Alone travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Alone travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Alone har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Alone har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Alone


 Första fullträffen kom 1983 med stoet Reds Folly på The Meadows. Genom att därefter snitta nästan tio segrar i veckan nådd..


 Första fullträffen kom 1983 med stoet Reds Folly på The Meadows. Genom att därefter snitta nästan tio segrar i veckan nådde Dave Palone seger 20 000 på samma bana när han satte dit passgångaren Brother Dick.
- Den här hästen ställde verkligen upp för mig i dag och jag är glad att få det överstökat, sa Palone med ett skratt.
Många stämde upp i hyllningskören efter den 60-årige superkusken jubileumsseger. Däribland Mike Tanner, vice vd på det amerikanska travförbundet.
- Jag kan inte komma på någon idrottare i någon sport som har varit så bra under så lång tid. Alla som älskar sulkysport måste uppskatta det här för vi kommer aldrig att få uppleva det igen, i alla fall inte under vår livstid, kommenterade Tanner.

Ola Johansson, Kanal 75


 Ett kanske omöjligt rekord att slå? Dave Palone har länge varit världens mest segerrika kusk och vid lördagens tävlingar p&..


 Ett kanske omöjligt rekord att slå? Dave Palone har länge varit världens mest segerrika kusk och vid lördagens tävlingar på hemmabanan The Meadows i Pennsylvania slog han till igen.
Med hjälp av hästen Brother Dick noterades han för sin seger 20 000.
Dave Palone, 60 år, inledde sin kuskkarriär 1982 och har under fyrtio år i yrket blivit den segerrikaste i världen, med bred marginal. Tvåa på listan är Tony Morgan med lite över 17 000 segrar. Segerrikast i Europa är Heinz Wewering som under sin karriär segerdefilerade över 16 000 gånger. Flest segrar av de nordiska kuskarna har Jorma Kontio, som vunnit drygt 11 000 lopp.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Med meriter närmast från USA och Kanada ”värvades” Lisa Skogh till Stefan Hultmans stall för att ta hand om superstjärnan ..


Med meriter närmast från USA och Kanada ”värvades” Lisa Skogh till Stefan Hultmans stall för att ta hand om superstjärnan Maharajah efter dennes fyraåringssäsong.
Det blev succé.
Maharajah vann otaliga storlopp som äldre och krönte karriären med att ta hem världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique på Vincennes i Paris 2014.
När Stefan Hultman tvingades sluta på grund av sjukdom fortsatte Skogh att arbeta för Menhammar med Travkompaniets hästar under stallets nuvarande tränare Pasi Aikio.
Men nu blir det alltså två tränare på Yttersta på Ekerö.
- Lisa har genom åren skött många av Travkompaniets hästar och gjort det på allra bästa sätt. Hon tog över Maharajah inför hans 5-årssäsong och hennes betydelse för hästens framgångar kan inte nog understrykas och som ledde hela vägen till seger i Prix d' Amerique.
- Nu när hon får chansen att bli egen tränare är det självklart att Travkompaniet kommer att låta henne ta över några av stallets hästar. Det skall bli väldigt spännande och det känns också väldigt bra att vi är med och bidrar till föryngring och jämställdhet inom svensk travsport, säger Travkompaniets vd Annika Lindblom i ett pressutskick.
Skogh kommer att ta över sex hästar från Aikio där Maharajah-sonen och derbytrean Alone är den mest namnkunnige.

Kanal 75


27 april 2001 startade Travkompaniet officiellt då stallets hemsida öppnade upp för andelsägare. Närmare 7 000 delägare ingå..


27 april 2001 startade Travkompaniet officiellt då stallets hemsida öppnade upp för andelsägare. Närmare 7 000 delägare ingår i dag Travkompaniet som alltså firar 20 år i samband med söndagens GS75 på Solvalla. Loppen under tävlingsdagen har fått namn efter Travkompaniets stjärnor.
Totalt har Travkompaniet ägt eller leasat 122 hästar och man har satsat svenskt - alla utom Calvin Capar är svenskfödda. Italienaren Calvin Capar som för övrigt blev Travkompaniets första stjärna men inte den sista.

