647
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-4 Daniel Wäjersten 2140/10 B 3 15.7 71
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-8 Per Linderoth 2660/8 D 0 16.4 434
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-3 Per Linderoth 2140/5 D 3 15.6 46
2016-05-19 2016-05-19 Bergsåker-5 Per Linderoth 2160/9 A 4 16.4 30
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-8 Per Linderoth 1640/6 A 0 g 19
2016-04-19 2016-04-19 Östersund-7 Per Linderoth 2140/10 A 1 16.8 16
2016-04-12 2016-04-12 Bollnäs-8 Per Linderoth 2140/4 B 0 15.8 69
2017-12-29 2017-12-29 Bergsåker-5 Per Linderoth 2660/11 A 4 16.5 272
2017-11-28 2017-11-28 Bergsåker-3 Emmy Hansson 2160/9 B str
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 2160/9 C 0 15.4 146
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-8 Per Linderoth 2160/12 B 0 15.0g 416
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-5 Per Linderoth 2160/9 B 1 15.3 107
2017-09-25 2017-09-25 Hagmyren-4 Per Linderoth 2160/10 A 6 15.7 63
2017-09-07 2017-09-07 Östersund-8 Per Linderoth 2160/8 B 3 14.9 23
2017-08-22 2017-08-22 Gävle-6 Per Linderoth 1640/12 A str
2017-07-30 2017-07-30 Dannero-4 Per Linderoth 2140/5 A 0 g 25
2017-06-30 2017-06-30 Bergsåker-4 Per Linderoth 2140/9 A 0 g 32
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-11 Emmy Hansson 2160/7 B 1 14.5 76
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-11 Per Linderoth 2140/7 C 0 12.9g 464
2017-06-01 2017-06-01 Bergsåker-5 Per Linderoth 2160/6 C 1 14.2 83
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-7 Per Linderoth 2160/6 A 4 16.9 16
2017-05-10 2017-05-10 Bergsåker-6 Per Linderoth 1640/2 C 2 12.3 48
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-11 Per Linderoth 1640/9 D 7 12.6 495
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-9 Ulf Ohlsson 2140/6 D 2 15.3 116
2017-03-14 2017-03-14 Bergsåker-4 Per Linderoth 2140/4 C 2 15.9 21
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-10 Ulf Eriksson 2140/11 D 7 14.1 486
2017-02-08 2017-02-08 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 2140/7 C 1 15.7 110
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-5 Per Linderoth 2140/4 C 3 15.7 849
2017-01-16 2017-01-16 Östersund-3 Per Linderoth 2140/15 B 3 17.7 36
2017-01-06 2017-01-06 Östersund-6 Per Linderoth 1640/7 B 2 16.4 48
2018-12-29 2018-12-29 Romme-1 Maria Riedl 2160/10 A 0 g 27
2018-12-07 2018-12-07 Örebro-2 Maria Riedl 2180/15 B 1 16.4 60
2018-11-29 2018-11-29 Gävle-5 Maria Riedl 2160/11 B 1 16.2 138
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-7 Christian Riedl 1640/6 D 0 12.8 795
2018-11-03 2018-11-03 Romme-1 Maria Riedl 1640/4 C 3 13.2 254
2018-10-21 2018-10-21 Eskilstuna-4 Maria Riedl 1640/5 C 3 13.0 387
2018-10-05 2018-10-05 Östersund-9 Per Linderoth 2160/10 D 6 14.8 410
2018-10-01 2018-10-01 Gävle-7 Per Linderoth 2160/13 D 0 g 691
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-1 Emilia Leo 2140/2 C 4 15.4 91
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-1 Emilia Leo 2140/2 C 4 15.2 133
2018-06-16 2018-06-16 Boden-6 Emilia Leo 1640/3 A 0 21.0g 40
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-8 Kim Moberg 2140/14 D 0 14.2 851
2018-05-25 2018-05-25 Hagmyren-3 Emilia Leo 2180/11 B 0 g 15
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-6 Per Linderoth 2140/12 C 0 13.1 1305
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-1 Emilia Leo 2160/7 B 4 15.0 20
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-1 Emilia Leo 2140/9 A 1 14.9 19
2018-03-21 2018-03-21 Bergsåker-4 Emilia Leo 1640/8 B 2 14.7 26
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-5 Per Linderoth 3140/6 D 7 17.0g 465
2018-01-31 2018-01-31 Bergsåker-4 Per Linderoth 2640/11 C 4 16.2 168
2018-01-20 2018-01-20 Romme-9 Per Linderoth 2140/15 C 4 14.3 635
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-5 Per Linderoth 2660/10 C 5 16.4 651ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se