Maharajah största stjärnan
Största stjärnan är förstås Maharajah som sprang in drygt 23,5 miljoner kronor via segrar i bland annat Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och Prix d’Amerique. I dag är det Maharajahs son Who’s Who som lyser klarast av stallets för närvarande 17 tävlingshästar.
Från starten var Travkompaniet uppdelat i tre olika stall: grön, röd och blå. 2006 slogs stallen ihop och sedan dess tävlar hästarna i den numera klassiska hästägardressen i mörkgrönt och vitt.
Stefan Hultman var sportchef för Travkompaniet från starten 2001 och tränade stallets hästar fram till hösten 2015 då han blev sjuk. Sista kullen Stefan Hultman scoutade och köpte in var hästarna födda 2014 med Who’s Who i spetsen.
- Men jag hann aldrig köra honom, säger den förre travtränaren som sedan sin sjukdom inte längre har någon kontakt med Travkompaniet. Istället jobbar han som expert i ATG Live.
I dag tränas de flesta av Travkompaniets hästar av Pasi Aikio på träningsanläggningen Yttersta, granne med Menhammar Stuteri på Ekerö utanför Stockholm.
Precis som Stefan Hultman gjorde så anlitar Pasi Aikio oftast kusken Örjan Kihlström bakom Travkompaniets hästar.
Totalt har 17 av Travkompaniets hästar har tjänat över en miljoner kronor och nio har blivit godkända avelshingstar. Tillsammans har hästarna tjänat 93,9 miljoner kronor via 395 segrar. Segerprocenten efter 1 780 starter är 22 och platsprocenten hela 46.

Extra vässad?
Under jubileumsdagen på Solvalla har Travkompaniet en häst till start och det är i huvudloppet Travkompaniets Jubileumslopp som avslutar GS75. Det handlar om årsdebut för Alone och man kan lätt gissa att Maharajah-sonen är väl förberedd för denna uppgift.
- Jag känner att han haft en riktigt bra vinter, men sedan har det småstrulat lite nu på våren och därför är årsdebuten lite försenad, säger tränaren Pasi Aikio.
Du kan väl erkänna att du vässat lite extra just inför denna jubileumsdagen?
- Nej, faktiskt inte, vi har inte vässat extra, säger Pasi Aikio och skrattar.
- Men jag tror han kommer att göra ett bra lopp.
Spår 1 bakom startbilen, kan han hålla ledningen?
- Nej, jag tror att han kommer bli överflyglad. Det skiftar lite vilket humör han är hur snabbt han kan öppna.
Blir du förvånad om han vinner?
- Nej, jag tycker att han kan en hel del och jag blir aldrig förvånad när han vinner, säger Pasi Aikio.

75 000 besök på svenska travbanor
Travkompaniets vd Annika Lindblom håller förstås en extra tumme för Alone i söndagens jubileumslopp.
- Det är en jäkligt bra häst i grunden men han har mognat sent. Alone var första hästen som Pasi och jag tittade ut åt Travkompaniet. Tyvärr har han blivit försenad i år på grund av en hovspricka. Det skulle vara fantastiskt om Alone vinner vårt jubileumslopp, säger Travkompaniets vd.
På grund av den rådande pandemin är söndagens tävlingar publikfria och delägarna i Travkompaniet för följa tävlingarna via tv eller ATG Live.
- Jag tror vi hade höjt publiksiffran väsentligt annars. Under de första 20 åren har Travkompaniets andelsägare gjort cirka 75 000 banbesök när våra hästar har tävlat. Jag tycker verkligen vi gjort, och gör, något bra för svensk travsport och detta är bara början, säger Annika Lindblom stolt.

Travkompaniets tio största stjärnor:
Maharajah - 23 535 423 kronor
Panne de Moteur - 8 707 500 kronor
Who’s Who - 8 530 759 kronor
Jaded - 7 829 174 kronor
Lie Detector - 5 264 871 kronor
Jocose - 4 836 027 kronor
Orecchietti - 4 362 860 kronor
Calvin Capar - 4 169 017 kronor
One Too Many - 2 324 500 kronor
Queasy - 2 003 636 kronor

Travkompaniets största segrar:
Prix d'Amerique:
Maharajah 2014 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travderby; Who’s Who 2018 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travkriterium: Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Jaded 2005 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Europaderbyt: Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Olympiatravet: Maharajah 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Prix de Paris: Maharajah 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sprintermästaren: Orecchietti 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Calvin Capar 2003 (Stefan Hultman/Hans-Owe Sundberg)
Jubileumspokalen: Who’s Who 2019 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Stochampionatet: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Drottning Silvias Pokal: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
E3-final: Rolling Stones 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Lie Detector 2007 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sundsvall Open Trot: Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Breeders’ Crown: One Too Many 2010 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Årjängs Stora Sprinterpris: Orecchietti 2012 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Tränaren Svante Båth och kusken Erik Adielsson har haft en synnerligen fin helg. Under lördagen vann Very Kronos Silverhästen på Solv..


Tränaren Svante Båth och kusken Erik Adielsson har haft en synnerligen fin helg. Under lördagen vann Very Kronos Silverhästen på Solvalla med 300 000 kronor i förstapris. Under söndagen var det dags att lufta en annan av stallets topphästar. Unghäststjärnan Coin Perdu har kommit tillbaka efter skada och hade varit borta i två år från tävlingsbanan när han gjorde comeback i början av oktober. Efter seger direkt blev det en andraplats i starten därefter innan det nu var dags för ännu en triumf. I den avslutande GS75-avdelningen fick Coin Perdu ingen lätt resa, men han avgjorde ändå på klasshästens vis. Från spår åtta bakom bilen blev hästen hängande i tredje- och fjärdespår in i första kurvan innan Erik Adielsson valde att backa ner i kön. Samtidigt hade Nimbus C.D. dundrat till ledningen och inledde första femhundra metrarna efter 1.10,5. Adielsson satt dock inte kvar speciellt länge i de bakre regionerna utan gjorde snabbt slag i saken och sände iväg Coin Perdu som även fick trava nästa kurva i tredjespår. Han landade utvändigt om Nimbus C.D., som fått dämpa tempot till 1.13,3 första varvet, när det återstod 1100 meter av loppet. Nimbus C.D. gav upp helt vid upploppets början och slutade sist i mål. Coin Perdu tog över och bara prisade ifrån konkurrenterna till imponerande seger. Vinnartiden skrevs till 1.14,3/2140 och förstapriset var 50 000 kronor. En bra spurt levererade Alone till andraplatsen som närmade sig upploppet ner. Även trean Order To Fly gjorde en fullgod avslutning via tredjespår runt sista sväng.
Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring, E3-finalen över medeldistans som treåring då han även var tvåa i Kriteriet efter Villiam.

Överlägsen på 1.11,8
Erik Adielsson vann dubbelt på GS75 då han även styrde in Volare Gar till seger. Detta efter att ha kört till ute i spåren från 20 meters tillägg och övertagit ledningen efter ett varv. Volare Gar vann säkert och det här var andra starten för nya tränaren Sybille Tinter.
Zacapa Grim galopperade i en ogiltig start bakom bilen då hästen inte fick plats i starten. Väl i omstarten blåste hästen till ledningen samtidigt som storfavoriten Mellby Hurricane fick en jobbig resa via tredjespår och dödens. Sofia Aronsson-tränade Zacapa Grim höll undan till en säker seger för André Eklund.
Storfavoriten Silver Load hade stor uppvisning för sin tränare Jörgen Westholm och var helt överlägsen i den andra avdelningen från ledningen.
Ulf Ohlsson skrällde i GS75-3 genom Kocsis Boko som vann från ledningen innan det blev en imponerande seger av Dark Roadster i loppet efter som var överlägsen från spets. Dark Roadster vann på strålande tiden 1.11,8/1640a för Oskar J Andersson.
Robert Bergh fick en tränarseger i GS75-6 genom Lovely O.O. som vann enkelt för Mika Forss.
Sju rätt på GS75 den här jackpotomgången gav 10 683 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta &ou..


Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta över lång distans – men ännu ingen seger. Han kommer däremot från en vinst i den senaste starten över medeldistans som han vann på tiden 1.12,0. Gången innan dess var hästen sjua i ett stayerlopp över dryga tre varv.
– Alone (V86-8) var fin senast. Det blev kört på ett sätt som passar honom med full fart från början till slut. Näst senast gick det riktigt sakta första tvåtusen och det passade inte alls. Han är stark och rejäl och har styrka som sitt främsta vapen, säger Pasi Aikio.

”Spännande se om han kan matcha gamla rävar”
Alone har sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Och trots att tränare Aikio säger att styrkan är hästens främsta vapen, så har han ännu inte vunnit över lång distans. Men i onsdagens V86-avslutning kanske det kan vara dags. Alone är favorit från spår tre bakom startbilen med Örjan Kihlström i sulkyn. Distansen är 2640 meter och frågan är om segernollan ska spräckas över lång distans – när han nu möter äldre och mer rutinerade konkurrenter.
– Det närmar sig en seger över lång distans för varje start. Den kan komma snart och inte mig emot om det blir här. Omöjligt är det inte och det ska bli spännande att se om han kan matcha en del gamla rävar som är med. Blir det bara tempo och han slipper att dra upp farten själv finns chansen. Då tror jag att han kan vara med bland de tre och kriga, säger Pass Aikio som även berättar att det inte blir några ändringar på Alone.

Who’s Who inte frisk i SM
Vi kollar även med Pasi Aikio hur läget är med Who’s Who, efter att han blev oplacerad i Svenskt Mästerskap senast.
– Who’s Who fick vila lite efter SM och vi har sökt efter fel och det visade sig att blodvärdena inte var som de skulle. Han tränar lite smått hu igen men det är bara lugna jobb. Vi har inte planerat någon mer start ännu utan han får träna på ett tag till så får vi se.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-2 Pasi Aikio 2140/4 C 6 13.4 85
2018-09-18 2018-09-18 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2640/2 B 4 14.1 42
2018-09-03 2018-09-03 Mantorp-8 Pasi Aikio 2640/4 B 2 13.6 21
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-9 Örjan Kihlström 2140/9 C 2 13.3 48
2018-07-10 2018-07-10 Solvalla-8 Pasi Aikio 2140/3 C 3 13.8 100
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/6 C 0 19.7g 18
2018-06-19 2018-06-19 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/1 B 1 14.5 47
2018-06-03 2018-06-03 Axevalla-9 Pasi Aikio 2140/10 A 2 14.0 41
2018-05-25 2018-05-25 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/7 D 8 14.6 135
2018-05-16 2018-05-16 Solvalla-3 Pasi Aikio 2140/3 D 5 15.7 28
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-11 Pasi Aikio 2140/2 D 1 16.9 62
2019-09-01 2019-09-01 Jägersro Trav-11 Örjan Kihlström 2640/11 D 3 13.0 142
2019-08-21 2019-08-21 Jägersro Trav-7 Örjan Kihlström 2640/8 C 2 13.6 95
2019-07-31 2019-07-31 Mantorp-10 Pasi Aikio 2140/10 C 3 13.1 353
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-8 Pasi Aikio 1609/2 C 3 11.7 115
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/9 A 2 13.1 17
2019-05-15 2019-05-15 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/4 C 1 11.5 17
2019-04-25 2019-04-25 Åby-7 Örjan Kihlström 2140/2 C 0 13.0 109
2019-04-10 2019-04-10 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/6 A 2 13.9 25
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/8 B 0 14.6 186
2020-11-29 2020-11-29 Eskilstuna-11 Anders Eriksson 2140/9 B 2 14.3 83
2020-11-14 2020-11-14 Romme-7 Örjan Kihlström 2640/2 B 0 14.7 288
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-11 Örjan Kihlström 2640/4 C 0 12.8 325
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2640/3 A 3 13.0 42
2020-10-09 2020-10-09 Romme-5 Örjan Kihlström 2140/8 B 1 12.0 34
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-12 Ulf Eriksson 3180/13 B 7 13.9 209
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-11 Ulf Eriksson 2640/10 B 6 13.2 50
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/6 D 7 11.2g 201
2020-07-29 2020-07-29 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/7 C 0 11.9 331
2020-07-15 2020-07-15 Eskilstuna-11 Pasi Aikio 1640/2 C 0 g 36
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/5 D 2 11.0 47
2020-05-13 2020-05-13 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2660/9 D str
2021-12-29 2021-12-29 Örebro-5 Örjan Kihlström 2100/9 B 5 14.2 42
2021-12-04 2021-12-04 Bergsåker-7 Mats E Djuse 2640/8 C 0 14.8 156
2021-11-26 2021-11-26 Solvalla-5 Anders Eriksson 1640/3 C 4 12.3 678
2021-08-18 2021-08-18 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2240/15 B 0 14.0 69
2021-08-08 2021-08-08 Dannero-10 Örjan Kihlström 2140/3 C 4 12.7 117
2021-07-24 2021-07-24 Axevalla-11 Örjan Kihlström 2640/6 C 7 12.6 668
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-7 Örjan Kihlström 2140/7 C 8 11.0 242
2021-06-26 2021-06-26 Rättvik-7 Örjan Kihlström 3200/11 C 4 14.0 54
2021-06-06 2021-06-06 Axevalla-4 Örjan Kihlström 2140/3 A 5 12.4 41
2021-05-12 2021-05-12 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2660/7 B 2 14.2 33
2021-04-25 2021-04-25 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/1 C 3 12.1 104
2022-10-23 2022-10-23 Solvalla-7 Anders Eriksson 2660/9 C 0 g 157
2022-10-12 2022-10-12 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/10 D 4 13.2 79
2022-09-19 2022-09-19 Romme-5 Mats E Djuse 2140/1 D 0 13.2g 138
2022-09-06 2022-09-06 Eskilstuna-8 Anders Eriksson 1640/9 C 5 11.6 863
2022-08-22 2022-08-22 Färjestad-9 Magnus A Djuse 2140/3 D 0 12.5g 187
2022-06-05 2022-06-05 Axevalla-4 Mats E Djuse 2140/3 D 0 g 250
2022-05-12 2022-05-12 Örebro-4 Anders Eriksson 2100/8 D str
2022-04-20 2022-04-20 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/11 C 5 13.1 235
2023-12-10 2023-12-10 Mantorp-6 Nicole Melberg 2180/10 C 5 16.6 80
2023-11-28 2023-11-28 Eskilstuna-3 Jorma Kontio 2140/6 D 2 15.0 57
2023-11-13 2023-11-13 Färjestad-5 Nicole Melberg 2200/15 B 4 14.5 83
2023-10-24 2023-10-24 Eskilstuna-3 Anders Eriksson 2140/5 D 5 13.5 110
2023-10-10 2023-10-10 Eskilstuna-3 Jonathan Carre 1640/4 C 4 12.5 96
2023-09-11 2023-09-11 Mantorp-2 Jonathan Carre 2140/3 C 4 15.0 60
2023-08-25 2023-08-25 Färjestad-6 Örjan Kihlström 1640/7 D 0 13.1g 135
2023-04-09 2023-04-09 Solvalla-12 Nicole Melberg 2140/7 C 4 14.4 63
2023-03-17 2023-03-17 Romme-9 Jorma Kontio 2140/1 C 4 13.8 112
2023-02-22 2023-02-22 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/8 C 0 12.9 39
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/2 D 0 12.9 66
2023-01-25 2023-01-25 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/8 C 1 15.3 58
2023-01-15 2023-01-15 Romme-4 Jorma Kontio 2140/8 B 6 16.0g 128
2024-04-08 2024-04-08 Färjestad-10 Claes Sjöström 2140/8 D 0 14.7 326
2024-01-12 2024-01-12 Romme-2 Jorma Kontio 1640/4 D 0 15.2 193ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se